Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

ΟΙ ΕΞΩΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


 Οι  άγγλοι  είναι ένας  λαός,  που  σιχαίνεται  τις  χειρονομίες,  όταν  μιλάει.  Προσέξτε  όμως  την  χειρονομία  και  το  ύφος  του  εβραίου  Ρότσιλντ  στον  διάδοχο του  αγγλικού  θρόνου  και  τώρα  πεθερό  εβραίας.ΚΑΡΟΛΟΣ:  «Βαρόνε  Ρότσιλντ,  η ακροδεξιά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ΒΙΟΠΟΙKIΛΟΤΗΤΑ της Ευρώπης;»
Ρότσιλντ:  "Κάρολε,  όταν  σου  λέω  κάτι  να  ακούς.  Μπορεί  να  είσαι  ο  γιος  της  Βασίλισσας,  αλλά  τώρα  είσαι  και  πεθερός  εβραίας.  Έγινες  δικός  μας  τώρα.  Γιατί  σε  φιλοξενούσαμε  δωρεάν  στην  βίλα  μας  στην  Κέρκυρα;  Αυτά  που  ήξερες,  ξέχασέ  τα. Ευτυχώς  έχουμε  την  τρίτη γενιά των Εβραίων, ιδιαίτερα των γυναικών: ένα τεράστιο [γενετικό] ανανεωτικό δυναμικό».


ΡΑΒΒΙΝΟΣ:  «Σόιμπλε,  η ακροδεξιά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την βιοποικιλότητα της Ευρώπης»;
ΣΟΪΜΠΛΕ:  «Ευτυχώς  έχουμε  την  τρίτη γενιά των Τούρκων, ιδιαίτερα των γυναικών: ένα τεράστιο [γενετικό] ανανεωτικό δυναμικό.  Θα  φροντίσουμε να αναπτυχθεί η ''βιοποικιλότητα'' της Ευρώπης: στο Πακιστάν, στο Κονγκό, στην Ακτή του ελεφαντοστού, στην Μαδαγασκάρη υπάρχει σωρεία ''εξωτικών οργανισμών'' που σίγουρα θα εμπλουτίσουν την φτωχή, ομοιογενή και τόσο βαρετή ''άνθρωπο- πανίδα'' της Ευρώπης».

 Έλληνας  «καθηγητής»  πανεπιστημίου.  «Η ακροδεξιά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ΒΙΟΠΟΙKIΛΟΤΗΤΑ της Ευρώπης».  ''Βιοποικιλότητα''  προφανώς  εννοεί  την ύπαρξη πακιστανικών, μαροκινών, τουρκικών και αφγανικών ''βιολογικών στοιχείων'' στην ήπειρο μας. Τώρα οι  Ευρωπαίοι  επέκτησαν την υπόσταση των αμοιβάδων, των ερπετών, των χελωνών, των σκίουρων, των λειχήνων, των χόρτων, των τριφυλλιών κλπ.
Πρώτα μιλούσαν για ''πολυπολιτισμό'', τώρα μιλούν για ''βιοποικιλότητα''. Τουλάχιστον στον πρώτο όρο υπήρχε η λέξη πολιτισμός  (έστω και ως λέξη μόνον), τώρα ούτε καν αυτή η λέξη.
Θα  φροντίσουμε να αναπτυχθεί η ''βιοποικιλότητα'' της Ευρώπης: στο Πακιστάν, στο Κονγκό, στην Ακτή του Ελεφαντοστού, στην Μαδαγασκάρη  υπάρχει σωρεία ''εξωτικών οργανισμών'' που σίγουρα θα εμπλουτίσουν την φτωχή, ομοιογενή και τόσο βαρετή ''άνθρωπο- πανίδα'' της Ευρώπης".
Περάσαμε δηλαδή στο στάδιο όπου τα πολιτιστικά και ανθρωπολογικά φαινόμενα θα ορίζονται με όρους βιολογίας.  Από τον πολυπολιτισμό  (κοινωνιολογικός  όρος) στην… βιοποικιλότητα (βιολογικός όρος).  Που υπάρχει βιοποικιλότητα;  Στην πανίδα και στην χλωρίδα. Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι τώρα πλέον έχουμε την υπόσταση των αμοιβάδων, των ερπετών, των χελωνών, των σκίουρων, των λειχήνων, των χόρτων, των τριφυλλιών κλπ.
Σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία: "Βιολογική ποικιλότητα ή βιοποικιλότητα είναι η ποικιλία των ζώντων οργανισμών πάσης προελεύσεως, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των χερσαίων, θαλασσίων και άλλων υδατικών οικοσυστημάτων και οικολογικών συμπλεγμάτων, των οποίων αποτελούν μέρος. Επίσης, περιλαμβάνεται η ποικιλότητα εντός των ειδών, μεταξύ ειδών και οικοσυστημάτων Στη βιολογική ποικιλότητα περιλαμβάνεται, τέλος, η ποικιλότητα των γονιδίων μέσα και μεταξύ των ειδών.''
Οι ζωικοί και φυτικοί οργανισμοί υπόκεινται σε καλυτέρευση ή χειροτέρευση των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών, ανάλογα με τα νέα γονίδια με τα οποία θα έλθουν σε επαφή και θα τα εντάξουν στην  γενετική  τους  κληρονομιά. Την βιολογία  όμως  την θυμούνται  μόνον όταν θέλουν να  δανείζονται από αυτήν όρους, που τούς χρησιμεύουν μόνον ως προπέτασμα καπνού για να καλύπτουν  τις ανόητες ιδεολογίες τους.
Γνωρίζουμε  ότι  οι πολιτισμικές διαφορές των διαφορετικών ανθρωπίνων φυλών, οφείλονται σε βιολογικούς παράγοντες, και άρα, ότι οι πολιτισμοί είχαν στην βάση τους  φυλετικές βιολογικές προδιαθέσεις. Να μην ξεχνάμε δε , ότι η βιολογία γεννά  τις  ''Μορφές''  οι οποίες αντανακλούν πνευματικά αρχέτυπα. Η βιολογία δηλαδή, υπηρετεί  ένα  Πνευματικό  Σχέδιο.
Ο  πρώην  υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ  Σόιμπλε  (Wolfgang Schauble)  δήλωσε στην εφημερίδα Die Zeit  «Εάν εμποδίσουμε την μετανάστευση θα καταλήξουμε να εκφυλιστούμε λόγω ενδογαμίας,  Κοιτάξτε την τρίτη γενιά των Τούρκων, ιδιαίτερα των γυναικών: ένα τεράστιο [γενετικό] ανανεωτικό δυναμικό».

