Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020

Ο ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΦΛΩΡΙΔΗΣ: "ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ".


 
 Το Open Society του Σόρος (και της Αντιγόνης Λυμπεράκη), μια οργάνωση που λειτουργεί ως υπερκράτος στην Ελλάδα, κρύφτηκε! H ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.
                                                ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ
Ο κ. Βασίλης Φλωρίδης είναι εισαγγελέας Εφετών.
Πηγή: Καθημερινή

Η Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων, όπως αυτή τροποποιήθηκε από το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης της 31ης Ιανουαρίου 1967, ορίζει ότι πρόσφυγας είναι το άτομο που εξαιτίας δικαιολογημένου φόβου δίωξης λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητος, κοινωνικής τάξεως ή πολιτικών πεποιθήσεων βρίσκεται εκτός της χώρας της οποίας έχει την υπηκοότητα και δεν μπορεί ή, λόγω του φόβου αυτού, δεν επιθυμεί να απολαύει της προστασίας της χώρας αυτής. Η Σύμβαση διασφαλίζει τα δικαιώματα των προσφύγων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών του Παλέρμο του 2000 κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος, ορίζει μέτρα για την πρόληψη, καταστολή και τιμωρία της εμπορίας ανθρώπων και της διακίνησης προσώπων, ιδιαίτερα γυναικών και παιδιών καθώς και για τη διακίνηση μεταναστών από τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα (Ν. 3875/2010 ΦΕΚ 158/A/20-9-2010). 


(ΤΟ  ΣΗΜΕΡΙΝΟ  ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΕΙΟ  ΑΝΘΡΩΠΩΝ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΣΟΡΟΣ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ  ΤΟΥ)

