Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ» ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ; ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΠΙΣΘΟΚΙΝΗΤΟΙ; ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ, Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ. ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΑΜΠΑΡΙ: ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΣ ΑΒΡΑΑΜ.


Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος. «Δεν  έχουμε  πατρίδα.  Είμαστε όλοι ξένοι σε τούτη τη γη, με πρώτο Ξένο τον Ιησού».


                                                        

  

Εμείς  οι  Έλληνες  δεν  ενδιαφέρομαστε  καθόλου  για  την  δική  σας  «ουράνια  Ιερουσαλήμ».  Την  φτύνουμε  την  «ουράνια  Ιερουσαλήμ».  Είμαστε  Έλληνες  και  δεν  θα  γίνουμε  ποτέ  « πνευματικοί  ισραηλίτες»  όπως  αποκαλείτε  το  κοπάδι  σας  (ποίμνιο).   Ποτέ  δεν  θα  δηλώσουμε  «παιδιά  του  Αβραάμ,  του  Ισαάκ  και  του  Ιακώβ»,   Χίλιες  φορές  ΟΧΙ.  Είμαστε  παιδιά  του  Δευκαλίωνα  και  του  Έλληνα.  Όχι  του  πορνόγερου  Αβραάμ  που  προωθούσε  την  γυναίκα  του   Σάρρα– που  ήταν  και  αδελφή  του  εξ  αίματος -  σε  άρχοντες,  για  να  παίρνει  χρυσάφι.
Εμείς  οι  Έλληνες  έχουμε  και  πατρίδα,  το   Άγιο  αυτό  χώμα  που  πατάμε.  Δεν  είμαστε  ξένοι   σε  τούτη  την  γη,  δεν  είμαστε  μετανάστες  σαν  τον  Ιησού  σας.   Δεν  θα  πάμε  ποτέ  στην  ουράνια  πατρίδα  του  Ιεχωβά  σας.  Δεν  μας  έδιωξε  κανένας  από  την  πατρίδα  του  δικού  σας  Αβραάμ.  Ούτε   θεωρούμε  την  δική  μας  Πατρίδα  "κοιλάδα  του  κλαυθμώνος".  Για  την  δική  μας  πατρίδα  είμαστε  υπερήφανοι  και  θα  πεθάνουμε  κάποια   ημέρα  γι  αυτήν.  Η  μόνη  ελπίδα  μας  είναι  τα  κόκαλά  μας  να  θαφτούν  στο  ιερό  αυτό  χώμα,  το  δικό  μας  χώμα.  Κλάψτε  εσείς  όσο  θέλετε  για  την  "ανύπαρκτη"  ουράνια  Ιερουσαλήμ  σας.ΤΟ  ΑΡΘΡΟ  ΤΟΥ  ΔΩΡΟΘΕΟΥ:

