Κυριακή, 5 Απριλίου 2020

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΑΝ «ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΟΣΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2020. ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.. .

Η  ΧΩΡΑ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΠΛΗΓΕΙ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΕΛΛΑΔΑ.  ΠΡΟΣΕΞΤΕ  ΤΟΝ  ΠΙΝΑΚΑ.  ΜΑΣ  ΤΟ  ΛΕΝΕ  ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ.  ΔΕΝ   ΘΑ  ΕΧΕΤΕ  ΝΑ  ΦΑΤΕ.
ΜΙΑ  ΧΩΡΑ  ΠΟΥ  ΤΗΝ  ΕΚΑΝΑΝ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΠΑΡΑΓΕΙ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ  ΤΙΠΟΤΕ.

 
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) υπολόγισε τη ζημιά στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν κάθε χώρας, το συνολικό τζίρο της οικονομίας της δηλαδή, από τους περιορισμούς του lockdown.  H μελέτη που δημοσίευσε ο διεθνής οργανισμός αυτή την εβδομάδα είναι ένας οξύς συναγερμός για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, λόγω εξάρτησης από τον τουρισμό και τις διεθνείς αεροπορικές συνδέσεις.  Στο σενάριό του υπολογίζει τις βραχυπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις από μια μείωση της δραστηριότητας πάνω από 50% και ως 100% σε διαφόρους τομείς.  Καταλήγει στα συμπεράσματα του παραπάνω πίνακα.

 ΟΟΣΑ: «H Eλλάδα θα υποστεί τις χειρότερες συνέπειες   (ΠΑΛΙ !) από την οικονομική κρίση λόγω κορωνοϊού».


Οι χώρες που εμφανίζονται αριστερά έχουν μικρότερη ζημιά καθώς οι τομείς που επηρεάζονται από το lockdown δεν έχουν τόσο μεγάλη συμμετοχή στο ΑΕΠ. 
 Αυτές οι χώρες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για γρήγορη ανάκαμψη αμέσως μετά. 
 Όσο πιο δεξιά στο διάγραμμα, τόσο μεγαλύτερη η οικονομική ζημιά στο εισόδημα μιας οικονομίας, και άρα στα εισοδήματα των πολιτών. 
Το διάγραμμα αφού προσπερνά την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία καταλήγει με διαφορά από την αμέσως προηγούμενη χώρα (Μεξικό) στην Ελλάδα. Οι παραδοχές και η μεθοδολογία του Ο.Ο.Σ.Α παραπέμπουν σε μείωση του ΑΕΠ κατά σχεδόν 35%.
Ο λόγος που η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει τόσο μεγάλη ζημιά είναι η ιδιαίτερα μεγάλη συμβολή του τουρισμού και των συναφών κλάδων, την εστίασης, κλπ στη συνολική οικονομική δραστηριότητα, έχουν υπερβολικά μεγάλη συμμετοχή στη διαμόρφωση του Ελληνικού ΑΕΠ.

Γιατί η εκτίμηση-σοκ για το ελληνικό ΑΕΠ  

Η ανάλυση του ΟΟΣΑ αναφέρει ότι σε χώρες όπου τα ταξίδια και ο τουρισμός έχουν μεγάλη σημασία στη διαμόρφωση του ΑΕΠ, οι επιπτώσεις θα είναι πιο βαριές.
Γεγονός είναι ότι ανεξάρτητα από την υγειονομική εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, γεγονός είναι ότι οι διεθνείς αεροπορικές συνδέσεις θα παραμείνουν σε αταξία για καιρό.
Ο διαφορετικός κύκλος υποχώρησης και επανεμφάνισης των κρουσμάτων θα καταστήσει το προγραμματισμό δρομολογίων από σφόδρα πιεζόμενες αεροπορικές προβληματικό για μήνες.
Επιπλέον, κάθε χώρα θα επιβάλλει και θα αίρει περιορισμούς ανάλογα με τις δικές της επιδημιολογικές της ανάγκες. Έτσι ο ελληνικός τουριστικός κλάδος θα είναι μπλοκαρισμένος για καιρό από την πελατεία του, συμπαρασύροντας τους συναφείς κλάδους.
Διαβάστε την ανάλυση του Ο.Ο.Σ.Α, στα αγγλικά, εδώ.

 ΟΟΣΑ: «H Eλλάδα θα υποστεί τις χειρότερες συνέπειες   (ΠΑΛΙ !) από την οικονομική κρίση λόγω κορωνοϊού».Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την καραντίνα, μπορούν να συγκριθούν για την ελληνική, οικονομία είναι ανάλογες ή και χειρότερες με αυτές που ακολούθησαν το Κραχ, το 1929.
Για την Ελλάδα, η έκθεση του ΟΟΣΑ προβλέπει άμεσο αντίκτυπο έως και 34% του ΑΕΠ για την περίοδο διάρκειας των περιοριστικών μέτρων.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην ομάδα χωρών που εξετάζονται.
Καθώς η δημόσια υγεία έχει τεθεί ως προτεραιότητα, το εκτεταμένο κλείσιμο των επιχειρήσεων και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο επίπεδο παραγωγής, τις δαπάνες των νοικοκυριών, τις επιχειρηματικές επενδύσεις και το διεθνές εμπόριο.
Πολλοί συγκρίνουν την κατάσταση με τις ανατροπές που έχουν φέρει πολεμικές συγκρούσεις. Είναι όμως ακριβής αυτή η αναλογία; Ένα κείμενο εργασίας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, εξετάζει τις επιπτώσεις πανδημιών στην οικονομία από τον καιρό της Μαύρης Πανώλης (1348–1353) συγκρίνοντάς τις με τις οικονομικές επιπτώσεις εξίσου θανατηφόρων πολεμικών συρράξεων.
Συμπέρασμα: Η αναλογία δεν είναι ακριβής. Σε αντίθεση με τους πολέμους, όπου την καταστροφή παραγωγικού κεφαλαίου διαδέχεται μεγάλη ανάκαμψη-ανοικοδόμηση της οικονομίας, οι μακροοικονομικές συνέπειες των πανδημιών εξακολουθούν να υφίστανται για περίπου τέσσερις δεκαετίες εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου των προληπτικών αποταμιεύσεων!  
Έντονη ανησυχία προκαλεί η ανάλυση του ΟΟΣΑ για τις επιπτώσεις ανά οικονομία, ανάλογα με το πλήγμα που δέχεται κάθε κλάδος, καθώς η Ελλάδα υπολογίζεται ότι έχει το σοβαρότερο πρόβλημα σε αυτήν τη φάση της “καραντίνας”. 
Τουρισμός, ταξίδια αλλά και υπηρεσίες που απαιτούν στενή σχέση με τον πελάτη- όπως τα κομμωτήρια- δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από το lockdown, οι υπηρεσίες εστίασης διασώζονται εν μέρει από την εναλλακτική του take away, η οικοδομή “παγώνει” ΄λόγω της δυσκολίας των μετακινήσεων και της αναστολής, ενώ μικρότερος φαίνεται ο αντίκτυπος για τους μικρούς κλάδους της μεταποίησης, μικρότερης έντασης εργασίας. Συνολικά, ο ΟΟΣΑ “βλέπει” επίπτωση 20-25% στο ΑΕΠ στο αρχικό στάδιο, ωστόσο για την Ελλάδα τα πράγματα είναι χειρότερα.  

Το πικρό μάθημα από το «κραχ» στον ελληνικό τουρισμό και τα λάθη του παρελθόντος.

Τα ενοικιαζόμενα, οι ξαπλώστρες και τα… «ρεκόρ αφίξεων» δεν μπορεί να αποτελούν «βαριά βιομηχανία» μιας ανεπτυγμένης χώρας…

Ενας από τους τους κεντρικούς στόχους της μνημονιακής «προσαρμογής» ήταν η μετατροπή της Ελλάδας σε ένα είδος πάμφθηνης τουριστικής αποικίας για τους Βορειοευρωπαίους, μεσαίου και χαμηλότερου εισοδήματος.
Το Βερολίνο έψαχνε εναγωνίως έναν ιδανικό μεσογειακό προορισμό για τους Γερμανούς συνταξιούχους που προτιμούν να πλένουν τα πόδια τους σε γαλάζια, αλλά «ασφαλή» νερά.
Κι αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από μια οικονομικά καθημαγμένη Ελλάδα με νεόπτωχους ιθαγενείς που θα επωμίζονταν πρόθυμα, μες στην απόγνωση τους, τον ρόλο του κακοπληρωμένου σερβιτόρου.

