Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΤΟ 2010: «ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ 2020».


 Μελέτη του Ιδρύματος Rockefeller προβλέπει μελλοντική δικτατορία ελεγχόμενη από την ελίτ  ΚΟΚΚΙΝΟΣ  ΟΥΡΑΝΟΣ   Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

http://redskywarning.blogspot.com/2010/07/rockefeller.htmlΤου Paul Joseph Watson (Prison Planet.com)Παγκόσμιες πανδημίες που σκοτώνουν εκατομμύρια, υποχρεωτική καραντίνα, σημεία ελέγχου, βιομετρικές ταυτότητες, και ένας κόσμος ολοκληρωτικά υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Αυτά τα πράγματα δεν προέρχονται από την τελευταίες ταινία επιστημονικής φαντασίας που σπάει τα ταμεία, αλλά αποτελούν μέρος του ‘οράματος’ του Ιδρύματος Ροκφέλερ για το πώς μπορεί να είναι ο κόσμος σε 15-20 χρόνια, στο πλαίσιο μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης που θα ελέγχεται αυστηρά από την ελίτ.
 

 


 
Αυτό είναι ένα από τα τέσσερα σενάρια για το μέλλον του πλανήτη, όπως αναφέρεται στο «Σενάρια για το Μέλλον της Τεχνολογίας και της Διεθνούς Ανάπτυξης», (“Scenarios for the Future of Technology and International Development”), μια μελέτη του Ιδρύματος Ροκφέλερ, που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Global Business Network.

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Lock Step,” (ρυθμικός βηματισμός τον οποίον συνήθιζαν να έχουν οι φυλακισμένοι στις αμερικάνικες φυλακές τον 19ο αιώνα) το σενάριο απεικονίζει, "Ένα κόσμο με αυστηρότερο καθολικό κυβερνητικό έλεγχο και πιο αυταρχική ηγεσία, με περιορισμένη καινοτομία και μία αυξανόμενη υποχώρηση στα δικαιώματα του πολίτη."

Μετά την παγκόσμια πανδημία ιού H1N1 που προέρχεται από τις χήνες και που μολύνει το 20 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού σκοτώνοντας 8 εκατομμύρια ανθρώπους, η οικονομία ανακόπτεται και οι κυβερνήσεις επιβάλλουν αυταρχικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

"Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν την εξουσία τους και επιβάλουν σκληρούς κανόνες και περιορισμούς, από την υποχρεωτική χρήση μασκών προσώπου, μέχρι τον έλεγχο τη θερμοκρασίας του σώματος κατά την είσοδο σε κοινόχρηστους χώρους, όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς και σούπερ μάρκετ», αναφέρει η μελέτη.

Είναι εμφανές, ότι ακόμη και μετά την εξασθένιση της πανδημίας, αυτά τα δρακόντεια μέτρα παραμένουν σε ισχύ και ακόμη ισχυρότερα, καθώς οι ηγέτες ‘πατώντας’ τώρα πάνω στην εξουσία τους και εκμεταλλευόμενοι την προθυμία των πολιτών να θυσιάσουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα και την ιδιωτική τους ζωή, οδηγούν σε «ένα πιο ελεγχόμενο κόσμο» με αφεντικά τα ‘πατερναλιστικά κράτη’ που επιβάλλουν τα βιομετρικά δελτία ταυτότητας για όλους τους πολίτες. «Η εξαναγκαστική συνεργασία» με παγκόσμιες ρυθμιστικές συμφωνίες σφυρηλατεί την πορεία προς την παγκόσμια διακυβέρνηση, ακόμη και ως μια σπασμωδική κίνηση που έρχεται μετά από κάποιες δημόσιες εκδηλώσεις «παθογόνου εθνικισμού».

Ο οικo-φασισμός, επίσης, έφερε στο προσκήνιο το σενάριο “lock step”, το οποίο ασχολείται με τον τρόπο που τα "υψηλής εκπομπής" αυτοκίνητα θα πρέπει να απαγορευθούν και κάθε σπίτι θα υποχρεωθεί, βάσει νόμου, να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά πάνελ.

Η εφαρμογή αυτού του ολοκληρωτικού αυταρχισμού προκαλεί τον μαρασμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τον κλυδωνισμό της οικονομίας, αλλά το έτος 2025 οι άνθρωποι αρχίζουν να δείχνουν σημάδια κούρασης από τον "τόσο πολύ ασφυκτικό έλεγχο και για το ότι άφησαν τόσο χώρο στους ηγέτες και στις αρχές να κάνουν τις επιλογές τους" και μια οργανωμένη προσπάθεια αντίστασης ενάντια σε αυτήν την τυραννία αρχίζει να αναπτύσσεται.

"Ακόμη και εκείνοι που ήθελαν αυτή την μεγαλύτερη σταθερότητα και προβλεψιμότητα του κόσμου άρχισαν να αισθάνονται άβολα και να νιώθουν τον περιορισμό από τόσους πολλούς αυστηρούς κανόνες και από την αυστηρότητα των εθνικών συνόρων. Η αίσθηση που υπήρχε είναι, ότι αργά ή γρήγορα, κάτι θα έφερνε αναπόφευκτα σε αναστάτωση αυτόν τον ‘τακτοποιημένο’ κόσμο, που οι κυβερνήσεις του κόσμου δούλεψαν πολύ για να θεμελιωθεί", καταλήγει η μελέτη.Το βασικό νόημα που βγαίνει από αυτό το σενάριο που περιγράφει η μελέτη του ιδρύματος Rockefeller είναι ότι εξαίρεται η Κίνα ως το μοντέλο για το πώς οι κυβερνήσεις, παγκοσμίως, θα πρέπει να ανταποκριθούν στις κρίσεις. Τα πιο δρακόντεια και δικτατορικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της υποχρεωτικής καραντίνας, εξαίρονται στο σενάριο ως «σωτήρια για εκατομμύρια ζωές, καθώς σταμάτησαν την εξάπλωση του ιού πολύ νωρίτερα από ό, τι σε άλλες χώρες και επέτρεψαν μια ταχύτερη ανάκαμψη από την πανδημία», ενώ αναφέρεται περιφρονητικά η ελευθερία της κίνησης των ανθρώπων ως αιτία επιδείνωσης της κρίσης.

Είναι αλήθεια ειρωνικό, συνεπώς, που ακριβώς αυτή την εβδομάδα, το Associated Press ανέφερε για το πώς η κινεζική κυβέρνηση έχει ήδη επιβάλει σταθμούς ελέγχου στους φτωχότερους πολίτες της, με το να κλειδώνει και να αποκλείει ορισμένες από τις πιο φτωχικές γειτονιές μέσα σε μία νύχτα, με την αστυνομία ή την ασφάλεια ελέγχου ταυτοτήτων σε δράση όλο το εικοσιτετράωρο, σε μια ιστορική αναδρομή σε παλαιότερου τύπου ελέγχους. "

Η μελέτη Rockefeller, δεν είναι μια προειδοποίηση για το πώς θα προληφθεί αυτό το είδος της τυραννίας που παρουσιάζεται σε αυτό το σενάριο, αλλά είναι ένα σχέδιο για το πώς οι παγκοσμιοποιητές θέλουν να εκμεταλλευτούν τις παγκόσμιες κρίσεις όπως οι βιοτρομοκρατικές επιθέσεις και οι πανδημίες, προκειμένου να καταστρέψουν εντελώς την κοινωνία και να την ξαναχτίσουν έχοντας στο νου τους την εικόνα της νέας παγκόσμιας τάξης.

Το σενάριο Rockefeller προχωράει ακόμα περισσότερο από ένα όμοιο περαστικό, όπου μία μελέτη του 2007 του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, προέβλεπε ότι μέχρι το έτος 2035, οι άνθρωποι θα έχουν στον εγκέφαλό τους εμφυτευμένα τσιπ, ότι η μεσαία τάξη θα γίνει επαναστατική, και ότι η κοινωνία θα ζει ημέρες χάους και πολιτικής αναταραχής ως αποτέλεσμα της αυξημένης παγκοσμιοποίησης, της μετανάστευσης και ενός πιο αυταρχικού κράτους.

Είναι απολύτως σαφές, από την ανάγνωση του σεναρίου “Lock Step” ότι αυτή η καταπιεστική κοινωνία που παρουσιάζεται στη μελέτη δεν παρουσιάζεται ως νουθεσία για το πώς οι κυβερνήσεις θα εκμεταλλευτούν, κυνικά, μια πανδημία για να δημιουργήσουν ένα αστυνομικό κράτος και θα πάρουν τέτοια δύναμη που θα τις μεταμορφώσει σε δικτατορίες, αλλά είναι ένα καμπανάκι ότι η προσέγγιση αυτή θα ήταν το σωστό πράγμα που πρέπει να γίνει.