Εμπορία ανθρώπων είναι η στρατολόγηση, μεταφορά, μετακίνηση, υπόθαλψη ή παραλαβή ατόμων, με τη χρήση συγκεκριμένων μέσων όπως απειλή ή χρήση βίας ή άλλες μορφές εξαναγκασμού, όπως απαγωγή, απάτη, εξαπάτηση, κατάχρηση εξουσίας ή μιας ευάλωτης θέσης, ή παροχής ή είσπραξης χρημάτων ή ωφελημάτων, για να επιτευχθεί η συναίνεση του ατόμου που έχει τον έλεγχο ενός άλλου ατόμου, με σκοπό την εκμετάλλευση αυτού.
Η λαθραία διακίνηση μεταναστών συνίσταται στην αποκόμιση οικονομικού ή άλλου υλικού οφέλους από την παράνομη είσοδο ενός προσώπου σε κράτος του οποίου το εν λόγω πρόσωπο δεν είναι υπήκοος ή κάτοικος. Ο σκοπός δηλαδή της λαθρομετανάστευσης είναι η παράνομη διασυνοριακή μεταφορά με στόχο την άμεση ή έμμεση απόκτηση οικονομικού ή άλλου οφέλους, ενώ ο σκοπός της εμπορίας ανθρώπων είναι η εκμετάλλευση.
Τα ως άνω εγκλήματα, της εμπορίας ανθρώπων και της λαθραίας διακίνησης μεταναστών, συνοπτικά δηλαδή της εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ο ΟΗΕ κατατάσσει στο οργανωμένο έγκλημα, το οποίο και αποτελεί τη μάστιγα του 21ου αιώνα. Η εμπορία ανθρώπων και η λαθραία διακίνηση μεταναστών αποτελούν σοβαρές απειλές για την ανθρωπότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και δυστυχώς, συνεχίζουν να υφίστανται και να αποφέρουν τεράστια κέρδη σε όσους συστηματικά ασχολούνται με τις παράνομες αυτές δραστηριότητες. Τα Ηνωμένα Εθνη ορίζουν την εμπορία ανθρώπων ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Το Καταστατικό της Ρώμης του Ιουλίου 1998, το οποίο τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2002 και αφορά στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που εδρεύει στη Χάγη, προβλέπει ότι το Δικαστήριο ιδρύθηκε ως ένας μόνιμος μηχανισμός με αρμοδιότητα να δικάζει άτομα που κατηγορούνται σε παγκόσμια κλίμακα για σοβαρά εγκλήματα που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία της ανθρωπότητας, με σκοπό την εγγύηση, τον διαρκή σεβασμό και την εφαρμογή της διεθνούς δικαιοσύνης. Η παράγραφος 1 του άρθρου 7 του Καταστατικού (Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας), προσδιορίζει ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σειρά πράξεων που διαπράττονται ως μέρος ευρείας και συστηματικής επίθεσης που κατευθύνεται κατά οποιουδήποτε αμάχου πληθυσμού, εν γνώσει της επίθεσης. Επίσης, η παράγραφος 1(γ) του άρθρου 7, απαγορεύει την άσκηση οποιασδήποτε ή όλων των εξουσιών οι οποίες είναι σύμφυτες στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας επί προσώπων, και περιλαμβάνει την άσκηση τέτοιας εξουσίας κατά την εμπορία προσώπων, ιδιαίτερα γυναικών και παιδιών. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και στερούν τους ανθρώπους των βασικών θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τις τελευταίες ημέρες η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί έκπληκτη τη δόλια, συστηματική, πιεστική και εκβιαστική προώθηση αλλά και εξευτελιστική εκμετάλλευση της απελπισίας και της ανέχειας χιλιάδων ανθρωπίνων υπάρξεων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, που στοιβάζονται στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας από τη γείτονα χώρα. Αυτό δε συμβαίνει, γεγονός πρωτοφανές, υπό την καθοδήγηση των ανωτάτων εκτελεστικών οργάνων της, με σκοπό οι άνθρωποι αυτοί να διαβούν παράνομα τα σύνορα της Ε.Ε. Η ενέργεια αυτή, η οποία ασκείται ως μέσο πίεσης προς την Ε.Ε. για την επίτευξη οικονομικού ή άλλου οφέλους, δυνητικά θα μπορούσε να συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, καθόσον το οικονομικό όφελος εν προκειμένω επιδιώκεται με τη μορφή «εκβίασης» ανθρωπίνων ψυχών και υπαίτιας δημιουργίας συνθηκών και κατάστασης που συνιστά ένα απρόβλεπτο και χωρίς προηγούμενο εκρηκτικό μείγμα, το οποίο, εν μέσω μάλιστα πανδημίας στην υφήλιο εξαιτίας του κορωνοϊού, θέτει σε άμεσο κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Μία τέτοιου είδους ενέργεια μπορεί, κατά συνέπεια, να υπαχθεί στην αρμοδιότητα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Εδώ όμως δημιουργείται το εξής παράδοξο. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση της Ρώμης. Η Τουρκία δεν έχει επίσης υπογράψει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Είναι δε προφανής ο λόγος που δεν έχει υπογράψει καμία από τις δύο αυτές Συμβάσεις, αφού προτεραιότητα της γειτονικής μας χώρας είναι η προώθηση της πολιτικής και των συμφερόντων της και δευτερευόντως η τήρηση του διεθνούς δικαίου. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν η Τουρκία αφενός μεν να παραδίδει μαθήματα διεθνούς δικαίου στην Ελλάδα, αφετέρου δε να κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση αυτών.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το πρόσφατο παράδειγμα των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στις 5 Μαρτίου από Τούρκο δικηγόρο, και για λογαριασμό τριών Σύρων, σχετικά με την άρση των μέτρων της προσωρινής αναστολής καταθέσεων αιτήσεων ασύλου για λόγους εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας, που αποφάσισε την 1η Μαρτίου το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό. Οι προσφεύγοντες ζητούσαν από το δικαστήριο να λάβει προσωρινά μέτρα κατά της Ελλάδας θεωρώντας παράνομη την απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

(Η  ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ  ΚΑΙ  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ  ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΣΤΟΧΩΝ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ  ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ  ΤΟΥ).  