Ο τουρισμός ήταν ένας κλάδος που προσαρμόστηκε απότομα στην λογική της «ανταγωνιστικότητας» με την κάθετη μείωση του εργατικού κόστους και τους μισθούς των 500 ευρώ.

Από το 2010 έως σήμερα ο αριθμός Γερμανών τουριστών διπλασιάστηκε ξεπερνώντας πλέον τα 4 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με μία μελέτη της PWC οι Γερμανοί αποτελούν με 14% μακράν την μεγαλύτερη ομάδα επισκεπτών στην Ελλάδα, ακολουθούμενοι από τους Βρετανούς τους Ιταλούς και τους Γάλλους.

Το στρεβλό μοντέλο μαζικού τουρισμού

Η αυξητική αυτή τάση που καταγράφεται μέσα σε μια δεκαετία ( με το 2019 έτος ρεκόρ από πλευράς αφίξεων αλλά και εσόδων) απεικονίζει και το απολύτως στρεβλό μοντέλο που ακολούθησε ο ελληνικός τουρισμός στην διάρκεια της κρίσης: Διαδοχικά «ρεκόρ αφίξεων» για τα οποία καμάρωναν οι εκάστοτε υπουργοί τουρισμού, αλλά και δραματική μείωση στην κατά κεφαλήν δαπάνη των ξένων επισκεπτών που σε απλά ελληνικά σημαίνει: «πληθαίνουν τα κεφάλια, πέφτει η ποιότητα»…
Ακόμη και αν συμβάδιζε σε πλήρη αρμονία η καμπύλη των αφίξεων με αυτή των τουριστικών εσόδων η προσέλκυση μαζικού τουρισμού αποτελεί μοντέλο με ημερομηνία λήξεως.
Τα «ρεκόρ αφίξεων» δεν εξασφαλίζουν ούτε ευημερία ούτε ανάπτυξη. Αντίθετα δημιουργούν συνθήκες κορεσμού και συχνά οδηγούν σε κανιβαλικές καταστάσεις που υπονομεύουν το επίπεδο διαβίωσης του ντόπιου πληθυσμού. 
Το έζησε πρόσφατα η Βενετία, το έζησε η Βαρκελώνη, το έζησε η Ρόδος με το πρόβλημα των απορριμμάτων το έζησε και η Σαντορίνη που κλήθηκε να εξυπηρετήσει 85 χιλιάδες τουρίστες ημερησίως μέχρι ο δήμαρχος της να φωνάξει: «Στόπ! Δεν αντέχουμε άλλους τουρίστες»  (ζητώντας επισήμως από την πολιτεία το πάγωμα οικοδομικών αδειών για τουριστικά καταλύματα).
Τσιφούτηδες οι Γερμανοί τουρίστες…
Το πρόσθετο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι ειδικά στην περίοδο της κρίσης, παρότι ο τουρισμός στήριξε σημαντικά το ΑΕΠ, η «έκρηξη των αφίξεων» δεν συνοδεύτηκε από έκρηξη τουριστικών εσόδων. Παρότι, όπως προαναφέραμε, από το 2010 ο αριθμός των αφίξεων υπερδιπλασιάστηκε ξεπερνώντας τα 31 εκατομμύρια, η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη γκρεμίστηκε από τα 740 ευρώ στα  530 ευρώ την ίδια στιγμή που στην Ισπανία αυξάνεται έστω και οριακά, ξεπερνώντας τα 1100 ευρώ και στην «δική» μας Κύπρο τα 850 ευρώ.
Η αναντιστοιχία αυτή δεν είναι τυχαία. Η Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης φτήνυνε, ενώ άλλα κράτη κράτησαν ψηλά μισθούς και κόστη υπηρεσιών.
Βάσει και της επιθυμίας των δανειστών η χώρα μας έγινε προσιτή σε χαμηλότερα εισοδήματα ακόμη για  χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ  (η Ρουμανία είναι σταθερά στην πρώτη οκτάδα των χωρών προέλευσης).
Την συγκριτική μείωση των εσόδων επέτεινε η έκρηξη στις (μη δηλωμένες) ενοικιάσεις παραθεριστικών κατοικιών μέσω της πλατφόρμας  “Airbnb”, οι μισθώσεις φτηνών ιστιοπλοικών και η μαζική επανεμφάνιση τροχόσπιτων, οι κάτοχοι των οποίων αφήνουν ελάχιστα χρήματα στις τοπικές κοινωνίες.
Το εντυπωσιακότερο όλων είναι όμως η κατά κεφαλή τουριστική δαπάνη ανά εθνικότητα που διαψεύδει στερεότυπα και ευρέως διαδεδομένους μύθους.
Το 2014, χρονιά αιχμής της κρίσης με την Ελλάδα ακόμη σε μνημονιακή επιτήρηση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΤΕ που επικαλείται η έρευνα της PWC, οι Αμερικανοί τουρίστες αποδείχτηκαν οι πιο…χουβαρντάδες με μέση ημερήσια δαπάνη 89 ευρώ, ακολουθούμενοι κατά πόδας από τους Αυστραλούς και τους Ελβετούς με 87 ευρώ.
Οι Γερμανοί-οποία έκπληξις(!)- βρίσκονται ασθμαίνοντες στην…13η θέση με μόλις 65 ευρώ, την ώρα που ο…μέσος Αλβανός τουρίστας ξοδεύει 57!

Ας πάμε όμως και στα νεότερα στοιχεία του 2019 που ήταν μακράν η καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, πρώτοι στην κατά κεφαλήν δαπάνη έρχονται και πάλι οι Αμερικανοί τουρίστες με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. 1.179.000 Αμερικανοί επισκέπτες ξόδεψαν 1,09 δις ευρώ. Δηλαδή περί τα 926 ευρώ ανά κεφαλή δαπάνη σε αντίθεση με τα μόλις 734 ευρώ των Γερμανών και τα 744 ευρώ που αντιστοιχούν στους 583 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες.
Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι  ότι οι Γερμανοί που επιλέγουν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα είναι  χαμηλότερης εισοδηματικής στάθμης από τον μέσο όρο Γερμανού εργαζόμενου, π.χ. ανειδίκευτοι εργάτες, φοιτητές, χαμηλοσυνταξιούχοι κλπ. Και αυτό είναι μόνο ένα συγκεκριμένο παράδειγμα.
Ακόμη και για τους Αμερικάνους μία μέση δαπάνη κάτω από 1000 ευρώ είναι απογοητευτική όταν τα αντίστοιχα νούμερα σε Ισπανία και Ιταλία είναι πολύ μεγαλύτερα. Κι αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: Είτε ότι η Ελλάδα…παρά έγινε φτηνή για τους ξένους στα χρόνια της κρίσης, είτε ότι το μοντέλο μαζικού παραθερισμού με τα all inclusive και τα βραχιολάκια δημιουργεί μεν πληρότητες στις (υπερδανεισμένες) ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά τα έσοδα νέμονται με θηριώδεις προμήθειες μέσω προ-κρατήσεων ξένοι πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία όπως η (παραπαίουσα σήμερα) γερμανικών συμφερόντων «TUI» και ο…μακαρίτης πλέον,  «Τhomas Cook».

