Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤIΚΕΣ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ.


 

"Παντού οι χώρες που είναι πολυεθνικά συντεταγμένες έχουν διαλυθεί με αιματοχυσία.  Η Ελλάδα μετακινείται βιαίως προς τη Μέση Ανατολή.  Δεξιοί  και  αριστεροί επιχειρούν να την μεταβάλλουν σε χωματερή του παγκόσμιου καπιταλισμού.   Δεξιοί  και  αριστεροί  δηλώνουν υπερήφανοι που υπηρετούν το συμφέρον της διεθνούς των αγορών.  Όλοι σήμερα, Δεξιά και Αριστερά, πρακτορεύουν το διατακτικό της διεθνούς των αγορών: την ελεύθερη διακίνηση του χρήματος, των αγορών και της εργασίας.  Οι  εγχώριοι  «έλληνες» πολιτικοί πανηγυρίζουν επειδή υπηρετούν μια απροσχημάτιστα ιδιοτελή εκδοχή του ανθρωπισμού εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας".Άφηναν την Ελλάδα να μετατρέπεται σε πολυεθνικό συνονθύλευμα

ΧΑΚ
 
Γράφει ο Γιώργος Κοντογιώργης
Εθνική πολιτική με στρατηγικό ορίζοντα δεν μπορεί να υπάρξει εάν δεν αλλάξει η σχέση κοινωνίας και πολιτικής. Άρα, εάν δεν αλλάξει αυτό το κράτος, ώστε να είναι αναγκασμένη η πολιτική τάξη να διαλέγεται και να διαμορφώνει τις πολιτικές της σύμφωνα με τη βούληση της κοινωνικής συλλογικότητας, με το κοινό συμφέρον. Με όρους που θα ανάγονται στην εθνική αναφορά των πολιτικών τους, όχι στο κομματικό ή άλλο συμφέρον των πέριξ αυτών συγκατανευσιφάγων.
Η ελληνική πολιτική τάξη είναι μακριά από μια τέτοια προοπτική. Συνεπώς είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένο ο Ελληνισμός να ακολουθήσει τη φθίνουσα πορεία που βιώνει ήδη δύο αιώνες. Όλοι μαζί δηλώνουν υπερήφανοι που υπηρετούσαν το συμφέρον της διεθνούς των αγορών και μέχρι πρότινος ανέχονταν να μεταβάλλεται η χώρα σε πολυεθνικό συνονθύλευμα, χωρίς να συνεκτιμούν τις γενικότερες γεωπολιτικές, πολιτισμικές, οικονομικές και άλλες διαστάσεις του προβλήματος.
Είναι άραγε τυχαίο ότι ο Ερντογάν υπονομεύει την εσωτερική συνοχή της χώρας , στέλνοντας οικονομικούς μετανάστες, ενώ οι εγχώριοι πολιτικοί πανηγύριζαν επειδή υπηρετούσαν μια απροσχημάτιστα ιδιοτελή εκδοχή του ανθρωπισμού εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας; Ουσιαστικά δηλαδή αισθάνονταν υπερήφανοι γι’ αυτό που θα έπρεπε να αισχύνονται.

Η Ελλάδα μετακινείτο βιαίως προς τη Μέση Ανατολή. Γινόταν η ίδια πρόβλημα, καθώς επιχειρούν να την μεταβάλλουν σε χωματερή του παγκόσμιου καπιταλισμού και των γεωπολιτικών διαγκωνισμών που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή. Εάν δεν σταματήσει δραστικά η ασύνταχτη και χωρίς όρια μετακίνηση πληθυσμών, σε πολύ λίγα χρόνια η ελληνική κοινωνία θα αντιμετωπίσει το δίλημμα της εξόδου της από την ίδια τη χώρα της. Υπό μια άλλη έννοια, αυτό ήδη συμβαίνει σε κάποιο βαθμό. Είναι πάνω από 500.000 όσοι νέοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά μετανάστευσαν.

