Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ Bora-2 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟ ΓΕΕΘΑ. ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΒΕΡΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΙΣΗΣ…ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΚΟΥΛΗ.


ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ Bora-2 ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ…ΓΕΕΘΑ.


Το Bora-2, ο τουρκικός τακτικός βαλλιστικός πύραυλος εγκαταστάθηκε σε βάσεις στην βορειοδυτική Μικρά Ασία κοντά στην χερσόνησο της Καλλίπολης και είναι ήδη σε υπηρεσία αναφέρουν πληροφορίες του ελληνικού ΓΕΕΘΑ.
Η πρώτη έκδοση του Bora δοκιμάστηκε επιτυχώς και τέθηκε σε λειτουργία το Μάιο του 2017 ενώ πλέον παράγεται και η έκδοση Bora-2 η οποία είναι και η πλέον επικίνδυνη.

Το όχημα εκτόξευσης Bora-2 μεταφέρει 2 κιβώτια με βαλλιστικούς πυραύλους με βεληνεκές 280 χλμ. δηλαδή ολόκληρη η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία, και το σύνολο των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου είναι εντός της ακτίνας δράσης της βάσης, που έχει εντοπιστεί από τα ελληνικά αναγνωριστικά.
Το βλήμα εκτοξεύεται κάθετα.
To όπλο εγκαταστημένο στην μικρασιατική ακτή μπορεί να προσβάλει και την Αθήνα.
Το βλήμα φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 470-kg υψηλής εκρηκτικότητας ή διασποράς. Το Bora είναι ουσιαστικά μια τουρκική έκδοση των κινεζικών βαλλιστικών βλημάτων BP-12A τα οποία κατασκευάζονται κατόπιν ανάλογης άδειας από την Roketsan. Για την πλοήγησή του προς το στόχο, χρησιμοποιεί GPS και σύστημα αδρανειακής καθοδήγησης (INS).
Ο πύραυλος μπορεί να επαναπροσανατολιστεί κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει την κρούση κινούμενων στόχων και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις ελληνικές τεθωρακισμένες μεραρχίες
Η ακρίβεια του συστήματος κυμαίνεται στα 30-50m CEP. Όσον αφορά τις επιδόσεις και τις δυνατότητες, θεωρείται ισοδύναμο με το ρωσικό σύστημα Iskander-E.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια :

 1. Τουρκική υβριδική επιχείρηση με παράνομους μετανάστες και ειδικές δυνάμεις στην Στρογγύλη.
  Σε μία οργανωμένη απόβαση παράνομων μεταναστών, με την συνοδεία τουρκικών πολεμικών σκαφών προχώρησε η Αγκυρα, τις πρωινές ώρες χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα από την Αθήνα, η οποία σαφώς προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός: Περί τα 20 άτομα αποβιβάστηκαν στη νήσο Στρογγύλη, το τελευταίο εδαφικό σημείο της ελληνικής επικράτειας στα νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, ένα μικρό νησί με «ειδικό βάρος» αντιστρόφως μεγάλο του μεγέθους του. αφού βάσει της Στρογγύλης συνιστάται η δυνητική ελληνική ΑΟΖ και συναντά την κυπριακή ΑΟΖ.
  Για να γίνει αντιληπτή η τουρκική επιχείρηση που απέκρυψε η κυβέρνηση (να πούμε ότι η Στρογγύλη απέχει κάποια μίλια από τις μικρασιατικές ακτές και είναι αδύνατον να βρεθούν εκεί παράνομοι μετανάστες χωρίς να είναι οργανωμένη η κίνηση) το σκάφος που μετέφερε τους αλλοδαπούς και τους αποβίβασε στο νησί, δεν έγινε καν εγκαίρως αντιληπτό.
  Η παρουσία τους έγινε αντιληπτή από τις ελληνικές αρχές παρά μόνο αφού αποβιβάστηκαν στο νησί (!) και τότε μόνο κινητοποιήθηκε το Λιμενικό και έσπευσε στην Στρογγύλη, ενώ ήδη δύο τουρκικά σκάφη, ένα της Ακτοφυλακής κι ένα του τουρκικού Ναυτικού επιχείρησαν να... «διασώσουν» τους παράνομους μετανάστες από την Στρογγύλη.
  Δηλαδή να κάνουν απόβαση στο νησί!
  Λίγο αργότερα εμφανίστηκαν ελληνικά σκάφη του Λιμενικού και των αμφιβίων καταδρομών και τα τουρκικά σκάφη αποχώρησαν.
  Μέχρι πριν λίγο η φρουρά του νησιού, είχε αναλάβει την φροντίδα των παράνομων μεταναστών (μεταξύ τους και τρία παιδιά) και επρόκειτο να έρθει άλλο σκάφος του Λιμενικού και να τους παραλάβει.
  Διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί πώς έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί οι αλλοδαποί στο νησί, που όπως προαναφέραμε, έχει ειδική στρατηγική σημασία.
  Το νησί κατοικείται από μία ή δύο οικογένειας που κατά τους θερινούς μήνες ασχολούνται με τον τουρισμό (πολλά σκάφη «δένουν» στο νησί) και την γεωργία, ενώ επάνω υπάρχει μία διμοιρία ως φρουρά.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επεισόδιο Στρογγύλης: Μέτρησαν χρόνους αντίδρασης της φρουράς και των ενισχύσεων οι Τούρκοι και…
   Μόνο προβληματισμό για το ελληνικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης στο Αιγαίο, μπορεί να προκαλέσει το σημερινό συμβάν στη νήσο Στρογγύλη, όπου παράνομοι μετανάστες πέρασαν απλά στην ελληνική ακτή όπου και αποβιβάστηκαν χωρίς την παραμικρή δυσκολία.
   Το γεγονός που συνέβη στις 8 το πρωί σήμερα, επιχειρήθηκε να κρατηθεί κρυφό από το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο περιορίστηκε μόνο να πει ότι «σκάφος του Λιμενικού παρέλαβε τους αλλοδαπούς για να τους μεταφέρει στο Καστελόριζο», με τη διαφορά ότι δεν ανέφερε ότι πρώτα αυτοί είχαν αποβιβαστεί στο νησί.
   Μετά την καθυστερημένη εμφάνιση του περιπολικού του ΛΣ. τουρκικά σκάφη της Ακτοφυλακής που βρίσκονταν στο σημείο είτε επιχείρησαν να «διασώσουν» τους αλλοδαπούς από την ακτή!) είτε να παρεμποδίσουν το σκάφος του ΛΣ λέγοντας πως βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα.
   Και στην μια και στην άλλη περίπτωση η στόχευση των Τούρκων ήταν διττή: Αφενός να αμφισβητούσουν για ακόμη μια φορά την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και αφετέρου να μετρήσουν χρόνους αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΛΣ αναφορικά με το πόσο γρήγορα θα αντιληφθούν μια καταδρομική κίνηση στην περιοχή.
   Οι αλλοδαποί, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με πρόσφυγες, επιλέχτηκαν ειδικά για την ειδική αυτή επιχείρηση από την τουρκική Ακτοφυλακή προκειμένου να εκτελέσουν αυτό το σενάριο.
   Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι παρά την περίφημη και γνωστή παγκοσμίως «ψυχραιμία» που επιδεικνύει η Αθήνα το σύστημα ασφάλειας σε όλο το ανατολικό αιγαίο καταρρέει κυριολεκτικά, είτε πρόκειται για τις αποβάσεις των λαθραίων μεταναστών είτε για τις συνεχείς προκλήσεις του τουρκικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.
   Με τη διαφορά ότι το σημερινό συμβάν εξελίχθηκε στην «διακεκαυμένη» ζώνη του Καστελόριζου, όπου ο Τούρκοι αρνούνται κάθετα και απόλυτα το οποιοδήποτε δικαίωμα να συνιστά ΑΟΖ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Και γιατί δεν πετάνε 2 στη Συρία???

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...