Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ: «ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ».

ΔΕΝΔΙΑΣ: «ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ»!


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ. Κρίσιμη είναι πλέον η εθνική ανάγκη να δοθεί στην δημοσιότητα το περιεχόμενο των τριών διαβημάτων Ελλάδας και Τουρκίας αναφορικά με το επεισόδιο στον Έβρο, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να καταλογιστούν, αν υπάρχουν, ευθύνες.
Εν προκειμένω έχουμε απώλεια εθνικού εδάφους ανάλογη με αυτήν που είχαμε στα Ίμια. Οι πολίτες θέλουν και πρέπει να γνωρίζουν τι ακριβώς έγινε στην περιοχή Μελισσοκομείο στις Φέρες.
Ο πρωθυπουργός Κ.Μητοσοτάκης και ο υπουργός των Εξωτερικών Ν.Δένδιας διατείνονται από χθες, ότι έστειλαν διάβημα λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης τουρκικών δυνάμεων στην άλλη πλευρά (την τουρκική) των συνόρων, κάτι που σημαίνει ότι βρεθήκαμε, ένα βήμα πριν από τον πόλεμο και αυτό από μόνο του είναι απείρως σοβαρότερο από το επεισόδιο που συνέβη.


Βέβαια αυτή η θεωρία της «μεγάλης συγκέντρωσης τουρκικών δυνάμεων» ανακαλύφθηκε 5 μέρες μετά την αποκάλυψη του ΥΠΕΞ Ν.Δένδια ότι υπήρχε επεισόδιο στον Έβρο και ότι «δεν ήθελε να δώσει έκταση σε αυτό το επεισόδιο, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με μια σύμμαχο χώρα» και εν συνεχεία ακολούθησε το διάβημα από την ελληνική πλευρά.

Τώρα λένε ότι το διάβημα έγινε λόγω της συγκέντρωσης των τουρκικών δυνάμεων. 

Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης είναι αληθείς, αλλά εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα οφείλει απέναντι στους Έλληνες πολίτες να αποδείξει ότι αυτοί οι εντελώς αντίθετοι νυν ισχυρισμοί σε σχέση με αυτούς που διατύπωνε ο ΥΠΕΞ προ πενθημέρου, είναι αληθινοί και έχουν βάση.


Κι ο μοναδικός τρόπος να συμβεί αυτό είναι:

Α) Να δοθούν στην δημοσιότητα τα κείμενα των τριών διαβημάτων. 
Έστω να δοθούν τα κείμενα των εκατέρωθεν διαβημάτων στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία τι ακριβώς συνέβη και ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα.

Έτσι η αλλιώς το περιεχόμενο των διαβημάτων θα βρεθεί και οι ευθύνες θα αποδοθούν κάποια στιγμή, ακόμα και αν περάσει καιρός καθώς λογικό είναι κάποια στιγμή να υπάρξει κυβερνητική εναλλαγή και ένα άλλο κυβερνών σχήμα να διαδεχθεί τη ΝΔ και να έχει πρόσβαση στο αρχείο του ΥΠΕΞ.
Άρα δεν θα μείνει τίποτα κρυφό.


Β) Να γίνει αυτό που ζήτησε χθες το pronews.gr : Nα δοθούν στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την περιοχή Μελισσοκομείο με Έλληνες στρατιώτες και την Ελληνική Σημαία «καρφωμένη» στο έδαφος.
Αφού διατείνονται ότι δεν έχει «γκριζαριστεί» κατά το πρότυπο των Ιμίων η συγκεκριμένη έκταση στον Έβρο, τότε το πιο απλό, το πιο εύκολο είναι να υπάρξουν σημερινές φωτογραφίες που να απεικονίζουν την απόδειξη της ελληνικής κυριαρχίας και όχι την παραίτηση από αυτήν.

Όλα τ'αλλα αποτελούν «αερολογίες» και ενισχύουν την άποψη ότι έχουμε νέα απώλεια εθνικού εδάφους, την πρώτη μετά από τα Ίμια.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

19 σχόλια :

