Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ».


Ανοικτή επιστολή προς εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις συμμορίες του παρακράτους του “προσφυγικού-μεταναστευτικού Κύριε Εισαγγελεύ,
Εδώ και χρόνια, ειδικά από το 2015 που η κυβέρνηση της Ελλάδας άνοιξε τα σύνορα, συντελείται ένα εθνικό και διεθνές έγκλημα.
Με βάση σχέδιο στο οποίο συμμετέχουν ντόπιοι και ξένοι, επιχειρείται η βίαιη δημογραφική αλλοίωση της Ελλάδας, χωρίς τη συναίνεση των Ελλήνων πολιτών.
Η κατάσταση αυτή, αν συνεχιστεί, η Ελλάδα που γνωρίζουμε θα εξαφανιστεί και σε λίγα χρόνια η πατρίδα μας θα κατοικείται από ένα συνονθύλευμα εθνών και φυλών, στη συντριπτική τους πλειονότητα μουσουλμάνων το θρήσκευμα και φίλα προσκείμενων προς την Τουρκία.
Με άλλα λόγια, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, επιχειρείται η ακύρωσή της στην πράξη, με αυτήν την επιδρομή φυλών που διοργανώνεται από την Τουρκία και το Ιράν, όπως περιγράφει με στοιχεία ο Τούρκος ακαδημαϊκός Ali Ağcakulu σε πρόσφατο άρθρο του.

