Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΗΚΕ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020   Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΡΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ.

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020   ΟΙ ΕΞΩΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Η  στημένη αντιπαλότητα (ή ψευδαντιπαλότητα)  που  δημιουργούν  οι  θρησκείες,  οι  πολιτικές  ιδεολογίες,  οι  κυβερνήσεις,  οι  μυστικές  υπηρεσίες,  οι  οικονομικές  ολιγαρχίες,  οι  τοκογλύφοι,  οι  πρεσβείες,  έχει άπειρες μορφές και εφαρμογές.  Κάθε  μυστική  υπηρεσία,  κάθε  κυβέρνηση,  κάθε  ξένη  πρεσβεία  θέλει  τα  πρόσωπα  και  η  θέση  και  η  αντίθεση  σε  ένα  θέμα,  να  είναι  κατειλημμένα  από  δικά  της  στελέχη.

Διάσημη  φράση  του  σιωνιστή  Τσώρτσιλ:  «Όπου  υπάρχουν τρεις  Εβραίοι, υπάρχουν δύο Πρωθυπουργοί  και  ένας αρχηγός  της  αντιπολίτευσης».

Ουίνστον Τσώρτσιλ,  «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», Εκδόσεις  Γκοβόστη, Τόμος Β, σελ. 1172-3.


Ο  Σόρος,  ένας  διεθνής  εγκληματίας που δημιούργησε  με  τα  κεφάλαιά  του  τα εκατομμύρια των προσφύγων, τους οποίους χρησιμοποιεί εναντίον της Ελλάδας και της Ευρώπης. 
Η  Ελλάδα έχει μπλέξει με ένα πολυπλόκαμο τέρας, μια συμμορία που έχει απλωμένα τα πλοκάμια της και   η  οποία  χρησιμοποιεί το «μεταναστευτικό-προσφυγικό» για να καταστρέψει την Ελλάδα  και  την  Ευρώπη. 


 

 

“Το Μεταναστευτικό, Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο: “Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι ειλικρινής με τον εαυτό της, ούτε με τον λαό. Από τη μία, ο κ. Μητσοτάκης βάλλει κατά του Ούγγρου εθνικιστή πρωθυπουργού Ορμπαν και της πολιτικής κλειστών συνόρων του, μας λέει ότι επιθυμεί πολυπολιτισμική κοινωνία, η αδελφή του, κυρία Μπακογιάννη, εξέφρασε πρόσφατα πως «δεν αισθάνομαι καμία απειλή από την Τουρκία», συγγενείς του προέδρου της Ν.Δ. εργάζονται σε ΜΚΟ που στηρίζονται από χρήματα του Τζορτζ Σόρος και παλεύουν για τη συνέχεια των μεταναστευτικών ροών.”
Ο  Μητσοτάκης, είναι γνωστό ότι στηρίζει τις  ΜΚΟ και σε κάποιες από αυτές μάλιστα εργάζονται στενοί συγγενείς του… και η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν έκρυψε ότι πιστεύει στην πολυπολιτισμική κοινωνία. 
Είναι επίσης γνωστό ότι ο Μητσοτάκης έχει διορίσει άνθρωπό του  Σόρος  υφυπουργό στην κυβέρνηση και όχι σε κάποια τυχαία θέση, αλλά αρμόδιο για το θέμα των τραπεζών!

 Ο ΣΟΡΟΣ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

O πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας Soros Fund Management και των Ιδρυμάτων της Ανοικτής Κοινωνίας, Τζορτζ Σόρος, με άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times, με πρωτοφανείς ασυναρτησίες καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και να τον βοηθήσει ώστε να μπορέσει να …αντιμετωπίσει τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν την στιγμή μάλιστα που ο Ερντογάν επιχειρεί να «γεμίσει» την Ελλάδα με χιλιάδες παράνομους μετανάστες!
Ο συγκεκριμένος αδιαφορεί παντελώς για τα εγκλήματα του Ρ.Τ.Ερντογάν κατά των κουρδικών πληθυσμών, ενώ δεν τον ενδιαφέρει καθόλου πως η υποτιθέμενη συριακή αντιπολίτευση απότελείται από σκληροπυρηνικές εγκληματικές εξτρεμιστικές ισλαμιστικές φράξιες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για απίστευτες φρικαλεότητες στην Συρία.
Κατηγορεί τον Μ.Άσαντ για επιθέσεις με χημικά ενώ έχει αποδειχτεί ότι τις διέπραξε η συριακή «αντιπολίτευση» για να βρουν αφορμή οι ΗΠΑ να κτυπήσουν με πυραυλικές επιθέσεις την Δαμασκό.
Επίσης κατηγορεί την συριακή κυβέρνηση ότι κτυπάει νοσοκομεία και σχολεία ενώ είναι γνωστό πως σκοπίμως οι τζιχαντιστικές οργανώσεις στήνουν τα αρχηγεία τους εκεί.


