Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΕΡΜΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΤΡΑΚΤΕΡ. Ο Ερντογάν μας στέλνει λαθρομετανάστες και πουλάει στον Κούλη οικίσκους για τους λαθρομετανάστες...


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΤΟΜΣΕΝ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΣΚΛΗΡΑ».Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ.ΠΟΣΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.


H Bosch ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.
 

Ο Ερντογάν μας στέλνει λαθρομετανάστες και  πουλάει  στον  Κούλη  οικίσκους για τους λαθρομετανάστες...
Από τον δημοσιογράφο της Σάμου, Γιάννη Νέγρη.
Στην περιοχή Ζερβού της Σάμου με πυρετώδεις ρυθμούς δημιουργείται νέος καταυλισμούς χωρητικότητα 7.000 ατόμων, και θα λειτουργούν 2 γήπεδα, μια παιδική χαρά, 2 χώροι λατρείας, σχολικές δομές, 1 κέντρο υγείας, και 10 καταστήματα για... πώληση πρώτων ειδών. Τα κοντέινερ τα έφεραν νύχτα από την Τουρκία, και αγοράστηκαν από την Τουρκία. Όλα έγιναν με εντολή του Μηταράκη,ο οποίος έλεγε στα 8 δημοτικά Συμβούλια για ένα αριθμό 1.000. Ηδη έχουν επιταχτεί 216 στρέμματα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να δημιουργήσουν μια τεράστια μουσουλμανική πόλη. Αλλά κλειδώνουν τους Έλληνες στα σπίτια τους.


Από το 2017  η Τουρκία άνοιξε στη Σομαλία την  μεγαλύτερη βάση της εκτός συνόρων, στο Μογκαντίσου.  Τούρκοι αξιωματικοί εκπαιδεύουν τους Σομαλούς στρατιώτες.  Έπειτα με αεροπλάνα τους φέρνουν στη Τουρκία κι από εκεί στα νησιά μας  σαν  πρόσφυγες...
Ο  Μηταράκης  τους  διασπείρει  σε  πολυτελή  ξενοδοχεία.  Όλοι  είναι  ανήλικοι  και  όλοι - τί  σύμπτωση - έχουν  την  ίδια  ημερομηνία  γεννήσεως...Oι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας, Γερμανίας και ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, δηλαδή των τριών πρώτων χωρών σε τουριστική πελατεία της Ελλάδας με συνολικό ποσοστό της τάξης του 35% του τουρισμού, προχώρησαν σε δηλώσεις αποτροπής τυχόν πρόθεσης των πολιτών τους για διακοπές εκτός των χωρών τους!

O Γάλλο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, δήλωσε πως «δεν είναι πιθανό» για τους Γάλλους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι. «Μπορούμε να κλείσουμε τις διακοπές μας αυτό το καλοκαίρι; Φοβάμαι πως δεν θα είναι φρόνιμο να υπολογίζουμε σε διακοπές στο εξωτερικό. Γιατί δεν είμαι βέβαιος πως οι αεροπορικές μετακινήσεις θα αποκατασταθούν».

«Να μην τρέφουν μεγάλες ελπίδες για διακοπές στο εξωτερικό το προσεχές διάστημα» απαίτησε από τους Γερμανούς πολίτες, ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Χάικο Μάας, 

Αλλά και ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σεπς, προχώρησε σε μία δυσοίωνη δήλωση προς τους Βρετανούς πολίτες: «Θα έκανα κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές στην παρούσα φάση. Ας το αφήσουμε για την ώρα».

Οι δηλώσεις δεν γίνονται μόνο για την «υγεία» των πολιτών τους.

Θέλουν να κρατήσουν και το τελευταίο ευρώ ή την τελευταία λίρα στο εσωτερικό των «τραυματισμένων» οικονομιών τους. Και αυτό δεν θα αφορά μόνο το 2020, μάλλον

Το πρόβλημα είναι ότι οι τουρίστες από τις τρεις παραπάνω χώρες έφεραν στην ελληνική οικονομία, περίπου 6,6 δισ. ευρώ το 2019:  Οι εισπράξεις από τη Γερμανία διαμορφώθηκαν στα 2,959 δισ. ευρώ, οι εισπράξεις από τη Γαλλία διαμορφώθηκαν στα 1.090 εκατ. ευρώ και οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκαν στα 2,564 δισ. ευρώ. 

Το ότι δομήθηκε μια οικονομία, ειδικά εν μέσω καταστροφής Μνημονίων, στον τουρισμό και μόνο (άλλωστε κανείς από τους «εταίρους» δεν ήθελε ανάπτυξη της βιομηχανίας ή της γεωργίας-κτηνοτροφίας στην Ελλάδα), είναι αυταπόδεικτο, ότι πλέον μας οδήγησε σε τραγικό αδιέξοδο, αφού έχουμε επενδύσει τα πάντα στην τουριστική βιομηχανία:

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, από το 2009, ως το 2018, όταν έληξε και το τρίτο, διαδοχικό μνημόνιο, οι τουριστικές εισπράξεις ανήλθαν σωρευτικά στο ποσό των 128 δισ. ευρώ! Τώρα και ποιος ξέρει για πόσα χρόνια ακόμα, αυτά είναι «περασμένα μεγαλεία».

Από εκεί και πέρα, το ζήτημα είναι πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό που έρχεται.

Γιατί με εξαίρεση, πιθανόν τους Αμερικανούς τουρίστες (αν δεν βγάλουν οι ΗΠΑ για την Ελλάδα κάποια τουριστική οδηγία με τόσο... βρίσιμο που ρίχνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ), δεν υπάρχουν άλλες μεγάλες αγορές να στείλουν τουρίστες στην Ελλάδα.

Η Κίνα, τέλος, οι βαλκανικές χώρες, ούτε «για αστείο», χαμηλής οικονομικής στάθμης έτσι ή αλλιώς τουρισμός ήταν άλλωστε και πλέον δεν έχουν «ούτε μαντήλι να κλάψουν», και όλες οι άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, έχουν κτυπηθεί καίρια από τον κορωνοϊό.

