Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

Το Open Society του Σόρος (και της Αντιγόνης Λυμπεράκη), μια οργάνωση που λειτουργεί ως υπερκράτος στην Ελλάδα, κρύφτηκε! H ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.


 

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020   Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΡΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ.


Των Γιώργου Καραμπελιά και Γιάννη Ξένου
Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων στις 14 Οκτωβρίου 2019 η δημοτική παράταξη «Αθήνα για την Ελλάδα» είχε φέρει προς  συζήτησή το ότι η ΜΚΟ Solidarity Now, που ανήκει στο διεθνές δίκτυο του κ. Σόρος. παραπλανά το κοινό, αφού σε σχετική πινακίδα της ανέφερε ότι υπό την αιγίδα της βρίσκεται και η Υπηρεσία Ασύλου! 
 Η πινακίδα του Solidarity Now στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθηνών τον προηγούμενο Οκτώβριο 

Γράφαμε τότε σε σχετική μας ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη που απευθύνθηκε στον δημοτικό μας συνδυασμό η ΜΚΟ Solidarity Now στο κτήριο του Φρουραρχείου, που της έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Αθηναίων, παρουσιάζει σε σχετική πινακίδα της την Υπηρεσία Ασύλου, ως υπηρεσία που παρέχεται από την ίδια! (Επισυνάπτουμε σχετική φωτογραφία). Όπως είναι γνωστό η Υπηρεσία Ασύλου που φιλοξενείται στο κτήριο του Φρουραρχείου υπάγεται στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και με το να παρουσιάζεται ως υπηρεσία που υπάγεται στην ΜΚΟ Solidarity Now, παραπλανούνται οι αιτούντες άσυλο ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ δέχεται και παρέχει εντέλει η ίδια το Άσυλο. Δεδομένου ότι η Solidarity Now ελέγχεται από το ίδρυμα Open Society Center του γνωστού χρηματιστή Τζώρτζ Σόρος (και άκρως δραστήριου στο μεταναστευτικό-προσφυγικό) δημιουργούνται πολύ αρνητικές εντυπώσεις στους Έλληνες πολίτες, –που εντείνονται από την πολύ άσχημη σημερινή συγκυρία σχετικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα–, ότι δηλαδή η ΜΚΟ του κ. Σόρος έχει αντικαταστήσει την ελληνική Πολιτεία ως προς τις διαδικασίες παροχής ασύλου.
Ζητούμε από τον Δήμαρχο κ. Μπακογιάννη που έχει και την τελική ευθύνη για το κτήριο του Φρουραρχείου και των εκεί παρεχόμενων υπηρεσιών να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να πάψει άμεσα αυτή η παραπλάνηση.
Επίσης, με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να μας ενημερώσει ο κος Μπακογιάννης μέχρι ποιο έτος έχει παραχωρηθεί στο Solidarity Now το κτήριο του Φρουραρχείο και με ποιους όρους.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος – Γιώργος Καραμπελιάς

Μετά την ανάδειξη του θέματος, το Solidarity Now δεν άλλαξε την σχετική πινακίδα στο κτήριο του Φρουραρχείου και συνεχίζει να υποκαθιστά τις σχετικές υπηρεσίες, γι’ αυτό και έγινε νέα σχετική παρέμβασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2010. Στην πινακίδα όμως έγινε μια άλλη αλλαγή! Το Open Society του Σόρος δεν αναφέρεται πλέον ως υποστηρικτής του Solidarity. Ως διαχειριστής της χρηματοδότησης αναφέρεται η MKO Human Rights 360. Διαβάζουμε από ιστοσελίδα του Solidarity Now σχετικά με το “Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας” του Solidarity:
«Από την 1η Μαΐου 2016 έως τις 22 Μαΐου 2019, το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας χρηματοδοτήθηκε από το Solidarity Now και το Open Society Foundations (OSF/OSIFE), με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.
Από το Μάιο 2019, το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας χρηματοδοτείται από το EEA and Norway Grants, με διαχειριστή της δωρεάς τους HumanRights360 και ΣΟΛ CROWE.  Το ΚΑΑ υποστηρίζεται επίσης από τον Δήμο Αθηναίων». 

Η νυν πινακίδα του Solidarity Now στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθηνών. 

Άρα, λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας έφυγε από τα χέρια των «φιλανθρωπικών» εταιρειών του Σόρος για να περάσει στα χέρια του … Σόρος! Πράγματι ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα του HumanRights360 πληροφορούμαστε ότι βασικός χρηματοδότης του είναι το Open Society (https://www.humanrights360.org/el/dorites/)!

