Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ. ΟΙ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ. Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΘΑ ΠΕΙ ΟΧΙ. Η ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ EODH ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.

Ολοκληρώθηκε η σχεδίαση του πρώτου ελληνικού τεθωρακισμένου οχήματος 4×4

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Η Παρασκευή 3 Απριλίου, μπορεί να χαρακτηρισθεί ιστορική ημέρα για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Η αμιγώς Eλληνική εταιρεία EODH με έδρα την Χαλκιδική, ενημέρωσε επισήμως τα Υπουργεία Εθνικής Αμύνης και Προστασίας του Πολίτη, όπως και το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ, για την ολοκλήρωση της σχεδιαστικής αναπτύξεως του πρώτου τεθωρακισμένου οχήματος4×4 μεγάλης ευκινησίας πολλαπλού ρόλου.
Μετά την ολοκλήρωση της σχεδιάσεως, επόμενο βήμα είναι η παρουσίαση του πρωτοτύπου, η οποία είχε προγραμματισθεί να γίνει στην διεθνή έκθεση EUROSATORY και αμέσως μετά στην Αθήνα στην DEFEA 2020, που όμως αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Το έργο εκτελέσθηκε μέσα σε διάστημα ολίγων μόνο μηνών, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που εξελίσσεται βασισμένο σε ιδίους πόρους της EODH, χωρίς καμμία κρατική υποστήριξη. Όραμα των συντελεστών της προσπάθειας, είναι η πανηγυρική εμφάνιση του πρώτου ελληνικής σχεδιάσεως τεθωρακισμένου οχήματος 4×4 στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021, όταν θα εορτασθούν με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία.(@ EODH S.A.)
Η κατηγορία των τεθωρακισμένων τακτικών οχημάτων 4×4 υποσκελίζει τα τελευταία έτη εντελώς τα “παραδοσιακά” συμβατικά οχήματα 4×4 τύπου τζιπ, που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις διεθνώς, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων στην προστασία των επιβατών. Το ελληνικής εμπνεύσεως όχημα είναι τμηματικής – σπονδυλωτής σχεδιάσεως που ακολουθεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και είναι σε θέση να καλύψει ευρεία ποικιλία αποστολών, τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το ελληνικό όχημα είναι βάρους 10 τόννων, δυνάμενο να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 2+ τόννων με ταχύτητα, ευκινησία και υψηλή ασφάλεια. Συνεπώς, είναι κατά πολύ ανώτερο σε επίπεδο προστασίας και μεταφορικής ικανότητος, από τεθωρακισμένα οχήματα 4×4 όπως το γνωστό στον Ελληνικό Στρατό VBL αλλά πολύ πιο “ισορροπημένο” σε σχέση με υπέρβαρα τεθωρακισμένα οχήματα 4×4 που υπερβαίνουν τους 14-15 τόννους μεικτού φορτίου και αντιμετωπίζουν πρόβλημα ευκινησίας εκτός οδών. Σε κάθε περίπτωση, με μεικτό βάρος 12 τόννων, το όχημα θα διακρίνεται από υψηλή στρατηγική ευκινησία (μπορεί να μεταφερθεί στο εσωτερικό αεροσκάφους C-130) όσο και τακτική.
Χάρη στον πετρελαιοκινητήρα ισχύος 300 ίππων που εξασφαλίζει πλεόνασμα ισχύος, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, τις ανεξάρτητες αναρτήσεις, την μόνιμη τετρακίνηση, τα εξελιγμένα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης με κεντρικό σύστημα ρύθμισης πιέσεως ελαστικών και τροχούς με εσωτερικό ελαστικό δακτύλιο Run-Flat αλλά και χάρη στην μεγάλη εδαφική ανοχή, το όχημα διακρίνεται από υψηλό επίπεδο ευκινησίας εκτός δρόμου. Η τυπική αυτονομία ανέρχεται σε 500 χλμ.
Στους χώρους του τεθωρακισμένου είναι δυνατή η μεταφορά 4 ανδρών στην διπλή καμπίνα και άλλων 4 στο πίσω διαμέρισμα επιβατών, με μεγάλη άνεση για μεταφορά φόρτων μάχης και προστασία σε ειδικής σχεδιάσεως πτυσσόμενα καθίσματα. Αναλόγως των επιθυμιών του χρήστη, μπορεί να διαμορφωθεί σε διάφορες εκδόσεις και παραλλαγές ακόμη και για την μεταφορά αυτόματου όλμου 120 mm, αποτελώντας εποχούμενο στοιχείο μεγαλύτερης ισχύος εν σχέσει με το τυπικό ερπυστριοφόρο Μ106 του Ελληνικού Στρατού. Όπως είναι αναμενόμενο, στην οροφή του οχήματος μπορεί να εγκατασταθεί σταθεροποιημένος τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού για πολυβόλο μέχρι πυροβόλο.

