Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ

O (ΙΟΥΔΑΙΟΣ;) ΠΟΥΤΙΝ: "Η ΜΟΣΧΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ. ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ". O ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ.
 
Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΝΑΣ  ΘΗΛΥΚΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.
Μια ανάρτηση που αναπαράγεται διαρκώς τις τελευταίες ώρες στο Facebook, αυτή της Ελένης Αναγνωστοπούλου, μας μυεί με ιδιαίτερο τρόπο στην προσωπικότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Υπογράφει ως μέλος του ανεξάρτητου φοιτητικού περιοδικού Νομικός Παλμός. Ακολουθεί η ανάρτηση:
«Όταν ήμασταν ακόμα στο δεύτερο έτος της σχολής, περνώντας τη φάση «θεέ μου γιατί σπουδάζω νομική, θα πρέπει να υπερασπίζομαι πράγματα τα οποία απεχθάνομαι», γνωριστήκαμε με την κα. Σακελλαροπούλου κατά την προετοιμασία μίας ημερίδας του Νομικού Παλμού για το νομοσχέδιο της ιθαγένειας. Εξ αρχής έδωσε σε όλους μας την εντύπωση ενός εξαιρετικού επιστήμονα και συγκροτημένου ανθρώπου, με προοδευτικές αντιλήψεις. Ο τρόπος που υπερασπίστηκε τα αυτονόητα δικαιώματα ανθρώπων που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη χώρα μας, μας ενθουσίασε».
Η εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας συνέγραψε ένα κείμενο με αφορμή την επέτειο των τριάντα χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Κάνει λόγο για το κουράγιο των ανθρώπων που έριξαν το Τείχος, που ζητούσαν ελευθερία, αλλά διαπιστώνει μία στροφή προς το χειρότερο.  Αναφέρεται στον Ευρωσκεπτικισμό, στο Brexit, σε οπαδούς «ανελεύθερης δημοκρατίας», σε «ακροδεξιούς» και σε αυτούς που υιοθετούν όρους όπως πατριώτης και παραδοσιακή οικογένεια. Μιλά ακριβώς όπως ο Σόρος στην «Ανοιχτή Κοινωνία», για φαινόμενα λαϊκισμού και για μισαλλόδοξες απόψεις που ενοχοποιούν για όλα τα δεινά  του  κόσμου  την «Ανοιχτή Κοινωνία»  του  Σόρος. Με λίγα λόγια για όλα ευθύνονται οι «ακροδεξιοί», οι συντηρητικοί και οι πατριώτες.  Ο  κομμουνισμός  εξακολουθεί και σήμερα να κυβερνά  στην  Δύση  μέσω των μεταλλαγμένων ιδεών του και να δυναστεύει την Ευρώπη όχι πλέον με Τείχη αλλά με την «πολιτική ορθότητα».  Μία  γλάστρα  κακής  κατασκευής  που  θα  ακριβοπληρώνεται  με  δικά  μας  λεφτά,  για  να  υπογράφει  τα  μεσάνυχτα  ό,τι  έγγραφο  της  δώσει  ο  ανθύπατος  μέσω  του  "πρωθυπουργού".

Γνωρίζοντας  με πόσα αμείβονται διάφοροι ηγέτες του κόσμου και τι είδους οικονομίες διαχειρίζονται, είναι απορίας άξιο πώς η ελληνική πολιτεία αποφάσισε να αμείβει τον απολύτως διακοσμητικό θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας με 371.000 € το χρόνο, ποσό 22 φορές μεγαλύτερο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ και τρίτο στον κόσμο ως το  2012.  Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 ο (μηνιαίος) μισθός του ΠτΔ ανερχόταν στα 23.122 ευρώ, όποτε και με νομοθετική ρύθμιση “κόπηκε” στο μισό, δηλαδή τα 11.561 ευρώ.

Σήμερα  ο  «πρόεδρος  της  δημοκρατίας»  του  Ρότσιλντ  παίρνει  μόνο  11.561  Ευρώ τον μήνα,  δηλαδή  σε  δολάρια  12.845.  Σε  12  μήνες  ο  "πρόεδρος  της  δημοκρατίας  του  Ρότσιλντ"  που  υπογράφει  μεσάνυχτα  την  παράδοση  της  Μακεδονίας  παίρνει  συνολικά  155.000  ΔΟΛΑΡΙΑ.  
Σε  5  χρόνια  η  κομμουνίστρια  Σακελλαροπούλου  θα   εισπράξει  από  εμάς  συνολικά  775.000  ΔΟΛΑΡΙΑ  και  πιθανώς  να  υπογράψει,  μεταξύ  των  άλλων,  μεσάνυχτα  σαν  τον  μασόνο  Παυλόπουλο,   την  παράδοση  του  Αιγαίου  και  των  νησιών  μας  στους  τούρκους.   Ο  ΠΑΙΔΙΚΟΣ  ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Ο όρος «αυτισμός» προέρχεται ετυμολογικά από την ελληνική λέξη «εαυτός» και υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. O  Αυτισμός είναι αναπτυξιακή διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά.
Ο αυτισμός αποτελεί μία σοβαρή νευρο-ψυχολογική διαταραχή, που διαρκεί μία ολόκληρη ζωή και είναι συνήθως παρούσα από τη γέννηση του παιδιού. O αυτισμός προς το παρόν δε θεραπεύεται και είναι μια ισόβια κατάσταση.
Ένα ακόμα στοιχείο που επιδεικνύει τη σημαντικότητα του θέματος είναι ότι πέρα από τη ζωή του παιδιού που επηρεάζεται άμεσα, αλλάζει και αυτή του ευρύτερου κοινωνικού πλαισίου.

Αρχικά, ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε από τον Ελβετό ψυχίατρο Ευγένιο  Μπλόιλερ (Eugen Bleuler) το 1911, για να χαρακτηρίσει κάποια άτομα με σχιζοφρένεια, που είχαν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

 Ο  ΑΥΤΙΣΜΟΣ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Είναι μία διαταραχή που γίνεται κυρίως εμφανής στην κοινωνική αλληλεπίδραση, την επικοινωνία και τις στερεοτυπικές συμπεριφορές.  Εμποδίζει τον  πολιτικό να κατανοήσει σωστά αυτά που βλέπει, ακούει και αισθάνεται. Σαν αποτέλεσμα, ο  πολιτικός έχει προβλήματα στην επικοινωνία, στην σκέψη και στη φαντασία,  στην  κοινωνική επαφή, στις  διαπροσωπικές σχέσεις και  στην  συμπεριφορά.    Επίσης συνδέεται με δύσκαμπτες ρουτίνες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, όπως η έμμονη ταξινόμηση αντικειμένων ή το να ακολουθεί πολύ συγκεκριμένες ρουτίνες.
Ο  Έλληνας  αυτιστικός  της  πολιτικής συχνά αποφεύγει να κοιτάξει τον άλλο στα μάτια και φαίνεται να αποκόβεται από τον κόσμο γύρω του. Δε φαίνεται να θέλει ή να ξέρει πως να επικοινωνήσει  με  ξένους  πολιτικούς.  Η ικανότητα τους να κάνουν φιλίες είναι προβληματική και είναι ανίκανοι να κατανοήσουν τα συναισθήματα και τις απόψεις των άλλων ατόμων. Ο  αυτιστικός  πολιτικός  μπορεί κατά περιστάσεις να δώσει την εντύπωση πως είναι κωφός και πως δεν μπορεί να αντιδράσει με λέξεις και άλλους ήχους.  Ορισμένες  φορές  υπάρχει  καθυστέρηση ή απουσία ομιλίας, ηχολαλία ή μιλά ασταμάτητα για ένα θέμα.
Ο  ΕΛΛΗΝΑΣ  ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΤΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δυσκολεύεται να αντιληφθεί τη σημασία της μη λεκτικής επικοινωνίας όπως χειρονομίες, εκφράσεις προσώπου και στάση σώματος.
Δεν γνωρίζει πότε να αρχίσει ή να δώσει τέλος σε μια συζήτηση.
Μιλά με μονότονη μη εκφραστική φωνή και δεν κατανοεί τη σημασία της αλλαγής τόνου.
Δεν αντιλαμβάνεται τα νοήματα και δυσκολεύεται στην αναγνώριση αστείων, μεταφορών και ειρωνείας.
Συνήθως  έχει επιφανειακά τέλειο λόγο που όμως τείνει να είναι τυπικός και σχολαστικός.
Δυσκολεύεται να φανταστεί εναλλακτικά κοινωνικά σενάρια και να προβλέψει τι θα συμβεί κατά την εξέλιξη μιας κοινωνικής επαφής.
Δυσκολεύεται να ερμηνεύσει τα λόγια, τις πράξεις και τα συναισθήματα των άλλων.
Έχει περιορισμένα ενδιαφέροντα με τα οποία ασχολείται σχολαστικά και επαναλαμβανόμενα.
Επιμένει σε συγκεκριμένες ρουτίνες.

