Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

O (ΙΟΥΔΑΙΟΣ;) ΠΟΥΤΙΝ: "Η ΜΟΣΧΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ. ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ". O ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ.


ΤΟΥΡΚΙΑ  ΚΑΙ  ΡΩΣΙΑ  ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ: Η  ΡΩΣΙΑ  ΘΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ  ΤΟΝ  "ΤΟΥΡΚΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΒΟΡΕΙΑΣ  ΚΥΠΡΟΥ"  ΚΑΙ  ΘΑ  ΔΩΣΕΙ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ  ΒΑΣΕΙΣ  ΣΤΑ  ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ  Η  ΔΕ  ΤΟΥΡΚΙΑ  ΘΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ  ΤΗΝ  ΑΜΠΧΑΖΙΑ.


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΤΟΥ  ΤΕΛ  ΑΒΙΒ,  Άρθρο   του  Ιουδαίου  καθηγητή    Χάλφιν:   
«Ο  Εβραίος  κομμουνιστής  Γιαγκόντα  είναι  ο μεγαλύτερος δολοφόνος του 20ου αιώνα.  Είναι  υπεύθυνος  για τους  θανάτους  20  εκατομμυρίων ανθρώπων.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μερικοί απ’ τους μεγαλύτερους δολοφόνους της σύγχρονης ιστορίας ήταν Εβραίοι.  Οι   Εβραίοι όταν γοητεύονται από μεσσιανικές ιδεολογίες μπορούν να γίνουν μεγάλοι δολοφόνοι, μεταξύ των μεγαλύτερων της σύγχρονης ιστορίας.  Ανησυχώντας ότι πυροβολούνταν ανεπαρκής αριθμός Ουκρανών, ο Ιουδαίος  κομμουνιστής  Καγκάνοβιτς  θέσπισε 10.000 εκτελέσεις Ουκρανών την εβδομάδα.  Ογδόντα τοις εκατό των Ουκρανών διανοούμενων πυροβολήθηκαν. Κατά τη διάρκεια του πικρού χειμώνα του 1932-33, 25.000 Ουκρανοί ανά ημέρα πυροβολούνταν ή πέθαναν από το λιμό και το κρύο. Ο κανιβαλισμός έγινε συνήθεια.  Οι μητέρες είχαν τρελαθεί και είχαν σκοτώσει ένα παιδί για να ταΐσουν τα υπόλοιπα της οικογένειας».

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ".
ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΜΕ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑΞΑΝ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ".Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. 13 Ιανουαρίου 1822. Καθιερώνεται η Γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του Γένους των Ελλήνων.
Την δέσμευση για δημιουργία του πιο ανεπτυγμένου αρχείου με στοιχεία και ντοκουμέντα για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προσβάσιμο σε όλους, οπουδήποτε, ώστε να «κλείσουμε τα βρώμικα στόματα» εκείνων που προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορία, ανέλαβε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σε συνάντηση βετεράνων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.
Η δημιουργία του κέντρου που θα φιλοξενεί το αρχείο, δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο σε εκείνους που επιθυμούν να αλλοιώσουν την αλήθεια για τον πόλεμο, αποσκοπώντας σε προσωπικά πολιτικά οφέλη, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Θα κλείσουμε τα βρώμικα στόματα μερικών αξιωματούχων του εξωτερικού, οι οποίοι τα ανοίγουν μόνο για να επιτύχουν πολιτικούς σκοπούς. Θα τους κλείσουμε τα στόματα με αξιόπιστα και θεμελιώδη γεγονότα» προσέθεσε.
Το κέντρο αναμένεται να συγκαταλέγει στο αρχείο του τη μεγαλύτερη και εκτενέστερη συλλογή εγγράφων καθώς και φωτογραφιών και ταινιών από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τον πρόεδρο να επισημαίνει πως έτσι θα καταπολεμηθούν «τα αυθάδη ψέμματα και οι προσπάθειες να διαστρεβλωθεί η ιστορία».
Συνεχίζοντας, δήλωσε πως η Μόσχα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Τελ Αβίβ, το οποίο στην κυριολεξία δεν αφήνει κανένα στη Γη να ξεχάσει τον τρόμο του Ολοκαυτώματος. «Ανάμεσα στα θύματα του Ολοκαυτώματος, ένας μεγάλος αριθμός ήταν Εβραίοι Σοβιετικής καταγωγής» δήλωσε, επισημαίνοντας πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε τις θυσίες άλλων Σοβιετικών ανθρώπων, Ρώσων ανθρώπων» που υπερασπίστηκαν «την μητέρα πατρίδα και ολόκληρο τον κόσμο από την καφέ μάστιγα [του Ναζισμού]».

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ύστερα από την ένταση που προκλήθηκε μεταξύ Μόσχας και Βαρσοβίας, σχετικά με τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Πολωνία αναδιατυπώνει γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την περίοδο, εδώ και πολύ καιρό, σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί ευθυνών για περιστατικά, παρουσιάζοντας τη χώρα ως θύμα τόσο του Ναζισμού αλλά και της Σοβιετικής επιθετικότητας.
