Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ  ΤΗΣ  ΝΟΜΙΚΗΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΤΟΥ  "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ"  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΤΩΝ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ    ΜΑΝΙΑ  ΤΕΛΑΛΙΑΝ  ΕΜΠΟΔΙΖΕ  ΤΗΝ  ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΣΤΟΝ  ΟΗΕ  ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ  ΟΡΙΑ  ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΚΛΑΨΤΕ.
ΤΙ  ΘΑ  ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ  ΑΥΤΟ  ΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΚΡΑΤΟΣ  ΜΕ  ΤΕΤΟΙΟΥΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ;

 

Αποκαθήλωσε τη «σιδηρά κυρία» του υπουργείου ο Δένδιας!
πηγή:  slpress.gr,  Makeleio.gr

Αποκαθηλώθηκε πριν λίγες ημέρες η διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών Μάνια Τελαλιάν μετά από μία θυελλώδη συνάντηση με τον υπουργό Νίκο Δένδια. Ας σημειωθεί ότι η Μάνια Τελαλιάν δεν ήταν μόνο «βασίλισσα» της Νομικής Υπηρεσίας, αλλά και «σιδηρά κυρία» του υπουργείου. Εκτός του ότι εκ της θέσεώς της ήταν ανώτατη σύμβουλος του εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών, συμμετείχε με κυρίαρχο ρόλο και σε συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, καθώς και σε κρίσιμες για τα εθνικά συμφέροντα διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μάνια Τελαλιάν ήταν ο βασικός υπηρεσιακός παράγοντας που εμπόδιζε όλο το προηγούμενο διάστημα την κατάθεση στον ΟΗΕ συντεταγμένων για τα εξωτερικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Κι αυτό, παρότι η Τουρκία είχε καταθέσει συντεταγμένες. Δεν άλλαξε στάση, όμως, ούτε όταν το περασμένο φθινόπωρο το καθεστώς Ερντογάν υπέγραψε με την κυβέρνηση Σαράτζ τη γνωστή συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, με βάση την οποία και οι δύο πλευρές σφετερίζονται την υφαλοκρηπίδα της Κρήτης και των άλλων νησιών.
Το επιχείρημα της Μάνιας Τελαλιάν, το οποίο είχαν υιοθετήσει αρκετοί υψηλόβαθμοι διπλωμάτες είναι ότι η κατάθεση συντεταγμένων συνιστά μονομερή οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ. Ως εκ τούτου είναι πράξη αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο και η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει κάτι τέτοιο. Κυρίως λόγω φοβικού συνδρόμου, είχαμε φθάσει στο σημείο η ελληνική εξωτερική πολιτική να υποκαθίσταται από νομικισμούς.
Εκτός αυτού, όμως, το επιχείρημά της είναι προβληματικό και στο αμιγώς νομικό επίπεδο, με την έννοια ότι την άποψή της αυτή αμφισβητούν πολλοί καθηγητές Διεθνούς Δικαίου. Ας σημειωθεί ότι η ίδια έχει ειδικότητα στο Δίκαιο των Διεθνών Οργανισμών (είχε διαπρέψει όταν η Ελλάδα είχε αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ) και όχι στο Δίκαιο της Θάλασσας.
Είναι αξιοσημείωτο ότι εδώ και χρόνια η Μάνια Τελαλιάν είχε φθάσει να υπερβαίνει τον ρόλο της –ως νομική σύμβουλος– και να υπαγορεύει πολιτική. Το είχε καταφέρει αφενός λόγω της ισχυρής της προσωπικότητας, αφετέρου λόγω της στενής σχέσης της με ανώτατους διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων και η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (πρώην διπλωματική σύμβουλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σημερινή πρέσβειρα στην Ουάσιγκτον).
Είναι αξιοσημείωτο ότι προ καιρού, κατά τη διάρκεια σχετικής σύσκεψης, Μάνια Τελαλιάν είχε αντιπαρατεθεί με έντονο τρόπο στον γενικό διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβη Κυριάκο Λουκάκη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επηρέαζε κατά τρόπο αμφιλεγόμενο και τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για την μεταξύ των δύο χωρών οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ.
Αλαζονική συμπεριφορά
Το γεγονός ότι στο ζήτημα της κατάθεσης συντεταγμένων είχε καταφέρει να επιβάλει την άποψή της και ευρύτερα ότι για πολύ καιρό γινόταν ανεκτή η υπέρβαση ρόλου, με την έννοια ότι εξέφραζε όχι μόνο νομική αλλά και πολιτική άποψη, την έκανε να χάσει το μέτρο. Και όποιος χάνει το μέτρο κατά κανόνα το πληρώνει. Αυτό συνέβη και στην περίπτωσή της.
Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε το κλείσιμο των συνόρων, η Μάνια Τελαλιάν αντέδρασε αρνητικά, ισχυριζόμενη ότι παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρωθυπουργού, μάλιστα, είπε ότι αυτή είναι η πολιτική και νομική άποψή της, για να εισπράξει την απάντησή του ότι τον ενδιαφέρει η νομική κι όχι η πολιτική της άποψη.
Αντί, λοιπόν, να λάβει το μήνυμα, διολίσθησε περαιτέρω σε αλαζονική συμπεριφορά. Έτσι, όταν ο υπουργός Εξωτερικών της ζήτησε να ετοιμάσει ένα υπόμνημα με τα νομικά επιχειρήματα που θα χρησιμοποιούσε η Ελλάδα για να στηρίξει την απόφαση για κλείσιμο των συνόρων, εκείνη αρνήθηκε με το επιχείρημα ότι το κλείσιμο είναι παράνομο! Με άλλα λόγια λειτούργησε ως πολιτικός κι όχι ως υπηρεσιακός παράγοντας, ο οποίος ναι μεν εκφράζει την άποψή του, αλλά εκτελεί την εντολή του πολιτικού προϊσταμένου του.
Ο Νίκος Δένδιας έγινε έξαλλος από την άρνησή της. Ουσιαστικά την πέταξε έξω από το γραφείο του και ζήτησε την παραίτησή της, την οποία και υποχρεώθηκε να υποβάλει. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας προορίζεται ο Παναγιώτης Μυλωνόπουλος, ο οποίος ασχολείται με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και –σύμφωνα με πληροφορίες– δεν έχει εξοικείωση με το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η  ΥΠΕΥΘΥΝΗ  ΤΟΥ  ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ  ΑΡΧΕΙΟΥ  ΤΟΥ  «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ»  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΤΩΝ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ  ΠΟΥ  "ΕΧΑΝΕ"  ΠΟΛΥΤΙΜΑ  ΑΡΧΕΙΑ.