Το ΕΔΔΑ με απόφασή του στις 6 Μαρτίου, απέρριψε το αίτημα να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ελλάδας για την αναστολή ασύλου αφού, υπό τις παρούσες συνθήκες, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από το πλαίσιο της διεθνούς προστασίας των προσφύγων, το οποίο στηρίζεται σε μεμονωμένες και εξατομικευμένες αιτήσεις. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση δεν στηρίζονται σε λόγους σχετιζόμενους με φόβο δίωξης στην Τουρκία, αλλά σε λόγους οικονομικούς. Το γεγονός όμως αυτό προσκρούει στον ίδιο τον σκοπό της διεθνούς προστασίας των προσφύγων. Στην προκειμένη δηλαδή περίπτωση, είναι σαφές ότι πρόκειται για συλλογική και οργανωμένη μετακίνηση πληθυσμών για την εξυπηρέτηση πολιτικών στόχων κατά σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμβάσεις εγγυώνται την τήρηση των ατομικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, δεν μπορούν όμως να υποχρεώσουν κανένα κράτος να αδιαφορήσει για την ίδια την ύπαρξή του. Σκοπός των διεθνών συμβάσεων είναι η διασφάλιση των ανθρωπιστικών κεκτημένων και όχι η διάλυση των κρατών.

Κάθε κράτος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να προστατέψει τα σύνορά του και να εγγυηθεί την εσωτερική ασφάλεια στους υπηκόους του. Οπως ορθά ειπώθηκε, «αν καταργηθούν τα εθνικά σύνορα, τότε θα υψωθούν τείχη».   ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.

ΟΡΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ  
Ο ελληνικός όρος γενοκτονία είναι ταυτόσημος με τον διεθνώς χρησιμοποιούμενο όρο genocide που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις γένος και κτείνω (=φονεύω).
Με αυτόν τον όρο αποδίδεται κυριολεκτικά η από τους αρχαιότατους χρόνους υφιστάμενη έννοια και ακριβέστερα ένα από τα αρχαιότερα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο.
Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της φυλής. Στα βίαια δε μέσα αυτά περιλαμβάνονται και σειρά απαγορευτικών μέτρων επί εθνικών, θρησκευτικών, γλωσσικών, ηθικών, ιστορικών ή άλλων παραδόσεων προκειμένου να επέλθει διαφοροποίηση ή αλλοίωση της καταδιωκόμενης φυλής με βέβαιη την συν τω χρόνω απώλεια του εθνικού και φυλετικού γνωρίσματος της. Σύμφωνα με το άρθρο 2 της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταστολή Εγκλημάτων Γενοκτονίας, η Γενοκτονία ορίζεται ως
" ...οποιαδήποτε από τις παρακάτω πράξεις με στόχο τον μερικό ή ολικό αφανισμό μιας φυλετικής, εθνικής ή θρησκευτικής ομάδας, όπως:
1.   Θανάτωση των μελών της ομάδας
2.   Πρόκληση σοβαρής σωματικής ή ψυχικής βλάβης σε μέλη της ομάδας
3.   Σκόπιμη επιβολή συνθηκών ζωής με στόχο το φυσικό αφανισμό, ολικό ή μερικό, μελών της ομάδας
4.   Επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση γεννήσεων εντός της ομάδας

5.   Δια της βίας μεταφορά ανήλικων μελών της ομάδας σε κάποια άλλη."


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ   ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 


Διαβάστε  και  τα  παρακάτω  άρθρα:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΟΡΟΣ; 

 

 

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΗΚΕ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ. 

 

 

 

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΜΠΟΛΙΑΣΜΑ ΚΑΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΡΠΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. Δημοσιεύτηκε χτες τα μεσάνυχτα στην εφημερίδα της κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη ακινήτων, για τους λαθρομετανάστες. 

 

 

 

ΑΚΟΥΣΙΟΙ ΜIΣΘΟΦΟΡΟΙ 

 

 

Ο ΣΟΡΟΣ, Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΕΙ ΩΚΥΤΟΚΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Η ΩΚΥΤΟΚΙΝΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΣΟΡΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. 

