Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821. 199 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ. 
 
Ποιος  το  περίμενε;  199  χρόνια  μετά  την  Επανάσταση του  Ελληνικού  Λαού  οι  σημερινοί  ηγέτες  του  φέρνουν  στην  Πατρίδα  μας  χιλιάδες  και  εκατομμύρια  μουσουλμάνους,  για  να  μας  "μπολιάσουν"  όπως  είπε  ο  Κούλης  Μητσοτάκης. Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
Μουσουλμάνος ένας στους δύο νέους μέχρι 30 ετών μέσα στην τρέχουσα δεκαετία στην Ελλάδα. Ο Κούλης και η Ντόρα είναι ενθουσιασμένοι μ’ αυτήν την προοπτική. 

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019
ΣΤΟ 30% ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ 1 ΣΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.
Γεωργίου Δροσίνη

Χώμα ελληνικό

Τώρα που θα φύγω και θα πάω στα ξένα και θα ζούμε μήνες, χρόνους χωρισμένοι,
άφησε να πάρω κάτι κι απὸ σένα, γαλανὴ πατρίδα πολυαγαπημένη,
άφησε μαζί μου φυλαχτὸ να πάρω για την κάθε λύπη κάθε τι κακό,
φυλαχτὸ απὸ αρρώστια, φυλαχτὸ απὸ Χάρο, μόνο λίγο χώμα, χώμα ελληνικό.

Χώμα δροσισμένο με νυχτιάς αγέρι, χώμα βαφτισμένο με βροχὴ του Μάη,
χώμα μυρισμένο απ᾿ το καλοκαίρι, χώμα ευλογημένο, χώμα που γεννάει
μόνο με της Πούλιας την ουράνια χάρη, μόνο με του ήλιου τα θερμὰ φιλιά,
το μοσχάτο κλήμα το ξανθὸ σιτάρι, τη χλωρὴ τη δάφνη, την πικρὴν ελιά.

Χώμα τιμημένο, πούχουν ανασκάψει για να θεμελιώσουν έναν Παρθενώνα,
χώμα δοξασμένο, πούχουν ροδοβάψει αίματα στο Σούλι και στο Μαραθώνα,
χώμα πόχει θάψει λείψαν᾿ αγιασμένα απ᾿ το Μεσολόγγι κι απὸ τα Ψαρὰ
χώμα που θα φέρνει στον μικρὸν εμένα θάρρος, περηφάνια, δόξα και χαρά.

Θε να σε κρεμάσω φυλαχτὸ στα στήθια, κι όταν η καρδιά μου φυλαχτὸ σε βάλει
απὸ σε θα παίρνει δύναμη βοήθεια, μην την ξεπλανέψουν άλλα, ξένα κάλλη.
Η δική σου η χάρη θα με δυναμώνει, κι όπου κι αν γυρίσω, κι όπου κι αν σταθώ
συ θε να μου δίνεις μια λαχτάρα μόνη, πότε στην Ελλάδα πίσω θε να ῾ρθω.

Κι αν το ριζικό μου -έρημο και μαύρο- μούγραψε να φύγω και να μη γυρίσω,
το στερνὸ συχώριο εις εσένα θάβρω, το στερνὸ φιλί μου θε να σου χαρίσω.
Έτσι κι αν σε ξένα χώματα πεθάνω, και το ξένο μνήμα θάναι πιο γλυκὸ
σα θαφτείς μαζί μου στην καρδιά μου επάνω, χώμα αγαπημένο, χώμα ελληνικό.ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

8 σχόλια :

 1. Παναγιωτόπουλος για 25η Μαρτίου: «199 χρόνια μετά το ’21 οι Έλληνες κράτησαν απαραβίαστα τα σύνορα (!) ΜΕ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΕΣΑ…