Η Φωτεινή Τομαή,  στο ευρωψηφοδέλτιο της  Νέας Δημοκρατίας,  είναι  και  η πρώην σύζυγος του Νίκου  Κωνσταντόπουλου,  τέως προέδρου   του ενός  εκ  των   δύο  κομμουνιστικών κομμάτων  που  διαθέτει    ο πολυπράγμων   ελληνικός   λαός και  πατέρας  της  γνωστής  Ζωής.
Ιστορικός, με μακρά θητεία ως υπεύθυνη του Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών και έντονη συγγραφική δράση -και συχνά και εκτενή άρθρα στο «Βήμα».
Η Φωτεινή Τομαή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Birmingham.  Ερευνήτρια στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών μέχρι το 1982, υπηρέτησε ως ακόλουθος Τύπου και Μορφωτικών Θεμάτων της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια. Το 1984 τοποθετήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου από το 1996 διευθύνει την Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου. Με επιμέλειά της έχουν κυκλοφορήσει συλλογές διπλωματικών εγγράφων, που η ίδια έχει κληθεί να παρουσιάσει σε ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα και διεθνείς διασκέψεις με συναφές περιεχόμενο. Την πρώτη της εμφάνιση στα ελληνικά γράμματα έκανε με τις νουβέλες "Η πιατέλα και άλλα εύθραυστα" (1999). Η "Οδός Παραδείσου κλειστή" (2001) ήταν το πρώτο της μυθιστόρημα. Είναι μητέρα δύο κοριτσιών, της Μαριέτας και της Ελένη.
Τελευταία  η  Τομαή  απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης μετά από κατηγορίες του  επικοινωνιολόγου Ζακ Κοέν που έγραψε στον προσωπικό του ιστότοπο το παρακάτω κείμενο:
«Στις 25 Ιανουαρίου φέτος το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπʼ αριθμόν 525/2013 απόφαση του καταδίκασε την υπεύθυνη του Αρχείου του ΥΠΕΞ και προσφάτως τοποθετηθείσα εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ITF (Task Force for International Cooperation on Holocaust Education) κ. Φωτεινή Τομαή και τις «Εκδόσεις Παπαζήση για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων του βιβλίου που εξέδωσε η κ. Τομαή με τίτλο «Αληθινές Ιστορίες 1,2,3,..11 Ολυμπιονικών.
Σύμφωνα με την απόφαση, μεταξύ άλλων, η κ. Τομαή πρέπει να πληρώσει στους αρχικούς συγγραφείς το ποσό των 20.000 ευρώ και να δημοσιεύσει την απόφαση σε δύο πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες.
Με την απόφαση αυτή, όμως, η  κ. Τομαή δεν ξεμπλέκει με τα νομικά της προβλήματα, αφού έχει κατατεθεί εναντίον της και μήνυση για ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΚΑΙ  ΑΠΑΤΗ, (ποινικό  αδίκημα)  σύμφωνα  με  τους  μηνυτές Ελένη   Κεφαλοπούλου  και  Άρη Φωτιάδη.