Η Βαρσοβία έχει αποκαθηλώσει μνημεία που τιμούν Σοβιετικούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά την απελευθέρωση της πόλης από τους Ναζί ενώ κατέθεσαν στο Ευρωκοινοβούλιο εισήγηση, με την οποία ζητούν να χαρακτηριστεί η συμφωνία του 1939, μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου περί μη επίθεσης, ως γεγονός «που άνοιξε το μονοπάτι για το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».
Αυτή η κίνηση χαρακτηρίστηκε από τη Μόσχα ως παραποίηση της ιστορίας. Ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενεπλάκη στην αντιπαράθεση αυτή, χαρακτηρίζοντας τον Πολωνό πρέσβη στο Βερολίνο την περίοδο 1934 έως το 1939 «έναν μπάσταρδο και αντι – Σημιτικό γουρούνι».

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στο γεγονός πως η πολωνική πλευρά είχε υποσχεθεί στον Αδόλφο Χίτλερ πως οι Πολωνοί θα «κατασκεύαζαν προς τιμήν του ένα όμορφο μνημείο στη Βαρσοβία» αν έδιωχνε όλους τους Εβραίους από την Ευρώπη στην Αφρική. Η Βαρσοβία φάνηκε πως θίχτηκε από την αναφορά αυτή του Ρώσου προέδρου, αν και είναι ιστορικά αποδεδειγμένη.
Η πολιτική της Πολωνίας για αναθεώρηση της ιστορίας δεν περιορίζεται μόνο στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Η Βαρσοβία την ίδια ώρα, ζητά από τη Γερμανία «ένα τρισεκατομμύριο» ως πολεμικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα των Ναζί, αν και αρνούνται να δεχθούν την ευθύνη για εγκλήματα κατά Εβραίων της Πολωνίας κατά την Ναζιστική κατοχή. Στάση που έχει οδηγήσει τη Βαρσοβία σε αντιπαράθεση με το Ισραήλ.


ΤΟΥΡΚΙΑ  ΚΑΙ  ΡΩΣΙΑ  ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ: Η  ΡΩΣΙΑ  ΘΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ  ΤΟΝ  ΤΟΥΡΚΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΒΟΡΕΙΑΣ  ΚΥΠΡΟΥ  ΚΑΙ  ΘΑ  ΔΩΣΕΙ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ  ΒΑΣΕΙΣ  ΣΤΑ  ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ  Η  ΔΕ  ΤΟΥΡΚΙΑ  ΘΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ  ΤΗΝ  ΑΜΠΧΑΖΙΑ.


Η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος με αντάλλαγμα η Τουρκία να προσφέρει τη συνεργασία της στην ανατoλική Μεσόγειο, υποστηρίζει ο πρώην διευθυντής Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού», που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, o Τούρκος πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι «για να αρθούν τα εμπόδια στη Συρία και να υπάρξει συνεργασία στην Μεσόγειο, η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει τη λεγόμενη ΤΔΒΚ. Αντίστοιχα ενδέχεται αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία». 
Ο Ουνάλ Αταμπάι υποστηρίζει ακόμη ότι η Τουρκία ενδέχεται να παραχωρήσει στη Ρωσία και στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα, καθώς και βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Καρπασία, προκειμένου η Μόσχα να την χρησιμοποιήσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας.
Σε δηλώσεις του προς την ίδια εφημερίδα, ο σύμβουλος του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), Ερντογάν Τοπράκ, ισχυρίζεται επιπρόσθετα ότι η Ρωσία μπορεί να ζητήσει βάση στην Τουρκία για να ελέγχει την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου- έχει ξαναζητήσει βάση στην Τουρκία και το 1944 και αργότερα επί Στάλιν το 1945, ωστόσο το αίτημα είχε απορριφθεί από την Άγκυρα.
Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

13 σχόλια :

 1. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε ξανά λέγοντας πως «η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα» και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε στην Ελλάδα τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ «μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει».

  Αναλυτικά, ο Ερντογάν ανέφερε τα εξής:

  «Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα» συνέχισε ο Ταγίπ Ερντογάν».

  Παράλληλα, συμπλήρωσε τα εξής: «Γιατί κάλεσε ο Μητσοτάκης τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει τον. Απόψε (χθες το βράδυ) ένας ηγέτης που δεν θέλω να πω το όνομά του, μου είπε “ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί σας πάλι”. Κι εγώ τους είπα “Τι πράγμα είναι αυτό … Θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί μου και από την άλλη καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Γίνονται τέτοιες ανοησίες; “του είπα. Επίσης του είπα «πες του ότι ας διορθώσει πρώτα το λάθος του και τότε θα είναι εύκολο να συναντηθούμε». Δυστυχώς ζούμε τέτοια προβλήματα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έκκληση Κ.Μητσοτάκη προς Αγκυρα για Χάγη και συνεκμετάλλευση Αιγαίου: «Ελάτε "να τα βρούμε" σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ».