Η  ΠΤΩΣΗ  ΤΗΣ  ΕΥΦΥΪΑΣ  ΤΩΝ  ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.


Η Le Monde πρόσφατα έκανε αναφορά σε μια μελέτη που έγινε το 2015 από δύο ειδικούς στις νευροεπιστήμες, τον Edward Dutton και τον Richard Flynn, Φινλανδό και Βρετανό, αντίστοιχα, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Intelligence, υπό τη διεύθυνση του Αμερικάνου ψυχολόγου Richard Haier. 
Ενώ ο μέσος όρος IQ των Ευρωπαίων φαίνεται ότι αυξάνεται συνεχώς σχεδόν ολόκληρο τον 20ο αιώνα, γίναμε μάρτυρες στη δεκαετία του 1990, μιας αντιστροφής της καμπύλης και για την τελευταία δεκαετία μιας επιταχυνόμενης μείωσης του μέσου όρου δείκτη νοημοσύνης σε όλη την Ευρώπη.

Οι δύο ερευνητές παρουσιάζουν έναν ορισμένο αριθμό πιθανών αιτιών. 
Αναφέρουν το ρόλο των ενδοκρινικών διαταρακτών που περιέχονται στα τρόφιμα μας, τα ναρκωτικά, τόσο τα σκληρά όσο και τα μαλακά, την πτώση της εκπαίδευσης ή ακόμα και το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων μεταξύ των ανθρώπων με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. 
Οι δύο ερευνητές, επίσης, δεν διστάζουν να υποδείξουν την μαζική άφιξη αφρικανικών πληθυσμών στην γηραιά ήπειρο.
Το έργο τους επιβεβαιώνει μια μελέτη του 2013, που διεξήχθη από έναν Δανό ερευνητή ο οποίος εξέτασε διεξοδικά τις δοκιμές των υπηρετούντων στον στρατό στη χώρα του που δείχνουν ότι ο μέσος όρος IQ των μη Ευρωπαίων ήταν 86,3 σε σύγκριση με το 100 για όσους ήταν Δανοί.
Στη Γαλλία, μεταξύ των ετών 1990 και 2009, ο μέσος όρος IQ μειώθηκε από 102 σε 98, μια μείωση τεσσάρων μονάδων σε είκοσι χρόνια, η οποία, σύμφωνα με την Le Monde, «είναι τεράστια». 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
20 σχόλια :

 1. Έπνιξαν τις δομές των ενόπλων δυνάμεων με 60.000 λαθρομετανάστες...

  Σχεδόν 60.000 είναι οι λαθρομετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ο αριθμός των λαθρομεταναστών ανέρχεται πλέον σε 59.225 ενώ η δυνατότητα φιλοξενίας στις 34 δομές ανέρχεται σε 31.738 άτομα!
  Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών, στις 02 Ιανουαρίου 2020 διαμένουν σε 34 δομές διαχείρισης ΕΔ, 59.225 λαθρομετανάστες, με δυνατότητα φιλοξενίας 31.738 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω έχουν υπεράριθμους λαθρομετανάστες σύμφωνα με την κατανομή λαθρομεταναστών που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).
  Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ έχουν αναλάβει το έργο της παροχής μερίδων φαγητού (από τις οποίες 225 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους λαθρομετανάστες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.
  Ο τουρκικός στρατός πολεμάει σε 10 μέτωπα και ο δικός μας κάνει την υπηρέτρια στους λαθρομετανάστες! Τους ξεβρωμίζει και τους μαγειρεύει! Μαντέψτε σε μια ενδεχόμενη σύρραξη το αποτέλεσμα…

  Παναγιώτης Ηλιόπουλος
  Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου ΕΛΑΣΥΝ
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε κατάσταση επιφυλακής οι ένοπλες δυνάμεις

   Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται από εχθές το σύνολο των μονάδων των ΕΔ. Η εντολή που έχει δοθεί, αφορά ανάκληση όλων των αδειών του προσωπικού, με τα σχέδια για διασπορά των μονάδων σε ότι αφορά τον Στρατό, να έχουν βγει από τα συρτάρια των γραφείων.

   Την ίδια ώρα σε ΠΑ και ΠΝ υλοποιούνται όλες οι «απαραίτητες διαδικασίες» έτσι ώστε να υπάρξει μέγιστη δυνατή ισχύ πυρός, όταν αυτό χρειαστεί.