Πολυεθνικό συνονθύλευμα

Ενώ λοιπόν διώκεται ο ελληνικός λαός από τη χώρα του, οι ηγήτορές του μέχρι πρότινος τουλάχιστον πανηγύριζαν, διότι η Ελλάδα –έλεγαν προβάλλοντας το πρόσχημα της πολυπολιτισμικότητας– γίνεται πολυεθνική! Πολιτικές ενσωμάτωσης δεν υπάρχουν. Από την άλλη ορθώνουν χίλια δυο εμπόδια για να μην επιτραπεί στους δεινοπαθούντες Έλληνες που ξέμειναν στην διασπορά, όπως οι Έλληνες της Ουκρανίας, να έρθουν στην Ελλάδα για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Έτσι εξηγείται γιατί μπερδεύουν, σκόπιμα, την έννοια της εθνικής πολυπολιτισμικότητας με την πολυεθνικότητα.
Αυτό που διέπραττε μέχρι πρότινος η πολιτική τάξη εναντίον της χώρας θα το πληρώσει η ελληνική κοινωνία τοις μετρητοίς. Δείτε τι συμβαίνει γύρω μας. Παντού οι χώρες που είναι πολυεθνικά συντεταγμένες έχουν διαλυθεί με αιματοχυσία. Επιπλέον για την Ελλάδα δημιουργείται ένας “δούρειος ίππος” μέσα στη χώρα που θα αξιοποιηθεί σύντομα από τους εξ ανατολών γείτονες μας.
Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να συγκρατήσουμε ότι όλοι σήμερα, Δεξιά και Αριστερά, πρακτορεύουν το διατακτικό της διεθνούς των αγορών: την ελεύθερη διακίνηση του χρήματος, των αγορών και της εργασίας. Το ζήτημα εν προκειμένω δεν είναι να αρνηθούμε την εξέλιξη, αλλά να αποτρέψουμε τις αρνητικές της συνέπειες για τη χώρα.

Αποδομούν την πολιτισμική συνοχή

Το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργούν οι αγορές στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν και όπου αλλού, οι αγορές μεριμνούν ώστε να επιλυθεί όχι επιτόπου, που σημαίνει με εξέγερση, αλλά διά της μεταφοράς στις χώρες της πρωτοπορίας, έτσι ώστε εκεί μεν να εξασφαλίσουν την ειρήνη, εδώ δε να μεταβάλουν την εργασία του πολίτη σε εμπόρευμα, να αποδομήσουν την πολιτισμική συνοχή και τις ομόλογες αντιστάσεις της κοινωνίας των πολιτών στο όνομα του ανθρωπισμού.
Πέραν του ότι ο ανθρωπισμός πρέπει να συνεκτιμά το εθνικό συμφέρον, οι κύριοι αυτοί οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν εκλέγονται ως πρωθυπουργοί του κόσμου, είναι διαπεπιστευμένοι να υπηρετούν το ελληνικό εθνικό συμφέρον (στην Ιταλία το ιταλικό κ.ο.κ.), να συνεκτιμούν τη βούληση της εθνικής κοινωνικής συλλογικότητας. Αυτό όμως δεν το θυμούνται, παρά μόνο στην περίοδο των εκλογών, οπότε τις πραγματικές τους προθέσεις τις κρύβουν κάτω από το χαλί.
Γι’ αυτό και λέω ότι το κεντρικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι το εσωτερικό πρόβλημα που σχετίζεται με το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα του κράτους. Λόγω του ότι ευρίσκεται ως εκ της φύσεώς του σε πλήρη αναντιστοιχία προς την κοινωνία και το συμφέρον του έθνους, εάν δεν μπει ένας αποτελεσματικός διαρκής φραγμός είναι προδιαγεγραμμένο η Ελλάδα να μεταβληθεί από χώρα σε χώρο, και μάλιστα ακρωτηριασμένο.


ΠΗΓΗ: slpress.gr
Ο καθηγητής Γιώργος Δημ. Κοντογιώργης  (ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ).