Το μεγάλο κράχ λόγω κορωνοιού

Αποτελεί ίσως τραγική ειρωνεία ότι το 2020 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ελληνικό τουρισμό. Τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος μαρτυρούν ότι ο Ιανουάριος κινήθηκε εξαιρετικά εμφανίζοντας αύξηση κατά 24% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 287 εκατ. Ευρώ έναντι 230 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα του 2019.  Και μετά…ήρθε ο κορωνοιός.
Το ακριβές μέγεθος της ζημιάς που θα υποστεί φέτος ο ελληνικός τουρισμός είναι αδύνατον να υπολογισθεί, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι μιλάμε για εικόνα γενικευμένης κατάρρευσης, αν λάβουμε μάλιστα υπόψιν ότι ο κλάδος παρουσιάζει υψηλό ποσοστό «κόκκινων δανείων», που με βάση τα πρόσφατα στοιχεία της ΤτΕ φτάνει στο 27,7%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προβλέψεις αναθεωρούνται επί τα χείρω διαρκώς και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού  (UNWTO), που  στην αφετηρία της κρίσης ανέμενε μείωση κατά 1-3%, γρήγορα αναθεώρησε τις απόψεις του μιλώντας για μείωση τουριστικών αφίξεων από 20-30% το 2020 και συνακόλουθη απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, αλλά και μισού τρις ευρώ παγκοσμίως.
Οι προβλέψεις αυτές είναι εξαιρετικά συντηρητικές.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού(WTTC) μιλάει για τρύπα 2,1 τρις δολαρίων στον ταξιδιωτικό-τουριστικό κλάδο και απώλεια 75 εκατ.  Θέσεων εργασίας ανά την υφήλιο.

Στην Ελλάδα η κατάσταση προιδεάζει για ένα άνευ προηγουμένου κράχ. 

Το δραματικό σκηνικό αποτυπώνεται σε έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 17 Μαρτίου και μεταξύ άλλων κατέγραφε απώλειες 522 εκατομμυρίων ευρώ στα ξενοδοχεία από ακυρώσεις δωματίων και συνεδρίων, προβλέποντας πτώση του τζίρου πάνω από 50% για το 2020. Επιπλέον με μία εξόχως συντηρητική εκτίμηση προβλέπεται η απώλεια περισσότερων από 38 χιλιάδες θέσεις εργασίας σε σύνολο 450 χιλιάδων(στην πραγματικότητα θα χαθούν τουλάχιστον οι μισές)
Η έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος προβλέπει πτώση στον ρυθμό μελλοντικών κρατήσεων κατά 72% στο 92% των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας και κατά 58% στα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας. Όμως ήδη οι προβλέψεις αυτές έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα.
Αν η καραντίνα κρατήσει και τον Μάιο που είναι το πιθανότερο, το επικρατέστερο (και εφιαλτικό)σενάριο για τα εποχικά καταλύματα είναι να μην ανοίξουν καθόλου αυτή τη σεζόν. Το καλοκαίρι δηλαδή να μην φτάσει ποτέ για τον ελληνικό τουρισμό…
Αναλογιστείτε απλά ότι ο τουρισμός στα χρόνια της κρίσης συνεισέφερε άμεσα και έμμεσα το 25% του ΑΕΠ και θα αντιληφθείτε εύκολα αυτό τι μπορεί να σημαίνει για την γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας…
   
«Βαριά βιομηχανία» ευάλωτη και χωρίς εφεδρείες…

Κάποιος από τους τεμπέληδες πολιτικούς μας ανακάλυψε κάποια στιγμή ότι «ο μαζικός τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας» και την φράση αυτή αναμασούν αβασάνιστα οι ανέμπνευστοι Μαυρογιαλούροι της μεταπολίτευσης.

Μεγαλύτερη ομολογία συλλογικής παραίτησης δεν υπάρχει. 
Είναι σαν να λες ότι σε βοήθησε ο Θεός να γεννηθείς στο πιο ευλογημένο «οικόπεδο» του πλανήτη, αλλά είσαι παντελώς ανίκανος να το αξιοποιήσεις με παραγωγικούς τρόπους, γι αυτό το παραχωρείς στο γείτονα για να παρκάρει το τροχόσπιτο, να λιάζεται, να κολυμπάει και να σου δίνει λίγο χαρτζιλίκι.
Μόνο που αν για κάποιο λόγο ο γείτονας αρρωστήσει, αλλάξει γνώμη, θελήσει άλλου είδους παροχές εκτός από τον ήλιο, τη θάλασσα και τις τσάμπα μπύρες, μένεις με το οικόπεδο αμανάτι, γεμάτο σκουπίδια από τις προηγούμενες χρήσεις.

Επιμύθιον: Την περίοδο της κρίσης, οι Ελληνες στράφηκαν όλο και περισσότερο σε υπηρεσίες «υποδοχής και φιλοξενίας» οι οποίες δεν μπορούν να αποτελέσουν τον βασικό κορμό μιας παραγωγικής μηχανής που θα ξεκολλήσει τη χώρα από το τέλμα, θα οδηγήσει σε αυτόνομη ανάπτυξη και θα συγκρατήσει την διαρροή εγκεφάλων στο εξωτερικό. 
Επιπλέον ο κλάδος του τουρισμού και της φιλοξενίας, υπόκειται σε πολλούς αστάθμητους εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να αφορούν γεωπολιτική αστάθεια (ταξιδιωτική οδηγία), φυσικές καταστροφές ή και μια πανδημία όπως συμβαίνει σήμερα.
Επομένως η εξάρτηση μιας οικονομίας, σε τέτοιο βαθμό, από τους ξένους επισκέπτες αποτελεί αχίλλειο πτέρνα και όχι συγκριτικό πλεονέκτημα.
Ασφαλώς και ο τουρισμός αποτελεί σημαντική εισοδηματική πηγή στο ελληνικό ΑΕΠ. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά σε έναν τόπο που διαθέτει τόσες φυσικές ομορφιές και τέτοια πολιτισμική κληρονομιά. Αλλά οι ξαπλώστρες και τα ενοικιαζόμενα δεν μπορούν να αποτελούν «βαριά βιομηχανία» μιας ανεπτυγμένης χώρας.
Οφείλουμε  να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε τον τουρισμό μας. Να φύγουμε επιτέλους από το αξίωμα της «μαζικότητας» και να επιδιώξουμε εξειδίκευση σε ποιοτικότερες μορφές αναψυχής. Με απαραίτητη προυπόθεση πάντα τον σεβασμό στην αισθητική του τοπίου και την ιστορία της πατρίδας μας. Η κρίση προσφέρει ασφαλώς ευκαιρία για ένα restart.
Oμως δεν μπορεί ο τουρισμός, όπως άλλωστε και η οικοδομή στο πρόσφατο παρελθόν, να αποτελεί παραγωγικό μονόδρομο ενός έθνους που αναμφισβήτητα, εκτός από το οικόπεδο, διαθέτει πρωτογενή χαρίσματα και έμφυτες ικανότητες.
Γιατί αν μείνουμε μόνο στις υπηρεσίες φιλοξενίας η οικονομία της χώρας θα είναι μονίμως ευάλωτη σε έκτακτες περιστάσεις όπως αυτές που ζούμε…ΜΕ  ΤΙ  ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ  Η  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω κορωνοϊού προχώρησαν εν κρυπτώ στην «αξιοποίηση» τριών πολυκατοικιών στην οδό Λιοσίων και Αχαρνών, έκτασης 4000 τ.μ.. Σκοπός τους να δημιουργήσουν άλλη μία δομή με λαθρομετανάστες στην ήδη βεβαρυμένη περιοχή.
Οι εκ του πονηρού προφάσεις ότι πρόκειται περί κοινωνικών κατοικιών και περί προστασίας κατά του κορωνοϊού το μόνο που αποδεικνύουν είναι το θράσος των δημοτικών και των κυβερνητικών αρχών, οι οποίες εκμεταλλεύονται μία άνευ προηγουμένου κατάσταση, για να υποβαθμίσουν περαιτέρω τις ζωές μας. Εμείς στα γκέτο της Αθήνας, με ή χωρίς κορωνοϊό είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Οι κ.κ. Μηταράκης και Μπακογιάννης με τους συνεργάτες τους έχουν αποφασίσει ότι η ζωή μας θα πρέπει να είναι μία κόλαση εγκαθιστώντας τους μουσαφιραίους τους κατά χιλιάδες μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Δεν τους φτάνουν τα δεκάδες χιλιάδες διαμερίσματα του εποικιστικού προγράμματος ESTIA, που ήδη υπάρχουν, θέλουν να τα πολλαπλασιάσουν. Μας διώχνουν από τα σπίτια μας οι κύριοι αυτοί για να εγκαταστήσουν λαθρομετανάστες. Αυτή είναι η αλήθεια.
Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο Αθηναίων Μπακογιάννη και την κυβέρνηση για τις εκ του πονηρού και εν κρυπτώ κινήσεις τους να φτιάξουν μία τεράστια δομή στο κέντρο της πρωτεύουσας, προκειμένου να συνεχίσουν τον εποικισμό της.
Απαιτούμε να ΜΗΝ λειτουργήσει αυτή η τεράστια δομή των 55 διαμερισμάτων, έκτασης 4000 τ.μ., για να στεγαστούν εκατοντάδες λαθρομετανάστες, που ο κ. Μηταράκης μεταφέρει ανεύθυνα από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού. Είναι απαράδεκτο, ενώ η κυβέρνηση απαγορεύει την μετακίνηση από τόπο σε τόπο για τους Έλληνες, να επιτρέπει στον κ. Μηταράκη να μετακινεί και να εγκαθιστά παντού στην επικράτεια λαθρομετανάστες.
Απαιτούμε από την δημοτική αρχή, η οποία για μία ακόμη φορά δείχνει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για το ευ ζην των λαθρομεταναστών από αυτό των Αθηναίων, να σταματήσει επιτέλους να βιάζει τις ζωές μας.