Ας δούμε τι έγινε: Ιδρυτής και γενικός διευθυντής της ΜΚΟ HumanRights 360 είναι ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης. Ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 ήταν γενικός διευθυντής του Solidarity Now. Από ανακοίνωση του Solidarity Now πληροφορούμαστε ότι:
«Ο κ. Επαμεινώνδας Φαρμάκης υπέβαλε σήμερα τη παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Διευθυντή από το Σωματείο «SOLIDARITYNOW» για να αναζητήσει νέες επαγγελματικές προκλήσεις στο μέλλον…. Ο κ. Επαμεινώνδας Φαρμάκης εργάστηκε ως Γενικός Διευθυντής από τον Ιανουάριο του 2015… Εκτελούσα καθήκοντα Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει το μέλος του Δ.Σ. του SOLIDARITYNOW, κα Αντιγόνη Λυμπεράκη…».
Εκ μέρους του Δ.Σ. Στέλιος Ζαββός, Πρόεδρος

Ο Επ. Φαρμάκης αποχώρησε από το Solidarity Now μαζί με την κα Ελένη Τάκου (νυν Αναπληρώτρια Διευθύντρια και Υπεύθυνη Συνηγορίας του HumanRights360) για να ιδρύσουν μια ΜΚΟ που συνδέεται, όπως είδαμε, με το Open Sosiety και έτσι «απελευθερώθηκε» η θέση της γενικής διευθύντριας για την κα Λυμπεράκη και δεν φαίνεται άμεσα ότι το Solidarity now χρηματοδοτείται από τον Σόρος. Αυτό γίνεται πλέον μέσω μιας παρένθετης οργάνωσης.
Ο κόσμος των ΜΚΟ έχει μετατραπεί σε ένα κόσμο αντίστοιχο με τον πολυπλόκαμο κόσμο των «Off sore’s» (υπεράκτιων εταιρειών) που όμως καταλήγουν σε ορισμένα μεγάλα κέντρα. Άλλωστε ο κος Ζαββός, πρόεδρος του ΔΣ του Solidarity Now, γνωρίζει άριστα αυτόν τον κόσμο.
Ο Στ. Ζαββός είναι διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Zeus Capital μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων που διατηρεί γραφεία σε Νέα Υόρκη, Αθήνα, Λευκωσία, Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι και Σόφια, δηλαδή στις περισσότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου εντελώς τυχαία δραστηριοποιείται και η Open Society. 

Ο κουμπάρος και φίλος του Τζορτζ Σόρος πέρα από «φιλάνθρωπος» και ισχυρός επιχειρηματίας, φαίνεται σύμφωνα με δημοσιεύματα, να είναι ο σύνδεσμος του Τζόρτζ Σόρος με τις εγχώριες πολιτικές και οικονομικές ελίτ ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματoς.  

Αρχικώς με τον ΓΑΠ το 2011. Διαβάζουμε στις 16 Απριλίου του 2011 στο «Κεφάλαιο»: «Τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Στέλιου Ζαββού έγινε γνωστό ως εκείνο του μεσολαβητή για τη συνάντηση του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου» στην Αθήνα στο σπίτι του Ζαββού. Από εκείνη την εποχή δρομολογείται η δημιουργία του Soliodarity  και η αναβάθμιση της παρουσίας του Σόρος στην Ελλάδα.
Το 2014, ένα χρόνο μετά την ίδρυση του Solidarity ο Ζαβός οργάνωσε  «γεύμα  (με την συμμετοχή του Σόρος) στο οποίο παρακάθισαν 80 συνδαιτημόνες, μεταξύ των οποίων εφοπλιστές, τραπεζίτες, υπουργοί… Σύμφωνα με το capital.gr, η αφορμή  αναζητήθηκε στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόγραμμα… Μετείχαν οι υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Γιώργος Μαυραγάνης, Νότης Μηταράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο πρώην υπουργός Οικονομίας (ΠΑΣΟΚ) Φίλιππος Σαχινίδης. Από τον τραπεζικό χώρο μετείχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Γιώργος Ζαννιάς και Αλέξανδρος Τουρκολιάς, αντίστοιχα, ενώ το εφοπλιστικό «παρών» έδωσαν οι Νίκος Τσάκος, Γιώργος Προκοπίου και Πάνος Λασκαρίδης».(«Ο Μυστικός Δείπνος» του Τζορτζ Σόρος με 80 τραπεζίτες – υπουργούς-εφοπλιστές στην Αθήνα.)
Τέλος στις 11 Οκτωβρίου 2017  διαβάζουμε πως «ο Στέλιος Ζαββός είναι ο «μαέστρος» που οργάνωσε και συντόνισε τα πιο σημαντικά επενδυτικά ραντεβού του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα μεταβεί τις επόμενες μέρες στις ΗΠΑ. Διασταυρωμένες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ζαββός, συμμετέχει ενεργά στο team που οργανώνει το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ και μάλιστα ότι έχει αναλάβει το κομμάτι των συναντήσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού με τους πιο ισχυρούς Αμερικανούς επενδυτές». «Στέλιος Ζαββός: O επενδυτής που κλείνει τα κρίσιμα ραντεβού του Τσίπρα στις ΗΠΑ»).
Για τον κο Ζαββό και το σύνθετο οικονομικό, πολιτικό, φιλανθρωπικό δίκτυο που έχει στήσει στην Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη θα επανέλθουμε με αναλυτικότερο άρθρο, μένουμε προς στιγμήν, στην διαπίστωση ότι το Open Society ένιωσε την ανάγκη να «κρύψει» τις χρηματοδοτικές πηγές του και να βγάλει μπροστά άλλες ΜΚΟ που ελέγχονται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό από το ίδιο. Εντούτοις όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος: 