Η σχεδιαστική ομάδα της EODH υιοθέτησε πλήρως σπονδυλωτή – τμηματική σχεδιαστική αντίληψη, επιτρέποντας στο όχημα να καλύψει πληθώρα αποστολών και σε συνδυασμό με το αυτοφερόμενο πλαίσιο (monocoque design) εξασφαλίζονται σοβαρά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό. Η σύγχρονη θωράκιση του οχήματος παρουσιάζει επιπλέον καινοτομίες και εξασφαλίζει προστασία έναντι πυρών φορητού οπλισμού, βαρέων πολυβόλων, θραύσματα οβίδων και εκρήξεις ναρκών, αλλά αναβαθμίζεται και προσαρμόζεται με ευκολία σε κάθε απαίτηση και αποστολή του πελάτη. Πρέπει να σημειωθεί ότι ελήφθη υπ’ όψιν η παρουσίαση περιορισμένου οπτικού, ακουστικού, θερμικού και ηλεκτρομαγνητικού ίχνους.
Προαιρετικώς μπορεί να εγκατασταθεί σύστημα προστασίας ΡΒΧ Πολέμου, βαρούλκο αυτοπερισυλλογής, ειδικός εξοπλισμός αστυνομικών επιχειρήσεων (πτύο, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, εκτοξευτής δακρυγόνων κ.λπ.). Είναι αυτονόητο ότι αναλόγως των απαιτήσεων του πελάτη, πρακτικώς μπορεί να προσαρμοσθεί ο,τιδήποτε από πλευράς ηλεκτρονικών, αισθητήρων και συστημάτων αποστολής.
Το ελληνικό τεθωρακισμένο όχημα εκτιμάται ότι θα διακρίνεται από μοναδική σχέση ανταγωνιστικής τιμής προς προσφερόμενες ικανότητες, διαθέτοντας σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού από πάσης απόψεως. Το πρωτότυπο βρίσκεται ήδη στο στάδιο της κατασκευής με πόρους της εταιρείας και σχεδιάζεται να παρουσιασθεί στους επισήμους στις αρχές του θέρους.

Ομοίωμα συστήματος πτυσσόμενων καθισμάτων της EODH για τεθωρακισμένα οχήματα  
με ειδική προσαρμογή και μηχανισμούς αναρτήσεως για άνεση και ανώτερη προστασία 
του προσωπικού.
Το πρόγραμμα δεν αποβλέπει μόνο στην κάλυψη εθνικών αναγκών αλλά και σε διείσδυση στην διεθνή αγορά. Από πλευράς παραγωγής δε, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη επαφές με σειρά ελληνικών εταιρειών για συνεργασία και ανάληψη επιμέρους έργου, εμπλέκοντας στον μέγιστο βαθμό την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Υπ’ αυτή την έννοια, το πρόγραμμα συνιστά εξαιρετική επιλογή για ουσιαστική συνολική “επανεκκίνηση” στον χώρο. Οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι η εν σειρά παραγωγή του οχήματος στην Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει εντός διαστήματος 6 μηνών και οι παραδόσεις να αρχίσουν πριν την εκπνοή του 2020!
Και ελληνικό στρατιωτικό φορτηγό όχημα
Ήδη οι άνθρωποι της EODH έχουν εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο αναπτύξεως και ελληνικού “γνήσιου” στρατιωτικού φορτηγού οχήματος, δηλαδή βασισμένου σε στρατιωτικές προδιαγραφές και όχι έκδοχο φορτηγού για πολιτική χρήση. Οι αρχικές προσεγγίσεις αναφέρονται σε έκδοση 4×4 ωφέλιμου φορτίου 5-8 τόννων (αναλόγως του εδάφους κινήσεως) και έκδοση 6×6 ωφέλιμου φορτίου 8-12 τόννων. Το αποτέλεσμα αναμένεται να συνοδεύεται και σε αυτή την περίπτωση από άκρως ανταγωνιστική σχέση κόστους προς ικανότητες – προδιαγραφές.
Τα ανωτέρω, περιγράφουν περίπου έναν μικρό “θρίαμβο” της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, απεικονίζοντας τις δυνατότητες, την μεγαλύτερη ευελιξία και τον ταχύτερο βαθμό ανταποκρίσεως, που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να επιδείξουν κρατικές εταιρείες. Οι άνθρωποι πίσω από αυτά τα προγράμματα, έχουν αντιληφθεί την σημασία του ορόσημου που αντιπροσωπεύει το 2021 και αξιολογούν ως ιστορική ευκαιρία και στοίχημα παράλληλα, την πρόθεση της κυβερνήσεως να παρουσιάσει κάποια προγράμματα αναπτύξεως εθνικών εμβληματικών προϊόντων.

