Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ. «ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΕΓΕΣ». «Σκοτώθηκε στο πλευρό των παλικαριών του. Αυτό τον θάνατο ονειρευόταν και αυτόν τον θάνατο του χάρισε τελικά η μοίρα».


Οι τελευταίες στιγμές του θρυλικού Καταδρομέα Ταγματάρχη Γ. Κατσάνη: Ταυτοποιήθηκαν τα οστά του.
 


Ταυτοποιήθηκαν, μετά από 46 χρόνια, τα οστά του θρύλου των ελληνικών Καταδρομών, του ηρωικού Ταγματάρχη Γεώργιου Κατσάνη, που σκοτώθηκε στις 21 Ιουλίου το 1974 στον Άγιο Ιλαρίωνα.   ΑΠΟ  ΤΟ  PRONEWS

Τα οστά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στα κατεχόμενα, σε στρατόπεδο του τουρκικού κατοχικού στρατού στον Αγίο Ιλαρίωνα.  Στον ίδιο τάφο είχαν βρεθεί και τα οστά άλλων τεσσάρων αγνοουμένων. Η ταυτοποίηση έγινε πριν από περίπου μία εβδομάδα στο κέντρο ελέγχου DNA των ΗΠΑ, με το οποίο συνεργάζεται η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων.


Η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του Επιτρόπου Προεδρίας, ενημέρωσε την οικογένεια του πεσόντα, η οποία του εξέφρασε την επιθυμία τα οστά του πατέρα της να ταφούν στην Ελλάδα όπως αναφέρει το sigmalive.
 
        Βιογραφικό
Ο Έλληνας αξιωματικός γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1934 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Γονείς του ήταν ο Χρήστος και η Αγγελική Κατσάνη, πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη.  Σε ηλικία 7 ετών, η οικογένειά του μετοικεί στην Θεσσαλονίκη, διατηρεί όμως στενούς δεσμούς με την γενέτειρά του μέχρι τον θάνατό του.

Φοίτησε στο 3ο Γυμνάσιο Αρρένων και ήταν διακεκριμένος αθλητής του «Ηρακλή», εντασσόμενος στο τμήμα στίβου σε ηλικία 14 ετών.  Διακρίθηκε στη σκυταλοδρομία, στα αγωνίσματα των 100 και 200 μέτρων και στο μήκος. Το 1964 παντρεύτηκε την Εριφύλη  Πανωρίδου και μαζί της απέκτησε δυο κόρες, την Αγγελική και Ευανθία. 
Το στρατιωτικό του βιογραφικό ήταν εντυπωσιακό και αντάξιο της διαδρομής του. Όπως δήλωσε η κόρη του, Λίνα, «όσο ανακαλύπτω κομμάτια της πορείας του πατέρα μου, τόσο βεβαιώνομαι ότι από πολύ νωρίς η μοίρα του ήταν χαραγμένη».
Εισήλθε στην Σχολή Ευελπίδων το 1952 και στο Σώμα Καταδρομών το 1956, την εποχή που στην Κύπρο λάμβανε χώρα η ένοπλη επανάσταση για Αυτοδιάθεση και Ένωση με την Ελλάδα. Πέρασε με άριστα όλες τις δοκιμασίες, υπηρετώντας με απαράμιλλο ζήλο.  Διακρίθηκε για τις επιδόσεις του στις αναρριχήσεις, στον ορεινό αγώνα αλλά και στις αερομεταφορές. Μεταξύ 1957-60 μετατέθηκε στην Ε’ Μοίρα Καταδρομών στην Δράμα, γνωστή και ως «Μαύρη Μοίρα» αφού θεωρείται από τις πλέον μάχιμες.

Στην πόλη του, το Σιδηρόκαστρo, υπάρχει η προτομή του στην  κεντρική πλατεία που αναγράφει: « Επετέλεσες στο αποκορύφωμα λεβέντη αετέ μας Γιώργο το καθήκον και τον όρκο σου στην πολυπόθητη πατρίδα και είν’ απροσμέτρητα περήφανη η ιδιαιτέρα σου πατρίδα. Πολέμησες σαν Έλληνας, σαν ήρωας μεγάλος και έγινες ΣΥΜΒΟΛΟ που αιώνια θα μείνει και κάθε θνητός εδώ το γόνυ του θα κλείνει”. 
Στις 25 Ιουνίου 1961, στην διάρκεια στρατιωτικών αγώνων και μπροστά στα μάτια 30.000 θεατών πέφτει από ύψος 20 μέτρων αλλά ξαναγυρνάει στην ενεργή δράση ένα χρόνο μετά. Από το 1963 μέχρι και το 1965 υπηρέτησε ως εκπαιδευτής στην Σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Μεγάλο Πεύκο.
Μετατέθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 1966, όπου υπηρέτησε μέχρι το 1967 στην 31η Μοίρα Καταδρομών της νεαρής τότε Εθνικής Φρουράς, με τον βαθμό του Λοχαγού.

