Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020

Ο ΣΟΡΟΣ, Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΕΙ ΩΚΥΤΟΚΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Η ΩΚΥΤΟΚΙΝΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΣΟΡΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.


 Χρησιμοποιώντας  Ωκυτοκίνη  σε  σπρέυ  μειώνεται  ο  "ρατσισμός".
Γιατί  τα σκυλιά θέλουν να βρίσκονται συνέχεια με ανθρώπους; - Ποιος ο ρόλος της ωκυτοκίνης;
"Ἔρευνα μὲ τίτλο «Ἡ Συμμόρφωσις μὲ ὑποχρεωτικὴ χορήγηση Ὀξυτοκίνης μειώνει τὴν ξενοφοβικὴ ἀπόῤῥιψη ἐξωτερικῆς ὁμάδος» (πηγή: pnas.org.full.pdf)
Νέα ψυχολογικὴ ἔρευνα (ἔγινε μὲ δωρεὰ τοῦ ….«Γερμανικοῦ Ἱδρύματος Ἐπιστημῶν»), ἡ ὁποία ἐδημοσιεύθη στὴν τελευταία ἔκδοση τοῦ περιοδικοῦ τῆς Ἐθνικῆς Ἀκαδημίας Ἐπιστημῶν τῶν ΗΠΑ (PNAS) καὶ ἡ ὁποία κατέληξε στὸ συμπέρασμα πὼς ἡ ἀναγκαστικὴ χορήγησις ὀξυτοκίνης σὲ ξενοφοβικοὺς ἀνθρώπους, σὲ ὅσους δηλαδὴ διαμαρτύρονται γιὰ τὴν συνεχὴ ἔλευση μουσουλμάνων μεταναστῶν στὴν Εὐρώπη, μπορεῖ νὰ τοὺς κάνῃ πιὸ φιλικοὺς πρὸς τοὺς πρόσφυγες.
Σὲ αὐτὴν περιγράφεται μάι ἐπιτυχὴς ἀπόπειρα χειραγωγήσεως τοῦ ἀνθρωπίνου μυαλοῦ μέσῳ χημικῆς παρεμβάσεως".Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:  «Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί».Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018


ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Ο ΣΟΡΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ.Ο 59χρονος Βρετανός Κλάιβ Γουάιν, ψυχολόγος ζώων και ιδρυτής του εργαστηρίου κυνολογίας (ανήκει στο τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου των ΗΠΑ Arizona State) μιλά στο βιβλίο του με τίτλο «Ο Σκύλος Είναι Αγάπη: Γιατί και Πώς ο Σκύλος σας Σας Αγαπάει» για όλα αυτά που του δίδαξαν οι τετράποδοι.
«Πιστεύω ότι έρχεται κάποια στιγμή που αξίζει να αμφισβητείς την αμφιβολία σου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο AFP.
Η επιστήμη της κυνολογίας έχει γνωρίσει νέα άνθιση τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Στο βιβλίο "Η Ευφυία των Σκύλων" του Μπράιαν Χέιρ (που κυκλοφορεί μόνο στα αγγλικά), ο συγγραφέας έχει εξελίξει την ιδέα ότι οι σκύλοι διαθέτουν μια έμφυτη και εξαιρετική ευφυία.
Ο Κλάιβ Γουάιν, ωστόσο, διαφωνεί με αυτή τη διαπίστωση υποστηρίζοντας ότι οι σκύλοι δεν είναι τελικά και τόσο έξυπνοι. Τα περιστέρια, για παράδειγμα, μπορούν να αναγνωρίσουν διαφορετικά είδη αντικειμένων που παρουσιάζονται σε δύο διαστάσεις. Τα δελφίνια καταλαβαίνουν τους κανόνες της γραμματικής, οι μέλισσες χορεύουν για να δείξουν η μια στην άλλη που βρίσκεται η τροφή τους…όλα αυτά δεν μπορούν να τα κάνουν οι σκύλοι.
Ακόμη και οι λύκοι -πρόγονοι των σκύλων- γνωστοί για την αγριότητά τους και για την έλλειψη ενδιαφέροντός τους για τον άνθρωπο έχουν δείξει την ικανότητά τους να ακολουθούν το σύνθημα που τους δίνει ο άνθρωπος, όπως προέκυψε από πρόσφατη σουηδική μελέτη.
Είναι η «υπερβολική κοινωνικότητα» που κάνει τους σκύλους να ξεχωρίζουν, εξηγεί. 
Το κλειδί η ωκυτοκίνη
Έρευνες που αφορούν την ωκυτοκίνη, μια ορμόνη που παράγεται στον οπίσθιο λοβό της υπόφυσης, στη βάση του εγκεφάλου, φαίνεται πως είναι το κλειδί. Αυτή ευθύνεται -σύμφωνα με έρευνες- για τη σύναψη συναισθηματικών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και μεταξύ των ειδών -εν προκειμένω μεταξύ σκύλων και ανθρώπων.
Πρόσφατη έρευνα υπό τον Τακεφούμι Κικουσούι του πανεπιστημίου Azabu της Ιαπωνίας μάλιστα έδειξε ότι τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης εκτοξεύονται όταν ο άνθρωπος και ο σκύλος του κοιτάζονται κατάματα, κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει ανάμεσα στις μαμάδες και στα μωρά τους.Ωκυτοκίνη: Όσα πρέπει να ξέρετε για την ορμόνη της αγάπης