Όμως, εκτός από τα κράτη και τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και του Ιράν, σ’ αυτήν την ιδιότυπη διεθνή εγκληματική συμμορία, συμμετέχουν πολλοί ξένοι, ανάμεσά τους και στελέχη μυστικών υπηρεσιών ξένων κρατών και φυσικά, συμμετέχουν Έλληνες πολίτες και οργανώσεις.
Κύριε Εισαγγελεύ,
Όλοι αυτοί έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα άσκησης παρακρατικής εξουσίας και αποδείχτηκαν πιο ισχυροί από τις κυβερνήσεις ακόμα και από το ίδιο το ελληνικό κράτος.
Η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, για προφανείς λόγους, έχουν σχετική αδυναμία να εξουδετερώσουν αυτό το διεθνές και εθνικό παρακρατικό κύκλωμα.
Η μόνη εξουσία που μπορεί να το χαρτογραφήσει και να το εξουδετερώσει, με βάση το εθνικό μας Δίκαιο, είναι η δικαστική εξουσία.
Το ποιοι συμμετέχουν σε αυτήν τη συμμορία, αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας και να είστε σίγουρος ότι είναι πολλοί οι Έλληνες που είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν στην έρευνα, για να απαλλαγεί η πατρίδα μας από αυτήν την μείζονα απειλή.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την επίθεση υβριδικού πολέμου που δέχτηκε η πατρίδα μας στις 28 Φεβρουαρίου, στη συνοριακή διάβαση των Καστανιών Έβρου, που είχε στόχο όχι μόνο το σπάσιμο και την κατάλυση, αλλά και την κατάληψη των συνόρων, με σκοπό να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εισβολή των αλλοδαπών στην Ελλάδα και εκείθεν στην Ευρώπη.
Τι ακριβώς ήθελαν και πού αποσκοπούσαν οι Τούρκοι, θα αφήσω να το πει στο τέλος της παρούσης ο ίδιος ο «εμπνευστής» του σχεδίου, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Απλώς θα ήθελα να αναφέρω ότι σε μια περίοδο που:
 • Πρώτον, η ελληνική κυβέρνηση, που είδε ότι στόχος ήταν και η ίδια, άλλαξε το νομικό και διοικητικό πλαίσιο που αφορά την εξέταση και παροχή ασύλου σε αλλοδαπούς που εισέρχονται παράνομα στη χώρα,
 • Δεύτερον, η επιχείρηση υβριδικού πολέμου της Τουρκίας στις Καστανιές δεν πήγαινε καλά και σε συνδυασμό με τον έλεγχο των συνόρων στον Έβρο και τα θαλάσσια σύνορα, δυσκόλεψε η εισβολή αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια,
 • Τρίτον, η ελληνική κοινή γνώμη αντιλήφθηκε το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη της Ελλάδας και άλλαξε στάση στο θέμα της παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια αλλοδαπών, βάλλοντας και εναντίον των ΜΚΟ,
σε μια περίοδο που κινδύνευε ο Ερντογάν, οι ΜΚΟ και τα άλλα μέλη της συμμορίας να χάσουν το «προσφυγικό-μεταναστευτικό χαρτί», τότε μπήκε η φωτιά σε μια δομή της Μυτιλήνης, με στόχο να ανατραπεί το εις βάρους τους κλίμα.