Η Ρωσία «μας τελείωσε» σε μεγάλους αριθμούς όταν επιβάλαμε το εμπάργκο το 2014 λόγω Κριμαίας και μένουν οι αραβικές αγορές.

Οι αραβικές αγορές αφορούν όμως συγκεκριμένους προορισμούς και βασικά την Μύκονο και κατά δεύτερο λόγο την Ελούντα στην Κρήτη ή τους πολυτελείς προορισμούς της Αττικής.

Πόσο μπορούν να μας σώσουν λίγοι πλούσιοι Άραβες;
ΠΟΣΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.
Όλα αλλάζουν στον τουρισμό και στα ταξίδια: Ευάλωτη η Ελλάδα που εξαρτάται αποκλειστικά από αυτόν.
Όλα θα αλλάξουν σε ότι αφορά τα ταξίδια και τον τουρισμό, ενώ πλέον θα πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο δεν θα είναι τόσο προσοδοφόρο όσο ήταν κάποτε, κάτι που σαφώς επηρεάζει άσχημα την Ελλάδα που ανακαλύπτει έτσι ξαφνικά, πόσο άσχημο είναι να μην παράγεις τίποτε.
Μια πρώτη εκτίμηση προσπαθούν να δώσουν οι ειδικοί, μέσω του CNN και καταλήγουν σε 8 πράγματα που εκτιμούν ότι θα αλλάξουν στην μετά τον κορωνοϊό εποχή.
«Ο κόσμος δεν έχει αλλάξει από την έννοια ότι ακόμα θα θέλει να πηγαίνει σε διάφορα μέρη. Αλλά αναγκαστικά θα είναι πολύ πιο επιφυλακτικός για το τι θα κάνουν», λέει ο Άνταμ Μπλέικ, καθηγητής οικονομικών και επικεφαλής έρευνας στο Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου του Bournemouth της Βρετανίας.
«Και δεν θα χρειαστεί απλά να τους πείσουν ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψουν, αλλά θα πρέπει να δουν πραγματικές αλλαγές που γίνονται ώστε να είναι ασφαλέστερα τα ταξίδια».
Ακολουθούν οι 8 αλλαγές που αναμένονται.
Οι κρουαζιέρες θα είναι πιο φθηνές – Αλλά δύσκολα θα επιλέγονται
Οι τιμές στις κρουαζιέρες θα πέσουν εκτιμά ο Κρίστοφερ Άντερσον, καθηγητής στα τουριστικά του Cornell.
Η πρόκληση θα είναι η προσέλκυση νέων πελατών «που θα είναι απαραίτητοι για την επιβίωσή τους», μετά τα παγκόσμια πρωτοσέλιδα για τα κρούσματα κορωνοϊού στα κρουαζιερόπλοια. Ο Άντερσον πρότεινε την αναδιάρθρωση ορισμένων από τα νέα πλοία που βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή, με μεγαλύτερες καμπίνες και λιγότερους επιβάτες.
Καθαριότητα
«Όλοι, είτε πρόκειται για κρουαζιερόπλοια ή ξενοδοχεία, θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο καθαρίζουν το περιβάλλον με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι πελάτες», λέει ο Άντερσον.
Και αυτή η καθαριότητα θα πρέπει να είναι ορατή, λέει ο Γιαν Φράιταγκ, αντιπρόεδρος της εταιρείας τουριστικών αναλύσεων Lodging Insights. Αντισηπτικά χεριών παντού, απολυμάνσεις επιφανειών που να βλέπουν οι πελάτες για να αισθάνονται ασφαλείς.
Οι τιμές των ξενοδοχείων θα πέσουν
Ιστορικά, σε περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας, όπως το 2001 μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ή μετά το τέλος της ύφεσης το 2009, χρειάστηκε χρόνος για να ανακάμψουν οι τιμές δωματίων, λέει ο Φράιταγκ.
Προτίμηση στα ξενοδοχεία από τη βραχυχρόνια μίσθωση
Ο Αντερσον εκτιμά επίσης ότι οι τουρίστες θα αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια στα ξενοδοχεία παρά στη βραχυχρόνια μίσθωση, τύπου Airbnb.
«Θα επιζητούν την ασφάλεια των πρωτοκόλλων καθαρισμού που προσφέρουν τα ξενοδοχεία», λέει ο Άντερσον.
Φθηνότερα αεροπορικά και πιο άδειες πτήσεις
Επίσης εκτιμάται ότι ο κόσμος θα αισθάνεται πιο άνετα να ταξιδεύει αεροπορικώς, εάν τα αεροπλάνα είναι πιο άδεια. «Αν θέλουμε να αλλάξει (σ.σ το αρνητικό κλίμα) οι αεροπορικές θα πρέπει να πετάνε με άδεια τη μεσαία θέση και πολύ χαμηλότερες τιμές από αυτές που είχαμε το περασμένο καλοκαίρι», λέει ο Άντερσον.
Τα επαγγελματικά ταξίδια είναι αυτά που θα δώσουν ώθηση στις ανάκαμψη των αεροπορικών
Παρόλο που πολλές εταιρείες θα προτιμούν να κάνουν τις συσκέψεις τους online, η ανάγκη για εκ του σύνεγγυς συναντήσεις θα παραμείνει, οπότε και τα επαγγελματικά ταξίδια θα είναι μια ανάσα για τις αεροπορικές.
Οι αεροπορικές μπορεί να δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία στις κρατήσεις -για λίγο
Ο Άντερσον εκτιμά ότι οι αεροπορικές εταιρείες – που ήδη εφάρμοσαν μέτρων όπως ευελιξία- θα συνεχίζουν να είναι λιγότερο αυστηρές με τις ακυρώσεις και τις αλλαγές των εισιτηρίων – για κάποιο διάστημα τουλάχιστον. «Το 2021, θα επιστρέψουμε στον παλιό τρόπο, εκτιμώ».
Βιωσιμότητα
Το βασικό συμπέρασμα από αυτή την κρίση; Η ευκαιρία να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που ήταν σημαντικά ακόμη και πριν εμφανιστεί ο κορωνοϊός, λέει ο Πίτερ Γκρίνμπεργκ, ταξιδιωτικός παραγωγός.
Ο υπερτουρισμός, και το θέμα των επιπτώσεων στο περιβάλλον ήταν από τα πιο σημαντικά θέματα πριν από την εξάπλωση του κορωνοϊού. «Μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτό με πολύ πιο υπεύθυνο και ηθικό τρόπο όταν η κρίση τελειώσει», λέει ο Γκρίνμπεργκ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΤΡΑΚΤΕΡ.

