Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020

ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΥΠΑΤΙΑΣ;

«Παρελθόν» η αργία των Τριών Ιεραρχών για τα σχολεία,  με  απόφαση  του  χριστιανομασόνου  Κούλη - Θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με διάφορες δραστηριότητες.  Ο  Σόρος  διέταξε...


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ «ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ» ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ.


Το άγαλμα της Υπατίας στο πανεπιστήμιο της Βιέννης.  Στην  Ελλάδα  δεν  έχουμε  αγάλματα  της  Υπατίας.  

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε χθες στην Βουλή , παύει να είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών αλλά θα πραγματοποιούνται στα σχολεία εκδηλώσεις  που μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα «Η  30ή Ιανουαρίου κάθε έτους , ημέρα της θρησκευτικής  των Τριών Ιεραρχών , παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας , εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού  και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων  και της εν γένι προσφοράς τους  στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια  όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια καιιδιωτική, έτσι ώστε  ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος’’.
Θυμίζουμε  ότι με   διάταξη του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία  παρέμεναν κλειστά την ημέρα των Τριών Ιεραρχών.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια :

 1. Ο αγράμματος πρωθυπουργός κατατάσσει τους Πέρσες στον... αραβικό κόσμο. Κάποτε το Ιράν διέκοπτε τις διπλωματικές σχέσεις με τα κράτη που ονόμαζαν τον Περσικό κόλπο Αραβικό κόλπο. Ο Κούλης δεν τα πιάνει αυτά. Ξεκαθάρισε ότι οι Πέρσες είναι Άραβες και τελείωσε.
  Τι έχει δηλώσει επίσημα ο Κούλης Μητσοτάκης στις ΗΠΑ:
  «Πρώτον, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. Την ίδια στιγμή, πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι υπάρχουν ευρείες ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να γίνουν κινήσεις που θα αποκλιμακώσουν την ένταση, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΝΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΤΟ ΕΛΑΒΑΝ ΟΛΟΙ. Είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και θεωρούμε τους εαυτούς τίμιους παίχτες στην περιοχή, αλλά δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και πού ανήκουμε γεωπολιτικά».


  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ουάσινγκτον προχώρησε σε ανεπίτρεπτα χαζές δηλώσεις εναντίον του Ιράν, τη στιγμή που το Ιράν ήταν η μόνη χώρα που πρόσφερε στην Ελλάδα πετρέλαιο με πίστωση κατά τη διάρκεια της κρίσης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αρχιμαλακας..τενεκες..ξεγανωτος.Ειναι βέβαια..ψηφισμενος..απο ίδιους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΧΙ. ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΕΣ. Σ.Ζαχαράκη: «Εκκλησιασμός των Τριών Ιεραρχών εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες».
  Διευκρινίσεις αναφορικά με πως θα γίνεται ο εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της.
  «Δεν θα γίνονται μαθήματα ανήμερα των Τριών Ιεραρχών», σημείωσε χαρακτηριστικά η Σοφία Ζαχαράκη προαναγγέλλοντας την αποστολή ερμηνευτικής εγκυκλίου σήμερα στα σχολεία για τη διάταξη.
  Υπενθυμίζεται ότι η γιορτή παύει να είναι αργία με σχέδιο νόμου του υπ. Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης που κατατέθηκε στη Βουλή.
  «Εκκλησιασμός των Τριών Ιεραρχών εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες»
  «Παιδιά και εκπαιδευτικοί θα τιμούν τους ιερούς πατέρες με εορταστικές εκδηλώσεις. Η σπουδαία ημέρα μπορεί να γίνει μέσα στο σχολείο και εάν οι συνθήκες το ευνοούν να γίνει και ο εκκλησιασμός», εξήγησε η υφυπουργός.
  Σε ερώτηση που της έγινε για το πότε τα παιδιά θα μπορούν να αποχωρούν από το σχολείο, η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι αυτό «θα έχει να κάνει με τον προγραμματισμό του σχολείου, πότε θα τελειώνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις εντός του σχολείου και πότε θα τελειώνει ο εκκλησιασμός».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...