Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Στέλνουμε 30.000 μετανάστες τώρα σε Ελλάδα». Οι λαθρομετανάστες πραγματοποιούν επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ελληνικών ΜΑΤ με τουρκικά δακρυγόνα. Εάν μπουν μέσα, οι τούρκοι πράκτορες θα τους εφοδιάσουν βέβαια με όπλα και χειροβομβίδες.


https://youtu.be/WOMNzrKZ7rI
«Δεκαοκτώ χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται στην γραμμή των συνόρων με την Ελλάδα και σήμερα ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 30.000», όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν.
Συγκεκριμένα είπε: «Τι είπαμε μερικούς μήνες πριν; Αν το πράγμα συνεχιστεί έτσι, θα ανοίξουμε τα σύνορα. Αισθάνθηκαν άβολα. Δεν μας πίστεψαν. Τι κάναμε χθες; Ανοίξαμε τα σύνορα. Μέχρι σήμερα το πρωί, περίπου 18.000 άτομα κινήθηκαν για να περάσουν απέναντι και πιστεύω πως σήμερα ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει στις 30.000. Δεν θα κλείσουμε τα σύνορα στο μέλλον».


  
Είναι και μια απάντηση στον Ελληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο που θριαμβολογούσε ότι «πέρασαν μόνο 66» και «αντέξαμε». Αν δεν υπάρξει άμεση έναρξη προειδοποιητικών πυρών σε Εβρο και νησιά και επαναπροωθήσεις σε όλες τις βάρκες, ο Εβρος και τα νησιά υποδοχής θα αλωθούν. 


Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Και αν δεν υποχωρήσουν στα προειδοποιητικά πυρά, άμεσα πυρά τραυματισμού. Σκληρό, αλλά εδώ τίθεται θέμα επιβίωσης της Ελλάδας και των Ελλήνων. Τις ίδιες σκέψεις έχουν μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία ανώτατοι στρατιωτικοί, αν η κατάσταση επιδεινωθεί.


Πάνω από 10 κρυφά περάσματα κοντά στο φράχτη του Έβρου φύλαξαν όλη τη νύχτα οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν την είσοδο εκατοντάδων αλλοδαπών στην Ελλάδα.
Εκτός από τη βασική πύλη εισόδου στις Καστανιές, οι Αρχές περιπολούσαν τη νύχτα σε περάσματα και παρακολούθησαν τουλάχιστον δυο μεγάλες ομάδες, που έφταναν αριθμητικά και τα 700 άτομα, οι οποίες προσπαθούσαν να βρουν κάποιον τρόπο να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Τούρκοι στρατιώτες υποδείκνυαν οι ίδιοι σημεία με τρύπες στο φράχτη από τα οποία μπορούσαν να περάσουν οι λαθρομετανάστες.
 Γιατί  έρχονται;  Πριν 2 μήνες η ΝΔ έδωσε τρελά επιδόματα στους λαθρομετανάστες.  Σε κάθε ένα 18χρονο λαθρο δίνουν 1600€ το μήνα καθαρά, χώρια οι υπόλοιπες απίστευτες παροχές! Ούτε οι Διευθυντές με 35 χρόνια υπηρεσία στο Δημόσιο δεν παίρνουν τόσα!


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
      Υ.Γ.


ΟΙ  ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ 


Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΕΚΚΕΝΩΝΕΙ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΧΩΡΙΑ  ΣΤΑ  ΣΥΝΟΡΑ;  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:  «Οι Τούρκοι έχουν ανοίξει κλειστά κέντρα και στέλνουν μετανάστες με γεμάτο ποινικό μητρώο».  
Ο Κούλης και η παρέα του πανηγυρίζουν στο Μαξίμου και δέχονται συγχαρητήρια από τον Σόρος, τον Ροζενστάιν και την μαμά  Μέρκελ.
Διασπούν τις ελληνικές δυνάμεις: Οι αλλοδαποί ξεκίνησαν να μπαίνουν από Δέλτα Έβρου και κάμπο Τυχερού.
Καταιγιστικές είναι οι τελευταίες εξελίξεις στις Καστανιές Έβρου, με έμπιστες πηγές να αναφέρουν ότι οι τουρκικές αρχές έχουν ανοίξει κλειστά κέντρα κράτησης όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά και τους μεταφέρουν στα σύνορα με την Ελλάδα.
Σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή, που επικαλείται τηλεοπτικός σταθμός,  μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που μεταφέρουν οι Τούρκοι προς τον Έβρο βρίσκονται και «ποινικοί».
Μαρτυρία Τούρκου διακινητή: Με εντολή Ερντογάν θα στείλουμε μετανάστες στα νησιά, φτιάχνουμε σκάφη.
Το κρεσέντο προκλητικότητας από την τουρκική κυβέρνηση επιβεβαιώνεται από μαρτυρία Τούρκου διακινητή ο οποίος στην ουσία παραδέχεται ότι ετοιμάζονται να μεταφέρουν πρόσφυγες στα νησιά με εντολή Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον Alpha, o διακινητής δηλώνει τα εξής: «Οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή. Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν. Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές, με κόστος 7 - 8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι αν και μπορούν να μπουν 45. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20 - 25 λεπτά».
Περπατώντας και μέσα στη βροχή, σήμερα το πρωί πρόσφυγες και λαθρομετανάστες κάθε ηλικίας πλησιάζουν τους Κήπους του Εβρου και φαίνεται ότι θα εγκλωβιστούν στα σύνορα μεταξύ Υψάλων και Κήπων, όπως έγινε και στις Καστανιές ανάμεσα στα δυο τελωνεία, προκειμένου να επιτεθούν στην ελληνική συνοριακή γραμμή
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έτοιμη να παρέμβει η 29η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ με κύρια αποστολή την εσωτερική ασφάλεια της ΖΕ του Δ’ ΣΣ που έχει ως αποστολή την αντιμετώπιση επάκτιων προγεφυρωμάτων και αεροπρογεφυρωμάτων επί χέρσου, πεδινού ή ορεινού, εδάφους, σε περίπτωση που διαρραγούν κεντρικά σημεία της συνοριακής γραμμής.
Περισσότεροι από 600 παράνομοι μετανάστες, έχουν εισέλθει από χθες το βράδυ από διάφορα περάσματα και περίπου 150 έχουν εντοπιστεί και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο από την ελληνική πλευρά.
Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο τις τελευταίες 36 ώρες έχουν φτάσει στις ακτές άλλοι τόσοι, κατευθυνόμενοι από ΜΚΟ  του  Σόρος.
Τα σχέδια εισβολής στην Ελλάδα με λαθρομετανάστες υπήρχαν από πλευράς Τουρκίας από το 1980. Ο Οζάλ το είχε δηλώσει. Δεν χρειάζεται πόλεμο με την Ελλάδα, απλά τους πνίγεις με εισβολείς. Το ζούμε  σήμερα.


18 σχόλια :

 1. ΤΖΗΜΕΡΟΣ: «Ο Μητσοτάκης είναι τελειωμένος».
  Η αντίστροφη μέτρηση για το φερέφωνο της πολυπολιτισμικότητας άρχισε. Ο ανερμάτιστος γαλαζαίος που τιμάει τους αγώνες της αριστεράς, που είναι περήφανος για το Ισλαμαμπάντ που κατάντησε η Αθήνα, που θέλει κι άλλους μπολιαστές για να... αναζωογονήσουν την ύπαιθρο, που κατάλαβε μόλις χθες ότι τα σύνορα είναι αφύλαχτα, που δεν ντράπηκε να επικαλεστεί τον κορονοϊό για να τα προστατεύσει, που ψήφισε τον πρώτον νόμο στην παγκόσμια ιστορία με τον οποίο ένα κράτος αίρει το αξιόποινο της παράνομης εισόδου, άρα καταργεί τα σύνορά του, που έχει μαζέψει κοντά του όποιο κνίτικο σκουπίδι πρόφτασε και επιχρωματίστηκε μπλε, θα βρεθεί σύντομα στα αζήτητα της ιστορίας. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει μια σοβαρή εθνική παράταξη, απαλλαγμένη από αριστερόστροφες δουλείες και ορθοπολιτικές αγκυλώσεις, με ένα συμπαγές αφήγημα εθνικής ανάτασης. Διεθνές, ευρωπαϊκό, αλλά πρωτίστως ελληνικό. Αλλιώς τελειώσαμε ως έθνος.
  1821: καλό βόλι
  1981: καλό βόλεμα
  2021: καλό μπόλι
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΖΗΜΕΡΟΣ: Αυστηροποιείται η φύλαξη των συνόρων - Στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Η εμπλοκή και η μετάβαση του ΓΕΕΘΑ στον Εβρο δίνει το στίγμα ότι πλέον η φύλαξη των συνόρων ανατίθεται στο στρατό. Και ο στρατός με ένα τρόπο δρά. Ενοπλα χωρίς ΜΚΟ, πλακάτ, και welcome refugees.