   Ο λόγος είναι ότι τα Επιτελεία περιμένουν τουρκική κίνηση το προσεχές χρονικό διάστημα, κίνηση η οποία θα έχει ως στόχο να δημιουργηθεί ένα «σοβαρό επεισόδιο» στην περιοχή του ν.α. Αιγαίου έτσι ώστε Ελλάδα και Κύπρος να υποχρεωθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την «παραίνεση» όλων των μεγάλων δυνάμεων, διαπραγματεύσεων που θα αφορούν το σύνολο της ατζέντας που επιθυμεί η Τουρκία.

   Όπως εκτιμάται, υπάρχουν «συγκλίνουσες δυνάμεις» που σπρώχνουν προς μια «θερμή» κατάσταση τόσο μέσα στην Τουρκία όσο και έξω από αυτή και πολύ πριν τεθεί ο σχεδιασμός για τον ευρωμεσογειακό αγωγό σε πορεία υλοποίησης.

   Αυτό γιατί ο ευρωμεσογειακός συνιστά στην ουσία ανακήρυξη ΑΟΖ εκ μέρους της Ελλάδας, όχι στην θεωρία, αλλά στην πράξη. Ανακήρυξη η οποία αφορά περιοχές στις οποίες θα περάσει ο αγωγός τις οποίες η Τουρκία (παρανόμως μεν, αλλά με την ισχύ των όπλων της) δικές της!

   EastMed: Άτυπο casus belli

   Ουσιαστικά πρόκειται για ένα άτυπο casus belli το οποίο αν και δεν διατυπώνεται, αφήνεται από την Τουρκία να αιωρείται. Έτσι θεωρείται σίγουρο πως η Άγκυρα θα προκαλέσει την Ελλάδα, αλλά μη αφήνοντας περιθώριο η πρόκληση αυτή να μείνει χωρίς απάντηση.

   Σύμφωνα με όλες τια διαθέσιμες πληροφορίες, η Τουρκία δεν προκαλέσει κάτι το λιβυκό πέλαγος, αφενός γιατί δεν έχει τέτοια δυνατότητα, αφετέρου γιατί δεν επιθυμεί την εμπλοκή της Αιγύπτου.

   Η Τουρκία του Ερντογάν, βλέπει σαν πραγματική απειλή τη συμμαχία που διαμορφώνεται στα νότιά της, μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Αιγύπτου και γνωρίζει πολύ καλά πως για να την ανατρέψει πρέπει να κτυπήσει τον «αδύναμο κρίκο», που δεν είναι άλλος από την Ελλάδα.

   Ξέρουν πολύ καλά ποιες είναι οι διαθεσιμότητες όλων των μέσων των ΕΔ και είναι μια περίοδος που η Άγκυρα θεωρεί εαυτόν αρκετά ισχυρή ώστε να προκαλέσει κάτι αρκετά πιο σοβαρό από απλές προκλήσεις (υπερπτήσεις, παραβιάσεις χωρικών υδάτων ή και μεθοριακό επεισόδιο στον Έβρο), που ξέρει πολύ καλά πως δεν πρόκειται να απαντηθούν από την Ελλάδα.

   Έτσι σχεδιάζει κάτι αρκετά πιο σοβαρό στην περιοχή του Καστελορίζου και αυτό είναι που έχει οδηγήσει το ΓΕΕΘΑ να διατάξει ύψιστη επιφυλακή του συνόλου των ΕΔ.

   Ένας ακόμη λόγος που το ΓΕΕΘΑ φοβάται πως η Τουρκία θα επιχειρήσει κάτι τώρα, είναι η γενική αναταραχή που επικρατεί στον Κόλπο, μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού και πάντα τέτοιες περίοδοι αναταραχής είναι «κατάλληλες» για την Άγκυρα για την δημιουργία επεισοδίου στο Αιγαίο, όταν όλοι έχουν στραμμένοι την προσοχή τους αλλού.

   Πηγή : Pronews.gr
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 300 ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. 450 ΝΕΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΝΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΤΟΥΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ.