Δεν εγκαθιδρύει καλή και ποιοτική βλεμματική επαφή. (π.χ. δεν κοιτάει τη μαμά όταν του μιλά).
Δεν ανταποκρίνεται σε κοινωνικό χαιρετισμό (π.χ. δεν κουνά το χεράκι ‘γεια σου’, δεν στέλνει φιλάκι).
Δεν ανταποκρίνεται σε κοινωνικό παιχνίδι (π.χ. κούκου-τσα).
Δεν ανταποκρίνεται σταθερά και άμεσα στο κάλεσμα του ονόματός του.
Χρησιμοποιεί το χέρι του ενήλικα σαν εργαλείο («απαιτεί» από το χέρι της μαμάς και όχι κοιτώντας τη μαμά στα μάτια να ανοίξει π.χ. ένα κουτί μπισκότα).

Ηχολαλεί, δηλαδή επαναλαμβάνει μηχανικά κάτι που άκουσε (π.χ. σε ερώτηση «τι κάνεις, Κούλη;» απαντά «τι κάνεις, Κούλη;» —άμεση ηχολαλία.  Ή σε ανύποπτο χρόνο ανακαλεί φράσεις/διαλόγους από τηλεοπτική εκπομπή—καθυστερημένη ηχολαλία).
Χρησιμοποιεί το γ΄ ενικό πρόσωπο όταν μιλά για τον εαυτό του (π.χ. όταν θέλει νερό λέει «ο Αλέξης θέλει νερό»).
 Παρουσιάζει αδυναμία να αναπτύξει σχέσεις με συνομηλίκους.
Δείχνει προτίμηση στα μοναχικά παιχνίδια, έλλειψη ενδιαφέροντος για φιλίες (σε μεγαλύτερα παιδιά) ή ύπαρξη ενδιαφέροντος αλλά χωρίς να ακολουθούνται οι κοινωνικοί κανόνες επικοινωνίας (π.χ. ορμάει και πιάνει τα μαλλιά τους, πηγαίνει υπερβολικά κοντά τους όταν τους μιλά).
Έχει δυσκολία ή έλλειψη αυθόρμητου ενδιαφέροντος να μοιραστεί τη χαρά του ή τα ενδιαφέροντά του (π.χ. όταν βλέπει κάτι ενδιαφέρον δεν γυρίζει στη μαμά να το δείξει με χαρά).
Σε μεγαλύτερη ηλικία: αδυνατεί να αρχίσει ή να διατηρήσει μία συζήτηση, αναπτύσσει εμμονές με θέματα (π.χ. μιλά συνεχώς για έντομα ή για μία εκπομπή στην τηλεόραση).
Δεν έχει σωστή “μελωδικότητα” η φωνή του  (π.χ. ακούγεται μονότονος, σαν ρομποτάκι).
Δυσκολεύεται να αντιληφθεί το χιούμορ (π.χ. δεν γελά με ένα αστείο, ένα ανέκδοτο, μια αστεία κατάσταση).
Παίρνει κυριολεκτικά μεταφορικές εκφράσεις (π.χ. «καλημέρα, τι μου κάνεις, Κούλη;» απάντηση: «δεν σου κάνω τίποτα!»).
Αδυνατεί να παίξει φανταστικό και συμβολικό παιχνίδι (π.χ. να κάνει ότι ταΐζει μία κούκλα, να χρησιμοποιήσει μια μπανάνα σαν τηλέφωνο).
Κάνει επαναλαμβανόμενες, στερεοτυπικές σωματικές κινήσεις ή παρουσιάζει επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές (π.χ. κούνημα μπρος-πίσω, πετάρισμα χεριών-hand flapping, κίνηση σαν να πλένει τα χέρια–hand washing).
Έχει άνισα κατανεμημένες γνωστικές δεξιότητες (π.χ. αντιλαμβάνεται μαθηματικές έννοιες εξαιρετικά εύκολα, αλλά αδυνατεί να κατανοήσει ένα πολύ απλό παραμύθι).
Έχει λεκτικές ικανότητες μειωμένες σε σχέση με μη-λεκτικές.
Παρουσιάζει υπερκινητικότητα, παρορμητικότητα, αυτοτραυματισμούς, επιθετικότητα.
Κάνει συχνά εκρήξεις με φωνές και κλάματα, οι οποίες διαρκούν για πολύ ώρα.
Παρουσιάζει Υπερ- ή Υπο-ευαισθησία σε αισθητηριακά ερεθίσματα (π.χ. αρνείται να βάλει μάλλινα ρούχα, φτύνει τροφές που έχουν μέσα κομματάκια, αρνείται αγγίγματα στο πρόσωπο ή αλλού, κλείνει τα αφτάκια του σε έντονους ήχους).
Παρουσιάζει προβλήματα στο φαγητό (π.χ. έχει περιορισμένο διατροφολόγιο, τρώει μόνο αλεσμένα) και τον ύπνο (π.χ. έχει ανήσυχο ύπνο, κοιμάται λίγο).
Έχει ανωμαλίες στην διάθεση (π.χ. αναίτια γέλια/αναίτια κλάματα) και προσκόλληση σε πρόσωπα (π.χ. στη μαμά).


Μία  σχετικά  απλή  περίπτωση  αυτιστικής  συμπεριφοράς.  Είναι  μόνιμα  καθηλωμένος  στην  ηλικία  των  14  ετών.  Δεν  θα  ωριμάσει  ποτέ.  Οι  ξένοι  πολιτικοί  συνομιλητές  του  είναι  ενθουσιασμένοι  για  την  απλοϊκότητα  που  εκπέμπει.  Δυσκολεύεται να αντιληφθεί τη σημασία της μη λεκτικής επικοινωνίας όπως χειρονομίες, εκφράσεις προσώπου και στάση σώματος.Η  Αυτιστική  πολιτική  συμπεριφορά  του  υπουργού  εξωτερικών  Δένδια  είναι  αντιληπτή  ακόμη  και  σε  μη  ειδικούς.  Όλο  το  παρουσιαστικό  του  κραυγάζει:  "ο  θείος  Ρότσιλντ  ξέρει  πολλά  και  θα  τα  κανονίσει  εκείνος".

Μιλά με μονότονη μη εκφραστική φωνή και δεν κατανοεί τη σημασία της αλλαγής τόνου.  Κάνει επαναλαμβανόμενες, στερεοτυπικές σωματικές κινήσεις ή παρουσιάζει επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές.  


   Σύνθετος  αυτισμός  με  μεγαλομανία  και  σχιζοφρενή  παραληρηματικό  λόγο.
Κάνει συχνά εκρήξεις με φωνές και κλάματα, οι οποίες διαρκούν για πολύ ώρα.
Παρουσιάζει Υπερ- ή Υπο-ευαισθησία σε αισθητηριακά ερεθίσματα (π.χ. αρνείται να βάλει μάλλινα ρούχα, φτύνει τροφές που έχουν μέσα κομματάκια, αρνείται αγγίγματα στο πρόσωπο ή αλλού, κλείνει τα αφτάκια του σε έντονους ήχους).  Ο  Σόρος  και  η  CIA  μας  τον  ετοιμάζουν  για  πρωθυπουργό  κατοχής. 

Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα (14 Δεκ 2018) τις προσφυγές Συλλόγων, κ.λπ. κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για τη «Βόρεια Μακεδονία». Όπως εξήγησε δεν μπορούν να ελεγχθούν δικαστικά, καθώς άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου) με τις υπ΄ αριθμ. 2615-2616/2018 αποφάσεις της έκρινε ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις, δηλαδή η τελική συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς, συναίνεσε στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ΣτΕ.
Και αυτό γιατί «συνιστούν καθεαυτές πράξεις διαχειρίσεως της πολιτικής εξουσίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και συνδέονται ευθέως με τη διαχείριση των διεθνών σχέσεων της χώρας». Ως εκ τούτου, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «έχουν κυβερνητικό χαρακτήρα, μη υποκείμενες στον ακυρωτικό έλεγχο του ΣτΕ».
Ακόμη, η Ολομέλεια απέρριψε ως απαράδεκτους του υπόλοιπους ισχυρισμούς των προσφευγόντων, ενώ ένα μέλος της Ολομέλειας, ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Ποταμιάς μειοψήφησε, υποστηρίζοντας ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις υπόκειται στον έλεγχο του ΣτΕ.


Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 
Δεν  ήθελε  να  εξεταστεί  ούτε  καν  ως  έγγραφο  η  Λίστα  Λαγκάρντ  και  ζητούσε  απαλλαγή  του  Παπακωνσταντίνου.