Απαιτούμε η δομή λαθρομεταναστών Αχαρνών και Λιοσίων ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Επιτροπή Κατοίκων Αγγελοπούλου – Πλ. Βικτωρίας
Επιτροπή Κατοίκων Πλ. Αμερικής
Επιτροπή Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Διαβάστε  και  τα  άρθρα:


Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ. Ο ΛΟΓΟΣ: Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ.  ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»: ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΘ, ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.

18 σχόλια :

 1. «Ανησυχούμε μη τυχόν η Τουρκία στείλει επίτηδες φορείς κορωνοϊού στα νησιά του Αιγαίου». Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Συρίγος.

  Ανήσυχος εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, το πρωί της Παρασκευή στον ALPHA. Όπως τόνισε η ελληνική κυβέρνηση φοβάται μη στείλει η Τουρκία φορείς του κορωνοϊού, ώστε να δημιουργήσει «ένταση» στα νησιά του Αιγαίου.
  Αυτό που μας ανησυχεί, εξήγησε χαρακτηριστικά, είναι «μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορωνοϊού για να μεταφέρον τον ιό σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου».
  «Γι’ αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά» έσπευσε να προσθέσει ο «γαλάζιος» βουλευτής.
  Μάλιστα, θεωρώντας βέβαιη την εκ νέου ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Συρίγος εξέφρασε την ανησυχία του για ακόμη δύο πιθανά σενάρια:
  «Ενώ έως τώρα όσοι έφθαναν στα νησιά, έφθαναν σε συγκεκριμένα 4-5 νησιά του ανατολικού Αιγαίου με βάρκες των 20-30 ατόμων, αναμένουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν παλιά παροπλισμένα σκάφη και να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά - στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια».
  «Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κορωνοϊό, να υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου».
  Πάντως, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» το αμέσως επόμενο διάστημα.
  «Εκείνο που δεν θα δούμε μέχρι να τελειώσει ο κορωνοϊος είναι ένα θερμό επεισόδιο. Να βγάλουν πλοία στην ανατολική Μεσόγειο για να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας. Εκτιμώ ότι αυτό θα το δούμε όταν τελειώσει η επιδημία του κορωνοϊού».
  Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, τα μοναδικά επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού σε οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών έχουν καταγραφεί στο κέντρο διαμονής της Ριτσώνας.
  Αντίθετα, στα νησιά του Αιγαίου, προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα του COVID-19.

  ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κουμουτσάκος: «Δύσκολη λόγω κορωνοϊού η μεταφορά αλλοδαπών από τα νησιά στην ενδοχώρα».

   Δύσκολη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος τη μεταφορά αλλοδαπών από τα νησιά σε δομές της ενδοχώρας.
   Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός του μεταναστευτικού ζητήματος με την έξαρση της πανδημίας αποτελούν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια προκειμένου να τα αντιμετωπίσει.
   Ο κ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στο περιστατικό στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα τόνισε ότι έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες. «Διαμορφώθηκε ένα προηγούμενο που μας δίνει την εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια ανάλογη κατάσταση» σημείωσε χαρακτηριστικά.
   Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι σε άλλες δομές έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας, όπως τα μηνύματα σε όλες τις γλώσσες, την αποφυγή συγχρωτισμού εντός των δομών, τον περιορισμό μετακινήσεων των φιλοξενούντων και τη δημιουργία χώρων για την παροχή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
   Απαντώντας στα ερωτήματα που έθεσε ο δημοσιογράφος παρεμβαίνοντας από τη Λέσβο, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα και πως έχουν ξεπεραστεί οι δυνατότητες υποδοχής όσων νέων έρχονται.
   Όσον αφορά στη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά σε δομές στην ενδοχώρα ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι λόγω της πανδημίας η μεταφορά δεν είναι εύκολη, καθώς θα πρέπει να υπολογιστούν όλες οι διαδικασίες.
   Συνεχίζοντας ο κ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τον έκτακτο μηχανισμό στήριξης για το Μεταναστευτικό, λαμβάνοντας 200 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να υλοποιήσει τις λύσεις που θα αποφασιστούν.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Ο Μηταράκης για τους λαθρομετανάστες: «Ασφάλιση και περίθαλψη σε όλους τους αιτούντες άσυλο».

