Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΧΘΕΣ «ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ» ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΑΜΕ. ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ, ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ. «ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΑΝ ΤΟ 1822».Λέρος: Τούρκοι αγοράζουν εκτάσεις σε στρατηγικά σημεία του νησιού.

Λέρος: 2.000 λαθρομετανάστες  και  τούρκοι  μυστικοί  σαμποτέρ  κοιμούνται στο λιμάνι -Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-Τι λέει ο ΔήμαρχοςΠαγκόσμια πρωτοτυπία αναισθησίας, φοβίας και δειλίας, να πετάει εχθρικό μαχητικό πάνω, όχι απλά από κάποιο ακατοίκητο νησάκι (που ούτε αυτό είναι ανεκτό φυσικά) αλλά πάνω από κατοικημένο έδαφος και ειδικά πάνω από στρατιωτική εγκατάσταση και να το αφήνεις απλά να φύγει, ειδικά σε στρατιωτική εγκατάσταση.
Bρείτε μια χώρα που θα το είχε ανεχθεί αυτό.  Μα  η  χώρα  του  Κούλη  και  της   Σακελλαροπούλου.  


Σε μια πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε  η Άγκυρα καθώς τουρκικό μαχητικό πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τη ναυτική βάση της Λέρου προχωρώντας σε «εικονικό βομβαρδισμό»!
Τέτοια πρόκληση συμβαίνει πρώτη φορά και είναι σαφές πλέον πως οι Τούρκοι επιδιώκουν μια «θερμή» αναμέτρηση, μια ελληνοτουρκική κρίση, καθώς από αυτήν θεωρούν ότι θα κερδίσουν κάτι στις «αναγκαστικές» διαπραγματεύσεις που θα λάβουν χώρα αργότερα.
Οι τουρκικές υπερπτήσεις συνήθως γίνονται πάντα σε μεγάλα ύψη και κυρίως πάνω από ακατοίκητα νησιά μετά ξεκίνησαν τα κατοικημένα νησιά και τώρα πέταξαν πάνω από την ναυτική βάση της Λέρου προχωρώντας σε ασκήσεις βομβαρδισμού στρατιωτικών και διοικητικών κέντρων.
H σημερινή τουρκική επιθετική ενέργεια είναι ένα «βήμα» πριν τον κανονικό πόλεμο.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα η ναυτική βάση της Λέρου είχε έρθει στο προσκήνιο λόγω απώλειας πολεμικού υλικού που ανήκει στο ΠΝ.
Στο υλικό περιλαμβάνονταν δύο αντιαρματικά, «αμυντικού τύπου» χειροβομβίδες, νάρκες κατά προσωπικού, αλλά και μια σειρά άλλων εκρηκτικών υλικών.
Τότε το ΓΕΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό”.Λέρος: Τούρκοι αγοράζουν εκτάσεις σε στρατηγικά σημεία του νησιού.
Πόδι σε στρατηγικά σημεία του ελληνικού ακριτικού νησιού βάζουν οι Τούρκοι. Οι γείτονες αγοράζουν στη Λέρο την τελευταία 5ετία κομμάτια εκλεκτά γης.

