Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΗ Δ΄ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ: «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΑΚΟΜΗ».

Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΣΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.


http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/05/29-1453.html


29 ΜΑΪΟΥ 1453. ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΥΣ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ... Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΩΝ ΜΙΝΑΡΕΔΩΝ«ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΗΚΑΡΙ ΤΟΥ»Δείτε το βίντεο με τη συγκλονιστική ομιλία του Στρατηγού Ιλαρίδη στο Διδυμότειχο:
https://xanthinews.gr/
Ο Άγγελος Ιλαρίδης είναι ο νέος στρατηγός διοικητής   του Δ΄ Σώματος  Στρατού. 
Στο Διδυμότειχο  μίλησε, για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και την Κωνσταντινούπολη.
«Δεν τελειώσαμε ακόμη, χρωστάμε, το σπαθί που τρέμουν, σιγά – σιγά βγαίνει, περιμένουμε την ώρα.
Πρέπει να προετοιμαζόμαστε, να πιστεύουμε στα ιδανικά μας και την Ελληνική Σημαία».ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΧΘΕΣ «ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ» ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΑΜΕ. ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ.Το ΚΥΣΕΑ προχώρησε χθες στην τοποθέτηση των αντιστρατήγων,  αντιναυάρχου και υποστρατήγων, μετά την πρόσφατη απόφαση του για τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (δείτε ΕΔΩ). Προηγήθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ η προαγωγή του διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση σε Αρχηγό ΓΕΣ. 
Τα καθήκοντα του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης ο οποίος διατηρεί και την Διοίκηση της XVI μηχανοκίνητης μεραρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Διδυμότειχο. Ο υποστράτηγος γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή του Έβρου καθώς κατά το παρελθόν βρισκόταν στην θέση του Ταξίαρχου Διοικητή της 50ης Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Σουφλί. Επιπλέον ο αντιστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας παραμένει ως υπαρχηγός ΓΕΣ και επιπλέον αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού-Διοικητή Δόγματος Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται πως και ο αντιστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας είχε στο παρελθόν την θέση του Διοικητή της ΧVI ΜΚ Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου έχοντας διαδεχθεί τον σημερινό Αρχηγό ΓΕΣ Χαράλαμπο Λαλούση. 
Αναλυτικά όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ο υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού-Διοικητή Δόγματος Εκπαίδευσης. Ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού / NRDC-GR, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας, αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του Διοικητή 1ης Στρατιάς. Ο επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του υπαρχηγου ΓΕΕΘΑ. Ο διοικητής της XVI μηχανοκίνητης μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού. Τέλος, νέος Αρχηγός Στόλου τοποθετείται ο αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης έως σήμερα υποδιοικητής ΣΕΘΑ.

radioevros.grΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  Υ.Γ.Xάφταρ: «Έλληνες αδελφοί μου σας αφιερώνω την αρχαία αποικία σας, την Κυρήνη».

Με ένα βίντεο αφιερωμένο στους Έλληνες ο Χ.Χάφταρ μας αποκαλεί «αδελφούς» και μας αφιερώνει την πόλη της Κυρήνης στην Λιβύη η οποία ήταν εκ των αρχαιότερων ελληνικών αποικιών.
Αναφέρεται στους κοινούς δεσμούς του παρελθόντος που θα τους ενώνουν και στο μέλλον με τους Λίβυους και αναρτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον επίσημο λογαριασμό του LNA.
«Στους Έλληνες αδελφούς αφιερώνουμε την πόλη της Κυρήνης στη Λιβύη το κοινό μας παρελθόν και το κοινό ένδοξο μέλλον μας» σημειώνεται χαρακτηριστικά. 
Η Κυρήνη ιδρύθηκε το 630 π.Χ. από τους Θηραίους με αρχηγό τον Βάττο Αριστοτέλη, ενώ πήρε το όνομα της από την πηγή Κύρη, που ήταν αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα.
Γρήγορα αναπτύχθηκε κι εξελίχτηκε σε κέντρο του ελληνικού πολιτισμού στη Βόρεια Αφρική, ενώ αποτελούσε επίσης μεγάλο εμπορικό κέντρο. Τον 3ο αιώνα π.Χ., στην πόλη ιδρύθηκε η φιλοσοφική Σχολή της Κυρήνης από τον Αρίστιππο, μαθητή του Σωκράτη.
Η πόλη, που βρίσκεται στην κοιλάδα Jebel Akhdar, έδωσε στην ανατολική περιοχή της Λιβύης το όνομα Κυρηναϊκή, το οποίο παρέμεινε μέχρι σήμερα. Η Κυρήνη αποτελεί από το 1982 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.


ΧΑΦΤΑΡ,  ΠΙΟ  ΕΛΛΗΝΑΣ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΚΟΥΛΗ   ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
To our brother I give you the city of Cyrene
Our common past
And to our common glorious future. https://youtu.be/H3mfYTveYp8 

ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΣΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ  
ΤΕΤΟΙΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΣΑΝ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ
O πρώτος πολίτης της Θεσσαλονίκης με τον 

Τούρκο πρόξενο   -Δείτε γλώσσα του σώματος….