Ο Ερντογάν οδήγησε το πρώτο ηλεκτρικό τρακτέρ που παράγεται στην Τουρκία.
Η παραγωγή και εξέλιξη καινοτόμων οχημάτων έχει μπει στο επίκεντρο της βιομηχανικής δραστηριότητας της Τουρκίας του Ερντογάν και έτσι, μετά το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η χώρα ετοιμάζεται να παρουσιάσει και το πρώτο ηλεκτρικό της τρακτέρ.
Όπως ανακοινώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του τομέα Αγροτικής Έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας, Özkan Kayacan, η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού τρακτέρ θα ξεκινούσε στα τέλη Αυγούστου/αρχές Σεπτεμβρίου, όμως λόγω κορωνοϊού αυτή θα ξεκινήσει έναν μήνα αργότερα.
Ήδη, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για το νέο ηλεκτρικό τρακτέρ, λόγω του οικονομικού του οφέλους από το κόστος των καυσίμων, αφού όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε ο Kayacan η χρήση του δίνει τη δυνατότητα στον αγρότη να κερδίζει έως και 18.700 δολάρια ανά έτος.
Στόχος του Υπουργείου Γεωργίας της Τουρκίας είναι το νέο ηλεκτρικό τρακτέρ να παράγει 10.000 οχήματα κάθε χρόνο στο εργοστάσιο του Gebze στη βορειοδυτική επαρχία Kocaeli.
Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, το νέο ηλεκτρικό τρακτέρ θα παίρνει ρεύμα από 236 μπαταρίες και θα έχει ηλεκτροκινητήρα 105 ίππων. Θα συνοδεύεται από 20 χρόνια εγγύηση για την μπαταρίες.
Παράλληλα και ειδικά για εξαγωγές, θα υπάρχει και μια πιο ισχυρή έκδοση του τρακτέρ αυτού, με ισχύ 250 ίππων.
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι οι Τούρκοι και ακολουθώντας πιστά το σχέδιο του Ερντογάν, το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στο κομμάτι της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων με κορωνίδα βέβαια το TOGG, το νέο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά την παρουσίαση του TOGG ο Ερντογάν έσπευσε να φωτογραφηθεί δίπλα του, ενώ παράλληλα έχει δώσει γη και ύδωρ στην κοινοπραξία των 5 κορυφαίων τούρκικων εταιρειών που το εξέλιξε και θα το κατασκευάζει, ώστε να εξασφαλίσει την αρτιότερη υιοθέτηση τεχνολογιών που θα το καταστήσουν ακόμη και ανταγωνιστή των αντίστοιχων προτάσεων των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών.
ΠΗΓΗ: newsauto.grΤΟΜΣΕΝ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΣΚΛΗΡΑ».
 
Απαισιόδοξες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία έκανε ο «σκληρός» του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.
«Ακριβά θα στοιχίσει στην Ελλάδα η εξάρτησή της από τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τις μεταφορές καθώς θα χτυπηθεί ιδιαίτερα σκληρά από την ύφεση», ανέφερε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ.
Πρόσθεσε ότι ένας ακόμα παράγοντας που θα δυσκολέψει την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι έχει μεγάλο αριθμό μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον Τομσεν, η Ελλάδα έχει περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο, ενώ υπάρχει και το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Έτσι, οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να στηρίξουν την ανάκαμψη. Για το χρέος της χώρας μας, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


Aιτήματα από όλη την Ελλάδα για να βρεθούν εργατικά χέρια να μαζέψουν την αγροτική παραγωγή
Βασίλης Σ. Κανέλλης
Σχέδιο για να ανοίξουν τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας προκειμένου να έρθουν χιλιάδες εργάτες γης, επεξεργάζονται οι κυβερνήσεις των δύο χωρών. Η τεράστια ανάγκη για εργατικά χέρια στα ελληνικά χωράφια, προκειμένου να μαζέψουν την παραγωγή και να κάνουν κι άλλες αγροτικές εργασίες, είναι περισσότερο εμφανής από ποτέ.
Αγροτικοί συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βρει στο μείζον αυτό πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο νομό Ημαθείας υπάρχει ανάγκη για 7.000 εργάτες γης προκειμένου να μαζέψουν τα ροδάκινα τα οποία ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.
Τα αιτήματα πέφτουν βροχή και από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και αλλού.
Η λύση που προκρίνεται είναι να γίνει «εισαγωγή» εργατών από την Αλβανία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όλοι οι εργάτες θα τηρούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και θα περνούν από έλεγχο στα σύνορα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κοροναϊό.
Επίσης θα μπαίνουν σε καραντίνα, όπως ορίζει ο νόμος και θα εργάζονται στη συνέχεια στα χωράφια.
Οι συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Εντι Ράμα, είχαν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, όμως το θέμα φαίνεται να συζητήθηκε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν.
Μια ακόμη λύση που προκρίνεται είναι να δοθεί εργασία και σε αλλοδαπούς, πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ή αλλού, έχουν νόμιμα χαρτιά και ΑΜΚΑ και μπορούν να εργαστούν. Θα πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση προκειμένου χιλιάδες από τους μετανάστες να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην οικονομία και την κοινωνία. Ολοι οι εργάτες γης δουλεύουν νόμιμα, με ασφάλιση και μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα, τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στην οικονομία γενικότερα.H Bosch ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.