  Με αφορμή την 199η Επέτειο του Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απηύθυνε την ακόλουθη δήλωση:
  «Γιορτάζουμε και τιμούμε σήμερα ανήμερα της μεγάλης Θρησκευτικής Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Η ατμόσφαιρα φέτος είναι διαφορετική αλλά το νόημα είναι το ίδιο. Καλούμαστε να αντλήσουμε έμπνευση και δύναμη από το παράδειγμα των ηρώων του 1821 για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες απειλές της εποχής μας, τις μεγάλες δοκιμασίες της δίκης μας ιστορικής συγκυρίας.
  Έτσι ώστε ο ιστορικός του μέλλοντος να γράψει κάποτε ότι το Μάρτιο του 2020, 199 χρόνια από τον Μάρτιο του 1821, οι Έλληνες ενώθηκαν, αγωνίστηκαν και τα κατάφεραν. Πρώτα να διατηρήσουν το απαραβίαστο των συνόρων απέναντι σε μια μαζική και οργανωμένη απόπειρα εισβολής και έπειτα να περιορίσουν, την ανεξέλεγκτη διασπορά στο εσωτερικό της χώρας ενός φονικού ιού, που έφερε ολόκληρο τον κόσμο στα όρια των αντοχών του.
  Με αίσθημα λοιπόν ατομικής ευθύνης αλλά και αλληλεγγύης προς το διπλανό μας. Με Πίστη, σθένος και αποφασιστικότητα. Με ψηλά το κεφάλι και ψηλά τις σημαίες! Ας θυμηθούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για να κάνουν την Ελλάδα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος. Κι ας φανούμε αντάξιοι τους, γράφοντας τη δική μας ιστορία.
  Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις!
  Χρόνια πολλά στην Ελλάδα!
  Ζήτω το Έθνος!».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τραμπ: «Η εξάπλωση του κορωνοϊού δείχνει ότι πρέπει να έχουμε κλειστά σύνορα».
   Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε την πανδημία με την παράνομη μετανάστευση, δηλώνοντας πως η κατάσταση που έχει προκληθεί, αποδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι η φύλαξη και το κλείσιμο των αμερικανικών συνόρων.
   Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται διατεθειμένος να παραβλέψει τις εισηγήσεις των γιατρών, «σπάζοντας» την καραντίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνδέει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού με το κλείσιμο των συνόρων στις ΗΠΑ, κυρίως για τους παράνομους μετανάστες από το Μεξικό και άλλες περιοχές και γενικότερα με τον κόσμο.
   «Η εξάπλωση του κορωνοϊού επιβεβαιώνει πόσο κρίσιμο είναι για τη χώρα μας, να έχουμε ασφαλή σύνορα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Με τον όρο «ασφαλή σύνορα», ο Ντόναλντ Τραμπ εννοεί «κλειστά σύνορα» και σαφώς θεωρεί τον κορωνοϊό μια μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθούν τα κακά τα οποία έχει φέρει η Παγκοσμιοποίηση.
   Η αναφορά του στο μεταναστευτικό και τα κλειστά σύνορα και η πίεση που αισθάνεται ο μέσος Αμερικανός λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δείχνει πως ο Αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το κλείσιμο των συνόρων των ΗΠΑ και την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
   Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την πρόθεσή του να «επανεκκινήσει» την αμερικανική οικονομία, σπάζοντας την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, ορίζοντας μάλιστα και συγκεκριμένη ημερομηνία, τη 12η Απριλίου, δηλαδή την Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς.