   Πρόσκληση στην Αγκυρα «να τα βρούμε» στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο απηύθηνε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ, στους Αγίους Αναργύρους.
   Ο πρωθυπουργός κατέθεσε για πρώτη φορά επίσημα πρόταση συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου στην Τουρκία με σαφέστατο τρόπο δηλώνοντας επί λέξει τα εξής: «Η δική μας πόρτα ξέρετε είναι πάντα ανοιχτή για έναν καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία.
   Ο διάλογος αυτός όμως θα γίνεται με βάση τους κανόνες με βάση το διεθνές δίκαιο και με βάση τη βασική παραδοχή, τη μία βασική μας διαφορά με την Τουρκία που είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.
   Είναι μια διαφορά την οποία θέλουμε και μπορούμε να τη συζητήσουμε και αν κάποιοι αισθάνονται ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους, τότε δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από το ενδεχόμενο αυτή η μία διαφορά την οποία έχουμε και αναγνωρίζουμε με την Τουρκία να καταλήξει στη Χάγη σε ένα διεθνές δικαστήριο το οποίο θα αποφανθεί για το ποιος τελικά έχει δίκιο και το ποιος έχει άδικο.
   Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του δεν φοβάται. Αυτός ο οποίος φοβάται και αυτός ο οποίος εκφράζει νευρικότητα είναι αυτός ο οποίος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του», δήλωσε απαντώντας με αυτό τον τρόπο και στα στελέχη της ΝΔ, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που χαρακτηρίζουν «εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας» την προσφυγή στην Χάγη, όπου μία ομάδα δικαστών θα αποφασίσουν τι είναι ελληνικό και τι τουρκικό στο Αιγαίο, αν βέβαια ποτέ η Άγκυρα υπογράψει συνυποσχετικό.
   Η έκκληση του Κ.Μητσοτάκη προς την Άγκυρα γίνεται σε μία χρονική στιγμή που ο Ρ.Τ.Ερμντογάν απέρριψε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, καθώς έχει το πλεονέκτημα σε όλα τα επίπεδα...
   Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε το pronews.gr, υποστήριξε τα εξής, λίγο πριν την έκκληση Μητσοτάκη «να τα βρούμε»: «Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα\.
   Γιατί κάλεσε ο Μητσοτάκης τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει. Απόψε (χθες το βράδυ) ένας ηγέτης που δεν θέλω να πω το όνομά του, μου είπε “Ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί σας πάλι”.
   Κι εγώ τους είπα “Τι πράγμα είναι αυτό … Θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί μου και από την άλλη καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Γίνονται τέτοιες ανοησίες;" του είπα. Επίσης του είπα "Πες του ότι ας διορθώσει πρώτα το λάθος του και τότε θα είναι εύκολο να συναντηθούμε". Δυστυχώς ζούμε τέτοια προβλήματα».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Άντρος Κυπριανού γ.γ. ΑΚΕΛ: «Η Κύπρος δεν είναι ελληνική».
  Ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ την Πέμπτη το βράδυ (19/1) σε συζήτηση για το Κυπριακό δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι «εμείς δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική».
  Ο κ. Κυπριανού επιχειρηματολογούσε για το «τάχα ΔΗΣΑΚΕΛ» όπως το χαρακτήρισε, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι:
  «Το ΑΚΕΛ είναι κόμμα πατριωτικό και το έχει αποδείξει διαχρονικά. Το ΑΚΕΛ ενδιαφέρεται και ο τόπος μας και ο λαός μας να επιβιώσει σε αυτή τη γη που μας γέννησε. Θεωρούμε όμως ως λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική, όπως θεωρούν κάποιοι οι οποίοι με την μεγαλύτερη ευκολία είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν ένα μεγάλο μέρος για να μείνει ένα κομμάτι της Κύπρου το οποίο να είναι αμιγώς Ελληνικό…».
  Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε επίσης ότι οι θέσεις του κόμματος για το Κυπριακό είναι σταθερές και διαχρονικές αφήνοντας να νοηθεί ότι το κόμμα που έχει μετατοπιστεί είναι ο ΔΗΣΥ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ερντογάν: «Είμαστε σε επαφές με την Ιταλία για κοινές γεωτρήσεις». ΔΕΝΔΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΤΟ ΑΚΟΥΣ;
  Προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσα από το αεροπλάνο της επιστροφής του από την Διάσκεψη του Βερολίνου...
  Αυτό διότι ο Τούρκος πρόεδρος όχι μόνο δεν έκρυψε την δυσφορία του για την επίσκεψη του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα και την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και έριξε... «βόμβα» για τις γεωτρήσεις, βάζοντας στο «κάδρο» και την Ιταλία.
  Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε σε κάποιες επαφές που έχει αυτή τη στιγμή με την Ιταλία για πραγματοποίηση γεώτρησης ανοιχτά της Λιβύης.