Τι είναι η ωκυτοκίνη και ποια είναι η δράση της στις γυναίκες και στους άντρες; Μπορεί να έχει ιατρική εφαρμογή;

Δημοσίευση: 13 Αυγούστου 2015
Πηγή: iatronet.gr  Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

Γνωστή με το όνομα “ορμόνη της αγάπης”, καθώς ελευθερώνεται όταν οι άνθρωποι έρχονται κοντά, σωματικά και κοινωνικά, η ωκυτοκίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται στον οπίσθιο λοβό της υπόφυσης, στη βάση του εγκεφάλου. Λέγεται πως μπορούμε να βιώσουμε αύξηση της ωκυτοκίνης ακόμα και όταν παίζουμε με τον σκύλο μας. Ταυτόχρονα, έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την ανάμνηση κακών εμπειριών με ανθρώπους και να επηρεάσει το πώς αντιδρούμε όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ξένους. Με λίγα λόγια, το συναίσθημα που θα μας προκαλέσει η ωκυτοκίνη – οικειότητα ή καχυποψία – εξαρτάται από το περιβάλλον.

Πώς λειτουργεί στις γυναίκες;

Η ωκυτοκίνη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις γυναίκες, καθώς παίζει ρόλο στον τοκετό, αλλά και στη φροντίδα του μωρού. Κατά τη διάρκεια του τοκετού, η ορμόνη προκαλεί τις συσπάσεις της μήτρας. Όταν το μωρό θηλάζει, η ωκυτοκίνη δίνει εντολή στο σώμα να παρέχει γάλα. Παρατηρήθηκε μέσα από έρευνες του 2007 ότι όσο πιο ανεβασμένα ήταν τα επίπεδα ωκυτοκίνης της εγκυμονούσας στο πρώτο τρίμηνο, τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες να δεθεί με το μωρό της με το να του τραγουδάει ή να το κάνει μπάνιο. Την ίδια στιγμή, ενώ η μητέρα φροντίζει το μωρό της, τα επίπεδα ωκυτοκίνης του μωρού επίσης αυξάνονται.

Πώς λειτουργεί στους άντρες;