Η  ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ  ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΟΥ
ΠΡΕΣΒΗ  ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΚΟΡΑΝΤΗ  ΣΤΗΝ
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ  ΛΑΜΠΡΑΚΗ
«ΒΗΜΑ  ΤΗΣ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ» 


Κυριακή 3 Ιουλίου 2011.

Τίτλος:  «Το Πολυτεχνείο, η χούντα και ο Κίσινγκερ»

Αξιότιμε κύριε διευθυντά,

Τα δύο άρθρα της κυρίας Φωτεινής Τομαή, ιστορικού, πρεσβευτού συμβούλου Α΄ στο υπουργείο Εξωτερικών, στο «Βήμα της Κυριακής» (15 Μαΐου 2011, σελ. Α28 και 29 Μαΐου 2011, σελ. Α40), με αναγκάζουν να λύσω την πλέον των 37 χρόνων σιωπή μου, για την αποκατάσταση της ιστορικής αληθείας.Συναφώς, ας μου επιτραπεί να σημειώσω ότι κατά την εποχή του τέταρτου Αραβοϊσραηλινού Πολέμου ή, όπως αποκλήθηκε, του «Γιομ Κιπούρ» ή του «Ραμαντάν»- πριν και μετά- ήμουν πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο- μεγαλύτερη ελληνική πρεσβεία, τουλάχιστον, κατά τους τότε ιθύνοντας, στη Μέση Ανατολή, στον αραβικό κόσμο και στην Αφρική γενικότερα.

Επιστρέψας στην πρεσβεία συνέταξα ένα άκρως απόρρητο τηλεγράφημα- διπλής κρυπτογραφήσεως- και το έδωσα γύρω στις δύο το πρωί στους συνεργάτες μου για τα περαιτέρω. Ομολογώ ότι βρέθηκα ενώπιον του μεγαλύτερου διλήμματος της καριέρας μου: «Μπρος βαθύ και πίσω ρέμα»! Τελικώς, αναλογιζόμενος τους Ελληνες στις αραβικές χώρες, εισηγήθηκα την αποδοχή του αιτήματος του αιγυπτίου προέδρου. Το τηλεγράφημα είχε πρώτο παραλήπτη τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γ.Παπαδόπουλο, με κοινοποίηση στους Σπ. Μαρκεζίνη και Χ. Ξανθόπουλο-Παλαμά , αντιστοίχως πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών.

Απορώ, πράγματι, πώς ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕ στα αρχεία η κυρία Τομαή ένα τόσο σημαντικό «ντοκουμέντο», που τόσο συνέβαλε, όπως θα δούμε περαιτέρω, σε έσχατη ανάλυση, στην πτώση της δικτατορίας.