O πρώτος πολίτης της Θεσσαλονίκης με τον Τούρκο πρόξενο -Δείτε γλώσσα του σώματος….

Sayın Başkonsolosumuz Efe Ceylan Selanik Belediye Başkanı Konstantinos Zervas’a nezaket ziyaretinde bulunmuştur. /
Ο Γενικός Πρόξενος μας Efe Ceylan πραγματοποίησε εθιμοτυπική 
επίσκεψη στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.Τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης    Facebook 16/1/2020

Σχ:  Βρε δήμαρχε είσαι ο πρώτος πολίτης της δεύτερης πόλης της Ελλάδας. 
Ο άλλος είναι ένας από τους χιλιάδες διπλωματικούς υπαλλήλους της 
Τουρκίας που έτυχε να είναι τώρα πρόξενος εκεί. 
Όταν φωτογραφίζεσαι ιδίως με Τούρκο δεν θα χασκογελάς. 
Διότι η εικόνα αποτελεί μήνυμα από μόνη της. 
Ούτε δανεικά ζητάς, ούτε να σε προσλάβει. 
Αυτή η εικόνα με τον Τούρκο σε συγκατάβαση και εσύ να χαζογελάς  
σαν  ηλίθιος  ως τα αυτιά, είναι τραγική…
Και αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος ο ηλίθιος  δήμαρχος ας του το εξηγήσει 
κάποιος επιτέλους….
Συναφές δημοσίευμα
Κείμενο του ιστολογίου 10/9/2019
Καλά θα είναι σύντομα ο νέος υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας, 
να συμπεριφέρεται ανάλογα με το αξίωμα του. 
Η παραπάνω φωτογραφία είναι από την σημερινή επίσκεψη του 
Τούρκου πρέσβη Μπουράκ Οζουγκεργκιν στο υπουργείο Εξωτερικών 
και δυστυχώς σε αυτήν ο υπουργός μας εμφανίζεται σαν να πρόκειται 
να ζητήσει δάνειο…
Δείτε την συγκατάβαση (!) του Τούρκου πρέσβη και την 
και όρθια στάση του σε συνδυασμό με την ελαφρά υπόκλιση (!!!) 
του κ. Δένδια….
Έλεος !!!

  Δένδια,  δεν  είναι  το  αφεντικό,  ο  Ρότσιλντ.  Όχι  και  να  γλείψεις  τα  
παπούτσια  του  οθωμανού.   
TourkikaNea

6 σχόλια :

 1. Η ΝΤΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  Όπως αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου από την στήλη του, η Ντόρα, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μεταξύ μας προβλήματα, να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή «με άλλο μάτι», και να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελλορίζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στα 25 δις η εκροή καταθέσεων στο εξωτερικό σε 5 μήνες.

  Τα τέλη του 2009, όταν όλες οι εφημερίδες και οι νταβατζήδες λιβάνιζαν το Γιώργο Παπανδρέου, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ξαφνικές μαζικές εκροές καταθέσεων και κεφαλαίων, γεγονός εξαιρετικά περίεργο αφού η Ελλάδα είχε πλέον μία πανίσχυρη κυβέρνηση με την πλήρη εύνοια των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
  Που αποθεώνουν τον Γιώργο Παπανδρέου και τις προοπτικές της οικονομίας. Είχαμε ρωτήσει ευθέως τον τότε πρωθυπουργό, «τι ξέρουν οι ισχυροί και βγάζουν τα λεφτά τους έξω κύριε Παπανδρέου; Τι έχετε σκοπό να κάνετε;»
  Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δυστυχώς δείχνουν μία επανάληψη αυτής της «περίεργης» κατάστασης, το τελευταίο πεντάμηνο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δυστυχώς το αποκρύπτουν, όπως έκαναν και επί των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου. Δηλαδή παρουσιάζουν μία ψευδεπίγραφη πραγματικότητα για δήθεν ανάπτυξη που έρχεται, Ενώ η ανεργία επανακάμπτει σε ποσοστά-ρεκόρ, η αγορά έχει βουλιάξει, και αυτοί που έχουν λεφτά τα βγάζουν στο εξωτερικό. Η ερώτηση λοιπόν είναι ίδια και για τον μην πρωθυπουργό.
  Τι γνωρίζουν κύριε Μητσοτάκη και βγάζουν τα λεφτά τους έξω; Τι ακριβώς θέλετε να κάνετε; Διότι εδώ δεν έχουμε Βαρουφάκηδες και μαύρη προπαγάνδα για να πανικοβληθεί ο κόσμος και να βγάλει τα λεφτά από τις τράπεζες. Εδώ έχουμε μία παραδεισένια περιγραφή της κατάστασης, που θα έπρεπε να είχε θωρακίσει την οικονομία. Τι ξέρουν λοιπόν αυτοί που βγάζουν τα λεφτά τους έξω;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.
  Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, στις 25 Δεκεμβρίου είχε δηλώσει:
  «Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, η ελληνική δικαιοσύνη έλαβε μια αρκετά δόλια απόφαση, επειδή υπήρχαν τρία αιτήματα έκδοσης: γαλλικό, αμερικανικό και ρωσικό. Αντίθετα με αυτά που συζητήσαμε εδώ με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος υποσχέθηκε να εξεταστούν εκ νέου προσεκτικά τα επιχειρήματά μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικαιροποιήθηκαν για να αντικατοπτρίσουν αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία, ελήφθη, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, η απόφαση που λέει ότι το δικαστήριο σύστησε την έκδοση και το υπουργείο Δικαιοσύνης συμφώνησε με αυτό, πρώτα στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και μετά στη Ρωσία.
  Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη προσέγγιση των Ελλήνων συναδέλφων μας, οι οποίοι υποσχέθηκαν να μπουν στην ουσία των επιπρόσθετων, υπογραμμίζω στοιχείων που τους δώσαμε. Είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και επιμένουμε να γίνουν επιπλέον ενέργειες για να εξεταστεί το αίτημά μας».
  Η Oλομέλεια του ΣτΕ στέλνει τον «Μr. Bitcoin» προς «εκτέλεση» στις ΗΠΑ
  Εκδίδεται τελικά στην Γαλλία ο Ρώσος Αλεξάντερ Βίννικ, γνωστός και ως «Mr Bitcoin», καθώς σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του όπου ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, με την οποία διατάχθηκε η έκδοση του στην Γαλλία και εν συνεχεία στην Αμερική και τέλος στην Ρωσία.
  Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, έκρινε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διαθέτει ευρύτατη διακριτική ευχέρεια, να διατάξει ή όχι την έκδοση του εκζητουμένου.
  Η Ρωσία θεωρεί την απόφαση στημένη και απόρροια της συνεννόησης με τις ΗΠΑ.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις

  1. Η Ζ.Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει: «Πήραν τον Αλεξάντερ Βίνικ από το Νοσοκομείο με απειλές στους γιατρούς».
   Σε μία καταγγελία για τον Mr Bitcoin προχώρησε η δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου με ένα μακροσκελές κείμενο στο facebook της.
   «Πήραν τον Αλεξάντερ από το Νοσοκομείο με απειλές στους γιατρούς» καταγγέλλει και τονίζει ότι δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του, καθώς και ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν απαντά.
   Η κ. Κωνσταντοπούλου ζητά ενημέρωση επίσημη για το πού βρίσκεται ο Βίνικ, τονίζοντας ότι ζητά να έχει ενημέρωση αλλά και επικοινωνία μαζί του.
   Ολόκληρη η καταγγελία της
   «Πήραν τον Αλεξάντερ από το Νοσοκομείο με απειλές στους γιατρούς ότι "εντέλλονται να τον παραδώσουν", η τύχη του αγνοείται, ο Υπουργός Τσιάρας δεν απαντά. Από χθες το βράδυ δεν έχει καταστεί δυνατή καμία επικοινωνία μαζί του.
   Η απόφαση ΣτΕ καθαρογράφηκε σήμερα 16.00. Ο εκπρόσωπος του Υπουργού πήρε αντίγραφο της απόφασης στις 16.38 και ό,τι συνέβη νωρίτερα είναι απολύτως παράνομο. Αλλά και τώρα δεν μπορεί νομίμως να εκτελεσθεί.
   Ζητώ επίσημα ενημέρωση πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Αλεξάντερ. Ως συνήγορος του δεν γνωρίζω πού βρίσκεται και ζητώ να έχω ενημέρωση και επικοινωνία μαζί του ΑΜΕΣΑ. Είναι ασθενής στην 35η ημέρα απεργίας πείνας».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. «Πάνω από 120 πυραύλους του συστήματος S-400 έχει παραλάβει η Τουρκία» λέει το TASS


  Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS η τουρκική Αεροπορία έχει παραλάβει δύο πλήρεις πυροβολαρχίες του συστήματος S-400 με 120 πυραύλους σύμφωνα με την συμφωνία που υπέγραψε η Άγκυρα με τη Μόσχα.
  Δεν διευκρινίζεται φυσικά η έκδοση των βλημάτων που έχουν παραλάβει οι Τούρκοι.
  Σύμφωνα με πληροφορίες όμως αυτά είναι ένα μείγμα από τα 40N6E των 400 χλμ., τα 48N6E3 των 250 χλμ. και τα 48N6E2 των 200 χλμ. εμβέλειας.
  Ζ.Π

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο ΜΑΣΟΝΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
  ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΤΟΜΗ, ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ…
  Είχε μια ιδιαίτερα εγκάρδια συνάντηση με τον «φίλο Πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ» Ρεουβέν Ρίβλιν, κατά την οποία τον διαβεβαίωσε ότι η παρουσία του ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνιστά έμπρακτη και ειλικρινή συμμετοχή του ελληνικού λαού σε αυτές τις εμβληματικές εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα, αλλά και στον διεθνή αγώνα εναντίον του αντισημιτισμού.
  Ζ.Π

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...