Το ποιοι και γιατί έβαλαν την πυρκαγιά, το ερευνά εισαγγελέας.
Πάντως, μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά, η εθνική και διεθνής συμμορία επιτέθηκε συντονισμένα εναντίον της Ελλάδας, και άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση, να αλλάξει το καθεστώς που δυσκόλευε την εισβολή και τη χορήγηση ασύλου σε αλλοδαπούς που η Τουρκία χρησιμοποιεί, όπως αποδείχτηκε περίτρανα, ως «άοπλο στρατό εισβολής» στην Ελλάδα, για στόχους που θα δείτε παρακάτω.
Κύριε Εισαγγελεύ,
Χωρίς αυτό να θεωρηθεί ανάμιξη στο έργο σας, απλώς θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δει κανείς τα κίνητρα όλων αυτών που επιτέθηκαν συντονισμένα στην Ελλάδα μετά την πυρπόληση από τρεις αλλοδαπούς της δομής στη Μυτιλήνη.
Όπως, επίσης, θα έχει ενδιαφέρον να δει κανείς τα κίνητρα, τις επαφές με ξένες πρεσβείες και κυβερνήσεις, αλλά και το πόθεν έσχες του εθνικού μας μηνυτή, εκ των πρωταγωνιστών του εγκλήματος που συντελείται εναντίον της Ελλάδας…
Κλείνοντας, θα ήθελα να επαναλάβω ότι η Τουρκία έχει ως στόχο να εισβάλουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη εκατομμύρια αλλοδαποί, για να αποσταθεροποιηθεί η χώρα μας αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη.
Αυτό ήταν το σχέδιο του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, το οποίο υιοθέτησε ο Ερντογάν και προσπάθησαν να θέσουν σε εφαρμογή στις 28 Φεβρουαρίου 2020.
Παραθέτω ακολούθως ακριβή μετάφραση αυτών που είπε στην τουρκική τηλεόραση ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού στις 7 Μαρτίου 2020, όσο πίστευε ακόμα ότι θα σπάσει και θα καταλάβει διά των αλλοδαπών επιδρομέων τα σύνορα στις Καστανιές:
«…ό,τι και να κάνουν αυτοί οι καημένοι [σ.τ.μ.: οι Ευρωπαίοι], σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αυτοί που θα περάσουν τα σύνορα προς την Ευρώπη θα φθάσουν το ένα εκατομμύριο. Η Ευρώπη αυτό δεν μπορεί να το αντέξει. Δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση. Αυτό εγώ δεν το λέω σήμερα. Το έχω πει εδώ και καιρό. Θα αλλάξουν οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Κοιτάξτε, θα αλλάξουν οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη, θα αποσταθεροποιηθούν οι οικονομίες τους, τα πάντα θα έλθουν πάνω κάτω. Δεν ξέρουν, δεν έχουν συναίσθηση του τι θα πάθουν…».
Με την ελπίδα ότι διά της παρούσης συνέβαλα στο έργο και την αποστολή σας,
Διατελών μετά τιμής,
Σάββας Καλεντερίδης
Ανώτερος αξιωματικός ε.α.
Δημοσιεύεται στην κυριακάτικη δημοκρατία και το pontos-news


