Σάββατο, 18 Απριλίου 2020

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΣΟΡΟΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΖΑΒΒΟΥ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΑΒΒΟΥ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο… ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ, ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙΡΑΝΩΝ (Ο Σόρος τον προετοίμαζε από τότε για πρωθυπουργό της Αλβανίας). ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΟΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ;ΣΟΡΟΣ  ΣΕ  ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ:  «Οι  καταστροφές  της  Γερμανίας  οφείλονται  στους  Έλληνες  και  στο  Ελληνικό  πνεύμα.  Στα  δήθεν  υψηλά  φρονήματα  που  σας  δίδαξαν  οι  Έλληνες.  Όλα  τα  οδυνηρά  λάθη  του  γερμανικού  λαού  προκλήθηκαν  από  το  δηλητήριο  που  πήρατε  από  τους  Έλληνες».


Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΡΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ.


 
 
Το ζεύγος Στέλιος Ζαββός και Σοφία Δοξιάδη βάφτισαν την κόρη τους Χριστίνα – Ισαβέλλα. Στα βαφτίσια, ο κουμπάρος που τους πάντρεψε,  ο ιουδαίος τοκογλύφος Σόρος, ένας διεθνής οικονομικός εγκληματίας, που τον κυνηγάει ακόμη και το Ισραήλ. Μόνο το μαφιόζικο ελληνικό πολιτικό οικογενειοκρατικό σύστημα είναι κώλος και βρακί μαζί του.


 Η  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


ΜΕ  ΤΙ  ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ  Ο  ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ  ΟΤΑΝ  ΕΧΕΙ  ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΚΟΥΛΗΣ: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε ιερέα που έκανε λειτουργία, επίδομα 2.500 ευρώ σε λαθρομετανάστη που πέρασε παράνομα τα σύνορα.

Κ.Μητσοτάκης: Συνόδευσε ανήλικους μετανάστες στο αεροπλάνο για Γερμανία.Στην  παραμονή  του  χριστιανικού  Πάσχα,  στην  μεγαλύτερη  γιορτή  του  Χριστιανισμού,  ο  Κούλης  έδειξε  τις  προτεραιότητες,  τον  αυθεντικό  δείκτη  ενδιαφερόντων  του.  Πήγε  στους  ισλαμιστές  λαθρομετανάστες,  που  οι  πρόγονοί  τους  μέσα   σε  ένα  καταραμένο  Απρίλιο,  σαν  σήμερα,  ερήμωσαν  την  Χίο.  Δεν  μπορούσε  π.χ.  να πάει  σε  ελληνόπουλα  που  υποφέρουν  σε ένα  παιδικό  ογκολογικό  νοσοκομείο.  Ούτε  να  επισκεφθεί  Έλληνες  γερόντους  σε  ένα  γηροκομείο.  Ούτε  ορφανά  Ελληνόπουλα  σε  ένα  ορφανοτροφείο.   

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποσυμφορήσει τις δομές μεταναστών στα νησιά αλλά οι Ευρωπαίοι δέχονται μόνο... 50 ανήλικους.

 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη σήμερα το πρωί του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την αναχώρηση 50 ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών για τη Γερμανία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε στο αεροδρόμιο την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα είναι μία πολύ συγκινητική μέρα, καθώς 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αναχωρούν από την Ελλάδα για να βρουν ένα νέο σπίτι στη Γερμανία.
Εδώ και πολλούς μήνες η Ελληνική Κυβέρνηση αγωνίζεται για να ευαισθητοποιήσει τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες να υποστηρίξουν την πατρίδα μας, ώστε περισσότερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, νέα παιδιά τα οποία ξέφυγαν από τον πόλεμο, από την καταδίωξη, να μπορούν να βρουν νέες οικογένειες και να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους.
Και χαίρομαι που, ξεκινώντας από το Λουξεμβούργο και από τη Γερμανία, το πρόγραμμα αυτό αρχίζει επιτέλους να υλοποιείται.
Η Ελλάδα, με μεγάλη ευαισθησία, θα εξακολουθεί να φροντίζει όλους τους κατατρεγμένους οι οποίοι φτάνουν στην πατρίδα μας.
Φυσικά, 1500 ανήλικοι μετανάστες είναι «σταγόνα» στον ωκεανό σε σχέση με τους εκατοντάδες χιλιάδες που έχει η Ελλάδα.
Φτάνοντας στην πίστα του αεροδρομίου, τα παιδιά δέχθηκαν δώρα και ευχές για καλό ταξίδι. Μαζί με τον Πρωθυπουργό παρόντες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ernst Reichel.
Τα παιδιά είναι ηλικίας μεταξύ 5 και 16 ετών και προέρχονται από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Χίου, της Σάμου και της Μυτιλήνης. Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την υποστήριξη της  Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson. Σημαντική ήταν η συνεισφορά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM) και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).

 

 ΗΠΑ: Δίνουν 500.000 δολάρια για να μείνουν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.
Οι ΗΠΑ θα δώσουν 500.000 δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού στους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Τη σχετική ανακοίνωσε έκανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος σημείωσε ότι η βοήθεια των 500.000 δολαρίων έρχεται σε συνέχεια των σχετικών συζητήσεων που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν την Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν μαζί αυτή την παγκόσμια κρίση» έγραψε ο Τζέφρι Πάιατ στο τουίτερ.
 