Όλως τυχαίως... τα οικόπεδα βρίσκονται κοντά σε ενεργές εγκαταστάσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, η ακριτική Λέρος έχει κινήσει το ενδιαφέρον των Τούρκων, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν αγοράσει, παράνομα, από το 2015 και μετά γη σε στρατηγικά σημεία του ελληνικού νησιού.
Μέσω offshore εταιρειών, την τελευταία 5ετία, τρεις επιχειρηματίες από τη γειτονική χώρα πραγματοποίησαν επτά αγορές ακινήτων και οικοπέδων, που φτάνουν τα 16,4 στρέμματα.
Η γη που αγόρασαν – άγνωστο κάτω από ποιες μεθοδεύσεις – βρίσκονται σε περιοχές της Λέρου όπου λειτουργούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Στα τέλη του 2013, Τούρκος επιχειρηματίας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την αγορά μεγάλης έκτασης γης και κατοικίας στην Αγία Μαρίνα Λέρου, πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του ναυστάθμου και του παρατηρητηρίου του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο εν λόγω επιχειρηματίας υποβάλλει και επισήμως αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αγορά οικοπέδου 1.000,33 τετραγωνικών μέτρων στον οικισμό Άλιντα.
Στην πρώτη του προσπάθεια η αγοραπωλησία δεν προχωρά, επειδή η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) εισηγείται αρνητικά στην αίτησή του.
Στη δεύτερη απόπειρα χρησιμοποιεί Έλληνα ενδιάμεσο, ο οποίος ενεργεί ως αντίκλητος πέντε Ιταλών υπηκόων, δίχως , ωστόσο, να προχωρήσει η αγορά.
Ένα χρόνο μετά, το Σεπτέμβριο του 2014, διερευνά την προοπτική αγοράς βραχονησίδας κοντά στην νησίδα Μαράθι του συμπλέγματος Αρκιοί, ενώ παράλληλα ενδιαφέρεται και για ένα παλαιό κτίσμα στην περιοχή Παρθένι Λέρου, που βρίσκεται σε ερημικό κολπίσκο κοντά στον αερολιμένα, στο στρατόπεδο, στο παρατηρητήριο του Ναυτικού και στο ναυπηγείο της περιοχής.
Οι προσπάθειές του να αποκτήσει γη στη Λέρο θα ευοδωθούν περίπου ενάμισι χρόνο αργότερα.
Στις 13 Φεβρουαρίου του 2015, ο Τούρκος επιχειρηματίας ιδρύει την εταιρεία B&T Properties Ltd και γραμματέας η Hakamon Services Ltd.
Λίγους μήνες αργότερα, στις 4 Ιουνίου του 2015, η B&T Properties Ltd προβαίνει στην αγορά ακινήτου από τους Έλληνες ενδιάμεσους έναντι του ποσού των 153.000 ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 1.332,00 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο βρίσκεται οικία 164,16 τ.μ. με ανεξάρτητο ισόγειο κτίσμα 47,78 τ.μ. στη θέση Καμαράκι, εντός του οικισμού Αλίντων Λέρου.
Η B&T Properties Ltd συνεχίζει τις αγορές της στη Λέρο. Εντός του 2016, στην περιοχή Καμαράκι, η υπεράκτια εταιρεία αγοράζει οικόπεδο 2.386 τετραγωνικών μέτρων, έναντι 160.000 ευρώ.
Επιπλέον, στις 16 Μαρτίου 2017, η εταιρεία AT210 Properties Limited, συμφερόντων του ίδιου Τούρκου επιχειρηματία, η οποία ιδρύθηκε το 2016 με έδρα την Κύπρο, επενδύει το ποσόν των 300.000 ευρώ για να αγοράσει έκταση λίγο μεγαλύτερη των επτά στρεμμάτων στο βόρειο μέρος του νησιού.
Το οικόπεδο έχει εμβαδόν 7.019,66 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στη θέση Μπλεφούτι, πολύ κοντά στον Δημοτικό Αερολιμένα της Λέρου.
Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, μέσω των Ελλήνων ενδιάμεσων, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2016 προχωρά στην αγορά οικοπέδου έκτασης 1.932,25 τ.μ. που βρίσκεται και αυτό στη θέση Καμαράκι, εντός του οικισμού Αλίντων.
Λέρος: 2.000 λαθρομετανάστες  και  τούρκοι   μυστικοί  σαμποτέρ  κοιμούνται στο λιμάνι -Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-Τι λέει ο Δήμαρχος. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι κάτοικοι της Λέρου, λόγω του μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του νησιού και εξαιτίας του γεγονότος ότι αναμένεται να μεταφερθούν και άλλοι στο νησί από τη Σύμη.
Απαράδεκτη η κατάσταση, λέει ο δήμαρχος Λέρου
Ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί, στο οποίο ήδη φιλοξενούνται περίπου 3.000 λαθρομετανάστες και τόνισε ότι η Λέρος δεν αντέχει και άλλους.
«Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις να φέρουν και άλλους λαθρομετανάστες εδώ, και εμείς έχουμε τεράστιο πρόβλημα στο νησί.
Οι δομές είναι για 800 άτομα και έχουμε 2000 κόσμο εκτεθειμένους στην παραλία με μια κουβέρτα και ένα σεντόνι!», τόνισε χαρακτηριστικά
Με κινητοποιήσεις απειλεί ο δήμαρχος Λέρου
Ο δήμαρχος μάλιστα καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού προκειμένου να κλείσουν το λιμάνι και να μην επιτρέψουν το καταμαράν να προσεγγίσει, το οποίο θα φέρει από τη Σύμη 40 νέους λαθρομετανάστες.
«Υπάρχει κίνδυνος της ζωής των μεταναστών πλέον. Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχει χώρος στο νοσοκομείο, δεν έχω προσωπικό, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αποκομιδή απορριμμάτων» τόνισε, ενώ συνέχισε αναφέροντας «εμείς θα κατεβούμε στο λιμάνι και καλώ τον κόσμο να έρθει να διαμαρτυρηθεί και από εκεί και ύστερα ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους», ανέφερε ο κ. Κόλιας.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ανακοίνωση του Δήμου
Μετά τη μεταφορά λαθρομεταναστών από άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λέρου, ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας καλεί τους πολίτες του νησιού να προσέλθουν στις 12:00 στο λιμένα Αγίας Μαρίνας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη μετακίνηση -για πολλοστή φορά- σαράντα (40)λαθρομεταναστών από τη Σύμη στο νησί μας, παρά τις διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη και τους αρμόδιους του υπουργείου ότι θα προχωρήσουν άμεσα στην αποσυμφόρηση των δομών.
Η υπομονή της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της Λέρου έχει εξαντληθεί και ο σεβασμός που έχει δείξει ο Λεριακός λαός προς τους ανθρώπους αυτούς δεν εκτιμάται.
Πλέον, τίθεται θέμα κινδύνου ανθρώπινων ζωών και οι κινητοποιήσεις στη Λέρο θα είναι κλιμακούμενες και δυναμικές μέχρι να γίνει κατανοητό από όλους τους αρμόδιους εντός και εκτός Ελλάδος ότι υπάρχει μείζον ζήτημα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ζητάμε επιτακτικά:
Την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης το οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενεί άνω των 2500 λαθρομεταναστών
Την μεταφορά στη Λέρο όσων λαθρομεταναστών εντοπίζονται ΜΟΝΟ εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λέρου (Ν. Φαρμακονήσι – Ν. Λέρος – Ν. Λέβιθα).
Την μετακίνηση προς την ενδοχώρα των νεοαφιχθέντων λαθρομεταναστών εντός δύο (2) ημερών.
Την συνέχιση του Κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ, διότι στον Δήμο Λέρου δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων για το ΚΥΤ.
Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Λέρου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ
Κόλιας Μιχάλης