Αυτή είναι η μετα-βιομηχανική κοινωνία που απαιτούν οι ‘φωτισμένοι’ της Λέσχης Bilderberg, όπως ο αρχηγός της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Αυτό είναι που θέλουν οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης - πανδημίες, πόλεμος, χάος και κρίσεις που μπορούν να ‘δουλέψουν σωστά’ και στη συνέχεια να αξιοποιηθούν για να ‘κλειδώσει’ η θέση μίας δικτατορικού τύπου κοινωνίας που θα διοικείται από την ελίτ μέσα από τους γυάλινους πύργους τους, ενώ οι πολίτες θα μετατραπούν σε φτωχούς, αλληλοσυγκρουόμενους, εξαρτημένους χωρικούς που θα ελέγχονται ασφυκτικά από την εξελιγμένη τεχνολογία του Μεγάλου Αδελφού, έτσι ώστε να έχουν όλο τον χρόνο για να ανησυχούν για την προέλευση του επόμενου γεύματός τους, από το να έχουν χρόνο να ανατρέψουν τους νέους αφεντάδες τους.
ΔΙΑΣΗΜΟΣ  ΠΙΝΑΚΑΣ  ΤΟΥ  ΝΤΙΕΓΚΟ  ΡΙΒΕΡΑ:  ΜΑΡΞ,  ΕΝΓΚΕΛΣ, ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΑΙ
ΤΡΟΤΣΚΥ.  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ  ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΜΑΖΙ, ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
 

Όλοι γνωρίζουν  σήμερα,  ότι  δεν  θα  γινόταν  ποτέ  αυτή η  περιβόητη εβραιοκομμουνιστική  επανάσταση  του  1917  στην  Ρωσία,  αν  οι  πλούσιοι  εβραίοι  τραπεζίτες  των  ΗΠΑ, (Σιφ, Βάρμπουργκ, Ροκφέλλερ, Πάρβους  και  Σία), δεν χρηματοδοτούσαν  τους  εβραιοκομμουνιστές με  μπόλικα  δολάρια.  Η  ιστορία  έχει  καταγράψει ακριβώς  ποιοι  εβραιοαμερικανοί  τραπεζίτες  έκαναν  την  δουλειά. Σε έναν ολόκληρο τοίχο στον δεύτερο όροφο του Μεγάρου Καλών Τεχνών (Palacio Bellas Artes), σε μια γωνιά της Alameda Central στο Centro Historico της Πόλης του Μεξικού, βρίσκεται  ένας  τεράστιος  πίνακας  ζωγραφικής.  Τον  πίνακα  αυτόν ο εβραίος  τραπεζίτης  Nelson  Rockefeller   ανέθεσε  να  τον ζωγραφίσει  ο διάσημος  Μεξικανός κομμουνιστής ζωγράφος  Ντιέγκο Ριβέρα το  1930.

  Μάλιστα  ο  ίδιος ο εβραίος Ροκφέλερ ζήτησε  από  τον  κομμουνιστή  ζωγράφο να  απεικονίζεται δίπλα δίπλα με τον Λέον Τρότσκι, που περιβάλλεται από άλλους  διάσημους κομμουνιστές, συμπεριλαμβανομένου του Καρλ Μαρξ, (ΟΛΟΙ  ΙΟΥΔΑΙΟΙ).   Αρχικά ο πίνακας εμφανίστηκε στο Κτίριο RCA (τώρα GE) στο   Rockefeller Center στη Νέα Υόρκη.

Ο Ροκφέλερ τον αφαίρεσε αθόρυβα,  κατά τη διάρκεια της αντι-κομμουνιστικής αντίδρασης  της  Επιτροπής για τις Αντιαμερικανικές Δραστηριότητες που  σύστησε το Κογκρέσο  και   τον  ξαπέστειλε  στο  Μεξικό,  για  να μην βλέπουν  καθημερινά  οι  Αμερικανοί  ποιοι  πλούσιοι   εβραίοι  των  ΗΠΑ  δημιούργησαν  τον  κομμουνισμό  στην  Ρωσία.-
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Υ.Γ.

 

Goldman Sachs: Λάθος η καραντίνα.  Οι ιοί ήταν μαζί μας για πάντα.

Το 50% των Αμερικανών θα νοσήσει από τον κορωνοϊό εκτιμάει η Goldman Sachs προβλέπει ότι κορύφωση του ιού θα είναι σε περίπου 8 εβδομάδες.
Ταυτόχρονα η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναφέρει ότι είναι λάθος η στρατηγική της καραντίνας λόγω της οικονομικής ζημίας που θα προκληθεί.
Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η αμερικανική τράπεζα σε περίπου 1.500 πελάτες και εταιρίες παρουσίασε ορισμένες εκτιμήσεις συγκρίνοντας το χάος του κορωνοιού με το χάος της Lehman Brothers.
Το 50% των Αμερικανών θα νοσήσει από τον κορωνοϊό (150 εκατομμύρια άνθρωποι) καθώς είναι πολύ μεταδοτικός.
Το κοινό κρυολόγημα του οποίου υπάρχουν περίπου 200 στελέχη και τα οποία οι περισσότεροι Αμερικανοί θα υποστούν 2-4 ετησίως.
Το 70% των Γερμανών θα νοσήσει (58 εκατομμύρια άτομα).
Ο κορωνοϊός αναμένεται στις επόμενες οκτώ εβδομάδες να κορυφώσει και εν συνεχεία θα μειωθεί σταδιακά.
Ο ιός φαίνεται να είναι συγκεντρωμένος στο βόρειο τμήμα του γεωγραφικού πλάτους της Γης, που σημαίνει ότι, όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη, προτιμά το κρύο.
Το καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο θα βοηθήσει.
Αυτό σημαίνει ότι ο ιός είναι πιθανόν εποχιακός.
Από αυτούς που έχουν νοσήσει, το 80% θα είναι σε ήπιο στάδιο, 15% σε μεσαίο στάδιο και 5% σε κρίσιμο στάδια.
Τα συμπτώματα του ήπιου σταδίου είναι σαν το κοινό κρυολόγημα και τα συμπτώματα στο μεσαίο στάδιο είναι σαν τη γρίπη.
Οι άρρωστοι θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι για δύο εβδομάδες και να ξεκουραστούν.
Το 5% αφορά ηλικιωμένους με ποσοστό θνησιμότητας.
Ποσοστό θνησιμότητας κατά μέσο όρο έως 2%, μεγάλο βάρος στους ηλικιωμένους και με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα, που σημαίνει μέχρι 3 εκατομμύρια άτομα.
Στις ΗΠΑ, περίπου 3 εκατομμύρια πεθαίνουν κυρίως εξαιτίας γήρατος και ασθενειών, τα οποία συσχετίζονται σε μεγάλο βαθμό από τα ατυχήματα.
Θα υπάρξει σημαντική αλληλεπικάλυψη, οπότε αυτό δεν σημαίνει 3 εκατομμύρια νέοι θάνατοι από τον ιό, σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.
Υπάρχει μια συζήτηση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοιού.
Οι ΗΠΑ τείνουν προς την καραντίνα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο τείνει να επιτρέψει την εξάπλωσή του έτσι ώστε ο πληθυσμός να αναπτύξει μια φυσική ανοσία.
Η καραντίνα είναι πιθανόν να είναι αναποτελεσματική και να επιφέρει σημαντικές ζημίες στις οικονομίες, αλλά θα επιβραδύνει το ρυθμό μετάδοσης του κορωνοιού δίνοντας στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Η οικονομία της Κίνας έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και έχει επηρεάσει τις πρώτες ύλες και την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.
Ενδέχεται να χρειαστούν έως έξι μήνες για να ανακάμψει.
Ο παγκόσμιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων 30 ετών σε περίπου 2%.
Ο δείκτης S & P 500 θα σημειώσει πτώση -15% έως -20% για το 2020 συνολικά.
Θα υπάρξουν οικονομικές ζημίες από τον ίδιο τον ιό, αλλά η πραγματική ζημία οφείλεται κυρίως στην ψυχολογία της αγοράς.
Οι ιοί ήταν μαζί μας για πάντα.
Οι χρηματιστηριακές αγορές πρέπει να ανακάμψουν πλήρως στο 2ο εξάμηνο του έτους.
Το πετρέλαιο είναι ένα επίσης σοβαρό πρόβλημα.
Ενώ οι μειωμένες τιμές ενέργειας είναι γενικά καλές για τις βιομηχανικές οικονομίες, οι ΗΠΑ είναι πλέον ένας μεγάλος εξαγωγέας ενέργειας, συνεπώς υπήρξε αρνητική επίπτωση στην αποτίμηση του εγχώριου ενεργειακού τομέα.
Αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό καθώς οι Ρώσοι προσπαθούν να πλήξουν οικονομικά τους Αμερικανούς παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου και οι Σαουδάραβες επιχειρούν να κερδίσουν μερίδια αγοράς.
Από τεχνική άποψη, η αγορά γενικά αναζητούσε έναν λόγο για να διορθώσει μετά τη μεγαλύτερη αγορά τίτλων στην ιστορία.
Όχι δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος στην παγκόσμια οικονομία.