   Στην αναφορά του μάλιστα για τις έρευνες που γίνονται στα εργαστήρια αναφορικά με την εύρεση ενός φαρμάκου και ακολούθως ενός εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε «αμερικανικά φάρμακα, για Αμερικανούς πολίτες, για Αμερικανούς ήρωες».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙ ΕΧΘΡΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. Α.
  Κείμενο του Χρήστου Μαντζιάρη
  Η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας αποτελεί μέρος πολεμικού σχεδίου του εχθρού. Ενός σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη και που έχει ως πρώτο στόχο την πλήρη αδρανοποίηση λαού, Στρατού και Υπηρεσιών.
  1. Γιατί εγκαθιστούν τους μετανάστες σε στρατόπεδα; Μην πιστεύετε ότι τους εγκαθιστούν εκεί επειδή είναι άδεια. Η λογικοφανής αυτή απάντηση είναι παγίδα. Τα στρατόπεδα στην Ελλάδα είχαν φτιαχθεί, για να εξυπηρετούν κάποιον εθνοφελή σκοπό, σε όχι τυχαίες τοποθεσίες. Φτιάχθηκαν σε λεγόμενα στρατηγικά σημεία. Ήταν για την προστασία της χώρας, για την απόκρουση εχθρικής επιθέσεως, για την προστασία των πολιτών, για την προστασία μεγάλων υποδομών, εγκαταστάσεων, κλπ.
  Τώρα, με τις ορδές των επελαυνόντων μεταναστών, θυμήθηκαν τα άδεια στρατόπεδα οι απόγονοι αυτών που τα άδειασαν. Δηλαδή, τώρα παραδίδουν τα στρατηγικά σημεία της χώρας απ’ ευθείας στον εχθρό.
  Κάτι το οποίο θα ήταν από δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί με τα όπλα.
  2. Γιατί τους εγκαθιστούν σε σχολεία;
  Τα σχολεία υπάρχουν σε χώρους όπου υπάρχουν πολλές οικογένειες, επομένως πολλά παιδάκια. Αυτές οι οικογένειες, τώρα με την εγκατάσταση των μεταναστών θ’ αδρανοποιηθούν. Θα κοιτάει ο καθένας να σώσει ότι μπορεί και να προφυλαχθεί όπως – όπως, αδιαφορώντας για τα γενικά, και ΚΥΡΙΩΣ για τα εθνικά, προβλήματα.
  3. Γιατί πηγαίνουν τόσοι πολλοί μετανάστες σε Χίο και Λέσβο;
  Είναι λογικό από τα βάθη της Αφρικής να περνάνε την Σαχάρα, την Βόρειο Αφρική, Συρία, Τουρκία για να πάνε στην Λέσβο; Τι υποσχέσεις τους δόθηκαν για να κάνουν αυτό το ταξίδι; Τους πηγαίνουν εκεί διότι σκοπός τους είναι να εξουδετερώσουν πλήρως τον Ελληνικό Στρατό σ’ αυτά τα νησιά.
  4. Γιατί όλα αυτά γίνονται τμηματικά και σιωπηρά;
  Αυτό γίνεται για δύο λόγους. Πρώτον, για να νομίζει ο λαός ότι υπάρχει
  ασφάλεια, και να «κοιμάται με τα τσαρούχια», και απαιτείται αναγκαστικά χρόνος. Και δεύτερον, για να αποδιοργανώσουν τον Στρατό μας και τους φρουρούς των συνόρων μας, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ, ξοδεύοντας υλικά
  που θα μας λείψουν στα χειρότερα που είναι μπροστά μας και κοντά μας, και
  κυρίως για να τσακίσουν το ηθικό, την υπομονή και τις δυνάμεις των
  στρατιωτικών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙ ΕΧΘΡΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. Β.
   5. Ποιά σημεία εγκατάστασης μεταναστών δείχνουν ότι η εγκατάστασή τους είναι στρατιωτική επιχείρηση;