 Βούλγαρος ευρωβουλευτής: «Δεν θα δεχτούμε "μετανάστες" ούτε από τον... πλανήτη Άρη»
Την κάθετη άρνηση της Βουλγαρίας να δεχτεί αλλοδαπούς από οποιαδήποτε σημείο του πλανήτη, τόνισε ο ευρωβουλευτής Άνγκελ Τζαμπάσκι.
«Η Βουλγαρία δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα συμμετάσχει σε κανένα πρόγραμμα επανεγκατάστασης των όποιων “μεταναστών” – είτε είναι από την Ελλάδα, το Τιμπουκτού ή τον Άρη. Ελπίζω πραγματικά ότι αυτό είναι ένα άλλο ψεύτικο νέο. Διότι εάν όχι, θα ήταν μια πολύ παράλογη και ανεύθυνη απόφαση», ανέφερε μέσω Facebook.
Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι αδύνατη δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, δήλωσε ο Βούλγαρος πολιτικός.
«Σε μια τόσο εξαιρετικά τεταμένη, ιστορική εποχή, όταν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αντιμετώπισε ένα δύσκολο τεστ, όταν εμείς, οι Βούλγαροι, αγωνιζόμαστε κυριολεκτικά για την επιβίωσή μας - πρώτα με την πανδημία και μετά με την απερίγραπτη οικονομική κρίση που έρχεται - η επανεγκατάσταση των όποιων “μεταναστών” στην επικράτειά μας για οποιονδήποτε λόγο, είναι εντελώς απαράδεκτη», κατέληξε.
Εδώ τέτοια ακραία δολοφονική συνέργια και συνεργασία ανθελλήνων εσωτερικού και εξωτερικού εναντίον ενός έθνους, δεν έχει σε καιρό ειρήνης ξαναγίνει.
Ένα κλασσικό παράδειγμα πως καταστρέφεται μία χώρα.
 ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: «Ξεχάστε τη «μακεδονική» γλώσσα για να μπείτε στην Ε.Ε.» Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ;
Όρους προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες ενταξιακών συνομιλιών των Σκοπίων με την Ε.Ε. έθεσε η Βουλγαρία, στα συμπεράσματα της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου Κορυφής που έδωσε το πράσινο φως.
Σύμφωνα με την ενημερωτική πύλη mkd.mk, η Σόφια ζητάει από τα Σκόπια:
1ον. Να σταματήσει κάθε αναφορά σε ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας στο έδαφος της Βουλγαρίας.
2ον. Να μην αποκαλεί τη γλώσσα της χώρας «μακεδονική» αλλά να χρησιμοποιεί τον όρο: «επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας».
3ον. Να συνεχίσει τις εργασίες της η κοινή επιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα, που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της Συνθήκης Φιλίας και Καλής Γειτονίας που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες, αλλά δεν υπάρχει ουσιαστική πρόοδος λόγω διαφωνιών στην εθνική καταγωγής του … Γκότσε Ντέλτσεφ.
4ον. Απόλυτη τήρηση της Συμφωνία των Πρεσπών και της Συμφωνίας Φιλίας και Καλής Γειτονίας που έχει υπογράψει με τη Βουλγαρία.
Σχολιάζοντας τα αιτήματα της Σόφιας, ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμίτροφ, δήλωσε πως η χώρα του δεν θα δεχτεί ποτέ την εισαγωγή αντιευρωπαϊκών διμερών όρων που εισάγουν την ταυτότητα των Σκοπίων στο διαπραγματευτικό πλαίσιο για την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

ΕΕ: 700 εκατ. € στην Ελλάδα όλα για τους αλλοδαπούς - Μηδέν € για τα μέτρα ασφάλειας στον Έβρο.

Οι πολιτικοί απατεώνες πάλι κορόιδεψαν την κοινωνία, δήθεν για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα. Τελικά θα δώσουν όλα τα χρήματα στους λαθρομετανάστες για να παραμείνουν στην χώρα μας.
Την προσφορά για την υποτιθέμενη οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας 700 εκατ. € αποφάσισε η ΕΕ, πλην όμως ΟΛΟ το ποσό δεν θα πάει στην Ελλάδα, αλλά στους αλλοδαπούς, ήτοι συνθήκες διαβίωσης, επιδόματα κλπ!
Ούτε μισό ευρώ δεν πρόκειται να δοθεί για την βελτίωση των μέτρων ασφάλειας στον Έβρο, την ώρα που η ΕΕ «κόπτεται» υπέρ των ελληνικών προσπαθειών για το κλείσιμο των συνόρων.
Όπως είπε η Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Ίλβα Γιόχανσον, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αλλά «πρέπει να το πράξει με αναλογικά μέτρα».
Μίλησε για πραγματική αλληλεγγύη προς τη χώρα μας και επανέλαβε ότι η Φρόντεξ με την αποστολή προσωπικού της στην Ελλάδα θα ενισχύσει το πρόγραμμα ταχείας επιστροφής, ενώ αρμόδιοι υπάλληλοι από την Υπηρεσία Ασύλου θα βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές.
Η κ. Γιόχανσον, η οποία θα βρίσκεται από αύριο το βράδυ στην Ελλάδα και θα έχει συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό και τις ελληνικές αρχές, όπως είπε, κοινοποίησε στους ευρωβουλευτές ότι η ΕΕ θα ενισχύσει οικονομικά της χώρα μας με 350 εκατ. ευρώ και, αργότερα, με επιπλέον 350 εκατ. ευρώ με τροποποιητικό κανονισμό.
Όλο το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση της διαβίωσης των... "προσφύγων - μεταναστών", διατροφή, στέγαση, μεταφορά κ.λπ.
Όπως είπε, κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, θα συζητήσει το τι σκοπεύει να πράξει η χώρα ώστε να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο και με τη διαδικασία χορήγησης ασύλου.
Αναφέρθηκε στις δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του προέδρου του Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ, μετά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα με τον Ρ.Τ. Ερντογάν και τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος και να αποκλιμακωθεί η ένταση και ότι οι «γραμμές επικοινωνίας είναι ανοικτές».
18/11/2014
Σύμφωνα με «παραπολιτική» διαρροή του «Βηματοδότη», ο συνεργάτης του διαβόητου διεθνούς τοκογλύφου Τζορτζ Σόρος στην Αθήνα, Ζαββός, παρέθεσε στο σπίτι του στο Κολωνάκι, δείπνο σε λίγους και… εκλεκτούς, για να συζητήσουν τρέχοντα θέματα που ενδιαφέρουν τον τοκογλύφο. Το παρών έδωσαν ο πρώην κατοχικός πρωθυπουργός Παπαδήμος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο Δένδιας, οι πρεσβευτές της Γερμανίας και των ΗΠΑ, τραπεζίτες και λοιπά στελέχη του κατεστημένου.
Βέβαια, ο «Βηματοδότης» υποστηρίζει ότι το θέμα συζήτησης ήταν το μέλλον του… καπιταλισμού, αλλά άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν επρόκειτο για συζήτηση περί ανέμων και υδάτων, αλλά για την επόμενη μέρα στον έναν από τους πιο βασικούς πυλώνες του μεταπολιτευτικού κατεστημένου, δηλαδή στη νουδούλα, μετά την αναμενόμενη εκλογική ήττα. Για την οποία, σαφές προβάδισμα έχει ο… παρευρισκόμενος, ο οποίος προφανώς είναι ο άνθρωπος του Σόρος στην Ελλάδα.
(ΥΓ): Άλλωστε, και κατά την τελευταία επίσκεψη Σόρος στην Ελλάδα, ο μόνος υπουργός που συνέφαγε μαζί του στο Χίλτον, ήταν φυσικά ο Δένδιας…