 1. Δένδιας: «δεν ήθελα να δώσω έκταση σε αυτό το επεισόδιο, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με μια σύμμαχο χώρα»…
  Βρίσκεις τον γείτονα να βιάζει τη γυναίκα σου μέσα στο ίδιο σου το σπίτι και το ανέχεσαι, για να μην δώσεις έκταση και έρθεις σε αντιπαράθεση με το γείτονα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ, Όλο το χρονικό των γεγονότων στον Έβρο.
   Τα έργα για τη χάραξη του νέου φράχτη που προτίθεται να κατασκευάσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον Εβρο υπήρξαν αφορμή για το θέμα που έχει ανακύψει στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας. Οπως περιγράφουν στην «Κ» καλά ενημερωμένες πηγές, το πρωί του Σαββάτου 9 Μαΐου συνεργεία του Στρατού Ξηράς και στελέχη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (ΓΥΣ) ξεκίνησαν να εκχερσώνουν μια πυκνόφυτη έκταση στο νότιο άκρο του προγεφυρώματος Φερών για να χαράξουν τη διαδρομή του νέου φράχτη.
   Οι Τούρκοι αντέδρασαν τέσσερις ημέρες αργότερα και ενώ τα έργα του Στρατού Ξηράς στο σημείο είχαν προχωρήσει. Στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ 12 και 13 Μαΐου μια μεικτή ομάδα Τούρκων στρατιωτικών και αστυνομικών πήγαν στο σημείο που θεωρούν τουρκικό έδαφος και άναψαν φωτιές για να κάνουν εμφανή την παρουσία τους.
   Τα στελέχη του Στρατού και της Αστυνομίας αντιλήφθηκαν και κατέγραψαν τις κινήσεις τους ωστόσο, κατόπιν συνεννοήσεων, αποφασίστηκε να τηρήσουν στάση αναμονής. Πηγή με γνώση όσων εκτυλίχθηκαν στην περιοχή περιγράφει στην «Κ» ότι «οι 12-14 Τούρκοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί που ήταν παρόντες δεν προχώρησαν σε κάποια επιθετική ενέργεια που να υποδηλώνει ότι είχαν στόχο να κλιμακώσουν». Την Τετάρτη 13 Μαΐου έστησαν μια σκηνή στην όχθη μιας μικρής λίμνης που βρίσκεται στο σημείο και έκτοτε παραμένουν εκεί.
   Τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν, Ελλάδα και Τουρκία ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους στο σημείο, δίχως πάντως να υπάρξει κάποιο «θερμό» επεισόδιο. Χθες, μπροστά και γύρω από την τουρκική σκηνή βρίσκονταν 10-12 στελέχη της Polis Ozel Harekat των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, ενώ σε αποκλιμάκωση προχώρησε και η ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τις 13 Μαΐου μέχρι σήμερα υπήρξε επαφή ανάμεσα στις Γεωγραφικές Υπηρεσίες του ελληνικού και του τουρκικού στρατού προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα που ανέκυψε με τον ακριβή προσδιορισμό του συνόρου στο συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η λύση θα δοθεί σε διπλωματικό – πολιτικό επίπεδο.
   Πάντως, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν μιλώντας χθες στην «Κ» ότι η μελέτη για την κατασκευή του νέου φράχτη προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Μάλιστα, τεχνικά κλιμάκια πήραν πρόσφατα δείγμα εδάφους προκειμένου να ελεγχθεί εάν στα σημεία όπου έχει γίνει η χάραξη δύναται να ανεγερθεί φράχτης ή όχι.
   Η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα και αμέσως μετά θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου. Μάλιστα, πρόσφατα κατατέθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η οποία αναθέτει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «τη διαδικασία ανάθεσης και εκτέλεσης του έργου ανεξαρτήτως προϋπολογισμού δαπάνης και κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης εθνικής, γενικής ή ειδικής διάταξης».
   Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, ο φράχτης θα έχει συνολικό μήκος 26 χιλιόμετρα και θα κατασκευαστεί σε τρία σημεία των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων, το «Πέταλο», το Προγεφύρωμα Φερών και το Προγεφύρωμα της Εγνατίας.
   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: H δειλία, ο γραικυλισμός και η άρνηση υπεράσπισης του εθνικού εδάφους από το άθλιο ελληνόφωνο κομματικό σύστημα ονομάζονται "αποκλιμάκωση" στη διάλεκτο της προπαγάνδας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Ένταση στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών για τον Έβρο: «Δώστε άμεσα τα διαβήματα στην δημοσιότητα!»
   «Έγιναν δύο διαβήματα για ένα μή γεγονός;»