   Διαβάζουμε σε φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα τις εξής περισπούδαστες «παπάτζες» άσχετου συντάκτη:
   «Ισως να φταίει ότι στην τουρκική πολεμική αεροπορία έμειναν δευτεροκλασάτοι πιλότοι, μετά τη μαζική σύλληψη έμπειρων πιλότων με την κατηγορία ότι μετείχαν ή υπερασπίζονταν το πραξικόπημα εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι κίνδυνοι στο Αιγαίο αυξήθηκαν τελευταίως κατακόρυφα;
   Ισως πάλι να φταίει το γεγονός ότι οι Τούρκοι πιλότοι των F-16 αλλά και των F-4 (Φάντομ) δεν έχουν πλήρη εκπαίδευση και εμπειρία στις εικονικές αερομαχίες (dogfights) και εξαπολύουν από φόβο ή από τη βιασύνη τους να ξεφύγουν, συστήματα αεράμυνας (αερόφυλλα) μόλις τους αναχαιτίσουν οι Ελληνες πιλότοι των F-16 και Μιράζ 2000-5. Αδιαφορώντας έτσι για τους κινδύνους και τις συνέπειες των πράξεών τους. Τι τέλος πάντων συμβαίνει στους αιθέρες του Αιγαίου στα 17.000 πόδια με την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα;».
   Ποια είναι η πραγματικότητα; Οτι το 2016 ανακλήθηκαν από την εφεδρεία για πέντε χρόνια, πάνω από 300 έμπειροι πιλότοι της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ) που την είχαν «κοπανίσει» στις πολιτικές αερογραμμές. Οποιος δεν παρουσιαζόταν του αφαιρούνταν αμέσως η άδεια χειριστή.
   Επιπλέον 450 Τούρκοι πιλότοι απόφοιτοι των σειρών 2016-2019, έχουν ενταχθεί στις Μοίρες μαχητικών. Τα κενά στην τουρκική Αεροπορία, λοιπόν έχουν κλείσει και με το παραπάνω.
   Στην δική μας Πολεμική Αεροπορία να δούμε πότε-και αν-θα κλείσουν τα κενά που προκάλεσαν τα Μνημόνια: 450 χειριστές από την Πολεμική Αεροπορία και από την Αεροπορία Στρατού έφυγαν από το 2011.
   Πόσοι από αυτούς αναπληρώθηκαν και με ποια εμπειρία;
   ΣΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
 2. Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ: «ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ».
  Ολομέτωπη επίθεση στους «δικούς μας ερωτευμένους με την Τουρκία» εξαπέλυσε ο Μιχάλης Ιγνατίου με άρθρο του στην ιστοσελίδα Hellas Journal. Ο δημοσιογράφος «σφυροκοπά» τους οπαδούς της «όποιας λύσης» στην Κύπρο, τους ίδιους που εναντιώνονται στον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed.
  «Δεν θύμωσε μόνο ο Ταγίπ Ερντογάν και οι «κλώνοι» του στην ισλαμική Τουρκία για την υπογραφή της συμφωνίας κατασκευής του αγωγού East Med, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και του Ισραήλ, Κυριάκο Μητσοτάκη και Μπενιαμίν Νετανιάχου.
  »Ενοχλήθηκαν και μερικοί οπαδοί της «όποιας λύσης» στην Κύπρο. Και ενοχλήθηκαν επειδή θεωρούν πως αποκλείεται η «μαμά» Τουρκία από το ενεργειακό παιγνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο.
  »Ενοχλήθηκε και ο “πολίτης του κόσμου” κ. Αντώνιος Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με την τοποθέτηση του εξευτέλισε και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν κινητήριος μοχλός της τριμερούς με το Ισραήλ και την Κύπρο για να φτάσουμε στην υπογραφή την επομένη της Πρωτοχρονιάς.
  Και γιατί ο κ. Λιάκος δεν τον θέλει τον αγωγό; Μα επειδή δεν συμμετέχει η κατοχική δύναμη Τουρκία.
  »Ποιος έχασε τη ντροπή για να την βρει ο εν λόγω τύπος, ο οποίος ακούει τη λέξη Κύπρος και βγάζει …σπυράκια!
  Οι άνθρωποι αντιδρούν με οτιδήποτε γίνεται και το οποίο θεωρούν …πρόκληση εναντίον της Τουρκίας, αλλά και της Ρωσίας.
  »Διότι ο πυρήνας αυτής της κίνησης είναι βασικά «εμπνευσμένος» από τις αρχές του ΑΚΕΛ, ότι η Μόσχα είναι η μοναδική φίλη της Κύπρου και ακόμα: ότι το Κυπριακό δεν έχει λυθεί με ευθύνη της ελληνικής πλευράς.
  »Πρόκειται για μία αρρωστημένη πολιτική και τακτική, που βοηθά τους Τούρκους.
  »ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Έστησαν μηχανισμό με έδρα την Αθήνα στον οποίο συμμετέχουν γνωστοί δημοσιογράφοι από την εποχή του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν. Γράφουν ένα σωρό βλακείες και ανοησίες, οι οποίες αναπαράγονται από ΜΜΕ της Λευκωσίας με φράσεις ότι «ο έγκυρος δημοσιογράφος έγραψε» κ.λπ. Είναι τόσοι αστείοι και ταυτόχρονα τόσο χαζοί. Φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι η Λευκωσία δεν ενημερώνει την Αθήνα για κρίσιμες αποφάσεις. Και όταν αποδεικνύεται το ψέμα τους γίνονται πιο επιθετικοί. Αλλά φταίει και το Μαξίμου, και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που επιτρέπει να διακινούνται τα ψέματα. Θα επανέλθουμε φυσικά…».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακόμη και το Ιράκ προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζητά να ξαναγίνει «ελεύθερη χώρα» και «Να φύγουν οι Αμερικανοί». ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1945 ΧΩΡΕΣ ΠΟΤΕ; Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ; Πότε θα διώξουμε τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής (και τα όργανά τους) από την Ήπειρό μας;
   Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από «τις αμερικανικές επιθέσεις κατά ιρακινών βάσεων και την δολοφονία ιρακινών και φίλων στρατιωτικών διοικητών», καλώντας το να καταδικάσει τις αμερικανικές ενέργειες.