Στους άντρες, παρατηρείται εξίσου η δυνατότητα της ωκυτοκίνης να δημιουργεί αισθήματα οικειότητας. Για παράδειγμα, σε ένα πείραμα με πατέρες που δέχτηκαν μια επιπλέον δόση της ορμόνης (σε μορφή σπρέι), παρατηρήθηκε ότι περνούσαν περισσότερο χρόνο με τα μωρά τους. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι όταν δόθηκε μια δόση της ορμόνης σε άντρες που βρίσκονταν σε σχέση, στέκονταν σε μεγαλύτερη απόσταση από μια ελκυστική γυναίκα σε σχέση με άντρες που δεν έλαβαν την ορμόνη. Η έρευνα υπαινίσσεται πως η ωκυτοκίνη ενισχύει την πίστη στους άντρες που έχουν ήδη δεθεί με μια γυναίκα.
Σε ακόμα μια έρευνα, χορηγήθηκε ωκυτοκίνη σε άντρες και τους ζητήθηκε να γράψουν κάτι για την μητέρα τους, και τα αποτελέσματα έδειξαν πως η ορμόνη μπορεί να ενισχύσει τα αισθήματα που προκαλούν οι παλιότερες εμπειρίες, κάνοντας τις κοινωνικές πληροφορίες που έχει συλλέξει ο εγκέφαλός μας πιο εμφανείς.

Πώς χρησιμοποιείται ιατρικά;

Έχει εξεταστεί η πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν σπρέι ωκυτοκίνης για την αντιμετώπιση του αυτισμού. Η νευρολογική αυτή αναπηρία χαρακτηρίζεται από δυσκολίες στις κοινωνικές επαφές, για αυτό και μια μικρής κλίμακας μελέτη του 2013 χορήγησε σε παιδιά και εφήβους με αυτισμό μια δόση της ορμόνης, κι έπειτα τους ζήτησε να αναγνωρίσουν μια γκάμα συναισθημάτων, με βάση φωτογραφίες από διάφορες εκφράσεις των ματιών. Οι συμμετέχοντες δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν τα συναισθήματα, αλλά οι περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις ήταν πιο ενεργές.
Συνεπώς, αν μπορούν να υπάρξουν οφέλη από τη χρήση της ορμόνης στη θεραπεία του αυτισμού, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι συμβαίνουν στο πλαίσιο θετικών αλληλεπιδράσεων.
Δεν υπάρχουν μελέτες που να αναφέρονται στις μακροπρόθεσμες παρενέργειες των σπρέι ωκυτοκίνης που χρησιμοποιούνται σε μελέτες όπως οι παραπάνω, και απαιτείται πιο εκτενής έρευνα. Η πιτοκίνη, μια συνθετική μορφή ωκυτοκίνης που χρησιμοποιείται σαν βοηθητικό στον τοκετό, πάντως, παρουσιάζει παρενέργειες όπως ναυτία, εμετό και πόνους στο στομάχι.


   Διαβάστε  και το  άρθρο:Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019

ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ: «ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ, ΣΕ ΑΔΕΛΦΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΕΡΩΤΑ». «Πούστηδες και παλληκάρια, θα γίνουνε μαλλιά κουβάρια». 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
  Υ.Γ.


Η τελευταία προειδοποίηση από τον δρ. Αθανάσιο Δρούγο! «Μητσοτάκη πρέπει να καταλάβεις ότι…»

