Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: «ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΕΝΝΟΕΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ AJC). ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΝΑΖΙΣΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΤΑΝ ΣΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ».ΔΕΝΔΙΑΣ:  (το  κείμενο  του  το  έγραψε  η  AJC;)  «Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας. Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».
ΛΑΓΟΣ:  "Η  ανακοίνωση  του  Δένδια  αντιπροσωπεύει μια κάστα φοβισμένων και ενοχικών «φαναριωτών», σαν εκείνους που διαχρονικά τοποθετούσε η υπόδουλη Ελλάδα στις θέσεις αυτές: Φοβισμένων, από τις συνεχείς διπλωματικές «σφαλιάρες» που έχουν συνηθίσει να δέχονται από εχθρούς και φίλους και ενοχικών, επειδή ποτέ τους δεν διεκδίκησαν τα αυτονόητα δικαιώματα της χώρας που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν".«Όλοι καταλαβαίνουμε και κατανοούμε την ιδιαιτερότητα των στιγμών. Η κατάσταση είναι η πλέον ρευστή από την περίοδο της μεταπολίτευσης. Χρησιμοποιώ τον όρο «ρευστή» για να μην πω κάτι άλλο που θα προκαλέσει αντανακλαστικά την κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση της τροποποίησης του πρωτοκόλλου αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.
Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την περαιτέρω ενίσχυση του αμερικανικού αποτυπώματος καθώς με τον τρόπο αυτό ενισχύονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας ενώ υπογράμμισε την ταύτιση των αμερικανικών και ελληνικών θέσεων σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων όπως είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο αλλά και το «νεοσουρεαλιστικό» όπως το χαρακτήρισε «μνημόνιο» Τουρκίας – Λιβύης.
Απευθυνόμενος δε προς την αξιωματική αντιπολίτευση είπε: «Ελέχθη το επιχείρημα του "παγώματος" . Το σέβομαι ως σκέψη για να πιέσουμε και να πετύχουμε κάτι περισσότερο. Όμως ποιον εξυπηρετεί; Εμείς επιθυμούμε την αμερικανική παρουσία. Δεν θέλουμε να την καθυστερήσουμε αλλά να την επιταχύνουμε. Ποιος δίνει την θεσμική δυνατότητα σε μια κυβέρνηση να παρέχει ευκολίες χωρίς την έγκριση της Βουλής; Εκτός αν μας λέτε ότι πρέπει να πάψουμε να παρέχουμε τις ευκολίες αυτές».
«Ας αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς του παρελθόντος για πατριώτες και εθνικούς μειοδότες. Δεν προάγουμε νοήμονα διάλογο. Οφείλουμε με ρεαλισμό και σοβαρότητα να επιδιώκουμε την εκπλήρωση εθνικού στόχου» ανέφερε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: «Η συμφωνία δεν στρέφεται κατά οποιασδήποτε άλλης χώρας.Κατά κάποιου τρίτου. Η Συμφωνία έχει ένα κριτήριο που πρέπει να δούμε αν υπηρετείται. Ταυτίζεται η θέση της υπερδύναμης με τις δικές μας; Να πάρουμε το τεράστιο θέμα του εάν τα νησιά μας δικαιούνται ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα; Για την Ελλάδα είναι αυτονόητο. Υπάρχουν όμως άλλες χώρες που έχουν εντελώς αντίθετη άποψη; Ποια είναι η άποψη των ΗΠΑ στο ζήτημα; Σας διαβάζω δήλωση του Στειτ Ντιπάρτμεντ που σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η Τουρκία λέει ότι τα νησιά δικαιούνται ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στον ίδιο βαθμό με οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Πως την αποτιμάται αυτή την θέση;
Αναφέρθηκε το θέμα της Λιβύης και της νεοσουρεαλιστικής συμφωνίας. «Ποια η θέση των ΗΠΑ επί της συμφωνίας; Είναι συμβατή με την δική μας; Σας διαβάζω την αμερικανική δήλωση που λέει ότι συνεχίζουμε να ανησυχούμε με την Τουρκική παραβατικότητα συμπεριλαμβανομένου της συμφωνία με Λιβύη. Την επιστολή Πομπέο προς τον Κ. Μητσοτάκη την έχετε διαβάσει; Μας είναι αδιάφορη;».