   Ανέβηκαν οι τόνοι στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων καθώς η αντιπολίτευση επιτέθηκε στην κυβέρνηση και ζήτησε να δοθούν τα διαβήματα στην δημοσιότητα κάτι που έχει ζητήσει και το pronews.gr
   Ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υποβάθμισαν το ζήτημα, και μίλησαν για... κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων το τελευταίο διάστημα.
   Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι το θέμα στον Έβρο είναι «ανάξιο λόγου» και επέμεινε ότι πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι η συνέχιση των εργασιών κατασκευής του φράχτη.
   «Δεν επιτρέψαμε απώλεια εθνικού εδάφους» φέρεται να τόνισε, από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος σχολιάζοντας, στη συνέχεια, την τελευταία ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε, ότι ο ισχυρισμός της Άγκυρας πως παραβιάστηκε έδαφος της είναι ανακριβής. Την ίδια ώρα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος υποστήριξε ενώπιον της επιτροπής ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση, ακόμη και επεισόδια στρατιωτικής υφής.
   Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρουγκαλος ακούγοντας τις τοποθετήσεις των υπουργών αντέδρασε λέγοντας «πώς είναι δυνατόν να γίνονται δύο διαβήματα για ένα μη γεγονός».
   Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε ξανά να δοθούν τα διαβήματα του ΥΠΕΞ στη δημοσιότητα.
   Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος διαβεβαίωσε τα μέλη της επιτροπής ότι πέραν της διαχείρισης του προσφυγικού οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση ακόμη και ενός επεισοδίου στρατιωτικής υφής.
   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: δήλωση του Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρου (νυν αρχηγού ΓΕΕΘΑ) τον Δεκέμβριο του 2019 (όταν ήταν ακόμα διοικητής της 1ης Στρατιάς) για τα σκυλιά στη γειτονιά μας που φωνάζουν χωρίς να δαγκώνουν... Δυστυχώς στρατηγέ τα «σκυλιά» αλυχτάν στη Θράκη και μείς πετάμε «χαρταετό».
   "Την ίδια ώρα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος υποστήριξε ενώπιον της επιτροπής ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση, ακόμη και επεισόδια στρατιωτικής υφής." - Τι εννοεί "ακόμη" ο ποιητής; Το πρωτεύον δεν είναι αυτό; Έχει ξεφύγει η κατάσταση το ανώμαλο έγινε φυσιολογικό, το να πολεμάει ο στρατός είναι η εξαίρεση.
   Όταν αύριο βγει στην σύνταξη θα λέει και αυτός ότι έπρεπε να χτυπήσουμε κλπ κλπ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Παραιτήθηκε από την επιτροπή «Ελλάδα 2021» η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου: «Αποχρωματίζουν την ελληνική ιστορία».
   Παραιτήθηκε η διακεκριμένη ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου, που έχει συσταθεί με σκοπό τον συντονισμό και τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την απελευθέρωση της χώρας από τον τουρκικό ζυγό.
   Οι απανωτές εξοργιστικές δημοσιεύσεις από την επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου «Ελλάδα 2021», έχουν οδηγήσει κάποια μέλη της επιτροπής σε παραίτηση, καθώς θεωρούν πως η επιτροπή δεν έχει εθνικό προσανατολισμό και υπάρχει μια τάση «αποχρωματοποίησης της Ιστορίας» και «τουδετερόπατρίας» στον εορτασμό!
   Αλγεινή εντύπωση προκαλεί πως στον εορτασμό στο έβλημα δεν υπάρχει η Σημαία! Γιατί άραγε; Για να μην «προσβάλλονται» οι νέου τύπου «Έλληνες» άλλου θρησκεύματος; Η Σημαία καταρχάς είναι πρωτίστως εθνικό σύμβολο και έτσι πρέπει να είναι αποδεκτή από άπαντες.
   Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία» η κ. Ευθυμίου αποχώρησε από την επιτροπή μέσω ευγενικής επιστολής της προς την κ. Αγγελοπούλου, αμέσως μετά τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του Αριστείδη Χατζή για τον Ιωάννη Καποδίστρια που ξεσήκωσαν σάλο.
   Να σημειωθεί ότι η παραίτηση της κ. Ευθυμίου έγινε πριν τις χθεσινές αντιδράσεις που προκάλεσε νεώτερο κείμενο του Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη - που κρίθηκε από πολλούς προσβλητικό για τον ήρωα της Επανάστασης με αποτέλεσμα η Επιτροπή να το αποσύρει βιαστικά.
   Η Μαρία Ευθυμίου είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους, το όνομα της οποίας, μάλιστα, είχε ακουστεί μεταξύ εκείνων που σκεφτόταν προ μηνών ο πρωθυπουργός ως πιθανή υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
   Η «Εστία» αναφέρει πως βασικοί λόγοι που ώθησαν την κ. Ευθυμίου στην απόφασή της αυτή είναι η τάση ουδετεροπατρίας που διακατέχει τον εορτασμό -«δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημά του»- και ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή.
   Η ιστορικός, το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 είχε διαμαρτυρηθεί μαζί με άλλους καθηγητές και φοιτητές της φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ για την κατάληψη της σχολής και τη διακοπή των μαθημάτων.
   Σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Ιανουάριο του 2018, ανέπτυξε τους προβληματισμούς της για το μέλλον τη χώρας και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα, ενώ υποστήριξε πως τα ελληνικά πανεπιστήμια, εδώ και δεκαετίες, έχουν μεταβληθεί σε χώρους ανομίας και βαρβαρότητας, με αποτέλεσμα να απειληθεί από αναρχική ομάδα η οποία απείλησε την κ. Ευθυμίου ότι «θα τους βρει απέναντί της» καταλογίζοντάς της ιδεολογική μεροληψία. Η ίδια απάντησε πως δεν την φοβίζουν οι απειλές συνεχίζοντας κανονικά το έργο και τις διδασκαλίες της.
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
  4. ΠΡΟΤΑΣΗ: Ο βρωμερός Κούλης ας αλλάξει τον τίτλο σε: "Τουρκία 2021 - Μια κωμική προσέγγιση στην δήθεν επανάσταση των γκιαούρηδων".
   Η μοναδική χώρα στον πλανήτη, που οι πολιτικές και ακαδημαϊκές ελίτ δεν δέχονται την ύπαρξη του Έθνους της. Κι επίσημα πλέον δια στόματος «πρωθυπουργού» (Κούλης: "το 1821 συγκροτήσαμε έθνος).

   Ο μεγάλος Μακεδόνας λόγιος Αναστάσιος Μιχαήλ από την Νάουσα, έγραψε και παρουσίασε, το 1705 παρακαλώ, (εν μέσω βαθιάς τουρκοκρατίας, 115 χρόνια πριν την Επανάσταση και 70 χρόνια πριν τον Διαφωτισμό) στην Ακαδημία του Βρανδεμβούργου (σημερινού Βερολίνου), την μελέτη « Περί Ελληνισμού».. Έτσι για να δούμε ποιοι Έλληνες "δεν υπήρχαν πριν το 1821", Κούλη και Τσίπρα.