   Ο Υπουργός ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, με τα δικά μας λεφτά:
   “Από σήμερα, τίθεται σε εφαρμογή η απόδοση του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) σε όλους ανεξαιρέτως τους αιτούντες άσυλο, σε εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθμόν 199/31-01-2020.”
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Βαρουφάκης Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μετοχές σε funds που αγοράζουν κόκκινα δάνεια. ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟ…
   Ο Γιάνης Βαρουφάκης στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλίας, διαμήνυσε πως ο κλειστός κύκλος της οικογένειάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέχει μετοχές σε funds, τα οποία αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες.
   Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Θεσσαλία TV, ο γ.γ. του ΜέΡα25 ανέφερε το εξής:
   «Μια τέτοια εποχή να δανείζεται το Ελληνικό δημόσιο 12 δισεκατομμύρια, αντί να τα ρίξει στο ΕΣΥ, να βοηθήσει τους αγρότες, να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους, να βοηθήσει τους οικοδόμους, να βοηθήσει τους δικηγόρους.
   »Θα τα πάρει από τον ESM -μνημονιακό δάνειο- για να τα δώσει στα ταμεία του Delaware και του New Jersey, στα οποία βεβαίως έχει και μετοχές ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη!
   »Συγγνώμη που θα το πω, αλλά το λέω! Είναι βαρύ αλλά είναι αλήθεια όμως».
   Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης:
   «Το πιο βασικό -και πραγματικά εδώ πρόκειται για εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης- έχουν περάσει ένα νόμο, τον “Ηρακλή”, τον Δεκέμβριο, που δίνει το δικαίωμα στα ταμεία τα οποία αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια του κοσμάκη από τις τράπεζες, εάν τρεις συναπτούς μήνες δεν πάρουν τα χρήματα που τους χρωστάνε οι δανειολήπτες, να πάνε στον κύριο Μητσοτάκη και στον κύριο Σταϊκούρα και να ζητήσουν 12 δισεκατομμύρια, τα οποία το κράτος δεν έχει.
   »Ξέρετε που θα τα βρει: θα πάει στην Τρόικα να τα δανειστεί για να τα δώσει στα ταμεία.
   »Αν είναι δυνατόν! Μια τέτοια εποχή να δανείζεται το Ελληνικό δημόσιο 12 δισεκατομμύρια, αντί να τα ρίξει στο ΕΣΥ, να βοηθήσει τους αγρότες, να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους, να βοηθήσει τους οικοδόμους, να βοηθήσει τους δικηγόρους.
   »Θα τα πάρει από τον ESM -μνημονιακό δάνειο- για να τα δώσει στα ταμεία του Delaware και του New Jersey, στα οποία βεβαίως έχει και μετοχές ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη!
   »Συγγνώμη που θα το πω, αλλά το λέω! Είναι βαρύ αλλά είναι αλήθεια όμως.
   »Πράξη νομοθετικού περιεχομένου κύριε Μητσοτάκη, να παγώσετε τον “Ηρακλή” σήμερα. Αλλιώς θα σας θεωρήσουμε ύποπτο!».
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
 2. Ιταλία: 73 γιατροί νεκροί από την πανδημία.
  Οι τελευταίοι που προστέθηκαν στον κατάλογο των νεκρών στην Ιταλία από τον κορωνοϊό σήμερα ήταν ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος.
  Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας Σίλβιο Μπρουζαφέρο τόνισε επίσης ότι «ο ιός έχει διαδοθεί σε όλες τις περιοχές της χώρας και για τον λόγο αυτό οι προφυλάξεις πρέπει να παραμείνουν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο». «Μέχρι τώρα, πάντως, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα», πρόσθεσε.
  Ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας Φαμπρίτσιο Σάλα δήλωσε πριν από λίγο ότι «τα νέα μέτρα της κυβέρνησης της Ρώμης αύξησαν, έστω και κατά 1%, την κυκλοφορία των πολιτών στην Λομβαρδία και αυτό είναι κάτι που αποτελεί πρόβλημα». Αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να επιτραπεί στους γονείς να παίρνουν μαζί τους τα παιδιά, όταν ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ.
  Ο Σάλα, τέλος, ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό να δώσει άμεσα την αναγκαία έγκριση για την χρήση των νέων προστατευτικών μασκών που η περιφέρεια της Λομβαρδίας κατάφερε να σχεδιάσει και να παράξει, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Μιλάνου.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΣΤΟΥΣ ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ.
  Έκρυθμη η κατάσταση σε ορισμένες πόλεις της αχανούς Ινδίας. Όπως φαίνεται σε βίντεο, όχλος επιτίθεται σε γιατρούς για άγνωστο λόγο τους οποίους κυνηγά με μανία, ενώ επεισόδια σημειώνονται και με αστυνομικές δυνάμεις.
  Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο νέο Δελχί, όταν εκατοντάδες μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε ιατρικό προσωπικό ενώ προσπαθούν να μεταδώσουν τον ιό στον υπόλοιπο πληθυσμό της πόλης.
  Αυτό γιατί θεωρούν ότι ο κορωνοϊός βλάπτει μόνο τους ινδουιστές και δεν μπορεί να πειράξει τους μουσουλμάνους.
  Τα κρούσματα και οι νεκροί λόγω κορωνοϊού στην Ινδία είναι ελάχιστα, μόλις 2.567 και 72 αντίστοιχα, αλλά η προσπάθεια των αρχών να επιβάλλει αυστηρούς υγιειονομικούς κανόνες σε έναν πληθυσμό που δεν φημίζεται για την ατομική υγιεινή του, έχει ξεσηκώσει σε πολλές περιοχές αντιδράσεις.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κορωνοϊός: «Μείωση όχι μηδενισμός των κρουσμάτων το καλοκαίρι - Αναμένεται νέο κύμα του χρόνου»
  Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίνας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, δεν αναμένεται να μηδενιστούν τα κρούσματα του κορωνοϊού το καλοκαίρι, αλλά θα υπάρξει μείωση στη μετάδοση.
  Μιλώντας στο MEGA ο κ. Χατζηχριστοδούλου με βάση τις τελευταίες προβλέψεις ίσως η κατάσταση να είναι καλύτερη, ωστόσο είναι αρκετά νωρίς για να γνωρίζει κανείς. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε επίσης ότι η μετάδοση του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι διαφορετική λόγω της γεωγραφικής κατανομής του πληθυσμού. Επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς αφενός πρόκειται για ένα νέο κορωνοϊό, αφετέρου δεν μπορεί να συγκρίνει κανείς τα μοντέλα της Γιουχάν ή της Ιταλίας με την Ελλάδα.
  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι ένα ενδεχόμενο που έχει μεγάλες πιθανότητες να συμβεί είναι να βρεθούμε προ μίας νέας πανδημίας κορωνοϊού το φθινόπωρο.
  «Όταν θα έχουμε πάλι χειμώνα, όταν θα ευνοήσουν οι συνθήκες μετάδοσης θα έχουμε πάλι ένα δεύτερο peak. Δεν ξέρουμε όμως πως θα συμπεριφερθεί ο ιός» υπογράμμισε ο καθηγητής Επιδημιολογίας.
  Επίσης δήλωσε ότι το καλοκαίρι ενδεχομένως θα έχουμε μία μείωση της μετάδοσης κατά 30% ή 40%, αλλά δεν αναμένεται να μηδενιστούν τα κρούσματα κορωνοϊού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μόρια: Έλληνες Αστυνομικοί παρακαλούν τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας και εκείνοι αρνούνται και τους κοροϊδεύουν βήχοντας.

  Στη Μόρια της Λέσβου, αλλοδαποί αρνούνται να απομακρυνθούν από περιοχή κοντά στον καταυλισμό καθώς -υποτίθεται- ότι τα μέτρα άσκοπων μετακινήσεων ισχύουν για όλους.
  Οι μουσουλμάνοι μάλλον δεν έχουν στείλει μήνυμα στο 13033 και έτσι κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ για να τους παρακαλέσει να αποχωρήσουν. Η άνεση και ο τρόπος με τον οποίο γελοιοποιούν τις ελληνικές αρχές είναι σοκαριστικός.
  Περιττό να προστεθεί πως οι αλλοδαποί δεν συμμορφώθηκαν. Για πρόστιμο βέβαια ούτε λόγος. Αυτά ισχύουν για τους Έλληνες μόνο.
  Να σημειωθεί πως ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης αναφερόμενος σε όσους σπάνε την καραντίνα σε καταυλισμούς αλλοδαπών, είχε δηλώσει ότι στην αρχή τους στέλνουμε πίσω, χωρίς καμία ποινική διαδικασία, στη συνέχεια όμως λέει αν αυτοί επιμείνουν (σ.σ. δηλαδή πόσες φορές εάν επιμείνουν;) τότε και μόνο τότε θα κινηθεί ποινική διαδικασία!
  "Στις λίγες περιπτώσεις που υπάρχουν παραβάσεις.
  Αρχικά επιστρέφουν πίσω, ενώ όσοι επιμένουν να βγουν θα ακολουθηθεί ποινική διαδικασία.
  Είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί στην τήρηση των μέτρων για την προστασία τόσο των διαμενόντων όσο και της τοπικής κοινωνίας", είχε πει συγκεκριμένα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται για άρση των περιορισμών.
  Μπροστά στην οικονομική κατάθλιψη που προκαλεί το lockdown και το φόβο ότι η βλάβη στις οικονομίες μπορεί να είναι ανήκεστος, αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ξεκίνησαν την προετοιμασία για να χαλαρώσουν τα lockdown που έχουν διατάξει – αν και δεν σκοπεύουν να άρουν όλους τους περιορισμούς, οι οποίοι αναμένεται να διατηρηθούν για μήνες.
  Σύμφωνα με τους Financial Times, η Γαλλία, η Ισπανία το Βέλγιο και η Φινλανδία είναι μεταξύ των κρατών τα οποία έχουν αναθέσει σε επιτροπές ειδικών την εξέταση σταδιακής άρσης των απαγορεύσεων κυκλοφορίας για κάποιες επιχειρήσεις και σχολεία – φροντίζοντας παράλληλα να αποτρέψουν ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων που θα επιβάρυνε τα συστήματα υγείας.
  Ισπανία
  Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ το Σάββατο παρέτεινε την απαγόρευση στην κυκλοφορία για άλλες δύο εβδομάδες, ως τις 26 Απριλίου, ωστόσο προειδοποίσηε ότι η απαγόρευση για όλες τις μη στρατηγικής σημασίας δραστηριότητες θα αρθεί μετά το Πάσχα (Η Μεγάλη Εβδομάδα των καθολικών ξεκινά αύριο).
  «Μια εξειδικευμένη ομάδα επιδημιολόγων δουλεύει εδώ και δύο εβδομάδες για την επανεκκίνηση οικονομίας και κοινωνίας», είπε.
  Ιταλία
  Στην Ιταλία, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Αντζελο Μπορέλι είπε πως η δεύτερη φάση του lockdown της χώρας θα μπορούσε να ξεκινήσει τον ερχόμενο μήνα. «Δε θέλω να δώσω ημερομηνία αλλά μπορεί ως τις 16 Μαϊου να έχουμε θετικά στοιχεία που να μας δείχνουν ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε κάποιες δραστηριότητες και να πάμε στη Φάση 2».
  Γαλλία
  Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ είπε ότι η διαδικασία του «απο-περιορισμού» δεν έχει προηγούμενο και θα έχει τρομακτική πολυπλοκότητα, «Δε θα πάμε πάντως σε μια κατάσταση που θα ήταν όλα επιτρεπτά, για όλους, παντού».
  Δανία
  Ήταν μια από τις πρώτες χώρες που επέβαλλε μέτρα και έκλεισε σύνορα. Η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν είπε «αν εμείς οι Δανοί για τις ερχόμενες δυο εβδομάδες, μετά το Πάσχα, συνεχίσουμε να είμαστε αλληλεγγυοι, σε απόσταση, και οι αριθμοί παραμείνουν σταθεροί και λογική, τότε η κυβέρνηση θα ξεκινήσει ένα σταδιακό, ήπιο άνοιγμα της κοινωνίας μας και πάλι».
  Προσεκτική επικοινωνία
  Φυσικά ενόψει Πάσχα καμιά κυβέρνηση δε θέλει να χαλαρώσει το μήνυμα των αυστηρών μέτρων σε μια κρίσιμη φάση για την εξάπλωση της επιδημίας στην Ευρώπη. Στη Γερμανία έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες αλλά οι δημόσιες δηλώσεις είναι πολύ προσεκτικές.
  Κοινή συνιστώσα σε χώρες όπως η Δανία και το Βέλγιο που εξετάζουν το άνοιγμα των σχολείων μετά το Πάσχα, είναι να έχουν νέα διάταξη καθισμάτων στις τάξεις ή και μικρότερα τμήματα (που σημαίνει παράταση χρόνου σπουδών).
  Οι ειδικοί συμφωνούν πως η όποια φάση χαλάρωσης θα πρέπει να συνδυαστεί με επιθετική εξέταση του πληθυσμού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ron Paul Institute ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ.