Η γερμανική εταιρεία Bosch αποφάσισε να επεκτείνει τις επενδύσεις της στην τουρκική βορειοδυτική επαρχία της Προύσας, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας της χώρας.
Η υπάρχουσα επένδυση της Bosch στην Τουρκία ύψους 1,24 δις. τουρκικών λιρών (180 εκατομμύρια δολάρια) στην Προύσα θα αυξηθεί σε 1,74 δισεκατομμύρια λίρες (255 εκατομμύρια δολάρια) με τον αριθμό των υπαλλήλων να φτάνουν τους 606 από 314.
Η εγκατάσταση αναμένεται να παράγει 900.000 αντλίες υψηλής πίεσης επόμενης γενιάς ανά έτος και να μειώσει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κατά 85 δισεκατομμύρια δολάρια.
Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας, ανακοίνωσε σε απάντησή του σε πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση, ότι η κυβέρνηση έχει εγκρίνει εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, το Κατάρ, τα ΗΑΕ και την Αίγυπτο ύψους 4,3 εκατ. Ευρώ κατά την περίοδο 1 Ιανουαρίου - 4 Φεβρουαρίου, ενδεικτικό της γερμανικής πολιτικής προς την Τουρκία.
Επίσης πάλι τον Φεβρουάριο η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερμανίας αποφάσισε την εκταμίευση 32 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία, για την αποτροπή των διακινητών προσφύγων. Μιλάμε για το μεγαλύτερο ανέκδοτο στην ΕΕ.
Τα χρήματα αυτά αφορούν την υποστήριξη της Τουρκίας στην αποκατάσταση της επιχειρησιακής ικανότητας της ακτοφυλακής της, η οποία έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να εμβολίσει πλοία του Λιμενικού.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ.
 
Ο φιλελεύθερος κ. Θανάσης Μαυρίδης θυμήθηκε την καταστροφή της Ελληνικής βιομηχανίας…
“Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει μόνο με ήλιο, σουβλάκι και τζατζίκι:“Η «βαριά βιομηχανία» της χώρας είναι ο τουρισμός. Ας αφήσουμε για τώρα το μόνιμο ερώτημα αν αυτή η «μονομέρεια» της ελληνικής οικονομίας έχει τελικά αποδώσει τα προσδοκώμενα. Η κρίση του κορονοϊού, πάντως, δείχνει ότι η χώρα δεν μπορεί να εξαρτάται μόνο από τον τουρισμό. Μήπως είναι καιρός να θυμηθούμε την βιομηχανία που «θάψαμε» στα χρόνια της σοσιαλμανίας; Πράγματι, η Ελλάδα είχε κάποτε και βιομηχανία! … Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να θυμηθεί ότι στα παλιά χρόνια υπήρχε βιομηχανία και μάλιστα ισχυρή. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης το τι θα συμβεί...”
"liberal.gr: Του Γιώργου Κράλογλου: “Το 1961 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αμέσως μετά την υπογραφή της Συνθήκης Συνδέσεως της Ελλάδας με την ΕΟΚ είπε στον τότε πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων κ. Λεωνίδα Κανελλόπουλο της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ «...υπέγραψα την συμφωνία με την ΕΟΚ... Σας έριξα εσάς τους βιομήχανους στην θάλασσα. Τώρα μάθετε να κολυμπάτε».
Η βιομηχανία σιώπησε και έκανε έργα. Η απάντηση δόθηκε μετά από 15 χρόνια την 1η Δεκεμβρίου 1975 στην διημερίδα «Συνάντηση των Αθηνών» από τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Μαρινόπουλο. «Λοιπόν, κολυμπούμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε να βγούμε στην στεριά της Ευρώπης». Είχα παρακολουθήσει την εκδήλωση. Ο Καραμανλής δεν παραβρέθηκε. Παραλήπτης του μηνύματος ήταν ο υπουργός Συντονισμού – Προγραμματισμού Παναγής Παπαληγούρας. Η αλήθεια είναι ότι οι βιομήχανοι πίστευαν πράγματι πως θα τα έβγαζαν πέρα.
Όμως λίγες ημέρες μετά, στις 5 Δεκεμβρίου του 1975, έφθασε στα δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση ότι, στις 10 το πρωί οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, Εμ. Κηπουρίδης και Δ. Καλοδούκας (παραδίδοντας στον Διοικητή της Τράπεζας κ. Ξ. Ζολώτα μια έκθεση) ξεκινούσαν, με άνωθεν εντολή, το ξήλωμα του πρώτου ιδιωτικού ομίλου της χώρας.
Του ομίλου Στρατή Ανδρεάδη, κρατικοποιώντας 5 Τράπεζες, ναυπηγεία, ασφαλιστικές, το ΧΙΛΤΟΝ, τα λιπάσματα, 3 ακόμη βιομηχανίες και στην συνέχεια τις εταιρίες μεταφορών.
Οι ίδιοι υπάλληλοι πήραν την θέση του Στρατή Ανδρεάδη στον κρατικό πλέον όμιλο. Πριν ένα χρόνο τα Χριστούγεννα του 1974 ο Καραμανλής κρατικοποιούσε την Ολυμπιακή. Και μετά ένα χρόνο το 1976 τα διυλιστήρια του Νιάρχου....”
Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφερε τη σοσιαλμανία από το Παρίσι στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση ήταν σχεδόν σοσιαλιστική».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 


Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ. ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ; Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΕΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ. Εμείς ξεριζώνουμε και η Αίγυπτος φυτεύει 100 εκατομμύρια ελαιόδεντρα σε μια πενταετία.
13 σχόλια :