  «Αυτή τη στιγμή η Ιταλία είναι σε επαφές μαζί μας, ώστε, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη, να πραγματοποιήσουμε γεώτρηση» ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.
  «Επειδή τώρα οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που δεν έκανε η Κύπρος κι αυτό τρελαίνει την Ελλάδα... Εξάλλου, εμείς έχουμε την πιο μεγάλη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο. Και αυτό μας δίνει μια επιπλέον δυνατότητα» υποστήριξε.
  Η στάση της Ιταλίας απέναντι στα όσα συμβαίνουν στη Μεσόγειο το τελευταίο διάστημα, είναι διφορούμενη. Μάλιστα, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Ιταλία θα υπογράψει τη συμφωνία για τον Eastmed.
  Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι, αν βρει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, θα το μοιραστεί με την Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι που δεν κάνουν οι Ελληνοκύπριοι. «Ό,τι βγει γύρω από την Κύπρο, θα ανήκει και στο βορρά και στο νότο. Όλοι έχουν δικαίωμα να τα μοιραστούν ισότιμα. Αλλά μέχρι σήμερα η νότια Κύπρος δεν το έχει εφαρμόσει. Δεν είπαν ποτέ να κάτσουμε μαζί με το βορρά να τα συζητήσουμε και να τα βρούμε» επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νέο πυρομαχικό APFSDS για τον ρωσικό Στρατό: Διαπερνά 750 χλστ. χάλυβα από τα 2.000 μέτρα.
  Σύμβαση για την προμήθεια του πλέον σύγχρονου πυρομαχικού αρμάτων μάχης των 125 χιλιοστών 3BM44M Lekalo υπέγραψε ο ρωσικός Στρατός. Πρόκειται για πυρομαχικό τύπου κινητικής ενέργειας (APFSDS), συμβατό με όλα τα εν υπηρεσία άρματα μάχης του Ρωσικού Στρατού.
  Η διατρητική του ικανότητα είναι τουλάχιστον 650-750 χιλιοστά συμπαγούς χάλυβα, από απόσταση 2.000 μέτρων και από γωνία 60ο.
  Σε υπηρεσία αναμένεται να αντικαταστήσει τα πυρομαχικά 3BM42 Mango, ενώ θα συνοδεύσει τα εξίσου σύγχρονα πυρομαχικά 3BM59 Svinets-1 και 3BM60 Svinets-2.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διαρκὴς εὐημερία οὐδέποτε ὑπῆρξε στὴν ἱστορία…
  20 Ἰανουαρίου 2020 ἀπὸ τὴν Φιλονόη «Ἕνας»

  Σὲ μίαν ἄλλη εὐτυχισμένη εὐρωπαϊκὴ χώρα διαδηλωτές, πρὸ μερικῶν ἡμερῶν, παραλίγο νὰ λιντσάρουν τὸν πρόεδρο τῆς ἰσχυροτέρας στρατιωτικῆς δυνάμεως τῆς Ἡνωμένης Εὐρώπης.
  Μπατριδοευρωπαῖοι, Στέλιος Ῥάμφος καὶ Ἄρης Πορτοσάλτε ἀποφαίνονται, ὅτι οἱ Γάλλοι δὲν ἐπέρασαν διαφωτιζμὸ ἤ, ἐν πάσῃ περιπτώσει, ἐὰν ἐπέρασαν τὸν ἐλησμόνησαν.
  Ἀναφέρομαι στὸ παραπάνω περιστατικὸ (ἀπειλῆς λιντσαρίσματος τοῦ προέδρου τῆς Γαλλικῆς Δημοκρατίας) καὶ τὸ συνδέω μὲ τὴν κατάρρευση τῶν εὐρωπαϊκῶν ἐθνῶν καὶ τῆς Ἡνωμένης Εὐρώπης.
  Φίλος μοῦ ἀνέφερε ὅμως (ὀρθῶς), ὅτι πρόκειται γιὰ ὁμάδες οἱ ὁποῖες ἀνθίστανται στὴν ἐκλογίκευση τοῦ συνταξιοδοτικοῦ, χαρακτηρίζοντας δὲ τοὺς ἐν λόγῳ διαδηλωτὲς ὡς «Γάλλους ΠαΣόΚους».
  Ἀρχικῶς καὶ σὲ πρώτη μάτια συμφωνῶ.
  Ὅμως…
  Ἀδυνατοῦν οἱ φίλοι εὐρωπαϊστὲς νὰ ἀπαντήσουν στὴν πραγματικότητα…
  Ὅτι δηλαδή….