«Τo SolidarityNow είναι μέλος του OSEN (Open Society European Network). To OSEN είναι ένα δίκτυο μέλη του οποίου είναι οι οργανώσεις που συνδέονται με το Open Society Foundations και εδρεύουν στη Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και την Ελλάδα»!
[Και για να μην ξεχνιόμαστε αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το ΔΣ του ιδρύματος σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, αποτελείται από τους Στέλιο Ζαββό πρόεδρο, το συνεταίρο του στην Zeus Capital, Ευθύμιο Βιδάλη, και γενική διευθύντρια την Αντιγόνη Λυμπεράκη.  
Μέλη του ΔΣ είναι οι Νίκος Αλιβιζάτος, Γιάννης Μπουτάρης, Χρήστος Ροζάκης, Νικηφόρος Διαμαντούρος, Αρίστος Δοξιάδης, Τζένιφερ Καβουνίδη και Καλυψώ Νομικού.]

Περιοδικό Άρδην
Διευθ.: Ξενοφώντος 4, Αθήνα, 10557
Τηλ.: 2103826319, 2103802644
Ιστότοπος: www.ardin-rixi.gr

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη πέρα από προοδευτική πρώην βουλευτής του «Ποταμιού», ήτοι του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ  με φερετζέ, είναι και ξαδέρφη του Μητσοτάκη, αλλά και γενική διευθύντρια σε MKO του Σόρος που σχετίζεται με την πλημμυρίδα των λαθρομεταναστών που κατακλύζει την Πατρίδα μας.
Για να περιγράψουμε με λίγα λόγια την δράση της εν λόγω ΜΚΟ σε τίτλους, θα πρέπει προφανώς να αναφέρουμε την λειτουργία δύο δομών για λαθρομετανάστες, την χρηματοδότηση άλλων ΜΚΟ που ασχολούνται με την λαθρομετανάστευση σε πιο ειδικά πεδία, όπως η ενοικίαση διαμερισμάτων, και  την οργάνωση του τμήματος προπαγάνδας γύρω από την δίκη της ‘Χ.Α.’.
Συγκεκριμένα ο λόγος για το Golden Dawn Watch που αναλαμβάνει την διαστρέβλωση των γεγονότων στην δίκη και την παροχή «γραμμής» προς τα ΜΜΕ.
Ενώ η Λυμπεράκη συμμετείχε και σε μία ακόμα ΜΚΟ της οικογένειας Μητσοτάκη, την ‘Action Aid’, που επίσης ασχολείται με τους λαθρομετανάστες και πρόεδρος του Δ.Σ. αυτής της ΜΚΟ ήταν μέχρι πρότινος η αδερφή του Κυριάκου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.
 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