   Το Ιράκ θεωρεί «παραβίαση της κυριαρχίας του και των όρων της παρουσίας των ΗΠΑ στο Ιράκ» την επίθεση με drone που σκότωσε τον πανίσχυρο Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης και τον Αμπού Μάχντι αλ-Μουχάντις, υποδιοικητή του Χασντ αλ-Σάαμπι, συνασπισμού φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που έχουν ενταχθεί στον τακτικό ιρακινό στρατό.
   Είναι η πρώτη φορά από την εισβολή και την κατάληψη της χώρας από τους Αμερικανούς το 2003 που μια πολιτική ηγεσία του Ιράκ τολμά να ζητήσει να ξαναγίνει κυρίαρχο κράτος και να φύγουν οι Αμερικανοί.
   Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Αντελ Αμπντούλ Μάχντι κάλεσε σήμερα το Κοινοβούλιο να λάβει επειγόντως μέτρα και να τερματίσει την παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην χώρα το ταχύτερο δυνατόν, εννοώντας φυσικά τις ΗΠΑ
   «Παρά τις εσωτερικές και τις εξωτερικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, παραμένει, επί της αρχής και στην πράξη, η καλύτερη επιλογή για το Ιράκ», είπε ο ιρακινός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του ιρακινού κοινοβουλίου που συνεδριάζει εκτάκτως στην Βαγδάτη.
   Το ιρακινό κοινοβούλιο ψήφισε απόφαση με την οποία ζητεί από την κυβέρνηση να ακυρώσει το αίτημα συνδρομής προς τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.
   Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται ότι η κυβέρνηση οφείλει να φροντίσει για τον τερματισμό της παρουσίας όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ και για την διασφάλιση του κρατικού μονοπωλίου επί των όπλων.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Απορρίπτουν οι ΗΠΑ το ιρακινό αίτημα για απόσυρση των στρατευμάτων τους από την χώρα. ΑΝΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΑΤΟ...Πότε θα γλιτώσει η ανθρωπότητα από τους αμερικανούς;
   Οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να συζητήσουν με τις ιρακινές αρχές το θέμα της «απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων», παρά το αίτημα του πρωθυπουργού του Ιράκ, γνωστοποίησε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
   «Σε αυτό το στάδιο, κάθε αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στο Ιράκ θα είναι επιφορτισμένη να συζητήσει σχετικά με τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο θα επαναβεβαιώσουμε τη στρατηγική εταιρική σχέση μας, και όχι να συζητήσει μια απόσυρση των στρατευμάτων», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής διπλωματίας Μόργκαν Ορτάγκους, σε ένα δελτίο Τύπου.
   «Η στρατιωτική παρουσία μας στο Ιράκ στοχεύει να συνεχίσει τη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους Αμερικανούς, τους Ιρακινούς και τους εταίρους μας στον συνασπισμό», υπογράμμισε η Ορτάγκους.
   «Εντούτοις, πρέπει να υπάρξει μια συζήτηση μεταξύ των ΗΠΑ και της ιρακινής κυβέρνησης όχι μόνο σχετικά με την ασφάλεια, αλλά και με την οικονομική και διπλωματική συνεργασία μας», συμπλήρωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.
   «Θέλουμε να είμαστε φίλοι και σύμμαχοι ενός κυρίαρχου, εύπορου και σταθερού Ιράκ», κατέληξε.
   Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Ιράκ Άντελ 'Αμπντελ Μάχντι ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο την αποστολή μιας αντιπροσωπείας προκειμένου να οργανώσει την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ, την οποία ζήτησε το ιρακινό κοινοβούλιο.
   Οι Ιρακινοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης των 5.200 Αμερικανών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ έπειτα από την επιδρομή που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, στις αρχές Ιανουαρίου, στη Βαγδάτη, όπου σκότωσαν το Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί.
   Ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε προχθές από το ΝΑΤΟ να ενισχύσει την εμπλοκή του στη Μέση Ανατολή, η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε γνωστό ότι οι συζητήσεις για το θέμα έχουν ξεκινήσει.
   «Μια αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να συζητήσει σχετικά με τον ενισχυμένο ρόλο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Ιράκ, σε συμφωνία με την επιθυμία του προέδρου υπέρ μιας καλύτερης κατανομής του βάρους σε όλες τις συλλογικές προσπάθειές μας για την άμυνα».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ 10 ΠΟΝΤΟΥΣ ΧΙΟΝΙ. NAI, ΣTHN ATTIKH…
  Αποκλεισμένοι από το χιόνι βρίσκονται στρατιώτες στις Μονάδες της Πάρνηθας. Συγκεκριμένα, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης που σημειώνεται, δεν μπορεί να προσεγγίσει κανείς το σημείο, ο δρόμος είναι κλειστός και παραμένει άγνωστο το πότε θα ανοίξει.
  Το γεγονός επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος μιλώντας σε ιστοσελίδα επεσήμανε πως «αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη χιονοθύελλα, το ύψος του χιονιού έχει φτάσει του 70- 80 πόντους στην συγκεκριμένη περιοχή. Γίνεται υπερπροσπάθεια από ανθρώπους και μηχανήματα της Περιφέρειας για να ανοίξει ο δρόμος όμως οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο μας. Τα μηχανήματα δεν μπορούν να «δουν» τον δρόμο».