Μετά πάσης τιμής,
Α. Ι. Κοραντής
Πρέσβης ε.τ.

100  ΑΝΩΤΕΡΟΙ  ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ  ΤΗΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ  ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ  ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΝ  ΚΑΙ  ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ  ΤΗΝ  ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ  ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ. 


ΓΙΑΤΙ  ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ  Η  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


ΣΤΙΣ  15  ΜΑΡΤΙΟΥ  2012.  ΟΛΟ  ΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ    ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,  Η  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ,  ΔΗΛΑΔΗ  ΤΟ  ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ  ΠΟΥ  ΕΛΕΓΧΕΙ  ΤΗΝ  ΙΔΡΥΣΗ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΒΡΩΜΟΥΣΕ  ΑΠΟ  ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

Η σύλληψη δύο υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων, του υπουργείου Ανάπτυξης για χρηματισμό, οδήγησε στο «ξήλωμα» όλων των υπαλλήλων (περίπου 100) που εργάζονται στη συγκεκριμένη διεύθυνση και η άμεση αντικατάστασή τους.
Ήδη έχει γίνει προκήρυξη των θέσεων και έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσης. Παράλληλα, δόθηκε εντολή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων στη συγκεκριμένη Διεύθυνση από το 2005 μέχρι σήμερα καθώς η καταγγελία από τον επιχειρηματία έγινε το 2005. Επίσης δόθηκε εντολή και στον Ιωάννη Διώτη να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
Ο πρόεδρος βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου από τη Δράμα, Σταύρος Γκάνης, αποκάλυψε    οτι υπάλληλοι της διεύθυνσης επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης  του είχαν ζητήσει 200.000 ευρώ μίζα για να προχωρήσουν την επιχορήγησή του συνολικού ύψους 4.400.000 ευρώ για επένδυση στην ήδη υπάρχουσα βιομηχανία.

Στην καταγγελία του ο επιχειρηματίας από τη Δράμα αναφέρει πως στην αρχή είχε προσπαθήσει να συγκεντρώσει το ποσό της μίζας, αλλά κατάφερε να βρει μόνο 100.000 ευρώ, αλλά τότε οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης διεύθυνσης του υπουργείου Ανάπτυξης ανέβασαν το ποσό της μίζας στα 500.000 ευρώ.

Μάλιστα απειλούσαν τον επιχειρηματία πως εάν δεν βρει αυτά τα χρήματα τότε θα ανακαλέσουν ολόκληρη την επιχορήγηση της επένδυσης.

Όπως καταγγέλλει ο επιχειρηματίας ακόμα και μέχρι σήμερα που δεν έδωσε τελικά τα χρήματα της μίζας, η υπόθεσή του αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι, ενώ έκανε λόγο για ολόκληρο κύκλωμα που έχει συγκεκριμένο υπάλληλο του υπουργείου για "εισπράκτορα".

Σημείωσε δε πως ο φάκελός του για την επένδυσή του βρίσκεται στο γραφείο ενός εκ των δύο συλληφθέντων υπαλλήλων, που φέρονται να είχαν εκβιάσει και τον επιχειρηματία από την Αργολίδα για το ξενοδοχείο.

Τελικά όπως αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα έκανε σχετική καταγγελία στο τμήμα οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Αττικής και έχει πάρει η υπόθεση το δρόμο του εισαγγελέα.