  Τα κράτη δεν έχουν χρήματα, χρειάζονται τις κεντρικές τράπεζες να τυπώσουν χρήματα για να τα δώσουν στους πολίτες, τα περισσότερα κράτη έχουν χρεοκοπήσει.

  Μια αρχή ισχύει - Εάν ανησυχείτε τότε μένετε στο σπίτι.

  Αν είστε πρόθυμοι να αναλάβετε τον κίνδυνο, τότε πηγαίνετε στη δουλειά.

  Πηγαίνοντας στην εργασία σημαίνει ότι μπορεί κατά την συναναστροφή με τους ανθρώπους να αρρωστήσετε.

  Είναι ένας κίνδυνος.

  Οι άλλοι εργαζόμενοι ανέλαβαν τον κίνδυνο αυτό και είναι δική τους επιλογή.

  Η ζωή είναι γεμάτη κινδύνους.

  Αφήστε τους ανθρώπους να επιλέξουν τα δικά τους μονοπάτια με βάση τη δική τους ανεκτικότητα σε κινδύνους και εθελοντικές επιλογές.

  Μην επιβάλλετε την άποψή σας κυβερνήσεις, σε όσους από εμάς διαφωνούν ειρηνικά μαζί σας.

  Τα δείγματα και η κοινή λογική δείχνουν ότι ο ιός έχει μολύνει περισσότερους ανθρώπους από ότι αναφέρουν οι κυβερνήσεις και οργανισμοί διεθνώς με στόχο να χειραγωγήσουν τους πολίτες με υστερία.

  Είναι πολύ πιθανό ότι τα ποσοστά θνησιμότητας να είναι πιο κοντά στο 0,05% παρά στο 3% που ορισμένοι επικαλούνται.

  Η δουλειά του καθενός είναι σημαντική

  Οι κυβερνήσεις με την καραντίνα έχουν ορίσει τις δουλειές ως κύριες και δευτερεύουσες αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να καταστήσουν παράνομη την εργασία και στη συνέχεια να προσποιηθούν ότι επιλύουν το πρόβλημα εκτυπώνοντας χρήματα που δεν έχουν.

  Φυσικά, με την εκτύπωση χρήματος κλέβουν την αγοραστική δύναμη των αποταμιευτών σε μια τράπεζα για να καλύψουν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια αυτής της παράλογης στιγμής.

  Δεν υπάρχει πιθανότητα μετά την καραντίνα να επανεμφανιστεί ο κορωνοιός;

  Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα.
  Πρέπει να υφαρπάξει όλα όσα παίρνει και αφού είναι στο κόκκινο, πρέπει να εκτυπώσει 2 τρισεκατομμύρια δολάρια από τον αέρα.

  Στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Thomas Massie, το αποκάλεσε μια τεράστια μεταφορά πλούτου από τις μάζες στους πλούσιους με 1.200 δολάρια να δίδεται στις μάζες ως τυρί στην παγίδα.

  Είναι ακριβές και σωστό.

  Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ η FED (μια μικρή ομάδα οικονομολόγων που έχουν το προνόμιο να παραποιούν τα χρήματα και να πιστεύουν ψευδώς ότι μπορούν να μοντελοποιήσουν την ανθρώπινη δράση ως εξίσωση ισορροπίας) είπε ότι θα στηρίξει το αμερικανικό χρέος και θα κάνει ότι χρειαστεί για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοιός.
  Τι κάνει η FED;

  Πρώτα εκτυπώνουν τα χρήματα για να φανεί αρεστό στην κοινωνία, αυτό συνέβη και το 2008.
  Στη συνέχεια, αγόρασαν όλα τα ενυπόθηκα δάνεια (οπότε η Fed κατέχει πραγματικά όλα τα σπίτια στην Αμερική άμεσα ή έμμεσα).

  Τώρα εκτυπώνουν περισσότερα χρήματα για να αγοράσουν όλες τις μεγάλες εταιρείες.
  Έτσι, σύντομα η Fed θα είναι κύριος όλων των επιχειρήσεων, επειδή ποιος μπορεί να ανταγωνιστεί με ένα τυπογραφείο χρήματος;