 1. Ανοιχτή Επιστολή του καθηγητού Θ. Καρυώτη προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  Aξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
  Σας στέλνω αυτή την επιστολή από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, όπου κατοικώ για σχεδόν μισό αιώνα. Υπήρξα μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Ελλάδας και παρακολουθώ, ανελλιπώς, το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από την λήξη της Διάσκεψης τον Απρίλιο του 1982 στην Νέα Υόρκη μέχρι σήμερα.
  Έχω γράψει βιβλία και άρθρα για το θέμα της ΑΟΖ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν την κατέτασσαν στις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής. Θεώρησα ότι εκείνη την περίοδο με Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, τους μεγαλύτερους πολιτικούς της μεταπολίτευσης, η ΑΟΖ θα τύχαινε της προσοχής τους αλλά, δυστυχώς, διαψεύσθηκα.
  Από τότε πέρασαν αρκετοί Πρόεδροι της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργοί, αλλά κανείς δεν έδειξε το πρέπον ενδιαφέρον και δεν αξιολόγησε σωστά την αξία της ΑΟΖ για την πατρίδα μας.
  Εύχομαι και ελπίζω ότι εσείς θα ασχοληθείτε με το σημαντικό αυτό εθνικό θέμα με περισσότερο ζήλο από τους προκατόχους σας.
  Σήμερα 137 από τα 149 παράκτια κράτη του πλανήτη μας έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ και κανένα όμορο κράτος δεν τους κήρυξε τον πόλεμο. Η ανακήρυξη της ΑΟΖ βάσει της UNCLOS (United Nations Convention on the Law of the SEA) είναι μια μονομερής πράξη. Θα ήταν χρήσιμο να διαβάσετε την ανακήρυξη της ΑΟΖ των ΗΠΑ με προεδρικό διάταγμα το 1983, που φέρει την υπογραφή του Προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν.
  Εύχομαι, σύντομα, να γράψετε ιστορία βάζοντας την υπογραφή σας στο Προεδρικό Διάταγμα που θα ανακηρύξει την ΑΟΖ της Ελλάδας.
  Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος ανακήρυξε ΑΟΖ το 2004 διαθέτοντας μόνο τέσσερα τανκς και δύο ελικόπτερα και δεν φοβήθηκε την Τουρκία, η οποία απλώς ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ αντίθετα και οι ΗΠΑ και η ΕΕ την αποδέχτηκαν αμέσως. Φυσικά, μια τέτοια ΑΟΖ δεν θα διαθέτει μόνο η ηπειρωτική χώρα, αλλά και όλα τα ελληνικά νησιά. Έτσι, η Ελλάδα θα αποκτήσει ΑΟΖ που θα έχει έκταση 147.300 τ.χ.μ., δηλαδή μια έκταση μεγαλύτερη από αυτή της ηπειρωτικής χώρας.
  Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στην ελληνοτουρκική διαφορά. Οι Αμερικανοί για πολλά χρόνια μας πιέζουν να μην ανακηρύξουμε ΑΟΖ προτρέποντας μας «Βρείτε τα πρώτα με την Τουρκία και μετά κάνετε ανακήρυξη ΑΟΖ» ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πως η ανακήρυξη ΑΟΖ είναι πάντα μια μονομερής πράξη, όπως ακριβώς έπραξαν και οι ίδιοι το 1983.
  Εμείς δυστυχώς όχι μόνο δεν έχουμε ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ, αλλά παρακολουθούμε άπρακτοι τις ανακηρύξεις και οριοθετήσεις των ΑΟΖ των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την απαξίωση της Θάλασσας από ένα λαό που έγραψε μια τόσο λαμπρή ιστορία μέσα από τις θάλασσές του.
  Η ΑΟΖ δεν αποτελεί θέμα μόνο της εξωτερικής πολιτικής, αλλά εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο οικονομικής ανάπτυξης στους τομείς της αλιείας, της εξερεύνησης των υδρογονανθράκων, της αιολικής ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Είμαι ενήμερος ότι η ιστορία σας στα ανώτατα δικαστικά έδρανα έχει δείξει έμπρακτα την ευαισθησία σας για πολλά από αυτά τα θέματα.
  Σας εύχομαι καλή δύναμη αυτές τις πρώτες πολύ δύσκολες ημέρες,που η πατριδα μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις εντός και εκτός των συνόρων της. Καθώς αναλαμβάνετε το ύψιστο αξίωμα της χώρας μας είμαι σίγουρος πως ο ελληνικός λαός θα σας περιβάλει με την αμέριστη εμπιστοσύνη και στήριξη του.
  Με σεβασμό και εκτίμηση,
  Θεόδωρος Καρυώτης
  Ουάσιγκτον, ΗΠΑ
  Κάθε Έλληνας που δεν παίρνει, ας είναι και μια φορά στη ζωή του, μια γενναία απόφαση, προδίνει τη ράτσα του – Νίκος Καζαντζάκης
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...