Η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με δήλωσή της αντιτίθεται στην υποψηφιότητα της Προέδρου του ΣτΕ, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Η κυρία Σακελλαροπούλου, κατά τις τελευταίες 22 ημέρες επέδειξε πλήρη διαθεσιμότητα να κάμψει τις βασικές αρχές λειτουργίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του κράτους δικαίου και να παραβιάσει τα δικαιώματα ενός ανθρώπου, του Αλεξάντερ Βίννικ, εξυπηρετώντας την πολιτική ατζέντα του κ. Μητσοτάκη και τις πιέσεις από πλευράς των Κυβερνήσεων ΗΠΑ και Γαλλίας.
Απέδειξε έτσι ότι δεν διαθέτει αυτήν την βασική αρετή της ικανότητας αντίστασης σε αντισυνταγματικές πολιτικές πιέσεις. Κι ακόμη περισσότερο, εμφανίσθηκε διατεθειμένη στην πράξη να σύρει ολόκληρο το Συμβούλιο της Επικρατείας στην κατεύθυνση μιας εξόφθαλμα αντισυνταγματικής σκοπιμότητας».


Στη διαδρομή της στο χώρο της Δικαιοσύνης έχει καταπιαστεί με ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τα ανθρώπινα δικαιώματα, το τέλειο δηλαδή «πολιτικώς ορθό» προφίλ για να παρουσιαστεί ως η ιδανική Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Δεν γνωρίζουμε (ή μάλλον γνωρίζουμε) τις θέσεις της στα Εθνικά θέματα, για την Μακεδονία, την Βόρειο Ήπειρο, τις εκτρώσεις, την αντικατάσταση του Ελληνικού λαού με λαθρομετανάστες κλπ.
Το γεγονός είναι  ότι μια δικαστής και μάλιστα η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας μετέχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφθονία φωτογραφιών με τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη. Όσοι την γνωρίζουν, ξέρουν την αγάπη της για τον κινηματογράφο- στο προφίλ της έχει αναρτήσει πάμπολλες εικόνες από κλασσικές ταινίες όπως το Όσα παίρνει ο άνεμος ή το «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ», που τείνει να γίνει κλασσική. "Η αναδρομή στο προφίλ της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι ακριβώς αυτό: μια σύγχρονη Ελληνίδα, μια γυναίκα με γεμάτη επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική ζωή".ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:


Οι  έλληνες  πολιτικοί  (και   η  ιθύνουσα  πνευματική,  καλλιτεχνική,  ακόμη  και  οικονομική  - βλέπε  ολιγάρχες  των  ΜΜΕ - τάξη)  έχουν   δημιουργήσει  δικούς  τους  άρρωστους  κοινωνικούς  και  ιδεολογικούς  κόσμους  και  ζουν  μόνοι  τους  μέσα  σ’ αυτούς.
Ο καθένας απ’  αυτούς  ενεργεί   «ιδιωτικά»  και  καιροσκοπικά  εναντίον  των  άλλων  ενώ  το  εθνικό  και  κοινωνικό  οικοδόμημα  γύρω  τους  γκρεμίζεται. 

Η  πρωτόγονη πολιτική σκέψη,   η ασυναρτησία,  η   διαστροφή  στην  επικοινωνία,  οι  ιδιόμορφες  γλωσσικές  κατασκευές,  το  κλειστό  σύστημα  εννοιών,  η  κατασκευή  εχθρών  και  η  δαιμονοποίησή  τους,  η  «λογική»  που  χρησιμοποιείται  για  να  αυτοεπιβεβαιώνει  τους  εμμονικούς  ισχυρισμούς  τους,  όλα  αυτά  είναι  γνωρίσματα  του  ελληνικού  πολιτικού  και κοινωνικού  αυτισμού.

Το  κυριώτερο  όμως  και  πιο  παθογνωμονικό  εύρημα  στους  έλληνες  πολιτικούς,  αυτό  που  θέτει  την  διάγνωση  του  πολιτικού  αυτισμού,  είναι  η  έλλειψη  εθνικής  ευαισθησίας.
 Οι  έλληνες  πολιτικοί  θα  ασχοληθούν  με  πολλά  ζητήματα:  κλιματική  αλλαγή,  περιβάλλον,  πράσινη  ανάπτυξη,  δικαιώματα  των  ζώων,  δικαιώματα  των  μειονοτήτων  κλπ.
Ίσως  έχουν  ακούσει  και  την  έκφραση  Ελληνικός  Λαός,  Ελληνικό  Έθνος  και  Ελληνική  Πατρίδα.  Αισθάνονται  όμως  μία  απέχθεια  γι  αυτές   τις  έννοιες.  Δεν  μπορούν  να  αντιληφθούν  κάτι  τόσο  μεγάλο  και  σύνθετο.  Ξεπερνά  τα  αυτιστικά  όριά  τους.  Δεν  καταλαβαίνουν  ότι  δίπλα  μας  υπάρχουν  άλλες  κοινότητες  που  θέλουν  το  κακό  μας,  ότι  ο  κόσμος  είναι  ένα  θανατερό  λιβάδι  και  για  να  επιβιώσουμε  απαιτείταιι  ενότητα,  σύμπνοια,  εξυπνάδα,  ετοιμότητα. 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ".
ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΜΕ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑΞΑΝ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ".Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. 13 Ιανουαρίου 1822. Καθιερώνεται η Γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του Γένους των Ελλήνων.
  Υ.Γ.

Tις παρακάτω καταγγελίες κάνει η Ειρήνη Μαρούπα, η δικηγόρος που εκπροσώπησε τις Παμμακεδονικές οργανώσεις στην αίτηση της ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, που έγινε στο ΣτΕ και στο οποίο προήδρευε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Οι καταγγελίες έγιναν στον Μάκη Βραχιολίδη και στην εκπομπή του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.

Ιδού τι λέει συνοπτικά: 