  Ποιος χρειάζεται μια επανάσταση όταν έχετε κεντρικές τράπεζες;
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941‏
  https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/04/6-1941.html
  Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΟΜΟΡΦΟΠΛΑΓΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Βρετανία: Σομαλή δολοφόνησε 7χρονο κοριτσάκι με μαχαίρι - Έκρυψαν την καταγωγή της.
  Σε ένα περιστατικό, ου πλέον δυστυχώς έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο στην Ευρώπη, 30χρινη Σομαλή, δολοφόνησε άγρια 7χρονη Βρετανίδα με μαχαίρι.
  Ένα επτάχρονο κορίτσι στην Βρετανία δολοφονήθηκε από μια γυναίκα σομαλικής καταγωγής σε ένα πάρκο την Ημέρα της Μητέρας, την Κυριακή 22 Μαρτίου.
  Η Emily Jones, το θύμα, οδηγούσε το πατίνι της στο Queen's Park στο Heaton, ενώ έκαναν βόλτα με τον πατέρα της, όταν δέχθηκε αναίτια επίθεση από μια γυναίκα ηλικίας 30 ετών από την Σομαλία, αναφέρει η αγγλική περιφερειακή εφημερίδα Bolton News.
  Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να σώσουν τη ζωή της Emily, πέθανε περίπου μία ώρα αργότερα, αφού έσπευσαν στο νοσοκομείο.
  Μετά τη φρικτή επίθεση, η δολοφόνος - ο οποία δεν ήταν γνωστή προηγουμένως στην Έμιλυ ή στους γονείς της - συνελήφθη στη σκηνή του εγκλήματος. Η 30χρονη γυναίκα κρατείται τώρα σε κέντρο κράτησης υψηλής ασφαλείας.
  Αξιοσημείωτο είναι πως η εθνικότητα της δολοφόνου δεν αναφέρθηκε ποτέ από τον Τύπο του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια προσπάθεια να θάψει την ιστορία.
  Ο Mark Jones και η Sarah Barnes, κατά τη διάρκεια ενός φόρου τιμής στην κόρη τους, δήλωσαν: "Η Emily ήταν 7 ετών, το μόνο παιδί μας και το φως της ζωής μας. Ήταν πάντα γεμάτη χαρά, αγάπη και γέλιο. Η Emily είχε ένα τόσο όμορφο χαμόγελο και ήταν όμορφη μέσα και έξω. Είχε μια καρδιά τόσο μεγάλη όσο το χαμόγελό της. Είναι πραγματικά σπαραξικάρδιο να ξυπνήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς την Emily και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί συνέβη αυτό. Ποτέ δεν θα φτάσουμε να δούμε το όμορφο κοριτσάκι μας να μεγαλώνει και να γίνεται μια υπέροχη νεαρή κοπέλα”
  Ο Alan Walsh, που ενεργεί ως ανώτερος ιατροδικαστής, χαρακτήρισε το θάνατο της Emily ως "μία από τις πιο τραγικές" περιπτώσεις που έχει δει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. "Έχω αληθινά συγκινηθεί από τις φωτογραφίες της Emily που μου έχουν σταλεί. Στέλνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Emily, αλλά κυρίως στους γονείς της που ήταν παρόντες στο πάρκο και στον πατέρα της που ήταν κοντά ", δήλωσε ο Walsh.
  "Στα 20 χρόνια μου ως ιατροδικαστής αυτό το περιστατικό είναι ένας από τους πιο τραγικούς θανάτους που έχω αντιμετωπίσει και η απώλεια ενός όμορφου, αθώου, ζωντανού, έξυπνου και υπέροχου επταχρονου υπό αυτές τις συνθήκες είναι μια αδιανόητη τραγωδία”, πρόσθεσε ο Walsh
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προφυλακιστέος ο Χιώτης που πυροβόλησε τους κλέφτες λαθρομετανάστες στο μποστάνι του.
   Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 48χρονος στη Χίο που το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, φέρεται ότι πυροβόλησε με καραμπίνα τραυματίζοντας δύο 16χρονους Σύριους παράνομους μετανάστες στο θερμοκήπιό του.
   Σύμφωνα με την Αστυνομία, την ίδια μέρα ομάδα νεαρών που διαμένουν στον γειτονικό με το θερμοκήπιό του καταυλισμό, είχε επιτεθεί στον 48χρονο με πέτρες και ξύλα. Εναντίον τεσσάρων από αυτούς έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.
   Ο 48χρονος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για χρήση κυνηγετικού όπλου κατά διαμενόντων στον καταυλισμό του χωριού του, πράξη για την οποία είχε αθωωθεί.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 10. H UNI-CREDIT προβλέπει ελληνική οικονομική κατάρρευση: «Έρχεται ύφεση 18,5% στην Ελλάδα!» - Η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη.
  Σε μία εφιαλτική πρόβλεψη προχώρησε ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ιταλίας UNI-CREDIT , ο οποίος ουσιαστικά σε έκθεση του προέβλεψε οικονομική «εξαΰλωση» για την Ελλάδα με μείωση του ΑΕΠ κατά 18,5%, η οποία θα αποτελεί την μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη!
  Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το μέγεθος, τα χρόνια της ύφεσης από το 2008-2015 το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 26%, αυτή την κατάρρευση θα τη ζήσουμε αντί για διάστημα χρόνων, σε διάστημα μηνών!
  Την ίδια στιγμή, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν και αποσύρουν τα μέτρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα επεκτείνει μέχρι τέλος Απριλίου!
  Η έκθεση έχει τίτλο «Η μητέρα όλων των υφέσεων έχει φτάσει» και προβλέπει, διόρθωση μέσα στο 2021 αλλά με σημαντικές πληγές στις οικονομίες των χωρών.
  Πιο αναλυτικά, για την Ελλάδα προβλέπει τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ στην ευρωζώνη, κατά -18,5%, τουλάχιστον μέσα στο 2020, που θα είναι ιδιαίτερα έντονη στο πρώτο εξάμηνο (35% σε σωρευτική βάση), ακολουθούμενη από μερική ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο.
  Για το 2021 προβλέπει επίσης μερική ανάκαμψη που θα αγγίξει το 15% για το ΑΕΠ όμως θα παραμείνει κάτω από το επίπεδο του 5% με το οποίο έκλεισε το τέταρτο τρίμηνο του 2019.
  Οι αναλυτές της Unicredit θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι η πλέον εκτεθειμένη στην κρίση χώρα της ευρωζώνης λόγω της εξάρτησής της από τον τουρισμό που αντιπροσωπεύει το 35% του ΑΕΠ και το 20% του εργατικού δυναμικού και θα έχει ιδιαίτερα αρνητική επίπτωση από τον περιορισμό των μετακινήσεων καθώς η αποκατάσταση των αεροπορικών συνδέσεων θα καθυστερήσει μέχρι την οριστική εξάλειψη του κοροναϊού.
  Η έκθεση αναλύει το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση για την άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης και μνημονεύει την επιλογή της ΕΚΤ να «ανοίξει την πόρτα» για αγορά ελληνικού χρέους, λόγω των έκτακτων συνθηκών, το οποίο σε φυσιολογικές συνθήκες δεν είναι επιλέξιμο για την ποσοτική χαλάρωση του QE.
  Σε παγκόσμιο επίπεδο η Unicredit θεωρεί ότι τα μέτρα που κρίθηκαν απαραίτητα για την περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19 έχουν παραλύσει το παγκόσμια οικονομία και αναμένει ότι οι περιορισμοί σε Ευρώπη και ΗΠΑ να διαρκέσουν μέχρι τον Ιούνιο με μεγάλη οικονομική αβεβαιότητα. Αναμένει μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά -5% το πρώτο εξάμηνο και διόρθωση κατά 2% στη συνέχεια και ετήσια αύξηση κατά 89% από το 2021.
  «Κλειδί» για την ανάκαμψη θεωρείται η άρση των περιορισμών όμως παραμένει ο κίνδυνος για «δεύτερο κύμα μόλυνσης» λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί σε επιχειρήσεις και ανεργία, που δύναται να προκαλέσει μακροπρόθεσμη βλάβη στο παραγωγικό δυναμικό.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η Ρωσία περιορίζει σημαντικά τις εξαγωγές σιτηρών.
  ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ Ζ.Π. ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΙΤΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  Οι πρώτες αναταράξεις λόγω κορωνοϊού στην παγκόσμια διατροφική αλυσίδα αρχίζουν να διαφαίνονται αφού η Ρωσία ήδη ξεκίνησε τους περιορισμούς στις εξαγωγές σιτηρών.
  Η ρωσική κυβέρνηση έχει εισαγάγει ποσοστώσεις στις εξαγωγές σιτηρών. Οι περιορισμοί στις εξαγωγές αναφέρονται στο σιτάρι, το καλαμπόκι, το κριθάρι και τη σίκαλη.
  Η Ρωσία είχε προγραμματίσει να προβεί σε εξαγωγές 43,3 εκατομμυρίων τόνων πριν την εμφάνιση της πανδημίας ενώ τώρα θα εξάγει μέχρι 7 εκατομμύρια τόνους.
  Το ρωσικό δημοσίευμα, επικαλούμενο τη γαλλική Valeurs Actuelles αναφέρει ότι οι διεθνείς οργανισμοί φοβούνται ότι αυτό θα διαταράξει την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.
  Στο νέο νόμο αναφέρεται ότι τα συγκεκριμένα γεωργικά προϊόντα είναι σημαντικά για την εθνική αγορά και επομένως, σε μια επιδημία όπως αυτή, οι αρχές θέλουν να διατηρήσουν τις προμήθειες τους και να αποφύγουν τις αυξανόμενες τιμές, όπως σημειώνεται.
  Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η Ρωσία εξάγει 43,3 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, από τα οποία τα 35 εκατομμύρια τόνοι είναι σιτάρι. Τώρα αυτή η ποσότητα θα μειωθεί σημαντικά.
  Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν περιορισμοί στο εμπόριο με τις χώρες Καζακστάν και Λευκορωσία, με τις οποίες η Ρωσία έχει τελωνειακή ένωση αναφέρει το echedoros
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ο Κούλης διορίζει διοικητές με μισθό 3.000 ευρώ το μήνα σε 32 πόλεις ισλαμιστών λαθρομεταναστών.
  Ο Υπουργός ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
  Την ώρα που η Ελλάδα μπαίνει σε μία από τις χειρότερες οικονομικές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της, το υπουργείο «Μετανάστευσης», με διαταγή του Σόρος, θα δίνει μισθούς 3000 ευρώ στους διοικητές των δομών παράνομων μεταναστών.
  Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναζητά διοικητές για τις 32 ανοιχτές δομές αλλοδαπών της χώρας. Για το λόγο αυτό απευθύνει ανοιχτή δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη 32 ατόμων, κατηγορίας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης για την πλήρωση της θέσης του διοικητή, επί θητεία, διάρκειας 1έτους, στις ανοιχτές δομές της γενικής γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο.
  Οι υποψήφιοι για τη θέση του διοικητή στις ανοιχτές δομές αλλοδαπών εκτός του ότι πρέπει να είναι απόφοιτοι σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα πρέπει να διαθέτουν ικανότητα και εμπειρία συναφή με τα καθήκοντα της θέσης και γνώση σε καλό επίπεδο, μίας τουλάχιστον ξένης, επίσημης γλώσσας, κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσον αφορά στο ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του διοικητή δομής προσωρινής υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας έχει καθοριστεί σε 3.000 ευρώ ενώ στο διοικητή χορηγείται και οικογενειακή παροχή.
  Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία πλήρωσης της θέσης του Διοικητή στις ανωτέρω ανοιχτές δομές, καλούνται να υποβάλλουν έως τις 10 Απριλίου την αίτηση, στην οποία θα αναφέρουν με σειρά προτεραιότητας για ποια ή ποιες δομές επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, συνοδευόμενη από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, αντίγραφο δελτίου ταυτότητας, αντίγραφα τίτλων σπουδών και λοιπών προσόντων.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Υπουργός ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

