Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ 119 ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΚΑΙ 473.000 ΦΥΣΙΓΓΙΑ. ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ Η ΜΚΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ.

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/01/blog-post_13.html

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ


ΣΤΟ  ΠΕΖΙΚΟ  Ο  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΣΤΡΑΤΟΣ  ΣΗΜΕΡΑ  ΕΙΝΑΙ  ΣΤΟ  1935,  ΠΡΙΝ  ΤΟΝ  ΜΕΤΑΞΑ,  ΟΤΑΝ  ΟΙ  ΜΟΝΑΔΕΣ  ΔΕΝ  ΕΙΧΑΝ  ΟΥΤΕ  ΟΠΛΑ,  ΟΥΤΕ  ΣΦΑΙΡΕΣ.  ΕΧΟΥΜΕ  ΜΟΝΟ  ΕΝΑ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ  ΤΟΥΦΕΚΙ  ΤΟΥ  1970,  ΤΟ  G3. 

ΠΡΟ  10ΕΤΙΑΣ  ΖΗΤΗΘΗΚΕ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΕΒΟ  2.300  ΤΟΥΦΕΚΙΑ.  ΤΕΛΙΚΑ  ΤΗΝ  ΕΚΛΕΙΣΑΝ  ΤΗΝ  ΕΒΟ  ΚΑΙ  ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ  ΝΑ  ΤΗΝ   ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ  ΣΕ  ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ  ΤΟΥΡΚΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ.   
ΟΥΤΕ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ  ΕΧΟΥΝ  ΟΠΛΑ.  ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ  70  - ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ -  ΕΙΔΙΚΑ  ΤΟΥΦΕΚΙΑ  ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ,  ΑΛΛΑ  ΗΤΑΝ...ΑΚΡΙΒΑ.  ΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ  ΤΩΝ  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ  ΤΗΣ  ΑΡΠΑΧΤΗΣ.
Υπ. Εθνικής Άμυνας: 119 νέα τυφέκια στις ειδικές δυνάμεις - Στόχος η επιχειρησιακή αναβάθμιση των ειδικών μονάδων  (Pronews)

Στην προμήθεια 119 τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή και 473.025 φυσιγγίων ειδικής ακριβείας, ύψους 6,1εκατ ευρώ, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με στόχο την επιχειρησιακή αναβάθμιση των ειδικών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Η κατακύρωση του διαγωνισμού, που προκήρυξε η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων(ΓΔΑΕΕ), θα δώσει στους “μοναχικούς λύκους” των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων ένα φονικό πολλαπλασιαστή ισχύος για να εκτελούν τις αποστολές τους από απόσταση μεγαλύτερη των 1.500 μέτρων.


Πρόκειται για μία ουσιαστική ενίσχυση των επίλεκτων στελεχών που αναλαμβάνουν καίριες αποστολές έχοντας προηγουμένως αποφοιτήσει από το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Ελευθέρου Σκοπευτή Ειδικών Αποστολών (ΣΒΕΕΣΕΑ), που πραγματοποιείται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα Χαλκιδικής. Εως τώρα το βασικό όπλο των Ελλήνων ελεύθερων σκοπευτών, οι οποίοι δρουν ανά δύο(σκοπευτής-παρατηρητής) είναι το τυφέκιο G-3A3 με σκοπευτική διόπτρα. Στο οπλοστάσιο όμως των Ειδικών Δυνάμεων βρίσκεται και το αμερικανικό βαρύ τυφέκιο ειδικών εφαρμογών Μ-82ΑΙΜ, που χρησιμοποιείται κυρίως σε αποστολές κατά υλικού και αποκτήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000.