«Tα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τα αλλεπάλληλα κύματα των μεταναστών, που χτυπούν τις - και στις- ακτές των ακριτικών νησιών μας, αλλά και τις ακτές των μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών, προκαλούν ποικίλες και συχνά αντιφατικές αντιδράσεις, συχνά ιδεολογικά φορτισμένες και πολιτικά προκατειλημμένες, γεγονός που μας εμποδίζει να δούμε και να αντιμετωπίσουμε το θέμα ψύχραιμα και αποτελεσματικά.
Πρώτα-πρώτα, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ιστορία της ανθρωπότητας, ουσιαστικά, είναι η ιστορία των μεταναστεύσεων των λαών. Ακόμα και η ελληνική ιστορία και ο πολιτισμός ρυθμίστηκαν και διαμορφώθηκαν υπό μια τάση διαρκούς μετανάστευσης ελληνικών φύλων, από τη λεγόμενη Κάθοδο των Δωριέων και τους ελληνικούς αποικισμούς, μέχρι τις μεταναστεύσεις την περίοδο της Τουρκοκρατίας και, τελευταία, μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο! Ας μη μας διαφεύγει και η μεγάλη μετανάστευση των λαών, τον 4ο και 5ο μ.Χ. αιώνα, που επηρέασε και διαμόρφωσε καθοριστικά τη σημερινή εικόνα και τον πολιτισμό της Ευρώπης... Πάντα, λοιπόν, οι λαοί και οι άνθρωποι μετανάστευαν, είτε για να κατακτήσουν νέους τόπους, είτε επειδή κατακτήθηκαν οι δικοί τους τόποι και πάντα θα μεταναστεύουν, όσο τουλάχιστον θα υπάρχουν στον κόσμο ανισότητες, πείνα, αδικία, καταπίεση, εκμετάλλευση, φανατισμοί, δικτάτορες στυγνοί και χωρίς ηθική πολιτικοί ...
Υπό τις σημερινές, όμως, συνθήκες, της παγκοσμιοποίησης το φαινόμενο της μετανάστευσης απειλεί να διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό και να προκαλέσει ξενοφοβικά φαινόμενα, νοοτροπίες και επιλογές, που αναιρούν την ουσία, όχι μόνο της ανθρωπιάς μας, αλλά και της Χριστιανικής μας ιδιότητας... Όσο και αν φαίνεται παράξενο ή παρακινδυνευμένο, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους ξένους αποτελεί τη λυδία λίθο για τη γνησιότητα και αυθεντικότητα της Χριστιανικής μας πίστης και βιωτής!
Άλλωστε, όλοι μετανάστες είμαστε σε τούτη την κοιλάδα του κλαυθμώνος, διωγμένοι από την ουράνια πατρίδα μας, προς την οποία προσπαθούμε να επιστρέψουμε...
«Ουκ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν», τονίζει στους Εβραίους συμπατριώτες του ο Απόστολος Παύλος. «Ουκ ει πολίτης, αλλ' οδίτης ει και οδοιπόρος. Μη είπης: Έχω τήνδε την πόλιν, και έχω τήνδε. Ουκ έχει ουδείς πόλιν. Η πόλις άνω εστί», συμβουλεύει ο ιερός Χρυσόστομος.
Όλοι, λοιπόν, ξένοι σε τούτη τη γη, με πρώτο Ξένο τον Ιησού! Τη Μεγάλη Παρασκευή ψάλλουμε ένα συγκλονιστικό τροπάριο, κατά το οποίο ο άγιος Ιωσήφ από την Αριμαθαία παρακαλεί τον Πιλάτο: «Δός μοι τούτον τον Ξένον, όν ομόφυλοι μισούντες θανατούσι ως Ξένον», «Δώσε μου αυτόν τον Ξένο, που οι ομοεθνείς Του, μισώντας Τον, Τον σκοτώνουν σαν Ξένο»! Ο Θεός, ως άνθρωπος, γεννήθηκε σε μια πόλη, όπου οι Παναγία Μητέρα Του και ο Μνηστήρας της Ιωσήφ ήταν ξένοι, δεν βρήκαν ούτε δωμάτιο για να μείνουν και γεννήθηκε σε στάβλο... Στη συνέχεια, έγινε μετανάστης και πήγε με την οικογένειά Του στην Αίγυπτο, για να μη θανατωθεί από τον Ηρώδη και εκεί, σίγουρα, ο Ιωσήφ θα αναζήτησε δουλειά, ως ξένος εργάτης. Μεγαλώνοντας περιπλανήθηκε σε όλη τη χώρα ως Ξένος, μη έχοντας «πού την κεφαλήν κλίναι» και Τον θανάτωσαν οι συμπατριώτες Του σα να ήταν Ξένος, παραδίδοντάς Τον μάλιστα σε Ξένους, στους Ρωμαίους. Έτσι ο Ιησούς έγινε πολλαπλά ο μεγάλος Ξένος, που ποτέ δεν κατανοήθηκε ώστε να γίνει «δικός μας», παρά μόνον από λίγους, που πάντα (και τώρα) η κοινωνία τους αντιμετωπίζει ως «πτωχούς τω πνεύματι»... Στη συνέχεια, Αυτός ο μεγάλος Ξένος έστειλε τους μαθητές Του σε «όλα τα έθνη» και εκείνοι ξενιτεύτηκαν και δίδαξαν τους ανθρώπους σε ξένες χώρες, και οι περισσότεροι θανατώθηκαν από ξένους ως ξένοι και τάφηκαν σε ξένη γη. Ο Αβραάμ μετανάστης, ο Χριστός μετανάστης, οι Προφήτες μετανάστες, οι Απόστολοι μετανάστες, το χριστιανικό πνεύμα μεταναστευτικό... Και εμείς, σήμερα; Σήμερα, δυστυχώς, περισσότεροι «άθεοι» ενδιαφέρονται για τους ξένους, παρά «χριστιανοί»... Έστω και αν όλοι γνωρίζουμε ότι όταν ο Ιησούς θέλησε να κάνει κατανοητό πώς ο άνθρωπος μπορεί να κερδίσει τη Βασιλεία των Ουρανών, χρησιμοποίησε την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, υπονοώντας σαφέστατα ότι το να περιμαζέψουμε και να περιποιηθούμε έναν ξένο μπορεί να μας ανοίξει τις πύλες του Παραδείσου, κατά το «ξένος ήμην και συνηγάγετέ με»....
Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια καινούργια εποχή μεγάλης αναμείξεως των λαών και των πολιτισμών, που μπορεί να αποβεί ολέθρια «κρεατομηχανή», όπως φοβόταν ο αλησμόνητος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Αυτό το γεγονός εντείνει την ανασφάλειά μας ως λαού, προστιθέμενο, μάλιστα, στις μεγάλες δυσκολίες και τα δυσεπίλυτα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε, και μας ενσπείρει φόβο και ανησυχία για το μέλλον του Ελληνισμού, που πολλοί διαβλέπουν ότι κινδυνεύει άμεσα από τους αλλόφυλους και αλλόθρησκους μετανάστες! Αλλά, ακόμα και αν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, η λύση δεν είναι να απεμπολήσουμε την ανθρωπιά μας και τη Χριστιανική μας ιδιότητα, καταδιώκοντας, εκμεταλλευόμενοι ή και εξοντώνοντας τους ξένους, αλλά διατηρώντας, ενισχύοντας, καλλιεργώντας και βιώνοντας σε όλη τους την πληρότητα τον πολιτισμό μας, την πίστη μας και τη γλώσσα μας, την ανόθευτη Ελληνική μας Παιδεία, την τιμιότητά μας και την αλληλέγγυα συλλογικότητά μας»!