  ΠΡΟΣΟΧΗ   ΣΤΟ  ΤΕΛΟΣ

Η συγκεκριμένη αναπτυξιακή δραστηριότητα, περιφρονεί κι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κινήσεις που έχουν ξεκινήσει ήδη από επιχειρηματικά σχήματα για την ανάληψη της αντιπροσωπεύσεως ξένων οίκων, με σκοπό το “πλασάρισμα” λύσεων συμπαραγωγής ξένων οπλικών συστημάτων που θα βαπτιστούν απλώς “ελληνικά”.


 
Από Σάββας Δ. Βλάσσης Δεν έχει καταθέσει πρόταση μόνο για εκσυγχρονισμό του ΤΟΜΠ Μ113 η ελληνική εταιρεία EODH, έχει καταθέσει και για το ΛΕΩΝΙΔΑΣ! Το συγκεκριμένο ΤΟΜΠ της αυστριακής Steyr-Daimler-Puch Spezialfahrzeug GmbH, γνωστό ως 4K 7FA G 127, “ελληνοποιήθηκε” όταν εξασφαλίσθηκαν τα δικαιώματα συμπαραγωγής από την ΕΛΒΟ (τότε Στάγιερ Ελλάς).


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/12/drone-uav.html

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ (DRONE, UAV). ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/02/oi.html

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

OI «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΑΝ. ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΝΤΡΟΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ «ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.

10 σχόλια :