Θα αποκαλυφθεί ποια είναι η κ. Σακελλαροπούλου, η προτεινόμενη Πρόεδρος Δημοκρατίας. Θεωρώ αδιανόητο να γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας αυτή η κυρία. Αν έχουν στοιχειώδες φιλότιμο οι βουλευτές της ΝΔ και αν τρέχει ελάχιστη σταγόνα αίματος ελληνικού, πρέπει να αποχωρήσουν από αυτή την επιλογή. Η κυρία Πρόεδρος του ΣτΕ είναι αυτή που δικάσαμε την αίτηση ακύρωσης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών . Εγώ εκπροσώπησα τις Παμμακεδονικές οργανώσεις εξωτερικού (Αμερικής,. Αφρικής, Καναδά, Αυστραλίας) και την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Σωματείων Μακεδόνων στην αίτηση ακύρωσης που υποβάλλαμε εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η κυρία αυτή έγινε Πρόεδρος ειδικά για να απορρίψει τη Συμφωνία των Πρεσπών , ήταν έξι μήνες ακέφαλο το ΣτΕ για να έρθει η κυρία αυτή. Είχε παραιτηθεί Μάιο ο Σακελλαρίου καταγγέλλοντας ότι δεν υπάρχει Δημοκρατία, ότι οι διασκέψεις του δεν είναι μυστικές . Ποιος άραγε έδινε τα νέα στις καλές, αριστερές εφημερίδες; Δήθεν αριστερές εφημερίδες. Οι βολές του κ. Σακελλαρίου ενδεχομένως να αφορούσαν την κυρία Σακελλαροπούλου για το ποιος διέδιδε τις μυστικές διασκέψεις και τις αποφάσεις του ΣτΕ πριν καν ληφθούν. Παραιτήθηκε Μάιο ο κ. Σακελλαρίου και η κ. Σακελλαροπούλου διορίστηκε Οκτώβριο παρακαλώ. Η υπόθεση η δική μας δικάστηκε 7 Δεκεμβρίου. Περιμένανε να συμπληρώσει τον απαραίτητο χρόνο ως Αντιπρόεδρος του ΣτΕ επειδή ήταν η νεώτερη, η πιο άπειρη.
Πάμε λοιπόν να δικάσουμε την αίτηση ακύρωσης και μας ξεκινάει λέγοντάς μας ότι πρέπει μέσα σε 20 λεπτά να έχουμε αγορεύσει τρεις δικηγόροι! Της είπαμε ότι το θέμα ήταν πολύ σοβαρό που αφορά την Ελλάδα για να συντομεύσουμε 2 δικηγόροι μέσα σε 20 λεπτά! Μίλησε αγενέστατα, πρέπει να ακουστεί τι ειπώθηκε εκείνη την ημέρα για να καταλάβουν ποια τους προτείνουν να ψηφίσουνε. «Δεν υπάρχει μόνο αυτή. Έχουμε και άλλες υποθέσεις εδώ πέρα, δεν θα ασχολούμαστε μαζί σας».
Εγώ συγκεκριμένα της είπα: «Δεν μπορεί να συμβεί αυτό που μας λέτε. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε τον διαμελισμό της Ελλάδας μέσα σε 10 λεπτά. Θα μας δώσετε τον χρόνο που χρειαζόμαστε». Μου απάντησε «δεν πάμε καλά…», που είναι πρωτάκουστο για Πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου. Στην πορεία και κατά τη διάρκεια της αγόρευσής μου, πράγματι μας έδωσε περισσότερο χρόνο. Εγώ αγόρευσα 18 λεπτά με 4 διακοπές δικές της και με έντονη τη δυσφορία της, που είχε εκνευρίσει όλο τον κόσμο. Κάποια στιγμή της εξέθεσα το θέμα ότι έχουν φτιαχτεί 3 αυτονομιστικά σωματεία στη Μακεδονία που μιλάνε για ανεξάρτητη Μακεδονία, για εξελληνισμένους Σλάβους που θα απελευθερωθούν με τη Συμφωνία αυτή. Και της είπα και τα ονόματα των σωματείων. Όταν της εξέθεσα το σωματείο στην Αριδαία για τη Μακεδονική γλώσσα «Κίνστε μάϊκο» (κάπως έτσι λεγόταν), με διέκοψε στην αγόρευσή μου η Πρόεδρος λέγοντας: «ελεύθεροι είναι να κάνουν ό,τι θέλουν»…αυτοί που θέλουν ανεξάρτητοι Μακεδονία! Τότε λοιπόν κι εγώ φανερά εκνευρισμένη της είπα «Ε, όχι. Οι Μακεδόνες δεν θα ξαναζήσουν σκλαβωμένοι επειδή το θέλετε εσείς». Ο κόσμος μέσα στην αίθουσα πέρασε μεγάλη ταραχή και με τα λόγια της είχαν αρχίσει να τη γιουχάρουν, ενώ στη συνέχεια ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν της έδωσα την απάντησή μου. Εκείνη πανικοβλήθηκε, διέκοψε τη διαδικασία, αποσύρθηκε όλο το δικαστήριο και μετά μου έστειλε το φρουρό της να μου ζητάει εγγυήσεις της ασφάλειας του δικαστηρίου γιατί ο κόσμος είχε εξαγριωθεί, ότι αν ξαναβγούν να μην ξανα-διακόψει ο κόσμος το δικαστήριο (είτε με φωνές είτε με χειροκροτήματα), ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Είναι σημαντικό αυτό που θα σας πω γι’ αυτήν που πάνε μας φορέσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία έχει απόλυτη συναίνεση προκαταβολικά στον διαμελισμό της Ελλάδας. Και στη Μακεδονία, και στο Αιγαίο και στην Κρήτη και παντού. Θα δούμε πράγματα και θάματα με αυτή την κυρία, πολύ χειρότερα από αυτά που είδαμε με τον Παυλόπουλο. Στην κυρία αυτή καταθέσαμε υπομνήματα Πέμπτη μεσημέρι 3.30. Η απόφαση δόθηκε στα ΜΜΕ την επόμενη στις 12.00. Σςε λιγότερο από 20 ώρες έκανε διάσκεψη, να πάρει απόφαση, να την καθαρογράψει και την έδωσε στη δημοσιότητα. Περιττό να σας πω ότι για τα υπομνήματά μας είχαμε πληρώσει 1000 ευρώ σε φωτοτυπίες. Τα υπομνήματά μας ήταν δύο 80σέλιδα. Ήταν προειλημμένη η απόφασή της. Φταίω εγώ που δεν έπεισα τις Παμμακεδονικές να της κάνω αγωγή κακοδικίας ώστε να μην τολμήσει σήμερα κανείς αν την προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας.
πηγή: indobserver.gr


Καταγγελία Μόσχας για Α.Σακελλαροπούλου: «Επιλέχθηκε για ΠτΔ με αντάλλαγμα να παραδώσει σε ΗΠΑ τον Α.Βίνικ».  PRONEWS

Κυβερνητικές πηγές στη Μόσχα προχώρησαν σε μια άνευ προηγουμένου καταγγελία σε βάρος της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής της νέας υποψήφια Προέδρους της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. 
Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, εξέδωσε απόφαση έκδοσης του  Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin» στην Γαλλία (αλλά ουσιαστικά στις ΗΠΑ, αφού η Γαλλία αποσύρει την αίτηση έκδοσης) και ως αντάλλαγμα για την απόφαση προτάθηκε για νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας!
Η Μόσχα όλα δείχνουν ότι δεν θα «καταπιεί» την απόφαση που χαρακτηρίζει ως «εκτέλεση των εντολών της Ουάσιγκτον».
Και προειδοποιεί την ελληνική πλευρά ότι θα υπάρξουν «τα κατάλληλα αντίποινα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» του Α.Βίνικ.
Εδώ να σημειώσουμε τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ για την υπόθεση έκδοσης του «Mr Bitcoin στις 25 Δεκεμβρίου 2019:
Όπως σημείωνε χαρακτηριστικά «Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, η ελληνική δικαιοσύνη έλαβε μια αρκετά δόλια απόφαση, επειδή υπήρχαν τρία αιτήματα έκδοσης: γαλλικό, αμερικανικό και ρωσικό.
Αντίθετα με αυτά που συζητήσαμε εδώ με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος υποσχέθηκε να εξεταστούν εκ νέου προσεκτικά τα επιχειρήματά μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικαιροποιήθηκαν για να αντικατοπτρίσουν αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία, ελήφθη, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, η απόφαση που λέει ότι το δικαστήριο σύστησε την έκδοση και το υπουργείο Δικαιοσύνης συμφώνησε με αυτό, πρώτα στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και μετά στη Ρωσία.
Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη προσέγγιση των Ελλήνων συναδέλφων μας, οι οποίοι υποσχέθηκαν να μπουν στην ουσία των επιπρόσθετων, υπογραμμίζω στοιχείων που τους δώσαμε. Είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και επιμένουμε να γίνουν επιπλέον ενέργειες για να εξεταστεί το αίτημά μας». 
Σήμερα και δια μέσω της δικηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου ο συλληφθείς Αλεξάντερ Βίνικ κατήγγειλε:  «Η νέα υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και τώρα την προτείνουν για Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους. Τι ελπίδα έχω απέναντι σε τέτοιες εξουσίες, απέναντι στις Κυβερνήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας; Δυο κρατών στα οποία δεν έχω πατήσει το πόδι μου, αλλά με θέλουν στο έδαφός τους για να με χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο έναντι της χώρας μου, της Ρωσίας», υπογραμμίζει.
«Θέλουν να με εξοντώσουν για την τεχνογνωσία μου. Θέλουν το κεφάλι μου επί πίνακι, μόνο και μόνο για τις γνώσεις και τις τεχνολογικές μου ικανότητες. Υφίσταμαι βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο για να σπάσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος καταγγέλλει πως δεν του επιτρέπουν να πάρει καθαρό αέρα και πως η τελευταία φορά που προαυλίστηκε, ήταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, 
«Είμαι στην 28η ημέρα απεργίας πείνας. Δεν ξέρω αν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου. Σήμερα εμπόδισαν για 2 ώρες να έρθει στο θάλαμό μου συμβολαιογράφος για να ασκήσω τα δικαιώματά μου και να υπογράψω, όπως ζήτησα, πληρεξούσια για την άσκηση των δικαιωμάτων μου», σημειώνει.
Τέλος ζητά την παρέμβαση όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνοντας πως «Σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι ένας από εσάς».  
 
19 σχόλια :