  Αὐτὸ ποὺ ᾠνομάσθη εὐρωπαϊκὸ μεταπολεμικὸ κεκτημένο ἐβασίσθη σὲ αὐτὸ ἀκριβῶς τὸ μοντέλο, στὸ μοντέλο τῆς σοσιαλδημοκρατίας, τὸ ὁποῖο μπορεῖ νὰ ἀποκρυσταλλωθῇ μὲ μία καὶ μόνο φράση: «Δανεισμὸς καὶ καλοπέραση ἀπὸ τὶς ἑπόμενες γενιές, σὲ σημεῖο ὥστε οἱ ἑπόμενες γενεὲς νὰ μὴ μποροῦν νὰ ἀνταπεξέλθουν κι ὄχι μόνο αὐτό, νὰ κινδυνεύουν μὲ πολιτισμικὴ (καὶ φυλετικὴ) ἐξαφάνιση, διότι γιὰ νὰ ὑπηρετηθῇ αὐτὸ τὸ μοντέλο χρειάζεται εἰσαγωγὴ ἀλλοδόξου καὶ ἀλλοφύλου γενετικοῦ ὑλικοῦ».
  Τὰ ἀδιέξοδα αὐτὰ δὲν τὰ ἐκαλλιέργησε τὸ κίνημα τῶν «κιτρίνων γιλέκων», ἀλλὰ σειρὰ πολιτικῶν οἱ ὁποῖοι ἢθελαν νὰ εἶναι εὐχάριστοι, ἀρεστοὶ καὶ δημοφιλεῖς στὶς εὐρωπαϊκὲς μάζες.
  Ὅπως εἶπε ὁ σύγχρονος γεωπολιτικὸς ἀναλυτῆς George Friedman, σὲ ἐπανειλημενες ὁμιλίες του, ἡ Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωσις ἐδομήθη στὴν βάση τῆς συνεχοῦς εὐημερίας καὶ ὡς ἐκ τούτου εἶναι κατεδικασμένη νὰ ἀφανισθῇ, διότι συνεχὴς εὐημερία δὲν ὑπῆρξε (καὶ οὐδέποτε θὰ ὑπάρξη) στὴν ἀνθρώπινο ἱστορία.
  Δὲν εἶναι λοιπὸν τὰ «κίτρινα γιλέκα» ἡ αἰτία, ἀλλὰ τὸ ἀποτέλεσμα.
  Ἐπιπροσθέτως καὶ σὲ μία κίνηση ἀπιστεύτου ἀμοραλισμοῦ καὶ πίσω ἀπὸ τὴν στρατιωτικὴ ἀδυναμία τῆς Γερμανίας ἐδομήθη ἐπὶ πλέον τὸ ὄνειρο τοῦ εὐρῶ, ἀκόμη ἕνα ἀποτυχημένο πείραμα ποὺ στὰ 20 χρόνια παρουσίας του ἐπέβαλε, μὲ ἐμμέσους τρόπους, τὴν γερμανικὴ κυριαρχία, ἀποτελέσματα τῆς ὁποίας ἀκόμη καὶ ὁρκισμένοι εὐρωπαιστὲς βλέπουν μὲ πόνο νὰ ἐκδηλώνεται στὴν σύσκεψη τοῦ Βερολίνου.
  Ἐμπρὸς σὲ αὐτὴν τὴν ζοφερὴ πραγματικότητα τὸ νὰ κηρύσσῃς εὐρωπαϊσμὸ ἐκτὸς ἀπὸ ἠλίθιο εἶναι καὶ ἐπικίνδυνο.
  Ἡ ὥρα γιὰ τὰ εὐρωπαϊκὰ ἔθνη ἑνὸς δευτέρου πλάνου ἔχει φθάση καὶ κτυπᾶ τὴν πόρτα, ἑνὸς σχεδίου ποὺ θὰ ταιριάζη στὸν κάθε ἕνα ἀνάλογα μὲ τὶς προτεραιότητές του καὶ τὴν δική τοῦ πορεία στὴν ἱστορία.
  Ὁποῖος δὲν τὸ ἀντιλαμβάνεται αὐτὸ εἶναι ἐκτὸς ἀπὸ ὀνειροπόλος καὶ ἀφελής.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Νέοι τουρκικοί χάρτες διεκδικούν μέχρι την Θεσσαλονίκη: «Ήμασταν ξυπόλυτοι, τώρα με τεθωρακισμένα» (από το Pronews).
  Νέοι χάρτες που δείχνουν ακόμη και τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική να ανήκουν στην τουρκική επικράτεια κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο από ανώνυμους τουρκικούς λογαριασμούς. Η τακτική έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν πριν από κρίσιμες τουρκικές επεκτατικές ενέργειες.
  Με κόκκινο χρώμα
  Ο πιο πρόσφατος χάρτης παρουσιάζει με κόκκινο χρώμα, ως ισλαμο-τουρκικές, μεγάλες χερσαίες εκτάσεις των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.
  Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το sigmalive, στην τουρκική επικράτεια εντάσσουν τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, τα μισά νησιά του Αιγαίου, ολόκληρη τη Θράκη, τη μισή Βουλγαρία, ολόκληρη τη βόρεια Συρία, κυρίως τις περιοχές που διεκδικούν οι Κούρδοι, περιοχές της Γεωργίας και του Ιράκ. Επίσης, ολόκληρη η Κύπρος εντάσσεται στην Τουρκία.