 1. Νέο τυφέκιο και πιστόλι για αγορά από το εξωτερικό εξετάζει το ΓΕΣ εδώ και 6 μήνες. Savvas Vlassis
  Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχε δρομολογηθεί πρόγραμμα νέου τυφεκίου 5,56 mm προς αντικατάσταση του G3 στον Ελληνικό Στρατό. Οι απαιτήσεις τότε, ανήρχοντο σε 117.000 νέα τυφέκια. Κατόπιν εκτενούς φάσεως δοκιμαστικών βολών μεγάλου αριθμού όπλων, φάση που πραγματοποιήθηκε στο Συγκρότημα Εργοστασίου Αιγίου της ΕΑΣ, το 2005 το πρόγραμμα ακυρώθηκε λόγω των περικοπών που άρχιζαν εκείνη την περίοδο στις αμυντικές δαπάνες.
  Ενδιαφέρον για νέο τυφέκιο και νέο πιστόλι επιδεικνύει από τα τέλη του περασμένου έτους το ΓΕΣ, με σκοπό την διερεύνηση των υφισταμένων επιλογών με βάση τεχνικά – τεχνολογικά – εφοδιαστικά χαρακτηριστικά, γι’ αυτό και το θέμα έχει ανατεθεί στον Γ΄ Κλάδο (αρμοδιότητος Διοικητικής Μερίμνης).
  Από τον Οκτώβριο του 2019 συγκεκριμένα, εστάλη Επιστολή Ενδιαφέροντος (RFI) σε τέσσερις κύριους κατασκευαστές τυφεκίων: την βελγική FN Herstal, την ελβετική SIG, την ισραηλινή IWI και την αμερικανική Barrett Firearms.
  Ταυτοχρόνως, έχει αποσταλεί σχετικό αίτημα μέσω των ΑΚΑΜ στον Στρατό των ΗΠΑ και τον Γερμανικό Στρατό, για ενημέρωση επί εξελίξεων στον συγκεκριμένο τομέα.
  Το “ξαφνικό” ενδιαφέρον του ΓΕΣ για νέο τυφέκιο και πιστόλι, δεν προέκυψε από κάποια συνήθη διαδικασία ωριμάνσεως επιτελικών μελετών αλλά από το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας μετά την αλλαγή κυβερνήσεως, να διερευνηθούν οι δυνατότητες δρομολογήσεως κάποιων εξοπλιστικών προγραμμάτων στα οποία μπορεί να τεθεί η σφραγίδα του “εθνικού” προϊόντος. Η πρωτοβουλία δεν μπορεί παρά να κριθεί ως θετική επί της αρχής, είναι σαφές όμως ότι μία σύμβαση με ξένο κατασκευαστή για την συμπαραγωγή ενός προϊόντος όπως ένα τυφέκιο, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι το καθιστά “εθνικό” καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Το σχέδιο του τυφεκίου παραμένει ξένο και το αγοράζεις. Το G3 είναι σχέδιο της γερμανικής Heckler & Koch και παρά την παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων από την ΕΒΟ (νυν ΕΑΣ) δεν τόλμησε ποτέ κανείς στο εσωτερικό να το αποκαλέσει “εθνικό τυφέκιο”, για αυτονόητους λόγους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καμμένος για Τουρκία: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η χρήση ανθρώπων σαν πυρομαχικά βιολογικού πολέμου».
  Πριν από λίγο στο twitter ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ζήτησε ενημέρωση όλων των διεθνών οργανισμών για τις προκλήσεις των Τούρκων σχετικά με το ζήτημα των αλλοδαπών και τον κορωνοϊό.
  Η τουρκική χρησιμοποιεί ανθρώπους που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό, ως “όπλο” εναντίον της Ελλάδας.
  Υπάρχουν στοιχεία για συγκέντρωση παράνομων μεταναστών που είναι θετικοί στον κορονοϊό, στα παράλια απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο.
  Υπάρχουν φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με τουρκικού οικίσκους κατασκευάζει ο Κούλης το νέο κέντρο για τους λαθρομετανάστες στη Σάμο!
   Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών στην περιοχή Ζερβού και από αυτά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μάλλον εμείς τους πληρώνουμε τα καύσιμα για να πετάνε πάνω από τα νησιά μας και τον Έβρο.