Πολιτική

Άρδην

Τζωρτζ Σόρος, ο Νονός

O Σόρος έχει τον υπουργό του στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη ...
Μια βάφτιση με ιδιαίτερο νόημα, από το μακρινό Φθινόπωρο του 2009
Του Γιώργου Ρακκά
Στο μακρινό Φθινόπωρο του 2009, η οικογένεια Στυλιανού Ζαββού (προέδρου του Solidarity Now) – Σοφίας Δοξιάδη βάφτιζε την κόρη τους, Σοφία Ισαβέλλα. Το κοσμικό γεγονός θα είχε απασχολήσει μόνον τα περιοδικά εκείνα που καταπιάνονται με τον βίο των ελίτ, αν ένας από τους δύο νονούς δεν ήταν άνθρωπος με ιδιαίτερη οικονομική και πολιτική εξουσία, διεθνούς μάλιστα βεληνεκούς – ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Τζωρτζ Σόρος.
Ο Σόρος, καταφθάνοντας στην Ελλάδα, μόνο με την βάφτιση δεν ασχολήθηκε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ελληνο-αμερικανικής National Herald, ο Σόρος θα πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες συναντήσεις και γεύματα εργασίας όπου θα συγκεντρώσει γύρω του την αφρόκρεμα της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ, μιας και στην κυβέρνηση τότε βρισκόταν το, εξαιρετικά φιλικά διακείμενο προς αυτόν, ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου του νεότερου. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ήταν ιδιαίτερες στενές, από την εποχή της θητείας του τελευταίου στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, στην τελευταία περίοδο της κυβέρνησης Σημίτη. Ο Παπανδρέου θα αξιοποιήσει και έναν άνθρωπο με σημαντική διαδρομή στο δίκτυο Σόρος, τον Άλεξ Ρόντος. Το δίδυμο του υπουργού και του ειδικού του συμβούλου θα εκτοξεύσουν τη δραστηριότητα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην Ελλάδα, αλλά και θα παρέχουν διευκολύνσεις στην προσπάθεια του ίδιου του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία ώστε να εδραιώσει σε όλη τη Βαλκανική το δίκτυο επιρροής που ο Σόρος κατέστρωνε.

Ο Στέλιος Ζαβός και δίπλα του ο Τζόρτζ Σόρος
Στο κοσμικό γεγονός του φθινοπώρου του 2009, ο Ζαβός θα παραθέσει στην οικία του ένα γεύμα, με τον Σόρος ως τιμώμενο πρόσωπο, στο οποίο θα παραβρεθεί η ελίτ της βιομηχανίας και του εφοπλισμού για να συζητήσουν τις κυριότερες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Την επομένη, κάτι αντίστοιχο θα συμβεί στην Αθηναϊκή Λέσχη, ωστόσο το αντικείμενο της συνάντησης, αυτή τη φορά, θα είναι η γεωπολιτική. Η συγκέντρωση ήταν ιδιωτική και θα κληθούν σε αυτήν πρέσβεις, υπουργοί, πολιτικοί παλαιών κυβερνήσεων καθώς και της παρούσης, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα, παρόντες θα είναι και οι εξής: Οι τότε πρέσβεις των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, Ντάνιελ Σπέκχαρτ και Ντέιβηντ Λάνστσμαν, ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η τότε υπουργός Ναυτιλίας και Ανταγωνισμού, Λούκα Κατσέλη, ο Λουκάς Πανάρετος, που τότε εκτελούσε χρέη υφυπουργού Παιδείας, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Γεράσιμος Αρσένης και ο Γιάννος Παπαντωνίου, ακόμα, από το ΠΑΣΟΚ. Από την ΝΔ, θα παραβρεθούν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο βουλευτής και σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον κλάδο των εφοπλιστών εκπροσωπούσαν οι εφοπλιστές Γιώργος Εμπειρίκος, Νικόλας και Αντώνης Λαιμός, Γιώργος Προκοπίου, και Παναγιώτης και Νικόλας Τσάκος, ενώ επίσης παρόντες από τον επιχειρηματικό κόσμο ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος (τότε πρόεδρος του ΣΕΒ), ο Ευθύμιος Βιδάλης (αντιπρόεδρος του Solidarity Now και συνέταιρος του Ζαββού στην εταιρία Zeus Capital), ο Τάκης Κανελλόπουλος, ο Αναστάσης Λεβέντης, ο Πάνος Μαρινόπουλος, ο Γιώργος Περιστέρης και ο Ευτύχης Βασιλάκης.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας (τ. 632, 21-27 Νοεμβρίου 2009)
Ενδιαφέρον είχαν και οι διεθνείς συμμετοχές από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Κάποιοι από αυτούς θα καταφέρουν να κατακτήσουν τα ανώτερα αξιώματα στις χώρες τους, όπως ο Έντι Ράμα, τότε δήμαρχος Τιράνων, o Ντανιέλ Νταϊάνου, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας, που μετέπειτα θα υπηρετήσει σε σημαντικές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ο Ράμι Μαχζούμι, γόνος μιας οικογένειας πολυεκατομμυριούχων από τον Λίβανο με σημαντική επιρροή και παρουσία στην άστατη πολιτική ζωή της χώρας.
Σκοπός των συναντήσεων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήταν η επισκόπηση της παρούσας οικονομικής και πολιτικής κατάστασης στα Βαλκάνια, αλλά και η διερεύνηση από τον Σόρος της πιθανότητας να επενδύσει στην ευρύτερη περιοχή και ιδίως την Ελλάδα.
Αν κρίνουμε από την εξέλιξη των πραγμάτων, οι επαφές του Σόρος θα αποδώσουν καρπούς. Ο Σόρος θα παίξει ιδιαίτερα με την ευρωπαϊκή κρίση που θα ακολουθήσει, και η οποία θα έχει την Ελλάδα στο επίκεντρό της· εξάλλου, κάτι αντίστοιχο είχε ξανακάνει το 1992, όταν και θα συμμετάσχει στη διάλυση ενός μηχανισμού σύνδεσης των νομισμάτων της Ε.Ε., κερδοσκοπώντας ασύστολα εναντίον της αγγλικής λίρας. Επίσης, το 2012, θα ανακηρύξει μια μεγάλη πρωτοβουλία για το ευρωπαϊκό προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, την οποία θα ξεκινήσει από την Ελλάδα το 2013, με το πασίγνωστο πλέον Solidarity Now, το οποίο σήμερα διευθύνει η εξαδέλφη του πρωθυπουργού, Αντιγόνη Λυμπεράκη.
Το πλασάρισμα του Σόρος στην Ελλάδα αποδείχθηκε στρατηγικής σημασίας. Από το 2013 ως το 2015, θα ασκεί επίμονα lobbying και παρεμβάσεις τόσο εντός της χώρας όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να αλλάξει την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στα θαλάσσια σύνορα της χώρας – ιδίως στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Ενώ θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση που θα πυροδοτήσει η αλλαγή εξουσίας στην χώρα, και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο οποίος θα εγκαινιάσει μια πολιτική ανοιχτών συνόρων με την Τουρκία, προκαλώντας τη μετακίνηση πάνω από 1 εκ. ανθρώπων μέσα σε μια μόνο χρονιά. Ήταν η αναταραχή που ο Σόρος περίμενε για να ενεργοποιήσει τα δίκτυα επιρροής του και να μετεξελιχθεί σε ανεξάρτητο παράγοντα της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση, προτείνοντας διάφορα σχέδια κανονικοποίησης των μεταναστευτικών ροών και διαχείρισής του από καθεστώτα ανοιχτών συνόρων.
Όσο για τα… βαφτίσια, είναι γνωστό από πολύ παλιά στην ιστορία ότι οι συμμαχίες συμφέροντος επικυρώνονταν με διάφορες μορφές συγγένειας, ιδίως κουμπαριές, γάμους κ.ο.κ. Η πρακτική αυτή ήταν ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των ευρωπαϊκών βασιλικών αυλών και της αριστοκρατίας, ενώ από εκεί θα περάσει και στα ήθη των νεωτερικών ελίτ και προφανώς της… Μαφίας.
Έτσι, τα κοσμικά γεγονότα του 2009 εξέπεμψαν ένα «σήμα» ότι ο Σόρος ενδιαφέρθηκε σοβαρά για την Ελλάδα, και ήρθε εδώ για να μείνει. Η εξάπλωση των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν τα ιδρύματά του, και ιδίως το Solidarity Now, εν έτει 2020 (όπως φαίνεται και στον χάρτη παρακάτω), αποδεικνύουν του λόγου το αληθές…