 1. Οι Τουρκικές Αερογραμμές μετέφεραν από την Σομαλία τους παράνομους μετανάστες που μόλυναν το Κρανίδι.
  Με αεροσκάφη των Τουρκικών Αερογραμμών μεταφέρθηκαν από την Σομαλία στην Τουρκία και μετά πέρασαν στην Ελλάδα, οι Σομαλοί παράνομοι μετανάστες που «φιλοξενούνται» στο Κρανίδι κι έχουν μολυνθεί μαζικά από κορωνοϊό, «καταδικάζοντας» και τους Έλληνες πολίτες της περιοχής σε 14ημερη καραντίνα.
  Μοναδική αεροπορική εταιρεία, η οποία πραγματοποιεί πτήση από το Μογκαντίσου στην Κωνσταντινούπολη είτε με μια στάση στο Τζιμπουτί είτε απευθείας είναι η Turkish Airlines με την πτήση ΤΚ 687.
  Οι Σομαλοί μέσα σε 7 ώρες βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και μετά από λίγες ημέρες μεταβαίνουν στα τουρκικά παράλια, όπου στη συνέχεια περνούν απέναντι στα ελληνικά νησιά.
  Μάλιστα δεν αποκλείεται με αυτόν τον τρόπο να μεταφέρονται κι άλλοι Αφρικανοί μετανάστες για να εξυπηρετήσουν τους σχεδιασμούς της Άγκυρας, καθώς τους τελευταίους μήνες, αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των αφίξεων στα ελληνικά νησιά μαζί με τους Αφγανούς. Επιπλέον τα σύνορα σε εκείνο το σημείο της Αφρικής είναι «ανύπαρκτα».
  Άλλωστε όσοι Αφρικανοί παράνομοι μετανάστες πάνε «χερσαίως», φτάνουν στη Λιβύη και όχι στην Τουρκία, αφού τότε θα πρέπει να περάσουν μέσα από Σ.Αραβία ή Αίγυπτο πράγμα σχεδόν αδύνατο.
  Μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Τσιόδρα οι εν λόγω «πρόσφυγες» στο Κρανίδι επιτέθηκαν εναντίον των γιατρών του ΕΟΔΥ που ήρθαν αν τους πάρουν δείγματα, απειλώντας τη ζωή τους!
  Η Άγκυρα έχει αυξήσει σημαντικά την επιρροή της στην Σομαλία τα τελευταία χρόνια.
  Η Τουρκία διατηρεί στρατιωτική βάση στη Σομαλία, με δυναμική 10.000 ανδρών, από το 2017, καθιστώντας την, τη μεγαλύτερη ξένη βάση της Άγκυρας. Ο σκοπός της βάσης ήταν να προστατεύσει τη Σομαλία από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς και να εκπαιδεύσει στρατιωτικές δυνάμεις της Σομαλίας.
  Το 2011, ο Ερντογάν, ο ηγέτης μιας οικονομικά αναζωπυρωμένης Τουρκίας, επισκέφθηκε το έθνος της Ανατολικής Αφρικής. Στη συνέχεια, η Άγκυρα έριξε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια.
  Οι τουρκικές εταιρείες εκμεταλλεύονται πλέον τον αέρα και τους θαλάσσιους λιμένες του Μογκαντίσου, ενώ οι τοπικές αγορές γεμίζουν με τουρκικά αγαθά.
  Ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Μογκαντίσου πήρε το όνομά του από τον Ερντογάν και το ένα τρίτο των ιατρών στο νοσοκομείο είναι Τούρκοι. Η Τουρκία έχει επίσης προσφέρει χιλιάδες υποτροφίες σε Σομαλούς φοιτητές, ενώ οι Τούρκοι έχουν κατασκευάσει δεκάδες νέα σχολεία στο Μογκαντίσου.
  Η Τουρκία έχει καταργήσει τη βίζα σε μία σειρά από μουσουλμανικές χώρες της Αφρικής και της Ασίας και χρησιμοποιεί τον εθνικό της αερομεταφορέα ώστε να συγκεντρώνει όλον αυτόν τον πληθυσμό που στέλνει στα σύνορα μας. Στην Ελλάδα όμως αυτά δεν ακούγονται παρά τα γνωστά δακρύβρεχτα ακόμη και αν έρχονται από δεκάδες διαφορετικές χώρες μέχρι και από την άλλη άκρη της γης...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πτολεμαΐδα: Νεκρός 50χρονος από δομή αλλοδαπών – Νοσηλευόταν με συμπτώματα κορωνοϊού.
   Ένας 50χρονος εξέπνευσε στην Πτολεμαΐδα τα ξημερώματα του Σαββάτου (25.04.2020). Είχε μεταφερθεί από Δομή Αλατόπετρας Γρεβενών με ύποπτα συμπτώματα covid – 19.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας νοσηλευόταν στο “Μποδοσάκειο” Νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.
   Αρχικά την Παρασκευή (24.04.2020) είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού.
   Ελήφθη δείγμα, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο “Μποδοσάκειο” όπου και κατέληξε.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. «Ορισμένοι αλλοδαποί έδειξαν τις ικανότητές τους στον ανταρτοπόλεμο».
   ΣΟΜΑΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;
   Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου με επιστολή της στον Πρωθυπουργό κάνει αναφορά στα επεισόδια στην Χίο, όπου οι παράνομοι μετανάστες άναψαν φωτιές
   Αναφέρουν μεταξύ άλλων πως 40.000 αλλοδαποί έδειξαν «τις ικανότητές τους στον ανταρτοπόλεμο και με καλά οργανωμένες καταδρομικές επιθέσεις έκαψαν το ΚΥΤ Χίου».
   Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Ο κορωνοϊός φεύγει και η μοναδική ζώσα οικονομία στην ΕΕ είναι η... Σουηδία: Η ανοσία της αγέλης «δούλεψε».
  Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα του «σουηδικού μοντέλου» διαχείρισης της πανδημίας. Αυτό αποτυπώνεται τόσο από το γεγονός ότι η έκταση της επιδημιολογικής «ζημιάς» στη χώρα δεν ξεπέρασε τα όρια αντοχής του εθνικού συστήματος υγείας, όσο και από ότι η οικονομία της Σουηδίας δεν «καταστράφηκε» όπως συνέβη σε άλλες περιπτώσεις.
  Συγκεκριμένα, την απόφαση της σουηδικής κυβέρνησης να μην επιβάλει καθολικό lockdown υπερασπίστηκε σήμερα ο «αρχιτέκτονας» του σχεδίου αντιμετώπισης του Covid-19, ο επιδημιολόγος Άντερς Τένελ, επισημαίνοντας ότι «το γεγονός πως το μέτρο λειτούργησε αποδεικνύεται εν μέρει από το γεγονός ότι το σύστημα υγείας μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πανδημίας».
  Μέχρι στιγμής, η Σουηδία μετρά 2.021 θανάτους και 16.755 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
  Ο Σουηδός επιδημιολόγος , σε συνέντευξή του στο BBC, υποστήριξε ότι οι μισοί θάνατοι καταγράφηκαν σε οίκους ευγηρίας. «Συνεπώς δεν είναι ακόμη σαφές εάν το lockdown θα μπορούσε να το σταματήσει αυτό», επεσήμανε.
  Σύμφωνα επίσης με τον Τένελ, η απόφαση να μην επιβληθούν αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό ανοσίας στην Στοκχόλμη (20%). «Ελπίζουμε ότι αυτό θα μας διευκολύνει μακροπρόθεσμα», τόνισε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ;