 1. Αλιβιζάτος: «Η υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου συμβολίζει την αλλαγή εποχής».
  «Αν με την επιλογή της νέας Προέδρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε, προπάντων, να δείξει ότι η χώρα γυρίζει σελίδα, τότε πέτυχε τον στόχο του. Διότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμβολίζει σε πολλά επίπεδα την αλλαγή εποχής:
  Πρώτα-πρώτα είναι γυναίκα. Ήταν καιρός μία Ελληνίδα να εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα. Χωρίς να είναι στερεοτυπικά φεμινίστρια, έχει επίγνωση των ιστορικών προκαταλήψεων σε βάρος του φύλου της, προπάντων στον εργασιακό χώρο, αλλά όχι μόνο.
  Δεύτερον, αν και είναι δικαστικός και παρ' ότι προέρχεται από δικαστική οικογένεια, δεν έχει τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά του Έλληνα λειτουργού της Θέμιδας. Ανοιχτή στον κόσμο, με προσωπική σελίδα στο Facebook (την οποία διατήρησε και ως πρόεδρος του ΣτΕ!), παρακολουθεί καθημερινά όχι μόνον τον ελληνικό αλλά και τον ξένο τύπο, ταξιδεύει πολύ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαβάζει λογοτεχνία, βλέπει εκθέσεις, με δυο λόγια ζει τη ζωή της.
  Τρίτον, χωρίς να παρασύρεται σε υπερβολές, πιστεύει στα δικαιώματα του ανθρώπου και είναι ευαίσθητη στα παράπονα των μειονοτήτων, όταν αυτές αδικούνται. Για παράδειγμα, στην υπόθεση των ταυτοτήτων, το 2001, τάχθηκε με την πλειοψηφία του δικαστηρίου υπέρ της διαγραφής του θρησκεύματος, παρά τις λαοσυνάξεις του μακαριστού Χριστόδουλου. Από την άλλη, όταν η Ένωση Αθέων ζήτησε, σε πιο πρόσφατη δίκη, να αφαιρεθεί η εικόνα του Ιησού από την αίθουσα της Ολομέλειας, συντάχθηκε χωρίς δισταγμό με την απόρριψη του σχετικού αιτήματος. Απεναντίας, όταν το δικαστήριο, με πρόεδρο τότε τον κ. Σωτήριο Ρίζο, θεώρησε αντισυνταγματικό τον νόμο για την ιθαγένεια των παιδιών των νόμιμων μεταναστών (2014), διαφώνησε και τάχθηκε με τη μειοψηφία.
  Όσο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, η οποία απέβη μοιραία για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν μετείχε στη σύνθεση, φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση της από τις προσπάθειες της τότε κυβέρνησης να επηρεάσει την κρίση του δικαστηρίου. Κάτι που δεν εμπόδισε την ίδια κυβέρνηση -και αυτό πιστώνεται στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου- δύο χρόνια αργότερα, να την επιλέξει ως πρόεδρο του δικαστηρίου.
  Τέταρτον, στην ίδια λογική, έχοντας υπηρετήσει επί πολλά χρόνια στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέκτησε οξύ περιβαλλοντικό αισθητήριο (και εδώ χωρίς τις γνωστές υπερβολές). Έτσι, ενώ εισηγήθηκε τουλάχιστον δύο φορές την ακύρωση της εκτροπής του Αχελώου, ενώ τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας, αυτό δεν την εμπόδισε ως εισηγήτρια να απορρίψει τις αιτιάσεις κατά της καναδικής επένδυσης στις Σκουριές.
  Σε ένα πέμπτο επίπεδο -και ίσως πάνω απ' όλα- η κ. Σακελλαροπούλου συνδυάζει μία διεισδυτικότητα για τα μεγάλα με μιαν αποστασιοποίηση από τα μικρά της πολιτικής. Βαίνοντας πέρα από την αυτοσυγκράτηση που της επέβαλε η δικαστική της ιδιότητα, η αμφίσημη αυτή σχέση με την πολιτική είναι ένα κράμα ιδεαλισμού και πραγματισμού, το οποίο λίγοι κατανοούν στην κομματικά υπερφορτισμένη πολιτική ζωή της χώρας μας.
  Γυναίκες, λοιπόν, κοσμοπολιτισμός, δικαιώματα και περιβάλλον, όλα αυτά κοιταγμένα με μία ευαίσθητη πολιτικά ματιά. Με αυτά τα εφόδια πιστεύω ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκεντρώνει όλα τα προσόντα για να ανοίξει το Μέγαρο της οδού Ηρώδη του Αττικού στο μέλλον. Διαθέτοντας, επιπλέον, σε υψηλό βαθμό, αυτό που οι ψυχολόγοι ονομάζουν συναισθηματική ευφυία, νομίζω ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντα που επιβάλλει το νέο αξίωμά της. Κάτι διόλου ασήμαντο σε μία λεπτή συγκυρία, εσωτερική και διεθνή, η οποία, εκτός από στιβαρότητα και τόλμη, απαιτεί επί πλέον οξυδέρκεια και περίσσευμα ψυχής», καταλήγει ο κ. Αλιβιζάτος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ: «Εξαίρετη η επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Καλή της επιτυχία».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Δήλωση της κ.Κωνσταντοπούλου:
   «Το όνομα της κας Σακελλαροπούλου θα γραφτεί στην ιστορία δίπλα στο όνομα του Θ.Πάγκαλου για την υπόθεση Οτσαλάν.
   Η κα Σακελλαροπούλου συνέπραξε και συμπράττει, επιτέλεσε και επιτελεί την σκοπιμότητα να παραδοθεί επί πίνακι το κεφάλι του Αλεξάντερ Βίννικ στη Γαλλία και τις ΗΠΑ και στην αποστέρηση των βασικών δικαιωμάτων του Αλεξάντερ Βίννικ, που βρίσκεται στην 28η ημέρα απεργίας πείνας.
   Εδώ και μιάμιση ώρα, με εντολή της Κυβέρνησης η οποία πρότεινε την κα Σακελλαροπούλου, εμποδίζονται η συμβολαιογράφος και ο διερμηνέας να έρθουν σε επαφή με τον Αλεξάντερ Βίννικ στο θάλαμο νοσηλείας και κράτησής του, για να υπογράψει πληρεξούσια και δηλώσεις για την άσκηση των δικαιωμάτων του ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η προθεσμία υποβολής τους λήγει στις 14.30.
   Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που προτάθηκε χθες από τον Πρωθυπουργό για επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε χθες ότι…στο πρόσωπό της τιμάται η Δικαιοσύνη και η σύγχρονη Ελληνίδα. Ακόμη μίλησε για κράτος δικαίου και δικαιώματα.
   Πρόκειται για προκλητική, οργουελική δήλωση».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.
   «Υπήρξε μέλος της μειοψηφίας που διαφώνησε με την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, είχε ταχθεί υπέρ της αλλαγής των ταυτοτήτων και της μη αναγραφής του θρησκεύματος, ενώ το 2018 υπό την προεδρία της το ΣτΕ ,αποφάσισε ότι είναι νόμιμη και αναγκαία η ένταξη των «προσφυγόπουλων» στα σχολεία». ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ, ΔΕΛΤΙΟ11
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. 2016, ΣΥΡΙΖΑ: «ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ».
   Ο συριζαίος Νίκος Παππάς το 2016 με αφορμή το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες:
   «Η στάση της ΝΔ δε δημιουργεί πλέον κανένα ερωτηματικό. Αναπαράγει οτιδήποτε μπορεί να αμφισβητήσει το διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε.
   Ερωτηματικά όμως προκαλούνται από τα δημοσιεύ¬ματα που αναφέρουν ότι η κ. Σακελλαροπούλου η οποία παραιτήθηκε από το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ καταγγέλλοντας «αρνησιδικία», έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από την επίμαχη υπόθεση, επειδή συγγενικό της πρόσωπο είναι δικηγόρος των καναλαρχών. Η ΝΔ η οποία υιοθέτησε άκριτα τις καταγγελίες αυτές οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να σταματήσει την προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων ώστε να αφεθεί η Δικαιοσύνη να αποφασίσει απερίσπαστη.»
   «Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δήλωσε κώλυμα (αίτημα αυτοεξαίρεσης) και δεν συμμετείχε στη σύνθεση για τις τηλεοπτικές άδειες λόγω της προσωπικής σχέσης της με τον Παύλο Κοτσώνη.
   Ο Παύλος Κοτσώνης εθεωρείτο ένα από τα ανοιχτότερα μυαλά στο Συμβούλιο της Επικρατείας και από τους καλύτερους νομικούς. Όμως, διαβλέποντας την κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης, την σε μεγάλο βαθμό αρτηριοσκλήρωση τόσο της Δικαιοσύνης όσο και του Δημοσίου τομέα, τις σχέσεις κυβερνήσεων και δικαστών, και ενώ είχε το βαθμό του συμβούλου Επικρατείας (έχοντας δηλαδή, μόνιμο μισθό και μέλλον), παραιτήθηκε και έφυγε στο εξωτερικό. Στις Βρυξέλλες συνεργάστηκε με το δικηγορικό γραφείο του Σπύρου Παππά, που ανέλαβε την υπόθεση της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  5. Η ΚΟΝΤΡΑ Νιούς που στήριζε και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ είχε γράψει τότε με αφορμή τη δήλωση του κ.Παππά:
   «Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των παραιτήσεων δύο μελών του ΣτΕ από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου, αφού όπως προκύπτει σύντροφος της παραιτηθείσας Κατερίνας Σακελλαροπούλου είναι ο ο δικηγόρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, Παύλος Κοτσώνης. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο Παύλος Κοτσώνης και ο συνέταιρός του Σπύρος Παππάς, οι οποίοι διατηρούν μεγάλο δικηγορικό γραφείο στις Βρυξέλλες, ως δικηγόροι της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, έχουν κάνει προσφυγή τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενάντια στο νόμο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραιτήθηκε χθες Τετάρτη όχι από το ΣτΕ αλλά από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου, επικαλούμενη ως αιτία την ανακοίνωση της Ένωσης για την αναβολή της πρόσφατης διάσκεψης για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστού το Δ.Σ. της Ένωσης αποδοκίμαζε ως ψευδή όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο «με βάση όχι τη δική του αντίληψη για τα πράγματα, αλλά την ανακοίνωση του Προέδρου του Δικαστηρίου, μετατρέποντας ουσιαστικά την Ένωση, για πρώτη, κατά την αντίληψή μου φορά, σε γραφείο τύπου του Προέδρου του Δικαστηρίου».
   Όπως αποδεικνύεται από τα νέα στοιχεία, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάθε άλλο παρά άσχετη είναι με τα συμφέροντα των καναλαρχών οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία ενός νέου και νόμιμου τηλεοπτικού τοπίου, αφού ο σύντροφός της υπερασπίζεται τους καναλάρχες προσφεύγοντας ακόμη και στα ευρωπαϊκά όργανα. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που στη συνεδρίαση του ΣτΕ στις 4 του περασμένου Ιουλίου, όταν συζητούνταν οι αιτήσεις ακύρωσης του νόμου αλλά και των υπουργικών αποφάσεων που είχαν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζήτησε και εξαιρέθηκε από τη συνεδρίαση».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  6. ΜΑΚΕΛΕΙΟ: «Ο ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΣΟΝΟΣ».
   «Η Μεγάλη Στοά άλωσε το Προεδρικό Μέγαρο με την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου»
   ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.
   Ο μεγαλοδικηγόρος ερωτικός σύντροφος και η τήβεννος που έβαλε ταφόπλακα στην Μακεδονία μας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  8. Η εκλεκτή του Μητσοτάκη για "πρόεδρος" ήταν στα νιάτα της στέλεχος της διαβόητης ΕΚΟΝ- Ρήγας Φεραίος, νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού, του πιο αυθεντικού προπάτορα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ!
   Ο πατέρας της γράφτηκε ότι ήταν πρώτος φίλος με τον Κουτσόγιωργα, τον πιο διεφθαρμένο υπουργό του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ, ΑΝΏΤΕΡΟΥ ΣΕ ΚΛΕΨΙΆ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΖΟΧΑΤΖΌΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΊΟΥ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  9. Δημοσκόπηση: «Ναι» στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου από το 55%. ΚΙ ΕΤΣΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΑΝ «ΠΡΟΕΔΡΟ» ΜΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ Κ.Κ.ΕΣ. ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΧΑΒΙΑΡΙΣΤΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ.
   ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ…
   Για το πρόσωπο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας κρίνεται θετικά από το 55,5% των ερωτηθέντων με το 23% να εκφράζει αρνητική άποψη.
   Παράλληλα σχεδόν 6 στους 10 (56,9%) κρίνουν θετικά την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
   Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά το 42,6% θεωρεί πως η προσφυγή στη Χάγη είναι η ενδεδειγμένη επίλυση των διαφορών με την Τουρκία, το 28,8% θέλει απευθείας διάλογο με την Άγκυρα, ενώ το 21,3% απαντά πως ούτε το ένα, ούτε το άλλο συνιστούν λύση.
   Την ίδια ώρα, ωστόσο, το 54,6% θεωρεί πιθανό τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ενώ το 39,2% δεν ανησυχεί.
   Υπάρχει μέλλον γι αυτόν τον λαό;
   «Σε άλλες χώρες, οι εβραίοι γίνονται κομμουνιστές για συγκεκριμένους λόγους. Επίσης, από απόγνωση και ανέχεια, σε πολλές χώρες, διάφοροι φτωχοί και εξαπατημένοι δηλώνουν και οργανώνονται σαν κομμουνιστές. Άλλοι πάλι παρασύρονται λόγω μόδας κλπ.