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1) Ο ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΒΡΟ. ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΕΚΤΙΜΗΣΑΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ “ΒΑΘΙΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ” ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΤΟ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ “Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ”.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ S400, ΤΟ ΤΟΥΡΚΟ-ΛΙΒΥΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ, Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΣΑΡΑΤΖ ΤΗΣ 27-11-2020 ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΜΕ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΜΟΛΙΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙΟΥΝ ΤΟΥ ΙΝΤΛΙΜΠ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΧΕ 34 ΝΕΚΡΟΥΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ…ΕΙΝΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ, ΙΔΙΟΡΥΘΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ.
2) ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ-ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΙΛΑΝΕ-Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΜΑΚΟΥΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ/ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ/ΜΗ-ΓΡΑΜΜΙΚΩΝ /ΠΟΛΙΤΙΚΟΜΗ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟΥ 2014 ΕΠΙ ΠΟΥΤΙΝ. ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΑΛΛΟΣΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΛΟΓΩ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ.
3) ΔΕΝ ΥΠΑΡΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΜΥΝΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΣΧΕΣΗ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ Η ΠΑΡΕΒΡΙΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ. ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΧΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΗ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΣ ΑΜΜΟΝΗΣΙΔΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΧΩΣΕΩΝ.
4) ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΜΗ-ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΕΝΩ ΑΡΧΙΚΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ /ΚΑΡΑΓΑΤΣ-ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ-ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ ΚΛΠ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΖΩΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠΖ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ 31ΗΣ Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΕ ΦΕΡΡΕΣ/ΚΑΒΥΣΟ.ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΕΠΛΟ, ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΚΗΠΩΝ ΚΑ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ. ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ, Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΥΠΟΠΕΡΙΟΧΕΣ/ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ/ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ/ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ /ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑ.
5) Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ(ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ-ΛΙΤΟΧΩΡΟ) ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΦΕΔΡΙΚΕΣ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ..ΑΝ ΓΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ.
6) Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟ 6ΜΗΝΟΥ-ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ-ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΙΝΤΛΙΜΠ.. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ Ή ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΡΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΩΣ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ/ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΜΕΣΩ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΑΝΑ.ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΣΑΡΑΤΖ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥΤΑΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΩΝ-ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ-ΑΤΟΜΑ.. ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΒΡΙΟ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ.
7) ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΕΤOΙΜΑΖΕΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΙΣΟΔΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΑ.ΣΤΟ ΤΣΕΣΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΚΣΑΖ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΗΔΗ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Η ΟΜΑΔΑ ΑΚΑΡ-ΓΙΑΓΤΖΙ-ΟΖΜΠΑΛ.
8) ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ /ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, ΕΝ ΤΟΥΟΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΣΩΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΗ-ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΕΡΓΑΛΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΕΣ. ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΖΙΚΟΜ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ-ΚΑΥΜΑΣΟ.ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ(ΣΥΡΙΑΣ), ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ(ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑ). ΕΧΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ..ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ…
9) ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΑ ΤΟ 2016-ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ/ΣΥΜΠΟΣΙΟΝΑΤΟ ΓΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-“ΤΡΕΛΛΑ”ΣΕΝΑΡΙΑ. ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ/ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΥΝΤΑΚΤΟΙ ΛΑΘΕΜΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ…ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΗΠΟΙ, ΚΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΤΡΕΕΒΟ” ΤΟΤΕ ΘΑ “ΠΟΝΕΣΕΙ ‘Η ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ….
10) ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΧΑΟΤΙΚΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΠΑΙΑΤ/ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ/ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ….ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΕΞΕΧΟΝΤΑ ΠΡΕΣΒΗ ΝΤΕΗΒ ΣΑΕΤΡΦΕΛΝΤ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΘΑ ΑΝΕΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ…ΕΣΤΩ ΟΡΙΑΚΑ.
11) Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ….ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΤΗΜΕΝΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ….
12) ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΝΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΞ ΑΡΧΗΣ…ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ…..ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΦΟΒΙΚΑ.ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ…ΒΑΣΕΙ ΓΡΑΜΜΗΣ…..ΕΤΣΙ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ….ΑΠΛΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖΙΑΚΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΑ ΠΙΕΣΜΕΝΑ….
13) ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ .ΚΛΠ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ!!!ΑΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60 ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΟΥΕΣΤΜΟΡΛΑΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΖΟΝΣΟΝ-ΡΑΣΚ-ΜΑΚΝΑΜΑΡΑ ΚΑ, ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΚΙΝΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΟΧΙ ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΑΙΤΗΤΗ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΙΩΠΟΥΝ. ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΧΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ….ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ…
14) ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ, ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ…ΚΛΠ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ-ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ. ΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ-ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΠΑΦΩΝ-ΟΙ ΗΠΑ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗ. ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΩΡΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ. ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ……ΑΡΚΕΤΑ.
15) ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΡΙΑΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ “ΠΟΝΕΣΕΙ’ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΝΑ ΚΛΗΣΕΙ Η ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΤΡΕΕΒΟ”.. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΥΘΕΙΟΥ./ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ.
16) ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ..ΜΕ FRONTEX ΚΛΠ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΑΙΒΑΛΙ-ΤΣΕΣΜΕ-ΚΑΣ-ΜΟΥΓΛΑ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΑΥΤΑ….ΛΑΘΟΣ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.ΝΤΡΟΠΗ.. ΝΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΑ ΔΥΟ. ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΑΤΟΠΙΕΣ.
17)ΤΑ ΥΨΗΛΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ.