Οι περιοχές της Ελλάδας που δραστηριοποιείται το Solidarity Now

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

16 σχόλια :

 1. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 18 Απριλίου 1941: «Ο πρωθυπουργός Κορυζής αυτοκτονεί για να μην παραδώσει την Ελλάδα στους Γερμανούς». ΠΗΓΗ: https://www.candiadoc.gr/


  Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016 ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
  Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ‏
  Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΡΥΖΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΕ ΔΥΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

  18/4/20
  Η Δολοφονία Κορυζή κσι οι Προδότες
  του Σπύρου Χατζάρα

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΝΗΦΘΗ. ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» εύχονται στους πολυπληθείς χριστιανούς αναγνώστες τους «ΚΑΛΟ ΠΕΣΑΧ = παράτρεξη, ΠΑΣΧΑ». Τους εύχονται να είναι λίγο περισσότερο γενναίοι, όταν ένας ιουδαίος και το τσιράκι του, ο Κούλης, τους απαγορεύει να χτυπούν τις καμπάνες.
  Τους εύχονται, άσχετα αν ο Σόρος και ο Κούλης τους απαγόρευσαν να γιορτάσουν στην εκκλησία την ανάσταση του Σωτήρα τους, τουλάχιστον να κάνουν σήμερα όλα τα υπόλοιπα αυθεντικά ελληνικά έθιμα (μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά, οβελίας (ποτέ βραστό αρνί, το απαγόρευσε ο Μωυσής).
  Το αρνί «συμβολίζει το αρνί που έσφαξαν οι Εβραίοι και με το αίμα του έβαψαν τις πόρτες τους, για να προσπεράσει ο Άγγελος του θανάτου», αποτελεί βασικό στοιχείο του εβραϊκού πασχαλινού τραπεζιού.
  Τα βρασμένα αυγά «συμβολίζουν την τελετή της θυσίας στον Ιερό Ναό της Ιερουσαλήμ».
  «Τα πικρά χόρτα, μαρούλια (μαρόρ) και σέλινα συμβολίζουν τα πικρά χρόνια της σκλαβιάς στην Αίγυπτο.» Παραδοσιακό ορθόδοξο φαγητό για το βράδυ του Μ. Σαββάτου είναι η μαγειρίτσα, που περιέχει εντόσθια αρνιού και χόρτα.
  Το ξίδι «συμβολίζει τα δάκρυα των Εβραίων, που έχυσαν, όταν ήταν σκλάβοι στην Αίγυπτο». («Εβραϊκές Γιορτές και Παραδόσεις», εκδ. Ισραηλίτικη κοινότητα Βόλου 1993.) Για τους ορθόδοξους το ξίδι είναι επίσης πολύ σημαντικό, γι΄ αυτό τη Μ. Πέμπτη τρώνε φακές, που απαιτούν κατανάλωση ξιδιού.
  Οι χριστιανοί υποστηρίζουν, ότι έχει αλλάξει η σημασία της γιορτής. Δεν γιορτάζεται η Έξοδος των Εβραίων από την Αίγυπτο, αλλά η ανάσταση τού Ιησού. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την υιοθέτηση του εβραϊκού ονόματος (Πεσάχ-Πάσχα). Πέραν αυτού η γιορτή θα έπρεπε να γιορτάζεται κάποια σταθερή ημέρα, όποτε πιστεύουν ότι αναστήθηκε ο Ιησούς. Η ονομασία τής γιορτής και η σύνδεσή της με την πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία, δεικνύει την εβραϊκή προέλευση και σημασία της.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ. Είδαν την ανύπαρκτη αντίσταση των χριστιανών, όταν τους απαγόρευσαν να γιορτάσουν την ανάσταση του σωτήρα τους. Πραγματική πίστη μηδέν. Στην μεγαλύτερη γιορτή τους, όταν ο αρχηγός τους πέθανε για να τους σώσει, τους διέταξαν, ούτε τις καμπάνες να χτυπήσουν και αυτοί υπάκουσαν. Λες και ο ήχος των καμπάνων μεταδίδει ιούς κα μικρόβια. Κυριολεκτικά οι χριστιανοί κρύφτηκαν στις τρύπες τους. Οι πρώτοι που κρύφτηκαν ήταν οι κοιλαράδες δεσποτάδες και οι θεολογούντες. Ελάχιστες διαμαρτυρίες. Ο Σόρος και ο Κούλης διαπίστωσαν ότι αυτό το ανθρώπινο υλικό μπορούν να το διαχειριστούν εύκολα. Είναι πολύ εύπλαστο. Ακόμη και μουσουλμάνους, με λίγη πίεση και προπαγάνδα, εύκολα θα τους αλλαξοπιστήσουν.
   Στα ερχόμενα χρόνια ο Κούλης και ο Σόρος θα γκρεμίζουν τις εκκλησίες και θα χτίζουν πάνω τους τζαμιά, χωρίς καμιά διαμαρτυρία. Άλλωστε και το τζαμί στο Βοτανικό χτίστηκε πάνω σε πεσμένη εκκλησία, άσχετα αν και εκείνη χτίστηκε πάνω σε ναό Ελλήνων.
   ΣΤΗΝ ΧΙΟ καμένα αυτοκίνητα, καταστροφές στις φρουρές των Αστυνομικών, είναι ο απολογισμός των εκτεταμένων επεισοδίων που ξεκίνησαν από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και κορυφώθηκαν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στις 21:00 του Μεγάλου Σαββάτου όταν ομάδα μεταναστών ξεκίνησε την επίθεση με πέτρες προς τους Αστυνομικούς με αποτέλεσμα λίγο αργότερα τα επεισόδια να γενικευτούν. Τα επεισόδια εντάθηκαν σε τέτοιο βαθμό που κάηκαν σκηνές, 2 αυτοκίνητα, η καντίνα που βρίσκονταν στο Κ.Υ.Τ., οικίσκοι καθώς και οι φρουρές των Αστυνομικών. Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα, ο πετροπόλεμος συνεχίζονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. 19 Απριλίου 1965. Η τουρκική κυβέρνηση, αποφάσισε την άμεση απέλαση 6.000 Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που διατηρούσαν την ελληνική υπηκοότητα. Η ΕΛΛΑΔΑ έκανε την πάπια.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 19 Απριλίου 1824. Πέθανε στο Μεσολόγγι, ο Βρετανός ποιητής Τζώρτζ Νόελ Γκόρντον, Λόρδος Μπάιρον ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΔΟΣ, σε ηλικία 36 ετών.