  Τους χάρτες συνοδεύει κείμενο που αναφέρει πως «χθες πολεμήσαμε για τη Σμύρνη, τη Θράκη, την Αλεξανδρέττα, την Κύπρο. Σήμερα πολεμούμε για το Χαλέπι και την Ανατολική Μεσόγειο. Αύριο, για την Ρωμυλία και το Μπατούμι της Γεωργίας. Ημασταν ξυπόλυτοι, τώρα πάμε με τεθωρακισμένα». Το tweet κλείνει με την εξής δήλωση: «Δεν ξεχνάμε το Misak-ı Millî».
  Ο «Εθνικός Ορκος»
  Το Misak-ı Millî είναι ο «Εθνικός Ορκος», σειρά έξι αποφάσεων που έλαβε η Οθωμανική Εθνοσυνέλευση κατά την τελευταία της σύγκληση, στις αρχές του 1920.
  Η ακόλουθη φράση του Κεμάλ κάνει πλήρως αντιληπτή την ουσία του «Εθνικού Ορκου»: «Κάθε έδαφος όπου ζουν Τούρκοι περιλαμβάνεται στο Misak-ı Millî. Με την βοήθεια του Αλλάχ, θα πάρω πίσω τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και τα νησιά, καθώς επίσης θα ενσωματώσω εντός των συνόρων της Τουρκίας τη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη».
  Είναι ενδεικτικό πως το Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων της πρωθυπουργίας της Τουρκίας φέρει το όνομα «Εθνικός Ορκος».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σε δίκη νοικοκυραίοι και αστυνομικοί για τον θάνατο του ληστή Ζακ Κωστόπουλου (από το Pronews).
  O ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, που έπεσε θύμα του ληστή Ζακ Κωστόπουλου, ο μεσίτης που ήταν μέσα την ώρα της ληστείας και τέσσερις αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, θα δικαστούν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της «θανατηφόρας σωματικής βλάβης».
  Οι δικαστές του συμβουλίου, υιοθέτησαν έτσι την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ότι «ορθά αποδόθηκε η επίμαχη κατηγορία και όχι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, που είχαν ζητήσει η πολιτική αγωγή και η οικογένεια του θύματος».
  Κι όλα αυτά ενώ η ιατροδικαστική έκθεση ήταν σαφής: Ο ληστής δεν πέθανε από κτυπήματα.
  Καλά να πάθουν και οι αστυνομικοί και οι νοικοκυραίοι.
  Πριν καν σκεφθούν, πολίτες και αστυνομικοί, να εξουδετερώσουν έναν ληστή να ρωτάνε πρώτα: «Μήπως είστε ΣΥΡΙΖΑ;», «Μήπως είστε τραβεστί;», «Μήπως ανήκετε σε κάποια μειονότητα;».
  Ή καλύτερα να τον αφήνουν να φύγει ή να τον αφήνουν να τους μαχαιρώσει πρώτα. Θα γλιτώσουν και την διαπόμπευση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οι κωμικοί της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής εν δράσει και στο λιβυκό ζήτημα (από το Pronews).
  Τις αστείες προσεγγίσεις των Ελλήνων ιθυνόντων στο κρίσιμο για την Ελλάδα ζήτημα του λιβυκού εμφυλίου πολέμου, τις διαβάσαμε άλλη μία σε φιλοκυβερνητική ιστοδελίδα κυριακάτιλης εφημερίδας: «Σύμφωνα με ανώτατη διπλωματική πηγή, που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, η Γερμανία θα επιβάλλει τις απόψεις της στην Λιβύη γιατί η Ρωσία έχει το 1/5 του ΑΕΠ της Γερμανίας και η Τουρκία το 1/3 του ΑΕΠ της Ρωσίας. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να εδραιώσει η Γερμανία την παρουσία της στην περιοχή και να επιβάλει τις αποφάσεις».
  Ξέχασαν μια μικρή παράμετρο: Η Ρωσία έχει τριάντα φορές περισσότερα όπλα από την Γερμανία και η Τουρκία επίσης διπλάσια όπλα από την Γερμανία.
  Και το κυριότερο: Είναι διατεθειμένοι να τα χρησιμοποιήσουν. Κι έχουν χιλιάδες μισθοφόρους στην διάθεσή τους τόσο στην Λιβύη, όσο και στην γύρω περιοχή.
  Η Γερμανία τι έχει; Τίποτα!
  Ποιος θα επιβάλει τις θέσεις του στην περιοχή, άραγε;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ξαφνικά ξεπουλά και φεύγει από την Ελλάδα ο τουρκικός όμιλος Dogus - Έρχεται «θερμή» κρίση στα ελληνοτουρκικά; (από το Pronews).
  Διακόπτει πλήρως κάθε σχέση με την Ελλάδα ο Τούρκος μεγιστάνας Φερίτ Σαχένκ της Dogus, πουλώντας τα πάντα, τις συμμετοχές του σε ξενοδοχεία και μαρίνες, καθώς και την ακίνητη περιουσία του, με σκοπό να διακόψει πλήρως τους «δεσμούς» του με την Ελλάδα.