Το άρθρο του Τζόρτζ Σόρος στην εφημερίδα Financial Times έχει τίτλο «Europe must stand with Turkey over Putin’s war crimes in Syria – Η Ευρώπη πρέπει να σταθεί δίπλα στην Τουρκία για τα εγκλήματα πολέμου του Πούτιν στη Συρία».


“Από την αρχή της παρέμβασής της στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015, η Ρωσία όχι μόνο προσπάθησε να διατηρήσει τον πιο πιστό αραβικό σύμμαχο της, τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ. Ήθελε επίσης να ανακτήσει την περιφερειακή και παγκόσμια επιρροή που έχασε από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.
“Πιστεύω ότι ο κ. Άσαντ είναι ο πιο βάρβαρος κυβερνήτης που είδε ο κόσμος από τον Ιωσήφ Στάλιν.
“Τον Μάιο του 2019, η Ρωσία βομβάρδισε τέσσερα νοσοκομεία σε 12 ώρες, όπως αναλύεται από έρευνα της εφημερίδας New York Times. Μέχρι πρόσφατα στις 26 Φεβρουαρίου του 2020, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στόχος του ήταν 10 σχολεία σε μία μέρα, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι επιθέσεις σε στρατόπεδα κοντά στα τουρκικά σύνορα πολλαπλασιάστηκαν, ωθώντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους προς την κατεύθυνση των τουρκικών συνόρων. Αυτό έχει πανικοβάλει την Άγκυρα, ωθώντας την να ενθαρρύνει τους πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στο έδαφός της να κατευθύνονται προς την Ευρώπη. Αυτό, με τη σειρά του, προκάλεσε κρίση προσφύγων στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα.
“Η μόνη κυβέρνηση που έχει θέσει στρατιωτικές δυνάμεις για να υπερασπιστεί τους αμάχους που παγιδεύονται στο Idlib από τον κ. Άσαντ και τον ρωσικό σύμμαχό του είναι η Τουρκία. Αεροπορικές επιθέσεις από ρωσικά αεροπλάνα (η Μόσχα έχει αρνηθεί το ρόλο τους) σκότωσε 34 Τούρκους στρατιώτες στα τέλη του περασμένου μήνα.
“Αλλά η Τουρκία δεν τολμά να επιτεθεί άμεσα στη Ρωσία επειδή η ρωσική αεροπορία είναι ισχυρότερη από την Τουρκία. Η Ρωσία έχει πυρηνικά όπλα και η Τουρκία δεν έχει. Η Τουρκία επέλεξε αντ ‘αυτού να αντιδράσει εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ χρησιμοποιώντας στρατιωτικά αεροσκάφη.
“Μια Ευρώπη που έχει θέσει ως στόχο τον περιορισμό της εισροής προσφύγων πρέπει να παραδεχτεί ότι η Τουρκία έχει ήδη λάβει το κύριο βάρος της στέγασης των εκατομμυρίων Σύριων που έχουν εκτοπιστεί από τη χώρα τους. Η Τουρκία φιλοξενεί ήδη 3,5 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες στο έδαφός της. Δεν μπορεί να απορροφήσει τα επιπλέον εκατομμύρια που ο κ. Άσαντ και ο κ. Πούτιν πιέζουν προς τα σύνορά της.
“Ως εκ τούτου, η Ευρώπη θα πρέπει να επιδιώξει να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον κ. Πούτιν, προσπαθώντας να φθάσει σε μια κατάπαυση πυρός που θα διατηρούσε μια «ασφαλή ζώνη» στο Idlib για τους Σύριους πρόσφυγες. Ελπίζω ότι αυτό θα θέσει επίσης τα εγκλήματα πολέμου του κ. Πούτιν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης”.

ΟΡΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ  
Ο ελληνικός όρος γενοκτονία είναι ταυτόσημος με τον διεθνώς χρησιμοποιούμενο όρο genocide που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις γένος και κτείνω (=φονεύω).
Με αυτόν τον όρο αποδίδεται κυριολεκτικά η από τους αρχαιότατους χρόνους υφιστάμενη έννοια και ακριβέστερα ένα από τα αρχαιότερα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο.
Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της φυλής. Στα βίαια δε μέσα αυτά περιλαμβάνονται και σειρά απαγορευτικών μέτρων επί εθνικών, θρησκευτικών, γλωσσικών, ηθικών, ιστορικών ή άλλων παραδόσεων προκειμένου να επέλθει διαφοροποίηση ή αλλοίωση της καταδιωκόμενης φυλής με βέβαιη την συν τω χρόνω απώλεια του εθνικού και φυλετικού γνωρίσματος της. Σύμφωνα με το άρθρο 2 της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταστολή Εγκλημάτων Γενοκτονίας, η Γενοκτονία ορίζεται ως
" ...οποιαδήποτε από τις παρακάτω πράξεις με στόχο τον μερικό ή ολικό αφανισμό μιας φυλετικής, εθνικής ή θρησκευτικής ομάδας, όπως:
1.   Θανάτωση των μελών της ομάδας
2.   Πρόκληση σοβαρής σωματικής ή ψυχικής βλάβης σε μέλη της ομάδας
3.   Σκόπιμη επιβολή συνθηκών ζωής με στόχο το φυσικό αφανισμό, ολικό ή μερικό, μελών της ομάδας
4.   Επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση γεννήσεων εντός της ομάδας

5.   Δια της βίας μεταφορά ανήλικων μελών της ομάδας σε κάποια άλλη."
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

7 σχόλια :

 1. Η ΓΡΑΠΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΦΙΑΛΤΗ - ΞΕΡΞΗ.
  «Η ιστορική Συμφωνία Εφιάλτη – Ξέρξη, κλείνει μια μεγάλη εκκρεμότητα 25 και πλέον χρόνων στην περιοχή μας. Είναι μια έντιμη Συμφωνία που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της ανατολικής Μεσογείου με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη.
  Η ειρηνική προσπάθεια του Ξέρξη καλύπτει πλήρως τις πάγιες ελληνικές θέσεις και μάλιστα τις διασφαλίζει ακόμη περισσότερο, ενώ αποδεικνύει, έμπρακτα, τη βούληση της γειτονικής χώρας, της Περσίας, για ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών.
  Με την ειρηνική διαμεσολάβηση του Εφιάλτη διαλύεται η «γκρίζα ζώνη» που δημιουργούσε η μακροχρόνια εκκρεμότητα πολλών «κρατών - πόλεων» και προσδιορίζονται με σαφήνεια και με διεθνή σφραγίδα τα όρια - πολιτικά, ιστορικά, πολιτισμικά - ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις και την Περσία.
  Η έντιμη κίνηση του Εφιάλτη διέγραψε με μοναδικό τρόπο δια παντός τους αλυτρωτισμούς των ελληνικών πόλεων – κρατών στην ελληνική χερσόνησο.
  Η έντιμη κίνηση του Εφιάλτη έκανε σεβαστή την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό της χώρας των Περσών.
  Η επιβεβαίωση στη Συμφωνία της γλώσσας των Αρίων, των Μήδων και των Περσών (όπως επί πάρα πολλές δεκαετίες έχει αναγνωρισθεί και από τις πόλεις μας) και της ιθαγένειας της γειτονικής χώρας αποδεικνύει έμπρακτα τη βούληση των ελληνικών πόλεων για την οικοδόμηση ενός σταθερού μέλλοντος φιλίας και ειρήνης με τη «Ανατολική Περσία». Οι ελληνικές δημοκρατικές πόλεις, σέβονται τις αποφάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές της Δελφικής Αμφικτιονίας.
  Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου σε ορισμένες ελληνικές πόλεις παρατηρείται η άνοδος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του σοβινισμού και του ρατσισμού, φαινόμενα, εξαιτίας των οποίων έχουν κυλήσει ποταμοί αίματος στον Τρωϊκό πόλεμο, σ’ αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στις πόλεις μας, με αυτή τη Συμφωνία, ερχόμαστε στην πράξη αντιμέτωποι με το τέρας του φασισμού και με όσους το τροφοδοτούν, κύκλοι που εκφράζουν το πιο σκοτεινό παρελθόν, διχάζουν τον ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις σε εθνοπροδότες και εθνοσωτήρες. Ο διχασμός αυτός πλήττει τα θεμέλια της Δημοκρατίας, όταν στις ελληνικές πόλεις και στην ευρύτερη γειτονιά μας επινοούνται επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί που προοιωνίζουν σκοτεινό μέλλον.
  Εμείς, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες, στηρίζουμε τη Συμφωνία, γιατί είμαστε κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών, γιατί είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, αλληλέγγυας ευρωπαϊκής και ασιατικής γειτονιάς, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις. Είμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών. Στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον».
  (Το κείμενο είναι από υποστηριχτές της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ).
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Ελλάδα έχει γίνει η χώρα καταφύγιο για κάθε εγκληματία, από κάθε γωνιά της γης! Ο νεκρός Πακιστανός που βρέθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στον Αλμυρό, με κομμένο λαιμό και αυτιά και χτυπημένος με σφυρί στο κεφάλι, κατηγορούνταν για διπλή δολοφονία στην πατρίδα του.
  Ο νεκρός στο Πακιστάν ήταν μέλος σε εγκληματική ομάδα εκβιαστών που πουλούσε προστασία! Τότε, λοιπόν, τον Ιούλιο του 2014 πυροβόλησε στο κεφάλι ένα νεαρό ομοεθνή του, γιο εύπορου επιχειρηματία του Πακιστάν, που εργαζόταν στις επιχειρήσεις του πατέρα του. Την ώρα του εγκλήματος υπήρχαν περίπου 10 μάρτυρες με αποτέλεσμα να είναι επικηρυγμένος φονιάς. Σκότωσε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, γιατί η οικογένεια του νεαρού θύματος αρνήθηκε να πληρώσει την ομάδα εκβιαστών που ζητούσε χρήματα – περίπου 10.000 ευρώ – για να μην... κάψει τις επιχειρήσεις της.
  Ο δράστης, ωστόσο, κατάφερε το 2014 να διαφύγει από το Πακιστάν και να βρεθεί (που αλλού;) στην Ελλάδα! Ο νεκρός του Αλμυρού είχε εντοπιστεί από τις ελληνικές Αρχές τον Ιούνιο του 2016 στην περιοχή της Θήβας και συνελήφθη, αλλά αφέθηκε… ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ».
  Στη διαδήλωση των ψυχασθενών καθαρμάτων χθες στην Αθήνα «για τους καημένους τους πρόσφυγες», μερικοί (συριζαίοι βέβαια), κρατούσαν πανώ που έγραφε:
  «Είμαστε εκείνοι που ανοίγουν κερκόπορτες».
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σύμφωνα με πηγές από τη Λέσβο, οι οποίες ΔΕΝ επιδέχονται καμία απολύτως αμφισβήτηση, στην Μόρια, ανάμεσα στους 21.000+ λαθρομεταναστών, υπάρχουν 7.000 οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει με την διαδικασία ασύλου και τους έχει εγκριθεί! ΣΥΝΕΠΩΣ, μπορούν να αναχωρήσουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ για όποια χώρα της ΕΕ επιθυμούν.

  ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ όμως, παραμένουν επί μήνες στο ΚΥΤ Μόριας.

  Παίρνουν τα επιδόματα κάθε μήνα και τα στέλνουν στις πατρίδες τους όπου η αξία των χρημάτων αυτών είναι τεράστια!

  Παράλληλα, ενώ δεν δικαιούνται να παραμένουν στο ΚΥΤ, αυτοί κάθονται εκεί, σιτίζονται και συνεχίζουν να επιδοτούνται κανονικά!

  Με απλά λόγια, ενώ για 7.000 άτομα στη Μόρια, ΤΩΡΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, οι πόρτες της Ευρώπης είναι ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΕΣ, αυτοί κάθονται εκεί και τρων και πίνουν τζάμπα και τα χρήματα που εξακολουθούν να τους δίνονται, τα στέλνουν μέσω Moneygram στις πατρίδες τους!

  Κι ενώ το Ελληνικό Κράτος τα γνωρίζει καλά όλα αυτά, ουδείς ξεμπροστιάζει την συριζοπροπαγάνδα και την μπίζνα των ΜΚΟ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 1.200 τζιχαντιστές αναζητούνται από Αστυνομία και ΕΥΠ.
  Σε γενική επιφυλακή είναι η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ για τυχόν εμφάνιση στον Εβρο ή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου των 1.200 καταγεγραμμένων μελών του ISIS που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές και μπορεί ν' αποτελέσουν τον τελευταίο μοχλό πίεσης του καθεστώτος Ερντογάν προς την Ελλάδα και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


  Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», από τους 252 μετανάστες που έχουν συλληφθεί το τελευταίο πενθήμερο στον Εβρο μόνο οι… δύο προέρχονταν από τη Συρία, καταρρίπτοντας πλήρως τους ισχυρισμούς του τούρκου προέδρου ότι το κύμα προσφύγων που ωθείται στα ελληνοτουρκικά σύνορα προέρχεται από τις μάχες του Ιντλίμπ.