   Γιατί οι οικίσκοι που τοποθετήθηκαν είναι της... τουρκικής εταιρίας ALTAN που αγοράστηκαν και εγκαθίστανται στην Σάμο, ένα από τα νησιά που δέχονται πίεση και από το μεταναστευτικό και από τις τουρκικές υπερπτήσεις.
   Δηλαδή με χρήματα δικά μας οι Τούρκοι εισπράτουν φόρους και το τουρκικό κράτος πληρώνει τα καύσιμα στα F-16 όταν κάνουν υπερπτήσεις στο Αιγαίο και τον Έβρο;
   Οι περισσότεροι οικίσκοι έχουν τοποθετηθεί εντός της νέας δομής, ενώ υπάρχουν και αρκετοί, που βρίσκονται εκτός του χώρου του ΚΥΤ.
   Η αποκάλυψη έρχεται από το blog aegaio.blogspot.com το οποίο δημοσιεύει φωτογραφίες από τους οικίσκους που αγοράστηκαν από την Τουρκία για να χρησιμοποιηθούν στη νέα δομή μεταναστών που ανοίγει στο νησί.
   Η δομή θα μεγαλύτερη των 1.200 μεταναστών και μικρότερη των 5.000 όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός Γενοκτονίας, Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης .
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Ποιος ξευτιλισμένος (κυβέρνηση Κούλη – Σόρος – Ρότσιλντ) έβαλε τουρκικής κατασκευής οικίσκους στην κλειστή δομή της Σάμου;
   ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
   Πάει, αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία.
   Είδαμε και πάθαμε να πείσουμε -του Ερντογάν και του Σοϋλού βοηθούντων- τους πολιτικούς αυτής της δύσμοιρης χώρας, ότι η παράνομη είσοδος, υπό μορφή εισβολής και επιδρομής, αλλοδαπών, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα στην καταστροφή.
   Όταν επιτέλους το κατάλαβαν, αποφάσισαν, έστω και με τον λάθος τρόπο να κάνουν κλειστές δομές, για να μην… εξαφανίζονται εκείνοι των οποίων η αίτηση ασύλου δεν εγκρίνεται, για να τους επιστρέφουμε στην Τουρκία.
   Αντιπαρερχόμαστε την αθλιότητα της ακύρωσης του ελληνικού κράτους, με την απόφαση να γίνονται δεκτές αιτήσεις ασύλου για εκείνους που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα τον Μάρτιο, ενώ το ίδιο ελληνικό κράτος είχε αποφασίσει ότι όσοι εισέρχονται το Μάρτιο, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήσεως ασύλου.
   Το αντιπαρερχόμαστε, για να έλθουμε στα σημερινά.
   Όπως μας πληροφορούν φίλοι από τη Σάμο, στην κλειστή δομή που κατασκευάζεται εκεί, ο εργολάβος, που ανέλαβε το έργο πιθανόν χωρίς διαγωνισμό, με απ’ ευθείας ανάθεση, φρόντισε να αγοράσει από την Τουρκία προκατασκευσασμένους οικίσκους.
   Και καλά, ο εργολάβος μπορεί να μην ήξερε τι έκανε, γιατί ως γνωστόν, το χρήμα, θολώνει και το νου ενώ αμβλύνει και την εθνική συνείδηση.
   Ο αρμόδιος πολιτικός, δεν είχε την πρόνοια να βάλει έναν όρο τουλάχιστον τα υλικά και οι οικίσκοι να είναι ελληνικοί, για να βρουν δουλειά και οι Έλληνες εργάτες και σίγουρα να μην είναι από την Τουρκία, η οποία μας στέλνει με κρατικό σχέδιο τους αλλοδαπούς, για να καταστρέψει τη χώρα;
   Οι πολιτικοί έχουν σπάσει όλα τα κοντέρ της αθλιότητας και εξευτελισμού, ειδικά εκείνοι που έκαναν προεκλογική εκστρατεία και έβαζαν μέσα στα ψηφοδέλτια χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, μερικά από τα οποία, μάλιστα, τα ξέχασαν κάτι γεράκοι, και τα βρήκαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.
   Μήπως με τους τουρκικούς οικίσκους θέλουν να βγάλουν εκείνη τη ζημιά και να κονομήσουν κι άλλη πενηντάρικα για τις επόμενες εκλογές;
   Την επόμενη φορά θα γίνουμε και λίγο πιο συγκεκριμένμοι.
   Ως πότε οι πολιτικοί θα εξευτελίζουν και θα καταστρέφουν την Ελλάδα;