   Υπάρχει μάλιστα χαρακτηριστικά μια σκηνή, στην οποια οι Γερμανοί του λένε ότι "οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες".
   Και δίνει την επική και αποστομωτική απάντηση ο Αναστάσιος Μιχαήλ: «όλοι εσείς εδώ πέρα, έχετε την εντύπωση ότι Αρχαία Ελλάδα ήταν μοναχά η Αθήνα. Όμως σύμφωνα με την ιστορία του Έθνους μου, οι γενάρχες των Ελλήνων ήταν ο Δευκαλίων και η Πύρρα, βασιλείς της Θεσσαλίας. Η Μακεδονία λοιπόν είναι πιο κοντά στην Θεσσαλία, από ότι είναι η Αθήνα».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  5. Ο Αναστάσιος Μιχαήλ γνωστός και ως Αναστάσιος ο Μακεδών ήταν Έλληνας λόγιος από τη Μακεδονία. Γεννήθηκε στη Νάουσα περίπου το 1675. Έμαθε τα πρώτα γράμματα στην πατρίδα του και στα Ιωάννινα, ενώ στις αρχές του 18ου αιώνα αποδήμησε στη Γερμανία για να τελειοποιήσει την μόρφωσή του. Περιήλθε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Αναγορεύτηκε μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Βραδεμβούργου (Βερολίνου) το 1709. Ήταν ο πρώτος Έλληνας που έγινε μέλος της. Είναι γνωστός από τον λόγο του "Περί Ελληνισμού" ο οποίος σώθηκε ελλιπής σε ένα μόνο αντίτυπο. Πρόκειται για λόγο που απευθυνόταν προς την Ακαδημία του Βερολίνου (Βραδεμβούργου) με σκοπό να δείξει στους τότε ανθελληνικούς κύκλους της Γερμανίας ότι υπήρχε συνέχεια της ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες του.

   Χαρίσης Πούλιος. Κατάλογος των εν τοις γράμμασι διαλαμψάντων Μακεδόνων από της καταλύσεως της βυζαντινής αυτοκρατορίας μέχρι της εθνεγερσίας. σελ. 170.