Υπό διερεύνηση τίθενται όλες οι υποθέσεις που είχαν χειριστεί στο παρελθόν οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης οι οποίοι συνελήφθησαν στον Κεραμεικό από την υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο υπάλληλοι ζήτησαν 120.000 ευρώ από επιχειρηματία προκειμένου να του εγκρίνουν επιχορήγηση τουριστικής επένδυσης στο Ναύπλιο. Ταυτόχρονα οι δύο υπάλληλοι αντικαταστάθηκαν από άλλους, ενώ έχει οριστεί πειθαρχικό συμβούλιο. Οι δύο επίορκοι υπάλληλοι έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τo ραντεβού είχε κλειστεί στον σταθμό του μέτρο «Κεραμεικός». Ένας από τους δύο ιδιοκτήτες της σύγχρονης τουριστικής μονάδας στην Αργολίδα θα παρέδιδε στον έναν υψηλόβαθμο υπάλληλο της διεύθυνσης ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης φάκελο με 120.000 χιλιάδες ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ώστε να «τρέξει» η εκταμίευση της επένδυσης των 4,7εκ€ για την τουριστική τους μονάδα στην Αργολίδα, επένδυση που ήδη έχει εγκριθεί. Αμέσως μετά την παράδοση του φακέλου έφτασε στο σημείο και ο δεύτερος υπάλληλος του ΥΠΑΝ για να καταμετρήσουν τα χρήματα. Εκείνη την ώρα επενέβη η αστυνομία και συνέβαλε τους δράστες.

Στην έρευνα που ακολούθησε στα γραφεία των δύο συλληφθέντων στο υπουργείο Ανάπτυξης βρέθηκαν οι φάκελοι της υπόθεσης της επιχορηγήσεις της ξενοδοχειακής μονάδας και χειρόγραφη εισήγηση ολοκλήρωσης της εκταμίευσης. Παράλληλα, στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια του βρέθηκαν: Στο σπίτι του Κ. Λ. το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών, ενώ στην οικεία του Κ.Κ. το χρηματικό ποσό των 85.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα. Τα χρήματα που βρέθηκαν, τα βιβλιάρια, καθώς και οι άλλες τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα κατασχέθηκαν και ερευνάται η προέλευση και τα ποσά που διακινήθηκαν.
Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας, καταλαμβάνει την 80η θέση ανάμεσα σε 183 χώρες παγκοσμίως και την προτελευταία θέση στην Ευρώπη των «27» και την τελευταία θέση ανάμεσα στις 17 χώρες της ευρωζώνης. 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

10 σχόλια :

 1. Επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ: «Εξευτελιστικό το να σε καταδιώκει τούρκικο σκάφος στα χωρικά σου ύδατα».
  «Είναι εξευτελιστικό να σε καταδιώκει ένα τούρκικο σκάφος μέσα στα χωρικά σου ύδατα», σχολίασε ο επίτιμος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντώνης Αντωνιάδης σε τηλεοπτικό κανάλι σχολιάζοντας το βίντεο ντοκουμέντο όπου τούρκικη ακταιωρός χτυπά σκάφος του λιμενικού στην Κω μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
  «Δεν γίνεται να σε κυνηγούν στα χωρικά σου ύδατα και εσύ να φεύγεις σαν κυνηγημένος. Αυτός είναι ο ευτελισμός της συνοριακής μας άμυνας» είπε ο κ. Αντωνιάδης προσθέτοντας πως επί 50 χρόνια παίζουμε το παιχνίδι των Τούρκων χωρίς να αντιδρούμε.
  Σχετικά με το αν ο Ερντογάν έχει κάποιο σχέδιο πίσω από τα θερμά επεισόδια, ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε πως ο Ερντογάν κοιτά τα συμφέροντα της χώρας του.
  «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σχολιάζουμε την ελληνική πλευρά, δηλαδή αν οι αντιδράσεις μας είναι σωστές», τόνισε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ και εκφράζοντας την άποψη ότι η στάση της Ελλάδας είναι λανθασμένη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατερίνα και όχι... Αικατερίνη ζήτησε να την γράψουν στην πρόσκληση ορκωμοσίας της η Σακελλαροπούλου.
  Έτοιμες είναι οι προσκλήσεις που έχει τυπώσει η Βουλή για την αυριανή ορκωμοσία της νέας προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαρόπουλου.
  Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στο κείμενο η κ. Σακελλαρόπουλου αναφέρεται ως Κατερίνα και όχι ως Αικατερίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν δική της προσωπική επιθυμία στην πρόσκληση να γράφεται το όνομα Κατερίνα και όχι Αικατερίνη.
  Σακελλαροπούλου: Η πρόσκληση της ορκωμοσίας
  Η κ. Σακελλαρόπουλου τις προηγούμενες μέρες είχε επικοινωνήσει με τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής και είχε διατυπώσει το συγκεκριμένο αίτημα. Αν και της ειπώθηκε ότι με βάση το πρωτόκολλο στην πρόσκληση θα πρέπει να γράφεται το όνομα Αικατερίνη εκείνη επέμεινε ότι στην πρόσκληση θέλει το όνομα Κατερίνα κάτι που τελικώς έγινε.
  ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΕΛΑΛΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟΜΑΗ=ΧΑΖΑΡΑ ΑΡΜΕΝΙΣΣΑ Η ΠΡΩΤΗ ΚΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΡΑΙΑ ΧΑΖΑΡΑ...

  ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ Ο ΜΟΣΣΑΝΤΟΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΗΣ,ΚΑΠΑΤΣΟΣ IMAGE MAKER,ΔΗΘΕΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΖΙΝΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ(ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΝ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ,Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΦΟΛΙΔΩΝ) ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΛΕΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΛΕΕΙ...ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;
  Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΌΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ;ΤΥΧΑΙΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΔΥΟ ΕΒΡΑΙΕΣ; ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ;ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ Η ΜΗΠΩΣ ΛΕΜΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΡΥΠΤΟΤΖΙΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΠΑΝΤΡΕΎΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΝΟΜΟΝ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ DNA ΕΡΠΕΤΙΚΟΝ.....

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΡΥΦΙΩΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ κυκλοφορεί σαν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο; ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ. Οδηγεί και τζιπ και μας προστατεύει από τους λαθρομετανάστες.
  Δυστυχώς οι νεοέλληνες έχουν αποτρελαθεί τελείως και θα εξαφανισθούν από την γη.

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ:

  ΟΙ "ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ" ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ.

  Το Ιουδαϊκό ιερατείο, από την εποχή του Μωϋσή και μετά – Ιησούς του Ναυή, Κριτές, Σαούλ, Δαυΐδ, Σολομών κλπ – χρησιμοποίησε, εναντίον των ελληνοφιλισταίων και άλλων λαών, βιολογικά όπλα.
  Τα όπλα αυτά οι εβραίοι τα φύλαγαν στην Κιβωτό της Διαθήκης από την εποχή του Μωϋσή, με αυτά δηλητηρίαζαν τα νερά των αντιπάλων γύρω τους, οι εχθροί τους κατέρρεαν χωρίς να καταλάβουν το γιατί και οι εβραίοι έλεγαν ότι τους βοηθούσε ο Ιεχωβά με τους αγγέλους του, οι οποίοι ανεβοκατέβαιναν συνεχώς τον ουρανό για να σφάζουν τους εχθρούς του Ισραήλ.
  Τα υλικά που είχαν στην κιβωτό της Διαθήκης ήταν ανόργανα και οργανικά δηλητήρια. Τα πιο επικίνδυνα ήταν τα πτωματικά δηλητήρια (μικρόβια του άνθρακα και της πανούκλας). Τα υλικά αυτά που βρίσκονταν στην κιβωτό της Διαθήκης οι ιερείς αποκαλούσαν ΤΟΡΕΦ (=σαπίλα). (Ιστορικός Α. Lods στο βιβλίο του «Μωϋσής», εκδόσεις Σμυρνιώτη, μετάφραση Μάριος Βερέττας, σελίδα 293: «Η λέξη ΤΕΡΑΦΕΙΜ μοιάζει να είναι ο πληθυντικός της λέξεως ΤΟΡΕΦ, που θα πει σαπίλα».)
  Στα εβραϊκά σαράφ σημαίνει καίω, καθαρίζω, εξολοθρεύω με φωτιά. Στον πληθυντικό Σεραφείμ ονομάσθηκαν οι άγγελοι, τα πνεύματα που καθαρίζουν με φωτιά. Ο χαλδαίος θεός Νεργκάλ, με προσωνύμιο Σαράφ ήταν ο θεός των πτωμάτων και της πανούκλας.
  Άρα στα εβραϊκά η λέξη τεραφείμ – σεραφείμ έχει και την έννοια «σαπίλες».
  Τα απλά, οργανικά ή ανόργανα δηλητήρια σκότωναν τους ελληνοφιλισταίους αργά (άγγελοι του Ιεχωβά μιάς ταχύτητας).
  Τα Τεραφείμ ή ΣΕΡΑΦΕΙΜ ήταν άγγελοι του Ιεχωβά υπερηχητικής ταχύτητας (εξαπλής - εξαπτέρυγα).
  Ύμνος της εκκλησίας: "τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ, εξαπτέρυγα, πολυόμματα, μετάρσια, πτερωτά".
  Κάθε Κυριακή η εκκλησία προσεύχεται στους αγγέλους του Ιεχωβά, δηλ. στα δηλητήρια της πανούκλας και του άνθρακα, «στα ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ, τα εξαπτέρυγα, πολυόμματα, μετάρσια, πτερωτά» να σκοτώσουν τους εχθρούς μας.
  Οι "προστάτες" των αεροπόρων μας...
  Δυστυχώς εμείς, οι απόγονοι Δαίδαλου και του Ίκαρου, του Αριστοτέλη και του Ιπποκράτη, είμαστε σήμερα άξιοι μόνο για ΤΟΡΕΦ.
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/11/blog-post_7.html
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. O 'Aρχάγγελος Μιχαήλ' είναι ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ 'πορτιέρης' υποδοχής των δυστυχισμένων ψυχών που ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να περάσουν μέσω τούνελ φωτός ... στον τελικό τους προορισμό, τις φυλακές ψυχών (ψυγεία) του Γιαχβέ στην Σελήνη-Λεβάν, για κατανάλωση. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΜΕΣΗ ΑΘΗΝΑ, ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΩ ΒΟΗΘΑ...