Ο Λοχαγός Γεώργιος Κατσάνης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1966 στην Λευκωσία

Το 1968 υπηρέτησε ως εκπαιδευτής στην 1η Ταξιαρχία Καταδρομών στη Ρεντίνα. Μεταξύ 1969-70 φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Πολέμου, μετατέθηκε στην 2η Μεραρχία στην Έδεσσα το 1970-72 και μετά ως το 1973 στο Γ’ Σώμα Στρατού. Κατέβηκε ξανά στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1973, όπου ανέλαβε την Διοίκηση της 33ης Μοίρας Καταδρομών που έδρευε στο Πέλλα Πάις. 
     
 Στα κυπριακά βουνά, Δεκέμβριος 1966


Η μάχη της 21 Ιουλίου 1974
Με την εκδήλωση της εισβολής στις 20 Ιουλίου 1974, οι καταδρομείς εφάρμοσαν το Επιτελικό Σχέδιο «Λαβίδα» της Διοίκησης Καταδρομών, που καταρτίστηκε για τον έλεγχο της διάβασης της Αγύρτας, στην οποία υπήρχε τουρκοκυπριακός θύλακας από την εποχή της Τουρκανταρσίας του 1964. Πολλά έχουν γραφεί για την μάχη της 33ης Μοίρας Καταδρομών την 21η Ιουλίου, όπου ο Διοικητής βρισκόταν στην πρώτη γραμμή. Η Μοίρα κατάφερε να καταλάβει αιφνιδιαστικά το ύψωμα Πετρομούθια και στην συνέχεια κατέλαβε και το κοντινό ύψωμα Καμήλα, για να ισχυροποιήσει την θέση της. Ο Γεώργιος Κατσάνης δολοφονήθηκε από πυρά Τούρκου ελεύθερου σκοπευτή.
.

Σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα δημοσιευτεί στο SigmaLive ολόκληρη η συνέντευξη των συμπολεμιστών του ηρωικού Ταγματάρχη
Σ

Στην κάμερα του «Sigma» μίλησαν δύο από τους άνδρες της 33ης Μ.Κ. που ήταν παρόντες κατά τη θυσία του ηρωικού Ταγματάρχη, ο Χρήστος Κούλινος, Νοσοκόμος της Μοίρας, και ο Δημήτρης Σκούρος, Επιλοχίας του 3ου Λόχου Κρούσεως. Οι Κούλινος και Σκούρος περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές του Ταγματάρχη.
Θυμήθηκαν πως ο Κατσάνης κάθε μέρα τους έδειχνε τον Άγιο Ιλαρίωνα, υπενθυμίζοντάς τους πως το αρχαίο βυζαντινό φρούριο ήταν ο στόχος τους. Διηγήθηκαν πως οι Τούρκοι έβαλαν εναντίον τους, δολοφονώντας τον Διοικητή και κτυπώντας με πυρά όσους τον προσέγγιζαν για να πάρουν την σορό του.

Μετά τον θάνατό του, την διοίκηση της Μοίρας ανέλαβε ο Υποδιοικητής Ευάγγελος Μαντζουράτος.
Η αντίδραση της οικογένειας
Τηλεφωνικές δηλώσεις στο «SigmaLive» έκανε και η θυγατέρα του ήρωα, Λίνα Κατσάνη, η οποία μίλησε με συγκίνηση για τον πατέρα της: «To πρώτο πράγμα είναι η έντονη συγκίνηση: μετά από 46 χρόνια αυτό που περιμέναμε έγινε πραγματικότητα. Ήταν μια μέρα έντονης συγκίνησης, αλλά και χαράς. Για εμάς χαράς γιατί μας αξίωσε ο θεός να παραλάβουμε τα ιερά οστά του».
Ερωτηθείσα αν ποτέ ένοιωσαν ή περίμεναν κάτι άλλο απάντησε: «Ειδικά τα πρώτα χρόνια ναι. Είχαμε την ελπίδα της επιστροφής του και ήταν έντονη. Στο πέρασμα του χρόνου έγινε βεβαιότητα ότι δεν θα επιστρέψει ζωντανός αλλά τουλάχιστον περιμέναμε τα οστά του για να αναπαυθεί η ψυχή του». 