   Μηνάογλου Χαράλαμπος, "Ο Αναστάσιος Μιχαήλ ο Μακεδών και ο λόγος περί ελληνισμού", Εναλλακτικές Εκδόσεις, Αθήνα, 2013
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  6. ΔΙΑΒΑΣΕ ΒΡΩΜΕΡΕ ΚΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ «ΤΟΥΡΚΙΑ 1821», ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ.
   ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΤΟ 1705 ΠΑΡΑΚΑΛΩ:
   «Οι Έλληνες έφτασαν να κατέχουν κάποτε ολόκληρο τον κόσμο και τα βάρβαρα έθνη. Στην Μικρά Ασία και ιδίως στον Πόντο, η χρήση των τουρκικών είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Παρότι οι Έλληνες είναι υπόδουλοι, κανείς όμως ξένος κυρίαρχος δεν θα μπορέσει να τους εκβαρβαρώσει».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  7. ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ: «ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ».
   Την έντονη δυσφορία της για την αντιμετώπιση του Μακεδονικού ζητήματος και τις προεκλογικές του υποσχέσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει σε επιστολή της η «Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδας».
   Τα μέλη της Ένωσης με ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητούν την «αλλαγή της υποχωρητικής και άτολμης τακτικής σας στο Μακεδονικό Ζήτημα που δεν υπερασπίζεται τον Μακεδονικό Ελληνισμό και προσβάλλει την αξιοπρέπεια των Μακεδόνων και κατ’επέκταση όλων των Ελλήνων» και καταλήγει γράφοντας πως:
   «Κατακριτέος είναι όχι μόνον εκείνος που ψήφισε την «Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά και εκείνος ο οποίος την εφαρμόζει πιστά».
   Αναλυτικά η επιστολή της Παμμακεδονικής Ένωσης στον πρωθυπουργό:
   «Προς: Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδος
   ‘Ως Μακεδόνες Έλληνες, όπως όλος ο Ελληνισμός, επικροτήσαμε και πειθαρχήσαμε συνειδητά, στα πρωτόγνωρα περιοριστικά μέτρα που εξαγγείλατε λόγω κορωναϊού, γιατί με την «εμπειρία και γνώση» των χιλιάδων χρόνων συλλογικής κοινωνικής ζωής ως έθνους, καταλάβαμε την αναγκαιότητά τους για το ατομικό και συλλογικό καλό.
   Το κάναμε με την ίδια «εμπειρία και γνώση», με την οποία αντιδράσαμε στην ανιστόρητη και προδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών», και χαρακτηρίσαμε προδότες αυτούς που την υπέγραψαν, γιατί καταλάβαμε πόσο επιζήμια ήταν για τον Ελληνισμό.
   (Μόνον ως προδοσία μπορεί να χαρακτηριστεί η νομική αναγνώριση από Έλληνες νεοσύστατου κράτους με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και αντίστοιχης «Μακεδονικής γλώσσας» και «Μακεδονικής εθνότητας», μέσω της «Συμφωνίας των Πρεσπών»)
   Με ανησυχία, όμως, παρακολουθούμε την αθέτηση της προεκλογικής σας δέσμευσης ότι θα αντιδράσετε στην νομιμοποίηση, έστω, «Μακεδονικής γλώσσας» και «Μακεδονικής εθνότητας» μέσω της ενταξιακής πορείας του γειτονικού κράτους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
   Με αγανάκτηση, διαβάζουμε την απόφαση της κυβέρνησής σας και την δική σας προσωπικά, για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, την οποία εσείς ο ίδιος, επανειλημμένα προεκλογικά, έχετε χαρακτηρίσει επιζήμια για τα Ελληνικά συμφέροντα.
   Η ώρα της αλήθειας όμως έφθασε. Πολύ πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την γειτονική χώρα. Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, συνεπής στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Βουλγάρων, αντιτίθεται σθεναρά στην ύπαρξη «Μακεδονικής γλώσσας».
   Εσείς και η κυβέρνησή σας όχι μόνον δεν εναντιώνεστε, για να διεκδικήστε τα συμφέροντα των Ελλήνων, αλλά επικροτείτε τις εις βάρος μας εξελίξεις.
   Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωναϊού δεν σας απαλλάσσει από τις ευθύνες σας στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Κατακριτέος είναι όχι μόνον εκείνος που ψήφισε την «Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά και εκείνος ο οποίος την εφαρμόζει πιστά.
   Επειδή δεν δεχθήκατε να συναντήσετε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας και των άλλων Παμμακεδονικών Ενώσεων των ομογενών σας απευθύνουμε αυτή την ανοικτή επιστολή με την οποία ζητούμε, την αλλαγή της υποχωρητικής και άτολμης τακτικής σας στο Μακεδονικό Ζήτημα που δεν υπερασπίζεται τον Μακεδονικό Ελληνισμό και προσβάλλει την αξιοπρέπεια των Μακεδόνων και κατ’επέκταση όλων των Ελλήνων.
   Θα είμαστε οι πρώτοι που θα επικροτήσουμε αυτή την αλλαγή. Θα είμαστε, όμως, σθεναροί επικριτές της συνέχισης αυτής της τακτικής, μέχρι την τελική δικαίωση του Ελληνισμού γιατί το Μακεδονικό Ζήτημα είναι υπόθεση όλου του Ελληνισμού και όχι μόνον του Μακεδονικού Ελληνισμού».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  8. Όποιος έχει εθνική συνείδηση και σέβεται τον εαυτό του, φεύγει από το Greece 2021 – Αρχή με την κ. Ευθυμίου.
   Είναι η πιο απροκάλυπτη, η πιο άγαρμπη επίθεση που έχει γίνει ποτέ εναντίον της ελληνικής ιστορίας, εναντίον του ίδιου του ελληνικού έθνους.
   Το “έργο” ξεκίνησε δεκαετίες τώρα και ένας εκ των εμφανών ενορχηστρωτών, είναι ο παρανόμως διορισθείς κ. Λιάκος.
   Γέμισαν με σχέδιο τις σχολές Ιστορίας των ελληνικών πανεπιστημίων με ανιστόρητους εθνομηδενιστές.
   Η νωθρότητα των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια, στα εγκλήματά τους, τους έδωσε την εντύπωση ότι είναι παντοδύναμοι.
   Γι’ αυτό και στελέχωσαν την Επιτροπή Greece 2021 με όλα τα λελούδια του εθνομηδενισμού.
   Τους προειδοποιήσαμε ότι αυτό δεν θα περάσει.
   Ότι θα αντιμετωπίσουν τη χλεύη των Ελλήνων πολιτών, που επιτέλους αφυπνίστηκαν.
   Δεν μας άκουσαν.
   Σήμερα μαθαίνουμε ότι η κυρία Ευθυμίου τους αποχαιρετά και φεύγει.
   Μια φιλική παραίνεση: Διαλύστε το μαγαζί και φύγετε όλοι.
   Αποτύχατε.
   Να συγκροτηθεί άλλη επιτροπή, στην οποία να συμμετέχουν οι απόγονοι των αγωνιστών του 1821 και των άλλων εθνικών αγώνων, μαζί με ιστορικούς και άλλους επιστήμονες που πρώτα και πάνω απ’ όλα, σέβονται τον εαυτό τους. Γιατί αν σέβονται τον εαυτό τους, τότε σέβονται και τους Έλληνες πολίτες και την Ιστορία τους.
   Σ.Κ.

   Διαγραφή
 2. Δένδιας: «Οι Τούρκοι «κινητοποιήθηκαν» εντός ελληνικού εδάφους για να εμποδίσουν την ανέγερση του φράχτη».