18) Η ΕΥΠ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ-ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ.
19) ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΗΡΕΜΗ. ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ‘ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥΣ” ΔΗΜΟΥΣ(ΙΑΣΜΟΣ-ΑΡΡΙΑΝΑ ΚΑ)./ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ.
20) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΤΥΧΟΝ -ΣΤΗΜΕΝΗ/ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Ή ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ-ΦΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΟΠΛΩΝ. ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΑ ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ, ΟΔΗΓΕΙ Σ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ(ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ…)
21) ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΙΚΑ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΑ. ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΣΕ ΡΙΟ ΓΚΡΑΝΤΕ/ΜΕΞΙΚΟΚΛΠ. ΜΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΑ ΕΔΩ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΡΟΩΝ ΑΠΟ ΝΑ ΑΣΙΑ..Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ,….ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΜΕΘΟΡΙΑΚΕΣ ΜΗ-ΓΡΑΜΜΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ….ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΡΙΑΚΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ…ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ…ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ….
ambassadorsatlarge.com

7 σχόλια :

 1. Μουφτής Κομοτηνής: Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, κάνει το σωστό και το δίκαιο. Πιο πατριώτες οι μουσουλμάνοι από τους κομμουνιστές και συριζαίους.
  Είναι δικαίωμα της Ελλάδας, ως μέλος της ΕΕ, να ενεργήσει κατά τις προβλέψεις των Συνθηκών και εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου λειτουργίας», τόνισε ο Χαλήλ Τζιχάτ
  «Είναι δικαίωμα της Ελλάδας, ως μέλος της ΕΕ, να ενεργήσει κατά τις προβλέψεις των Συνθηκών και εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου λειτουργίας, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα που σχετίζονται με τη διαφύλαξη της ασφάλειας στα εδάφη της», επισημαίνει ο μουφτής της Κομοτηνής, Χαλήλ Τζιχάτ.
  Λίγες ώρες πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Εβρο, ο τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, όπως επισημαίνει το xanthipress.gr λέει: «Αν και είναι ένα θέμα που είναι υπεράνω των θρησκευτικών μας καθηκόντων, βλέποντας ανθρώπους που ζουν για χρόνια στην γειτονική χώρα να προσπαθούν να εισέλθουν εντός του ελληνικού εδάφους, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Ελλάδα, η πατρίδα μας, κάνει το σωστό και το δίκαιο. Είναι δικαίωμα της Ελλάδας, ως μέλος της ΕΕ, να ενεργήσει κατά τις προβλέψεις των Συνθηκών και εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου λειτουργίας, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα που σχετίζονται με την διαφύλαξη της ασφάλειας στα εδάφη της».
  Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Έβρο και θα υποδεχτεί λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καθηγητής Μάζης: «Οι χρήστες όπλων, εκρηκτικών, δακρυγόνων είναι κομάντος εισβολείς, όχι μετανάστες».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εφαρμογή εφεδρείας του Γ.Ε.Σ. για τα σύνορα: Όλοι οι έφεδροι να εγγραφούν.
  Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει ανεβάσει στο επίσημο site του την εφαρμογή της ηλεκτρονικής καταγραφής των εφέδρων του Στρατού ξηράς από όπου το ΓΕΣ θα μπορεί να ενημερώνει με ταχύτητα την εφεδρεία, να δίνει διαταγές , ειδοποιεί για μετακινήσεις κτλ.
  Λόγο και του τουρκικού υβριδικού πολέμου κατά της Ελλάδας της τελευταίες μέρες και με την κατάσταση πολύ τεταμένη, θεωρούμε σκόπιμο να γίνει η ενημέρωση της εφεδρείας για την ύπαρξη της εφαρμογής.
  Κάθε έφεδρος που έχει υπηρετήσει τη θητεία του στο στρατό ξηράς και είναι κάτω των 45 ετών να μπεί στην εφαρμογή efedros.army.gr και να κάνει επικαιροποίηση των στοιχείων του μέσω μίας πολύ απλής διαδικασίας την οποία επεξηγεί και το FAQ που μπορείτε να βρείτε εντός της άνω αριστερά. Όλες οι πληροφορίες που ζητούνται βρίσκονται στα στρατιωτικά έγγραφα που έχετε λάβει με την απόλυσή σας από το στράτευμα ή παρέχονται από τις στρατολογικές υπηρεσίες του στρατού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Τραμπ αναγνώρισε ότι και η Ελλάδα είναι κράτος με σύνορα και νόμους και ο Κούλης πανηγυρίζει.
  Ζητήσαμε την άδεια για να υπερασπιστούμε την Πατρίδα…
  Πανηγυρίζουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ γιατί o πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «Αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδος να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορά της»!
  Εκει φτάσαμε! Να πανηγυρίζουν κάποιοι γιατί αναγνωρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ το δικαίωμά μας ως κράτος να επιβάλουμε την νομοθεσία μας στα σύνορά μας!
  Kαι «πάλι καλά» να λέτε.
  Γιατί θα μπορούσε να πει αυτό που είπε η πρόεδρος της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Να εκφράσει την «κατανόησή της στην Τουρκία»!
  Ή να πει αυτό που είπε ο καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ: «Κατανοώ ότι η τουρκική κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Ερντογάν περιμένουν περισσότερα από την Ευρώπη».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΟ ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ. Ιντλίμπ: Τουρκικά UAV κατάφεραν ισχυρό πλήγμα κατά του συριακού Στρατού- Το ΓΕΕΘΑ βλέπει; τα UAV αλλάζουν την μορφή του πολέμου.