Ο καθηγητής Γιώργος Δημ. Κοντογιώργης γεννήθηκε το 1947 στο Νυδρί Λευκάδας. Πραγματοποίησε σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακές σπουδές πολιτικής επιστήμης, κοινωνιολογίας και ιστορίας στο Παρίσι, ενώ το 1975 ανακηρύχθηκε Docteur d’ Etat πολιτικής επιστήμης από το Β΄ Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Η διατριβή του τιμήθηκε με άριστα και βραβεύθηκε.
Από το 1984 μέχρι το 1990 υπήρξε Πρύτανης της Παντείου ΑΣΠΕ. Σύνδεσε το όνομά του με τη μεταρρύθμιση του πανεπιστημιακού συστήματος, ιδίως σε ότι αφορά στην πανεπιστημιοποίηση των πέντε Ανώτατων Σχολών της χώρας (Παντείου, ΑΣΟΕΕ, ΑΒΣΠ, ΑΒΣΘ, Γεωπονικής) και αιχμή του δόρατος τη μετεξέλιξη της Παντείου ΑΣΠΕ σε πλήρες Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με οκτώ ολοκληρωμένα τμήματα, καλύπτοντας το μεγαλύτερο φάσμα των κοινωνικών επιστημών, με νέους ερευνητικούς θεσμούς (Κέντρα Ερευνών, δίκτυα συνεργασίας κ.λπ.), με άνοιγμα του Πανεπιστημίου στην κοινωνία και την παραγωγή, με διεθνείς συνεργασίες, παρεμβάσεις και αναγνώριση. Υπήρξε από τους πρώτους που εισήγαγε τα ευρωπαϊκά προγράμματα (Erasmus, επιμορφωτικά κ.λπ.) στο ελληνικό πανεπιστήμιο, ενώ ήταν επίσης υπεύθυνος γι’ αυτά και για τη διεθνοποίηση του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών (I.E.P.) του Παρισιού στο οποίο δίδασκε. Υπό την ιδιότητά του αυτή εισηγήθηκε την ιδέα και συμμετείχε ως μέλος της Διοίκησης (1996-2002) στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικής Επιστήμης (EPSNET), που εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη ένωση ευρωπαϊκών πανεπιστημίων με αντικείμενο την πολιτική επιστήμη, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό το 1989 οργάνωσε στο Παρίσι την πρώτη πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για την κατάσταση της πολιτικής επιστήμης στην Ευρώπη.
Μέλος ελληνικών και ξένων επιστημονικών ενώσεων έχει διδάξει σε πολλά ξένα Πανεπιστήμια.
Υπήρξε ιδρυτικός συντελεστής (με τον Ι.Κίννα) και για τα πρώτα χρόνια ο Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Διετέλεσε ή εξακολουθεί να είναι μέλος ευρωπαϊκών ακαδημαϊκών και ερευνητικών θεσμών, όπως του Ανωτάτου Συμβουλίου και του Συμβουλίου Ερευνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (και μέλος της επιτροπής που πραγματοποίησε τη συνταγματική του μεταρρύθμιση), της Γ.Σ. του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, των Επιστημονικών Συμβουλίων του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Άαχεν, του Κέντρου Περιφερειακών Πολιτικών (OPPES/CEPEL) του Πανεπιστημίου του Μονπελλιέ και του Centro di ricerca sull’integrazione europea (CRIE) του Πανεπιστημίου της Σιένα, εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπεύθυνος Ευρωπαϊκών πανεπιστημιακών και ερευνητικών προγραμμάτων, επιστημονικός εταίρος της Revue Internationale de Politique Comparée, της συντακτικής/επιστημονικής επιτροπής της Revue de science politique Pôle Sud, της συντακτικής επιτροπής του Journal Southeastern Europe, επίτιμο μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του περιοδικού Eurolimes, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου των Analele Universitatii din Oradea, δημιουργός και επί σειρά ετών επιστημονικός υπεύθυνος ενός Master Européen en Science Politique με έδρα το Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού, ιδρυτικός εταίρος, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου και καθηγητής του Master in European Studies με έδρα το Πανεπιστήμιο της Σιένα και εταίρους δώδεκα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Υπήρξε επίσης μέλος του επιστημονικού συμβουλίου των επιστημονικών περιοδικών Το Βήμα των Κοινωνικών Επιστημών και Τετράδια Πολιτικής Επιστήμης, Επιθεώρηση κοινωνικών ερευνών κ.α.
Συγχρόνως, διετέλεσε Τιτουλάριος της έδρας Franqui στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και Διευθυντής Ερευνών (Directeur de Recherche) στο γαλλικό CNRS.
Τέλος είναι επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Οραντέα, επίτιμο μέλος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αντεπιστέλλων μέλος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, και αντεπιστέλλων μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας του πολιτισμού της Πορτογαλίας
Το Φθινόπωρο του 1985 διατέλεσε επί δίμηνο Γενικός Διευθυντής της ΕΤ 1 και το 1989 (από 1ης Ιουλίου έως την 31η Δεκεμβρίου 1989) Πρόεδρος-Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ. Η περίοδος αυτή συμπίπτει με τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με τη δημιουργία της Διεύθυνσης Αρχείου Μουσείου που διέσωσε τον οπτικό/ακουστικό/ψηφιακό πολιτισμό της χώρας, την εξυγίανση των οικονομικών της και τη δημιουργία με εισήγησή του της πρώτης ανεξάρτητης αρχής στη χώρα, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 1993 διατέλεσε υπηρεσιακός υφυπουργός Τύπου και ΜΜΕ.
Έχει δημοσιεύσει 45 βιβλία και περισσότερα από 500 επιστημονικά άρθρα στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, ενώ αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπα/ιστολόγια γνώμης με παρεμβάσεις του στα δημόσια πράγματα. Ο ερευνητικός προσανατολισμός του Γ.Κοντογιώργη εστιάζεται στην οικοδόμηση της κοσμοσυστημικής γνωσιολογίας και στη διαμόρφωση μιας εκ βάθρων νέας κοινωνικής επιστήμης που καλύπτει τα θεμέλια πεδία του κοινωνικού βίου: από την εννοιολογία και την τυπολογία των κοινωνικών φαινομένων έως την εξελικτική βιολογία του σύνολου κοινωνικού γίγνεσθαι. 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 Υ.Γ.

ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.   Ο  Κωνσταντίνος Καραμανλής  βρίζει  και  δέρνει  τον  Αριστοτέλη Ωνάση.

Ένα άγριο επεισόδιο, που έρχεται στη δημοσιότητα, είχε εκτυλιχτεί το 1960 μεταξύ του Αριστοτέλη Ωνάση και του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τι ήταν, όμως, εκείνο που προκάλεσε ισχυρή ένταση ανάμεσα στους δύο άνδρες και ποιο το παρασκήνιο του επεισοδίου που έλαβε χώρα μεταξύ τους;
To περιστατικό εκτυλίχθηκε στις αρχές Οκτωβρίου του 1961, λίγες εβδομάδες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές εκείνης της χρονιάς.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ισχυρότερες πολιτικές δυνάμεις εκείνης της εποχής ήταν η Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις (ΕΡΕ) υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ένωσις Κέντρου υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Η προεκλογική περίοδος του 1961 χαρακτηρίστηκε από έντονες διαμάχες και σκληρές πολιτικές κόντρες, με αποτέλεσμα τα πράγματα στην Ελλάδα να είναι ούτως ή άλλως τεταμένα.
Εκείνες τις ημέρες, ο Αριστοτέλης Ωνάσης επέστρεφε με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στην Αθήνα. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ο Έλληνας κροίσος έφτασε στην ελληνική πρωτεύουσα, δέχθηκε μια απρόοπτη πρόσκληση. Συγκεκριμένα, ο τότε πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής ζητούσε στον μεγιστάνα να τον επισκεφθεί στο σπίτι του, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το λόγο που ήθελε να συναντηθούν.
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και, το ίδιο κιόλας βράδυ, περνούσε το κατώφλι της οικίας του πρωθυπουργού.
Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Νεολόγος Πατρών», όταν ο Ωνάσης μπήκε στο δωμάτιο που τον περίμενε ο Καραμανλής, βρέθηκε αντιμέτωπος με κάτι εντελώς απρόσμενο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκίνησε αμέσως να ωρύεται, ενώ ταυτόχρονα πλησίαζε απειλητικά προς το μέρος του εφοπλιστή.
«Ρε συ, πώς τόλμησες να ενισχύσεις οικονομικώς το κέντρο; Ρε εγώ τουφεκάω δέκα σαν κι εσένα την ημέρα!», φέρεται να έλεγε ο πρωθυπουργός στον Αριστοτέλη Ωνάση.
Όπως διαπιστώθηκε μετέπειτα, στα αυτιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή είχαν φτάσει πληροφορίες ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του πολιτικού του αντιπάλου, Γεωργίου Παπανδρέου.
Όπως φημολογείται, μάλιστα, ο τότε πρωθυπουργός της χώρας ήταν τόσο εξαγριωμένος από αυτή την πληροφορία που δεν αρκέστηκε απλά στις κραυγές, αλλά άρπαξε τον Αριστοτέλη Ωνάση από το πέτο του σακακιού του και άρχισε να τον τραντάζει, ενώ παράλληλα τον εμπόδιζε, με το σώμα του, να βγει από το δωμάτιο.
