Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΣΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΟΥΓΓΡΩΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΡΜΠΑΝ: «Αν επιθυμούμε μικρούς Ούγγρους, αντί για λαθρομετανάστες, πρέπει να στηρίξουμε με χρήματα τις ουγγρικές οικογένειες και την ανατροφή των παιδιών».


«Τεχνητή γονιμοποίηση δωρεάν για όλα τα ζευγάρια» θα προσφέρεται στα κρατικά κέντρα υποβοηθούμενης γονιμότητας της Ουγγαρίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπαν, επισημαίνοντας ότι η γονιμότητα έχει «στρατηγική σημασία». 
Προ μηνός, άλλωστε, η ουγγρική κυβέρνηση ανέλαβε τον έλεγχο των έξι κέντρων υποβοηθούμενης γονιμότητας της χώρας.Ο Ορμπαν ανέκαθεν προωθούσε την ιδέα της τεκνοποίησης, προκειμένου να επιλύσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, καθώς ο ουγγρικός πληθυσμός παρουσιάζει διαρκή μείωση τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Σε ανακοίνωσή του περιέγραψε με λεπτομέρειες την πολιτική γονιμότητας που θα ακολουθήσει, επισημαίνοντας ότι η προσφορά της νέας παροχής πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου.  Επίσης, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι μελετά το ενδεχόμενο φοροαπαλλαγών για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες. Ήδη, άλλωστε, από την αρχή της νέας χρονιάς, απαλλάσσονται από τη φορολόγηση οι μητέρες με τέσσερα παιδιά.

«Αν επιθυμούμε μικρούς Ούγγρους, αντί για μετανάστες, και αν η ουγγρική οικονομία μπορεί να δημιουργήσει τους αναγκαίους πόρους, τότε η μοναδική λύση είναι να χορηγήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα χρήματα για τη στήριξη των οικογενειών και την ανατροφή των παιδιών» δήλωσε ο Ορμπαν, ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2010. 
Βάση της εκστρατείας του είναι η έντονα αντιμεταναστευτική ρητορική.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο ίδιος είχε δηλώσει, σε διεθνή διάσκεψη για το δημογραφικό πρόβλημα, ότι απορρίπτει την προσέγγιση άλλων Ευρωπαίων ηγετών, που πιστεύουν ότι η μετανάστευση είναι η αναγκαία λύση για την πληθυσμιακή μείωση. 

Tότε, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είχε προτάξει την  θεωρία της «μεγάλης αντικατάστασης», σύμφωνα με την οποία οι λευκοί ευρωπαϊκοί πληθυσμοί αντικαθίστανται σταδιακά από ανθρώπους που δεν έχουν ευρωπαϊκή καταγωγή.

Η Ουγγαρία δεν είναι, όμως, η μοναδική χώρα που με παροχές προσπαθεί να επιλύσει το δημογραφικό της πρόβλημα. Πολλά ευρωπαϊκά κράτη που αντιμετωπίζουν έντονη δημογραφική μείωση λόγω της υπογεννητικότητας αλλά και της μετανάστευσης των νέων, έχουν θεσπίσει μέτρα για να βελτιώσουν την κατάσταση.
Στην Πολωνία, λόγου χάρη, οι γονείς εισπράττουν μηνιαίο κρατικό επίδομα 118 ευρώ για κάθε παιδί.

Η Κροατία, που ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα, επεσήμανε τη χρονιά που πέρασε ότι η πληθυσμιακή αύξηση στην Ε.Ε. θα αποτελέσει «κομβικό ζήτημα». «Το δημογραφικό πρόβλημα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της Ε.Ε., προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη όλων των κρατών-μελών», τόνισε η υπουργός Οικογένειας, Νεολαίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Κροατίας, Βέσνα Μπεντέκοβιτς, μιλώντας σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, τον Νοέμβριο.

Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα.


«Το δημογραφικό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα και όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να ρίχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αλλά στο δημογραφικό οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι εγκληματική», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑ, Φώφη Γεννηματά.


Επισημαίνει μάλιστα ότι το ΚΙΝΑΛ με τροπολογία στη Βουλή προτείνει:

• 200 ευρώ το μήνα επίδομα για τα τρία (3) πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού,
• τη σύσταση Ειδικής Γραμματείας Δημογραφικής Πολιτικής,
• την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου για το Δημογραφικό από νεοσυσταθείσα Εθνική Επιτροπή Δημογραφικής Πολιτικής,
• τη δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής και Υποστήριξης στους Δήμους,
την επιδότηση υπογόνιμων ζευγαριών για σκοπούς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής,
• τη μεταφορά βασικών βρεφικών ειδών στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ,
• τη ρήτρα διατήρησης των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών παράλληλα με την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στις πολύτεκνες,
• τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, στηρίζοντας στην πράξη τα ζευγάρια.  Οι  προτάσεις  της  Γεννηματά  είναι  μία  ευχάριστη  έκπληξη.  Σίγουρα  οι  κομμουνιστές  του  ΣΥΡΙΖΑ και  οι  πράκτορες  του  Σόρος  (δεξιά  και  αριστερά),  που  θέλουν  την  εξαφάνιση  της  Ελληνικής  Φυλής,  ενοχλήθηκαν   φοβερά.  Θα  δούμε  διάφορα...


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ1 σχόλιο :

 1. Η Τουρκία δημιουργεί δύναμη αεραποβάσεων στα ελληνικά νησιά: Παραλαμβάνει το πρώτο από τα 109 T-70 Blackhawk. (Pronews).
  Από την γραμμή παραγωγής βγήκε το πρώτο τουρκικό ελικόπτερο εφόδου UH-60M Blackhawk το οποίο ονομάζεται T-70 και φέρει τουρκικά εξαρτήματα συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρονικών που κατασκευάζει η Aselsan.
  Η ΤΑΙ, η τουρκική αεροπορική βιομηχανία, πρόκειται να κατασκευάσει 109 ελικόπτερα του τύπου ενώ πολύ πιθανή θεωρείται η κατασκευή ακόμη 109 σε μια δεύτερη παραγγελία.
  Με αυτά τα ελικόπτερα η Τουρκία θα διαμορφώσει μια ισχυρή αεραποβατική δύναμη με την οποία θα είναι σε θέση να επέμβει σε οποιοδήποτε νησί στο ανατολικό αιγαίο από τις ακτές της.
  Τώρα ο τουρκικός Στρατός διαθέτει 27 AS532UL Cougar Mk1 και 56 S-70A Blackhawk και η δύναμη αυτή θα φτάσει στα σχεδόν 200 ελικόπτερα, με την σταδιακή παραλαβή των T-70.
  Επιπρόσθετα βέβαια διαθέτει και 7 CH-47F σε ρόλο των βαρέων μεταφορικών.
  Από την άλλη πλευρά η ελληνική δύναμη των μεταφορικών ελικοπτέρων του ΕΣ βρίσκεται στην ίδια απαράλλακτη κατάσταση. Οι παραδόσεις των ΝΗ-90 έχουν κολλήσει στα 14 ελικόπτερα η διαθεσιμότητα των οποίων βρίσκεται σε απαράδεκτα επίπεδα.
  Μόνη «παρηγοριά στον άρρωστο», τα 25 CH-47DG/SD στα οποία πέφτει το βάρος των αποστολών μεταφοράς. Σε ότι αφορά τα 65 62 UH-1H Huey δεν γίνεται λόγος για πραγματοποίηση αποστολών μεταφοράς σε συνθήκες επιχειρήσεων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...