  ΘΕΛΕΙ ΓΝΩΣΙΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΈΛΛΕΙΨΗ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥ.ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ;ΕΡΕΥΝΑ!

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΙ-ΤΖΕΧΟΒΙ...

  www.missionignition.net/bluelament7.php

  Blue lament for humanity

  FAREWELL TO YOU THE DARK OVERLORDS ELI-JEHOVI AND TO YOUR MISSPENT YOUTH.
  FAREWELL TO YOU DARK ANGELS MICHAEL AND GABRIEL FOR YOUR DECEPTIONS SHALL BE NO MORE.
  YOUR DIVIDE AND CONQUER THROUGH THE MANY RELIGIONS AND GODS IS NOW COMING TO AN END.
  YOUR DOUBLE INVERTED MIRROR IS AΒΟUT TO BE SHATTERED IN YOUR FACES.

  ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ: Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ...

  ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. BOHΘΑ ΠΟΛΥ! ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

   Διαγραφή
 7. Ο ΣΟΡΟΣ ΕΓΙΝΕ «ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»; Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ.
  ..Πρέπει να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας επιτελώντας το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ανυπεράσπιστους και απελπισμένους ανθρώπους. Είναι μία δύσκολη αλλά όχι άλυτη εξίσωση, που απαιτεί ομοψυχία, περίσκεψη, αποφασιστικότητα, συνετή διαχείριση και άκαμπτο φρόνημα...