  «Είναι άγνωστο πότε θα μας επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες να ανοίξουμε τον δρόμο», πρόσθεσε ο κ. Κόκκαλης.
  Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της περιφέρειας Αττικής τόνισε ότι και στην προηγούμενη κακοκαιρία, χρειάστηκαν τρεις μέρες για τον απεγκλωβισμό τους.
  Εμπρός, όλοι στην Πάρνηθα για να σώσουμε το Καζίνο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΜΑΚΕΛΕΙΟ.
   Προσκυνημένοι γαλονάδες που παίρνουν εντολές από μια προσκυνημένη κυβέρνηση η οποία στήνεται στα τέσσερα μπροστά στις εντολές του «θείου» Σόρος και μετά τους δίνει και κανένα επίδομα για να δέχονται να κάνουν τις Φιλιππινέζες στους λ@θρομετανάστες!
   Δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού,το «Λέσβος» και το «Χίος» έφτασαν την Κυριακή στη Σάμο.
   Τα αρματαγωγά θα παραμείνουν στο λιμάνι Μαλαγαρίου προληπτικά, λόγω της κακοκαιρίας που προέβλεψε η ΕΜΥ και για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
   Αν υπάρξουν άσχημες καιρικές συνθήκες στη Σάμο και εφόσον δοθεί εντολή από την Πολιτική Προστασία, περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως γυναικόπαιδα, ηλικιωμένοι και άλλα ευπαθή άτομα που διαμένουν στον καταυλισμό στο Βαθύ, θα μπορούν να φιλοξενηθούν προσωρινά στα πλοία, μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας.
   Επίσης στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής το αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «ΙΚΑΡΙΑ» προκειμένου να φιλοξενήσει εφόσον κριθεί απαραίτητο, αιτούντες άσυλο ευάλωτων κατηγοριών από τον καταυλισμό της Μόριας.
   Την ίδια ώρα ματαιώθηκε για λόγους δυσκολίας προσέγγισης και πρόσδεσης με ασφάλεια στο λιμάνι των Μεστών της δυτικής Χίου, η άφιξη αρματαγωγού το οποίο θα φιλοξενούσε διαμένοντες στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ αιτούντες άσυλο.
   Για την κυρία Ρηνιώ, την μοναδική κάτοικο στην Κίναρο, που έμεινε μόνη της να φυλάει το νησί για να μην το αρπάξουν οι Τούρκοι, το ελληνικό κράτος της επιφύλασσε άλλη μεταχείριση.
   Τρείς μέρες χωρίς να έχει δώσει σημάδια ζωής και χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο, κάτω από μια ετοιμόρροπη σκεπή την παράτησε το ελληνικό κράτος μέχρι να αποφασίσει μετά την κατακραυγή και την πίεση που ασκήσαμε μέσα από το makeleio.gr να στείλει βοήθεια… με ένα σούπερ πούμα και τον «ταρζάν» να κρέμεται από το σκοινί για να προσγειωθεί.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. ΑΡΝΕΙΤΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ. (ΑΠΟ PRONEWS). ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ.
  Φαίνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν υπολογίζει καθόλου τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς μετά το φιάσκο της ακύρωσης της συνάντησής τους με απόφαση του Αμερικανού ηγέτη, την τελευταία στιγμή τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά την επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για την σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, τώρα αποφάσισε να μην υπάρξει καν κοινή παρουσία και δηλώσεις των δύο ανδρών προς τον Τύπο!
  Παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργικού γραφείου και του υπουργείου Εξωτερικών, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
  Θα είναι ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο και δεν θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου.
  Στη συνέχεια της πρωθυπουργικής επίσκεψης, ο Ντόναλτ Τραμπ, μετά την περίπου «αναγκαστική» όπως δείχνει, η συμπεριφορά του, συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, παραπέμπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε δείπνο με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό των Εξωτερικών, που και αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο αλλά στο State Department.
  Πάλι καλά που του έδωσαν βίζα, δηλαδή…
  Τι σημαίνουν όλα αυτά: Η Ελλάδα δεν υπάρχει για τους σχεδιασμούς του Ντόναλντ Τραμπ. Η έκλειψη του αμερικανικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα είχε ξεκινήσει επί εποχής Μ.Ομπάνα, αλλά τώρα πλέον έχει κορυφωθεί.
  Δυστυχώς, αντίστοιχα, κορυφώθηκε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Τουρκία.
  Φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξει καμία δέσμευση του Τραμπ για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική πλευρά, με κορυφαία αυτά που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις απειλές Ερντογάν, την ανακήρυξη ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης, την ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας και όλα αυτά που «καίνε» την Ελλάδα!
  Οσο για τις «επενδύσεις»: Ο Ν.Τραμπ είναι επιχειρηματίας. Χώρες σαν την Ελλάδα έχουν ενδιαφέρον μόνο αν έχουν κάτι μεγάλο να δώσουν. Και τα «μεγάλα» τα έχουν πάρει οι Γερμανοί ή οι άνθρωποι των Γερμανών.
  Αντίστοιχα και οι «μενταλιτέ» Τραμπ και Μητσοτάκης απέχουν όσο περισσότερο μπορεί να απέχουν οι χαρακτήρες δύο ανθρώπων.
  Τι πραγματικά πρέπει να περιμένει η Ελλάδα από την συνάντηση; Τίποτα!

