Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Η ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΑΖΙΘΡΟΜΥΚΙΝΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΩΣΗ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ  TO  EΝΑ  ΜΕΤΑ  ΤΟ  ΑΛΛΟ  ΤΑ "ΦΑΡΜΑΚΑ"  ΓΙΑ ΤΟΝ  ΚΟΡΩΝΟΪΟ.

 Το   remdesivir


Στην πρώτη κινεζική  κλινική δομή του  πειραματικού αντιικού φαρμάκου για τον κορωνοϊό, το remdesivir,  έδειξε  ότι  το  φάρμακο   – που αναπτύχθηκε από την Gilead Sciences με έδρα την Καλιφόρνια – δεν βελτίωσε την κατάσταση των ασθενών, ούτε μείωσε την παρουσία του παθογόνου ιού στην κυκλοφορία του αίματος.

Οι ερευνητές μελέτησαν 237 ασθενείς, δίνοντας το φάρμακο σε 158 και συγκρίνοντας την πρόοδό τους με τους υπόλοιπους 79.

Το φάρμακο παρουσίασε, επίσης, σημαντικές παρενέργειες σε ορισμένους, γεγονός που οδήγησε 18 ασθενείς να απομακρυνθούν από τη χορήγηση του.
  
Η  ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ

Όπως είναι γνωστό, πριν λίγες εβδομάδες, η χλωροκίνη, μια ουσία που περιέχεται σε σκεύασμα για ασθενείς με ελονοσία, παρουσιάστηκε ως η «σανίδα σωτηρίας» για την εξεύρεση ενός φαρμάκου το οποίο θα αντιμετωπίσει τα συμπτώματα που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.
​Τα τελευταία 24ωρα, ο «μύθος» της χλωροκίνης, την οποία έσπευσε πρώτος απ' όλους ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να «προτείνει» ως φάρμακο, όχι απλώς καταρρέει, αλλά σύμφωνα με τα δείγματα που έχουν συγκεντρωθεί, προκαλεί περισσότερους θανάτους.
Σε πανεθνική μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ, οι θάνατοι ανάμεσα στους ασθενείς που τους χορηγήθηκε χλωροκίνη ήταν περισσότεροι έναντι των ασθενών που έλαβαν την τυπική ιατρική φροντίδα.
Η υδροξυχλωροκίνη αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καλύτερη από την τυπική περίθαλψη σε περισσότερους από 300 άνδρες ασθενείς στα ιατρικά κέντρα Veterans Health Administration σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια έκθεση του medRix.
Η μελέτη - υποστηριζόμενη από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια - σηματοδότησε τη μεγαλύτερη του είδους της για το αμφιλεγόμενο φάρμακο, ωστόσο δεν έχει επανεξεταστεί από άλλους επιστήμονες.
Οι ερευνητές εξέτασαν τα ιατρικά αρχεία 368 βετεράνων με επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 που πέθαναν ή είχαν απολυθεί έως τις 11 Απριλίου.
Περίπου το 28% που έλαβαν υδροξυχλωροκίνη μαζί με τη συνήθη φροντίδα πέθανε, σε σύγκριση με μόνο το 11% εκείνων που έλαβαν μόνο τη συνήθη φροντίδα, ανέφεραν οι ερευνητές.
Επιπλέον, το 22% των ασθενών που έλαβαν συνδυασμό υδροξυχλωροκίνης και του αντιβακτηριακού φαρμάκου αζιθρομυκίνης πέθαναν επίσης, ανέφερε η έκθεση.
Η υδροξυχλωροκίνη επίσης δεν έκανε τίποτα για να κρατήσει τους ασθενείς μακριά από αναπνευστήρες, ανέφεραν οι ερευνητές.

«Συγκεκριμένα, η χρήση υδροξυχλωροκίνης με ή χωρίς συγχορήγηση αζιθρομυκίνης δεν βελτίωσε τη θνησιμότητα ούτε μείωσε την ανάγκη για μηχανικό αερισμό σε νοσοκομειακούς ασθενείς», αναφέρει η μελέτη.
«Αντίθετα, η χρήση υδροξυχλωροκίνης από μόνη της συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας σε σύγκριση με την τυπική φροντίδα μόνο», προσθέτει το κείμενο.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν ήταν σαφές γιατί υπήρχε υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ εκείνων που έλαβαν το φάρμακο κατά της ελονοσίας, αλλά επεσήμαναν μια μικρή μελέτη της Βραζιλίας, βάσει της οποίας οι ασθενείς εμφάνισαν καρδιακά προβλήματα σε ένα παρόμοιο φάρμακο.
Στην Βραζιλία, μάλιστα, καταγράφηκαν 11 θάνατοι, οι οποίοι αποδόθηκαν στη στη χορήγηση χλωροκίνης, γεγονός που υποχρέωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας να διακόψει τη χρήση του φαρμάκου κατά της ελονοσίας, για την ίαση της ασθένειας Covid-19.
Ωστόσο, η μελέτη σημείωσε επίσης ότι υπήρχαν περιορισμοί δεδομένου ότι επικεντρώθηκε μόνο στους άνδρες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαύροι.
Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές προτρέπουν τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα να είναι προσεκτικοί όταν συνταγογραφούν υδροξυχλωροκίνη έως ότου υπάρχουν περισσότερες μελέτες.
«Μέχρι τότε, τα ευρήματα αυτής της αναδρομικής μελέτης καταδεικνύουν ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση υδροξυχλωροκίνης σε νοσοκομειακούς ασθενείς με COVID-19, ιδιαίτερα όταν δεν συνδυάζονται με αζιθρομυκίνη», ανέφεραν οι ερευνητές.
Οι κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας του κορωνοϊού που εκδόθηκαν την Τρίτη από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, ανέφεραν επίσης ότι δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να υποστηρίξουν τη σύσταση ορισμένων από τις πιο συζητημένες θεραπείες φαρμάκων, όπως η υδροξυχλωροκίνη και η χλωροκίνη.
 «Εάν χρησιμοποιείται χλωροκίνη ή υδροξυχλωροκίνη, οι κλινικοί γιατροί θα πρέπει να παρακολουθούν τον ασθενή για ανεπιθύμητες ενέργειες», ανέφερε η έκθεση.Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ, Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ. Στο 27oThe congress of ECCMID, (Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για την Κλινική Βιολογία) 22-25 Απριλίου, 2017, Βιέννη, Αυστρία, και στο πλαίσιο συνέντευξής του ο κ. Τσιόδρας δήλωσε https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=W1ncCicIpLE&feature=emb_logo ότι: “συνεργάστηκε με ελληνικές και διεθνείς ΜΚΟ, (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) που παρείχαν ιατρική βοήθεια στις εγκαταστάσεις μεταναστών-προσφύγων στα νησιά τού Αιγαίου και την ενδοχώρα. Επίσης, σημείωσε ότι οι μετανάστες-πρόσφυγες αποτελούν πλέον τμήμα τής ελληνικής κοινωνίας […] Θεωρεί θαυμάσια την διαφορετικότητα στην κοινωνία μας όπως πλέον διαμορφώνεται …”

Γίνεται πλέον φανερό με ποια κριτήρια η κυβέρνηση επέλεξε ως εκπρόσωπό της έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με όσα απαιτεί η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και Έθνους στα τεράστιας σημασίας ζήτημα: την αλλοίωση της εθνολογικής σύστασης στη χώρα μας, και τον εθνοκτόνο ρόλο των ΜΚΟ.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...