  Οι υπόλοιποι αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί στην περιοχή του Εβρου προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ και το Ιράν, καθώς και από χώρες όπως η Σομαλία, η Αιθιοπία, το Μαρόκο και το… Μπανγκλαντές που προφανώς καμία σχέση δεν έχουν με τις πολεμικές συγκρούσεις στη Βόρεια Συρία.
  Κύριος φόβος των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ είναι μήπως ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες που προωθεί η κυβέρνηση Ερντογάν στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας μας υπάρχουν κι άτομα που συμμετείχαν την περίοδο 2014-2018 στις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους.

  Με κύριο φόβο ν' αρχίσει νέος κύκλος αίματος στις χώρες της Ευρώπης αλλά και να δεχθεί η χώρα μας κριτική - σε μια δύσκολη περίοδο - ότι δεν προχωρεί σε επαρκείς ελέγχους κι επιτρέπει τη διέλευση μελών του ISIS.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τούρκος υπουργός εσωτερικών: «Έχουμε τους ανθρώπους μας στα ελληνικά νησιά».

  Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοιλού, μιλώντας στο CNN Turk, φέρεται να λέει, σύμφωνα με τα «Τουρκικά Νέα»:


  «Στα απέναντι νησιά (σ.σ. ελληνικά) έχουμε τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνούμε.
  Ξέρουμε ποιοι περνάνε.
  Ναι για τα ελληνικά νησιά μιλάω.
  Στα πλαίσια της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου. Υπάρχουν φίλοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών εκεί.
  Κανονικοί υπάλληλοι.
  Γνωρίζουμε ποιοι πέρασαν, πόσοι πέρασαν, μαθαίνουμε το που βρίσκονται, κοιτάμε από πού ήρθαν, όλα αυτά τα βλέπουμε».
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυστριακά ΜΜΕ: «Ο OΡΜΠΑΝ είχε δίκιο για τη μετανάστευση και αξίζει μια συγγνώμη».
  Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν είχε δίκιο όταν προειδοποίησε για τη μεταναστευτική κρίση το 2015 και ο τρόπος με τον οποίο το χειρίστηκε, που περιλάμβανε την κατασκευή ενός φράχτη και την απόρριψη της μετανάστευσης, θεωρείται τώρα ως η σωστή επιλογή απόψεων άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων, αναφέρει ο αρθρογράφος Christian Ortner γράφει στην συντηρητική αυστριακή ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Die Presse.
  "Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε χειριστεί το 2015 [την κρίση της μετανάστευσης] όπως συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα, θα είχε αποτρέψει την Ευρώπη από την άνοδο του ακραίου εθνικισμού, από δεκάδες ισλαμιστικές επιθέσεις και πολλά συναφή έξοδα", γράφει ο Ortner.
  Ο αυστριακός αρθρογράφος πιστεύει ότι ο Orbán αξίζει μια συγγνώμη από τον πρώην Αυστριακό καγκελάριο Werner Faymann, ο οποίος, το 2015, όταν η Ουγγαρία άρχισε να φτιάχνει έναν φράκτη στα νότια σύνορά της με τη Σερβία, συνέκρινε την ουγγρική κυβέρνηση με το καθεστώς του Χίτλερ λόγω του χειρισμού της μεταναστευτικής κρίσης.
  Ο Ούγγρος ηγέτης αξίζει επίσης μια συγγνώμη από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τώρα υποστηρίζει την υπεράσπιση των εξωτερικών συνόρων, αλλά το 2015 ισχυρίστηκε ότι ένα τέτοιο καθήκον θα ήταν ανέφικτο και αλαζονικά κατέκρινε τον Orbán.
  Πάντως εξακολουθούν να υπάρχουν οι επικριτές του Όρμπαν. Ο Gerald Knaus, ιδρυτής της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σταθερότητας, έγραψε στο Twitter πως ο Ορμπάν, χρησιμοποίησε την έκρηξη του κοροναϊού ως δικαιολογία για την κατάργηση του δικαιώματος ασύλου στην Ουγγαρία,
  Στην πραγματικότητα: “Η Ουγγαρία έχει αναστείλει επ 'αόριστον την πρόσβαση των αιτούντων άσυλο σε συνοριακούς χώρους διέλευσης λόγω των κινδύνων που σχετίζονται με τη διάδοση του COVID-19. Παρατηρούμε μια συγκεκριμένη σχέση μεταξύ του coronavirus και των παράνομων μεταναστών", δήλωσαν οι ουγγρικές αρχές. Στην Ουγγαρία, πάντως, δεν έχουν καταγραφεί ακόμη κρούσματα κοροναϊού. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών ταξιδεύουν στην Ουγγαρία από το Ιράν ή μέσω του Ιράν. Η πλειοψηφία των πρόσφατων αφίξεων δεν είναι Σύριοι, είναι κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...