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

9 σχόλια :

 1. ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΤΕΡΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΕ;

  ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ'ΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ Ο ΜΑΣΣΩΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;
  ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΝΤΡΙΚΙΟ;
  ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΚΤΩΡ ΕΙΣΑΙ.ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ.ΕΡΩΤΗΣΗ;ΚΟΧΟΝΕΣ ΕΧΕΙΣ;ΕΛΛΗΝ ΑΝΗΡ ΛΟΓΑΣΑΙ;
  ΩΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ.ΑΡΑ;

  ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΚΙ ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΑΝΤΡΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ Κ@ΛΟΠΑΙΔΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΤΟΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΓΥΙΟ ΤΟΥ ΤΕΡΗ ΧΡΥΣΟΎ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΗΤΡΟΜΑΝΟΥΣ "ΑΔΕΡΦΗΣ" ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΛΑΔΙΣΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΝΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΑΣΚΕΡΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ;ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΣΠΙΤΙ,ΜΕ DETTOL KAI PRINTING ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΞΟΔΟΥ ΜΑΣ;

  ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΏΤΕΣ,ΑΡΠΑΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ,ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ,ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ,ΤΗΣ ΧΙΟΥ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΆΣ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΤΩ!

  ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΎ ΚΥΡΙΟΙ.
  Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΊ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ;ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΣΕΡΝΙΚΕΣ ΠΡΟΘΈΣΕΙΣ ΤΟΥ.ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ.

  ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ....
  ΤΙ;ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; ΚΙ Η ΑΜΟΙΡΗ Η ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΟΤΕ ΕΠΙ ΤΖΟΥΤΖΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΒΡΙΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΕ;ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
  ΤΗΣ ΕΥΠ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ/ΔΙΚΑΣΤΕΣ/ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΕΝ ΣΤΟΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΣΣΩΝΟΙ ΒΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΚΑΡΕΚΛΑ;ΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑΝ ΙΔΕΑΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ,ΤΟΜΑΡΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ.

  ΕΛΑ;
  ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΓΩ;ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ;
  Ε ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Η ΕΥΠ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ...ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ.

  ΔΙΟΛΟΥ ΤΙΜΗΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΔΩ,ΚΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ,ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ,

  ΡΙΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μηταράκης σε δημάρχους νησιών β. Αιγαίου: «Να ετοιμάσετε άμεσα χώρους καραντίνας για τους νέους μετανάστες».
  Την ύπαρξη νέου κύματος παράνομων μεταναστών οι οποίοι θα κατακλύσουν τα νησιά του Αιγαίου προεξοφλεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης απαιτώντας παράλληλα από τους δημαρχούς των νησιών ναι υποδείξουν επειγόντως χώρους κατάλληλους για την παραμονή σε 14ήμερη καραντίνα όσων μεταναστών θα φτάνουν από τα τουρκικά παράλια από την 1η Απριλίου και μετά.
  Όπως αποκαλύπτεται από το περιεχόμενο της επιστολής, που στάλθηκε στους δημάρχους Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου, Λέρου και Κω, παρατείνεται και τον Απρίλιο –αυτή τη φορά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- η μη δυνατότητα υποβολής αιτήματος ασύλου για τους νεοεισερχόμενους, παρά τη λήξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που ίσχυσε για το μήνα Μάρτιο.
  «Από 1η Απριλίου, παρά την λήξη της ΠΝΠ για την αναστολή υποβολής αιτημάτων ασύλου, δεν θα λειτουργήσει για λόγους δημόσιας υγείας η Υπηρεσία Ασύλου και κατά συνέπεια για το προσεχές διάστημα δεν θα είναι εφικτή η υποβολή αιτημάτων, από μετανάστες που εισέρχονται από 1η Απριλίου και μετά», αναφέρεται στην επιστολή του υπουργού Μετανάστευσης, ο οποίος καλεί τους δημάρχους να του υποδείξουν άμεσα, και μέχρι την Τρίτη, 31 Μαρτίου, «οι βέλτιστες τοποθεσίες για παραμονή σε καραντίνα» των νέων αφίξεων μεταναστών. Αυτές μπορεί να είναι είτε σε δομές είτε σε ξενοδοχεία.
  Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, ο οποίος αποκάλυψε το περιεχόμενο της επιστολής με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, συγκάλεσε εκτάκτως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Η συνεδρίαση θα γίνει σήμερα, Δευτέρα, διά περιφοράς, λόγω της πανδημίας, με τους δημοτικούς συμβούλους να καταθέτουν τις αποφάσεις τους γραπτώς.
  Υπενθυμίζεται πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 2 Μαρτίου, για την αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής του Ερντογάν με το άνοιγμα των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας, ανέστειλε για ένα μήνα τη δυνατότητα των νεοεισερχόμενων στη χώρα μεταναστών να υποβάλλουν αίτημα ασύλου.
  Με βάση την συγκεκριμένη Πράξη, όσοι εισήλθαν στη χώρα το μήνα Μάρτιο δεν μεταφέρονται στα ΚΥΤ των νησιών, αλλά κρατούνται χωρίς καταγραφή και μεταφέρονται σε κλειστές δομές στην ενδοχώρα με σκοπό την επιστροφή τους στις χώρες προέλευσης ή καταγωγής.
  Η ΠΝΠ λήγει στις 31 Μαρτίου, αλλά όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της επιστολής Μηταράκη, η αναστολή δυνατότητας αίτησης ασύλου παρατείνεται και τον Απρίλιο, επειδή δεν λειτουργεί η Υπηρεσία Ασύλου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Με αυτα τα δεδομένα, ο υπουργός ζητά από τους δημάρχους να του υποδείξουν χώρους για την προσωρινή παραμονή των νεοεισερχόμενους σε συνθήκες καραντίνας, μέχρι τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα,
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. O Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης καλεί του Δυτικομακεδόνες να βάλουν ένα "κηπάκο".
   O Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης καλεί του Δυτικομακεδόνες να: “Φροντίσουν να βάλουν ένα “κηπάκο” στο σπίτι, να βάλουν 5 κοτούλες… γιατί, μετά το καλοκαίρι, το χειμώνα, αν δεν προλάβουμε τώρα την καλλιεργητική περίοδο, να παράξουμε πρώτες ύλες για τροφές, να έχουμε έλλειψη τροφίμων ή αλλιώς (αν είναι μεγάλη η έλλειψη) να πεινάσουμε κιόλας”
   “Διεθνώς υπάρχει μια μείωση των πρώτων υλών στο αγροτοδιατροφικό τομέα, ακριβώς γιατί υπήρξε μια αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως και μια μειωμένη παραγωγική δραστηριότητα εξαιτίας του ότι έχουν παγώσει όλες οι μετακινήσεις κι όλες οι δραστηριότητες. Αυτό εγκυμονεί κινδύνους, μετά το καλοκαίρι, το χειμώνα, αν δεν προλάβουμε τώρα την καλλιεργητική περίοδο, να παράξουμε πρώτες ύλες για τροφές, να έχουμε έλλειψη τροφίμων ή αλλιώς (αν είναι μεγάλη η έλλειψη) να πεινάσουμε κιόλας“, καλώντας στη συνέχεια τους Δυτικομακεδόνες να: “Φροντίσουν να βάλουν ένα “κηπάκο” στο σπίτι, να βάλουν 5 κοτούλες…”. Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 30/3 στο sentra.com.gr, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Σταϊκούρας για οικονομική καταστροφή λόγω κορωνοϊού: «Το κράτος αντέχει άλλους 2-3 μήνες» - Μετά θα δούμε...
   Ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεων έστειλε «σήμα» ότι το Κράτος αντέχει άλλους 2-3 μήνες (δηλαδή μέχρι Μάιο – Ιούνιο) χωρίς να πειράξει το μαξιλαράκι ρευστότητας ή να αναζητήσει άλλα «έκτακτα» μέτρα ρευστότητας.
   Για το εάν θα παραταθεί η προθεσμία για το καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου, ανέφερε ότι οι απαντήσεις θα δοθούν την κατάλληλη χρονική στιγμή.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Ο ΣΥΝΔΑΙΤΥΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΣ».
   Έτσι θα σταματήσουν οι συνδαιτυμόνες του Σόρος τις ροές, με επιτάχυνση παροχής ασύλου.