Η  ΒΡΕΤΑΝΙΑ  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΤΙΣ  ΟΔΗΓΙΕΣ  ΤΗΣ  Goldman Sachs.

Εντυπωσιάζουν σήμερα τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Βρετανία για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Βρετανία.
Και πλέον δημιουργούνται ερωτήματα μήπως η βρετανική εκδοχή αντιμετώπισης του ιού (τακτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Σουηδία και σε μια ηπιότερη μορφή η Ολλανδία, αλλά και η Τουρκία) αποδίδει πολύ περισσότερο από τις άλλες χώρες της Ευρώπης που έχουν επιβάλλει «στρατιωτικό νόμο» και παρ'όλα αυτά μετρούν χιλιάδες νεκρούς (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία κλπ.).
Με συνολικά μόλις 55 θύματα, μέχρι στιγμής και κάπου 1543 νοσούντες σε έναν πληθυσμό 67 εκατ. ανθρώπων, η Βρετανία ήταν από τις λίγες χώρες που είχαν λάβει ουσιαστικά μέτρα ελέγχου των εισερχομένων από την επαρχία Χουαμπέι της Κίνας από τον περασμένο Ιανουάριο, ήδη.
Η τακτική των Βρετανών επιστημόνων συμποσούται στο ότι θέλουν να προστατεύσουν και τους ασθενείς αλλά χωρίς να εξοντώσουν την βρετανική οικονομία, κάτι που θα προκαλούσε πολύ περισσότερους θανάτους ΜΕΤΑ το τέλος της πανδημίας (στην Ελλάδα η ανεργία θα εκτοξευθεί συνολικά στα 2,5 εκατ. ανέργους: 1 εκατ. οι νυν και 1,5 εκατ. αυτοί που θα δημιουργηθούν από τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας).
Όπως τα προστατευτικά μέτρα εντοπίζονται στις ηλικίες άνω των 70 ετών, όπου η θνησιμότητα είναι υψηλή και οι λοιπές ηλικίες θα αφεθεί να αυτο-εμβολιαστούν, δηλαδή να νοσήσουν κάποια στιγμή και να αναπτύξουν αντισώματα.
Το άκρως ενδιαφέρον δεν είναι όμως το τι θεωρούν κατάλληλο οι Βρετανοί και οι λοιπές χώρες που εφαρμόζουν την στρατηγική της Ανοσίας Αγέλης ως καταλληλότερη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά γιατί απορρίπτουν την περιοριστική πολιτική ή τις καραντίνες που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, φυσικά.
Γιατί αν επιβεβαιωθούν οι θέσεις των χωρών που εφαρμόζουν την Ανοσία Αγέλης για τους λόγους που απορρίπτουν την πολιτική περιορισμού των μετακινήσεων και του κλεισίματος των πάντων, πλην σούπερ μάρκετ, βενζινάδικων, φαρμακείων και φούρνων, τότε πραγματικά θα πρέπει να ανησυχούμε πολύ:
Τι υποστηρίζουν οι Βρετανοί επιστήμονες που εισηγήθηκαν την τακτική της Ανοσίας Αγέλης: Ότι αν δεν υπάρξει γρήγορα εμβόλιο, όταν θα περιορίζονται τα κρούσματα και οι θάνατοι στις χώρες που ακολουθούν τα μοντέλα καραντίνας ή ημί-καραντίνας, θα αίρονται τα περιοριστικά μέτρα, αλλά  θα επανεμφανίζεται ο ιός και τα κρούσματα θα αυξάνονται εν νέου!
 Τότε θα εφαρμόζονται πάλι περιοριστικά μέτρα, θα υπάρχει ύφεση, θα αίρονται τα μέτρα, θα επανεμφανίζεται κλπ. που σημαίνει ένας φαύλος κύκλος που θα διαλύσει όχι την οικονομία, αλλά και την ίδια την κοινωνία.
Ελπίζουμε, να μην χρειαστεί να επιβεβαιωθεί ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στην προσέγγισή του και στο μεταξύ η ανακάλυψη του εμβολίου να κλείσει σε οποιαδήποτε περίπτωση το κεφάλαιο της πανδημίας. Αλλιώς...
ΜΙΑ  ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.:  Μελέτη της επιδημίας της Ισπανικής Γρίππης δείχνει ότι το πρόβλημα με τους ιούς είναι η μετάλλαξη.
Την Άνοιξη του 1918 η επιδημία της Ισπανικής Γρίπης ξεκίνησε με μεγάλη,  αλλά όχι τρελή θνησιμότητα  (Α' φάση).  Στην συνέχεια οι μολύνσεις κάμφθηκαν το καλοκαίρι και όλοι νόμιζαν ότι πέρασε. Το φθινόπωρο του 1918  (Β' Φάση) η επιδημία επανέκαμψε και σκότωσε σωρηδόν: 20, 50  ή  100  εκατομμύρια νεκροί (ανάλογα με την πηγή) με την συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι  ανάμεσα στα 25 και στα 40 έτη. Ούτε οι Εσκιμώοι του Καναδά δεν γλύτωσαν την μόλυνση.
Αυτό που συνέβη ανάμεσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 1918 ήταν ότι ο ιός μεταλλάχθηκε ανάμεσα στην Α' φάση και στην Β' φάση επειδή ακριβώς βρήκε πολλούς ξενιστές (ανθρώπους) διαθέσιμους. 
Ο αγώνας σήμερα κατά της επιδημίας του κορωνοϊού είναι - όσο είναι δυνατόν - να εμποδιστεί η μεταλλαγή του ιού σε μορφή πιο φονική από την τωρινή - και αυτό το νόημα έχουν οι περιορισμοί - εκτός κι αν δώσουμε την χώρα σε λαθρέποικους για να λύσουμε το δημογραφικό που θα προκύψει μετά την επιδημία εξ αιτίας της πολιτικής της "ανοσίας της αγέλης".
Παρ' όλα  αυτά  δεν  ξέρουμε  αν  το  φθινόπωρο  του  2020  ο  ιός  θα  είναι  ο  ίδιος  ή  θα  έχει  μεταλλαχθεί  σε  ακόμη  φονικότερο  στέλεχος.  Το  παρασκευαζόμενο  σήμερα  εμβόλιο  είναι  για  το  παρόν  στέλεχος  και  πιθανότατα  να  μην  αντιμετωπίζει  άλλα  μεταλλαχθέντα  στελέχη,  όπως  ακριβώς  συμβαίνει   με  τα  στελέχη  των ιών  της  Γρίπης,  για  τα οποία  παρασκευάζονται  και  όλο  και  νεότερα  εμβόλια   για  την  αντιμετώπισή  τους. 

16 σχόλια :

