Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΟΙ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ" ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ, ΤΟΥΣ ΚΛΙΝΤΟΝ, ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ...

Στην  Γερμανία μία εταιρεία υπόσχεται εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε λίγους μήνες.  Θέλουν  να  τους  το  αρπάξουν  οι  αμερικανοί.  Τέτοια  έχουν  ξανακάνει  οι  αμερικανοί  πολλές  φορές.

Μπορεί να θεωρούμε ότι θα αργήσει να έρθει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όμως οι ΗΠΑ και η Γερμανία επιδίδονται σε μια πρωτοφανή κόντρα για το ποιος θα καταφέρει να πάρει πρώτος την πατέντα.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να προσελκύσει με την βοήθεια μεγάλων χρηματικών πόρων Γερμανούς επιστήμονες που εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου κατά του νέου ιού, εξασφαλίζοντας έτσι την αποκλειστικότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στην περίπτωση αυτή, το εμβόλιο «θα ήταν αποκλειστικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε πηγή της γερμανικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά του το Βερολίνο προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο πάνω σε αυτή την εταιρεία, προτείνοντας με την σειρά του προνομιακούς οικονομικούς όρους.

Ο ανταγωνισμός αυτός αφορά την εταιρεία βιοτεχνολογίας «CureVac», με έδρα την  Τυβίγγη  στην Βάδη – Βιρτεμβέργη.
Διαθέτει, επίσης, παραρτήματα στην Φρανκφούρτη και στην Βοστόνη.

Κορωνοϊός: Ποιά είναι η «CureVac»
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 και εμφανίζεται ως επιχείρηση που ειδικεύεται στην «ανάπτυξη θεραπειών κατά του καρκίνου, θεραπειών με βάση τα αντισώματα, αγωγών για σπάνιες νόσους και εμβολίων».

Το εργαστήριο αυτό εργάζεται σήμερα σε σύμπραξη με το Institut Paul – Ehrlich, που ειδικεύεται στην έρευνα για τα εμβόλια και αναφέρεται στο γερμανικό υπουργείο Υγείας, για την παρασκευή εμβολίου κατά του Covid-19.


«Η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται πολύ η ανάπτυξη εμβολίων και ενεργών φαρμακευτικών συστατικών κατά του νέου κορωνοϊού να πραγματοποιηθεί στην Γερμανία και την Ευρώπη», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας στην Die Welt.
Ως προς αυτό, «η κυβέρνηση βρίσκεται σε εντατικές διαβουλεύσεις με την CureVac», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο επικεφαλής της «CureVac», Daniel Menichella, συναντήθηκε στις 2 Μαρτίου στον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19, ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η εταιρεία, χωρίς να αποκαλύψει τις οικονομικές προσφορές που της έγιναν.
«Είμαστε πολύ σίγουροι για την ικανότητά μας να αναπτύξουμε ένα ισχυρό εμβόλιο σε διάστημα λίγων μηνών», είχε δηλώσει τότε ο Daniel Menichella σε ανακοίνωση Τύπου που εκδόθηκε από την εταιρεία του.

Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι η «CureVac» προσβλέπει στην εκκίνηση των κλινικών δοκιμών «στις αρχές του καλοκαιριού 2020».


Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία έλαβε τον Ιανουάριο 8,3 εκατομμύρια από την CEPI, με στόχο να αξιοποιήσει την τεχνολογία εμβολίων χαμηλής δόσης, που φάνηκε θετική στις πρώτες δοκιμές για λύσσα, για χρήση κατά του κορωνοϊού.
Η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα έχει ένα πειραματικό εμβόλιο έτοιμο μέχρι τον Ιούνιο ή Ιούλιο και στη συνέχεια θα επιδιώξει να κάνει δοκιμές σε άνθρωπο, αφότου λάβει και την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Ο Florian von der Muelbe, Διευθυντής Παραγωγής και συνιδρυτής, δήλωσε στο Reuters ότι ένας τρόπος δράσης που επιτρέπει μια χαμηλή δοσολογία για να προκαλέσει μια ανοσοποιητική αντίδραση κατά της λύσσας θα εφαρμοζόταν και στην περίπτωση του κορωνοϊού.
Ωστόσο, ένας κύκλος παραγωγής διαρκεί πολλές εβδομάδες, αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας. Ενδεχομένως θα απαιτηθούν περισσότερες από μία δόσεις για την ανοσοποίηση ενός ατόμου, αλλά μια μαζική παραγωγή μπορεί να εξυπηρετήσει εκατομμύρια ανθρώπους.
Η εταιρεία ανταγωνίζεται την αμερικανική Moderna, η οποία λαμβάνει επίσης χρηματοδότηση από το CEPI, και τη γερμανική BioNTech, την οποία η Pfizer έχει προσδιορίσει ως δυνητικό εταίρο συνεργασίας.