   Θέλουν να τους εγκαταστήσουν στην Κόρινθο για να διακόψουν την έξοδο των Αθηναίων προς την Πελοπόννησο μέσω του Ισθμού.
   Θα φράξουν τις γέφυρες του Ισθμού. Δεν είναι δύσκολο. Δύο αυτοκίνητα να εμπρήσουν και αμέσως θα προκύψει χάος.
   Το πρώτο εμπόδιο, βγαίνοντας από την Αθήνα, θα είναι στα Δυτικά προάστια. Εκεί που είναι και τα διυλιστήρια.
   Η εγκατάσταση μεταναστών στον Καραβόμυλο αναβλήθηκε προς το παρόν, αλλά σίγουρα κάτι θα κάνουν εκεί. Επίσης η εγκατάσταση μεταναστών εκεί, είναι άμεσα συνδυασμένη με την μεταφορά της Ταξιαρχίας των πεζοναυτών από τον Βόλο στην Αθήνα, η οποία και αυτή εκκρεμεί.
   Το πλέον κραυγαλέο συμβάν, είναι η εγκατάσταση μεταναστών στο Κουτσόχερο. Εκεί, δημιούργησαν μια κωμόπολη μεταναστών σε κάτι πετροβούνια, όπου το ψηλότερο φυτό είναι το ραδίκι, αλλά προσέξτε. Η εγκατάσταση των μεταναστών βρίσκεται στον δρόμο Λαρίσης –Τρικάλων και δίπλα, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολεμικής μας Αεροπορίας .Δηλαδή τι άλλο πρέπει να δούμε για να καταλάβουμε τους σκοπούς τους;
   6. Γιατί τους εγκαθιστούν στις εισόδους των μεγαλουπόλεων;
   Εγκαθιστούν τους μετανάστες σε εισόδους και εξόδους πόλεων για να φράξουν τους δρόμους και να μην μπορούν να φύγουν στην ύπαιθρο οι κάτοικοι.
   Οι κάτοικοι πρέπει να εγκλωβιστούν στις πόλεις γιατί έτσι θα είναι εύκολος στόχος και θα εξουδετερωθούν τελείως.
   7. Γιατί εγκαθιστούν μετανάστες από χώρες του λεγομένου «σκληρού Ισλάμ»;
   Το ότι εγκαθιστούν στην ευλογημένη πατρίδα μας νεαρούς μετανάστες από χώρες όπως Πακιστάν (που διαθέτει πυρηνικά όπλα), Μπαγκλαντές, Νιγηρία, Αλγερία, Σομαλία, κ.α. αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο που μαρτυρά τις προθέσεις των παγκοσμιοποιητών και των εδώ δουλικών τους.
   Οι μετανάστες από τις χώρες αυτές είναι ήδη σκληραγωγημένοι, λόγω των εκεί
   συνθηκών διαβίωσης, έχουν άλλου τύπου επαφή με το αίμα, (έχετε δει κ’ εδώ κάποια έθιμά τους ή συμβάντα κατά τις μεταξύ τους συμπλοκές), και δεν έχει γι αυτούς καμία αξία η ζωή ενός απίστου σύμφωνα με το Κοράνι.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Αποκάλυψη Γ.Κουμουτσάκου: «Με απείλησε ευθέως ο ΥΠΕΣ της Τουρκίας για το μεταναστευτικό» - Τι ειπώθηκε
  Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, από το βήμα της Βουλής αποκάλυψε τις ευθείες απειλές για το μεταναστευτικό, που είχε εκτοξεύσει στον ίδιο ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού τον περασμένο Οκτώβριο σε κατ' ιδίαν συνάντηση.
  «Θα σας στείλω τι μου είχε πει τότε ο κ. Σοϊλού, 25.000 το Σάββατο, 50.000 την Κυριακή και 75.000 τη Δευτέρα. Αποκαλύπτω σήμερα ότι αυτό μου είχε ειπωθεί τότε. Άρα είχαμε ένα σχέδιο οργανωμένο, εκμετάλλευσης των ελπίδων απελπισμένων ανθρώπων, για να επιτευχθούν γεωστρατηγικοί στόχοι δια εκβιασμού της Ευρώπης.
  Υπήρχε καμία άλλη επιλογή από το σφράγισμα των συνόρων, για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας; Προφανώς όχι. Άλλωστε είναι υποχρέωση των κρατών, που πηγάζει από το διεθνές και το κοινοτικό δίκαιο», επισήμανε ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.