  Για να εκλεγεί ο Κυριάκος υποσχέθηκε μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα. Αυτό ισχύει μόνο για τα Εξάρχεια; Δεν είναι παραβατικότητα η παράνομη είσοδος στη χώρα; Δεν προβλέπει η νομοθεσία (Ν. 3907/2011) σύλληψη του παρανόμως εισερχόμενου; Δεν προβλέπει προφυλάκισή του;
  Πηγαίνει λοιπόν ο Α/ΓΕΕΘΑ στον Έβρο στο πλαίσιο της "αυστηροποίησης" της φύλαξης των συνόρων. Και θα του τηλεφωνήσει ο υπολοχαγός από το φυλάκιο: "Στρατηγέ μου έρχονται 300 άτομα. Στις εκκλήσεις μας να σταματήσουν δεν υπάκουσαν. Πυροβολήσαμε στον αέρα και πάλι δεν υπάκουσαν. Τι να κάνω; Μου δίνετε την άδεια να ρίξω στο ψαχνό; Πιθανόν να έχουμε νεκρούς." Τι θα απαντήσει ο ΓΕΕΘΑ; Δεν θα ξέρει. Θα πάρει τηλέφωνο τον Υπουργό Άμυνας. Ούτε εκείνος θα ξέρει. Θα πάρει τηλέφωνο τον πρωθυπουργό. Ούτε εκείνος θα ξέρει. Κι επειδή δεν θέλει να δείξει ότι δεν ξέρει, θα συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο. Και τι θα αποφασίσουν στο υπουργικό συμβούλιο; "Αυστηροποίηση" της φύλαξης των συνόρων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σπανουδάκης: Καλύτερα να ανέθετε ο Κούλης τις γιορτές για το 1821 στο Τουρκικό υπουργείο πολιτισμού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μητσοτάκης για Έβρο: Δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους.
  ΤΖΗΜΕΡΟΣ: Όταν κάποιος χάνει την αίσθηση του γελοίου είναι τελειωμένος. Αυτή η δήλωση είναι ο ορισμός της γελοιότητας. Σαν να δήλωνε ο Αλέκος Τζανετάκος στον Κωνσταντάρα "δεν θα ανεχτώ άλλες φάπες". Δεν ΘΑ ανεχτούμε λέει ο fan των μπολιαστών, παράνομες εισόδους, μετά από 6 μήνες που η χώρα είναι σουρωτήρι και μπαίνει όποιος γουστάρει, όποτε γουστάρει, απ' όπου γουστάρει κι ο ίδιος δεν έχανε ευκαιρία να δείξει πόσο καμαρώνει για όλο αυτό. Δηλαδή τόσον καιρό Κυριάκο, τους ανεχόσαστε; Ή έμπαιναν νόμιμα και δεν το είχαμε αντιληφθεί; Συμπέρασμα: ο Μητσοτάκης είναι τελειωμένος. Άτολμος, άνευρος, ατάλαντος, ατελέσφορος, ανάξιος, ανυποψίαστος για το τι περιμένει τη χώρα όταν η πολιτική υποκαθίσταται από επικοινωνιακές σάχλες.
  Φανταστείτε, λέμε τώρα, την τουρκική κυβέρνηση να έχει ανοίξει πόλεμο με τους Τούρκους κατοίκους της Σμύρνης, επιβάλλοντάς τους να δεχθούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανούς ως μόνιμους κατοίκους. Και σκεφθείτε πώς τρίβει τα χέρια του ο Ερντογάν βλέποντας ότι αυτό που δεν κατάφεραν τα πανάκριβα μαχητικά αεροπλάνα του το καταφέρνουν οι ευτελείς φουσκωτές βαρκούλες μιας χρήσης. Τους αναχαιτίζουμε στον αέρα, τους υποδεχόμαστε στη θάλασσα! Δεν είναι παράνοια; Γαλαζαίοι και συριζαίοι διαπράττουν εθνικό έγκλημα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σερβία: «Θα προτάξουμε το εθνικό μας συμφέρον δεν θα γίνουμε πάρκινγκ μεταναστών».
  Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σχολιάζοντας τα γεγονότα με τους πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τις αναγγελίες της Τουρκίας ότι θα ανοίξει τις πύλες προς την Ευρώπη τόνισε ότι η Σερβία θα συμπεριφερθεί με γνώμονα το συμφέρον της.