Πάντως, υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι θα χρειαζόταν έως και 18 μήνες για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού.ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ   Υ.Γ.


Eμβόλιο κορωνοϊού: Οξύνεται η κόντρα Γερμανίας και ΗΠΑ - «Θα βάλουμε βέτο αν πάει να το αγοράσει ο Τραμπ».

Η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει την πρόθεσή της να υπερασπισθεί τα γερμανικά φαρμακευτικά εργαστήρια που εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορονοϊού μετά τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο και σύμφωνα με τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να βάλει χέρι σε γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας.
«Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί πολύ σημαντική την δυνατότητα παρασκευής εμβολίων στην Γερμανία και την Ευρώπη», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας στον όμιλο Τύπου Funke.
Η εκπρόσωπος υπενθύμισε επίσης ότι το Βερολίνο μπορεί να θέσει βέτο στα σχέδια εξαγοράς ή επενδύσεων στις εθνικές εταιρείες που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας.
«Η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να εξετάσει από κοντά τις εξαγορές γερμανικών εταιρειών από ξένες χώρες, κυρίως εάν διακυβεύονται συμφέροντα ασφαλείας της Γερμανίας και της Ευρώπης», προειδοποιεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας.
Οι δηλώσεις αποτελούν αντίδραση στις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες στην εφημερίδα Die Welt και κάνουν λόγο για ένταση ανάμεσα στο Βερολίνο και την Ουάσινγκτον, εξαιτίας της προσπάθειας των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να προσελκύσει με την βοήθεια μεγάλων χρηματικών πόρων Γερμανούς επιστήμονες που εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου κατά του νέου ιού, εξασφαλίζοντας έτσι την αποκλειστικότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες.


14 σχόλια :

 1. ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΝΕΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ. ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.
  Έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους του Ωρωπού, της Μαλακάσας και των γύρω περιοχών έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνηση για δημιουργία κλειστού κέντρου αλλοδαπών προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο στη Μαλακάσα.
  Συγκεκριμένα, αναταραχή επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου όταν οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν στο λιμάνι του Ωρωπού με σκοπό να διαμαρτυρηθούν στην άφιξη 700 αλλοδαπών.
  Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι "είχαμε πληροφορίες πως τα ξημερώματα της Κυριακής θα κατέφθανε στο λιμάνι ένα αρματαγωγό με πρόσφυγες, προκειμένου να εγκατασταθούν στη νέα δομή σε στρατόπεδο στη Μαλακάσα".
  Οι κάτοικοι αντέδρασαν προχωρώντας στον αποκλεισμό του λιμανιού, οδηγώντας το πλοίο σε άλλη τοποθεσία.
  «Έχει καταλυθεί η έννοια της δημοκρατίας»
  Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο αντιδήμαρχος της Μαλακάσας, Κωνσταντίνος Λίτσας, σημείωσε: «Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας σαν πολίτες της Μαλακάσας γιατί έχει καταλυθεί η έννοια της δημοκρατίας. Δεχθήκαμε σωματική επίθεση από τα ΜΑΤ».
  Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως σε ένα χωριό με λιγοστούς κάτοικους φιλοξενούνται πολλοί πρόσφυγες.
  «Οι υποδομές είναι για 400 άτομα και έχουμε 2.500».
  Σύμφωνα με τον κ. Λίτσα, δεν υπήρχε διάλογος με τις Αρχές, ούτε ενημέρωση για την έλευση των προσφύγων.
  «Κανένας διάλογος, καμία συνεννόηση, η μόνη λύση είναι τα ΜΑΤ», κατέληξε.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΑΝ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΕΣΕΙ ΛΟΓΩ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΑΤΟΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ; ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ; Α.
  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΪΟΥΣΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ 19.10.2019, "Η ανθρώπινη νοημοσύνη σε... πτώση", Σπύρος Μανουσέλης
  "Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει μείωση του IQ στους ευρωπαϊκούς λαούς. Για παράδειγμα, τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε αναπτυγμένες χώρες όπως η Φινλανδία, η Αγγλία και η Δανία, καταγράφουν στις νεότερες γενιές μια σαφή πτώση του IQ. Ετσι, ο δείκτης νοημοσύνης (IQ) φαίνεται να μειώνεται στις γενιές των Ευρωπαίων που έχουν γεννηθεί μετά το 1975!