  Σε εκείνη τη συνάντηση στις 4 Οκτωβρίου 2019, ο Τούρκος ομόλογος του κ. Κουμουτσάκου τότε, είχε διατυπώσεις τις έντονες διαμαρτυρίες της Άγκυρας για την έλλειψη βοήθειας από την Ε.Ε. και για υπονόμευση στο ζήτημα της Συρίας.
  «Όλο αυτό είναι τόσο μείζον που δικαιολογεί την αναστολή υποδοχής αιτήσεων ασύλου για ένα διάστημα . Ήταν ευθεία και προσβλητική στάση αυτό που έκανε η Τουρκία. Ήταν υπόδειγμα παραβίασης των σχέσεων καλής γειτονίας. Τα σύνορα μας θα προστατευθούν με κάθε τρόπο», κατέληξε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κατεπείγουσες παραγγελίες και παραλαβές κινητών υπερ-ραντάρ και προηγμένων αντιαεροπορικών βλημάτων από Τουρκία!
  H Τουρκία παρέλαβε, από την Ουκρανία μέσα σε χρόνο ρεκόρ από την ημέρα παραγγελίας, ένα κινητό ραντάρ επιτήρησης αέρος MARS-L μέγιστου βεληνεκούς 150 χιλιομέτρων, το οποίο έχει δύο κρίσιμα χαρακτηριστικά: Εκπέμπει στην L Band, μία συχνότητα η οποία «αποκαλύπτει» τα εξαιρετικά χαμηλού ίχνους ιπτάμενα αντικείμενα με χαρακτηριστικά stealth και είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό στις παρεμβολές.
  Γνωρίζοντας ότι τα ελληνικά μαχητικά F-16 Adv. και πλέον και τα Block 52+ εξοπλίζονται από το εξαιρετικό ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ASPIS 2 η απόκτηση του ουκρανικού ραντάρ αποσκοπεί σε αυτό ακριβώς το στοιχείο: Να καταφέρει να λειτουργήσει και να αποκαλύπτει επερχόμενους στόχους, αντιστεκόμενο στα ηλεκτρονικά αντίμετρα (ECM) των ελληνικών μαχητικών μεταβιβάζοντας ασφαλή στοιχεία στις αντιαεροπορικές Μοίρες των I.Hawk και κυρίως των S-400 της τουρκικής αεράμυνας.
  Η σύμβαση, ύψους $ 11,144 εκατομμυρίων, υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2019 και το ραντάρ παραδόθηκε ταχύτητα, ελάχιστους μήνες μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
  Εκτός του ραντάρ η Τουρκία παρέλαβε και δύο (2) οχήματα υποστήριξης.
  Το MARS-L λειτουργεί στη ζώνη συχνοτήτων L και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις ηλεκτρονικές παρεμβολές όπως προαναφέραμε καθώς ενσωματώνει ένα κύριο και ένα δευτερεύον κανάλι για αυξημένη εμβέλεια εντοπισμού και εντοπισμού χαμηλά ιπτάμενων στόχων.
  Ο λόγος της προμήθειας ενός μόνο ραντάρ από την Τουρκία έχει να κάνει με την ανάγκη της τουρκικής Αεροπορίας να δοκιμάσει ένα σύστημα το οποίο και αυτό, όπως και οι S-400 έχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία και πρωτόκολλα υποστήριξης από τα δυτικά ραντάρ. Σε δεύτερη φάση θα αγοραστούν άλλα τρία ραντάρ.
  Θα εγκατασταθεί στη τουρκική βάση της Badirma, όπου εδρεύουν οι δυτικές Μοίρες κρούσης της τουρκικής Αεροπορίες (οι ανατολικές εδρεύουν στο Εσκί Σεχίρ) με εμφανή στόχο την Ελλάδα.
  Επίσης η τουρκική Αεροορία παρήγγειλε από τις ΗΠΑ 100 βλήματα αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς AIM-9X Block.2 Sidewinder της παρτίδας παραγωγής 20 (Lot.20).
  Ο τύπος των AIM-9X Sidewinder που θα παραλάβει η Τουρκία δεν είναι γνωστός. Υπενθυμίζουμε ότι στην έκδοση AIM-9X Block.2 ή AIM-9X2, η οποία εντάχθηκε σε υπηρεσία το 2015, το βλήμα ενσωματώνει σύστημα ζεύξης δεδομένων (Data Link) και ικανότητα εγκλωβισμού μετά την εκτόξευση (Lock-On-After-Launch) και θεωρείται ανώτερη ακόμα και από το εξαιρετικό IRIS-T το οποίο συμπληρώνει πάνω από δώδεκα χρόνια σε ελληνική υπηρεσία.