ΟΠΟΙΟΣ  ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ  ΤΟ  ΕΘΝΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΛΟ  ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ  ΝΑΖΙΣΤΗΣ.  ΕΙΝΑΙ  ΤΕΛΕΙΩΣ  ΑΛΛΟ  ΠΡΑΓΜΑ  ΟΤΑΝ  ΣΧΙΖΕΙΣ  ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΣΗΜΑΙΑ.

Το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ απάντησε με ιδιαίτερη οργή στην κίνηση του Γιάννη Λαγού να σκίσει τουρκική σημαία ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου αλλά σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Τσαβούσογλου περί «ρίψης των Ελλήνων στη θάλασσα» δεν είπε τίποτα.
H πράξη Λαγού ήταν κατά το ΥΠΕΞ καταδικαστέα αλλά οι δηλώσεις Τσαβούσογλου που παραπέμπουν σε εποχές Μικρασιατικής Καταστροφής όταν οι Έλληνες έπεφταν στην θάλασσα για να σωθούν από τους Τούρκους σφαγείς δεν ήταν καταδικαστέες.
«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας. Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Νωρίτερα ο Έλληνας ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός σε συνεδρία στο ευρωκοινοβούλιο, σχετικά με την κατάσταση των μεταναστών στα ελληνικά νησιά είχε σκίσει την τουρκική σημαία.
Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός αντέδρασε λέγοντας «Δεν ακούμε κανέναν να μιλά εδώ για την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών. Όλοι μιλάνε για τους μετανάστες. Με τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών τι θα γίνει;».
Ο κ.Λαγός υποστήριξε πως το 70% των Ελλήνων πολιτών είναι ενάντιοι στην λαθρομετανάστευση και ότι ο λαός της χώρας δέχεται επιθέσεις από μετανάστες.
Είπε επίσης, πως «Στη μια μεριά υπάρχει η Τουρκία, που κάνει ότι θέλει. Στην χώρα μας συρρέουν οι μετανάστες. Να λοιπόν η τουρκική σημαία, το μοναδικό που της αξίζει είναι αυτό, τίποτε άλλο» και έσκισε τη  χάρτινη τουρκική σημαία.
Η απάντηση από την πλευρά της Τουρκίας ήταν άμεση με τον Τσαβούσογλου να δηλώνει: «Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους.
Η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα με υπερηφάνεια. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού». 

Αποτέλεσμα εικόνας για λαγος ιωαννης ευρωκοινοβούλιο


 Η  απάντηση του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών:

«Η ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας κατά την ομιλία του ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή και Προέδρου της ΕΛΑΣΥΝ σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν αντιπροσωπεύει ούτε την Ελλάδα ως Έθνος, ούτε τους Έλληνες ως λαό.
Αντιπροσωπεύει μια κάστα φοβισμένων και ενοχικών «φαναριωτών», σαν εκείνους που διαχρονικά τοποθετούσε η υπόδουλη Ελλάδα στις θέσεις αυτές: Φοβισμένων, από τις συνεχείς διπλωματικές «σφαλιάρες» που έχουν συνηθίσει να δέχονται από εχθρούς και φίλους και ενοχικών, επειδή ποτέ τους δεν διεκδίκησαν τα αυτονόητα δικαιώματα της χώρας που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Περισσότερο από αυτό είναι και επικίνδυνα άσχετοι γιατί δεν γνωρίζουν, ως όφειλαν εκ της θέσεώς τους, ότι ο Γ. Λαγός είναι από το καλοκαίρι του 2019 ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της ΕΛΑΣΥΝ και ως εκ τούτου δεν εκπροσωπεί κανέναν άλλο..
Αν η σπουδή τους ήταν ανάλογη της «ευαισθησίας» που επέδειξαν να μην τους κακοχαρακτηρίσουν οι διεθνείς τρομοκράτες τούρκοι για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, σήμερα μπορεί να μην είχαμε στο βόρεια σύνορά μας μια «Βόρεια Μακεδονία», ούτε εντός των συνόρων μας εκατομμύρια λαθρομεταναστών.
Τους διαβεβαιώνουμε ότι έχουν πολλά ακόμα να μάθουν από την ΕΛΑΣΥΝ για το πώς γίνεται η διεθνής προβολή των Ελληνικών δικαίων στα θεσμικά όργανα.»