  Σε αυτό το απαισιόδοξο και ιδιαίτερα ανησυχητικό συμπέρασμα κατέληξαν πρώτοι δύο Νορβηγοί ερευνητές, οι οικονομολόγοι Μπερντ Μπράτσμπεργκ και Ολε Ρόγκεμπεργκ που εργάζονταν στο Κέντρο Οικονομικής Ερευνας Frisch Centre του Οσλο. Η μελέτη τους αφορούσε νεαρούς Νορβηγούς που έκαναν τη στρατιωτική τους θητεία και είχαν γεννηθεί από το 1962 έως το 1991. Εκτός ότι ανέλυσε περίπου 730.000 αποτελέσματα από IQ τεστ, ένα επιπλέον στοιχείο της νορβηγικής έρευνας είναι ότι συνέκρινε τα αποτελέσματα IQ μεταξύ αδελφών, προσώπων δηλαδή που μεγάλωσαν στο ίδιο ακριβώς κοινωνικό περιβάλλον και μοιράζονται αρκετά συγγενικά γονίδια.
  Ετσι προέκυψε ότι μεταξύ αδελφών το IQ αυξανόταν κατά 0,20 μονάδες στα άτομα που είχαν γεννηθεί από το 1962 μέχρι το 1975, ενώ μειωνόταν κατά 0,33 μονάδες στα άτομα που είχαν γεννηθεί κατόπιν, από το 1975 έως το 1991. Η νορβηγική μελέτη δημοσιεύτηκε το 2018 στο περιοδικό «PNAS», εγκυρότατη επιθεώρηση της αμερικανικής ακαδημίας επιστημών, προκαλώντας πανικό για ορατή πλέον και καταγεγραμμένη απειλή δραματικής μείωσης της ανθρώπινης νοημοσύνης στις νεότερες γενεές.
  Ανάλογες έρευνες, που έγιναν σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες ακόμα, διαπίστωσαν μια ανάλογη πτώση στα IQ τεστ των νεότερων γενεών. Με αποτέλεσμα ολοένα και συχνότερα επιφανείς επιστήμονες να διερωτώνται γιατί ο δείκτης νοημοσύνης των ανθρώπων φαίνεται πως μειώνεται. Μάλιστα ορισμένοι ειδικοί, όπως ο ανθρωπολόγος E. Dutton και ο ψυχολόγος R. Lynn, υποστηρίζουν ότι η νοημοσύνη των ανθρώπων έχει ήδη αρχίσει να φθίνει ανεπανόρθωτα και αυτή η καταστροφική πορεία θα επιδεινωθεί με τον χρόνο!
  Οσο για τα αίτια της συντελούμενης καταστροφής του ανθρώπινου νου, αυτά παραμένουν άγνωστα και (σκοπίμως;) ασαφή: από την πλανητική οικολογική και διατροφική υποβάθμιση, μέχρι την παιδαγωγική-κοινωνική καταστροφή που δήθεν επιφέρει η μετανάστευση «κατώτερων» πληθυσμών στις πιο αναπτυγμένες οικονομικά χώρες".
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΑΝ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΕΣΕΙ ΛΟΓΩ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΑΤΟΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ; ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ; Β.
   Σε μελέτη στην Γαλλία βρέθηκε ότι ο δείκτης νοημοσύνης των Γάλλων έπεσε μεταξύ του 1990 και 2010, σε 20 μόλις χρόνια, κατα 4 μονάδες, λόγω των λαθρομεταναστών. Οι Γάλλοι επιστήμονες τόνισαν ότι 4 μονάδες στην Ψυχολογία είναι ασύλληπτη διαφορά για την μέση εξυπνάδα.
   Οι σημερινοί έλληνες έχουν μέσο δείκτη νοημοσύνης περίπου 92, 7 μονάδες λιγότερο από τους άλλους σημαντικούς ευρωπαϊκούς λαούς, που έχουν από 101 μέχρι 99. Στην Ψυχολογία 7 μονάδες διαφορά στον δείκτη νοημοσύνης είναι μία τεράστια, χαοτική διαφορά που δεν γεφυρώνεται με τίποτε. Ο Γκάλτων απέδιδε στους αρχαίους Έλληνες μέσο δείκτη νοημοσύνης μεταξύ 120 με 130 μονάδες. Ο σημερινός βρετανικός λαός έχει μέσο δείκτη νοημοσύνης 100.
   autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/07/blog-post_16.html
   autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/02/blog-post_33.html
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ.
  Η ξαφνική έξαρση των ανθελληνικών δημοσιευμάτων και εκπομπών σε όλη την Ευρώπη δεν πρέπει να αποδοθεί αποκλειστικά στην δύναμη της ΜΙΤ ή των τουρκικών λόμπυ αλλά κατ’ εξοχήν σε εκείνη των εκτεταμένων παγκόσμιων δικτύων του Σόρος (Βλέπε το άρθρο του στους FinancialTimes στις 4 Μαρτίου: Τζ. Σόρος: “Να στηρίξουμε τον Ερντογάν”.