   Ο Ισραηλινός υπουργός αμύνης Naftali Bennett, μιλά για την στρατηγική που θα ακολουθήσει το Ισραήλ για να αναχαιτίσει τον κορωνοϊό, και είναι ξεκάθαρος:
   ανοσία της αγέλης.

   Στην Ελλάδα, η στρατηγική είναι επίσης ξεκάθαρη: ανοησία της αγέλης.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα λεγόμενά του, ο Ισραηλινός υπουργός αναφέρεται σε φυσική ανοσία της αγέλης, και όχι σε τεχνητή μέσω εμβολίου.
   Η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΣΙΟΔΡΑ.
   Ο Τσιόδρας σε δηλώσεις του ομολόγησε ότι το τίμημα της τωρινής "επιτυχίας" θα είναι ότι δεν θα υπάρχει ανοσία του πληθυσμού.

   Κανένας νοήμων δημοσιογράφος δεν σκέφτηκε να τον ρωτήσει: "τότε γιατί μιλάτε για επιτυχία;"

   Ο βλέπων μακριά Τσιόδρας είπε ότι μετά την καραντίνα, μόλις αυξηθούν τα κρούσματα, αμέσως θα ανακληθούν τα χαλαρά μέτρα, και θα ξαναπάμε σε lockdown, ίσως μέσα στο καλοκαίρι.
   Στην Κίνα μόλις βγήκε από το lockdown η πόλη Wuhan με 11 εκατομμύρια κατοίκους, μπήκε σε lockdown η Harbin, με 10 εκατομμύρια κατοίκους.
   Καταπληκτική στρατηγική...
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Η Τουρκία ετοιμάζει εργοστάσιο παραγωγής ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ υλικών ανίχνευσης, (CBRN). Ο Κούλης κλαίει γιατί δεν κατάφερε να κάνει όλη την ελληνική νεολαία γκαρσόνια- γιουσουφάκια.
  Οι Τουρκικές βιομηχανίες Nero Industries πρόκειται να κατασκευάσουν εγκαταστάσεις 12,000 τετραγωνικών μέτρων στην Άγκυρα για την παραγωγή χημικών, βιολογικών, ακτινολογικών και πυρηνικών (CBRN) κιτ ανίχνευσης. Το πρόγραμμα πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από την Τουρκική κυβέρνηση με ποσό του ύψους των 230 εκατ. δολαρίων.
  Η εταιρία πρόκειται να δεχτεί σειρά από βοηθήματα ανάμεσά τους, μειώσεις φόρων, 5.4 εκατ δολάρια σε δωρεάν παροχή ενέργειας, οικονομική βοήθεια για έξη χρόνια αφού το πρόγραμμα ξεκινήσει, τελωνειακές και VAT εξαιρέσεις, φορολογικές ελαφρύνσεις, δεκαετή πληρωμή των ασφάλιστρων των εργαζομένων, δεκαετή φοροαπαλλαγή του εισοδήματος.
  Οι νέες εγκαταστάσεις πρόκειται να παράγουν ανά έτος 32.000 συστήματα πυρόσβεσης, 5.500 συστήματα ανίχνευσης λειζερ, 100 εκατομμύρια ανιχνευτές και 3,000 φίλτρα και συστήματα ανίχνευσης CBRN.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βολιβία: Η ιλαρά επανεμφανίστηκε 19 χρόνια μετά την «εξάλειψή» της.
  Πέρα από τον κορωνοϊό ένας νέος «πονοκέφαλος» έρχεται να προστεθεί στην Λατινική Αμερική.
  Εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η Βολιβία εντόπισε ένα κρούσμα ιλαράς, 19 χρόνια αφότου εξάλειψε την ασθένεια αυτή, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.
  «Επί περίπου 20 χρόνια, είχαμε εξαλείψει (την ιλαρά) μολονότι ο ιός επανεμφανίστηκε» στη Λατινική Αμερική, δήλωσε ο εθνικός διευθυντής επιδημιολογίας, Βιρχίλιο Πριέτο, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση Bolivia TV.
  Η ασθενής είναι μια 29χρονη παιδίατρος που εργάζεται στην πόλη Σάντα Κρους, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, την περιοχή δηλαδή που έχει πληγεί περισσότερο από την Covid-19. Εκεί έχουν καταγραφεί σχεδόν τα μισά από τα 703 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
  Από την Covid-19 έχουν πεθάνει μέχρι σήμερα 43 άνθρωποι στη Βολιβία.
  Η γιατρός, μολονότι είχε εμβολιαστεί, παρουσίαζε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, καταρροή και εξάνθημα, εξήγησε ο Πριέτο. Δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε ήλθε σε επαφή με τουρίστες στη χώρα της. Τέθηκε σε καραντίνα και ιχνηλατούνται οι επαφές της.
  Η Βολιβία κατάφερε να εξαλείψει την ιλαρά στις αρχές του 21ου αιώνα, χάρη στις τακτικές εκστρατείες εμβολιασμού του πληθυσμού. Το 2016 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την εξάλειψη της ιλαράς από όλη τη Λατινική Αμερική, όμως δύο χρόνια αργότερα επανεμφανίστηκαν κρούσματα στη Βενεζουέλα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρωσική έρευνα: «Το 50-80% όσων έχουν νοσήσει έχουν επαρκή αντισώματα στον κορωνοϊό».
  Μια σημαντική ανακάλυψη που αφορά τη δημιουργία αντισωμάτων σε όσους έχουν ξεπεράσει τον κορωνοϊό έκανε ρωσική ερευνητική ομάδα.
  Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ιατρο-Βιολογικής Υπηρεσίας Βερόνικα Σκβαρτσόβα, δήλωσε σήμερα ότι το 50-80% που έχουν νοσήσει με κορονοϊό έχουν επαρκή αντισώματα ώστε να μη μολυνθούν για δεύτερη φορά.
  «Μόνο ένα ποσοστό όσων έχουν νοσήσει έχουν στο αίμα τους επαρκή αντισώματα για να μην μολυνθούν εκ νέου. Το ποσοστό αυτό των ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, κυμαίνεται στο 50% έως 80%.