 

 

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΧΙΟ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΙΠΟΣ, ΠΟΥ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ, ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. 

 

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Στέλνουμε 30.000 μετανάστες τώρα σε Ελλάδα». Οι λαθρομετανάστες πραγματοποιούν επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ελληνικών ΜΑΤ με τουρκικά δακρυγόνα. Εάν μπουν μέσα, οι τούρκοι πράκτορες θα τους εφοδιάσουν βέβαια με όπλα και χειροβομβίδες. 

 

 

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. Απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Ποταμιάς. 

 

 

 

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: Χωρίς έλεγχο και με διαδικασίες fast track οι νέες δομές για τους λαθρομετανάστες 

 

 

 ΚΟΥΛΗΣ: «ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ (ΜΚΟ). ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η 17ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ …ΠΑΪΑΤ ΓΙΑ ΤΑ «ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ». 

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΟΡΜΠΑΝ: "ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ". «Στρατηγός» Στεφανής από την Λέσβο: «Τι σας πειράζουν 20.000 μετανάστες; Στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουμε 1,8 εκατομμύρια»!

 

 


 

10 σχόλια :

 1. Υπουργός Εξωτερικών Φινλανδίας: «Η Ελλάδα αντιδρά όπως κάθε άλλο κυρίαρχο κράτος που προστατεύει τα σύνορά του».
  Ο ΦΙΛΛΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ – ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ. ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ.
  Συνέντευξη στην εφημερίδα Helsingin Sanomat
  Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Πέκα Χάβιστο, είναι σαφές ότι η Τουρκία ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα μέσω μιας υβριδικής επιχείρησης στα σύνορα της χώρας και επομένως η παράμετρος της εθνικής ασφάλειας βαρύνει περισσότερο εκείνης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά την αξιολόγηση των ενεργειών της Ελλάδας.
  Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπισθεί τα σύνορά της από μια υβριδική επιχείρηση που ξεκίνησε η Τουρκία. Σε μια παρόμοια κατάσταση, η Φινλανδία θα ενεργούσε επίσης για να αποτρέψει όσους επιδιώκουν να διασχίσουν τα σύνορα μέσω μιας υβριδικής επιχείρησης, λέει ο Υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χάβιστο (Πράσινος).
  “Η Ελλάδα αντιδρά όπως κάθε άλλο κυρίαρχο έθνος που προστατεύει τα σύνορά του. Τα σύνορα των κρατών δεν είναι ανοιχτά, τα διέρχεται κανείς με την προβλεπόμενη διαδικασία και με τα απαραίτητα έγγραφα.”
  Οι κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους κάποιος μπορεί να αιτηθεί άσυλο όταν μετακινείται από την μία χώρα στην άλλη, δεν ακυρώνονται διότι κάποιοι άνθρωποι πίστεψαν ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά, λέει ο Χάβιστο.
  “Η Τουρκία ξεκίνησε μια υβριδική επιχείρηση που προσέλκυσε χιλιάδες ανθρώπους στα Ελληνικά σύνορα. Έφθασαν στα σύνορα, σαφώς όχι μόνο κατόπιν αιτήματος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και με κάποια βοήθεια.”
  Ο τρόπος με τον οποίο οι χώρες της ΕΕ τελικά κατέληξαν στην ολοκλήρωση των δύσκολων διαπραγματεύσεων για να υποστηρίξουν την Ελλάδα σε μία δύσκολη περίσταση, μπορεί να θεωρηθεί σημαντικός, λέει ο Χάβιστο.
  “Ορισμένες ΜΚΟ δήλωσαν με απογοήτευση ότι η ΕΕ παράγει μόνο χαρτιά. Λέω ότι μακάρι να μπορούσε ακόμα και να παράγει χαρτιά. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάστηκε χρόνος για την ΕΕ να διαμορφώσει μια κοινή θέση. Αλλά ήταν εξαιρετικής σημασίας. “
  “Υπάρχουν πολλοί λόγοι να θεωρήσουμε τα γεγονότα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα ως μια υβριδική επιχείρηση και πίεση από την Τουρκία ειδικά κατά της Ελλάδας”. Εάν στα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας γινόταν κάποια αντίστοιχη υβριδική ενέργεια, που προφανώς θα δοκίμαζε τις ικανότητές της να αντιδράσει, τα σύνορα θα έκλειναν, λέει ο Χάβιστο. “Μια υβριδική επιχείρηση θα έκλεινε τα σύνορα με οποιοδήποτε τρόπο και υπάρχει το άρθρο 16 του νόμου περί φύλαξης των συνόρων. Μια ανεξάρτητη χώρα πρέπει πάντα να εκμεταλλεύεται αυτή την ευκαιρία.” “Η Τουρκία θέλει να κάνει αναδιάταξη εθνοτήτων. Μετακινεί τους Σύριους σε περιοχές και χωριά που δεν είναι η πατρίδα τους. Ο λόγος είναι ότι η Τουρκία θέλει μια ζώνη ασφαλείας στα σύνορα της.”
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΡΟΠΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2 ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ,ΚΟΙΤΏΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΣΤΟ OPEN TV "ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ".

  ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΟ ΤΈΛΕΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΗΣΟΥΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ.
  ΤΥΧΑΙΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣ Ο ΟΛΛΑΝΔΌΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΙΤΉΘΗΚΕ ΑΥΤΟΒΟΎΛΩΣ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ=ΤΥΡΟΣ+ΣΙΔΩΝΑ ΕΡΠΕΤΩΝ ΦΩΛΕΑ,ΤΟ 2011;ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Ο ΚΟΛΒΕΝΜΠΑΧ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!
  Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΤΟΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΊΚΟΥ,ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΗ,ΤΟΥ ΡΟΖΑΚΗ/ΡΟΖΕΝΣΤΑΊΝ,ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ/ΕΛΙΑΜΕΠ,ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΕΛΑ,ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ,ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΒΊΔ, ΤΟΥ ΠΑΫΑΤ,ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΟΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥ,ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ,ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ,ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ,ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΆ,ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ,ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗΣ,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ,ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ,ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ=ΣΑΒΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΥ.

  ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΗΣΟΥΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ.ΟΙ ΠΙΟ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΑΛΗΤΩΝ ΕΛΙΤΙΣΤΩΝ ΔΕ;ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΙΩΣ ΙΠΠΌΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ....
  ΣΚΑΛΕΣ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΜΑΣΣΩΝΟΥΣ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ LIONS ΕΤΟΥΤΟΙ.

  ΨΑΧΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΊΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΆΖΑΡΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΠΡΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ+ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ,Ο ΠΙΟ ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΟΛΩΝ,Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΡΟΣ.

  ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΙΚΕΣ ΣΑΥΡΕΣ,ΤΥΠΟΥ ΣΑΥΡΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΟΥΡΑ,ΛΕΓΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ,ΚΑΙ Η ΕΤΕΡΗ ΣΑΥΡΑ Η ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΙΑ Η ΡΑΤΣΑΣ "ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ SAURA" ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΝΙΜΩΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΚΙ ΟΤΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ,Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΖΑΚΗΣ;
  ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ.ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΡΙΑ ΙΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΛΩΧ ΝΤΟΡΑ,ΤΗΝ MISS ADRENOCHROME ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ/ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ/ ΤΣΕΤΙΝ,ΤΟN ΛΟΥΚΑ ΤΣΟΥΚΑΛΗ,ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΓΗΣ.