Η εξέλιξη αυτή στη συνάντηση των δύο ανδρών είναι σίγουρα κάτι που δεν περίμενε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, γι’ αυτό και στην αρχή φαινόταν ανίκανος να αντιδράσει με οποιονδήποτε τρόπο. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο εφοπλιστής ανέκτησε την ψυχραιμία του και αντέδρασε δυναμικά.
«Πάρε το χέρι σου, γιατί το δικό μου είναι πιο μακρύ από το δικό σου», του είπε ήρεμα ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Καραμανλής ωστόσο δεν φάνηκε να δειλιάζει και συνέχισε ακάθεκτος.
«Με διαλύσατε ρε! Θέλεις να υποστηρίξεις αυτόν τον Βενιζέλο!», συνέχισε ο Ωνάσης, ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «ξεστόμισε μία ακατανόμαστη ύβρη για τον Σοφοκλή Βενιζέλο».
Ο Έλληνας κροίσος ήταν πλέον έξαλλος με τον πρωθυπουργό που είχε μπροστά του.
«Θα φύγω ρε, θα πάω στο χωριό μου, αλλά να ιδώ τι θα γίνετε χωρίς εμένα! Αν δε με αφήσεις αμέσως, θα σου δώσω δυο χαστούκια, να ιδώ τότε πώς θα κάνεις προεκλογική περιοδεία», φώναξε ο Ωνάσης και, κάνοντας μια απότομη κίνηση, ξέφυγε από τα χέρια του Καραμανλή και βγήκε από την πόρτα του γραφείου του.
Η επόμενη ημέρα
Η είδηση του άγριου επεισοδίου μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών δεν άργησε να γίνει γνωστή. Μάλιστα, διέρρευσαν στον Τύπο οι ακριβείς διάλογοι, αλλά και η λεπτομερής καταγραφή του περιστατικού, τα οποία δημοσιεύθηκαν συγκεκριμένα στο φύλλο της 4ης Οκτωβρίου του «Νεολόγου Πατρών».
Την επόμενη ημέρα, όλες οι μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες μετέδιδαν, με τη σειρά τους, την είδηση. Το γεγονός έλαβε μεγάλες διαστάσεις και γρήγορα έφτασε στα αυτιά των υψηλών κλιμακίων της ΕΡΕ. Αυτό ανάγκασε το κόμμα να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, η οποία περιέγραφε λιτά και σύντομα τη θέση της παράταξης.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση περιορίστηκε στο να χαρακτηρίσει τα δημοσιεύματα ως «μυθεύματα ανάξια διαψεύσεως», θέλοντας, με αυτό τον τρόπο, να απαξιώσει το περιστατικό, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει με τρόπο ξεκάθαρο αν το περιστατικό συνέβη ή όχι. Ο σχολιασμός για το συμβάν περιορίστηκε σε αυτή την ανακοίνωση, καθώς εν συνεχεία ούτε ο Καραμανλής, αλλά ούτε και ο Ωνάσης τοποθετήθηκαν επίσημα επί του ζητήματος.
Αξίζει να σημειωθεί, για την ιστορία, ότι στις εκλογές της 29ης Οκτωβρίου του 1961 επικράτησε η ΕΡΕ με ποσοστό 50% έναντι 33% της Ένωσης Κέντρου.
Στις 4 Νοεμβρίου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε εκ νέου πρωθυπουργός της χώρας.
Πηγή: mononews.gr

6 σχόλια :