Πηγές lerosnews.gr/iefimerida.gr

 Πηγή:www.dimokratiki.gr
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο :

 1. ...ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΚΡΕΣ ΠΙΚΡΟΤΑΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ;

  NO AMORE MIO NO!UNA RATSA UNA FATSA?NO!!!

  ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ;
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ ΚΥΝΟΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ,ΕΙΜΕΘΑ ΥΠΟ ΡΩΜΑΪΚΉ ΚΑΤΟΧΗ!

  ΝΑΙ ΒΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ,ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟΝ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΝΟΗΤΕ;ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ!
  Η ΦΑΜΙΛΙΑ MAXIMUS ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΗΤΕ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΙ PALLAVICINΙ/PAHLEVI,KI OI JUSTINIANI=ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΑΠΟΓΟΝΟΙ,KI OI FARNESE/ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, OI TORLONIA OI COLONA,ΟΙ ΤΗΕODOLI=ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΜΕΓΑ ΑΠΟΓΟΝΟΙ,ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΕΝΕΤΙΚΟΝ/BYZANTINON ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕΣΩ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΚΑΡΩΜΕΝΩΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ,ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ.

  ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΆΝΗΣΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΙΤΑΛΟΙ "ΦΙΛΈΛΛΗΝΕΣ " ΓΗ ΚΑΙ ΒΙΛΛΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΥΛΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ " ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ" ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΙ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤ.ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΡΕΜΠΌΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΤΉΤΩΝ;

  ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟΝ ΜΑΞΙΜΟΥ....ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΑΓΓΛΙΤΣΑ ΘΕ ΝΑ'ΝΑΙ ΛΕΥΤΕΡΗ.
  ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΗΜΕΙΣ ΩΣ ΦΑΡΑ ΤΟΣΟ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΩΣ ΜΗ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑΣ.ΑΜ ΔΕ;
  ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΈΣ, ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΚΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ.

  ΕΙΜΕΘΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ.ΑΣ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
  ΑΣ'ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΠΙΑΣ'ΤΗΝ ΡΟΜΦΑΊΑ ΕΛΛΗΝΑ,ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ,ΑΝΤΡΩΣΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΑ!

  ΜΙΑ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΣΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΥΜΆΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...