  Αν και σημαντικά βελτιωμένος ο AIM-9X/Χ2 διατηρεί συστήματα της έκδοσης AIM-9M όπως ο κινητήρας, ο πυροκροτητής και η πολεμική κεφαλή για λόγους ευκολίας υποστήριξης.
  Το μέγιστο βεληνεκές του AIM-9X/Χ2 είναι της τάξεως των 32 χιλιομέτρων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ισραήλ: Σε επαναλειτουργία πυρηνικό καταφύγιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ;
  Ένα πυρηνικό καταφύγιο στους λόφους της Ιερουσαλήμ άνοιξε το Ισραήλ για να βοηθήσει στον συντονισμό για να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός.
  Το καταφύγιο, που ονομάζεται «Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης», είχε κτισθεί πριν δέκα χρόνια από το Ισραήλ υπό τον φόβο πυρηνικής σύρραξης με το Ιράν και εξαιτίας της ανταλλαγής πυραύλων με την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή Χαμάς.
  «Το καταφύγιο είναι άλλο ένα εργαλείο για τη διαχείριση, τον εντοπισμό και την εποπτεία. Αντιλαμβανόμαστε κάλλιστα πως η κρίση αυτή θα μας συνοδεύει για μία παρατεταμένη περίοδο ακόμη», τόνισε κυβερνητικές πηγές.
  Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του ανοίγματος του καταφυγίου, δηλώνοντας σε ισραηλινό ραδιοφωνικό σταθμό πως «δεν είναι σημαντικό για την κρίση. Δεν βρισκόμαστε υπό πυραυλική επίθεση για να χρειάζεται να χωθούμε στα υπόγεια».
  Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς είχε αστειευθεί σε άλλον ραδιοσταθμό, τονίζοντας πως η χρησιμότητα του καταφυγίου είναι ελάχιστη «γιατί προστατεύει από βόμβες κι όχι από μικρόβια». Το Ισραήλ έχει καταγράψει 2.666 κρούσματα κορονοϊού και οκτώ θανάτους, ενώ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει πως ενδέχεται να κηρυχθεί καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας μέσα στις επόμενες ημέρες.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: «ΑΤΜ σε κάθε καταυλισμό για να λαμβάνουν το επίδομά τους».
  Την αναβολή της καταβολής του μηνιαίου χρηματικού βοηθήματος, που χορηγείται στους… «αιτούντες» άσυλο που βρίσκονται στα νησιά (δηλαδή σε όλους) ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης, διευκρινίζοντας ότι η αναβολή γίνεται μέχρι να τοποθετηθούν ΑΤΜ εντός των ΚΕΦΑ.
  Η απόφαση εντάσσεται στη νέα δέσμη έξι μέτρων που θα ισχύσουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης και Φροντίδας Αλλοδαπών στα νησιά αλλά και στις υπόλοιπες «δομές», στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού.
  Άλλωστε, είχε διαπιστωθεί συνωστισμός των δικαιούχων έξω από τα ΑΤΜ στα νησιά, που ήθελαν να εισπράξουν το βοήθημα.
  Πλην της αναβολής στην καταβολή του μηνιαίου βοηθήματος, το οποίο λαμβάνουν οι αλλοδαποί επειδή απλά μπήκαν παράνομα στη χώρα, το υπουργείο αποφάσισε την άμεση λειτουργία χώρων εντός δομών, για την πώληση από τοπικές επιχειρήσεις ειδών πρώτης ανάγκης στους διαμένοντες. Στόχος της διάταξης είναι ο περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...