 1. Ισραηλινή εφημερίδα καταγγέλλει ότι η Τουρκία εν μέσω πανδημίας στέλνει μετανάστες στην Ελλάδα. Και ο Κούλης τους υποδέχεται θερμά.
  Ολομέτωπη επίθεση στην Τουρκία, υπερασπιζόμενη ανοιχτά την Ελλάδα, εξαπολύει η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post». Η σπουδαία εφημερίδα καταγγέλλει σε τίτλο της ότι «Η Τουρκία κινεί κυνικά τους μετανάστες προς την Ευρώπη που πλήττεται από τον κοροναϊό».
  Η εφημερίδα τονίζει ότι η Τουρκία αναζωογονεί τις φλόγες της κρίσης των κοροναϊών της Ευρώπης, ενθαρρύνοντας τους Σύρους πρόσφυγες, που δεν διαθέτουν υγειονομική περίθαλψη, να συναθροίζονται στα ελληνικά σύνορα.
  Είναι απολύτως κατανοητό, με μια απλή ανάγνωση, ότι η εφημερίδα της Ιερουσαλήμ τολμά και γράφει πράγματα που στον ελληνικό Τύπο αποφεύγονται ως μη πολιτικά ορθά.
  Οι Ισραηλινοί όμως, όταν θέλουν να καταχερίσουν την Τουρκία, δεν έχουν τέτοιες αναστολές. Της δίνουν και καταλαβαίνει.
  Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε τις κρίσεις του κοροναϊού τις τελευταίες εβδομάδες για να προσπαθήσει να ωθήσει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, γράφει η «JP».
  Οι ευρωπαϊκές χώρες πληρώνουν δισεκατομμύρια στην Άγκυρα από το 2015 για να κρατήσει τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, αλλά οι Τούρκοι άνοιξαν τα σύνορα με την Ελλάδα και άρχισαν να ενθαρρύνουν τους μετανάστες να κατακλύσουν τα ελληνικά σύνορα μετά τις στρατιωτικές απώλειες της Τουρκίας στην Ιντλίμπ.
  Η δυστυχία των μεταναστών στα σύνορα έχει πλέον επιδεινωθεί από τους φόβους του κοροναϊού, συνεχίζει η «JP».
  Η Τουρκία δεν παρέχει ιατρική περίθαλψη στους φτωχούς Σύρους πρόσφυγες, γράφει το δημοσίευμα και τονίζει ότι, «τώρα η άρνηση της υγειονομικής περίθαλψης παίρνει πρόσθετες διαστάσεις εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.
  »Η Τουρκία έχει συγκεντρώσει πρόσφυγες σε περιοχές κατά μήκος των ελληνικών συνόρων καθώς ο κοροναϊός εξαπλώνεται στην Ελλάδα».
  Η κυβέρνηση και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ενθαρρύνουν τους μετανάστες να συγκεντρωθούν σε πλήθη σε μια εποχή που οι παγκόσμιοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας συνιστούν να κρατούνται αποστάσεις.
  Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το NBC, δήλωσε ότι η Τουρκία αδυνατεί να αποτρέψει την εξάπλωση του κοροναϊού σε στρατόπεδα προσφύγων στη Συρία, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχει η Τουρκία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 30 ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΚΑΙ 20 ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΛΙΩΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ.
  Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην τοπική κοινωνία μετά την αποκάλυψη ότι παρά την απαγόρευση εκδρομών και μετακινήσεων στο εξωτερικό, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού, γκρουπ με Βολιώτες αναχώρησε από τον Βόλο την περασμένη Παρασκευή, συμμετέχοντας σε οργανωμένη εκδρομή με προορισμό την Τουρκία απ’ όπου είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει αύριο Τρίτη.
  Χρήστης των social media αποκάλυψε το γεγονός με ανάρτηση της, η οποία ήταν αρκετή για να «ξεσηκωθούν και οι πέτρες». «Την Παρασκευή έφυγε από Θεσσαλονίκη τουριστικό για Τουρκία. Επιστρέφουν την Τρίτη! Τι θα γίνει με αυτούς; 20 άτομα από Βόλο και 30 από Θεσσαλονίκη όλοι τους», ήταν η ανάρτηση που προκάλεσε χαμό. Ακολούθησε ορυμαγδός σχολίων από πολλούς Βολιώτες, οι οποίοι εξέφραζαν την οργή τους και την έντονη αντίδραση τους, απαιτώντας να ληφθούν αυστηρά μέτρα σε βάρος τους, αφού ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» και στη γειτονική χώρα. Αλλοι επίσης σχολίαζαν ότι θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, μόλις το τουριστικό λεωφορείο περάσει τα ελληνικά σύνορα, προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν άλλοι άνθρωποι εξαιτίας τους.
  «Επειδή δεν θα διακινδυνεύουμε εμείς για κάποιους ανεγκέφαλους, θα ενεργήσουμε τα νόμιμα όπως πρέπει», έγραψε μια Βολιώτισσα. «Δεκαπέντε μέρες καραντίνα και τα έξοδα δικά τους», σχολίασε ένας άλλος. «Στα σύνορα, όχι εδώ! Εκτός από τον ιό κινδυνεύουμε και από την ασυνεννοησία τους», ήταν μία ακόμη επισήμανση ενδεικτική της έντονης δυσφορίας πολιτών για την απερισκεψία των συμπολιτών.
  Σημειώνεται πως μόλις χθες, με εντολή της τουρκικής κυβέρνησης τέθηκαν σε καραντίνα 10.000 και πλέον Τούρκοι προσκυνητές, μόλις επέστρεψαν από επαρχία της χώρας, στην οποία φέρεται να εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα ενημερώθηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, το γεγονός, ωστόσο, ότι χθες ήταν Κυριακή, δε βοήθησε ώστε να γίνει πλήρης διασταύρωση όλων των πτυχών της υπόθεσης.
  Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, πως Βολιώτες, επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας, έχουν εκδηλώσει την πρόθεση, σήμερα Δευτέρα, να ενημερώσουν και την Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας να παρέμβει σχετικά.
  Πηγή: taxydromos.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι Λαθραίοι χωρίς Καραντίνα.
  Σε καραντίνα 14 ημερών θα μπαίνουν μόνον οι (νόμιμοι) ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
  Οι λαθραίοι θα κυκλοφορούν ελεύθερα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Στην Μαλακάσα πήγε ο Κούλης 436 λαθρομετανάστες. 14 εξαφανίστηκαν. Ήταν πράκτορες – σαμποτέρ των τούρκων; Κανείς δεν ξέρει. Ξέφραγο αμπέλι.
   ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.
   Εν αναμονή πλοίου που θα μεταφέρει άλλους 153 μετανάστες που σήμερα βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στη Σκάλα Συκαμνιάς, στην Κλειού και στο Μόλυβο!
   Στην κλειστή δομή της Μαλακάσας μεταφέρθηκαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης με το αρματαγωγό «Ρόδος» και ήδη εγκαταστάθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί, 436 μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου. Και οι οποίοι σύμφωνα με το Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου «εισήλθαν στα νησιά παρανόμως».
   Ας σημειωθεί ότι οι 436 αμέσως μετά την άφιξη τους έγιναν δεκτοί από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι τους εξέτασαν και σχετικά με την ύπαρξη συμπτωμάτων της νόσου του κορωνοϊού.
   Να αναφέρουμε εδώ ότι από τους 450 συνολικά που επρόκειτο να μετακινηθούν και είχαν καταγραφεί και ταυτοποιηθεί τελικά μεταφέρθηκαν 436 μια και 14 από αυτούς στον φρουρούμενο και περιφραγμένο χώρο του λιμανιού όπου διέμεναν δεν έγινε δυνατόν να ανευρεθούν!
   Μέχρι το ερχόμενο Σάββατο αναφέρει με ανακοίνωση του το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου, θα έχουν μετακινηθεί από τα νησιά όλοι όσοι κατέφθασαν σ’ αυτά μετά την 1η Μαρτίου και θα εγκατασταθούν στις κλειστές δομές, που βρίσκονται στη θέση «Κλειδί» Σερρών και στην Μαλακάσα. Σύμφωνα με το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών του βορείου Αιγαίου προβλέπεται η μεταφορά 10.000 προσφύγων και μεταναστών, πλέον των 5.000 εθελούσιων επιστροφών μέσω του προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020.
   Από τη Μυτιλήνη με πλοίο το οποίο θα κινηθεί τις επόμενες μέρες θα αναχωρήσουν 63 μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης και δεν μεταφέρθηκαν με το αρματαγωγό. Αυτοί ζουν σε περιφραγμένο χώρο και «στεγάζονται» σε λεωφορεία που έχουν τοποθετηθεί εκεί.
   Επίσης αναμένεται να μετακινηθούν και οι 90 που σήμερα βρίσκονται στη Συκαμνιά (42) στην Κλειού (24) και στο λιμάνι του Μολύβου (24). Αυτοί όμως στο σύνολο τους δεν έχουν καταγραφεί και φυσικά δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Πράγμα που σημαίνει ότι πριν αναχωρήσουν πρέπει να μεταφερθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου όπου και θα γίνει η απαραίτητη προς τούτο διαδικασία.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών EastMed: «Ελληνοτουρκική κρίση πριν το Πάσχα - Οι Τούρκοι θα εκμεταλλευθούν τον κορωνοϊό».
   Το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών EastMed και ο συντονιστής του Jonathan Constantine βλεπουν αντιπαράθεση με την Τουρκία μέχρι το Πάσχα και εν μέσω της κρίσης που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός.
   Σημειώνεται ότι «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο βλέπει και η γερμανική εφημερίδα Bild, ότι η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί την κρίση με τον κορωνοϊό για να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν σε ένοπλη σύρραξη τις δύο χώρες.
   Η ανάλυση αναφέρει ότι θα υπάρξει παραπλανητική ενέργεια στον Έβρο με κύρια τουρκική ενέργεια στο Αιγαίο. Αναφέρει επίσης κάτι πολύ σημαντικό.
   Η Ελλάδα λόγω κορωνοϊού θα λάβει οικονομική βοήθεια από Βερολίνο-Βρυξέλλες αλλά θα της απαιτηθεί για αυτή την βοήθεια να κάτσει «φρόνιμα» στις τουρκικές προκλήσεις!
   Μάλιστα θεωρεί πως πολύ δύσκολα ο Κ.Μητσοτάκης θα μπορέσει να απαντήσει ανάλογα στις τουρκικές επιθετικές ενέργειες. Πάντως όλες οι αναλύσεις δείχνουν ένα πράγμα: Ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να προκαλέσει μείζονα κρίση στο Αιγαίου και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Εάν αυτό αλλάξει θα είναι από αστάθμητους παράγοντες. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει στην Τουρκία σε ότι αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού.
