Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020, ΩΡΑ 23.00, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.

Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ;

 Τα  12  άστρα  της  σημαίας  της  "Ευρωπαϊκής  Ένωσης"  (ουσιαστικά  της  Εβραϊκής  ένωσης  των  Σεφαρδίμ - Ασκεναζίμ),  που  συμβολίζουν  κατά  τον  ιουδαίο  σχεδιαστή  τους  τις  12  φυλές  του  Ισραήλ,  απομυζούν  και  απονεκρώνουν  την  ικμάδα  των  ευρωπαϊκών  λαών,  μέχρι  να  τους  σκοτώσουν  και  να  τους  αντικαταστήσουν  οριστικά  με  αφρικανούς  και  ασιάτες  ισλαμιστές.


 47  ΧΡΟΝΙΑ  ΚΡΑΤΗΣΕ  Η  ΣΚΛΑΒΙΑ  ΤΩΝ  ΒΡΕΤΑΝΩΝ  ΣΤΟΝ  ΣΟΡΟΣ  ΤΩΝ  ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ.


Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την ΕΕ μια ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ώρα Βρυξελλών) βαδίζοντας προς ένα λαμπρό μέλλον.
Σύμφωνα με τον βρετανό  εκπρόσωπο, από το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου το υπουργείο για το Brexit δεν θα υπάρχει πλέον και συνεπώς ούτε η θέση του σημερινού υπουργού για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ και η Βρετανία δεν θα μετέχει πια στις συνόδους της ΕΕ.

Στο κρίσιμο θέμα της αλιείας στα βρετανικά χωρικά ύδατα, σχολιάζοντας τις θέσεις του Ιρλανδού πρωθυπουργού Λέο Βαράντκαρ ότι «Θα συνεχίσουν να ψαρεύουν όπως πριν», ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον απάντησε ότι «η πρόσβαση των αλιευτικών σκαφών από τις χώρες της ΕΕ θα αποτελέσει ζητούμενο στις διαπραγματεύσεις για την μελλοντική εμπορική συμφωνία. Παίρνουμε πίσω τον έλεγχο των χωρικών μας υδάτων. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτό που θα καθορίσει για το καλύτερο συμφέρον του ποιος θα ψαρεύει στα χωρικά του ύδατα».ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ  ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2018: 

Μία ομάδα ασχολείται με την καταμέτρηση των παιδιών που γεννήθηκαν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας  την  χρονιά που πέρασε. Μέσα από τα στατιστικά, προκύπτει μία  διαπίστωση. 
Το πιο δημοφιλές όνομα των παιδιών του Βερολίνου  για το 2018 δεν ήταν Χάιντς,  ή   Άντολφ  ή κάτι... που έστω να πλησίαζε σε κάτι γερμανικό. Ήταν το... Μοχάμεντ!
Το 2018 στο Βερολίνο γεννήθηκαν πολλά παιδιά «μεταναστών» και δη μουσουλμάνων. Το Μοχάμεντ ήταν το πιο δημοφιλές όνομα στην πρωτεύουσα, ενώ ήταν μέσα στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλών ονομάτων που δόθηκαν σε παιδιά, σε έξι από τις 16 πολιτείες. 
Εκτός από το Βερολίνο, το Μοχάμεντ ήταν στις κορυφαίες θέσεις στο Αμβούργο, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στο Σάαρλαντ και στο Hesse.
Από την άλλη πλευρά, τα ονόματα των κοριτσιών έμειναν σχεδόν  παραδοσιακά στην Γερμανία, καθώς το πρώτο σε προτιμήσεις ήταν το Χάνα και ακολούθησαν το Μία, Αιμιλία και Σοφία.
Το 2015 πάνω από ένα εκατομμύριο «μετανάστες» εντάχθηκαν στο «σχέδιο φιλοξενίας» της Μέρκελ.  
Η μετατροπή της Γερμανίας σε μια χώρα όπου οι Γερμανοί  κάτοικοι θα αποτελούν μειοψηφία φαίνεται ότι αποτελεί θέμα χρόνου, αν δεν αλλάξει κάτι, με την κατάσταση αυτή να μεταφέρεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 
    Υ.Γ.