  Το πλάσμα του αίματος τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο καθώς παρουσιάζουν σταθερή ανοσία στον ιό. Οι υπόλοιποι αποκτούν μερική ανοσία» φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με ανάρτηση του Ρώσου βουλευτή Αντόν Γκορέλκιν στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία», στην οποία μίλησε η Σκβαρτσόβα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Βρετανία: Ξεκινούν δοκιμές με πλάσμα αίματος - Άμεσα η θεραπεία σε έως και 5000 ασθενείς κορωνοϊού
  Τις δοκιμές με πλάσμα αίματος από δωρητές που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό θα ξεκινήσει η Μεγάλη Βρετανία ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μία αποτελεσματική θεραπεία σε σοβαρές περιπτώσεις.
  Έως και 5.000 σοβαρά άρρωστοι με Covid-19 μπορεί σύντομα να λάβουν θεραπεία με μετάγγιση πλάσματος στο πλαίσιο μιας νέας προσέγγισης για την αντιμετώπιση του ιού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.
  Πλάσμα αίματος από ασθενείς που είχαν αναρρώσει χρησιμοποιήθηκε ως μια αποτελεσματική θεραπεία κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος το 2002 ως το 2004 του SARS, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
  Παράλληλα με την κλινική αυτή δοκιμή που θα γίνει σε τυχαίο δείγμα σοβαρά νοσούντων, η βρετανική κυβέρνηση εντείνει το εθνικό πρόγραμμα για την συλλογή πλάσματος ώστε η θεραπεία αυτή να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ευρέως αν αποδειχθεί αποτελεσματική, σύμφωνα και πάλι με το βρετανικό υπουργείο Υγείας.
  Η συλλογή πλάσματος μπορεί να αυξηθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο για να αποφέρει έως και 10.000 μονάδες πλάσματος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) κάθε εδομάδα, ποσότητα που κρίνεται αρκετή για τη θεραπεία 5.000 ασθενών με Covid-19 κάθε εβδομάδα.
  «Έχω πολλές ελπίδες ότι η θεραπεία αυτή θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο στον αγώνα μας κατά της ασθένειας αυτής», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.
  Ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν-Ταμ, ο οποίος είναι αναπληρωτής αρχίατρος, σημείωσε παράλληλα: «Η Βρετανία ηγείται των μεγαλύτερων δοκιμών παγκοσμίως για να βρεθεί μια θεραπεία για την Covid-19 με περισσότερους από 7.000 ανθρώπους να εμπλέκονται μέχρι στιγμής στην δοκιμή μιας σειράς φαρμάκων. Ελπίζουμε να προσθέσουμε το πλάσμα σε αυτόν τον κατάλογο σύντομα».
  «Το πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει έχει χρησιμοποιηθεί ως μια αποτελεσματική θεραπεία για πρωτοεμφανιζόμενες λοιμώξεις στο παρελθόν και αυτό το βήμα προς τα μπροστά ενισχύει την υποστηριζόμενη από την επιστήμη προσέγγισή μας για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό», πρόσθεσε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κούλη, τουρκικές εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνολογία του F-35 για την ανάπτυξη του τουρκικού stealth μάχη TF-X!
  Η τουρκική AYESAS ανακοίνωσε ότι η εμπλοκή της στο πρόγραμμα του F-35 Lightning II Joint Strike Fighter θα βοηθήσει στην δημιουργία του εγχώριας ανάπτυξης τουρκικού μαχητικού TF-X και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο άμυνας.
  Η εμπλοκή της στο σύστημα FADEC των κινητήρων και την κάνει να εμπλακεί περισσότερο και στο υπό ανάπτυξη μαχητικό. Τελικά τεχνολογίες που βοήθησαν τουρκικές εταιρείες να αποκτήσουν εμπειρία στα πλαίσια του JSF θα γίνουν κτήμα της τουρκικής βιομηχανίας κάτω από την προσπάθεια που κάνει για αυτονόμηση της στον τομέα των μαχητικών.
  Όπως αποκαλύπτουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η εταιρεία Ayesaş, που κατασκευάζει μέρος των εξαρτημάτων και του λογισμικού των F-35, βρίσκεται σε επαφές με την TUSAŞ (κατασκευάστρια MMU) και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να συνεργαστούν στο πρότζεκτ κατασκευής του Εθνικού Μαχητικού Αεροσκάφους (MMU) stealth, όπως ονομάζεται το τουρκικό πολεμικό αεροπλάνο που επιθυμεί να κατασκευάσει η Τουρκία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κούλη, η Αλβανία παρέλαβε τα νέα, τελευταίας τεχνολογίας, τουρκικά τυφέκια ΜΡΤ-55 και ΜΡΤ-76 - Μέρος της δωρεάς της Άγκυρας.
   Τεχνικό πρωτόκολλο για τη δωρεά 30 όπλων πεζικού τύπου MPT-55 και MPT-76, που είναι σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, υπογράφηκε στο κτήριο του αλβανικού Γενικού Επιτελείου