   Μπορεί να φαίνεται παράδοξο το γεγονός ότι η Αγκυρα θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει την κρίση του κορωνοϊού για την προώθηση των σχεδιασμών της κατά της Ελλάδας, αλλά φαίνεται ότι όντως η πανδημία αποτελεί «παράθυρο ευκαιρίας»: Εκτός του ότι αποσυνθέτει σταδιακά τον εσωτερικό κοινωνικό ιστό και διαλύει τον κρατικό Προϋπολογισμό (με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για μια σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων - όλα έχουν «παγώσει» μέχρι νεωτέρας), θα εξαλείψει τον «τουριστικό παράγοντα».
   Ποιος είναι αυτός; Ανέκαθεν από Απρίλιο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, τα κύματα των τουριστών που κατέκλυζαν τις δύο πλευρές του Αιγαίου αποτελούσαν έναν ανασταλτικό παράγοντα για τυχόν μείζονα ενέργεια, για πολλούς και διάφορους λόγους που ξεκινούσαν από την οικονομική ζημιά της Τουρκίας και έφθαναν μέχρι τις αντικειμενικές δυσκολίες διαχείρισης στην διάρκεια επιχειρήσεων, της τουριστικής μάζας, πράγμα που θα σήμαινε εμπλοκή των χωρών τους κλπ κλπ.
   Τώρα, αυτό δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει για το 2020, άρα... καθαρό το πεδίο.
   Η πρώτη «κορυφή» της τουρκικής κίνησης θα γίνει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ηδη έφτασε χθες στην Τουρκία το τρίτο γεωτρητικό σκάφος που αγόρασε η Άγκυρα τον περασμένο μήνα, το «Κανουνί». Αγοράστηκε σε δημοπρασία από τη Βρετανία.
   Ποια η ιδιαιτερότητα του «Κανουνί»: Έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος 11.400 μέτρων, την μεγαλύτερη από τα άλλα δύο τουρκικά γεωτρύπανα.
   Ευτυχώς το 35μελές προσωπικό, λόγω Βρετανίας, τέθηκε προληπτικά σε καραντίνα και θα παραμείνει στο σκάφος για 14 ημέρες. Μετά τη λήξη της περιόδου καραντίνας, θα αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του σκάφους.
   Μόνο εάν συμβούν «πράγματα και θαύματα» και στην Τουρκία λόγω κορωνοϊού, μπορεί να υπάρξει αλλαγή σχεδιασμών.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Η ιστοσελίδα Republicans Overseas Hellenic Chapter:
   «Καταγράφουμε και αξιολογούμε την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, με μεγάλη προσοχή τους τελευταίους μήνες. Είχαμε προβλέψει την ακριβή ημερομηνία (με στατιστικό λάθος - /+ 2 ημέρες) της έναρξης των υβριδικών επιθέσεων (εννοεί τις οργανωμένες επιθέσεις αλλοδαπών στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο), ήδη από τις 10 Ιανουαρίου 2020 και είχαμε αναφέρει τα επερχόμενα γεγονότα στη διάσκεψη EastMed Energy Security Conference του Νοεμβρίου 2019. Έκτοτε, προβάλλουμε μοντέλα της επακόλουθης κλιμάκωσης.
   Με βάση τη προπαγάνδα στην Τουρκία από τη διοίκηση του Ερντογάν που ζητά τη “λύση” των “τουρκο-ελληνικών υποθέσεων”, τις δηλώσεις των Τούρκων πολιτικών και τις επιθετικές ενέργειες από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις , προβλέπουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες και πριν από τον εορτασμό του ελληνικού Πάσχα, θα προκύψει ένας νέος γύρος επιθετικότητας, πιθανώς στη νότια περιοχή του Αιγαίου, ανάμεσα στα νησιά Κρήτη και Καστελόριζο, το οποίο είναι ουσιαστικά ο βασικός στρατηγικός στόχος της Τουρκίας για την επιτυχία του σχεδίου “Γαλάζια Πατρίδα” (εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως το Ινστιτούτο αναφέρεται στο κομμάτι της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το οποίο αρπάζει η Τουρκία από την Ελλάδα με την υπογραφή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου).
   Τα μακροπρόθεσμα στρατηγικά τουρκικά σχέδια περιλαμβάνουν το έργο του EastMed και την ακύρωση όλων των μορφών στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, ιδίως μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας.
   Σημειώνουμε ότι η πρόβλεψη μας περιλαμβάνει μια τριπλή κλιμάκωση, μία στην περιοχή του Έβρου, μια δεύτερη στο Κεντρικό Αιγαίο με κύριο στόχο όμως το Νότιο Αιγαίο.
   Η Ελλάδα υπόκειται σε μεγάλη πίεση από τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Κίνα για να αποδεχθεί έναν “συμβιβασμό” με την Τουρκία, καθώς όλες οι προαναφερθείσες χώρες φοβούνται ότι η βελτίωση των ελληνοαμερικανικών και ελληνοισραηλινών σχέσεων είναι επιζήμια για τα δικά τους συμφέροντα.
   Η Γερμανία ενεργεί ως χώρα-κλειδί για τη συνεχή πίεση προς την Ελλάδα με τους βαρείς όρους που επέβαλλε για το χρέος της Ελλάδας.
   Η άφιξη του Covid-19 στην Ελλάδα είναι επίσης “όπλο” κατά της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς η όποια χρηματοδότηση από την ΕΕ πιθανότατα θα έχει κόστος για την Ελλάδα που θα πρέπει να παραιτηθεί από τις θέσεις της για την ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Ωστόσο θα είναι μια πολύ σκληρή απόφαση για τους Έλληνες, η πλειοψηφία των οποίων (περίπου 90%) αντιτίθεται σε κάθε συμβιβασμό σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
   Η Ελληνική αντίδραση στα δύο τελευταία σοβαρά επεισόδια, δηλαδή την εισβολή δύο τουρκικών αεροσκαφών F-16, με Πακιστανούς πιλότους στον Έβρο και ο η σκόπιμη προσπάθεια εμβολισμού ελληνικού σκάφους από την τουρκική ακτοφυλακή ,ήταν στην γραμμή της ΕΕ περί αποκλιμάκωσης της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά.
   Παρόλο που προβλέπουμε την άμεση κλιμάκωση της σύγκρουσης , δεν είμαστε σίγουροι για την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Αν η κλιμάκωση είναι “ήπια” ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να την αντιμετωπίσει , αλλά σε καμία περίπτωση με τη χρήση “ισχυρής βίας”.
   Αν η Τουρκία αποφασίσει να κλιμακώσει με μεγάλη ένταση, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αποφύγει τη σύγκρουση και θα συμφωνήσει με τους όρους που θα υπαγορεύσει η γερμανική κυβέρνηση, η οποία θα ενεργεί ως «διαμεσολαβητής».
   Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα “στο σφυρί και τον άκμονα”, με το σφυρί να είναι η πίεση της ηγεσίας της ΕΕ, και ο άκμονας το κόμμα του, όπου θα αναμένονται μαζικές παραιτήσεις που θα προκαλέσουν πρόωρες εκλογές που ενδεχομένως να οδηγήσουν στην πτώση του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο σήμερα είναι μακράν πρώτο στις δημοσκοπήσεις».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. Καθηγητής Βιοχημείας προτείνει στον πρωθυπουργό νέα μέτρα για να μην «γίνουμε Ιταλία».
  Επιστολή με την οποία ζητά νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, έστειλε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο καθηγητής Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας, Δημήτρης Κουρέτας.
  Δείτε αναλυτικά την επιστολή του:
  Κύριε Πρωθυπουργέ
  Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα αυτή τη στιγμή λόγω του κορονωιού έχουμε να λύσουμε δύο θέματα
  1. Εντοπισμό και ακριβή καταγραφή των κρουσμάτων σε όλο τον πληθυσμό .
  2. Απομόνωση όλων των κρουσμάτων από τον υγιή πληθυσμό.
  Στην Ελλάδα βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην αρχή της επιδημίας και βλέπουμε ότι διενεργούνται καθημερινά ελάχιστα τέστ και κυρίως σε μεγάλους στην ηλικία ( το πολύ 300-400), δηλαδή χάνουμε τη δυνατότητα καταγραφής και εντοπισμού των κρουσμάτων, στις νέες ηλικίες. Αυτό έκανε και η Ιταλία με πολύ άσχημα αποτελέσματα. Επίσης χάνουμε τη δυνατότητα απομόνωσής τους από τους υγιείς. Η Ιταλία ενώ έπαιρνε δείγματα κυρίως από μεγάλους στην ηλικία , η Γερμανία και η Κορέα από όλες τις ηλικίες και μάλιστα μαζικά. Η ηλικιακή κατανομή του πληθυσμού στην Νότια Κορέα συμβαδίζει σχεδόν απόλυτα με την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων προσβολής από τον κορωνοϊό.
  Το γεγονός ότι η Κορέα με 50 εκατ. πληθυσμό παίρνει 20.000 δείγματα τη μέρα, ηταν σαν εμείς να παίρναμε 3000 δείγματα τη μέρα από όλες τις ηλικίες. Έτσι η Κορέα έχει σχεδόν 10 φορές λιγότερα θύματα και η Γερμανία 25 φορές λιγότερα από την Ιταλία, επειδή ακριβως κατήρτησε χάρτη της διασποράς σε όλες τις ηλικίες και απομόνωσε τους φορείς του ιού. Οι νεαροί διασπείρουν χωρίς να νοσούν. Αυτούς θέλουμε να βρούμε. Κάνουμε επιλογή των δειγμάτων και αυτό μπορεί αποδειχθεί καθοριστικό στην εξέλιξη της επιδημίας. Χωρίς τη διάγνωση και τον εντοπισμό των κρουσμάτων, δεν μπορείς να απομονώσεις τα κρούσματα από τους υγιείς.
  Χρειάζεται να προσθέσουμε μέτρα, άμεσα πριν είναι αργά. Το υπάρχον σύστημα συνεχίζει να παίρνει δείγματα. Απαιτείται να γίνει ένα είδος επίταξη εξοπλισμού και προσωπικού με λειτουργία των εργαστηρίων που ήδη διενεργούν τις εξετάσεις αυτή τη στιγμή όλο το 24ωρο. Επίσης με το ίδιο σκεπτικό να επιταχθούν όλα τα εργαστήρια στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα αλλά και στον ιδιωτικό τομέα που είναι διαπιστευμένα να διενεργήσουν τα τέστ άμεσα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των Υπουργείων Έρευνας και Παιδείας. Πρέπει να φτιάξουμε το χάρτη διασποράς με τυχαία δείγματα όπως η Κορέα (συνεργεία στο δρόμο ειδικά να παίρνουν δείγμα από το στόμα σε σάλιο μαζικά σε κάθε πόλη) μέσα στην εβδομάδα όπως και την επόμενη.
  Με εκτίμηση
  Δημήτριος Κουρέτας
  Καθηγητής Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γερμανικό ινστιτούτο: «Η επιδημία μπορεί να κρατήσει μέχρι και 2 χρόνια».