  Ακολούθησαν αμέσως μετά και συκοφαντικά δημοσιεύματα στους NYT, τα οποία αποκάλυψε ο Απόστολος Δοξιάδης ως κατασκευασμένα, και ο δημοσιογράφος που τα δημοσίευσε ζήτησε συγνώμη, κατόπιν εορτής· τα εμετικά ανθελληνικά άρθρα της LeMonde, και οι εξ ίσου εμετικές τοποθετήσεις των Συριζαίων στο εξωτερικό: Μετά τον αδελφό του Τζανακόπουλου και σύμβουλο της κυβέρνησης Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που διαδήλωνε στο Λονδίνο ενάντια στους «Έλληνες φονιάδες των λαών», πρόσφατο δείγμα αποτελούν οι δηλώσεις του γνωστού φιλάνθρωπου ευρωβουλευτή του Σύριζα, Στέλιου Κουλογλου στηFrance 24· (δηλώσεις τις οποίες κατήγγειλε στο Liberal ο Δημήτρης Κούρκουλας: Ρεσιτάλ προπαγάνδας κατά της χώρας από τον Στ. Κούλογλου, παραθέτοντας και τα σχετικά αποσπάσματα).
  Ωστόσο το αποκορύφωμα αυτής της προπαγάνδας αποτελεί κείμενο «Ευρωπαίων διανοουμένων» κατά της Ελλάδας το οποίο δημοσιεύτηκε στη Le Monde στις 10 Μαρτίου και απηχεί ανοικτά τις τουρκικές θέσεις. Κείμενο συντεταγμένο προφανώς από τους Έλληνες υπογράφοντες, τους περισσοτέρους νυν ή πρώην στελέχη του Σύριζα (Γιάννη Βαρουφάκη, Δημήτρη Χριστόπουλο, Αριστείδη Μπαλτά, Κώστα Δουζίνα, Αθηνά Αθανασίου, Καλυψώ Νικολαΐδη). Το κείμενο κρατήθηκε «μυστικό» στην Ελλάδα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μέσω ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών ξοδεύονται δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο από ξένα κέντρα αποφάσεων, για να ασχολούνται με ύποπτους και επικίνδυνους σχεδιασμούς με προκάλυμμα τον «ανθρωπισμό», την «ειρήνη», τα «ανθρώπινα δικαιώματα», την «επανένωση», το άσυλο και άλλα ηχηρά. Δρουν επίσης ως δούρειοι ίπποι για τη συστηματική παραπληροφόρηση και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, ώστε να διαμορφώνονται συγκεκριμένες σχολές σκέψεις και μονόπλευρες πολιτικές απόψεις. Αφού έφτασε ο κόμπος στο χτένι, ακούσαμε μόλις πρόσφατα κάτι να ψελλίζει η Κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί με τους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς. Έτσι γίνεται πάντα στον τόπο μας. Πρέπει να φτάσουμε στο απροχώρητο και μετά να δράσουμε. Κάλλιο αργά όμως, παρά ποτέ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. «Ριψοκίνδυνο βήμα»
  Διεθνές πείραμα δημιουργεί επικίνδυνο ιό εργαστηρίου, in.gr, 13 Νοεμβρίου 2015
  Βαγγέλης Πρατικάκης
  Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
  Συνδυάζοντας έναν ιό των νυχτερίδων με τον φονικό ιό του SARS, διεθνής ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν υβριδικό ιό που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και ενδεχομένως να προκαλέσει επιδημίες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μελέτη βοήθησε στο να αναγνωριστεί ένας δυνητικός κίνδυνος, άλλοι όμως πιστεύουν ότι τα πειράματα αυτού του είδους είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνα.
  Συνδυάζοντας έναν ιό των νυχτερίδων με τον φονικό ιό του SARS, διεθνής ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν υβριδικό ιό που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και ενδεχομένως να προκαλέσει επιδημίες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μελέτη βοήθησε στο να αναγνωριστεί ένας δυνητικός κίνδυνος, άλλοι όμως πιστεύουν ότι τα πειράματα αυτού του είδους είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνα.
  Ερευνητές στις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Κίνα αναφέρουν στην επιθεώρηση Nature Medicine ότι δημιούργησαν τον νέο ιό συνδυάζοντας τμήματα του ιού του SARS και ενός συγγενικού κοροναϊού των νυχτερίδων με την ονομασία SHC014.
  Ο υβριδικός ιός που προέκυψε ήταν ικανός να μολύνει ποντίκια και καλλιεργημένα κύτταρα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.
  Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι το πείραμα αποδεικνύει ότι ο ιός SCH014 μπορεί δυνητικά να προσβάλλει ανθρώπους, κάτι για το οποίο οι επιδημιολόγοι θα πρέπει να επαγρυπνούν.