  Για ακόμη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν κατάφερε να κρύψει την αλήθεια από όσα έγιναν στον Έβρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Μελισοκομείο στις Φέρες.
  Μιλώντας κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να περάσει κάτω από το «ραντάρ» τι έγινε στον Έβρο, αλλά ανεπιτυχώς αφού άθελά του έδωσε μια σαφή εικόνα του τι έγινε:
  Τούρκοι στρατιώτες βρέθηκαν εντός ελληνικού εδάφους, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να τοποθετήσει τον φράχτη πιο πίσω, όπως είπε εχθές ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
  Επιχειρώντας να περιγράψει τα γεγονότα στις Φέρες ο υπουργός των Εξωτερικών, σε σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε ότι η Ελλάδα ξεκίνησε «προπαρασκευαστικές εργασίες» για την κατασκευή του Φράχτη «εντός της ελληνικής Επικράτειας», ειδοποιώντας παράλληλα την Τουρκία,
  Στην συνέχεια ανέφερε ότι υπήρξε «τουρκική κινητικότητα» (ή όπως αλλιώς λέμε τώρα τις κινήσεις τουρκικών δυνάμεων) και όπως είπε αυτολεξεί «σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες από πλευράς μας».
  Άλλο σημείο πλην αυτό που βρίσκεται εντός της ελληνικής Επικράτειας δεν μπορεί να υπάρχει βέβαια.
  Με το να πει «τουρκική κινητικότητα», (προσοχή εδώ) όχι πλησίον, ή δίπλα, ή κοντά, αλλά «σε σημείο που είχαν γίνει εργασίες», σημαίνει ότι η τουρκική κινητικότητα (sic) σημειώθηκε εντός ελληνικού εδάφους, αφού οι εργασίες έγιναν μόνο εντός ελληνικής Επικράτειας όπως είπε.
  Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να αναλύουμε κάθε λέξη, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ξεκαθαριστεί η αλήθεια του τι έγινε πραγματικά στον Έβρο.
  Η δήλωσή του
  Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στον Έβρο, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι αναφορές σε δήθεν κατάληψη εθνικού εδάφους που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αναπαρήχθησαν και σε έντυπα του ξένου Τύπου, είναι ψευδείς ειδήσεις οι οποίες δεν πρέπει να αναπαράγονται εννοώντας προφανώς από τα… ελληνικά ΜΜΕ.
  Επιχειρώντας να περιγράψει τι συνέβη στον Έβρο, ο κ. Δένδιας είπε πως η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες, για την ακρίβεια μετρήσεις και αποψιλώσεις για την κατασκευή, επέκταση και προέκταση του Φράκτη στον Έβρο, στην περιοχή Φερών, εντός της ελληνικής επικράτειας και προσέθεσε:
  «Η Τουρκία ζήτησε να μάθει, να ενημερωθεί, για τις συντεταγμένες της κατασκευής του Φράκτη αυτού.
  Στο αίτημα αυτό η Ελλάς απάντησε στην τουρκική πλευρά αρνητικά, λέγοντας ότι ο Φράκτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός του ελληνικού εδάφους και άρα δεν υφίσταται λόγος ενημέρωσης της τουρκικής πλευράς επί των στοιχείων τα οποία ζήτησαν.
  Σε συνέχεια κινητικότητας της τουρκικής πλευράς σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες από πλευράς μας, (σ.σ. δηλαδή εντός ελληνικού εδάφους!) επιδώσαμε νεότερη ρηματική διακοίνωση στον εδώ Τούρκο πρέσβη, ενώ τουρκική ανακοίνωση ισχυρίζεται την επομένη μέρα, ανακριβώς, ότι εμείς παραβιάσαμε τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας».
  Το γεγονός είναι πλέον αυταπόδεικτο: Υπήρξε τουρκική κατάληψη και ενέργεια εντός ελληνικού εδάφους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καθηγητής Γεωπολιτικής: Περικυκλωμένη η Τουρκία – Φοβάται την πανίσχυρη Ελλάδα.
  Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS FM, ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αιγίου, Πέτρος Σιούσιουρας, ανέφερε πως η Τουρκία είναι περικυκλωμένη και μάλιστα αυτή είναι που φοβάται την Ελλάδα.
  «Η Τουρκία είναι αυτή, που στην πραγματικότητα φοβάται την Ελλάδα και όχι το αντίθετο», επεσήμανε ο κ. Σιούσιουρας.
  Μάλιστα, αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο, υπογράμμισε ότι «δυστυχώς υπάρχει ένα θέμα επικοινωνιακό και ο φόβος τροφοδοτεί το φόβο.
  »Στον Έβρο λόγω του ποταμού δεν είναι επαρκώς καθορισμένα τα σύνορα.
  »Πέφτει η στάθμη και αναδύονται κάποιες νησίδες, που δεν υπάρχουν, όταν ανέβουν τα νερά.
  »Ανέβηκαν οι στρατοχωροφύλακες πάνω σε αυτή τη νησίδα.
  »Σε λίγο τα νερά θα την καλύψουν, είναι όντως fake news και είναι λάθος η δήλωση για ”λίγα μέτρα”».
  Κατά τον κ. Σιουσιούρα, υπάρχει ένα πρόβλημα στην Ελλάδα, το οποίο είναι πως «μιλάνε πολλοί και πολύ.
  »Ανακυκλώνονται στο εσωτερικό της Ελλάδας, ο φόβος φέρνει φόβο και φτάνουμε να λέμε πώς θα διαχειριστούμε μία κατάσταση.
  »Η Ελλάδα “τσιμπάει” πολύ στα επικοινωνιακά παιχνίδια της Τουρκίας» σημείωσε ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αιγίου.
  Αναφερόμενος στο ψευδομνημόνιο Άγκυρας – Τρίπολης, ο κ. Κιουσιούρας πρόσθεσε πως πρόκειται για «ένα ψευδομνημόνιο με τη Λιβύη, το οποίο θα καταρρεύσει από μόνο του» ενώ μάλιστα η Τουρκία το μετάνιωσε, ενώ είναι και «περικυκλωμένη».
  Τελος, ο κ. Σιούσιουρας χαρακτήρισε ως «απεγνωσμένη κατάσταση» αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία, ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «πανίσχυρο κράτος, με πανίσχυρη αεροπορία και στόλο» σημείωσε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μιχάλης Ιγνατίου: Η Τουρκία έχει εκπαιδεύσει ένα στρατό τζιχαντιστών που θέλει να τον περάσει από τον Έβρο
   Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει προς το παρόν για το εάν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρενέβη ή όχι στο ζήτημα που δημιούργησε η Τουρκία στον Έβρο, όπως ανέφερε στην ανταπόκρισή του από την Ουάσιγκτον ο Μιχάλης Ιγνατίου.

   Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του «Open Tv» και του «Έθνους», η εμπειρία σε ανάλογες περιπτώσεις αποδεικνύει ότι πάντα σπεύδουν αμέσως να πάρουν θέση οι Αμερικανοί.
   Αναφορικά με τη νέα τουρκική πρόκληση στον Έβρο, ο Μιχάλης Ιγνατίου σχολίασε ότι «πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα και δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του.

   »Η Τουρκία έχει στόχους και πάντα τους υλοποιεί ή προσπαθεί να τους υλοποιήσει.

   »Όσο θυμάμαι πως ξεκίνησε η υπόθεση των Ιμίων τόσο πιο πολύ προβληματίζομαι.

   »Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην κατασκευαστεί ο φράχτης στον Εβρο.

   »Ο φράχτης δεν τους επιτρέπει να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους εναντίον της Ελλάδας.

   »Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην κατασκευαστεί.

   »Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κατασκευάσει έναν φράχτη 30 χιλιομέτρων για να τελειώνει μια και καλή με την παράνομη μετανάστευση.

   »Άλλος ένας λόγος που η ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε αυτή την κίνηση είναι ότι γνωρίζει το σχέδιο των Τούρκων».

   «Όπως είδαμε τον Φεβρουάριο η Τουρκία χρησιμοποίησε τους “δυστυχισμένους” και “άμοιρους” μετανάστες να πάνε στην Ευρώπη.

   »Ανάμεσά τους η πλειοψηφία ήταν εξτρεμιστές που παρουσιάστηκαν ως μετανάστες.

   »Η Τουρκία έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και έχει σχηματίσει έναν στρατό τζιχαντιστών που χρησιμοποιεί στη Συρία και τη Λιβύη.

   »Ο φόβος της Αθήνας είναι να μην περάσουν αυτοί τα ελληνικά σύνορα.

   »Άλλο οι δυστυχισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες και άλλο αυτοί οι τύποι.

   »Είναι τζιχαντιστές, στην πλειοψηφία τους Σύροι και Αφγανοί.

   »Η Τουρκία έχει στον σχεδιασμό της να στείλει αρκετούς από αυτούς στον Έβρο και να τους χρησιμοποιήσει ως προγεφύρωμα στα σχέδιά της.

   »Μάλιστα η Άγκυρα βλέπει ως θρησκευτικό θέμα όλα όσα περιέγραψα.

   »Στην περίπτωσή της είναι “ακραία” ισλαμικό.

   »Πρόκειται για στρατηγικό σχεδιασμό. Δεν πρέπει να κατασκευαστεί ο φράχτης.