  «Θα επιδείξουμε σεβασμό στους μετανάστες αλλά πρέπει να προστατευτούμε από ενδεχόμενη μεταναστευτική κρίση» δήλωσε σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS) ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ανέφερε ότι οι δυνατότητες φιλοξενίας μεταναστών είναι περιορισμένες και δεν θα επιτραπεί ο εγκλωβισμός τους στο έδαφος της Σερβίας.

  «Δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα εξελιχθεί αυτή η κρίση. Πολλοί άνθρωποι έχουν διασχίσει το έδαφός μας, είμαστε σε θέση να αντέξουμε 10.000 άτομα, και αν κάποιος πιστεύει ότι μπορούμε να γίνουμε πάρκινγκ για τους μετανάστες αυτό το έργο δεν θα το δει, η Σερβία θα προστατεύσει τα συμφέροντά της» διεμήνυσε ο Βούτσιτς.

  Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είναι σε θέση να προστατεύσουν τα σύνορα και δεν υπάρχει ανάγκη να κατασκευαστούν τείχη. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα τόπος συγκέντρωσης μεταναστών για χάρη των πολεμικών παιχνιδιών. Δεν χρειαζόμαστε τείχη έχουμε την δύναμη να προστατευτούμε διατηρώντας παράλληλα την αξιοπρέπεια μας» επισήμανε ο πρόεδρος της Σερβίας στην συνέντευξη του στην RTS.
  Στην Σερβία σύμφωνα με επίσημα στοιχεία φιλοξενούνται σε οργανωμένες δομές περίπου 6500 πρόσφυγες και μετανάστες. Εκτιμάται ωστόσο ότι 800 έως 1000 μετανάστες βρίσκονται αδήλωτοι στη χώρα και κινούνται συνεχώς κατά μήκος των συνόρων με την Ουγγαρία, την Κροατία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη προσπαθώντας να βρουν τρόπο να περάσουν απέναντι.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας: «Ούτε ένας παράνομος μετανάστης δεν έχει περάσει από τα σύνορά μας».
   Η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας παραμένει ήρεμη σήμερα, με τη βουλγαρική κυβέρνηση να διαβεβαιώνει πως ούτε ένας μετανάστης δεν έχει περάσει παράνομα στο έδαφος της χώρας.
   «Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση είναι ήρεμη», είπε ο υπουργός Άμυνας Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση νωρίτερα σήμερα.
   Η Βουλγαρία έχει ήδη ενισχύσει με αστυνομικούς τη φύλαξη των συνόρων της με την Τουρκία. Ο Καρακατσάνοφ είπε ότι μπορεί να αναπτυχθούν επίσης έως και 1.100 στρατιώτες, εφόσον κριθεί αναγκαίο, ενώ υπενθύμισε ότι τα εξωτερικά σύνορα είναι «καλά προστατευμένα» με συρματοπλέγματα και θερμικές κάμερες.
   Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ θα συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία και το μεταναστευτικό. Δεν διευκρίνισε ωστόσο πού ακριβώς θα γίνει αυτή η συνάντηση.
   ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΜΑΛ... ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 6. ΚΩΜΩΔΙΑ. Χρυσοχοΐδης: «Η Ελλάδα έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε»
  "Είναι δύσκολη η κατάσταση. Δυστυχισμένο άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορα μας, δεν έχουν έρθει από μόνοι τους. Τους διώχνει, τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα, η Τουρκία. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να περάσει κάνεις χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα, η Ευρώπη έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε".
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΑ ΠΟΡΝΟΚΑΝΑΛΑ ΤΟΥ BIG BROTHER ΚΑΙ ΤΟΥ MASTERCHEF ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ).
  Η χώρα πέφτει κάτω από το μουσουλμανικό ζυγό εδώ και λίγες ώρες με αμέτρητους στρατιώτες και αστυνομικούς να είναι παρατεταγμένοι λες και είμαστε στην Ιντλίμπ ή στο Χαλέπι. Εκεί καταλήγει η νεοθωμανική λύσσα ενός τρελάρα καταραμένου γυναικωτού που έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Ταγίπ Ερντογάν.
  Όμως αυτός κάνει τη δουλειά του και την κάνει καλά αφού ξέρει ότι απέναντί του έχει ένα κράτος που το καταδυναστεύουν ωχαδελφιστές που προτιμούν να δουν τα γκομενάκια του GNTM και τα φιλέτα γκουρμέ του masterchef αντί να ενημερώσουν το λαό για το τι πραγματικά συμβαίνει στα σύνορα.