  Δεν συμφωνούν όμως όλοι ότι τα ευρήματα δικαιολογούν το ρίσκο. Έπειτα από το θόρυβο που είχαν προκαλέσει πειράματα με επικίνδυνους ιούς γρίπης, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε πέρυσι μορατόριουμ στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ανάλογων ερευνών που αφορούν το τη γρίπη, το SARS και τον συγγενικό ιό του MERS.
  Η τελευταία μελέτη είχε ήδη ξεκινήσει πριν επιβληθεί το μορατόριουμ τον Οκτώβριο του 2014, και η αμερικανική κυβέρνηση έκρινε αργότερα ότι δεν υπήρχε λόγος διακοπής της.
  Πιο ανήσυχος δηλώνει ωστόσο ο Σάιμον Γουέιν-Χόμπσον, ιολόγος του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι. «Αν ο ιός κατάφερνε να αποδράσει, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις» προειδοποιεί στο δικτυακό τόπο του Nature.
  Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Ρίτσαρντ Έμπραϊτ, ειδικός σε θέματα βιοασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς του Νιου Τζέρσι. «Το μόνο που προκύπτει από αυτή τη μελέτη είναι η δημιουργία ενός νέου, μη φυσικού ρίσκου» εκτιμά.
  Η ερευνητική ομάδα επιμένει ωστόσο ότι τα οφέλη αντισταθμίζουν τον κίνδυνο. Σύμφωνα με τον Ραλφ Μπάριτς του Πανεπιστημίου της Βορείου Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ, μέλος της συντακτικής ομάδας, χωρίς τη μελέτη κανείς δεν θα είχε συνειδητοποιήσει ότι ένας ιός των νυχτερίδων μπορεί να είναι έτοιμος να προκαλέσει ανθρώπινες επιδημίες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ένα πρώην μέλος της Επιτροπής Βιολογικών Όπλων των Ηνωμένων Εθνών, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Igor Nikulin, δήλωσε ότι ο ιός "COVID-19" στην παρούσα του μορφή δεν μπορεί να εμφανιστεί φυσικά, αλλά κατασκευάζεται κυρίως στο εργαστήριο.
   Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί με βεβαιότητα και ακρίβεια ο τόπος παραγωγής του. Αλλά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε στο εργαστήριο είναι πολύ σαφές. Λέει ότι "ο ιός COVID-19 είναι ομαδοποιημένος σε τρία μέρη - τον ιό της νύμφης corona, τον ιό φιδιού corona και ένα συστατικό HIV - μια γλυκοπρωτεΐνη. μια τέτοια σύνθεση δεν μπορεί να συμβεί στη φύση. "
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Κινεζικό ΥΠΕΞ: «Ο αμερικανικός Στρατός έφερε τον κορωνοϊό στην Κίνα» - Το Πεκίνο καταγγέλλει βιολογικό πόλεμο! Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
   Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν κατηγόρησε ευθέως τον αμερικανικό Στρατό ότι έφερε τον κορωνοϊό στην πόλη Ουχάν, όπου και εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο.
   Πρόκειται δηλαδή για επίσημη τοποθέτηση του κινεζικού ΥΠΕΞ και σημαίνει πως το Πεκίνο καταγγέλλει τις ΗΠΑ για κάποιο σκοτεινό παιχνίδι εναντίον της Κίνας.
   Συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε στο Twitter το εξής: «Πότε άρχισε ο ασθενής μηδέν στις ΗΠΑ; Πόσα άτομα έχουν μολυνθεί; Ποια είναι τα ονόματα των νοσοκομείων; Μπορεί να είναι ο στρατός των ΗΠΑ που έφερε την επιδημία στη Ουχάν. Να είστε διαφανής! Δημοσιεύστε τα δεδομένα σας! Οι ΗΠΑ μας οφείλουν μια εξήγηση!».
   Το κινεζικό ΥΠΕΞ θεωρεί πως οι ΗΠΑ κερδίζουν από την οικομική καθίζηση της Κίνας και ο ιος ήταν ιδιαίτερα «βολικός» για αυτές.
   O εκπρώσοπος του κινεζικού ΥΠΕΞ μάλιστα θεωρεί πως πολλά εκατομμύρια κρούσματα γρίπης πιθανότατα ήταν κρούσματα COVID-19.
   Η δήλωση ήταν μια απάντηση στον διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, που παραδέχτηκε την Τετάρτη (12/03) ότι ορισμένοι Αμερικανοί που φαινόταν ότι πέθαναν από τη γρίπη, στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.
   Παρεπιμπτόντως μια από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες στο περίφημο Resident Evil, ήταν η Κλερ Ρέντφιλντ. Διαβολική σύμπτωση θα πει κάποιος, όπως και να έχει προκαλεί εντύπωση η συνεπωνυμία σε παρόμοιους καιρούς.