Η  Βρετανία  ανακτά σήμερα την εθνική της ανεξαρτησία - Η συγκλονιστική ομιλία Ν.Φάρατζ

Η «Ημέρα της Ανεξαρτησίας» (Independence Day) για την Βρετανία έφτασε: Από τις 23 Ιουνίου του 2016, ημέρα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, πέρασαν 1.318 μέρες, αλλά μετά από πολλές παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, πολιτικά λάθη των Βρετανών (εκλογή Τ.Μέι, αποδοχή σχεδίου για «κολοβό» Brexit κλπ.), εν τέλει η δημοκρατία νίκησε!
Η Βρετανία αποχαιρετά την «γερμανική» Ευρωπαϊκή Ενωση και ανακτά την εθνική κυριαρχία της σε όλους τους τομείς.
Απόψε στις 23.00 το βράδυ, τοπική ώρα, είναι προγραμματισμένο να γίνει το επίσημο Brexit και μία σειρά από γεγονότα και εκδηλώσεις προγραμματίζονται στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας για να σημάνουν το γεγονός, με συγκρατημένους τόνους.
Το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, η πρωθυπουργική κατοικία του κορυφαίου Βρετανού πολιτικού μεταπολεμικά, μετά την Μάργκαρετ Θάτσερ, του Μπόρις Τζόνσον, θα φωτιστεί με τα χρώματα της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα ρολόι που θα προβάλλεται στους τοίχους της πρωθυπουργικής κατοικίας θα δείχνει την αντίστροφη μέτρηση για το Brexit, ξεκινώντας από τις 22.00 το βράδυ.
Εκείνη την ώρα αναμένεται και το ειδικό διάγγελμα που θα απευθύνει προς το έθνος ο πρωθυπουργός, για να σηματοδοτήσει την ιστορική μέρα της αποχώρησης.
Αναμένεται να τονίσει «τη δυναμική που ξεδιπλώνεται μπροστά στον βρετανικό λαό, καθώς η χώρα εισέρχεται σε ένα νέο κεφάλαιο», και να καλέσει τους πολίτες να αρπάξουν την ευκαιρία για την οποία είχαν ψηφίσει στο δημοψήφισμα ώστε να προχωρήσουν μπροστά ενωμένοι».
Με τα χρώματα της σημαίας της χώρας θα φωταγωγηθούν και άλλα κυβερνητικά κτίρια, ενώ στην πλατεία του κοινοβουλίου θα κυματίζουν σε όλους τους ιστούς οι σημαίες του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το κόμμα Brexit του Νάιτζελ Φαράτζ, του μεγάλου νικητή των ευρωεκλογών που «έστρωσε τον δρόμο» για τη νίκη του Μ.Τζόνσον στις εκλογές του Δεκεμβρίου, προγραμματίζει εορτασμούς με ένα πάρτι που θα διοργανώσει στην πλατεία του κοινοβουλίου, γύρω στις 21.00 το βράδυ, με την χορηγία της καμπάνιας του "Leave Means Leave", που πρόκειται να συγκεντρώσει τους ένθερμους υποστηρικτές του Brexit. Στις εκδηλώσεις αυτές αναμένονται μπάντες, κωμικοί, αλλά και ομιλίες.

Κακά τα ψέματα, ο Ν.Φάρατζ είναι ο μεγάλος αρχιτέκτονας του Brexit. Αυτός ξεκίνησε την καμπάνια πριν από 28 χρόνια και σήμερα είναι η μέρα του.
Αύριο, εξάλλου, θα τεθούν σε κυκλοφορία τρία εκατομμύρια αναμνηστικά νομίσματα της μισής λίρας, στα οποία αναγράφεται η φράση «Ειρήνη, ευημερία και φιλία με όλα τα έθνη». Ο Μπόρις Τζόνσον, αναμένεται να είναι ο πρώτος που θα λάβει ένα από τα νομίσματα αυτά.
Από ομάδες υποστηρικτών της καμπάνιας Leave θα διοργανώνονται εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας για να σηματοδοτήσουν την «Ημέρα της Ανεξαρτησίας», όπως την αναφέρουν. Οι εκδηλώσεις αυτές αναρτώνται στην ιστοσελίδα της καμπάνιας.