  Και για όλα αυτά ευθύνονται οι καναλάρχες των πορνοκάναλων που ενώ γίνεται της κακομοίρας το κάγκελο στον Έβρο με δυσμενή πρόβλεψη για το άμεσο μέλλον, αυτοί οι ξεφτιλισμένοι πληρωμένοι αρχιερείς των θαλασσοδανείων και της διαπλοκής δεν χαλάνε τη σούπα σε κανέναν. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές (18:32) η ΕΡΤ μεταδίδει το Ηρακλής – Πανιώνιος, ο Axslpha το σήριαλ Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα, ο Αντ1 το Καφέ της Χαράς, το Mega το σήριαλ Κόκκινο δωμάτιο, το ΟΠΕΝ την Αννίτα Πάνια, ο Σκάι το Happy Traveler και το Star ξένη ταινία.
  Αν χυθεί αίμα ελληνικό θα συνεχίσουν τα σήριαλ και «δεν τρέχει κάστανο» την ώρα που σιγοψιθυρίζονται δύο σημαντικές λέξεις. «Γενική Επιστράτευση».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Βουλευτής Μυλωνάκης προς τον Α/ΓΕΕΘΑ: «Οφείλεις να ορθώσεις το ανάστημά σου».
  Μια ανοιχτή επιστολή έστειλε ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης προς τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.
  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ
  «Κύριε Αρχηγέ ,
  Γνωριζόμαστε απο νεαροί Ευέλπιδες όταν μαθαίναμε ακόμα τι σημαίνει να μάχεσαι για τη Πατρίδα. Γαλουχηθήκαμε με τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της αγάπης προς τη γαλανόλευκη.
  Μάθαμε πως ποτέ δεν σκύβουμε το κεφάλι, ορκιζόμενοι στο Σύνταγμα να φυλάττουμε Θερμοπύλες και να δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα για το καλό του Ελληνικού λαού και μόνο.
  Σαν διοικούσα σου, σήμερα εγώ βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου και εσύ Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας οφείλουμε να πράξουμε το καθήκον μας.
  Στρατηγέ οι ώρες είναι κρίσιμες. Η Πατρίδα μας κινδυνεύει.
  Η Τουρκία ξεκίνησε έναν υβριδικό πόλεμο απο το 2015 και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη και στη τελική του φάση.
  Στόχος του Ερντογάν είναι να μας αποπροσανατολίσει ,να μας κουράσει και στη συνέχεια να κάνει πράξη το σχέδιό του που δεν είναι άλλο απο το να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο.
  Εμπροσθοφυλακή του οι αναλώσιμοι λαθρομετανάστες τους οποίους στέλνει κατά χιλιάδες στη χώρα.
  Οι Ενοπλες δυνάμεις οφείλουν να κάνουν το καθήκον τους. Να μην επιτρέψουν σε κανέναν παράνομα να εισβάλει στη χώρα.
  Ο τρόπος αποτροπής είναι ένας και μοναδικός. Τον γνωρίζεις σαν γνώστης των σχεδίων καλύτερα απο τον καθένα.
  Συγχρόνως είσαι και Αυτός που επωμίζεσαι αυτή τη στιγμή το βάρος της Ελευθερίας και της ακεραιότητας της Πατρίδας .
  Οφείλεις να ορθώσεις το ανάστημά σου, να προτάξεις τον επαγγελματισμό και τις γνώσεις σου και με αποφασιστικότητα να δώσεις στη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αμυνας και στον πρωθυπουργό να καταλάβουν ότι οφείλουν όλοι να υπακούσουν στις αποφάσεις σου τη δύσκολη τούτη ώρα, όποιες και όσο δύσκολες κι αν είναι αυτές.

  Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη όπως και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός.
  Σε σένα προσδοκούμε να παραμείνουμε με ψηλά το κεφάλι.
  Αν το σκύψεις εσύ, τελειώσαμε όλοι.
  Πιστεύω ότι με καταλαβαίνεις απόλυτα αφού γνωριζόμαστε 40 ακριβώς χρόνια.
  Με εκτίμηση και σεβασμό,
  Αντώνης Μυλωνάκης
  Βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Με την ιαχή «Αλλάχ Ακμπάρ» οι λαθρομετανάστες που στέλνει η Τουρκία επιτίθενται στα ελληνικά σύνορα.