   Θυμίζουμε ότι στην σειρά ταινιών Resident Evil ο θανατηφόρος ιος T-Virus έχει εξαφανίσει σχεδόν όλη την Ανθρωπότητα. Η διαδοσή του ξεκίνησε από την φανταστική αμερικανική μεγαλούπολη Racoon City όπως ακριβώς έγινε με την πραγματική κινεζική μεγαλούπολη Γουχάν των 11 εκατομμυρίων.
   Βέβαια ο T-Virus δεν προκαλούσε κάποια γρίπη αλλά ένα είδος λύσσας που μετέτρεπε τους νοσούντες σε «ζόμπι» που ήθελαν να τρέφονται με ανθρώπινη σάρκα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 5. ΜΑΖΙΚΗ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ(;) Η Λε Μοντ μιλά για έως και για 500.000 θανάτους στην Γαλλία.
  Όπως αναφέρει η LesEchos η κατάσταση στην Γαλλία αναμένεται να γίνει δραματική καθώς αναμένεται κύμα 100.000 νοσούντων.Αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει στον κορεσμό όλων εντατικών κάτι που όπως αναφέρει η "Le Monde" μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση, μεταξύ 300.000 και 500.000 θανάτων!
  «Εισερχόμαστε σε μια νέα πολύπλοκη φάση και έτσι μπορεί να υπάρξει ένα μεγάλο κύμα ασθενών που μπορεί στα φτάσει στο νοσοκομείο», αναφέρει ο Philippe Juvin επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Georges-Pompidou στο Παρίσι.
  «Πρέπει να αντέξουμε», συμπληρώνει, «καθώς όλο το προσωπικό κινδυνεύει να εξαντληθεί.»
  Στην Ιταλία και τη Γαλλία αναφέρονται και οι πρώτοι θάνατοι νοσηλευτών έπειτα από την μόλυνσή τους με τον θανατηφόρο ιό.
  Ένας άλλος Γάλλο γιατρός ο Eric Caumes, επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νόσων στο La Pitié-Salpétrière είναι πιο απαισιόδοξος:
  «Το κύμα έρχεται, και θα γίνει τσουνάμι, εάν δεν σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης τώρα. Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά βρισκόμαστε προ μιας μεγάλης κρίσης».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΑΖΙΚΗ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ (;) Guardian για κορωνοϊό: «Το 80% του πληθυσμού αναμένεται να κολλήσει τον ιό σύμφωνα με βρετανικό έγγραφο». Α.
   Η επιδημία του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη άνοιξη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε νοσηλεία 7,9 εκατομμυρίων ατόμων σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) προς ανώτερα στελέχη του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian.
   To έγγραφο, το οποίο διέρρευσε στη βρετανική εφημερίδα, αποτελεί σύμφωνα με αυτή την πρώτη φορά που οι επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών που ασχολούνται με τον νέο ιό, παραδέχονται ότι αναμένουν ότι αυτός θα κυκλοφορεί για άλλους 12 μήνες και θα ασκήσει τεράστια πίεση στο ήδη επιβαρυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας. Υπονοεί επίσης ότι οι επικεφαλής της δημόσιας υγείας στη χώρα ετοιμάζονται για προσβολή από τον ιό του 80% του πληθυσμού μέσα σε αυτό το διάστημα.
   Σύμφωνα με τον Guardian, ο ανώτατος ιατρικός αξιωματούχος της χώρας, καθηγητής Κρις Γουίτι, είχε δηλώσει σχετικά με τα παραπάνω ότι αποτελεί το χειρότερο σενάριο και ότι ο πραγματικός αριθμός των φορέων θα αποδειχθεί κατά πολύ χαμηλότερος.
   Ωστόσο, το έγγραφο που διέρρευσε καθιστά σαφές ότι 4 στα 5 άτομα «αναμένεται» να κολλήσει τον ιό. Ειδικότερα, το έγγραφο αναφέρει ότι «έως και το 80% του πληθυσμού αναμένεται να προσβληθεί με τον Covid-19 τους επόμενους 12 μήνες και έως το 15% (7,9 εκ. άνθρωποι) ίσως απαιτήσει νοσηλεία».
   Σχολιάζοντας την αποκάλυψη, ο καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο East Anglia Πολ Χάντερ είπε στον Guardian ότι ο κόσμος στο άκουσμα ότι η επιδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να διαρκέσει 12 μήνες, θα ανησυχήσει.