   Οι προς πλήρωση θέσεις διοικητών αφορούν στις ακόλουθες δομές:
   1. Στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Εθελούσιας Επιστροφής στην περιοχή Αττικού Άλσους του Δήμου Αθηναίων Αττικής
   2. Στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο και Ευάλωτων Ομάδων πολιτών τρίτων χωρών στον Ελαιώνα Αττικής,
   3. Στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία στην περιοχή Σχιστού Αττικής,
   4. Στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία στην περιοχή Διαβατών Θεσσαλονίκης,
   5. Στη Δομή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΤΧΜ (ΜΧ) Γ. ΠΕΛΑΓΟΥ» του Δήμου Αλεξανδρείας.
   6. Στη Δομή «ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», στην Τοπική Κοινότητας Νυμφόπετρας του Δήμου Βόλβης.
   7. Στη Δομή «ΛΟΥΤΡΩΝ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», σε ξενοδοχεία του Δήμου Βόλβης.
   8. Στη Δομή «ΒΕΡΟΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΡΜΑΤΟΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ» του Δήμου Βέροιας.
   9. Στη Δομή «ΒΟΛΟΥ», στις εγκαταστάσεις «ΜΟΖΑΣ» του Δήμου Βόλου.
   10. Στη Δομή «ΔΟΛΙΑΝΩΝ», στην Εθνική Οδό Καλπακίου - Συνόρων του Δήμου Πωγωνίου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου,
   11. Στη Δομή «ΔΡΑΜΑΣ», στην Αποθήκη Νο 3 της Βιομηχανικής Περιοχής του Δήμου Δράμας.
   12. Στη Δομή «ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ» στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού του Δήμου Ελευσίνας, της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,
   13. Στη Δομή «ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ», στην Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων.
   14. Στη Δομή «ΘΗΒΑΣ», στη θέση «ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ» του Δήμου Θηβαίων.
   15. Στη Δομή «ΚΑΒΑΛΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» στη θέση «ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ» του Δήμου Καβάλας.
   16. Στη Δομή «ΚΑΤΣΙΚΑ», στην Δημοτική Κοινότητα Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών, της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου,
   17. Στη Δομή «ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μηλιάς του Δήμου Κατερίνης.
   18. Στη Δομή «ΚΥΛΛΗΝΗΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μυρσίνης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,
   19. Στη Δομή «ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ», στο στρατόπεδο «ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ» του Δήμου Λαγκαδά, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
   20. Στη Δομή «ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ», στο στρατόπεδο «ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ» του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
   21. Στη Δομή «ΛΑΥΡΙΟΥ», στη θέση «ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,
   22. Στη Δομή «ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ», στο στρατόπεδο «ΓΕΡΑΚΙΝΗ» του Δήμου Ωρωπού, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,
   23. Στη Δομή «ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ», στη θέση «ΠΑΛΑΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ» του Δήμου Τανάγρας, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,
   24. Στη Δομή «ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ», στη θέση «ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ» του Δήμου Παιονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
   25. Στη Δομή «ΡΙΤΣΩΝΑΣ», στην Περιφερειακή Οδό Χαλκίδας - Θηβών του Δήμου Χαλκιδέων.
   26. Στη Δομή «ΣΕΡΡΩΝ», στη θέση «ΠΡΩΗΝ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ» του Δήμου Σερρών.
   27. Στη Δομή «ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», στη θέση «ΠΡΟΒΛΗΤΑ 4» του Δήμου Χαϊδαρίου, της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής,
   28. Στη Δομή «ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ», στο στρατόπεδο «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ» του Δήμου Ζηρού, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου,
   29. Στη Δομή «ΓΡΕΒΕΝΩΝ», σε ξενοδοχεία του Δήμου Γρεβενών, της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,
   30. στη Δομή «ΠΥΡΓΟΥ», στη θέση «ΞΕΝΩΝΕΣ ΠΥΡΓΟΥ» του Δήμου Πύργου, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,
   31. Στη Δομή «ΚΟΡΙΝΘΟΥ», στο στρατόπεδο «ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ» του Δήμου Κορινθίων, της
   Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,
   32. Στη Δομή «ΣΙΝΤΙΚΗΣ», στη θέση «ΚΛΕΙΔΙ» του Δήμου Σιντικής, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
   Ζ.Π.   Διαγραφή
 13. ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ: «40 ΞΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ» ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
  «Η τρόικα, οι θεσμοί ή οι δυνάμεις κατοχής κατ' άλλους, έπρεπε να έχουν αποχωρήσει ομαδικά από τη χώρα μας, αφού το μνημόνιο έχει λήξει.
  Όμως, κάποιοι από εκείνους που μας είχαν κάτω από αυστηρό έλεγχο και επιτήρηση, βολεύτηκαν για τα καλά εδώ. Φαίνεται πως τους άρεσε τόσο πολύ, που δεν τους κάνει η καρδιά να μας αδειάσουν τη γωνιά.
  Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ξένοι, που έχουν τον έλεγχο των τραπεζών μέσα από τη συμμετοχή τους στα διοικητικά τους συμβούλια. Η ομάδα αυτή, για να μην την πω διαφορετικά, αποτελείται από σαράντα περίπου άτομα.
  Οι κύριοι αυτοί αποφασίζουν για τα πάντα σχεδόν στο τραπεζικό μας σύστημα και κατά συνέπεια και για τις εξελίξεις σε ένα μεγάλο μέρος της αγοράς μας. Παράλληλα, περνάνε "ζωή και κότα", που λέει κι ο λαός μας. Αμείβονται πλουσιοπάροχα, μένουν σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία και σπίτια, κυκλοφορούν στα καλύτερα, τους φυλάνε και τους υπηρετούν σε κάθε τους βήμα.
  Η παρουσία τους στις (4) συστημικές τράπεζες δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η κυβέρνηση λόγω και των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε, πρέπει μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, να πιέσει για να προχωρήσει η αντικατάσταση τους με ανθρώπους της αγοράς. Με επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους, που ξέρουν καλά την ελληνική αγορά, καθώς τη ζουν καθημερινά. Την αγορά που δεν την ξέρει καθόλου, όπως δείχνει με μια σειρά από αποφάσεις της, η ομάδα που ξέμεινε εδώ από το στρατό της τρόικας.
  Η ομηρία του τραπεζικού μας συστήματος δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτή, δεν είναι συμβατή με τη θέση, όπου η χώρα βρίσκεσαι σήμερα. Όσοι έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος, πρέπει να δρομολογήσουν τις σχετικές αποφάσεις. Τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα, για γίνουν τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών 100% ελληνικά!»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...