   Στην Ελλάδα κομμουνιστές γίνονται γιοί και θυγατέρες βιομηχάνων, εφοπλιστών, βουλευτών, υπουργών, στρατηγών, ναυάρχων κλπ». ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ;ΝΟΙΩΘΕΙΣ Η ΕΣΤΩ
  ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΥΠΑΡΞΗ EQ=ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ;

  ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΑΣΧΗΜΟΦΑΤΣΑ ΗΛΙΘΙΟΥ ΒΡΑΔΥΠΟΔΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΙCE AGE,O ΣΙΝΤ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΑΖΌΣ!

  ΑΛΛΆ...Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΠΟ ΝΤΙ ΚΑΠΙ,Ο ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΕ.ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΟΝ ΥΠΑΚΟΥΝΕ,ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ IQ OYTE EQ ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΠΑΛΙ Ο ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙ ΤΗΣ ΣΙΩΝ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΕΞΥΠΝΑ ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΟ LOW PROFILE ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΛΕΩ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΓΙΕΖΡΑΕΛ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΓΚΟΓΙΜΙΣΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ,ΤΟ ΙΣΡΑΉΛ ...

  ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ...
  Ο ΜΑΣΣΩΝΟΣ ΠΑΥΛΑΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΣΩΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΡΑ ΚΑΠΕΛΛΟ ΜΑΣ ΠΑΛΙ;ΦΤΟΥ!
  ΜΑΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Η ΜΑΛΒΙΝΑ.