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένα ειδικό υπουργικό συμβούλιο, που θα φιλοξενηθεί σε μέρος εκτός του Λονδίνου, βόρεια της Αγγλίας, για να τονιστεί η πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει την περιφέρεια.

Η συγκλονιστική τελευταία ομιλία του Νάιτζελ Φάρατζ,  μετά από 20 χρόνια στην Ευρωβουλή, θα μείνει ως παρακαταθήκη για τα έθνη που θέλουν να ζήσουν ελεύθερα.
Ο Βρετανός  πολιτικός τόνισε πώς «Η ΕΕ τελείωσε για την Βρετανία και εύχομαι να καταρρεύσει το οικοδόμημα των Βρυξελών σύντομα».
Είπε μεταξύ άλλων:

«Το τέλος μιας πορείας 47 ετών, ένα πολιτικό πείραμα για το οποίο οι Βρετανοί δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα χαρούμενοι.
Η Βρετανία είχε μπει σε οικονομική κοινότητα, όχι σε αυτό που είναι σήμερα με σημαίες, εμβατήρια, προέδρους και τώρα ακόμη και στρατό.
Για εμένα  προσωπικά είναι 27 χρόνια εκστρατείας και 20 χρόνια εδώ σε αυτό το κοινοβούλιο.
Δεν είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με την συμφωνία αυτή αποχώρησης, αλλά ο Μπόρις ήταν ιδιαίτερα τολμηρός τους τελευταίους μήνες και του εύχομαι κάθε επιτυχία  στις διαπραγματεύσεις του επόμενου γύρου.
Αυτό όμως σημαίνει η Παρασκευή 31 Ιανουαρίου του 2020 είναι ότι από την στιγμή που φεύγουμε δεν υπάρχει δρόμος πίσω, δεν πρόκειται να επιστρέψουμε ποτέ πίσω και τα υπόλοιπα είναι απλά λεπτομέρειες.
Το 2005 είδα το ευρωπαϊκό σύνταγμα. Είδα να το απορρίπτουν σε δημοψηφίσματα οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί.
Και είδα εσάς εδώ να αγνοείτε την λαϊκή  βούληση και να το ξαναφέρνετε ως  «συνθήκη της Λισσαβόνας» και χωρίς αυτή τη φορά κανένα δημοψήφισμα.
Οι Ιρλανδοί είχαν την ευκαιρία να πουν όχι αλλά τους αναγκάσατε να ψηφίσουν ξανά.
Είστε πολύ καλοί στο να κάνετε να ξαναψηφίζουν οι λαοί για το ίδιο πράγμα, αλλά η Βρετανία είναι πολύ μεγάλη για να σας φοβηθεί.
Ποια Ευρώπη θέλουμε; Δεν θέλουμε την Ευρώπη των κανονισμών, των δικαστηρίων.
Και θέλω να σας τονίσω από την θέση του προέδρου του κόμματος του BREXIT:
Αγαπάμε την Ευρώπη, μισούμε όμως αυτή την ΕΕ.
Το μόνο που ελπίζω είναι αυτό το οικοδόμημα να καταρρεύσει σύντομα
Σε όλη την Ευρώπη διεξάγεται η μάχη της παγκοσμιοποίησης κατά του λαϊκισμού (populism). Αλλά ξέρετε κάτι; Ο λαϊκισμός γίνονται πολύ δημοφιλής (popular)».
Στο τέλος της ομιλίας του Φάρατζ έγινε και ένα επεισόδιο. Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι Βρετανοί ευρωβουλευτές έβαλαν τις βρετανικές σημαίες στο ευρωκοινοβούλιο. Τότε η πρόεδρος τους διέκοψε, λέγοντας πως θα πρέπει να κρύψουν τις σημαίες.
Τότε ο  Φάρατζ είπε: «Οτι και να πείτε, ότι και να κάνετε, τελείωσε. Αυτό ήταν!».