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ2 σχόλια :

 1. ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΑΦΙΟΖΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. ΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΟΧΗ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για «εθνική προδοσία» κάνει λόγο ο Ρώσος απόστρατος συνταγματάρχης Αλεξάντερ Ζίλιν, σχολιάζοντας την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, που υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.
   Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων και την επέκταση της αξιοποίησης των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων από τις αμερικανικές δυνάμεις.
   Ο Αλεξάντερ Ζίλιν, στρατιωτικός αναλυτής, απόστρατος συνταγματάρχης, επικεφαλής του Κέντρου Μελετών Ζητημάτων Εθνικής Ασφάλειας σχολιάζει στο Sputnik τη συμφωνία συμφωνία, αλλά και το αν αυτή θα έχει οφέλη για την Ελλάδα.

   Ο Ρώσος απόστρατος συνταγματάρχης κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για ένα «παιχνίδι για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ», μέσα από τον μηδενισμό της ασφάλειας των ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες τοποθετούν τα όπλα τους.
   Η ταχύτητα αυτών των πυραύλων είναι κρίσιμη, επισημαίνει ο Ζίλιν.
   Και προσθέτει:
   «Η Ρωσία αναγκάζεται να συμπεριλαμβάνει στη λίστα των στρατιωτικών της στόχων τις χώρες όπου οι ΗΠΑ τοποθετούν αυτά τα όπλα. Με αυτή την έννοια, εάν η κυβέρνηση της Ελλάδος πιστεύει ότι η ασφάλεια του λαού της δεν αξίζει τίποτα, και αν οι Αμερικανοί ξεκινήσουν έναν πόλεμο στην Ευρώπη και προσπαθήσουν να πετύχουν μερικούς από τους στόχους τους χρησιμοποιώντας ξένα χέρια, και αν όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε σκόνη ο ελληνικός λαός, τότε ναι (σ.σ. η συμφωνία αυτή θα συμβάλει σε μεγαλύτερη ασφάλεια της Ελλάδος)».
   Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι αυτή ακριβώς είναι και η λογική της «εθνικής προδοσίας».
   «Δεν ντρέπομαι καθόλου να πω, ότι οι ηγέτες, οι οποίοι λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις, καταλαβαίνω ότι βρίσκονται υπό πίεση, αλλά είναι εθνικοί προδότες των λαών τους».
   Όσο για το αν οι Αμερικανοί έχουν μεγάλα σχέδια για την Ελλάδα, ο Ρώσος απόστρατος συνταγματάρχης είναι κατηγορηματικός: «Όχι».
   «Τους Αμερικάνους τους ενδιαφέρουν μόνο τα εδάφη. Δεν τους νοιάζει, αν θα είναι Ελλάδα, ή η Ρουμανία, ή η Πολωνία. Χρειάζονται εδάφη. Οι ηγέτες (σ.σ. αυτών των χωρών) θα λάβουν κάποιο μερίδιο. Τους έχουν εξαγοράσει από καιρό. Ο λαός, όμως, θα κερδίσει κάτι από αυτό; Όχι, τίποτα», εξηγεί χαρακτηριστικά.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...