   «Ένα έτος είναι εντελώς πιθανό» τόνισε, συνεχίζοντας ωστόσο εκτίμησε ότι ο ιός θα υποχωρήσει το καλοκαίρι, προς το τέλος Ιουνίου, αλλά θα επιστρέψει ξανά το Νοέμβριο, με τον τρόπο που κάνει συνήθως εποχική γρίπη. «Νομίζω ότι ο ιός θα είναι παρών για πάντα, αλλά θα γίνει λιγότερο σοβαρός με τον καιρό, καθώς θα χτίζεται ανοσία», συμπλήρωσε..
   «Η παραδοχή ότι ο ιός θα συνεχίσει να προκαλεί προβλήματα για ένα ακόμη έτος φαίνεται να υπονομεύει τις ελπίδες ότι η άφιξη των θερμότερων καιρικών φαινομένων αυτό το καλοκαίρι θα τον σκότωναν», σχολιάζει σχετικά με τις δηλώσεις του Χάντερ.
   Το έγγραφο αποκαλύπτει επίσης ότι περίπου 500.000 από τα 5 εκατομμύρια ατ ατόμων που θεωρούνται ζωτικής σημασίας επειδή εργάζονται σε «βασικές υπηρεσίες και κρίσιμες υποδομές» θα αρρωστήσουν σε οποιαδήποτε στιγμή κατά της διάρκεια της κορύφωσης της επιδημίας. Όπως εξηγεί ο Guardiam, στα 5 εκατομμύρια περιλαμβάνονται 1 εκατομμύριο από το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και 1,5 εκατομμύριο από την κοινωνική μέριμνα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΜΑΖΙΚΗ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ (;) Guardian για κορωνοϊό: «Το 80% του πληθυσμού αναμένεται να κολλήσει τον ιό σύμφωνα με βρετανικό έγγραφο». Β.
   Το έγγραφο ωστόσο θέτει ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Βρετανία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά τονίζοντας: « Εκτιμάται ότι τουλάχιστον το 10% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει βήχα οποιαδήποτε στιγμή κατά τους μήνες της κορύφωσης της δραστηριότητας του Covid-19. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αναθεωρημένες συμβουλές υγείας που ο Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη, όποιος έχει βήχα πρέπει να απομονωθεί για τουλάχιστον επτά ημέρες.
   Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι:
   Οι υπηρεσίες υγείας δεν μπορούν να διαχειριστούν το μεγάλο αριθμό πολιτών με συμπτώματα που χρειάζεται να εξεταστούν για τον κορωνοϊό, γιατί τα εργαστήρια τελούν «υπό σημαντικές πιέσεις απαίτησης».
   Από εδώ στο εξής μόνο οι πολύ σοβαρά ασθενείς που βρίσκονται ήδη σε νοσοκομείο και πολίτες πουν ζουν σε γηροκομεία και φυλακές όπου έχει εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού θα εξετάζονται.
   Οι υπηρεσίες για εξετάσεις θα είναι υπό τέτοια πίεση που ακόμα και το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν θα εξετάζεται, παρά τον βασικό ρόλο που επιτελούν και τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό σε ασθενείς.
   Τι αναφέρει για τους θανάτους
   Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ανώτερο στέλεχος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας που εμπλέκεται στην προετοιμασία για την αυξανόμενη «έξαρση» ασθενών των οποίων η ζωή τίθεται σε κίνδυνο από τον Covid-19 ανέφερε ότι ποσοστό λοιμώξεων 80% μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο περισσότερων από μισό εκατομμύριο ανθρώπων. Εάν το ποσοστό θνησιμότητας αποδειχθεί ότι είναι το 1% που πολλοί εμπειρογνώμονες χρησιμοποιούν ως υπόθεση εργασίας, τότε αυτό θα σήμαινε 531.100 θανάτους, εξηγεί ο Guardian. Ωστόσο, αν το ποσοστό αυτό κινηθεί στο 0,6%, όπως επιμένει ο Γουίτι, αυτό σημαίνει ότι 318.660 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους.
   Σύμφωνα με ειδικούς πάντως που συμβουλεύουν κυβερνήσει σε όλο τον κόσμο σχετικά με τον τρόπο που οι επιδημίες διαδίδονται και εν συνεχεία μειώνονται
   Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν
   1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 6. Πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου στις ΗΠΑ - Θα χορηγηθεί σε 45 νέους ασθενείς σε διάφορες δόσεις.
  Ένα αχνό φως στο βάθος του τούνελ της έρευνας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού αρχίζει να διαφαίνεται από σήμερα Δευτέρα, καθώς, σύμφωνα με επίσημο αξιωματούχο στις ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου σε εθελοντή ασθενή.