   "Στην Χίο και στη Λέσβο περιμένουμε ακόμα τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών. Αυτή την στιγμή εξακολουθεί να λειτουργεί η ΒΙΑΛ και η Μόρια. Για μένα είναι η χειρότερη δυνατή εναλλακτική αλλά εκ των πραγμάτων η μη λήψη από τις τοπικές κοινωνίες μιας ρεαλιστικής απόφασης οδηγεί στην συνέχιση της λειτουργίας αυτών των δυο μεγάλων ανοιχτών δομών".
   "Υπάρχει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας στην ενδοχώρα το οποίο αυτή τη στιγμή έχει 25.000 θέσεις. Έχουμε στόχο να εκκενώσουμε 6.000 από άτομα τα οποία πλέον δεν δικαιούνται αυτής της παροχής. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισαν την τροπολογία για την εκκένωση των υφιστάμενων δομών στην ενδοχώρα» και προσέθεσε: «δημιουργούμε, φέτος άλλες 5000 θέσεις και του χρόνου άλλες 10.000 θέσεις διεσπαρμένες σε διαμερίσματα για να αποσυμφορήσουμε τα νησιά. Στόχος μας δεν είναι να γεμίσει η Ελλάδα δομές. Αλλά, να λειτουργεί το σύστημα ασύλου".
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Κάθε μήνας με «λουκέτο» κοστίζει περίπου 6% του ΑΕΠ μιας χώρας, εξηγεί ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου, Κλέμενς Φούεστ και αναδεικνύει ως σημαντικότερη προτεραιότητα την επαναλειτουργία της αγοράς με παράλληλη προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού.
   Δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στην Ευρώπη από την κρίση του κορωνοϊού σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου.
   Κάνει λόγο για την «χειρότερη ύφεση της μεταπολεμικής περιόδου» στην Ευρώπη και για ζημιές εκατοντάδων δισεκατομμυρίων και προβλέπει συρρίκνωση της ανάπτυξης σε διψήφια ποσοστά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
   «Αν οι επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές για περισσότερο από έναν μήνα, οι απώλειές τους θα φθάσουν σύντομα σε διαστάσεις που είναι γνωστές μόνο από φυσικές και οικονομικές καταστροφές στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προειδοποιεί ο οικονομολόγος.
   Σε ό,τι αφορά την Γερμανία, το Ifo υπολογίζει ότι εάν η αγορά παραμείνει κλειστή επί τρεις μήνες, οι απώλειες για το ΑΕΠ της χώρας θα ξεπεράσουν το 20%. Για την Ιταλία, το Ινστιτούτο του Μονάχου προβλέπει ότι εφόσον τελικά η οικονομία μείνει εν μέρει κλειστή επί δύο μήνες το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 8,0-13,1%, ενώ εάν το «λουκέτο» διαρκέσει τρεις μήνες, η αντίστοιχη μείωση θα φτάσει το 11,2-19,1%.
   Στην Ισπανία, η οποία πλήττεται επίσης σοβαρά από τον κορονοϊό, δύο μήνες μερική αναστολή των οικονομικών δραστηριοτήτων εκτιμάται ότι συνεπάγεται 8,1-13,8% μείωση του ΑΕΠ, ενώ τρεις μήνες σημαίνουν απώλειες 11,3-20,0%. Στην Γαλλία, οι δύο μήνες με την οικονομία εκτός λειτουργίας θα κοστίσουν μείωση της ανάπτυξης κατά 7,3-12,3%, ενώ οι τρεις μήνες 10,2-18,0%.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: «΄Ελληνες, αν κλειστείτε καλά στα σπίτια σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν έχουν κορωνοϊό οι λαθρομετανάστες».
  Σε πρωτοφανείς δηλώσεις προχώρησε ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων για Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο οποίος δήλωσε πως οι κάτοικοι που διαμένουν δίπλα στη δομή αλλοδαπών, στην οποία διέμενε η γυναίκα που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Αλεξάνδρα, δεν έχουν κάτι να φοβηθούν εφόσον κλειστούν στα σπίτια τους!
  Την στιγμή που οι Έλληνες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και βομβαρδίζονται καθημερινά με απειλές από ΜΜΕ και κυβέρνηση, οι αλλοδαποί επιτρέπεται να βγάινουν 100-100 από τις δομές τους και να κυκλοφορούν ελεύθερα στις πόλεις από τις 7 το πρωί μέχρι στις 7 το βράδυ!
  Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ενημερώνει ότι η γυναίκα που διαβιεί στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας προσήλθε σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας για τον τοκετό και βρέθηκε θετική μετά τη γέννηση του βρέφους.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλοδαπή ζούσε με τον σύζυγό της σε δομή φιλοξενίας στη Βέροια. Από 27 Φεβρουαρίου πήγε στη Ριτσώνα για να γεννήσει. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα με το βρέφος στο Αλεξάνδρα.
  Στην τοπική κοινωνία ο κ. Λογοθέτης στέλνει το μήνυμα ότι «δεν έχει να φοβάται τίποτα όσο τηρεί τα γενικά μέτρα της κυβέρνησης. Το "Μένουμε Σπίτι" είναι αυτό που σώζει».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ: «Η ΕΡΤ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ».
  Ο Στρατηγός ε.α και επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος σχολίασε ένα περιστατικό στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, στο οποίο Ελληνίδα δημοσιογράφος χαρακτήριζε ως «πρόσφυγες» τους παράνομους μετανάστες και «δυνάμεις καταστολής» την ΕΛ.ΑΣ και τον Ελληνικό Στρατό.
  «Σήμερα το μεσημέρι σε σχόλιο της ΕΡΤ /ράδιο/ 1ο πρόγραμμα για τον Γλέζο,
  ανέφερε η δημοσιογράφος που έκανε την εκπομπή,
  πως ο Γλέζος έπεσε σε κώμα την περίοδο που... «στον Έβρο ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια μεταξύ των "προσφύγων" και των "δυνάμεων καταστολής»..
  Όπου "πρόσφυγες" = οι λαθρομετανάστες & παρακρατικοί του Ερντογάν
  Όπου δυνάμεις καταστολής= ΕΛ.ΑΣ + ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
  Και αυτό το πράμα ονομάζεται Ελληνική ραδιοφωνία!!!», είπε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΣΟΡΟΣ.