Η κ. Κατσάνη έχει γλυκές θύμισες από τον πατέρα της: «Ήταν ένας πολύ χαρούμενος  άνθρωπος που αγαπούσε ιδιαίτερα την οικογένειά του. Οι στιγμές και εικόνες που έχω στη μνήμη μου είναι το χαμόγελο του και τα παιχνίδια που παίζαμε με την αδερφή μου. Είμασταν πολύ μικρές 7 και 8 χρονών αντίστοιχα και δυστυχώς το πρόσωπό του με την πάροδο των χρόνων είναι από τις φωτογραφίες».
Έστειλε επίσης μήνυμα προς τις οικογένειες που αναμένουν ακόμα νέα από τους δικούς τους, που χάθηκαν στο πεδίο της μάχης το 1974: «Να μην χάνουν την ελπίδα τους. Ενώνουμε τις προσευχές μας μαζί τους για την ανεύρεση και του τελευταίου αγνοούμενου.  Γιατί είναι μια πληγή και ένα μαρτύριο  που δεν σταματά να αιμορραγεί ποτέ, μέχρι και την επιστροφή των δικών του ανθρώπων».
Κλείνοντας την τηλεφωνική μας επικοινωνία, η κ. Κατσάνη είπε: «Αυτό που κρατάμε και θέλουμε να κρατήσουμε είναι πως ήταν πρώτος των πρώτων.  Ήταν πρώτος στην μάχη, οδήγησε τους στρατιώτες του. Αυτός ήταν ο πατέρας μου.  Ένας άνθρωπος με βαθιά  φιλοπατρία, βαθιά αίσθηση του καθήκοντος που δεν θα έκανε τίποτα λιγότερο. Σκοτώθηκε στο πλευρό των παλικαριών του. Αυτό τον θάνατο ονειρευόταν και αυτόν τον θάνατο του χάρισε τελικά η μοίρα.»
Η κ. Κατσάνη μας έστειλε φωτογραφίες του αείμνηστου πατρός της, τις οποίες και δημοσιεύουμε. 
 Η μνήμη του

Σε Ελλάδα και Κύπρο κρατείται ζωντανή η μνήμη του ήρωα.
Το όνομα του φέρει το στρατόπεδο της 33ης Μοίρας Καταδρομών στο Σταυροβούνι και το στρατόπεδο της Α’ Ταξιαρχίας Καταδρομέων και Αλεξιπτωτιστών στην Ρεντίνα, όπου υπάρχει και προτομή του. Προτομή του επίσης υπάρχει στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων του 1974 στην Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης, στο Μαρί. 


Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Σερρών μετονομάσθηκε σε Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Σερρών «Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Κατσάνης».
Μνημείο προς τιμήν του ανεγέρθηκε στην γενέτειρα του το Σιδηρόκαστρο, στο οποίο τον Ιούλιο 2016 κατέθεσαν στεφάνι μοτοσυκλετιστές της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», στην μεγάλη πορεία τους από το Βερολίνο. 
Υπάρχει επίσης κενοτάφιό του στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Λευκωσία. Σε αυτό το κενοτάφιο περνούν και ανάβουν ένα καντήλι οι έφεδροι καταδρομείς, πριν πάνε για άσκηση.
Η ομάδα του ήρωα, το ιστορικό σωματείο «Ηρακλής» ονόμασε «Κατσάνειο» το Γήπεδο Πετοσφαίρισης στην Θεσσαλονίκη. Στην Κύπρο, οι κοινότητες Τρούλλων και Ορόκλινης έχουν δώσει το όνομα του σε οδούς τους και ο Δήμος Στροβόλου στην Λευκωσία ονόμασε το Δημοτικό Πάρκο του «Πάρκο του Αντιστρατήγου Γεωργίου Κατσάνη».
Η τελευταία κατοικία
Οι κυπριακές αρχές ενημέρωσαν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε την οικογένεια του Γεώργιου Κατσάνη.
Σύμφωνα με την διαδικασία που ακολουθείται, η τελετή επαναπατρισμού των οστών περιλαμβάνει μια μικρή τελετή στην Κύπρο με τρισάγιο στην εκκλησία και στην συνέχεια τα οστά παραδίδονται στην ΕΛΔΥΚ, που τα στέλνει με την σειρά της  στο Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας και από εκεί στους συγγενείς για να κάνουν την κηδεία.
                ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ 
          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ

                 ΑΘΑΝΑΤΟΣΟι στρατιώτες του, που ήταν παρόντες στον ηρωικό του θάνατο του  έγραψαν:
«Σου χρωστάμε την Κερύνεια ελεύθερη. Το σπουδαιότερο, οφείλουμε την ταφή σου. Συγχώρησέ μας για την εγκατάλειψη του άψυχου κορμιού σου. Σ’ αφήσαμε ψηλά στον Πενταδάκτυλο, ανάμεσα στις άγριες κορφές του Αγίου Ιλαρίωνα, στα χέρια των Τούρκων. Πίστεψέ μας, πραγματικά προσπαθήσαμε, μα δεν τα καταφέραμε.
Φάνηκες κατά πολύ ανώτερός μας. Ελπίζουμε η ψυχή σου να μας συγχωρέσει.

Αιωνία  ας είναι η μνήμη σου».


Στο κενοτάφιο του που βρίσκεται στον τύμβο της Μακεδονίτισσας, αναγράφεται “Δεν κυνηγούσες τον θάνατο αλλά τον διάλεγες”.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια :

 1. ΘΑΡΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΠΑΡΤΑΚΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ;

  ΟΧΙ.ΖΟΥΝ ΑΚΌΜΗ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΚΡΕΚΙΑΣ,ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ,ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ,ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ,ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΌΛΕΩΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ,ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ,ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΘΡΑΚΗΣ=ΓΗ ΕΛΛΑΝΙΑ,ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ,ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ,ΣΤΙΣ 4 ΗΠΕΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΚΙ ΑΛΛΟΥ,ΠΑΝΤΟΥ ΖΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ " ΣΠΑΡΤΑΚΟΙ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ.
  ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΣΎΝΘΗΜΑ....

  "ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ"

  ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΜΝΗΜΌΝΕΥΤΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "ΝΑΥΑΡΧΟΣ" ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: "ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΕ ΕΜΕΝΑ "ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".
  Οι σκέψεις του Κούλη αποκαλύπτονται. Ο Κούλης, η Ντόρα και ο Μπακογιάννης θέλουν να προδώσουν το Αιγαίο, τα νησιά, το Καστελόριζο, την ΑΟΖ, την υφαλοκρηπίδα, τα πάντα, στους τούρκους. Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Ο Εφιάλτης μάλιστα θα πέταγε από την χαρά του αν και ο Κούλης παραδώσει τμήματα της Πατρίδας στους τούρκους. Ο Κούλης όμως χρειάζεται και ένα "πρόεδρο", γνωστό προδότη, σαν τον μασόνο Παυλόπουλο, που να λέει πάντα ναι και να υπογράφει τα προδόχαρτα τα μεσάνυχτα. Ο Αποστολάκης υπέγραψε την προδοσία της Μακεδονίας μαζί με τους άλλους κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα ήταν ο κατάλληλος πρόεδρος γι αυτά που θα ακολουθήσουν. Ήταν όμως ασφαλής επιλογή; Αν μετανοούσε για την προδοσία της Μακεδονίας, ποιά θα ήταν η συνέχεια;
  Η κομμουνίστρια Σακελλαροπούλου είναι ηθικά και πολιτικά ανύπαρκτη και πολύ πιο ασφαλής επιλογή για προδοσία.
  Άσε που είναι και υπέρ της γενοκτονίας και αντικατάστασης του Ελληνικού Λαού με λαθρομετανάστες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΟΥΛΗΣ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΤΑ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ;
  Το μόνο που προσπαθούν οι κυβερνώντες της Ελλάδος για το πρόβλημα με την Τουρκία είναι να βρουν δικαιολογίες, ώστε η παράδοση μέρους της Ελληνικής Επικράτειας στον Ερντογάν να μην τους οδηγήσει σε δικαστήριο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
  Τα πάντα στο τραπέζι της Χάγης ετοιμάζεται να βάλει το Μητσοτακέϊκο αφού όπως δηλώνουν δεξιά και αριστερά, το μόνο ρεαλιστικό σενάριο είναι να συζητήσουμε με την Τουρκία χωρίς κόκκινες γραμμές.
  Προεξάρχοντος της σκιώδους Πρωθυπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη, ο προσκείμενος στην Κυβέρνηση Τύπος προωθούν και ετοιμάζουν το πεδίο για να δοθούν όλα απλόχερα στον Ερντογάν, σημαίνοντας τη νίκη του σε αυτή την τακτική προκλήσεων που ακολουθεί.
  Ολα ξεκίνησαν από την κοινή «ρεαλιστική» πρόταση Ν.Μπακογιάννη και Ε.Βενιζέλου περί «προσφυγής των ελληνοτουρκικών διαφορών στην Χάγη», μία εξέλιξη που φυσικά προϋποθέτει την υπογραφή συνυποσχετικού με την Τουρκία.
  Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι η πρόταση Μπακογιάννη-Βενιζέλου είναι ένα από τα συνήθη «πυροτεχνήματα» αλλά αποδείχθηκε ότι κάθε άλλο παρά έτσι είναι: Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στους Αγίους Αναργύρους την περασμένη εβδομάδα, κάλεσε την Τουρκία να προσφύγουν από κοινού στην Χάγη με αντικείμενο την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ!
  Όμως τί είναι στην πραγματικότητα η λεγόμενη Χάγη:
  Εκεί θα αποφασίσουν για την πατρίδα μια χούφτα δικαστές αγνώστου προέλευσης, αξιοπιστίας και φρονημάτων.
  Την ίδια στιγμή ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Χαμί Ακσόι αναφέρει συγκεκριμένα πως «Δεν αποκλείουμε την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Οχι μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Αλλά και για το ζήτημα της παραβίασης του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μαζί με άλλα προβλήματα του Αιγαίου και να επιλυθούν μέσω συνομιλιών. Κι όταν το δηλώνουμε αυτό πως δεν αποκλείουμε μεθόδους αμοιβαίας ειρηνικής λύσης τις οποίες θα συμφωνήσουμε συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Δικαστηρίου», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.
  Ζ.Π.  Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΕΠΕΒΑΛΛΕ 2 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ».
  Με εγκύκλιο που υπέγραψε, καλεί τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων να αφιερώσουν την προσεχή Δευτέρα 27 Ιανουαρίου δύο διδακτικές ώρες σε «εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος.
  Σύμφωνα με την τακτικότατη θαμώνα της σατανικής λέσχης (Μπίλντερμπεργκ) «σκοπός των εκδηλώσεων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η ενημέρωση των μαθητών για το ολοκαύτωμα», οι δε εκδηλώσεις πρέπει να περιλαμβάνουν «διαλογικές συζητήσεις, εκθέσεις, προβολή ταινιών ή συναφούς εκπαιδευτικού υλικού, ανάγνωση κειμένων και εργασιών». Συνίσταται δε στους εκπαιδευτικούς που θα αναλάβουν την κατήχηση των μικρών μαθητών στην σιωνιστική προπαγάνδα, να απευθύνονται για υλικό στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και σε άλλους σιωνιστικούς φορείς.
  Αλήθεια, πόσες διδακτικές ώρες αφιερώνονται από το ελληνικό κράτος σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το ολοκαύτωμα των Ποντίων και Μικρασιατών, ή στην σφαγή της Ζίου και της Νάουσας από τούρκους και εβραίους;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΕΠΕΒΑΛΛΕ 2 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ».
  Με εγκύκλιο που υπέγραψε, καλεί τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων να αφιερώσουν την προσεχή Δευτέρα 27 Ιανουαρίου δύο διδακτικές ώρες σε «εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την "ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος".
  Σύμφωνα με την τακτικότατη θαμώνα της σατανικής λέσχης (Μπίλντερμπεργκ) «σκοπός των εκδηλώσεων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η ενημέρωση των μαθητών για το ολοκαύτωμα», οι δε εκδηλώσεις πρέπει να περιλαμβάνουν «διαλογικές συζητήσεις, εκθέσεις, προβολή ταινιών ή συναφούς εκπαιδευτικού υλικού, ανάγνωση κειμένων και εργασιών». Συνίσταται δε στους εκπαιδευτικούς που θα αναλάβουν την κατήχηση των μικρών μαθητών στην σιωνιστική προπαγάνδα, να απευθύνονται για υλικό στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και σε άλλους σιωνιστικούς φορείς.
  Αλήθεια, πόσες διδακτικές ώρες αφιερώνονται από το ελληνικό κράτος σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το πραγματικό ολοκαύτωμα των Ποντίων και Μικρασιατών, ή για την σφαγή της Ζίου και της Νάουσας από τούρκους και εβραίους;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...