2 σχόλια :


 1. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ...
  "Μαθαίνω, ἐπίσης, ὅτι μαζεύουν ὑπογραφὲς στὴν Ἀθήνα γιὰ νὰ ἐπαναληφθῇ τὸ δημοψήφισμα στὴμ Βρεταννία.
  Κορυφαῖος εὐρωλελὲς ἐδήλωσε, ὅτι δὲν μποροῦμε ἐμεῖς οἱ σκεπτόμενοι Εὐρωπαῖοι νὰ ἀφήσουμε τοὺς Βρεταννοὺς μόνους τους.
  Πίσω ἀπὸ τὴν προσπάθεια εὑρίσκονται ὁ ἐπὶ κεφαλῆς τοῦ ἱδρύματος Σόρος ἐν Ἑλλαδι, ἀντιπρόσωποι τοῦ Κλίντον φαουντέσιον καὶ ὁ πρωθυπουργὸς Κυριάκος Μητσοτάκης.
  Ὁ κύριος Μητσοτάκης ἐδήλωσε, πὼς ἐκτὸς ἀπὸ τὴν κλιματικὴ ἀλλαγή, ποὺ εἶναι πρώτη προτεραιότης γιὰ τὴν κυβέρνησή του, θα ἀσχοληθῆ καὶ μὲ τὴν Βρεταννία ποὺ τὴν θεωρεῖ ἐξ ἴσου σημαντικὴ ὑπόθεση.
  Ἔβαλε δὲ ἐπὶ κεφαλῆς τοῦ ὀργανισμοῦ γιὰ τὴν ἐπανάλειψη τοῦ δημοψηφίσματος τὸν κύριο Αὐγενάκη μὲ ἀντιπρόεδρο τὸν κύριο Μαρινάκη.
  Χιλιάδες λελέδες τῶν μέσων κοινωνικῆς δικτυώσεως ἐκδηλώνουν ἤδη ἐνδιαφέρον γιὰ νὰ μποῦν στὴν ἐπιτροπὴ ἐπαναλείψεως τοῦ δημοψηφίσματος.
  Ἐπὶ τέλους ἡ Ἑλλὰς ἀποκτᾶ διπλωματικὴ καὶ παρεμβατικὴ ὑπόσταση". (Από την Φιλονόη).
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τὸ Ἡνωμένον Βασίλειον τὴν Εὐρωπαικὴν Ἕνωσιν ἀπολείπει

  Ἡ Εὐρωπαικὴ Ἕνωσις εἴκοσι καὶ ἑπτὰ κοινωνοὺς ἔχει νῦν, τὸ γὰρ Ἡνωμένον Βασίλειον προχθὲς τῆς νυκτὸς ταύτην τὴν ἑταιρείαν κατέλιπεν. πρὶν μὲν τὸ οὕτω καλούμενον “Βρέξιτ“ γενέσθαι πάντες οἱ τοῦ κόσμου ὀφθαλμοὶ πρὸς τὴν Η. Β. ἔβλεπον, νῦν δὲ τοῦ Βρέξιτ ἤδη γενομένου οὐδεὶς περὶ τοῦ Η. Β. φροντίζει καὶ οἱ αὐτοὶ ὀφθαλμοὶ πρὸς τὴν Ε. Ε. βλέπουσιν, πάντες γὰρ ὅ τι τὸ Η. Β. πεποίηκεν ἤδη εἰδότες βούλονται τὸ νῦν ὅ τι ἡ Ε. Ε. ποιήσει εἰδέναι.

  οἱ δὲ λόγοι οἳ διὰ τῶν ἔτι κοινωνῶν ὄντων νῦν τρέχουσιν οἵδε εἰσίν, ὅτι δεῖ τὴν Ε. Ε. οὕτως ἑαυτὴν αὖθις πλάττειν ὥστε οἱ τῆς Εὐρώπης πολῖται μέρος μὲν τούτου τοῦ ὀργανισμοῦ εἶναι βούλεσθαι οὐδὲ καταλιπεῖν, οὐδένα γὰρ λανθάνει ἡ Ε. Ε. φοβουμένη μὴ ἄλλαι χῶραι ἐν τῷ μέλλοντι χρόνῳ τὸ αὐτὸ ποιεῖν βούλωνται.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...