  Τουρκικά UAV, πιθανότατα εξοπλισμένα Anka-S κατάφεραν να εντοπίσουν και να βομβαρδίσουν κομβόι οχημάτων του συριακού Στρατού στην πόλη Ma’arat Al-Nu’manν της επαρχίας της Ιντλίμπ.
  Τα τουρκικά κτυπήματα με UAV στην Ιντλιμπ είναι συνεχή όσο και η εμπειρία που συγκεντρώνουν οι Τούρκοι σε αυτή την κατηγορία του πολέμου.
  Μήπως θα έπρεπε να αυτό να προβληματίσει το ΓΕΕΘΑ ή μήπως όχι;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στελέχη της ΜΙΤ καταγράφουν την κινητοποίηση των ΕΔ & της ΕΛ.ΑΣ: Η Άγκυρα «μετράει» τις ελληνικές αντιδράσεις.

  Μαζί με τις εισβολές των παράνομων μεταναστών μπαίνουν στην χώρα και στελέχη της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και της ΜΙΤ με σκοπό την καταγραφή και την βιντεοσκόπηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την μαζική κινητοποίησή τους των τελευταίων ημερών με σκοπό την προστασία των συνόρων.
  Τα άτομα αυτά καταγράφουν σημεία διασποράς, σημεία διέλευσης και μετρούν χρόνους κινητοποιήσεων και αντιδράσεων.
  Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ έγινε βιντεοσκόπηση των στρατιωτικών και των αστυνομικών δυνάμεων και εκτενής παρακολούθησή τους.
  Τα άτομα που προχώρησαν στις ενέργειες αυτές μιλούσαν την τουρκική και είναι σαφές ότι επρόκειτο για στελέχη που ανήκαν σε υπηρεσίες πληροφοριών ή είχαν την εκπαίδευση για να αποκτούν πληροφορίες.
  Παρόμοιου δυναμικού άτομα εμφανίστηκαν και στα νησιά.  Η ΜΙΤ πολύ εύκολα διαμέσου της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης έχει καταφέρει να περάσει στην ελληνική επικράτεια στελέχη της τα οποία από «πρώτη θέση» κατασκοπεύουν τον κρατικό μηχανισμό και βλέπουν κατά πόσο λειτουργεί και το κυριότερο πως θα μπορούσε να «βραχυκυκλωθεί».
  Οι πληροφορίες αυτές συγκεντρώνονται προς αξιολόγηση στην Άγκυρα και μετά τα τουρκικά Επιτελεία καταστρώνουν τους σχεδιασμούς τους για το πως θα μπορούσε να ξεκινήσει μια αιφνιδιαστική τουρκική επίθεση και σε ποιο σημείο της ελληνικής επικράτεια
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...