  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/03/blog-post_8.html

  Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
  ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΛΟΡΔΟΥ ΒΥΡΩΝΑ: "ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ Ο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΟΣ"

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 20 Απριλίου 1923. Μια δημοσιογραφική επέτειος. Από τον Σπ. Χατζάρα. 20 Απριλίου 1923. Ο Γιούλιους Στράιχερ έθεσε σε κυκλοφορία την εφημερίδα-σταθμό της γερμανικής δημοσιογραφίας που έσπασε το οβρέικο μονοπώλιο της ενημέρωσης .
  Η εφημερίδα του Στράιχερ , "Der Stürmer" , (σε ελεύθερη απόδοση ο επιτιθέμενος), στόχευε στον μέσο εργαζόμενο, που δεν ήταν τεμπέλης, και που δεν μπορούσε να διαθέσει πολύ χρόνο για να διαβάσει μια πολυσέλιδη (εβραίικη) εφημερίδα.
  Για αυτό ήταν μόνο τετρασέλιδη, τα άρθρα ήταν μικρά , με σύντομες προτάσεις, και απλό λεξιλόγιο. Σημαντικό ρόλο είχαν οι σκιτσογράφοι.
  Η εφημερίδα "Der Stürmer" , που γρήγορα έγινε περιζήτητη, είχε μικρό κόστος και τα έβγαζε πέρα με πολύ λίγες διαφημίσεις.

  Μετά τον πόλεμο, στο πλαίσιο της εκστρατείας "μίσους" που εξαπολύθηκε, συνελήφθη στην κωμόπολη της Αυστρίας Βάιντρινγκ από τον Εβραίο ταγματάρχη Χένρι Πλιτ στις 23 Μαϊου 1945.
  Παραπέμφθηκε να δικαστεί στη Δίκη της Νυρεμβέργης, με την κατηγορία του αντισημιτισμού.
  Η υπεράσπισή του τόνισε ότι ο Στράιχερ δεν ήταν ούτε μέλος της Κυβέρνησης, ούτε υπήρξε τμήμα της γερμανικής πολεμικής προσπάθειας και ούτε αναμίχθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ωστόσο κρίθηκε ένοχος, για τα γραπτά του. Η απόφαση ανέφερε: «...επί μια εικοσιπενταετία με γραπτά, λόγους και κηρύγματα μίσους εναντίον των Εβραίων, ήταν ευρέως γνωστός ως ο υπ' αριθμόν ένα διώκτης των Εβραίων. Με τα άρθρα και τους λόγους του, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα, μόλυνε τη γερμανική σκέψη με τον ιό του αντισημιτισμού ...»
  Ο Στράιχερ εκτελέστηκε από το "Κράτος Δικαίου", στις 16 Οκτωβρίου 1946.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΦΕΝΤΕΣ.
   Τεράστια γεωστρατηγική στροφή Γερμανίας: «Εκοψε» το Eurofighter & επέλεξε το αμερικανικό F/A-18E/F Super Hornet!
   H Γερμανία σε μία τεράστια γεωπολιτική στροφή απέρριψε την αγορά της νέας έκδοσης του ευρωμαχητικού αεροσκάφους Eurofighter και επέλεξε την προμήθεια 45 αμερικανικών αεροσκαφών F/A-18E/F της Boeing όπως ανέφερε το περιοδικό Der Spiegel.
   Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer έκανε γνωστό μέσω… email στον Αμερικανό ομόλογό της Mark Esper πληροφορώντας τον για την γερμανική απόφαση.
   Από τα 45 αεροσκάφη τα 30 θα ανήκουν στην επιθετική έκδοση F/A-18E/F Super Hornet και τα υπόλοιπα 15 στην έκδοση ηλεκτρονικής επίθεσης EA-18G Growler προκειμένου να αντικαταστήσουν τα Tornado.
   Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στην Γερμανία καθώς το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων στην γερμανική αεροπορική βιομηχανία είχε προειδοποιήσει ότι επιλογή αμερικανικού αεροσκάφους έναντι του EF-2000 Eurofighter θα οδηγούσε σε «λουκέτο» την εγχώρια βιομηχανία.
   Είναι γεγονός ότι η απόφαση δεν είναι άσχετη με το Brexit και τις γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις που ξημερώνουν στην ΕΕ με την Ιταλία: Το αεροσκάφος ανήκει από το 1/3 στην Γερμανία, στην Ιταλία και στην Βρετανία. Η τελευταία έχει ήδη αποχωρήσει από την ΕΕ, της Ιταλία η παραμονή θα εξαρτηθεί από την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ και από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από το πότε θα γίνουν εκλογές, άρα το Eurofighter σε ότι αφορά την εξέλιξή του, μάλλον τελείωσε...
   Είναι που το 4ο Ράϊχ της ιουδαίας Κάσνερ (Μέρκελ) έχει δική του πολιτική και κάνει ό,τι θέλει. Πότε θα ξυπνήσετε;
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 6. Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ, Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ. Στο 27oThe congress of ECCMID, (Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για την Κλινική Βιολογία) 22-25 Απριλίου, 2017, Βιέννη, Αυστρία, και στο πλαίσιο συνέντευξής του ο κ. Τσιόδρας δήλωσε https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=W1ncCicIpLE&feature=emb_logo ότι: “συνεργάστηκε με ελληνικές και διεθνείς ΜΚΟ, (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) που παρείχαν ιατρική βοήθεια στις εγκαταστάσεις μεταναστών-προσφύγων στα νησιά τού Αιγαίου και την ενδοχώρα. Επίσης, σημείωσε ότι οι μετανάστες-πρόσφυγες αποτελούν πλέον τμήμα τής ελληνικής κοινωνίας […] Θεωρεί θαυμάσια την διαφορετικότητα στην κοινωνία μας όπως πλέον διαμορφώνεται …”

  Γίνεται πλέον φανερό με ποια κριτήρια η κυβέρνηση επέλεξε ως εκπρόσωπό της έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με όσα απαιτεί η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και Έθνους στα τεράστιας σημασίας ζήτημα: την αλλοίωση της εθνολογικής σύστασης στη χώρα μας, και τον εθνοκτόνο ρόλο των ΜΚΟ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ: «Τα πλοία των Ελλήνων είναι ακατάλληλα τόσο από πλευράς ποσότητας όσο και ποιότητας».
  Ο τούρκος αντιναύαρχος ε.α. Cem Gürdeniz, ο εμπνευστής του δόγματος «γαλάζιας θάλασσας», μιλώντας στον τουρκικό Τύπο είπε για το Ελληνικό ΠΝ: «Δεν μας απασχολεί ο Στόλος της Ελλάδας - Μόνο τα υποβρύχιά τους συνιστούν απειλή».