 1. Ισραηλινός δημοσιογράφος προπαγανδίζει τη «μεγάλη» Τουρκία με εδάφη από Θράκη και τα Δωδεκάνησα!
  Ο Ισραηλινός Έντι Κοέν, που είναι "δημοσιογράφος" – σχολιαστής αραβικών θεμάτων- έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο, με έναν χάρτη που ανάρτησε με τη «μεγάλη» Τουρκία.
  Όπως για παράδειγμα ο Nurettin Bayirhan που παρουσίασε τον χάρτη του Κοέν, στα τουρκικά media, γράφοντας ότι ο Ισραηλινός έχει χάρτη που έλαβε από την Τουρκία και τον παρουσιάζει ως «Ηνωμένες Πολιτείες της Τουρκίας» με εδάφη από όλες τις γειτονικές προς την Τουρκία χώρες, όπως και από την Ελλάδα, με τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.
  ΙΣΡΑΗΛ – ΤΟΥΡΚΙΑ φαίνεται τα ξαναβρίσκουν. Οι τούρκοι έστειλαν μάσκες και γάντια στο Ισραήλ μαζί με τον νέο χάρτη της νέας οθωμανικής Τουρκίας. Οι ισραηλινοί περιμένουν νά εξαργυρώσουν την νέα προσέγγιση των τούρκων με συμβόλαια "αμυντικής" συνεργασίας, αφού βλέπουν ότι το νέο τουρκικό υπερ-κράτος υπόσχεται πολλά με νέους πολέμους στην Μεσόγειο.
  Άλλωστε, ό,τι ήταν να πάρουν από την πτωχευμένη Ελλάδα του Τσίπρα, του Κούλη και του Δένδια το πήραν. Όλα έχουν πουληθεί (ορυκτός πλούτος, ΔΕΚΟ, τράπεζες, δάνεια, ακίνητη περιουσία δημοσίου και ιδιωτική, ΕΑΒ-ΕΛΒΟ, κλπ). Οι Οθωμανοί ξέρουν να κάνουν καλά ένα πράγμα, να βρίσκουν αιτίες για να σκοτώνουν και να αρπάζουν. Αυτοί είναι δεσμοί φιλίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. H διπλωματική γκάφα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρόεδρο της Μάλτας.
  Απτόητη συνεχίζει την πολυπραγμοσύνη και την -επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα- φλυαρία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τις πρώτες ημέρες της θητείας της είχε τη φαεινή ιδέα πραγματοποίησης τηλεδιάσκεψης με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζ. Πάιατ, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι δεν βρίσκεται στο ίδιο θεσμικό και εθιμοτυπικό επίπεδο με τον επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής ενός άλλου κράτους. Λειτούργησε δε και ως ακόλουθος Τύπου, αφού δημοσιοποίησε αναλυτικά τις εκατέρωθεν δηλώσεις.
  Χθες το μεσημέρι η Πρόεδρος αποφάσισε να μιλήσει με κάποιον ιεραρχικά ισότιμο και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Μάλτας Τζ. Βέλα. Έσπευσε και πάλι να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της συνομιλίας, πραγματοποιώντας διπλωματική γκάφα επί ενός θέματος που είναι άγνωστο μεν στο ευρύ κοινό, αλλά έχει εξοργίσει τα στελέχη στα υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και άλλων μελών της Ε.Ε.
  Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι «ως προς την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, που αποτελεί πηγή ανησυχίας και για τις δύο χώρες, κοινή ήταν η διαπίστωση περί ανάγκης συνεργασίας, αλληλεγγύης και επιμερισμού ευθύνης μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων». Πολύ ωραία τα λόγια, αλλά ο κ. Βέλα, κατά το κοινώς λεγόμενο, «δούλεψε» την κυρία Σακελλαροπούλου με τα περί «αλληλεγγύης και επιμερισμού ευθύνης».
  Γιατί μόλις προ 20ημέρου η Μάλτα απέρριψε κατηγορηματικά το αίτημα της Ε.Ε. να αποβιβάζονται στα λιμάνια της πρόσφυγες ή μετανάστες που θα διασώζονται από τα πολεμικά πλοία της ευρωπαϊκής ναυτικής επιχείρησης «Irini» στα ανοιχτά της Λιβύης.
  Οπως η Ιταλία και η Γαλλία, η μικρή Μάλτα είπε ένα τεράστιο «όχι» στον κίνδυνο και στα βάρη που θα επωμιζόταν. Με αποτέλεσμα, μοναδικό «κορόιδο» από όλα τα μέλη της Ε.Ε. να μείνει η Ελλάδα, η οποία δέχτηκε να αποβιβάζονται μετανάστες σε δικά της λιμάνια (πιθανότατα στην Κρήτη, λόγω γεωγραφικής εγγύτητας). Μοναδική -και προφανέστατα ανεπαρκής- δικλείδα ασφαλείας που προσφέρθηκε είναι ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες δεν θα αθροίζονται στον συνολικό αριθμό όσων παράνομα βρίσκονται στη χώρα.
  Η κυρία Σακελλαροπούλου, ως μη όφειλε, έδωσε συγχωροχάρτι στη Μάλτα και η Ελλάδα κατάπιε την άρνηση αλληλεγγύης και επιμερισμού. Επομένως, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Είτε η κυρία Σακελλαροπούλου δεν γνώριζε καθόλου το θέμα είτε είχε ενημερωθεί από τους συνεργάτες της (γ.γ. της Προεδρίας και επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου) και δεν κατάλαβε, διαφώνησε ή αδιαφόρησε! Και, αν έτσι ανταποκρίνεται έναντι της Μάλτας, εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα ακολουθήσει σε συνομιλία με τον πρόεδρο κάποιας πιο ισχυρής χώρας.