  Νομίζατε ότι η Ελλάδα θα περίμενε κάτι από αυτό το ταξίδι; Η απάντηση δόθηκε από την ίδια την είδηση. Ρεζίλι των σκυλιών γίναμε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΟΝΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ Ο ΤΡΑΜΠ. ΔΙΑΧΥΤΗ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
   ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
   «Στις 14.00 (21.00 ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για μισή ώρα. Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση θα ακολουθήσει συνάντηση διευρυμένων αντιπροσωπειών».
   Με μισή ώρα συνάντηση, το μόνο που θα κάνει είναι να υποβάλλει τα σέβη του, να δηλώσει πλήρη υποταγή και να πάρει οδηγίες για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
   ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ dejà vu;
   ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΝΟΝΟ», ΟΠΟΥ Ο ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΣ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 5. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΙΕΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΠΗΓΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.
  ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ… ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ...
  Τον περιορισμό των ιρανικών δυνάμεων στη Συρία προκειμένου αυτές να μην πραγματοποιήσουν επίθεση κατά του Ισραήλ από συριακό έδαφος, ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσσαντ, κατά την συνάντησή τους σήμερα στη Δαμασκό.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 12 ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ. ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ…
   Η αυριανή επίσκεψη είναι η 12η επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρόεδρος Πούτιν στην Τουρκία ως αρχηγός κράτους και η ένατη αφότου εξελέγη πρόεδρος το 2012 για τρίτη θητεία. Ο Ερντογάν είχε δηλώσει στις 5 Ιανουαρίου, ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πούτιν στην Τουρκία, προτίθεται να συζητήσει μαζί του περιφερειακά ζητήματα.
   Aύριο ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, όπου θα παραστεί στην τελετή των εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.
   Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρερτζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια των οποίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, προγραμματίζεται να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ρώσο-τουρκικής συνεργασίας καθώς και επίκαιρα διεθνή ζητήματα μεταξύ των οποίων η κατάσταση στην Συρία και την Λιβύη.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Τα φιλαράκια Πούτιν και Ερντογάν εγκαινιάζουν σήμερα τον Turkish Stream, καθώς η Μέση Ανατολή έχει πάρει «φωτιά».
   Ο Πούτιν εξοπλίζει γερά τον Ερντογάν. Φυσικό αέριο, S-400, ακόμη και πυρηνικά εργοστάσια κατασκευάζει στον «απομονωμένο» ηγέτη.
   To ιρανικό θα είναι ένα από τα κύρια θέματα των συνομιλιών που θα έχουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν.
   Νωρίτερα το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι ο Πούτιν κατά την διάρκεια της αυριανής επίσκεψης του στην Τουρκία θα παραστεί στην επίσημη τελετή εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και θα συζητήσει με τον Ερντογάν για την κατάσταση στην Συρία και την Λιβύη
   Αναφερόμενος στην ατζέντα των συνομιλιών Πούτιν -Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν είπε πως η κατάσταση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ θα είναι ένα από τα κύρια θέματα των συνομιλιών.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν θεωρεί βιώσιμο κράτος την Ελλάδα; Γιατί; Τι γνωρίζει για τους "Έλληνες πολιτικούς";
   Ο Μεβλούτ Τσαβούσοχλου ί στις θέσεις που διατύπωσε πρόσφατα σε συνέντευξη στο "Βήμα" έκανε δηλώσεις ως και εάν απέναντι να μην υπάρχει χώρα, αλλά αναλώσιμος χώρος έτοιμος για καταβρόχθιση από την αδηφάγο Άγκυρα. Οι νέο-Οθωμανοί, φαίνεται, εκτιμούν ότι ωρίμασαν οι προϋποθέσεις εκπλήρωσης του σκοπού εκμηδένισης και υπόταξης της Ελλάδας. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν θεωρεί βιώσιμο κράτος την Ελλάδα; Γιατί; Τι γνωρίζει για τους "ελληνες πολιτικούς";
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 6. ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ (ΓΙΩΤ) Η ΤΟΥΡΚΙΑ. Η «ΝΑΥΤΙΚΗ» ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΒΑΡΚΕΣ.
  Ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής σούπερ γιοτ στον κόσμο η Τουρκία.
  Μόνο τα ναυπηγεία που βρίσκονται στην ελεύθερη ζώνη της Αττάλειας στη νοτιοανατολική Τουρκία, έχουν εισπράξει συνολικά 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, είπε ο Ζεκί Γκιουρσές, γενικός διευθυντής της Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών της Αττάλειας.
  Η Τουρκία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής σούπερ γιοτ στον κόσμο μετά την Ιταλία και την Ολλανδία. Η Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών της Αττάλειας είναι ο βασικός ναυπηγικός κόμβος. Τον ακολουθούν η περιοχή από την περιοχή Tuzla της Κωνσταντινούπολης και η περιοχή του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) της επαρχίας Μούγκλα.
  48 εταιρίες – 441 σούπερ γιοτ
  Σαράντα οκτώ εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη ζώνη έχουν παραδώσει συνολικά 441 σούπερ γιοτ και πλοία τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
  Μόνο το 2019, 47 σούπερ γιοτ με αθροιστικό μήκος 802 μέτρων βγήκαν στη θάλασσα στην ελεύθερη ζώνη της Αττάλειας, δημιουργώντας έσοδα ύψους 95 εκατομμυρίων δολαρίων για τα ναυπηγεία. Ένα έσοδο που αγγίζει τα $120.000 ανά μέτρο σκάφους.
  Τα σκάφη που χτίστηκαν στην Αττάλεια το περασμένο έτος πωλήθηκαν στις Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Κατάρ, την Κροατία, την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Πορτογαλία, τη Τζαμάικα, τη Ρωσία, το Ομάν και το Τζιμπουτί.
  «Μεταξύ των παραδόσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2019 είναι το σούπερ πολυτελές σκάφος μήκους 63 μέτρων, το οποίο πωλήθηκε για 40 εκατομμύρια δολάρια σε έναν βρετανό επιχειρηματία», ανέφερε ο Γκιουρσές.
  Έσοδα και από το σέρβις
  Το επόμενο στοίχημα της Ελεύθερης Ζώνης της Ατταλείας είναι να παρέχει υπηρεσίες συντήρησης και επισκευών για σούπερ γιοτ και ιστιοφόρα πολυτελείας.
  Μέχρι σήμερα έχουν προσέλθει για συντήρηση συνολικά 130 – για τα 111 οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Τα τοπικά ναυπηγεία παρήγαγαν 34 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από την παροχή υπηρεσιών συντήρησης», ανέφερε ο Gürses. Το 2019, 13 γιοτ έφτασαν στην ελεύθερη ζώνη για να λάβουν υπηρεσίες συντήρησης. Για δέκα ολοκληρώθηκαν ήδη.
  Επενδύσεις
  Τώρα η Τουρκία επενδύει για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις 0 οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2020. Μια επένδυση για την επέκταση της δυναμικότητας των εγκαταστάσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
  Με αυτή τη νέα επένδυση, η τρέχουσα συνατότητα εξυπηρέτησης σούπερ γιοτ ως 50 μέτρα και 500 τόνους θα αυξηθεί στα 90 μέτρα και τους 2000 τόνους.
  Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα $20 εκατ. μόνο για την περιοχή της Αττάλειας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ.
  Του Κώστα Στούπα liberal "Εθνολαϊκισμός", αυτή η... μάστιγα!
  Η δημογραφική γήρανση και συρρίκνωση και τα φαινόμενα οικονομικής παρακμής που τις συνοδεύουν είναι ένα χαρακτηριστικό των πολιτισμών στη φάση της υπερανάπτυξης. Το στοίχημα ως Δύση είναι να πετύχουμε τη δημογραφική ανανέωση μέσω της ενσωμάτωσης χωρίς πολιτισμική κατάρρευση και μεσαίωνα όπως συνέβη με την κατάρρευση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
  Τούτο όμως δεν μπορεί να γίνει από την Ελλάδα μόνη της. Είναι ζήτημα που αφορά όλη τη Δύση. Η Ε.Ε. ως ισχυρή πολιτική και οικονομική οντότητα έχει ελπίδες να διαμορφώσει όρους δημογραφικής και οικονομικής ανάταξης με επιβολή ελέγχου στις μεταναστευτικές ροές.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Στο ουκρανικό Boeing 737: Έξι από τους επιβάτες ήταν πυρηνικοί επιστήμονες.
  Έξι από τους συνολικά 176 ανθρώπους που επέβαιναν στο μοιραίο Boeing 737-800 των ουκρανικών Αερογραμμών που κατέπεσε και συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, φέρεται ότι ήταν πυρηνικοί επιστήμονες.
  Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν πηγές οι οποίες ανέλυσαν την κατάσταση των επιβατών στην μοιραία πτήση. Παράλληλα εντύπωση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός Καναδών πολιτών στη μοιραία πτήση 63 συνολικά άτομα.
  Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό αποδίδεται στην μεγάλη κοινότητα Ιρανών (210.000 άτομα) που ζουν στον Καναδά, αλλά φυσικά δεν πρόκειται για την μοναδική ιρανική κοινότητα του εξωτερικού.
  Πάντως η ύπαρξη 6 πυρηνικών επιστημόνων στο αεροσκάφος που έφευγε από το Ιράν, την ώρα που υπάρχει τόση ένταση με το πυρηνικό του πρόγραμμα γενικώς, σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η Γιάννα ενημέρωσε τον Τούρκο πρέσβη για τις… εορταστικές εκδηλώσεις του 1821.