  Υπό έρευνα η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια από την Γερουσία των ΗΠΑ: Ερευνούν τις σχέσεις της με τις ΜΚΟ του Τ.Σόρος
  Τι δουλειά έχει το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος «Ανοικτή Κοινωνία» OSF (Open Society Foundation) στα Σκόπια;
  Αυτό είναι το ερώτημα που εκφράζουν πολλοί στην Ουάσιγκτον καθώς ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Christopher Smith ανακοίνωσε την διενέργεια έρευνας για τις δραστηριότητες της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, δραστηριότητα η οποία συνδέεται με αυτές του Σόρος.
  Όπως αποδεικνύεται το ίδρυμα OSF είναι αναμεμειγμένο στην παροχή χρημάτων στο κρατίδιο με στόχο την διευκόλυνση της διέλευσης μεταναστών μουσουλμάνων στο μεγαλύτερο μέρος τους προς την Ευρώπη.
  Στην ιδία όμως υπόθεση φέρεται αναμεμειγμένο και το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών μέσω του προγράμματος USAID (U.S. Agency of International Development).
  Έτσι ενώ ο δεδηλωμένος στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης για τα Σκόπια είναι η «προώθηση της Δημοκρατίας» το αμερικανικό ΥΠΕΞ επί υπουργίας Χίλαρι Kλίντον 92009-2013) ξεκίνησε το 2012 συνεργασία με το ίδρυμα Σόρος και τις διάφορες ΜΚΟ που ελέγχει ο ίδιος στη χώρα.
  Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Tony Perkins στο Washington Update oι ΜΚΟ αυτές κάθε άλλο παρά «δημοκρατικές» είναι: Πιο συγκεκριμένα προωθούν «προοδευτικές» ιδεοληψίες όσο και κυοφορούν ιδεολογίες περί της βίας και της ριζοσπαστικοποίησης σε όλη την Ευρώπη.
  Πιο συγκεκριμένα ο Σόρος ελέγχει πάνω από 60 ΜΚΟ μόνο στα Σκόπια(!) οι οποίες λαμβάνουν βοήθεια μέσω του προγράμματος USAID. Μέσω αυτού του «καναλιού» ο Σόρος κατευθύνει χρήματα από το αμερικανικό πρόγραμμα στο κόμμα SDSM το οποίο είναι το πρώην κομουνιστικό κόμμα των Σκοπίων. Με άλλα λόγια, όπως τονίζει ο Αμερικανός δημοσιογράφος η αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη.
  Υπάρχουν όμως και αρκετοί στα Σκόπια που ΄χουν κουραστεί από την 25χρονη δραστηριότητα του Σόρος στη χώρα τους με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ο οργανισμός SOS (Stop Operation Soros).
  Σύμφωνα με τον Nikola Srbov του SOS: «Ο οργανισμός OSF ο οποίος λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του Σορος, χρηματοδοτεί βίαιες διαδηλώσεις στα Σκόπια. Έχει μονοπωλήσει την πολιτική ζωή στη χώρα πολεμώντας τον οποιοδήποτε οργανισμό που αντιτίθεται στην ιδεολογία του». Σύμφωνα με τον ιδιο τα χρήματα του USAID κατευθύνονται στο SDSM.
  Έτσι ο άνθρωπος που βοήθησε την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» στην Αίγυπτο (να σημειωθεί πως ο Αιγύπτιος πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι είχε φιλοξενηθεί σε ομιλία στο ίδρυμα Κλιντον), ο άνθρωπος που χρηματοδότησε τις βίαιες διαδηλώσεις στο Ferguson των ΗΠΑ και χρηματοδότησε με εκατομμύρια δολάρια την προεκλογική εκστρατεία της Χ.Κλιντον δραστηριοποιείται στα Σκόπια προκειμένου να ελέγξει πλήρως το κράτος σε βαθμό που σχεδόν το έχει καταφέρει, με ότι αυτό σημαίνει για την Ελλάδα.
  Τώρα η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια είναι κάτω από ενδελεχή έρευνα, έρευνα που ανακοίνωσε ο γερουσιαστής Smith, με το κατηγορητήριο ότι δρούσε ως οικονομικός υποστηρικτής του SDSM.
  Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από την άρνηση της πρεσβείας να απαντήσει στην επιστολή του Smith και πέντε ακόμη γερουσιαστών αναφορικά με τις δραστηριότητες της πρεσβείας αλλά και την χρηματοδότηση του ιδρύματος OSF του Σόρος στη συγκεκριμένη χώρα.
  Όλα αυτά βέβαια ξεκίνησαν μετά την εκλογή του Ντ.Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και στο «καθάρισμα» των διπλωματικών υπηρεσιών που είχε δημιουργήσει η Κλιντον. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και το υπόμνημα διαμαρτυρίας 900 διπλωματών του State Department κατά του διατάγματος Τραμ για τους αλλοδαπούς. Είναι φανερό ότι ο Σόρος έχει διεισδύσει και στο αμερικανικό ΥΠΕΞ ελέγχοντας εκατοντάδες αξιωματούχους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...