  www.newsbreak.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΗΠΑ: Δίνουν 500.000 δολάρια για να μείνουν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.
  Οι ΗΠΑ θα δώσουν 500.000 δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού στους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.
  Τη σχετική ανακοίνωσε έκανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος σημείωσε ότι η βοήθεια των 500.000 δολαρίων έρχεται σε συνέχεια των σχετικών συζητήσεων που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο.
  «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν την Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν μαζί αυτή την παγκόσμια κρίση» έγραψε ο Τζέφρι Πάιατ στο τουίτερ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βούλγαρος ευρωβουλευτής: «Δεν θα δεχτούμε "μετανάστες" ούτε από τον... πλανήτη Άρη»
   Την κάθετη άρνηση της Βουλγαρίας να δεχτεί αλλοδαπούς από οποιαδήποτε σημείο του πλανήτη, τόνισε ο ευρωβουλευτής Άνγκελ Τζαμπάσκι.
   «Η Βουλγαρία δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα συμμετάσχει σε κανένα πρόγραμμα επανεγκατάστασης των όποιων “μεταναστών” – είτε είναι από την Ελλάδα, το Τιμπουκτού ή τον Άρη. Ελπίζω πραγματικά ότι αυτό είναι ένα άλλο ψεύτικο νέο. Διότι εάν όχι, θα ήταν μια πολύ παράλογη και ανεύθυνη απόφαση», ανέφερε μέσω Facebook.
   Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι αδύνατη δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, δήλωσε ο Βούλγαρος πολιτικός.
   «Σε μια τόσο εξαιρετικά τεταμένη, ιστορική εποχή, όταν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αντιμετώπισε ένα δύσκολο τεστ, όταν εμείς, οι Βούλγαροι, αγωνιζόμαστε κυριολεκτικά για την επιβίωσή μας - πρώτα με την πανδημία και μετά με την απερίγραπτη οικονομική κρίση που έρχεται - η επανεγκατάσταση των όποιων “μεταναστών” στην επικράτειά μας για οποιονδήποτε λόγο, είναι εντελώς απαράδεκτη», κατέληξε.
   Εδώ τέτοια ακραία δολοφονική συνέργια και συνεργασία ανθελλήνων εσωτερικού και εξωτερικού εναντίον ενός έθνους, δεν έχει σε καιρό ειρήνης ξαναγίνει.
   Ένα κλασσικό παράδειγμα πως καταστρέφεται μία χώρα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. Ο ΜΠΟΛΙΑΣΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΤΑΒΙΣΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ), ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΛΛΑ «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ». ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ». ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ;
  Κ.Μητσοτάκης: «Αυτό το Πάσχα ας κάνουμε πράξη την αγάπη προς τους συμπολίτες μας»
  Τις ευχές του για τις ημέρες του Πάσχα έδωσε μέσω Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  «Αυτό το Πάσχα, ας κάνουμε πράξη την αγάπη προς τους συμπολίτες μας, με ευθύνη προς την κοινωνία. Μένουμε σπίτι, για να ανταμώσουμε και πάλι όταν περάσει ο κίνδυνος. Καλή Ανάσταση σε όλους!», έγραψε πριν από λίγο στο διαδίκτυο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΣΟΡΟΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΖΑΒΒΟΥ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΑΒΟΥ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο …ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ, ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙΡΑΝΩΝ (Ο Σόρος τον προετοίμαζε από τότε για πρωθυπουργό της Αβανίας). ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΟΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ;
   Το ζεύγος Στέλιος Ζαββός και Σοφία Δοξιάδη βάφτισαν την κόρη τους Χριστίνα – Ισαβέλλα. Στα βαφτίσια ο κουμπάρος που τους πάντρεψε ιουδαίος τοκογλύφος Σόρος, ένας διεθνής οικονομικός εγκληματίας, που τον κυνηγάει ακόμη και το Ισραήλ. Μόνο το μαφιόζικο ελληνικό πολιτικό οικογενειοκρατικό σύστημα είναι κώλος και βρακί μαζί του.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...