  Oι Τούρκοι έχουν σχέδιο και πλέον απροκάλυπτα βάζουν μπροστά ακραίους ισλαμιστές που φωνάζουν ''Αλλάχ Ακμπάρ'', ενώ στο ''παιχνίδι'' έχουν μπει και οι Τουρκικές ΕΔ που συνοδεύουν τα λεωφορεία με τους μετανάστες αλλά και χορηγούν υλικά για να κάνουν επιθέσεις οι μετανάστες στις ελληνικές δυνάμεις. Ζωηρή ανησυχία εγείρει το γεγονός ότι η γειτονική χώρα βοηθά μετανάστες στις μετακινήσεις τους προς τις Καστανιές. Εκτός από αυτό, δακρυγόνα χειρός δίνουν οι Τούρκοι σε κάποιους από τους μετανάστες.
  «Προσοχή! Πρόκειται για στρατιωτικό πολεμοφόδιο. Διανεμήθηκε προς της Jandarmaya (η στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας)», αναγράφεται πάνω στο δακρυγόνο. Οι μετανάστες, με τη σειρά τους, τα πετούν στο ελληνικό έδαφος και στους αστυνομικούς. Τραβούν την περόνη και τα ρίχνουν περίπου όπως λειτουργεί η χειροβομβίδα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εξαφανισμένοι Κούλης και Χρυσοχοΐδης – Εκατοντάδες λαθραίοι μπούκαραν στη χώρα πριν λίγο.
  Δραματικές ώρες στον Έβρο. Παρά τη γενική κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας 500 λαθραίοι μόνο σήμερα κατάφεραν και μπήκαν στη χώρα με την βοήθεια των τούρκων στρατιωτών.
  Άραγε αυτοί συνελήφθησαν όπως οι χθεσινοί εισβολείς; Ο Κούλης και ο Χρυσοχοίδης που είναι; Χιλιάδες Έλληνες κάτοικοι και ένστολοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο και η ανακοίνωση είανι άφαντη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΤΟΚΜΑΚΙΑ.
  Επαναφέρει την πρόταση του για τη δημιουργία κλειστής δομής στις νησίδες Τοκμάκια, ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου.
  Ο βουλευτής, με δηλώσεις του στην κάμερα της ιστοσελίδας stonisi.gr τόνισε πως είναι η μια πρόταση που μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

  «Ναι, είναι μία πρόταση που έχω κάνει εδώ και καιρό. Νομίζω είναι ένα καλό μέρος. Δεν είχε ιδιαίτερες δυσκολίες η πρόταση αυτή. Θα δούμε αν θα έχει αποτέλεσμα. Από ότι ξέρω υποστήριξε την λύση αυτή σήμερα και ο περιφερειάρχης και δύο δήμαρχοι», δήλωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου που κατέληξε λέγοντας ότι η εν λόγω λύση, της δημιουργίας κλειστής δομής στο εν λόγω μέρος: «Μπορεί να μας λύσει το πρόβλημα».
  (Τα Τοκμάκια, λόγω της μικρής τους απόστασης από την ακτή της Λέσβου, είναι ιδανικό προγεφύρωμα για τις αποβατικές δυνάμεις των Τούρκων! Αλλά και σε καιρό ειρήνης, εκεί κυρίως ψαρεύουν οι ντόπιοι Έλληνες ψαράδες! Δε νοείται ελληνική επικράτεια που να κατοικείται 100% από αλλοδαπούς! Πρόκειται για πονηρή μεθόδευση των εθνικών προδοτών...)
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΧΑΚΗ: ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΓΕΡΟΝΤΕΣ.
  Την... πρόταση του ΜέΡΑ 25 για το μεταναστευτικό αποκάλυψε ο βουλευτής του κόμματος Βαρουφάκη, Κρίτων Αρσένης.
  Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra Channel, μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι πρόσφυγες μπορούν να μεταφερθούν σε ερημωμένα χωριά, που ζουν ηλικιωμένοι, προκειμένου να τους βοηθούν στο κόψιμο ξύλων και στη μεταφορά αγαθών.
  Τώρα γιατί ειδικά κόψιμο ξύλων και μεταφορά αγαθών ουδείς γνωρίζει.