  Η πρώτη δοκιμαστική δόση θα χορηγηθεί σε 45 ασθενείς εθελοντές, στο Kaiser Permanente Washington Health Research Institute, στο Σιάτλ. Ο Αμερικανός αξιωματούχος που αποκάλυψε τη σοβαρότατη εξέλιξη, δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το όνομά του, καθώς η όλη διαδικασία θα διεξαχθεί κάτω από καθεστώς μυστικότητας, ώστε η έρευνα να συνεχιστεί απρόσκοπτα και δίχως την πίεση της δημοσιότητας.
  Η συγκεκριμένη εξέλιξη, ωστόσο, αποτελεί την πρώτη χειροπιαστή ελπίδα για την καταπολέμηση της επιδημίας COVID-19, η οποία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη.
  Ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου δεν σημαίνει την επίσπευση της διαδικασίας παραγωγής και διάθεσης ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, καθώς οι μελέτες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν για διάστημα τουλάχιστον 12 με 18 μηνών.
  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πρώτη κλινική δοκιμή θα γίνει σε 45 νέους ασθενείς εθελοντές, στους οποίους θα χορηγηθούν 45 διαφορετικές δόσεις του φαρμάκου. Σκοπός δεν είναι η διαπίστωση της ενδεδειγμένης δοσολογίας, αλλά οι πιθανές παρενέργειες και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, καθώς, στην παρούσα φάση, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν το συγκεκριμένο φάρμακο που θα χορηγηθεί, έχει επίδραση πάνω στον νέο κορωνοϊό και σε ποιον βαθμό και με ποιον τρόπο.
  Η έρευνα από τις φαρμακευτικές εταιρείες συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό και το διάστημα στο οποίο ορίζεται, σύμφωνα με τις φιλόδοξες προβλέψεις, η παραγωγή ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, είναι στα μέσα του 2021.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Goldman Sachs; Παγκόσμια οικονομική κατάρρευση σε 6 έως 8 εβδομάδες.
  Άκρως δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της Goldman Sachs για την παγκόσμια οικονομία από την επέλαση του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη. Έρευνα που έγινε για λογαριασμό της προβλέπει παγκόσμια οικονομική κατάρρευση σε 6-8 εβδομάδες.
  Η Goldman Sachs Investee πραγματοποίησε τηλεφωνική έρευνα σε 1.500 επενδυτικές εταιρείες και τα αποτελέσματα σοκάρουν. Οι προβλέψεις είναι μαύρες, καθώς με βάση το υλικό που συγκεντρώθηκε, το κύριο συμπέρασμα, που προκύπτει, είναι ότι τις επόμενες 6-8 εβδομάδες θα δούμε μία παγκόσμια κατάρρευση της υγείας και μια οικονομική κατάρρευση.
  Εξαιτίας της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, 50% των Αμερικανών (περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι) και 70% των Γερμανών (58 εκατομμύρια άνθρωποι) θα πληγούν.
  Σύμφωνα με όσα προκύπτουν απ’ αυτούς που θα πληγούν, το 80% θα είναι σε πρώιμο στάδιο, το 15% σε μεσαίο στάδιο και το 5% σε κρίσιμο στάδιο.
  Με δεδομένο ότι τα ποσοστά θνησιμότητας από τον κορωνοϊό κυμαίνονται στο 2% κατά μέσο όρο, εκφράζεται η εκτίμηση ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους.
  Τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Αμφότερες οι πλευρές πρέπει να ελέγξουν αποτελεσματικά την πανδημία (όπως άλλες Ασιατικές χώρες, όπως η Ταϊβάν και η Σιγκαπούρη) για να διασφαλίσουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν θα καταρρεύσει περισσότερο. Ομως δεν φαίνεται πως έχουν εξοπλιστεί σωστά.
  Τεράστιες θα είναι και οι επιπτώσεις στην οικονομία της Κίνας, σε εισαγωγές και εξαγωγές, καθώς και στις πρώτες ύλες και την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.
  Με βάση όλα όσα συμβαίνουν στην οικονομία εκτιμάται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του παγκόσμιου ΑΕΠ θα είναι ο χαμηλότερος εδώ και 30 χρόνια και θα υποχωρήσει κάτω από το 2%. Οι προβλέψεις εξάλλου αναφέρουν ότι ο δείκτης S&P 500 θα μειωθεί από 15% έως 20%.
  Ουσιαστικά θα υπάρχει μια κατάρρευση στις χρηματαγορές με το πιο αισιόδοξο σενάριο να μιλάει για ανάκαμψη στο δεύτερο μισό του 2020.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οι 2 παγκόσμιοι πόλεμοι έγιναν για δύο λόγους. Πρώτον την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ και δεύτερον για την υποδούλωση και τον έλεγχο πρωτίστως της Γερμανίας και κατ' επέκτασιν της λευκής φυλής και των ευρωπαϊκών κρατών. Τα παραμύθια περί κακών ναζί είναι για τους χαζούς και όσους δεν μελετούν την ιστορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...