  ...Μέλλον που, με έμπνευση το ευρωπαϊκό όραμα, συνδέεται με έναν νέο πατριωτισμό, ο οποίος δεν αντιστρατεύεται τον κοσμοπολιτισμό αλλά αποτελεί προϋπόθεσή του. Και που είμαι βέβαιη πως όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οι θεσμοί και οι ίδιοι οι πολίτες θα υπερασπιστούν δημιουργικά, αποφασιστικά και με πνεύμα εθνικής συνεννόησης...
  ΑΡΤΣΙ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΚΑΙ ΛΟΥΛΑΣ…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/01/blog-post_17.html
   Οι έλληνες πολιτικοί (και η ιθύνουσα πνευματική, καλλιτεχνική, ακόμη και οικονομική - βλέπε ολιγάρχες των ΜΜΕ - τάξη) έχουν δημιουργήσει δικούς τους άρρωστους κοινωνικούς και ιδεολογικούς κόσμους και ζουν μόνοι τους μέσα σ’ αυτούς. Ο καθένας απ’ αυτούς ενεργεί «ιδιωτικά» και καιροσκοπικά εναντίον των άλλων ενώ το εθνικό και κοινωνικό οικοδόμημα γύρω τους γκρεμίζεται.
   Η πρωτόγονη πολιτική σκέψη, η ασυναρτησία, η διαστροφή στην επικοινωνία, οι ιδιόμορφες γλωσσικές κατασκευές, το κλειστό σύστημα εννοιών, η κατασκευή εχθρών και η δαιμονοποίησή τους, η «λογική» που χρησιμοποιείται για να αυτοεπιβεβαιώνει τους εμμονικούς ισχυρισμούς τους, όλα αυτά είναι γνωρίσματα του ελληνικού πολιτικού και κοινωνικού αυτισμού.
   Το κυριώτερο όμως και πιο παθογνωμονικό εύρημα στους έλληνες πολιτικούς, αυτό που θέτει την διάγνωση του πολιτικού αυτισμού, είναι η έλλειψη εθνικής ευαισθησίας.
   Οι έλληνες πολιτικοί θα ασχοληθούν με πολλά ζητήματα: κλιματική αλλαγή, περιβάλλον, πράσινη ανάπτυξη, δικαιώματα των ζώων, δικαιώματα των μειονοτήτων κλπ.
   Ίσως έχουν ακούσει και την έκφραση Ελληνικός Λαός, Ελληνικό Έθνος και Ελληνική Πατρίδα. Αισθάνονται όμως μία απέχθεια γι αυτές τις έννοιες. Δεν μπορούν να αντιληφθούν κάτι τόσο μεγάλο και σύνθετο. Ξεπερνά τα αυτιστικά όριά τους. Δεν καταλαβαίνουν ότι δίπλα μας υπάρχουν άλλες κοινότητες που θέλουν το κακό μας, ότι ο κόσμος είναι ένα θανατερό λιβάδι και για να επιβιώσουμε απαιτείταιι ενότητα, σύμπνοια, εξυπνάδα, ετοιμότητα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 8. Η ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΣΑΡΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ... ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΓΚΟΥΒΕΡΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΌΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΥΤΗ;! ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ.ΜΙΑ ΓΕΝΙΑΣ ΚΟΥΚΩΝ ΠΟΥ ΧΩΝΟΥΝΕ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΦΩΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΟΎΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ;

  Ε;ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΊΛΙΑ ΜΑΚΡΥΑ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ.ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΩ ΤΥΠΙΚΗΣ ΑΣΧΗΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΘΗΛΥΚΕΣ ΤΗΣ ΦΟΛΙΔΟΦΥΛΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΝ ΓΝΩΡΙΣΜΑ;
  ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΠ'ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΕΙΠΕ....
  ΝΑ'ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΛΟΓΩ ΑΛΑΖΟΝΙΑΣ ΓΔΥΘΗΚΕ Η ΣΚΕΨΙΣ ΤΗΣ ΣΑΥΡΟΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΩΡ ΤΟΥ SAURUS/SOROS/ΣΑΥΡΟΣΟΡΟΣ.

  ΚΑΜΟΥΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟΝ ΛΑΘΟΣ ΌΝΤΑΣ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ " ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ " ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ.

  Η ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ: ΠΟΣΟ ΒΕΒΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΛΏΒΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΔΩΣΜΕΝΟ ΘΩΚΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

  ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΗ ΚΟΝΤΗ ΚΙ ΑΣΧΗΜΗ ΣΑΥΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΦΟΡΑ ΚΑΡΕΚΛΑ;

  " ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝ ΜΗΔΩΝ ΕΣΤΟΡΕΣΑΝ ΔΥΝΑΜΙΝ" ΚΑΤΕΡΙΝΙΩ;ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ.

  ΑΥΤΟ ΚΑΜΟΥΜΕ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ...
  ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΜΟΥΜΕ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΕΣΕ.

  ΑΝΑΜΕΝΕ ΜΑΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...