  «Το Ελληνικό Ναυτικό είναι γνωστό ότι έχει μια σοβαρή αδυναμία τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ν.α.Μεσόγειο. Αυτό κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και θεμάτων επιμελητείας, δηλαδή υποστήριξης.
  Τα πλοία τους είναι ακατάλληλα τόσο από πλευράς ποσότητας όσο και ποιότητας.
  Δεν είναι μια δύναμη η οποία βασίζεται στην εθνική της αμυντική βιομηχανία.
  Κατά συνέπεια δεν είναι παράγοντας δύναμης ο οποίος θα μπορούσε να απειλήσει το τουρκικό Ναυτικό, πλην των υποβρυχίων τους και αυτό τα τελευταία 14 χρόνια.
  Παρ΄όλα αυτά εμείς συνεχίζουμε κανονικά την εκπαίδευσή μας και την έχουμε εντατικοποιήσει το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα ο ελληνικός Τύπος ανέφερε ότι ούτε ο κορωνοϊός δεν κατάφερε να σταματήσει το τουρκικό Ναυτικό.
  Η αποτροπή μας στο Αιγαίο θα εντατικοποιηθεί το προσεχές διάστημα»,
  Η Ελλάδα από τον στόλο επιφανείας ΤΟΥ Πολεμικού Ναυτικού έχει 13 φρεγάτες και 19 πυραυλακάτους. Από τις 13 φρεγάτες, οι 3 μη αναβαθμισμένες S είναι ουσιαστικά μουσειακής αξίας. Ακόμα και οι 6 μερικώς αναβαθμισμένες S δεν θα κάνουν πολλά περισσότερα από τις μη, αφού η αναβάθμιση δεν περιλάμβανε την αντικατάσταση του κύριου ραντάρ έρευνας με κάτι νέο όπως το πολλαπλών ρόλων (έρευνας και εγκλωβισμού) SMART-S που έβαλαν οι Τούρκοι στις G που έχει εμβέλεια 250 χλμ με 12 ταυτόχρονα εναέριες εμπλοκές, επίσης δεν πειράχθηκε καθόλου το οπλικό στους σύστημα, για αντιαεροπορική άμυνα έχουν μόνο 8 απαρχαιωμένα και τελείως αδιάφορα για τις σύγχρονες απειλές Sea Sparrow με εμβέλεια λιγότερο των 20 χλμ, επίσης οι περισσότερες (πλην 2) έχουν μόνο ένα Phalanx.
  Ακόμα και οι ΜΕΚΟ έχουν μείνει σημαντικά πίσω, έπρεπε τώρα να είχε τελειώσει η αναβάθμιση τους και φτάσαμε στο 2020 και δεν ξέρουμε πότε και αν αρχίσει ποτέ. Μπορεί να διαθέτουν 16 ESSM (50χλμ) αλλά το εξίσου παλιό ραντάρ τους δεν τα εκμεταλλεύεται στο έπακρο, και δεν είναι μόνο από θέμα εμβέλειας αλλά και θέμα από την ικανότητα διάκρισης στόχων αλλά τον αριθμό εμπλοκών, αφού μπορεί μόν μέχρι δύο ταυτόχρονα. Τουλάχιστον έχει 2 Phalanx.
  Οι μικροί πυραύλακατοι θα παίξουν το κύριο ρόλο στην ναυτική εμπλοκή και ειδικά οι Super Vita που είναι το πιο σύγχρονο σκάφος στο Π.Ν. μαζί με τα υποβρύχια όπου αυτά θα είναι το νούμερο ένα.
  Εκεί που διατηρούμε το πλεονέκτημα είναι στο υποβρυχιακό στόλο, ειδικά με τα 4 (Γερμανικά !) Τype 214 και το ένα αναβαθμισμένο Type 209 Ωκεανός AIP αλλά και εκεί δυστυχώς δεν εκμεταλλευόμαστε πλήρως τις δυνατότητες τους, γιατί οι πολιτικοί μας δεν αγόρασαν σύγχρονες τορπίλες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηνών, Πέτρος Κωνσταντίνου, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο των Πακιστανών, προτείνει να μεταφερθούν οι παράνομοι μετανάστες σε όλα ξενοδοχεία της χώρας επειδή είναι άδεια λόγω των μέτρων του κορωνοϊού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επιθέσεις αυτοκτονίας ισλαμιστών λαθρομεταναστών σε ελληνικούς στόχους σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύγκρουσης;
   Σύμφωνα με μυστικά έγγραφα που διέρρευσαν, η Τουρκική υπηρεσία Πληροφοριών ΜΙΤ, έχει ΗΔΗ διεισδύσει σε στρατόπεδα παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, προκειμένου, υποτίθεται, να κατασκοπεύσει επικριτές της ισλαμικής κυβέρνησης του προέδρου Ερντογάν.

   Όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα, με αναφορά στην Nordic Monitor, μέλη της κοινότητας Γκιουλέν που επέκριναν τον Ερντογάν και αναγκάστηκαν να φύγουν στην Ελλάδα, μένουν σε καταυλισμούς αλλοδαπών.