  Η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε θολά νερά όσον αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού και τη διάρκεια που θα έχει η επιδημία.
  Mία ιδιαίτερα ανησυχητική ανακοίνωση έρχεται από το επιδημιολογικό ινστιτούτο της Γερμανίας «Ρόμπερτ Κοχ», σύμφωνα με την οποία, η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να διαρκέσει έως και δύο χρόνια.
  Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild», ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «RKI», Λόταρ Βίλερ, δήλωσε σήμερα πως: «Οι πανδημίες είναι γνωστό ότι έχουν διακυμάνσεις. Κανείς δεν ξέρει την ταχύτητά τους... Επιπλέον, έχει σημασία πότε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα εμβόλιο. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί από το ερχόμενο έτος».
  Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν πρόκειται για περιορισμούς σε ότι αφορά την εξάπλωση του ιού.
  Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, τα μέτρα που θα επιβληθούν από τα κράτη θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ για δύο χρόνια αν χρειαστεί!
  «Σε ακραίες περιπτώσεις, αυτό θα ήταν μια επιλογή», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του «RKI» προσθέτοντας ότι: «Η κατάσταση θα πρέπει να αξιολογείται ξανά και ξανά. Η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να διαρκέσει δύο χρόνια».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κινέζοι προειδοποιούν: «Προστατεύετε πρώτα τους γιατρούς». «Στην Ευρώπη κάνετε τα λάθη που έγιναν αρχικά στην Ουχάν».
  «Οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας μολύνονται με τη νόσο σε ποσοστά σχεδόν ανάλογα με εκείνα της πρώτης φάσης της επιδημίας στην Ουχάν», είπε ο γαστρεντερολόγος Γου Ντονγκ της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Πεκίνου, μιλώντας από την Ουχάν μαζί με άλλους τρεις κορυφαίους Κινέζους γιατρούς. «Πρέπει να προστατευθεί το ιατρικό προσωπικό», υπογράμμισε.
  Τα κρούσματα στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στις χώρες της Δύσης. Από την Ιταλία μέχρι τις ΗΠΑ πολλά κράτη αναφέρουν ελλείψεις προστατευτικών εξοπλισμών στα νοσοκομεία, όπως οι χειρουργικές μάσκες, ενώ βρίσκονται αντιμετώποι μ’ έναν αριθμό ασθενών που αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο. Λόγω της λίαν μολυσματικής φύσης του κορωνοϊού υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταδίδεται και με ασυνήθιστους τρόπους, όπως μέσω των οφθαλμών.
  Στην Ουχάν οι ωτορινολαρυγγολόγοι κι οι οφθαλμίατροι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό σε υψηλότερο ποσοστό από άλλους συναδέλφους τους στα ίδια νοσοκομεία, επεσήμανε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Peking Union Medical College Hospital, Ντου Μπιν. «Όπως το ερμηνεύω εγώ,οι γιατροί αυτοί έρχονται σε πολύ στενή επαφή με τους ασθενείς και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που μολύνθηκαν εύκολα. Είναι σημαντικό να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν οι γιατροί για το πώς πρέπει να προστατεύονται», τόνισε.
  «Προτεραιότητα στις εξετάσεις για τον κορωνοϊό»
  Σε αντίθεση με προηγούμενες πανδημίας, όπως εκείνη που προκάλεσε το 2003 η SARS, ο νέος κορωνοϊός προκαλεί αρχικά ήπια ή και καθόλου συμπτώματα σε κάποιους φορείς, πράγμα που σημαίνει ότι μολύνουν εν αγνοία τους και άλλα άτομα. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να υποβάλλονται με την παραμικρή υποψία σε σχετικές εξετάσεις οι ύποπτοι φορείς. «Κάντε εξετάσεις, κάντε εξετάσεις, κάντε εξετάσεις», τόνισε ο δρ Ντου. «Πέραν απ’ τις εξετάσεις δεν έχω ιδέα πώς μπορούν να εντοπιστούν τα ύποπτα κρούσματα και να πώς να τεθούν σε καραντίνα όσα άτομα ήλθαν σε στενή επαφή μαζί τους».
  Η διενέργεια εξετάσεων σε ικανό φάσμα του πληθυσμού για τον κορωνοϊό έχει εξελιχθεί σε βαρόμετρο επαρκούς αντίδρασης για τις κυβερνήσεις και τα εθνικά συστήματα υγείας. Η κυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ δέχεται σφοδρές επικρίσεις για το θέμα αυτό, όπως και άλλες χώρες από την Ινδονησία μέχρι την Ινδία, την ώρα που η Νότια Κορέα – που είχε τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην Ασία – κατάφερε να φρενάρει την επιδημία σε μεγάλο βαθμό μέσω της υποβολής δεκάδων χιλιάδων ατόμων ημερησίως σε εξετάσεις.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΑΣ: «ΚΟΥΛΗ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΕΤΟ. ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ».