  «Υπάρχουν χωριά που έχουν ερημώσει. Δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να βοηθήσει τους ηλικιωμένους κατοίκους να κόψουν ξύλα, να μεταφέρουν προϊόντα. Αν τοποθετηθούν εκεί οικογένειες προσφύγων θα υπάρξει πρόβλημα; Όχι, ίσα ίσα που θα μπορέσουν οι ηλικιωμένοι να προστατευτούν και να βοηθηθούν…», ανέφερε ο Κρίτων Αρσένης.
  Μέχρι να «φύγουν» οι ηλικιωμένοι λόγω φυσικής αιτίας και να μείνουμε με αποκλειστικά μουσουλμανικά χωριά σε όλη την Ελλάδα…

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είναι αφελείς, δεν είναι προδότες. Είναι ψυχοπαθείς. Μισούν τον εαυτό τους, μισούν τον πατέρα και την μάνα τους, θέλουν να πεθάνουν και να μας πάρουν όλουςσ στον θάνατο. Η μοναδική θέση τους είναι σε κλειστό ψυχιατρείο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ο ΓΥΦΤΙΚΟΣ ΒΡΩΜΟΛΑΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ.
  Τη στιγμή που η κατάσταση στον Έβρο είναι πολύ δύσκολη, κάποιοι συμπατριώτες μας άνετοι και ωραίοι, περνούσαν χθες με τα λεωφορεία από το Τελωνείο των Κήπων για τριήμερη εκδρομή στην γειτονική Τουρκία.
  Πρόκειται για εκδρομές από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με προορισμό τις δυο συγκεκριμένες πόλεις που αναφέραμε.
  Έτσι και όσοι είχαν προορισμό της εκδρομής τους στην Αδριανούπολη, επειδή το αντίστοιχο Τελωνείο στις Καστανιές έχει κλείσει, πήγαιναν στην γειτονική προς την Ορεστιάδα τουρκική πόλη μέσω των Κήπων.
  Είναι χαρακτηριστικό, ότι όπως είπαν στο Evros-news.gr υπάλληλοι που εργάζονται στο ελληνικό τελωνείο, όταν άκουγαν ότι προορισμός είναι η Αδριανούπολη και η Κωνσταντινούπολη και τους ρωτούσαν πως και δεν ανησυχούν λόγω της έκρυθμης κατάστασης που υπάρχει με την Τουρκία και των τεταμένων σχέσεων, αυτοί απαντούσαν σχεδόν αδιάφορα ότι είχαν προγραμματίσει τις εκδρομές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έχουν πληροφορηθεί ότι στις δυο τουρκικές πόλεις δεν υπάρχει πρόβλημα.
  Αρκετοί και οι… Αλεξανδρουπολίτες που πήγαν για το τριήμερο με τα αυτοκίνητα τους
  Εκτός από αυτούς όμως, οι εργαζόμενοι στο Τελωνείο Κήπων διαπίστωσαν ότι και αρκετοί Αλεξανδρουπολίτες με τα αυτοκίνητα τους, πολλοί με όλη την οικογένεια τους, έκαναν το ίδιο. Πήγαν για διασκέδαση το τριήμερο της Αποκριάς είτε στις κοντινές πόλεις Ραιδεστό, Κεσσάνη, είτε ακόμα πιο μακριά στην Κωνσταντινούπολη. Όποιους μάλιστα ρωτούσαν πως δεν φοβούνται λόγω των εξελίξεων και μαζί με τα παιδιά τους πηγαίνουν στην Τουρκία, η απάντηση ήταν ότι δεν βλέπουν να υπάρχει πρόβλημα και αυτό περιορίζεται μόνο στις Καστανιές και σε κάποια σημεία των συνόρων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανοίγουν τις φυλακές οι Τούρκοι - Αλλοδαπός: «Ήμουν φυλακή μας απελευθέρωσαν και μας είπαν φύγετε για Ελλάδα»!
  Στο κόκκινο έχει φτάσει πλέον η κατάσταση στον Έβρο, εκεί όπου πλήθος αλλοδαπών έχει συγκεντρωθεί προκειμένου να περάσει να σύνορα και να διασκορπιστεί στην Ευρώπη.
  Ωστόσο προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις ατόμων που βρίσκονται ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά τους είναι «ποινικοί». Μάλιστα ένας από αυτούς σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εμφανίζεται να λέει: «Ήμουν στη φυλακή, μας απελευθέρωσαν και μας είπαν φύγετε».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Στο «κόκκινο» οι εισροές αλλοδαπών στα νησιά - Μέσα σε 24 ώρες έφτασαν περίπου 1.000 άτομα.