  ΑΥΤΟ;
  ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΙΣ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ,ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
  ΤΩΡΑ;
  ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΊΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΛΩΡΙΔΗ TOTE;Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΙ Ο ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΣ ΠΑΤΗΡ ΗΜΩΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΊΣΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αθήνα - Σόρος - Κούλης
  Το Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων αποτελεί την «καρδιά» του δικτύου ένταξης. Δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων με στόχο να αποτελέσει ένα κεντρικό όργανο του δήμου, που σε συνεργασία με τοπικές και διεθνείς οργανώσεις καθώς και θεσμικούς φορείς συμβάλλει στον στρατηγικό σχεδιασμό για την ομαλή ένταξη μεταναστών και προσφύγων στη ζωή της πόλης και στην προάσπιση της κοινωνικής συνοχής.
  Στέγαση, υγεία, νομική υποστήριξη, εκπαίδευση και μάθηση, ένταξη στην αγορά εργασίας και έμφυλη διάσταση του προσφυγικού, είναι οι θεματικές του κέντρου.
  Ο ενδιαφερόμενος προσέρχεται σε ένα σημείο διοικητικής εξυπηρέτησης από όπου λαμβάνει συγκεντρωμένα ενημέρωση, με δυνατότητα διερμηνείας, αναφορικά με το καθεστώς διαμονής του, τις πιθανές κοινωνικές παροχές για κάποιες από τις οποίες μπορεί να υποβάλλει αίτηση, τη δυνατότητα πρόσβασης σε ενταξιακά προγράμματα του δήμου ή την παραπομπή σε άλλους πάροχους αντίστοιχων υπηρεσιών. Στο ίδιο κτήριο, υλοποιούνται οι παράλληλες ενταξιακές δράσεις και συγκεκριμένα τα μαθήματα ελληνικών, αγγλικών και υπολογιστών, οι διαπολιτισμικές δράσεις και οι εξατομικευμένες συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θεσσαλονίκη - Σόρος - Κούλης
   Γνώση, μάθηση, επαφή, δημιουργία, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση, αποδοχή, διάδραση ανάμεσα σε παιδιά πρόσφυγες, μετανάστες και Έλληνες. Αυτός είναι ο στόχος του Προγράμματος "Δια-Δρασις" στο δήμο Θεσσαλονίκης. Παιδιά όλων των ηλικιών παρακολουθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και συμμετέχουν σε δραστηριότητες με σκοπό την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων τους, αλλά και την ομαλή ένταξή τους στην πόλη. Το πρόγραμμα απαντά σε βασικά ζητούμενα ώστε ο προσφυγικός πληθυσμός να απολαμβάνει καλύτερη πρόσβαση στο σχολείο, προσφέροντας ταυτόχρονα ευκαιρίες και στον γηγενή πληθυσμό.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Λάρισα - Σόρος - Κούλης
   Ο δήμος Λάρισας προχώρησε στη δημιουργία πιλοτικού Κέντρου Κοινότητας, που λειτουργεί ως χώρος συνάθροισης προσφύγων και αιτούντων άσυλο όλων των ηλικιακών ομάδων με στόχο την ενδυνάμωση τόσο των προσφύγων όσο και των κοινοτήτων υποδοχής. Για αυτόν τον σκοπό, δημιουργήθηκε ένας χώρος συζήτησης και συμμετοχής των ωφελούμενων στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους. Παράλληλα, στον δήμο Λάρισας λειτουργούν 8 τμήματα εκμάθησης ελληνικών και δύο τμήματα εκμάθησης αγγλικών, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες σημαντικές δράσεις.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Ηράκλειο - Σόρος - Κούλης
   Μέσω της εργασιακής συμβουλευτικής ο δήμος Ηρακλείου στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας, στην εργασιακή αποκατάσταση και στην προετοιμασία για την αγορά εργασίας των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων. Ήδη 94 ωφελούμενοι έχουν λάβει υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής μέσω ατομικών εξατομικευμένων συνεδρίων, έχουν διασυνδεθεί με εργοδότες, έχουν προετοιμαστεί για συνέντευξη ακόμα και με τη δημιουργία βιογραφικού. Έτσι 55 ωφελούμενοι πραγματοποίησαν συνεντεύξεις εργασίας, σε 35 ωφελούμενους προτάθηκαν θέσεις εργασίας με ασφάλιση και μισθό ανώτερο του βασικού ενώ 18 άτομα εργάζονται.