  . Τις προηγούμενες ημέρες το αμερικανικό fund CVC Papital Partners απέκτησε από την τουρκική Dogus, τις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών στην Κέρκυρα και Λευκάδας, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί εξαγορές στον τομέα υγείας, καθώς η CVC απέκτησε συμμετοχή στα νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan, Ιασώ General, Μητέρα και Λητώ. Πληροφορίες της αγοράς, λένε ότι το γαϊτανάκι εξαγορών από τους Αμερικάνους θα συνεχιστεί και σε άλλους ανερχόμενους τομείς της οικονομίας.
  «Ξεπουλάει» τα πάντα και φεύγει
  «Λαβωμένος» από την υποτίμηση της τουρκικής λίρας και την οικονομική κρίση της χώρας του ο δισεκατομμυριούχος Φ. Σαχένκ έλαβε μία μεγάλη απόφαση, να αποεπενδύσει πλήρως από την Ελλάδα, πουλώντας τα περιουσιακά του στοιχεία. Τις προηγούμενες ημέρες μεταβίβασε στο αμερικανικό fund, τη συμμετοχή του στις μαρίνες, πουλώντας το ποσοστό που κατείχε στη D-Marin, που είχε αποκτήσει το 2013 από τον όμιλο Κυριακούλη.
  Είχε προηγηθεί, η αποχώρησή του από το μετοχικό του Hilton, το Φεβρουάριο του 2019, όταν πούλησε τη συμμετοχή του στον αραβικών συμφερόντων όμιλο Olayan.
  Την ίδια σχεδόν περίοδο πούλησε στον ιδιοκτήτη των Jumbo, μία εξαώροφη πολυκατοικία στο Κολωνάκι, που απέκτησε το 2015, όταν η Ελλάδα βρισκόταν στην κορυφή των επενδυτικών του επιλογών, καθώς κι ένα ακόμα αξιόλογο κτίριο, που στεγαζόταν η καναδική πρεσβεία, ενώ σκέψεις κάνει για να εγκαταλείψει και την επένδυση του στον Αστέρα Βουλιαγμένης, παρόλο που επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του δεν υπάρχει.
  Ο 56χρονος σήμερα Σαχένκ, κι ένας από τους δισεκατομμυριούχους της λίστας Forbes, διευθύνει έναν πανίσχυρο επιχειρηματικό όμιλο που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 εταιρείες και απασχολεί 30.000 εργαζομένους, αναπτύσσοντας δραστηριότητα από τις τράπεζες, τα ξενοδοχεία και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μέχρι τα τρόφιμα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  Το τελευταίο διάστημα, λόγω της πίεσης που του ασκεί η οικονομική κρίση της χώρας τους, ο Τούρκος επιχειρηματίας, πουλάει τις συμμετοχές του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες αγορές του εξωτερικού, που δραστηριοποιείται, εκτός και αν φοβάται κάτι.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άσχημα τα νέα για την Ελλάδα: «Πάνω από 120 πυραύλους του συστήματος S-400 έχει παραλάβει η Τουρκία» λέει το TASS.
   Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS η τουρκική Αεροπορία έχει παραλάβει δύο πλήρεις πυροβολαρχίες του συστήματος S-400 με 120 πυραύλους σύμφωνα με την συμφωνία που υπέγραψε η Άγκυρα με τη Μόσχα.
   Δεν διευκρινίζεται φυσικά η έκδοση των βλημάτων που έχουν παραλάβει οι Τούρκοι.
   Σύμφωνα με πληροφορίες όμως αυτά είναι ένα μείγμα από τα 40N6E των 400 χλμ., τα 48N6E3 των 250 χλμ. και τα 48N6E2 των 200 χλμ. εμβέλειας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 10. ΚΑΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΖΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. «ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ» ΕΙΠΕ.
  Κάποτε διαφήμιζε στην τηλεόραση ωρυόμενος ένα βιβλίο κραυγάζοντας ό,τι «αποδεικνύει πέραν κάθε αμφιβολιας ότι δέν υπήρξε ολοκαύτωμα».
  Αδωνις Γεωργιάδης από Άουσβιτς: «Αδύνατον να συλλάβει ο νους το μέγεθος του Εγκλήματος».
  Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέστη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη σημαντική τελετή μνήμης που έγινε στο Άουσβιτς.
  Ο υπουργός Ανάπτυξης παρέστη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στον τόπο του μαρτυρίου αμέτρητων Εβραίων κατά την διάρκεια της ναζιστικής θηριωδίας στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
  «Κάθε άνθρωπος πρέπει να έρθει εδώ μία τουλάχιστον φορά στην ζωή του. Και τον αντισημιτισμό πρέπει να τον αποκλείσουμε από τις ζωές μας. Ποτέ ξανά!» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο μήνυμά του στα social media.
  ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ.