   Παλαιότερα είχαμε φτάσει στο σημείο οι ελληνικές στρατιωτικές φόρμες να φέρουν στη «νούγια» το made in turkey. Απέξω δηλαδή η ελληνική σημαία και από μέσα η ... τούρκικη.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Αναφέρθηκε ότι ο Ερντογάν κρατάει τους υγιείς λαθρομετανάστες, για να τους σφάξει για εμπόριο οργάνων σώματος, και ξεχωρίζει όσους έχουν Κορωνοϊό, τους οποίους τους στέλνει στον Κούλη, Σόρος και Σία…
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. 12 Απριλίου 1948 Τα ξημερώματα πολυμελής συμμορία, ώπλισμένη διά βαρέων οπλών επετέθη κατά του Σ. Χ. Μάνης Διδυμοτείχου .Οι συμμορίτες είσδύσαντες είς τό χωρίον στρατολόγησαν βιαίως 7 άνδρας και 3 γυναίκας και άφήρεσαν τρόφιμα. Απώλειαι ήμετέρων ούδεμία. Περί ώραν 18,00' έφιππος συμμορία επιδραμουσα είς τήν περιοχήν Έρετρείας Φαρσάλων διήρπασεν 5 κτήνη, είδη ιματισμού και τρόφιμα και απήγαγε 15 άτομα. Δύναμις τής Χωροφυλακής και ΜΑΥ συμπλακείσα μετά τής συμμορίας, άπηλευθέρωσε τους άρπαγέντας πλήν 2. Περί ώραν 21,30' 200μελής συμμορία έπετέθη διά βαρέων οπλών κατά τής Ζαγοράς Βόλου, υπερασπιζομένης υπό Λόχου Χωροφυλακής. Ή έπίθεσις διήρκεσε μέχρις τής 04,30' ώρας τής επομένης, άποκρουσθεΐσα υπό τών ήμετέρων. Έξ άκραίων οικιών τής κωμοπόλεως άπήχθησαν υπό τών συμμοριτών 20 άτομα, έξ ών άπηλευθερώθησαν υπό τών ήμετέρων 10. Απώλειες συμμοριτών νεκροί 10, έν οις και ο Διοικητής συμμοριακού συγκροτήματος Καραγιάννης•ή Καπετάν Κόζιακας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 12 Απριλίου 1949. Κ]Σ επέδραμαν κατά του χωρίου Πετράδες Διδυμοτείχου και στρατολόγησαν βιαίως 15 άτομα. Εφόνευσαν έναν που αποπειράθηκε να δραπετεύσει.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΡΟΝ RX-4 ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΥΡΟΥ ΥΑΚΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.
  Με τεχνολογίες αιχμής, που αξιοποιούν τις σημαντικές καινοτομίες και ερευνητικά αποτελέσματα, τα οποία παράγονται στο εργαστήριο και με εμβληματικό στόχο την παραμονή των λαμπρών μυαλών στην Ελλάδα, αλλά και τον επαναπατρισμό -μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας- νέων επιστημόνων, που έφυγαν από τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μπαίνει δυναμικά στην κούρσα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs) και καθίσταται σημείο αναφοράς για την Ελλάδα στον πιο δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο της αεροναυπηγικής βιομηχανίας.
  Η ΕΞΕΛΙΞΗ: ο Κούλης, ο Δένδιας, ο Παναγιωτόπουλος θα ρωτήσουν την Πρεσβεία τι να κάνουν. Η Πρεσβεία θα απαντήσει ότι δεν είναι καλά κατασκευασμένα, θα σας πουλήσουμε πολύ καλά δικά μας, με 15% μίζα. Αφήστε τα αυτά. Τις επόμενες ημέρες "αναρχικοί" της 18ης Νοέμβρη θα μπουν στο εργαστήριο του Καθηγητή Κύρου Υάκινθου και θα τα σπάσουν όλα, με συνθήματα: "Οχι στον πόλεμο", "έξω οι νεοναζί της Σιδερένιας Αυγής", "οι τούρκοι είναι αδέλφια μας", "κάτω οι Κούρδοι" κ.λ.π.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ (Ο ΙΔΙΟΣ) ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ;
  Ο Προφήτης Μωάμεθ έχει ρητώς απαγορεύσει σε μουσουλμάνο πιστό ή σε μουσουλμάνο θρησκευτικό ηγέτη να βεβηλώσει ή να μετατρέψει χριστιανική Εκκλησία από ναό της χριστιανικής πίστης σε κάτι άλλο. Ούτε ένα κερί δεν μπορεί να πάρει μουσουλμάνος με κακή πρόθεση από χριστιανική Εκκλησία. Και αν το κάνει, παραβιάζει τους κανόνες του Μωάμεθ, όπως οι Κανόνες του Προφήτη περιγράφουν. Ιστορικά, δεν υπήρξε ποτέ θρησκευτικός ηγέτης, οποιασδήποτε θρησκείας, που να αμφισβήτησε το γεγονός ότι η Μεγάλη Εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη είναι χριστιανικός ναός. Ποτέ. Κανείς.