  Ν ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ,ΤΟ ΙΣΡΑΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Πολύ σωστή η επιλογή της κας Σακελλαροπούλου - Την εκτιμώ πολύ»
   Το δικό της σχόλιο για την επιλογή της κας Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας έκανε η Τασία Χριστοδουλόπουλου.
   Η κ. Χριστοδουλοπούλου εξέφρασε την εκτίμησή της στο πρόσωπο της κας Σακελλαροπούλου και δήλωσε πως η επιλογή ήταν πολύ σωστή καθώς είναι συγκροτημένη όπως είπε και επιστημονικά και ιδεολογικά και πολιτισμικά.
   Παράλληλα αναφέρθηκε και στον κ. Παυλόπουλο λέγοντας πως «εμείς θεωρήσαμε σκόπιμο να αναφερθούμε στον κ. Παυλόπουλο γιατί πλην ενός, όλοι οι πρόεδροι που έχουν διατελέσει ανανεωνόταν η θητεία τους, δε νομίζω ότι προκάλεσε κανένα πρόβλημα ο κ. Παυλόπουλος, αλλά είχε τη ρετσινιά ότι τον επιλέξαμε εμείς, αυτό ήταν που δημιουργεί τα εμπόδια».
   Για τις μεταναστευτικές ροές η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε « το να λέμε όμως πως αυτές τις ροές τις κάνει ο Ερντογάν και να μη λέμε ότι τις κάνουν οι πόλεμοι, είναι σαν να λέμε δώστε του λεφτά του Ερντογάν μήπως και ησυχάσει. Τώρα στη Λιβύη η Μέρκελ το κατάλαβε για αυτό πήρε και αυτή την πρωτοβουλία. Αν συνεχιστεί ο εμφύλιος θα δείτε τι θα έρθει σε όλη την Ευρώπη».
   Ανέφερε, τέλος, ότι «δεν υπάρχουν τρόποι να εμποδίσεις ποτάμια που έχουν ξεκινήσει κι έρχονται, ξεκινάς με αυτή την παραδοχή και λες άρα τι κάνω; Αφού έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να τους εμποδίσω να έρθουν, τουλάχιστον ας συγκεντρώσω την προσοχή μου σε δύο πράγματα, πρώτον να μην είναι η ζωή τους κόλαση ώστε να λειτουργεί και ως αποτροπή γιατί για αυτό την κάνουν κόλαση τη ζωή τους και το δεύτερον να πείσω την ευρωπαϊκή ένωση να προχωρήσει σε μία αναλογική ανάληψη ευθύνης γύρω από αυτό το ζήτημα. Αυτά τα δύο μπορείς να τα κάνεις πετυχημένα; Κοιτάξτε, κι εμείς λέγαμε ότι δεν είμαστε υπερήφανοι για αυτά που συμβαίνουν στη Μόρια».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Δεν θα έχετε σύριζα και θα είναι σαν να έχετε...
  Χαράλαμπος Μηνάογλου, Πενταπόσταγμα
  Η τρελοπαρέα των συριζαίων, το δεκαπενταμελές που προσποιείτο το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο όλοι .....μισήσαμε, φαίνεται ότι επέστρεψε μέσα σε ένα εξάμηνο για τα καλά!
  Και δεν εννοώ εδώ τις παλινωδίες με το εισβολικό, που κορυφώθηκαν με την επανίδρυση του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, έτσι ώστε να τους τρολάρει ακόμη και ο Τσίπρας.
  Ούτε τις αλλεπάλληλες αντικρουόμενες εγκυκλίους για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, την οποία ούτε ο Σύριζα δεν αντιμετώπισε με τέτοια προχειρότητα και φοβία.
  Ούτε ακόμη και την κομμουνιστική απαγόρευση της διαφορετικής γνώμης στο ζήτημα της δολοφονίας των αγέννητων παιδιών, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον μπεμπέ Καραμανλή ως προσβολή των δικαιωμάτων των γυναικών!
  Αναφέρομαι πρωτίστως στην παιδαριώδη εξωτερική πολιτική! Εξωτερική πολιτική με εγκληματική άγνοια της πραγματικότητας! Είναι κατώτερες δεκαπενταμελούς οι ενέργειες του υπουργείου εξωτερικών σχετικά με το ζήτημα της Λιβύης (αφήνω απέξω την κωλοτούμπα στο σκοπιανό). Ακόμη όμως πιο γελοίες είναι οι σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου και του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και οι αμήχανες τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ.
  Εκλιπαρούμε κυριολεκτικά να μας βάλουν μια καρέκλα να κάτσουμε κι εμείς στο τραπέζι να συζητήσουμε για την Λιβύη.... Ακόμη και γνωρίζοντας καλά ότι η πασίδηλη υποτέλειά μας ούτως ή άλλως σε ρόλο κομπάρσου θα μας περιόριζε και σε περίπτωση που γινόμασταν δεκτοί. Και όμως ούτε για το θεαθήναι οι ῾῾σύμμαχοι῾῾ δεν μας καλούν πια. Και, βεβαίως, δεν έχουν κανέναν λόγο να κάνουν αλλιώς!
  Τι είναι μία διεθνής διάσκεψη για ένα τέτοιο ζήτημα; Σχολικός διαγωνισμός και καταθέσαμε αίτημα συμμετοχής; Ούτε το δεκαπενταμελές του Τσίπρα δεν έκανε κάτι παρόμοιο. Ξέρετε ποιοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν; Όσοι έχουν ήδη εμπλακεί στρατιωτικά ή έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα το κάνουν εάν θιγούν τα συμφέροντά τους. Και εμείς σε καμία περίπτωση δεν ανήκουμε ούτε στους πρώτους ούτε στους δεύτερους. Όλοι γνωρίζουν ότι εάν δεν δώσει εντολή ο Πάιατ, η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπερασπιστεί ούτε το ελληνικό εδαφος, όχι να παρέμβει οπουδήποτε αλλού. Αυτό πλέον το γνωρίζουν όλοι.
  Εάν θέλαμε πρόσκληση, θα έπρεπε να είχαμε παρέμβει και πριν ακόμη από την Τουρκία, και οπωσδήποτε μετά, εξαγγέλλοντας και εμείς αποστολή ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή. Και δεν χρειαζόταν καν να στείλουμε στην πραγματικότητα. Δύο πλωτάρχες του ΠΝ οι οποίοι θα επιβιβάζονταν στην ναυαρχίδα του Λίβυου ελληνομαθούς και ελληνοσπουδαγμένου ναύαρχου θα αρκούσαν. Και τότε θα βλέπατε μέλη του νεοδημοκρατικού δεκαπενταμελούς ότι δεν θα χρειαζόταν να ξεφτιλίζεστε παρακαλώντας, αλλά θα σας προσκαλούσαν οι Γερμανοί από μόνοι τους! Και τώρα αν το κάνετε, θα σας προσκαλέσουν την επόμενη φορά. Αλλά αφήνει το αφεντικό ο κυρ Πάιατ; Ποιος ξέρει....Ρωτήστε τον. Θα σας βάλει καλό βαθμό.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος: "Η Εθνικά μειοδοτική συμφωνία των Πρεσπών, που η νέα ΠτΔ κυρία Κατερίνα Σακελλαρόπουλου υπερασπίστηκε ως επικεφαλης του ΣΤΕ, μας την επέβαλε η κομματοκρατία... του και καλά Αρχηγού του πάλαι ποτέ Πατριωτικού χώρου. Κριτήριο να μην επισκιάζει τον κύριο Π/Θ, βασικό του μέλημα, διότι ο ιδιος έχει πλήρη γνώση του μεγέθους του... Όσον αφορά δε τη δικαστικό το μέγα προσόν της είναι η πλήρη άγνοια των Εθνικών θεμάτων με την μηδενική πρόσβαση στους Αρχηγούς κρατών «φίλων και εχθρών»...που θα τα υπερασπίζεται!!! Ο δε απερχόμενος, υπέγραφε τα πάντα ακόμη και τις Πρεσπες, για να επανεκλεγεί ΠτΔ και έμεινε στην ιστορία ο καθηγητής του ΑΕΙ ως ο ολίγιστος του αξιώματος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. AKROPOLIS WORLD NEWS - Τὰ νέα ἑλληνιστὶ γεγραμμένα
  Ἡ Τουρκία καὶ ἡ Οὐικιπαιδεία
  16 Ἰανουαρίου 2020
  Τοῖς τῆς Τουρκίας πολίταις τήμερον αὖθις ἔξεστι τῇ Οὐικιπαιδείᾳ χρῆσθαι, χθὲς γὰρ οἱ δικασταὶ ἔγνωσαν τὸ τοὺς πολίτας κωλύειν αὐτῇ χρῆσθαι παρὰ τοὺς νόμους εἶναι.

  ἡ μὲν οὕτω καλουμένη Οὐικιπαιδεία μεγάλη ἐγκυκλοπαιδεία ἐστὶν ἐν τῷ διαδικτύῳ κειμένη, ἤδη δὲ τὸ τρίτον ἔτος τοῖς τῆς Τουρκίας ἄρχουσιν ἔδοξε τὴν εἰς αὐτὴν εἴσοδον κωλύειν τε καὶ κλεῖσαι· ἡ δὲ ταύτης τῆς ἀπορρήσεως αἰτία;

  ἐν μέρεσί τισι ταύτης τῆς ἠλεκτρονικῆς ἐγκυκλοπαιδείας ἐγέγραπτο τὴν Τουρκίαν τῷ Ἰσλαμικῷ Κράτει ἐν τῇ Συρίᾳ βοηθῆσαι, ὃ ὁ Ἐρδογᾶν παντελῶς ἀπόφησιν. ἡ τῆς Τουρκίας ἀρχὴ πρῶτον μὲν ἐπειράσατο τοὺς τῆς Οὐικιπαιδείας ἄρχοντας πείθειν ἐκείνην τὴν κατάφασιν ἀφαιρεῖν ὡς ψευδῆ οὔσαν, ἔπειτα δὲ αὐτοὺς πεῖθειν οὐ δυνηθεῖσα τῷ μηνὶ Ἀπριλίου τοῦ 2017ου ἔτους ἐκέλευσε τὴν εἰς τὴν Οὐικ. εἴσοδον κατὰ πᾶσαν τὴν χώραν κλεῖσαι, κατὰ γὰρ τοὺς τῆς Τουρκίας νόμους ἔξεστι τῇ ἀρχῇ ἠλεκτρονικὰς σελίδας κλεῖσαι ἐὰν αὗται αἱ σελίδες κίνδυνόν τι τῇ χώρᾳ γίγνεσθαι δύνωνται.

  ὅμως δὲ ἡ ἑταιρεία Οὐικιμέδια, ἣ τυγχάνει τὴν Οὐικιπαιδείαν κεκτημένη, ταύτην τὴν ἀπόρρησιν εἰς δίκην ὑπήγαγεν, χθὲς δὲ οἱ δικασταὶ ὑπὲρ τῆς ἐλευθέρας εἰσόδου ἐψηφίσαντο.

  ἡ Οὐικιπαιδεία μυρίους συνεργοὺς ἔχει, οἱ δὲ πλεῖστοι ἀνόνυμοί εἰσιν, οὗτοι δὲ ἐξουσίαν ἔχουσιν ἵνα γράφωσιν ὅ τι ἂν βούλωνται, ἐν δὲ πολλαῖς χώραις οὐκ ἔξεστι τοῖς πολίταις εἰς ταύτην τὴν ἠλεκτρονικὴν ἐγκυκλοπαιδείαν εἰσβῆναι.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Α.Σαμαράς καταγγέλλει τον Κ.Μητσοτάκη για την "εισβολή των λαθρομεταναστών" και την προσφυγή στην Χάγη: «Θέλει την Συνθηκολόγηση της Ελλάδας».