   Παράλληλα, οι κοινωνικές δράσεις μέσω πολιτιστικών δρώμενων ενθάρρυνε τις προσπάθειες για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων στην πόλη καθώς 12 Αφγανοί μαθητές συγκρότησαν ομάδα χορωδίας, Σύρος πρόσφυγας έγραψε και αφηγήθηκε ποίημα, 20 ενήλικες Κούρδοι πρόσφυγες δραστηριοποιούνται σε χορευτική ομάδα ενώ 7 Αφγανοί μαθητές παρουσίασε έκθεση φωτογραφίας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Καρδίτσα - Σόρος - Κούλης
   Ο δήμος Καρδίτσας υποστηρίζει τα παιδιά πρόσφυγες, που μένουν στην πόλη, να μάθουν τη γλώσσα καταγωγής τους καθώς είτε διότι όταν έφυγαν από τη χώρα τους δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν το σχολείο είτε διότι ενώ μιλούν την αραβική γλώσσα πολύ καλά δεν έχουν τη δυνατότητα της ανάγνωσης και της γραφής. Έτσι, με πρωτοβουλία του δήμου ιδρύθηκε αραβικό σχολείο με στόχο την ενδυνάμωση της προσφυγικής κοινότητας και την προαγωγή της ένταξης των παιδιών.
   Επιπλέον, ο δήμος ανέπτυξε δύο πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας και την εξοικείωσή της με τον πληθυσμό των προσφύγων καθώς και τη δημιουργική αλληλεπίδραση των διαφορετικών πολιτισμών που συμβιώνουν στη πόλη. Δύο ομάδες παραδοσιακών χορών της αραβόφωνης κοινότητας και της αφρικανικής κοινότητας και δράση πολυπολιτισμικής κουζίνας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  5. Λιβαδειά - Σόρος - Κούλης
   Ο δήμος Λεβαδέων διακρίθηκε για τη φιλοξενία, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό του στη διαφορετικότητα, με το χρυσό βραβείο στα "Best City Awards 2018" στην κατηγορία "Βιωσιμότητα και Εταιρική Ευθύνη". Είναι ο πρώτος δήμος της Ελλάδας, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που ανέλαβε με επιτυχία το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα και λειτούργησε ως πρότυπο για άλλες πόλεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, α)80 εξοπλισμένα διαμερίσματα (6 θέσεις φιλοξενίας ανά διαμέρισμα), β)παροχή χρηματικής βοήθειας μέσω προπληρωμένης κάρτας, γ)παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης & εκπαίδευσης σε παιδιά και ενήλικες, δ)δραστηριότητες ενσωμάτωσης και ένταξης στην τοπική κοινωνία.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  6. Ο Καναδάς έκλεισε τα σύνορά του σε μετανάστες.
   Στο περαιτέρω κλείσιμο των συνόρων του από σήμερα τα μεσάνυχτα προχωράει ο Καναδάς, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα.
   Ο πρωθυπουργός της χώρας ανήγγειλε το εν λόγω μέτρο τονίζοντας πως «σε καιρούς κρίσεις απαιτούνται "ακραία" μέτρα».
   Τέλος ανακοίνωσε ότι όσοι ερχόμενοι από τις ΗΠΑ ζητάνε άσυλο θα επιστρέφουν εκεί.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  7. Τραμπ: «Οι ΗΠΑ δεν θα τεθούν σε καραντίνα αλλά κλείνω τα σύνορα στους λαθρομετανάστες». ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.
   O Aμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ ανακοίνωσε ότι «δεν θα χρειαστεί να κηρυχθεί όλη η χώρα σε καραντίνα. αφού δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη».
   Ομως εξήγγειλε ότι «οι ΗΠΑ θα κλείσουν τα σύνορα με το Μεξικό, όπως έχει ήδη γίνει και με τον Καναδά βάσει του νόμου για την δημόσια υγεία ώστε να εμποδίσει τους μετανάστες να μπαίνουν παράνομα στα σύνορα. Η παράνομη μετανάστευση απειλεί να δημιουργήσει την τέλεια καταιγίδα».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...