  Gianna Angelopoulos
  @GAngelopoulou

  Σήμερα, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επαφών με Πρέσβεις που ζήτησαν να ενημερωθούν για το έργο της Επιτροπής "Ελλάδα 2021". Μετά τους Πρέσβεις Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Ρωσίας συναντήθηκα σήμερα και με τον Πρέσβη της Τουρκίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΑΘΩΟΙ κρίθηκαν σήμερα στο ΣΤ’ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, μετά και από σχετική απαλλαχτική πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας, η υπεύθυνη του ιστολογίου «ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ» κα Καλλιόπη Σουφλή και ο αρθρογράφος και πολιτικός αναλυτής κος Πάνος Αποστόλου έπειτα από αναφορά που υπέβαλε εναντίον τους ο γνωστός Παναγιώτης Δημητράς.
  Το παρόν στο Δικαστήριο για συμπαράσταση στους κατηγορούμενους έδωσε και ο πρόεδρος του Κόμματος “Δημιουργία Ξανά” κος Θάνος Τζήμερος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ζητούν από τον Ερντογάν να «καθαρίσει τα νησιά που έχει καταλάβει η Ελλάδα».
  Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Τουρκίας CHP.
  Υπάρχουν νησιά υπό ελληνική κατοχή στο Αιγαίο λέει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ζητώντας από τον Ερντογάν να τα «εκκαθαρίσει» από τα ελληνικά όπλα, με άλλα λόγια να διώξει με τη βία τις ελληνικές δυνάμεις από εκεί.
  Οι κεμαλιστές, ζήτησαν από τον Ταγίπ Ερντογάν να αφήσει τη Λιβύη και να στραφεί στα ελληνικά νησιά.
  Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Cumhuriyet με σαφείς αναφορές στον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Haber Global.
  Ο Κιλιτσντάρογλου ασκεί σκληρή κριτική στον Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την απόφασή του να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Λιβύη και υποστηρίζει πως ανάμεσα σε αυτές τις δυνάμεις υπάρχουν και μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που «έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα» και διερωτάται «Ποιος χρηματοδοτεί αυτές τις δυνάμεις;”

  Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία βάζει στο κάδρο τα νησιά του Αιγαίου τα οποία όπως λέει προκλητικά «τελούν υπό ελληνική κατοχή».
  «Υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο, σωστά;
  Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, αυτά τα νησιά πρέπει να “εκκαθαριστούν”από όπλα.
  Καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να διαθέτει ένοπλες δυνάμεις σε αυτά τα νησιά. Υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες στα ελληνικά νησιά; Ναι. Τα νησιά, που μας ανήκουν, είναι υπό κατοχή; Ναι, είναι.
  Πού είναι ο εθνικός ήρωας;
  Πού είναι ο παγκόσμιος ηγέτης; Πού είναι αυτός ο άνθρωπος;
  Είναι ο μόνος άνθρωπος εξαιτίας του οποίου η Τουρκία θα απολέσει τη “Γαλάζια Πατρίδα”», τόνισε χαρακτηριστικά προκαλώντας επί της ουσίας τον Ταγίπ Ερντογάν να ασχοληθεί με το Αιγαίο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...