  Σαμαράς: «Στην μεγάλη τους πλειονότητα, οι λεγόμενες ροές αποτελούνται από λαθρομετανάστες που πραγματοποιούν άτυπη εισβολή. Η Τουρκία εργαλειοποιεί τις ροές, το λέει με κάθε τρόπο, οι εταίροι μας το ξέρουν, ενώ εδώ κάποιοι μιλάνε ακόμα για "προσφυγικό-μεταναστευτικό. «Η Τουρκία έχει εξαπολύσει ανορθόδοξο πόλεμο εναντίον μας μέσω των λαθρομεταναστευτικών ροών και η κυβέρνηση ξέρει τι συμβαίνει, θέλει να κάνει αυτό που πρέπει, αλλά υπήρξαν ήδη σοβαρές καθυστερήσεις. Και αγκυλώσεις ακόμα. Ελπίζω να ξεπεραστούν με το νέο υπουργείο».
  Για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην πρωθυπουργός επαναλαμβάνει την πάγια θέση του περί ακύρωσής της: «Η συμφωνία αυτή δεν πάει πουθενά. Η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει τη θέση της με κάθε τρόπο, ώστε να μπορέσει να απεμπλακεί απ’ αυτήν χωρίς να πληρώσει κόστος. Κι όπως πάνε τα πράγματα, αυτό δεν είναι αδύνατο. Οι συνθήκες που επέβαλαν αυτή τη συμφωνία ήδη αποδυναμώνονται ταχύτατα», επισημαίνει.
  «Όταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε "συνυποσχετικό" που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο» είπε ο κ. Σαμαράς.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ.
  Στις 16 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, το απόγευμα, στο ACTION 24 TV ο καθεστωτικός δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης τόνισε, με έμφαση μάλιστα, ότι "μόνο ένας ανόητος δεν καταλαβαίνει, ότι τα τρία βασικά νησιά της Ελλάδος (Λέσβος, Χίος, Σάμος) που η Τουρκία πολύ τα ορέγεται, είναι γεμάτα με Τούρκους πράκτορες λαθρομετανάστες, που απλώς περιμένουν εντολές".
  ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ: καταγγέλλει επίσημα τον Κ.Μητσοτάκη για την "εισβολή των λαθρομεταναστών". Σαμαράς: «Στην μεγάλη τους πλειονότητα, οι λεγόμενες ροές αποτελούνται από λαθρομετανάστες που πραγματοποιούν άτυπη εισβολή. Η Τουρκία εργαλειοποιεί τις ροές, το λέει με κάθε τρόπο, οι εταίροι μας το ξέρουν, ενώ εδώ κάποιοι μιλάνε ακόμα για "προσφυγικό-μεταναστευτικό". "Η Τουρκία έχει εξαπολύσει ανορθόδοξο πόλεμο εναντίον μας μέσω των λαθρομεταναστευτικών ροών".
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Α΄ Δυστυχώς αποκτήσαμε την πρώτη γυναίκα ΠτΔ. Άρθρο του Σταύρου Καλεντερίδη.
  Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πρόκειται να είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Έτσι αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, για ένα ζήτημα που όπως δήλωσε «είναι μια βαθιά προσωπική απόφαση» του ιδίου. Προφανώς, δεν αφορά την ελληνική κοινωνία το θέμα, ούτε θα έπρεπε να αποτελεί προϊόν διαβούλευσης ή έστω ορθής κρίσης.
  Δυστυχώς λοιπόν αποκτήσαμε την πρώτη γυναίκα ΠτΔ. Και λέω δυστυχώς διότι την αποκτήσαμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Αυτόν της διαφθοράς, των πολιτικών ανταλλαγμάτων, και της κατάφωρης παραβίασης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.
  Είναι ευρέως αποδεκτό, πως οι πολιτικοί διορισμοί ανώτατων δικαστικών προσώπων είναι κάτι το ανεπίτρεπτο. Κάτι το δημοκρατικά και ηθικά κολάσιμο. Σε ένα μη διεφθαρμένο κράτος, οι ανώτατοι δικαστικοί, με το πέρας της υπηρεσίας τους, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις πολιτικές ηγεσίες. Είναι δε αδιανόητο να αποδέχονται πολιτικούς διορισμούς ως υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί, πρόεδροι, σύμβουλοι και γραμματείς πολιτικών προσώπων. Και είναι αδιανόητο, όχι απλά επειδή έτσι μειώνεται το προσωπικό τους κύρος (όπως και αυτό του θεσμού), ούτε επειδή ακυρώνεται η έως τότε επαγγελματική τους πορεία, αλλά διότι με τον τρόπο αυτόν καταστρατηγείται και καταργείται στην πράξη η όποια έννοια ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.
  Όταν οι δικαστικοί γνωρίζουν πως μπορούν να προσβλέπουν σε πολιτικά ανταλλάγματα από τα κομματικά αφεντικά, τότε πολύ απλά, δεν πρόκειται να ασκήσουν τον δέοντα έλεγχο στα νομοθετήματα και τις πράξεις της πολιτικής ηγεσίας. Συνεπώς, το μήνυμα Μητσοτάκη προς τους δικαστικούς είναι πως αν υποστηρίξουν δικαστικά το κυβερνητικό του έργο, μπορούν να εξαργυρώσουν αυτή την υποστήριξη με μία θέση της αρεσκείας του. Με τον τρόπο αυτό, η ΝΔ εξασφαλίζει τη δικαστική θωράκιση ακόμα και των πλέον αντισυνταγματικών της μέτρων. Ταυτόχρονα, οι δικαστικοί ξεκινούν να σκέφτονται μικροκομματικά και να σχεδιάζουν τη μελλοντική κεφαλαιοποίηση της υποστήριξης που θα παρέχουν από εδώ και πέρα στην κυβέρνηση. Απεχθή και αυταρχικά νομοθετήματα όπως π.χ. ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, μπορούν να κρίνονται ως συνταγματικά, με γνώμονα πάντα τον μελλοντικό διορισμό και το «βόλεμα» σε μια πολιτική θέση! Και κάπως έτσι διαμελίζεται η δικαστική εξουσία, η ανεξαρτησία αυτής, και κατά συνέπεια το ίδιο το κράτος. Διότι αν έχουμε δικαστικούς που εκδίδουν αποφάσεις κατόπιν υποδείξεως των πολιτικών, τότε δεν έχουμε υπαρκτό δικαστικό σύστημα. Και αν δεν έχουμε δικαστικό σύστημα, τότε οδηγούμαστε σε κράτος αναρχίας και ανομίας, όπου οι πολίτες αυτοδικούν και δεν σέβονται τους νόμους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Β΄ Δυστυχώς αποκτήσαμε την πρώτη γυναίκα ΠτΔ. Άρθρο του Σταύρου Καλεντερίδη.
   Σε όλα αυτά οδηγεί ο επονείδιστος, αντιδημοκρατικός, και βαθιά απολυταρχικός διορισμός της κ. Σακελλαροπούλου.
   Ταυτόχρονα όμως, μειώνεται και λοιδορείται ο ήδη περιορισμένος και διαρκώς διωκόμενος ρόλος της γυναίκας στην πολιτική. Την παράδοση ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπου πάλι με πολιτικές συναλλαγές και μελλοντικούς διορισμούς, διόρισε την πρώτη (υπηρεσιακή) πρωθυπουργό της χώρας. Δυστυχώς οι δύο πρώτες γυναίκες στις ανώτατες πολιτειακές θέσεις της Ελλάδας (ΠτΔ και πρωθυπουργός), είναι πρώην ανώτατοι δικαστικοί, και διορισμένες με μικροπολιτικό και σκιώδη τρόπο. Δεν υπήρξε δηλαδή κάποια αναγνώριση ή κάποιο κατόρθωμα. Αυτό υπονομεύει κάθε έννοια αξιοκρατίας αλλά και την ίδια τη θέση της γυναίκας στη χώρα. Οι πολιτικοί που τις διόρισαν, λένε ουσιαστικά στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στις Ελληνίδες, πως μια γυναίκα δεν μπορεί να ανελιχθεί και να αναδειχθεί με την αξία της στον πολιτικό στίβο, παρά μόνο αν κάνει τα πολιτικά θελήματα, και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του εκάστοτε (άνδρα) πρωθυπουργού.
   Με άλλα λόγια, η αποδοχή τέτοιου είδους διορισμών, δεν αποτελεί απλά αυτό-εξευτελισμό, αλλά και σαφή προσβολή στο γυναικείο φύλο εν γένει. Ταυτόχρονα, αποτελεί όνειδος και δημοκρατική κατάντια για την Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία.
   Τέλος, οι σκοπιμότητες που φαίνεται να εξυπηρετεί η εν λόγω «προσωπική επιλογή» Μητσοτάκη, διακρίνονται από τον αμφίβολο ρόλο της προέδρου του ΣτΕ σε μια σειρά υποθέσεων, όπως η προσπάθεια έκδοσης Ρώσου υπηκόου στο εξωτερικό κατ’ εντολήν των ΗΠΑ, η νομιμοποίηση της αντιδημοκρατικής και εθνοβόρας συμφωνίας των Πρεσπών, κτλ.
   Το ερώτημα λοιπόν για τους δημοκρατικούς πολίτες είναι ένα: πώς ανατρέπουμε αυτά τα ντροπιαστικά πρωτεία; Πώς ακυρώνουμε τις μαύρες σελίδες στη δημοκρατία μας, αλλά και στη θέση της γυναίκας στην Ελλάδα;
   Με έναν νέο συνταγματικό χάρτη που ακυρώνει τις εν λόγω θέσεις, και δημιουργεί καινούρια και αυτή τη φορά πραγματικά δημοκρατικά αξιώματα. Αξιοκρατικά και ελεύθερα από συναλλαγές, διαφθορά και πολιτική φαλλοκρατία.
   Μάθε πώς, και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.
   Ζ.Π

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...