  Και πράγματι, όταν το 2010, ο Αλί Μπαρντάκογλου, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ρωτήθηκε δημόσια, τι είναι η Αγία Σοφία, απάντησε επίσημα. «Η Αγία Σοφία είναι χριστιανική εκκλησία».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. 12 Απριλίου 1204. Η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Λατίνους.
  Η 12η Απριλίου του 1204 ήταν Δευτέρα, όταν έπεσε η Βασιλεύουσα. Τον Μάρτιο του 1204 έγινε η συνθήκη διαμελισμού της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μεταξύ Βενετίας και Φράγκων.
  Επιτροπή Βενετών και Γάλλων, θα εξέλεγε εκείνον που, κατά τη γνώμη τους, θα κυβερνούσε καλύτερα τη χώρα "προς δόξαν του Θεού, της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας και της Αυτοκρατορίας".
  Μετά την προσυπογραφή των όρων της συμφωνίας, άρχισαν συνδυασμένες επιθέσεις κατά των τειχών της Κων/λης.
  Η πρώτη επίθεση, της 9ης Απριλίου 1204, εναντίον του θαλάσσιου τείχους αποκρούστηκε.
  Την παραμονή της τελικής εφόδου οι Λατίνοι επίσκοποι, κήρυσσαν «Τζιχάντ», γιατί ο Μούρτζουφλος ήταν προδότης, δολοφόνος και πιο άνομος από τον Ιούδα, ότι οι Έλληνες είχαν παρακούσει τη Ρώμη, ήταν ένοχοι για το σχίσμα, αρνούμενοι να αναγνωρίσουν την παπική πρωτοκαθεδρία και ότι ο Ιννοκέντιος επιθυμούσε την ένωση των δύο Εκκλησιών.
  Στις 12 Απριλίου, η επίθεση επαναλήφθηκε στο Κεράτιο τείχος.
  Οι Ενετοί, δένοντας τις γαλέρες τους ανά δύο, τις είχαν υπερυψώσει με ξύλινες κατασκευές οδηγώντας τις γεμάτες στρατό κατά των πύργων.
  Μετά από σκληρή μάχη, το απόγευμα κατόρθωσαν να καταλάβουν δύο πύργους και τρεις πύλες από όπου άρχιζαν να εισχωρούν στην πόλη, δημιουργώντας προγεφύρωμα στο εσωτερικό της.
  Ο Μούρτζουφλος και πολλοί ευγενείς εγκατέλειψαν την πόλη από χερσαίες πύλες προς τη Θράκη.
  Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί τους, συμπεριλαμβανομένων και των Βαράγγων, κατέθεσαν τα όπλα λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις προσωπικής ασφαλείας.
  Οι Ιταλοί έποικοι της Πόλης, που είχαν εκδιωχθεί, εκμεταλλεύτηκαν την είσοδο των φίλων τους και προέβησαν σε αντίποινα κατά του πληθυσμού για την απέλασή τους.
  Οι «Τζιχαντιστές», πυρπόλησαν το τμήμα της πόλης ανάμεσα στη Μονή Ευεργέτιδος και τη συνοικία Δρουγγάριο.
  Η πυρκαγιά διήρκεσε από τη νύχτα μέχρι το επόμενο βράδυ. Το αυτοκρατορικό ανάκτορο των Βλαχερνών λεηλατήθηκε .Ιππότες, και Ενετοί ναύτες ανταγωνίζονταν στη λεηλασία σπιτιών και εκκλησιών. Οι Εκκλησίες και τα μοναστήρια ήταν τα πρώτα που λεηλατήθηκαν.
  Οι Σταυροφόροι τοποθετούσαν άμφια των ιερέων στις ράχες των αλόγων τους. Οι εικόνες θρυμματίζονταν.
  Τα δισκοπότηρα απογυμνώθηκαν από πολύτιμους λίθους και μεταβλήθηκαν σε κρασοπότηρα. Τα καλύμματα των Αγίων Τραπεζών και τα χρυσοκέντητα, διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους παραπετάσματα αφαιρέθηκαν, τεμαχίστηκαν και διαμοιράστηκαν.
  Οι Άγιες Τράπεζες της Αγίας Σοφίας, τεμαχίστηκαν, προκειμένου να αρπάξουν οι Σταυροφόροι τα πολύτιμα υλικά. Άλογα και μουλάρια οδηγήθηκαν στο Ναό για να μεταφέρουν φορτία ιερών σκευών, χρυσών και αργυρών πλακών του θρόνου, αμβώνων, θυρών και διακοσμήσεων.
  Την τρίτη ημέρα εκδόθηκε διαταγή για την προστασία των γυναικών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...