  Κέα: Η αγωνιώδης επιστολή της Δημάρχου. Οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες είναι εμπύρετοι

  Επιστολή της Δημάρχου Κέας στον Πρωθυπουργό με αφορμή την απόβαση λαθρομεταναστών στο νησί
  Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Όπως σίγουρα γνωρίζετε, εχθές στις 03:00 πμ. προσάραξε έξω από τον λιμενοβραχίονα της Κέας, ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο, που είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με 196 μετανάστες και πρόσφυγες.
  Πρόκειται για νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων κάποια παιδιά και έγκυες γυναίκες, που αποβιβάστηκαν στην Κέα και συγκεντρώθηκαν προσωρινά για καταγραφή και προανάκριση, σε εγκαταλελειμμένο δημοτικό κτίριο. Το κτίριο είναι επικίνδυνο και βρίσκεται εδώ και περίπου ένα χρόνο κλειστό και με ειδική περίφραξη. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ενδείκνυται.
  Σε αυτό το κτίριο έχουν στοιβαχτεί 193 ψυχές, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά, με τη θερμοκρασία να φτάνει σήμερα το πρωί τους 6οC. Στο νησί ΔΕΝ υπάρχει η παραμικρή υποδομή (ΚΑΠΗ, κλειστά γήπεδα κ.λπ.).
  Έτσι βλέπετε ζούμε εμείς εδώ… Ακόμα και οι λιγοστές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν κλείσει με τους ιδιοκτήτες να βρίσκονται στην ενδοχώρα. Το πλοίο ΔΕΝ κατευθυνόταν στην Ιταλία κύριε Πρωθυπουργέ. Τα καύσιμα επαρκούσαν το πολύ μέχρι τη Μακρόνησο. Το πλοίο ΔΕΝ έφτασε στη Τζια μέσα σε ένα 24ωρο, αλλά χρειάστηκε πολύ περισσότερο χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου διέσχισε χωρίς άγκυρα (!), χωρίς σημαία και διακριτική ονομασία, το μισό Βόρειο και όλο το Νότιο Αιγαίο!!! ΔΕΝ υπάρχει ευθύνη για αυτό κύριε Πρωθυπουργέ; Τα σύνορα της Ελλάδος ΔΕΝ είναι μόνο ο Έβρος και η Λέσβος.
  Στον Έβρο όσοι συλλαμβάνονται να έχουν διασχίσει παράνομα τα σύνορα ΔΕΝ φιλοξενούνται σε 14ήμερη καραντίνα στα χωριά. Συλλαμβάνονται και απελάσσονται στιγμιαία. Εδώ γιατί δεν γίνεται το ίδιο; Είναι ασφαλή τα θαλάσσια σύνορά μας και έφτασαν έως τη Τζιά; Αν είχαν φτάσει στον Πειραιά θα ποια θα ήταν η αντιμετώπιση; Στο νησί υπηρετούν αυτή τη στιγμή 2 αγροτικοί ιατροί χωρίς την παραμικρή υποδομή. Ακόμα και οι μάσκες τελειώνουν. Η μοναδική στολή ασφαλείας που “δικαιούνται” οι γιατροί δεν έχει φτάσει ακόμα. Το Ιατρείο (Πολυδύναμο Περιφερειακό) ΔΕΝ έχει κτιριακή υποδομή. ΔΕΝ έχουμε τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού, παρά μόνο κάποια ελάχιστα που κατάφερε να προμηθεύσει ένα κοινωφελές σωματείο που λειτουργεί στο νησί για τη στήριξη του Ιατρείου.
  Δηλαδή και πάλι από τους Τζιώτες! Βλέπετε έτσι ζούμε εμείς εδώ… Κύριε Πρωθυπουργέ, ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για εμάς εδώ στα νησιά να προφυλαχθούμε από τον κορωνοϊό με τα μέσα που σας περιέγραψα; Μας είπατε να μείνουμε σπίτι και το κάνουμε γιατί ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο. Μας μιλήσατε για ατομική ευθύνη και μας φέρνετε ενδεχομένως τον ιό στην πόρτα μας; Οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες είναι εμπύρετοι.
  Μας έχετε αφήσει έρμαια χωρίς ιατρούς εδώ και χρόνια και ξαφνικά ενημερωνόμαστε ότι μπορούν να μεταβούν στο νησί ιατροί: Να έρθουν και να κάνουν αυτό που πρέπει: Να περιθάλψουν με αξιοπρέπεια όλον αυτό τον κόσμο και να τον μεταφέρουν με ασθενοφόρα στην ενδοχώρα εάν νοσεί. Οι υπόλοιποι να απελαθούν. Εδώ τι μπορούμε να τους προσφέρουμε; Εάν ισχύσει η 14ήμερη καραντίνα, το χρονικό διάστημα συμπίπτει με την παρέλευση του χρόνου κατά τον οποίο δεν μπορούν να αιτηθούν άσυλο; Είναι τυχαίο; ΔΕΝ είμαστε απάνθρωποι κύριε Πρωθυπουργέ. Από την πρώτη στιγμή τα σπίτια μας άνοιξαν και οι Τζιώτες πρόσφεραν ρουχισμό, σκεπάσματα, νερό. Οι επιχειρήσεις προσφέρουν αφιλοκερδώς α’ ύλες και εστιάτορες μαγειρεύουν. Στα παιδιά, με το κλάμα των οποίων ξυπνήσαμε σήμερα, πήγαν γάλατα και πάνες. Αλλά, κύριε Πρωθυπουργέ ΔΕΝ είμαστε και υπάνθρωποι. ΔΕΝ είμαστε πολίτες β’ διαλογής. Σε αρκετούς τομείς κάνουμε τα ξερά χλωρά λόγω νησιωτικότητας. Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε όσα με κόπο και προσωπικό αγώνα έχουμε εξασφαλίσει.
  ΔΕΝ δεχόμαστε να βρούμε λύση σε ένα πρόβλημα που ΔΕΝ είναι δικό μας. Κύριε Πρωθυπουργε, ανάμεσα σε όλα όσα σας απασχολήσουν σήμερα, ας είναι και η Τζια.
  cyclades24.gr/
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ: «ΚΟΥΛΗ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟ».
   Πειραιάς, 16-03-2020
   ΠΡΟΣ : Υ.ΝΑ.Ν.Π. κο ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωάννη
   Γενικό Γραμματέα ΥΝΑΝΠ κο ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο
   Αρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ κο ΚΛΙΑΡΗ Θεόδωρο
   Β’ Υπαρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. κο ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟ Αλέξανδρο
   ΘΕΜΑ : «ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»
   “Το τελευταίο κρίσιμο διάστημα εν μέσω της πρωτοφανής υγειονομικής κατάστασης που βιώνουμε καθώς και του μεταναστευτικού , ως ΕΠΛΣ Αττικής γίναμε δέκτες έντονων παραπόνων από τα πληρώματα των πλωτών και των στελεχών στις Λιμενικές Αρχές του Αιγαίου .
   Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να επιστήσουμε την προσοχή όλων για το τεράστιο θέμα της ανεπαρκέστατης έως μηδενικής τροφοδοσίας των πληρωμάτων των Π.Α.Θ ,των Π.Λ.Σ αλλά και των στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές που έρχονται σε επαφή με μετανάστες ως επί το πλείστον αλλά και πρόσφυγες , χωρίς να τους έχει χορηγηθεί από την Υπηρεσία το απαραίτητο και επαρκές υγειονομικό υλικό δηλαδή : γάντια, μάσκες, ειδικά απολυμαντικά και θερμόμετρα αλλά και ειδικές στολές προστασίας .
   Θεωρούμε απαράδεκτο εν μέσω της πρωτοφανούς και παγκόσμιας πανδημίας να μην εφοδιασμένοι οι συνάδελφοι μας με το απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό με κίνδυνο να μολυνθούν οι ίδιοι και όλοι όσοι έρθουν σε επαφή.

   Για το Δ.Σ ο πρόεδρος Κούζης Βασίλειος, ο γ.γραμματέας Τατσουλης Αθανάσιος”
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΣΟΡΟΣ: «ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ 14 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΑ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΞΑΜΟΛΥΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ».
   Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ανέφερε πως για 15 ημέρες δεν μπορούν να μεταφερθούν από την Τζιά, για λόγους ασφαλείας, οι σχεδόν 200 αλλοδαποί που επέβαιναν σε φορτηγό πλοίο που προσάραξε στο νησί πριν από δύο ημέρες.
   Υπενθυμίζεται πως οι 196 αλλοδαποί έφτασαν στο νησί με φορτηγό πλοίο το πρωί της Δευτέρας, έχοντας ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία.
   Όπως είπε ο υπουργός, η πρόταση ήταν είτε να επιταχθούν ξενοδοχεία είτε να επιλεγεί έκταση στο νησί και να στηθεί δομή με σκηνές και περίφραξη. Ο δήμος, πρόσθεσε, δεν μας έχει υποδείξει εναλλακτική.
   «Αντιλαμβάνομαι την επιλογή της δημάρχου να φύγουν αλλά για λόγους δημόσιας υγείας δεν είναι εφικτό» τόνισε, προσθέτοντας πως πήγε στο νησί κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού για να τους εξετάσει για πιθανά πρώτα συμπτώματα κορονοϊού και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάτι.
   «Για λόγους ασφαλείας» συνέχισε, «το να βάλεις 200 άτομα σε ένα πλοίο, είτε σε λιμάνι είτε αρόδου δημιουργεί μεγάλα θέματα ασφαλείας»,
   Από την πλευρά της ή δήμαρχος Κέας Ρένα Βελισσαροπούλου απάντησε πως οι τέσσερις που πήγαν στο νησί ήταν διασώστες και όχι γιατροί, έφτασαν το πρωί και το απόγευμα έφυγαν. «Αν οι άνθρωποι χρειάζονται τις δομές υγείας, στις δικές μας θα πάνε» είπε, και πρόσθεσε πως έχουν ήδη επισκεφθεί με ασθενοφόρο το πολυδύναμο ιατρείο του νησιού, σε άλλον οικισμό από το σημείο όπου κρατούνται.
   Αναφορικά με τον χώρο που ζητά το υπουργείο για τη φιλοξενία τους, η δήμαρχος επέμεινε πως στην Τζιά αφενός δεν υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία, αφετέρου κανένας από τους ξενοδόχους δεν βρίσκεται στο νησί, καθώς τα καταλύματα είναι ανοιχτά μόνο το καλοκαίρι.
   Για τη σίτιση των αλλοδαπών είπε πως την ανέλαβε λίγο η περιφέρεια και πολύ ο δήμος και πως κοστίζει περίπου 3.500 ευρώ την ημέρα, με τον κ. Μηταράκη να της απαντά πως οι δαπάνες τροφοδοσίας θα καλυφθούν από την κυβέρνηση και όχι από τον δήμο, και πως δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα σε κανένα μέρος της Ελλάδας που προέκυψε τέτοιο ζήτημα.
   «Δεν είναι πως δεν θέλουμε να δώσουμε χώρους, δεν υπάρχουν, μας ζήτησαν γήπεδο μπάσκετ. γήπεδο ποδοσφαίρου, θέατρο, ΚΑΠΗ, δεν έχουμε τίποτα από αυτά» είπε η κα Βελισσαροπούλου.
   Σε ερώτηση για το ένα η όποια δομή επιλεγεί θα είναι για φιλοξενία 15 ημερών ή θα διατηρηθεί και μετά, ο κ. Μηταράκης διαβεβαίωσε πως αυτή τη στιγμή η οδηγία είναι πως δεν μπορεί να μεταφερθεί κανείς αλλά το υπουργείο δεσμεύεται για τη μεταφορά τους, «δεν υπάρχει σχεδιασμός για μόνιμη δομή στην Τζια».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 8. Ο σεναριογράφος της ταινίας «Contagion»: «Οι επιστήμονες μου είπαν πως ήταν θέμα χρόνου».