Η προμήθεια των 119 τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή και των πυρομαχικών τους διαμετρήματος 8,6χιλ περιλαμβάνει και όλα τα απαραίτητα σκοπευτικά βοηθήματα και τις συσκευές παρατήρησης και μέτρησης καιρικών συνθηκών ώστε να εκτελούνται βολές ακριβείας από μεγάλες αποστάσεις. Οσον αφορά στην χρηματοδότησή της, προέρχεται από πιστώσεις του υπό κατάρτιση Μακροπρόθεσμου Προγράμματος Προμηθειών Αμυντικού Υλικού (ΜΠΠΑΥ) και “ειδικότερα του υποπρογράμματος 'Προμήθεια Τυφεκίου Ελευθέρου Σκοπευτή' με εκτιμώμενο ανώτατο ποσό, τα 6.124.360,00€ συμπεριλαμβανομένου κρατήσεων, φόρων, δασμών και τυχόν λοιπών δαπανών που επιβαρύνουν την προμήθεια”. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα 93 από τα 119 τυφέκια με 369.675 φυσίγγια, προορίζονται για μονάδες του Γενικού Επιτελείου Στρατού, 14 τυφέκια με 55.650 φυσίγγια θα ενισχύσουν το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και 12 τυφέκια με 47.700 φυσίγγια θα ενταχθούν στο οπλοστάσιο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Στο μεταξύ, με βάση τις προδιαγραφές που έχει θέσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας το νέο τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή θα πρέπει να έχει δραστικό βεληνεκές το ελάχιστο 1500 μέτρα, το βάρος του χωρίς διόπτρα και λοιπά παρελκόμενα να μην υπερβαίνει τα 8 κιλά και να έχει προσδόκιμο όριο ζωής χωρίς άλλες εργασίες αποκατάστασης, πλην αλλαγής κάννης, το λιγότερο τα 20.000 φυσίγγια ενώ θα έχει τη δυνατότητα ρυθμού βολής 20 φυσίγγια/λεπτό. “Το τυφέκιο να συνοδεύεται από διόπτρα ημέρας, προσάρτημα νυχτερινής σκόπευσης, 5 τουλάχιστον γεμιστήρες, σιγαστήρα, κυτίο καθάρσεως,δίποδα, «σκληρή» και «μαλακή» θήκη μεταφοράς, υπολογιστή χειρός(RPDA) και απαραίτητα εργαλεία για την πλήρη λύση και αρμολόγηση του τυφεκίου”.
Το όπλο θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα εναλλαγής κάνης, η οποία είναι ανοξείδωτη με ελάχιστο όριο ζωής τα 6.000 φυσίγγια, και εναλλαγής διαμετρήματος πυρομαχικών. Επιπρόσθετα, “το τυφέκιο να προσφέρεται με φλογοκρύπτη / μειωτήρα ανάκρουσης, ο οποίος να είναι προσθαφαιρούμενος χωρίς την χρήση ειδικών εργαλείων. Ο φλογοκρύπτης / μειωτήρας ανάκρουσης να ελαττώνει την ανάκρουση και να επιτρέπει την τοποθέτηση σιγαστήρα. Επιπλέον η λάμψη κατά την εκπυρσοκρότηση να μην είναι ορατή με γυμνό οφθαλμό”.
Το νέο τυφέκιο προορίζεται για αποστολές σε περιβάλλον υπαίθρου, σε μάχες εντός κτιριακών συγκροτημάτων, στεγασμένων χώρων και ευρύτερων κατοικημένων περιοχών και σε θαλάσσιο περιβάλλον ενώ “θα λύνεται από το χειριστή στα βασικά του μέρη σε λιγότερο από 2 λεπτά, χωρίς ειδικά εργαλεία και θα συναρμολογείται επίσης σε λιγότερο από 2 λεπτά”. Αναφορικά δε για τις θερμοκρασίες, στις οποίες θα εκτεθεί επιχειρησιακά από τους Ελληνες ελεύθερους σκοπευτές, κυμαίνονται μεταξύ -20ο C έως +50ο C , τουλάχιστον
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ:

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/09/blog-post_60.html

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ: Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΥΦΕΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ.
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια :

 1. Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντες «στρίμωξε» άσχημα τον Αμερικανό ΥΦΥΠΕΞ Κρίστοφερ Ρόμπινσον, ο οποίος ζήτησε για χιλιοστή φορά «όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση» σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά και τις εισβολές της Άγκυρας σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και κυπριακή ΑΟΖ.
  «Όλες οι πλευρές είπατε; Μα υπάρχει μόνο μια πλευρά που δημιουργεί προβλήματα, η Τουρκία η οποία προχωράει σε αυτή την παράλογη διακοίνωση ότι αυτό το θαλάσσιο κομμάτι που διασχίζει τα διεθνή ύδατα και κατ΄ακρίβεια περιοχές της Ελλάδας όπως και της Κύπρου, είναι δικό της, άρα γιατί καλούμε όλες οι πλευρές που εμπλέκονται; Οι άλλες πλευρές δεν κάνουν απολύτως τίποτα εκτός από το να είναι τα θύματα μιας ενέργειας που αμφισβητεί τις δικές τους ΑΟΖ.
  Γιατί λέμε όλες οι πλευρές όταν ξέρουμε ότι μόνο μία πλευρά δημιούργησε το πρόβλημα; Κι αυτή είναι η Τουρκία.»
  Τότε ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ απάντησε: «κύριε Γερουσιαστή δεν θέλουμε η ένταση να αυξηθεί δεν θέλουμε καμία πλευρά να κάνει βιαστικές ενέργειες, που θα τροφοδοτήσουν τις εντάσεις και έτσι διατηρούμε διπλωματική προσέγγιση με όλες τις πλευρές προς αποκλιμάκωση της έντασης.
  «Μα ποιος, έκανε κάτι εδώ; Η Ελλάδα; Μήπως η Ελλάδα;» ρώτησε ο Μενέντεζ.
  «Όχι κύριε Γερουσιαστά».
  «Α ευχαριστώ! Άρα δια της αφαιρέσεως η Τουρκία έκανε κάτι.» απάντησε εκ νέου ο Γερουσιαστής.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ Bora-2 ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ…ΓΕΕΘΑ.
   Το Bora-2, ο τουρκικός τακτικός βαλλιστικός πύραυλος εγκαταστάθηκε σε βάσεις στην βορειοδυτική Μικρά Ασία κοντά στην χερσόνησο της Καλλίπολης και είναι ήδη σε υπηρεσία αναφέρουν πληροφορίες του ελληνικού ΓΕΕΘΑ.
   Η πρώτη έκδοση του Bora δοκιμάστηκε επιτυχώς και τέθηκε σε λειτουργία το Μάιο του 2017 ενώ πλέον παράγεται και η έκδοση Bora-2 η οποία είναι και η πλέον επικίνδυνη.
   Το όχημα εκτόξευσης Bora-2 μεταφέρει 2 κιβώτια με βαλλιστικούς πυραύλους με βεληνεκές 280 χλμ. δηλαδή ολόκληρη η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία, και το σύνολο των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου είναι εντός της ακτίνας δράσης της βάσης, που έχει εντοπιστεί από τα ελληνικά αναγνωριστικά.
   Το βλήμα εκτοξεύεται κάθετα.
   To όπλο εγκαταστημένο στην μικρασιατική ακτή μπορεί να προσβάλει και την Αθήνα.
   Το βλήμα φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 470-kg υψηλής εκρηκτικότητας ή διασποράς. Το Bora είναι ουσιαστικά μια τουρκική έκδοση των κινεζικών βαλλιστικών βλημάτων BP-12A τα οποία κατασκευάζονται κατόπιν ανάλογης άδειας από την Roketsan. Για την πλοήγησή του προς το στόχο, χρησιμοποιεί GPS και σύστημα αδρανειακής καθοδήγησης (INS).
   Ο πύραυλος μπορεί να επαναπροσανατολιστεί κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει την κρούση κινούμενων στόχων και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις ελληνικές τεθωρασκισμένες μεραρχίες
   Η ακρίβεια του συστήματος κυμαίνεται στα 30-50m CEP. Όσον αφορά τις επιδόσεις και τις δυνατότητες, θεωρείται ισοδύναμο με το ρωσικό σύστημα Iskander-E.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. In this fashion my associate Wesley Virgin's biography starts with this SHOCKING AND CONTROVERSIAL video.

  Wesley was in the military-and soon after leaving-he discovered hidden, "MIND CONTROL" tactics that the government and others used to get anything they want.

  As it turns out, these are the same tactics many celebrities (notably those who "became famous out of nothing") and elite business people used to become rich and successful.

  You probably know how you use less than 10% of your brain.

  That's because most of your BRAINPOWER is UNCONSCIOUS.

  Perhaps that thought has even taken place IN YOUR own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head about seven years back, while driving an unlicensed, beat-up garbage bucket of a car with a suspended license and with $3.20 in his pocket.

  "I'm so fed up with living check to check! When will I finally succeed?"

  You've taken part in those conversations, right?

  Your success story is waiting to start. Go and take a leap of faith in YOURSELF.

  CLICK HERE TO LEARN WESLEY'S SECRETS

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...