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

5 σχόλια :

 1. Χίος: Οι κάτοικοι παρέλασαν με μαύρα ζητώντας πίσω τη ζωή τους.
  Φωνή διαμαρτυρίας αλλά και πανό με συνθήματα παρέλασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων οι κάτοικοι του Χαλκειούς, στη Χίο που με αφορμή τη βεβήλωση του Ι.Ν. του Αγίου Χαράλαμπου από άγνωστους δράστες, ντύθηκαν στα μαύρα στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.
  Με σύνθημα «θέλουμε πίσω τη ζωή μας και την κανονικότητά μας» αλλά και πανό με φωτογραφίες την καμένη Αγία Τράπεζα του Αγίου Χαράλαμπου, οι κάτοικοι προχώρησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία αμέσως μετά την παρέλασή τους, στεκόμενοι απέναντι από την εξέδρα των επισήμων όπου βρίσκονταν ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης και οι αρχές του νησιού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε το 2015! Κατόπιν, ο ίδιος μας μίλησε και στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ως υπερ- πατριώτης, αντιστασιακός στις Πρέσπες. Τι γίνεται επιτέλους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ,
  το ίδιο διερωτόμαστε και μεις. Αυτοί οι μεγαλόσχημοι ιερωμένοι ή θέλουν να μας τρελάνουν με τα καμώματά τους ή τρελάθηκαν τελείως οι ίδιοι. Βλέπε και ερώτηση - σύσταση των "Αυτόχθονων Ελλήνων": "Έχω την υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό του "σεβασμιότατου". Του συνιστώ να επισκεφθεί ένα ψυχίατρο", στο άρθρο της Τρίτης, 31 Δεκεμβρίου 2019,
  ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΙΣ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019. ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ.

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟΥ 2019 ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ. «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ». ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ (ΝΟΤΙΑ), ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (ΒΟΡΕΙΑ). ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΓΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ; ΒΟΡΕΙΑ Ή ΝΟΤΙΑ;

  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/12/29-2019_31.html

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΩΡΟΘΕΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΓΙΑ ΛΙΩΣΙΜΟ ΑΓΙΟΥΛΗ Μ' ΠΑΙΝΕΜΕΝΕ;

  ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΙ;ΑΜ ΔΕ;

  ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΛΙΏΣΙΜΟ, ΜΕΤΑ ΣΕ ΕΒΡΑΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ,ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ;ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΤΉΝΟΥ ΚΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΑΣΣΩΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΚΟΣ ΕΤΟΥΤΟΣ.

  ΔΙΑΟΛΟΥ ΚΑΛΤΣΑ Ο "ΣΕΒΑΣΜΙΏΤΑΤΟΣ " !

  ΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΚΙΑ ΑΓΑΠΕΣ ΜΟΥ...ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥΛΗ.ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΝΑ'ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ.

  ΕΚΒΙΑΣΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΊΟ, ΑΠΟ ΠΑΥΑΤ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΑ...

  ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙ;
  ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΑΝΘΥΠΑΤΟΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΑΥΑΤΟΠΙΛΑΤΟΣ ΘΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΆΚΙΑ ΤΟΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Αφού στον Όλυμπο οι Θεοί τ' αποφασίσανε
  δώσαν στο κρύο τα κλειδιά
  κι αυτοκτονήσανε" seira exoune oi europei laoi,pleon , meta 2 xl!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...