   Το σχετικό κείμενο υπογράφηκε, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, από τον στρατιωτικό ακόλουθο της τουρκικής πρεσβείας στα Τίρανα, συνταγματάρχη Σακίρ Τζουμχούρ Σομέρ και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Κατάρτισης, συνταγματάρχη Λεονάρντ Τσόκου
   Τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν από τις χερσαίες δυνάμεις και είναι ένα νέο δώρο στο πλαίσιο της βοήθειας που η Τουρκία προσφέρει συνεχώς στις Ένοπλες μας Δυνάμεις μας, σημειώνει το αλβανικό κείμενο.
   Τα τυφέκια MPT-55 και MPT-76, διαμέτρου 5,56 mm και 7,62 mm είναι η τελευταία τεχνολογία οπλισμού του πεζικού, υψηλής ακρίβειας, ικανή να αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες- ζέστης ή κρύου - και χρησιμοποιούνται από τις Ειδικές Δυνάμεις.
   Αυτά τα όπλα αυξάνουν περαιτέρω τις δυνατότητες μαχών και τις δυνατότητες αντίδρασης των δυνάμεων εδάφους καθιστώντας τες ισότιμες με αυτές των συμμάχων, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα του αλβανικού στρατού.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Κούλη, η Ε.Ε. σε κατηγορεί επίσημα «ότι δεν πραγματοποιείς ελέγχους στα σύνορα» για να προστατεύσεις τον Ελληνικό λαό.
   Απορίες δημιουργεί η στάση της Κυβέρνησης δεδομένου ότι, από τις 21 Απριλίου 2020, οι 16 από τις 26 χώρες Σένγκεν κοινοποίησαν, στην Κομισιόν την επανεισαγωγή ελέγχων στα εσωτερικά τους σύνορα λόγω απειλών που σχετίζονται με την εξάπλωση του Covid-19 αλλά όχι η Ελλάδα.
   Οι χώρες που έχουν επαναφέρει τους εσωτερικούς ελέγχους είναι Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Φινλανδία, Ελβετία και Νορβηγία.
   Όπως προκύπτει από εμπιστευτικό, ενημερωτικό, έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου, η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες της Ζώνης Σένγκεν που, παρά την πανδημία του κορωνοϊού, δεν υιοθέτησε ελέγχους στα εσωτερικά της σύνορα!
   Mάλιστα, ορισμένες άλλες χώρες της Ζώνης Σένγκεν εισήγαγαν περιορισμούς στην κυκλοφορία προσώπων που επηρεάζουν τα εσωτερικά σύνορα, όπως προσωρινές απαγορεύσεις για μη απαραίτητα ταξίδια (Ιταλία, Λετονία, Μάλτα, Κάτω Χώρες και Σλοβενία.)
   Στο έγγραφο σημειώνεται ότι ο Χώρος Σένγκεν αποτελείται από 26 χώρες, που έχουν συμφωνήσει να καταργήσουν τακτικούς ελέγχους στα εσωτερικά τους σύνορα προκειμένου να διευκολύνουν την ελεύθερη και απεριόριστη κυκλοφορία των ανθρώπων.
   Ολο το 4σέλιδο ενημερωτικό έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου ΕΔΩ
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 8. 20 δισ. δολάρια οι στρατιωτικές δαπάνες της Τουρκίας το 2019 - Μόλις 5,5 δισ. δολάρια της Ελλάδας.
  Η Ελλάδα έχει μειώσει κατακόρυφα τις δαπάνες για την Άμυνα κατά τη διάρκεια της κρίσης κι αυτό έχει σοβαρό αντίκτυπο στην στρατιωτική της ισχύ, μάλιστα ο προϋπολογισμός των ενόπλων δυνάμεων δεν αυξήθηκε ούτε και φέτος που η Ελλάδα δεν έχει να αποπληρώσει δανειακές δόσεις.
  Αντίθετα η Τουρκία δαπάνησε πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια (20,4 δισεκατομμύρια) σε εξοπλιστικά προγράμματα το 2019, σύμφωνα με ετήσια έκθεση που δημοσίευσε τη Δευτέρα το Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης της Στοκχόλμης (SIPRI).
  Οι στρατιωτικές δαπάνες της Τουρκίας το 2019 αυξήθηκαν κατά 5,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το SIPRI. Η Τουρκία είναι η 16η στην κατάταξη στρατιωτικών δαπανών του 2019.
  «Οι τουρκικές στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 86 τοις εκατό κατά τη δεκαετία 2010–19 σε 20,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Υπήρξε μια ιδιαίτερα απότομη αύξηση των τουρκικών στρατιωτικών δαπανών μεταξύ 2017 και 2018, 27%, ενώ η αύξηση μεταξύ 2018 και 2019 ήταν 5,8% », ανέφερε η έκθεση.
  Η έκθεση SIPRI υπογράμμισε ότι τα κράτη ξόδεψαν συνολικά 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια για τους στρατούς τους το 2019, που είναι η μεγαλύτερη σε μια δεκαετία.
  Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με την έκθεση η Ελλάδα βρίσκεται στην 33η θέση το 2019, δαπανώντας 5,5 δισ. δολάρια με μείωση περίπου -0,4% από το 2018 και -20% κατά την δεκαετία 2010-19.
  Οι στρατιωτικές δαπάνες των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκαν κατά 5,3% σε συνολικά 732 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και αντιπροσώπευαν το 38% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών.
  «Η πρόσφατη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αντιληπτή επιστροφή στον ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων», δήλωσε ο Pieter D. Wezeman, ανώτερος ερευνητής στο SIPRI.
  Ζ..Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...