  Στο Αουσβιτς θα προσκυνήσουν πολλοί πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος Στ’, ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπιτς, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Ερνα Σόλμπεργκ, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε και ο Ελληνας πρωθυπουργός.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.
   «Λόγω της προσωπικής μου σχέσης με τον Κώστα Πλεύρη, επέτρεψα να θεωρήσουν πολλοί ότι ανεχόμουν ή και συμμεριζόμουν αντισημιτικές απόψεις. Ήταν απαράδεκτη η τότε συμπεριφορά μου και τώρα καταλαβαίνω ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα παίρνεις ελαφρά» έγραψε χαρακτηριστικά.
   «Πρέπει τον καταπολεμήσουμε (σσ τον αντισημιτισμό) τώρα στην αρχή του και να μην επιτρέψουμε να θεριέψει. Δυστυχώς, η ιστορία διδάσκει ότι κάτι που έγινε μία φορά δύναται να επαναληφθεί, άρα για να αποκλείσουμε αυτήν την πιθανότητα πρέπει να δράσουμε τώρα» έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης.
   «Πολλοί με κατηγορούν ότι υποκρίνομαι. Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι αυτά τα λέω για να γίνω Υπουργός, και οφείλω, όχι στους πολιτικούς μου αντιπάλους από την Αριστερά, αυτοί δεν θα πειστούν ό,τι και να πω, διότι έχουν συμφέρον εναντίον μου, αλλά στους άλλους που το λένε καλόπιστα, να απαντήσω.
   Η σύνδεση του πολιτικού συμφέροντος με την ανοικτή και απολύτως δημόσια θέση μου κατά του αντισημιτισμού είναι ελαφρά αντισημιτική και πολύ άδικη.
   Αντισημιτική, διότι αναπαράγει ένα κλασικό αντισημιτικό στερεότυπο, ότι δηλαδή οι Εβραίοι, κατά κάποιον τρόπο ελέγχουν τα πάντα και άρα για να προχωρήσεις πρέπει να έχεις την ευνοιά τους. Άρα εγώ για να αποκτήσω αυτή την εύνοια λέω όσα λέω.
   Οι Εβραίοι είναι ένας σεβαστός λαός με τεράστια ιστορία και πρόοδο, με επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και ένα ισχυρό πλέον κράτος, αλλά όχι δεν ελέγχουν τα πάντα. Αγωνίζονται και αυτοί, όπως όλοι οι λαοί για την πρόοδο και την προκοπή τους, αλλά καμμία συνωμοσία δεν υπάρχει πίσω από αυτό.
   Το δεύτερο βασικό επιχείρημα, είπα είναι άδικο διότι η ίδια η ιστορία μου δείχνει ότι είναι ψευδές. Η δημόσια δήλωση μου για τα λάθη του παρελθόντος μου ως προς αυτό το ζήτημα έγινε το 2017.
   Προσέξτε τώρα το παράλογο, «το έκανες για να γίνεις Υπουργός»….
   Μα το 2017 είχα γίνει ήδη δύο φορές Υπουργός σε δύο διαφορετικές Κυβερνήσεις και τότε ήμουν ήδη Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα ήταν λογικό να πιστεύω ότι χωρίς να κάνω απολύτως τίποτε τέτοιο, εάν κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία ότι θα γινόμουν πάλι Υπουργός ως Αντιπρόεδρος της;
   Την δημόσια δήλωση την έκανα και θα την κάνω όσες φορές χρειαστεί για δύο λόγους. Πρώτον, διότι ντρέπομαι για όλα αυτά. Στον αντισημιτισμό δεν πρέπει να αφήνεις κανένα περιθώριο και εγώ αν και μέσα μου ποτέ δεν υπήρξα, άφησα πολλά περιθώρια.
   Και δεύτερον, διότι θέλω να χρησιμοποιήσω το δικό μου παράδειγμα για να γίνει εργαλείο καταπολέμησής του.
   Και μην έχετε αυταπάτες, ο αντισημιτισμός υπάρχει δυστυχώς ακόμη και μεγαλώνει. Και στην Ελλάδα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον ξεριζώσουμε. Είναι μια ασθένεια που αν δεν την προσέξεις, μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα.
   Χρωστώ και μια απάντηση σε μία κυρία που έγραψε εδώ στα σχόλια «πώς η Βουλή επέτρεψε σε μένα να ηγηθώ κ.λπ.».
   Δεν με έστειλε η Βουλή. Έλαβα προσωπική πρόσκληση από τους διοργανωτές, την European Jewish Association και ανταποκρίθηκα και μάλιστα με προσωπικά μου έξοδα. Εκεί συνάντησα κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία και ως Υπουργός εν ενεργεία έγινα επικεφαλής της.
   Εάν χρειαστεί, και αναλόγως των σχολίων, θα επανέλθω. Θεωρώ τον Αντισημιτισμό σοβαρό θέμα για να κρυβόμαστε», δημοσίευσε ο υπουργός.
   Σε αναμονή για να δούμε τι θα απαντήσει ο δικηγόρος Κώστας Πλεύρης
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...