  Το Λιμενικό Σώμα, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο στη διάσωση και περισυλλογή 164 παράνομων μεταναστών σε έξι περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε Λέσβο, Χίο και Φαρμακονήσι.
  Σύμφωνα με το ΛΣ, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 1ης Μαρτίου, έως σήμερα το πρωί, Δευτέρα 2 Μαρτίου, δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σημειώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου με την περισυλλογή 89 ατόμων, τρία στη Χίο με τη διάσωση 43 αλλοδαπών και ένα περιστατικό στο Φαρμοκήνησι με τη διάσωση 32 ατόμων.
  Το ίδιο διάστημα άλλοι 813 αλλοδαποί αποβιβάστηκαν με λέμβους σε 20 περιστατικά που σημειώθηκαν σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα 9 περιστατικά σημειώθηκαν στη Λέσβο όπου αποβιβάστηκαν 423 παράνομοι μετανάστες, 6 στη Χίο όπου αποβιβάστηκαν 252 άτομα, 2 στη Σάμο με 85 άτομα, 1 στο Φαρμοκονήσι με 36 άτομα και 2 στη Μεγίστη όπου αποβιβάστηκαν 17 αλλοδαποί.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Ελλάδα για την κατάσταση στον Έβρο! - «Δέχονται επίθεση από την ελληνική αστυνομία». Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ.
  Ξεπερνά και τα πιο ακραία σενάρια πολιτικής φαντασίας η ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κατάσταση στον Έβρο.
  Η συγκεκριμένη «νεολαία» ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνει την ευθύνη για τα επεισόδια, στην Ελλάδα και μόνο, κατηγορώντας την αστυνομία ότι είναι αυτή που επιτίθεται(!) ενώ για την Τουρκία απλώς αναφέρει ότι η μεταφορά χιλιάδων αλλοδαπών στα σύνορα με την Ελλάδα είναι μια «γεωπολιτικού χαρακτήρα τακτική», ενώ στο τέλος της ανακοίνωσης ακολουθεί και μια φράση του τύπου "αποφασίζουμε και διατάσσουμε δηλαδή "ότι με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!" υπονοώντας είτε το θέλετε είτε όχι.
  Αναφέρουν συγκεκριμένα:
  «Τα τελευταία 24ωρα, η κατάσταση στον Έβρο και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και τεταμένη, με τις αυξημένες προσφυγικές ροές που στέλνει η Τουρκία ως μοχλό πίεσης και γεωπολιτικού χαρακτήρα τακτική.
  Η παντελής έλλειψη σχεδίου από πλευράς κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, έχει ως αποτέλεσμα άνθρωποι να είναι εγκλωβισμένοι στον Έβρο και διωκόμενοι στα νησιά, κυρίως στη Λέσβο.
  Η κυβέρνηση ακολουθώντας το δόγμα "αποτροπή" και κλειστές δομές κρίνει πως θα ανακόψει τις προσφυγικές ροές, τη στιγμή που άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με κίνδυνο τη ζωή τους.
  Οι εικόνες ντροπής από τον Έβρο και τη Λέσβο κάνουν το γύρο του κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στοιβαγμένοι περιμένοντας την δυνατότητα να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, ενώ παράλληλα δέχονται επιθέσεις από την αστυνομία.
  "Αγανακτισμένοι πολίτες" με καταφανώς ρατσιστική και φασιστική ρητορική, χυδαιολογούν εναντίον προσφύγων, μεταξύ των όποιων μικρά παιδιά, απαγορεύοντάς τους ως αυτόκλητοι συνοριοφύλακες να αποβιβαστούν στην ακτή.
  Στήνονται μπλόκα στους δρόμους περιμετρικά του καταυλισμού της Μόριας, ώστε να αποτραπούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το να προσεγγίσουν το σημείο.
  Τα περιστατικά των ημερών αποπνέουν μόνο ρατσισμό και μίσος, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία.
  Οι πρόσφυγες θα πρέπει να τύχουν της προστασίας που το διεθνές δίκαιο επιβάλλει και η ελληνική κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να μην το εφαρμόζει. Η κυβέρνηση με την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού είναι η μόνη υπεύθυνη για το δράμα αυτών των ανθρώπων.
  Καλούμε όλους τους/τις αλληλέγγυους/-ες, τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, τους νέους και τις νέες, και όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν στο πλάι των προσφύγων και μεταναστών με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
  Να μπει ένα τέλος στην Ακροδεξιά κατηφόρα.
  Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!
  Το γραφείο Τύπου
  1/3/2020»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...