  Η ταινία που απο πολλούς θεωρήθηκε "προφητική" για την πανδημία που ζούμε σήμερα.
  Από τον Ιανουάριο, όταν και ο πλανήτης δεν ήταν έτοιμος για όσα θα συμβούν, το «Contagion» είχε ανέβει ξαφνικά στις πωλήσεις του iTunes και άρχισε να συζητιέται περισσότερο από ότι συνήθως αναφέρει το cinemagazine.gr. Η ταινία του Σόντερμπεργκ προβλήθηκε το 2011 χωρίς να κάνει τότε ιδιαίτερη αίσθηση, προσπαθώντας να απαντήσει με ψύχραιμο τρόπο για το τί μπορεί να συμβεί στο εφιαλτικό σενάριο της πανδημίας. Όσοι την επικαλούνται σήμερα είναι η απόδειξη πως έγινε μια καλά προετοιμασμένη δουλειά στο σενάριο, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα λόγια του υπεύθυνου γι'΄αυτό, Σκοτ Μπερνς, σε μια μεγάλη του συνέντευξη στο Slate.
  Ο Μπερνς, που πρόσφατα πέρασε στη σκηνοθεσία με το πολιτικό θρίλερ «The Report», ανέφερε πως τον τελευταίο καιρό επικοινωνούν αρκετοί μαζί του λέγοντας πόσο κοινά ήταν αυτά που έγραψε με όσα συμβαίνουν μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού και την αναφορά του ως πανδημία πλέον από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Δεν το βρίσκω τόσο τυχαίο, καθώς οι επιστήμονες που μίλησα τότε (και ήταν πάρα πολλοί) συμφωνούσαν στο ότι το ερώτημα δεν είναι αν θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά πότε. Και ως άνθρωπος που πιστεύω στην επιστήμη, θεωρώ ότι πρέπει να τους ακούμε συχνότερα. Όλοι μού λένε ότι η ταινία μοιάζει να πλησιάζει την πραγματικότητα».
  «Ένα από τα πιο ωραία πράγματα που έμαθα κατά την έρευνά μου τότε, ήταν η συνειδητοποίηση του τί ακριβώς σημαίνει δημόσια υγεία. Κατάλαβα τις υποχρεώσεις που έχουμε ο ένας απέναντι στον άλλον και τώρα, ζώντας σε μια εποχή που η χώρα είναι ιδεολογικά διαιρεμένη, είναι η στιγμή που πρέπει να καταλάβουμε ουσιαστικά πράγματα για την ασφάλειά μας. Να πλένουμε τα χέρια μας, να μένουμε σπίτι αν είμαστε άρρωστοι. Αυτά είναι πολύ καλά πρώτα βήματα για τη δημόσια υγεία, καθώς μέχρι να έχουμε φαρμακευτική θεραπεία, εμείς είμαστε η θεραπεία.»
  Αν και ο ιός στο «Contagion» είναι ταχύτερος και πιο φονικός σε σχέση με τον κορονοϊο, ο Μπερνς επισήμανε πως υπάρχει ένα κοινό λάθος και στις 2 περιπτώσεις, τουλάχιστον για τις ΗΠΑ: «Νομίζω πως το μεγαλύτερο σφάλμα είναι ότι δε δίνουμε χώρο και μικρόφωνα στους υπεύθυνους για τη δημόσια υγεία της χώρας. Πρέπει να είναι οι πρώτες φωνές που θα ακούγονται σε τέτοιες περιπτώσεις και ελπίζω πως τώρα που ζούμε μια αντίστοιχη πραγματικότητα θα το εμπεδώσουμε στο επόμενο διάστημα.»
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.
  ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΕΙΧΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ. ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ. ΒΛΕΠΕ Π.Χ. Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019. «Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΟΜΥΓΑΣ».
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/05/blog-post_9.html
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αραβικό σχολείο στην Καρδίτσα, τμήματα εκμάθησης ελληνικών και αγγλικών στη Λάρισα, εργασιακή συμβουλευτική στο Ηράκλειο και 80 μισθωμένα διαμερίσματα στη Λιβαδειά για πρόσφυγες.
  Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.

  Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούνται σε 13 πόλεις της Ελλάδας και με στόχο την ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

  Πρόκειται για τη δράση «Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη» στην οποία συμμετέχουν δήμοι ώστε οι προσφυγικοί και μεταναστευτικοί πληθυσμοί να ενταχθούν πιο εύκολα στην Ελλάδα.
  Συγκεκριμένα πρόκειται για τους δήμους: Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου (Αττική), Ηρακλείου (Κρήτη), Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Λαρισαίων, Λεβαδέων, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (Αττική), Πειραιώς, Τήλου, Τρικκαίων και Τρίπολης.

  Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, 12.434 αιτούντες άσυλο και δικαιούχοι διεθνή προστασία φιλοξενούνται στις παραπάνω δήμους συμμετέχοντας στα προγράμματα ένταξης. Οι πόλεις του δικτύου ένταξης συνεργάζονται στους τομείς της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, της ενδυνάμωσης υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού, της ανάπτυξης πολιτικών σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, της συμμετοχής σε προτάσεις χρηματοδότησης και της υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων από κοινού.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων στο Ιράν πλησιάζει τις 20.000 την ίδια στιγμή που στα διπλανά κράτη είναι μικρότερος ακόμη των 1.000; Τόσο ανίκανοι είναι οι Πέρσες;
  “TEHRAN - Ο επικεφαλής του δικαστικού συστήματος του Ιράν, Εμπραχίμ Ράις, επεσήμανε την ανάγκη να αυξηθεί η ισχύς της χώρας στη βιολογική άμυνα. "Η ενίσχυση της βιολογικής δύναμης είναι αναγκαία δεδομένης της σημερινής κατάστασης", δήλωσε τη Δευτέρα σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους του δικαστικού σώματος μετά το κτύπημα του COVID-19, το οποίο είναι πιθανό να είναι μια μορφή βιολογικού πολέμου και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι επλήγησαν Ιράν και Κίνα.
  Ο Αρχηγός της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να δημιουργήσουν μια ειδική βάση για την αντιμετώπιση βιολογικών επιθέσεων . “Αυτό το μέτρο θα μπορούσε να είναι και κάποια μορφή βιολογικής αμυντικής άσκησης, η οποία θα προστεθεί στην εθνική δύναμη και δύναμη της χώρας», δήλωσε ο ηγέτης. Εν τω μεταξύ, ο ιρανικός στρατός έχει ξεκινήσει ασκήσεις βιολογικής άμυνας για να αυξήσει την ετοιμότητα και να ενισχύσει τις προσπάθειες για περιορισμό της νόσου.”
  Δημόσια παρέμβαση έγινε και από τον πρώην πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος με πρόσφατη επιστολή του προς τα Ηνωμένα Έθνη, ισχυρίζεται ότι ο νέος κοροναϊός είναι βιολογικός πόλεμος και ότι το COVID-19 δημιουργήθηκε σε ένα εργαστήριο.
  Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “το COVID-19 είναι ένα νέο όπλο για την επιβολή και την διατήρηση του πολιτικού και οικονομικού πλεονεκτήματος στην παγκόσμια σκηνή». Επιπλέον, δήλωσε ότι ο κοροναϊός "παρήχθη σε εργαστήρια" από τα "στρατιωτικά αποθέματα βιολογικού πολέμου που ανήκουν σε παγκόσμιες ηγεμονικές δυνάμεις", δηλώνοντας ότι η ασθένεια μπορεί να είναι πιο καταστροφική από τα πυρηνικά και τα χημικά όπλα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ισπανίδα βιοχημικός: «Δίνετε στους άχρηστους Μέσι και Ρονάλντο εκατομμύρια ευρώ για το κλωτσοσκούφι - Να σας βρουν εκείνοι την θεραπεία για τον Κορωνοϊό».
  Ισπανίδα βιοχημικός προχώρησε σε μία καυστική δήλωση, η οποία καταδεικνύει πως πράγματι μερικοί άνθρωποι δεν αμοίβονται αρκετά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.
  Σχολιάζοντας τα χρήματα με τα οποία αμείβονται οι ποδοσφαιριστές προέτρεψε όσους τη ρωτούν για τη θεραπεία του κορωνοϊού να απευθυνθούν στους δύο πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές του κόσμου να βρουν τη λύση.
  «Δίνετε σε ποδοσφαιριστές ένα εκατομμύριο τον μήνα και σε έναν βιοχημικό 1.800. τώρα όλοι μιλάτε για τον κορωνοϊό. Να πάτε στον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο και αυτοί θα σας βρουν μια θεραπεία», ανέφερε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...