   Το έγγραφο σφραγίστηκε ηλεκτρονικά με ημερομηνία 29 Ιουνίου 2019 όταν και κοινοποιήθηκε ως έγγραφο εσωτερικό σε άλλους κλάδους της κυβέρνησης, μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Διαχείρισης Πληροφοριών (Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi)
   Σύμφωνα με τον Ali Erbas, ο οποίος έχει διοριστεί από τον ίδιο τον Ερντογάν προσωπικά σε κορυφαίο ιμάμη της χώρα, η επίθεση αυτοκτονίας είναι μία αποδεκτή πολεμική πράξη, σε περίοδο που υπάρχει πόλεμος, προκειμένου να σκοτωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα από τον εχθρό.
   Ο Ali Erbas ελέγχει περίπου 80.000 τζαμιά με 150.000 ιμάμηδες σε όλοι την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων κάποιων σε Ευρώπη και Αμερική, τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από την Άγκυρα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 9. Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ. Α.
  Το πρωί της 20ής Ιουλίου 1974, λίγες ώρες μετά την τουρκική απόβαση στο Πεντεμίλι της Κυρήνειας, στο ΑΕΔ (Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων) πραγματοποιήθηκε κρίσιμη σύσκεψη στην οποία εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας Φαίδωνα Γκιζίκη, του πρωθυπουργού Αδαμάντιου Ανδρουτσόπουλου, των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας Κυπραίου και Λατσούδη και των αρχηγών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, συμμετείχαν ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Χένρι Τάσκα και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αμερικής Σίσκο, που μόλις είχε προσγειωθεί ερχόμενος από την Άγκυρα όπου συναντήθηκε με τον Ετσεβίτ
  Οι αμερικανοεβραίοι προσπάθησαν να αποκοιμίσουν την Αθήνα, ενώ συνεχιζόταν η τουρκική εισβολή.
  ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «Ο Σίσκο, που πήρε το λόγο αμέσως μετά την είσοδό του στην αίθουσα του τρίτου ορόφου του Πενταγώνου όπου συνεδριάζαμε, μας ζήτησε να δείξουμε αυτοσυγκράτηση. Μας διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι αυτός και ο Κίσινγκερ θα έπειθαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν από την Κύπρο, τα επόμενα 24ωρα, αφήνοντας μια δύναμη περίπου 1.500 ανδρών για ενίσχυση της ΤΟΥΡΔΥΚ και της τόνωσης του ηθικού των Τουρκοκυπρίων. Γι’ αυτό και μας κάλεσε να αποφύγουμε κάθε πολεμική ενέργεια».
  Στο σημείο αυτό παρενέβη ο ίδιος και χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι είπε απευθυνόμενος στην αμερικανική πλευρά:
  «Μας εξαπατήσατε, όπως κάνατε και προ ημερών, όταν μας υποσχεθήκατε ότι ο έκτος στόλος θα περιπολούσε στα στενά της Μερσίνας, ώστε να αποτρέψει τουρκική αποβατική ενέργεια».
  Ο Ιωαννίδης θυμάται ότι αμέσως σηκώθηκαν τόσο ο Γκιζίκης όσο και Κυπραίος και απευθυνόμενοι στους δύο Αμερικανούς στα αγγλικά, τους προειδοποίησαν ότι αν οι Τούρκοι δεν αποχωρούσαν άμεσα, η Ελλάδα θα έφευγε από το ΝΑΤΟ και θα κήρυττε τον πόλεμο στην Άγκυρα.
  «Αμέσως έπεισα τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Γρηγόριο Μπονάνο, να κηρύξουμε γενική επιστράτευση! Παράλληλα αποφασίσαμε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που το ίδιο βράδυ έβγαζε το 353/74 ψήφισμα, να κληθούν όλα τα μέρη να σεβαστούν την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου».
  «Διέταξα τον τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Πέτρο Αραπάκη να στείλει αμέσως τα μισά υποβρύχια που βρισκόντουσαν στα Δωδεκάνησα στην Κύπρο και να χτυπήσουν τα τουρκικά πλοία, ενώ πρότεινα να κηρύξουμε την Ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα».
  «Διατύπωσαν δισταγμούς τόσο ο Μπονάνος, που ακόμη πίστευε στη μεσολάβηση των Αμερικανών όσο και ο Γκιζίκης. Αλλά και ο τότε αρχηγός της Αεροπορίας Παπανικολάου, όταν του ζήτησαν να στείλουμε τα Phantom που είχαμε και να διαλύσουν τους εισβολείς, άρχισε τις αναλύσεις σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες των συγκεκριμένων αεροσκαφών»…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ. Β.
   «Θα κερδίζαμε έναν πόλεμο με την Τουρκία που υπερτερούσε αριθμητικά τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε οπλικά συστήματα»;
   ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «Οι συσχετισμοί στην ποιότητα των όπλων, ιδιαίτερα στην Αεροπορία και στο Ναυτικό, ήταν συντριπτικά υπέρ μας. Ακόμη και στο Στρατό Ξηράς όπου η Τουρκία υπερτερούσε τρία προς ένα, δεν είχαμε ουσιαστικό πρόβλημα λόγω του περιορισμένου μετώπου στον Έβρο. Εξάλλου, εμείς είχαμε καλύτερα άρματα μάχης, τα γαλλικά ΑΜΧ, που ήταν πιο σύγχρονα και γρήγορα από τα αμερικανικά Μ-47 που διέθεταν, είναι αλήθεια σε μεγάλους αριθμούς αυτοί. Επιπλέον, οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματικοί είχαμε πολεμική εμπειρία από την περίοδο 1946-49, ενώ οι Τούρκοι είχαν να πολεμήσουν από το ’22».
   «Η κρίσιμη διαφορά ήταν στην ψυχοσύνθεση των δύο λαών. Ο Έλληνας στρατιώτης εκείνης της εποχής (1974) ήταν πολύ καλύτερα εκπαιδευμένος και είχε υψηλότερο ηθικό από τον αντίστοιχο Τούρκο».
   «Τα 22 Phantom που μόνο εμείς τότε διαθέταμε θα δημιουργούσαν υπεροχή στον αέρα και θα συνέτριβαν την τουρκική αεροπορία. Απ’ ό,τι θυμάμαι πετούσαν με επιχειρησιακή ταχύτητα 700 χλμ. την ώρα και ήταν απείρως γρηγορότερα από τα F-104, F-100 και F-84 που είχαν οι Τούρκοι. Ειδικά τα τελευταία ήταν κάτι παλιατζούρες από τον καιρό της Κορέας που ίσα – ίσα πετούσαν».
   «Πρέπει να ’χαμε δύο – τρία αντιτορπιλικά περισσότερα από τους Τούρκους, αλλά το παιχνίδι θα κερδιζόταν από τα υποβρύχια και τις γαλλικές πυραυλακάτους που μόλις είχαμε παραλάβει. Είχαμε οχτώ γερμανικά υποβρύχια, από τα οποία τα τέσσερα ήταν σύγχρονα τύπου 2009, ενώ αυτοί κάτι απομεινάρια αμερικανικά του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου».
   «Μπορούσαμε να διαλύσουμε τις τουρκικές αποβατικές δυνάμεις. Θυμάμαι ότι τα υποβρύχια του Αραπάκη απείχαν περίπου 80 ναυτικά μίλια από την Πάφο και τα Phantom βρίσκονταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Στη σύσκεψη που έγινε τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου στο γραφείο του Γκιζίκη, είπα στον Αραπάκη να βουλιάξει όλα τα τουρκικά πλοία που ήταν έξω από το λιμάνι της Κυρήνειας και στον Παπανικολάου να στείλει από την Κρήτη τα πρώτα έξι Phantom και να βομβαρδίσουν οτιδήποτε τουρκικό εκινείτο πάνω στο νησί».
   «Μας πρόδωσαν, δεν το κρύβω, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων και ο Γκιζίκης. Όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, οι τρεις αρχηγοί μαζί με τον Μπονάνο και τον Γκιζίκη, συναντήθηκαν και αποφάσισαν να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, ενώ ο Αραπάκης διέταξε τα υποβρύχια να γυρίσουν πίσω και ο Παπανικολάου να μη σηκωθεί ούτε ένα αεροπλάνο. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, όπως ενημερώθηκα από τον αρχηγό του Στρατού αντιστράτηγο Γαλατσάνο, ο Αραπάκης πρότεινε κι οι άλλοι συμφώνησαν να παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Για την 21η Απριλίου Από τον Σπ. Χατζάρα.
   Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται!
   Απότοκος, της Επταετίας, ήταν η νομιμοποίηση της εγκληματικής οργάνωσης , και η ιδεολογική και πολιτική επικράτηση της Αριστεράς.
   Το στρατιωτικό καθεστώς και η Προδοσία της Κύπρου, αποτέλεσαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα καθάρματα της Κόκκινης Φυλής.
   Η συντριπτική αποτυχία του στρατιωτικού Κινήματος του 1967 ήταν ότι δεν δημιούργησε νέες υγιείς πολιτικές δυνάμεις και δεν εκκαθάρισε τον Καρκίνο της Στοάς, και έτσι επέτρεψε την επάνοδο του διεφθαρμένου παλαιοκομματισμού.
   Το πρωί της 22ας Απριλίου 1967, θα έπρεπε ,αγήματα του Στρατού να κατάσχουν τα Αρχεία των Στοών και να οδηγηθούν στον Ιππόδρομο οι «δάσκαλοι» των Αθηναϊκών Στοών.
   Αλλά, ο σύντροφος Ιωαννίδης, ήταν αδελφός της Στοάς Πυθαγόρας. Μαζί με τον Αραπάκη.
   Οι Μασονοπατριώτες, οι Μασόνοεθνικιστές της φράξιας Μακρυγιάννη-Πολυζωίδη, οι εφιαλτοπατριώτες, και οι ρουφιανοπατριώτες, δεν κάνουν ένα σύνολο, με τους αληθινούς πατριώτες.
   Αυτοί και εμείς δεν έχουμε την ίδια Πατρίδα.

   Η «βδέλλα» και «δουλόφρονας», σεβάσμιος της Στοάς Ησίοδος, η κολόνα των ανάλγητων και αργυρώνητων προδοτών, ο Ιωάννης Διάκος, στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο, αναμείχθηκε ξανά στις πολιτικές εξελίξεις. Υπήρξε στενός σύμβουλος του Αλέξανδρου Παπάγου και διατηρούσε ισχυρά ερείσματα εντός του Ελληνικού Συναγερμού.

   Όλα τα καθάρματα της Στοάς, του 1974, ήταν της ιδίας Συνομοταξίας. Προδότες.

   Αρχηγός Ένοπλων Δυνάμεων, Αρχηγός Στρατού, Αρχηγός Ναυτικού, Αρχηγός Αεροπορίας, Ταξίαρχος, Διοικητής Στρατιάς.
   Ο Ταξίαρχος και ο Αντιναύαρχος ήταν αδελφοί στην ιδία Στοά. Πυθαγόρας.

   ΥΓ. Ο Ρουφιανογιάννης πάντως, ήταν στο Ρόπαλο του Ηρακλέους, παρότι αγράμματος.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 10. Δεν ξέρουμε αν η «κυβέρνηση» Κούλη – που ασχολείται μόνο με τα ισλαμοπροσφυγόπουλα - έχει καταλάβει τι περιμένει την χώρα. Εν καιρώ μνημονίων όταν «έλειπε» ένα δισ. ευρώ και έπρεπε να βρεθεί με φόρους και περικοπές, «κλαίγαμε» με μαύρο δάκρυ.
  Τώρα που λείπουν 50 και βάλε δισ. ευρώ, πως πρέπει να νιώσουμε;
  Πόσο γρήγορα ή μάλλον πόσο αργά θα επανεκκινηθεί η οικονομία και εν τέλει τι θα συμβεί τον Οκτώβριο.
  Θα έχουμε πάλι πανδημία; Αν έχουμε θα κλειστούμε πάλι στα σπίτια μας; Θα χάσουμε και τα Χριστούγεννα; Και τις επόμενες Απόκριες; Κι άλλο Πάσχα;
  Αν τον Οκτώβριο θα έχουμε ένα δεύτερο και ίσως χειρότερο κύμα κορωνοϊού, τότε όλοι θα θέλουμε επείγουσα μετανάστευση σε άλλον πλανήτη...
  Από τις σχεδόν 2 εκατ. θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, τουλάχιστον 700.000 θα πρέπει να θεωρούνται χαμένες.
  Η βαθιά ύφεση στην οικονομία αναμένεται να σηματοδοτήσει μετά τον Σεπτέμβριο ένα «τσουνάμι» απώλειας εισοδημάτων, θέσεων εργασίας, εξώσεων και στάσης πληρωμών.
  Η Ελλάδα εισάγει τρόφιμα αξίας €4,8 δισ., ενώ εξάγει τρόφιμα ύψους €3,1 δισ. κυρίως προς Ιταλία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία.
  Στο σκέλος των ελληνικών εισαγωγών πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σχεδόν οι περισσότερες χώρες έχουν απαγορεύσει τις εξαγωγές πρώτων υλών και αγροτικών προϊόντων, όπως σιτάρι, καλαμπόκι, ρύζι, κρέατα, τυριά και άλλα που είναι απαραίτητα.
  Για να κατανοήσουμε το τουριστικό ελληνικό ζήτημα με αριθμούς σε καθέναν κάτοικο της χώρας αντιστοιχούν τρεις ξένοι επισκέπτες, ενώ σε άλλες χώρες, με αναπτυγμένους κυρίως τους τομείς της βιομηχανίας και της τεχνολογίας, η αντιστοιχία είναι 1 προς 1-1,5.
  Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι οι άλλες χώρες θα επιβιώσουν και όταν θα ανακάμπτουν θα μας κοιτάνε ήδη «αφ'υψηλού» που σημαίνει ότι θα μας κτυπήσουν «χωρίς οίκτο».
  Κακώς ο κόσμος νομίζει ότι η «πληγή» θα είναι μόνο ο τουρισμός και τα έσοδα 20 δισ. ευρώ που θα χαθούν από τους τουρίστες που δεν θα έρθουν.
  Βλέπετε ο κορωνοϊός επηρέασε όχι μόνο τον τουρισμό αλλά και τους υπόλοιπους τρεις κλάδους από τους οποίους ζει η Ελλάδα: Τις μεταφορές (logistics), την εμπορική ναυτιλία και την εστίαση.
  Μεταφορές δεν υπάρχουν, εστίαση δεν υφίσταται (αφού όλα έχουν κλείσει και απαγορεύεται η κυκλοφορία), όσο για την ναυτιλία είναι στην ίδια μοίρα με τις μεταφορές.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΤΑ ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ. Τηλεφωνική επικοινωνία Κ.Μητσοτάκη με τον Ε.Ράμα.
  Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, σήμερα Τετάρτη (22/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Αλβανίας συζήτησαν τα μέτρα που έχουν λάβει οι δύο χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς και την πολιτική εξόδου για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η διασύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.
  Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει διακόψει από τις 15 Μαρτίου τις οδικές, θαλάσσιες και αεροπορικές συνδέσεις με την Αλβανία στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...