   »Εάν κατασκευαστεί τότε τα τουρκικά σχέδια πάνε περίπατο», ανέφερε ο Μιχάλης Ιγνατίου.
   https://www.tribune.gr/politics/news/article/668173/michalis-ignatioy-i-toyrkia-echei-ekpaideysei-ena-strato-tzichantiston-poy-thelei-na-ton-perasei-apo-ton-evro.html
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ; ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; Ν.Βούτσης: «Ο φράχτης στον Έβρο μπορεί και πρέπει να γίνει».
   Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αναγερθεί περαιτέρω τμήμα προστατευτικού φράχτη στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.
   «Ήδη υπάρχει ένας φράχτης 10 χιλιομέτρων. Τώρα θα προχωρήσει η δημιουργία ενός φράχτη μήκους 26 χιλιομέτρων. Ο φράχτης στον Έβρο μπορεί και πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα στο να υπάρχει φράχτης» σημείωσε ο κ.Βούτσης.
   Παράλληλα, αναφέρθηκε στα ζητήματα που δημιουργούνται από την ώθηση παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.
   «Υπάρχει σοβαρό ζήτημα όταν στη βάση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από τον Ερντογάν, υπάρχει η οπτική ότι γίνονται εισβολές και επιθέσεις λαθραίων. Ταυτόχρονα με την αυτονόητη φύλαξη των συνόρων και της εδαφικής μας κυριαρχίας, θα έπρεπε να υπάρχουν ανοιχτές οι δίοδοι που επιβάλλουν η Γενεύη και οι διεθνείς συνθήκες, για να μπορούν κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους, να υποβάλλουν τα χαρτιά τους για τη διαδικασία ασύλου. Εκεί είναι η σύγκρουση. Κατά πόσο θα είμαστε η ασπίδα της Ευρώπης αντί να κάνουμε τις διεθνείς ενέργειες που πρέπει για να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνο και μια σειρά αλλαγές που θα μας βγάλει από τα διλήμματα» υπογράμμισε.
   Σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στον Έβρο, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «στο θέμα του Έβρου ήταν συγκρατημένοι και συγκροτημένοι. Ποτέ δεν αναφέραμε περί κατάληψης ελληνικού εδάφους. Περιμέναμε και τοποθετηθήκαμε το Σάββατο, αφού είχε σπεύσει πρώτα σε εκπομπή ο κ. Δένδιας».
   Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, οι χθεσινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που άφησαν ανοικτό το θέμα της κινητικότητας των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή σε συνδυασμό με το ότι «ούτε στην απόρρητη κοινοβουλευτική συνεδρίαση μας έδωσαν τα δύο διαβήματα προς την τουρκική πλευρά», γεννά, όπως συμπλήρωσε «αμφισβητήσεις και αμφιβολίες σε ποιο έδαφος έγινε αυτή κινητικότητα των τουρκικών δυνάμεων. Πάνω σε αυτό υπήρχε αυστηρή θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ».
   Αναφορικά με το κοινωνικο-οικονομικό μοντέλο την επομένη της πανδημίας, ο κ. Βούτσης, τόνισε την ανάγκη για «ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα, της παρέμβασης του κράτους, της αλληλεγγύης, της στήριξης της υγειούς επιχειρηματικότητας, της στήριξης της εργασίας, αλλά και ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, που να θέτει ριζοσπαστικά αιτήματα, όπως εργασία για 30-35 ώρες, εβδομαδιαίως».
   «Να μη αξιοποιηθεί η κρίση υπέρ των ακραία νέοφιλευλεύθερων απόψεων που επιθυμούν ελαστικότητα, ευελιξία, τηλεργασία δίχως όρια» προσέθεσε.
   Ακόμα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν στηρίζει την εργασία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «προβαίνει σε εργοδοτικές μειώσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις, που είναι παλαιό αίτημα του ΣΕΒ, ενώ η εργασία δεν έχει κάτι να κερδίσει, και θα επιβαρυνθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία».
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
  3. ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΜΕ ΜΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΒΟΛΟΥΝ.
   Πρέσβης της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ: «Η Ευρώπη είναι γηρασμένη - Να δημιουργήσουμε μια περιφέρεια με την Αφρική».
   Μια μεγάλη περιφέρεια της Ευρώπης με την Αφρική και ότι η Τουρκία απλώς ψάχνει… θέση μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής ήταν ανάμεσα σε όσα ανέφερε ο πρέσβης της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Pantheon Sorbonne, Γιώργος Πρεβελάκης μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση την οποία οργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
   Χωρίς να γίνει σαφής στο τι ακριβώς εννοεί ο ομότιμος καθηγητής μίλησε για «γερασμένη Ευρώπη» και «πληθυσμιακά ενεργή και σε σημείο έκρηξης Αφρική», λέγοντας για μια μεγάλη περιφέρεια η οποία όμως δεν μας είπε τι θα κάνει;
   Θα λύσει έτσι η Ευρώπη το δημογραφικό της πρόβλημα;
   «Τέτοιου είδους πανδημίες έχουν προκαλέσει σημαντικές πολιτικές αλλαγές», ανέφερε ο Πρεβελάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι η πανδημία «δεν θα προκαλέσει μια νέα γεωπολιτική κατάσταση, αλλά θα λειτουργήσει σαν καταλύτης και θα επιταχύνει αλλαγές».
   "Υπάρχει μια συζήτηση", είπε, "σύμφωνα με την οποία θα απο-παγκοσμιοποιηθούμε. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να δεχθούμε εύκολα πρόσθεσε, γιατί θα σήμαινε ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες θα πλήττονταν.
   Υπάρχει και η άποψη της επιστροφής στην εθνική κλίμακα, συνέχισε, η οποία όμως δεν μπορεί να χειριστεί προβλήματα όπως το περιβαλλοντικό, ή το πρόβλημα της ανάπτυξης, και επίσης υπάρχει ένα πολύπλοκο σύστημα, το οποίο κανείς δεν μπορεί μόνος του να διαχειριστεί.
   Ίσως, είπε ο κ. Πρεβελάκης, να κινηθούμε προς κάποιου είδους οργάνωση μικρότερη από την παγκοσμιοποίηση, την οποία ονόμασε "μεγαπεριφέρειες". Τέτοιες θα μπορούσαν να είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία και η Ε.Ε..
   Συνεχίζοντας, συνέδεσε ένα τέτοιο σχήμα με την αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης, και υποστήριξε πως θα πρέπει η Ευρώπη, η οποία έχει γερασμένο πληθυσμό, να σχηματίσει μια μεγάλη περιφέρεια, η οποία πρέπει να συνδέεται με την Αφρική όπου υπάρχει, όπως είπε, πληθυσμιακή έκρηξη, χωρίς όμως να μας πει τι ακριβώς εννοεί με την έννοια της «περιφέρειας με την Αφρική της πληθυσμιακής έκρηξης»!
   Αναφερόμενος στην πολιτική της Τουρκίας, δεν ανέφερε πως θέλει να υφαρπάξει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην εν δυνάμει ελληνική ΑΟΖ με την μοναδική στα παγκόσμια χρονικά «λοξή» ΑΟΖ με την Λιβύη, απλά θέλει μόνο κατοχυρώσει τη θέση της σε μια περιοχή που συνδέει την Ευρώπη με την Αφρική!
   Και εμείς που τους είχαμε παρεξηγήσει τους Τούρκους.
   Είπε πιο ειδικά:
   "Αυτό που βλέπουμε σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι ότι η Τουρκία προσπαθεί να κατοχυρώσει την ισχύ της υπό το πρόσχημα των ενεργειακών πόρων.
   Περισσότερο θέλει να κατοχυρώσει τη θέση της σε μια περιοχή που συνδέει την Ευρώπη με την Αφρική"
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Το “colpo grosso” της Άγκυρας με το «γκριζάρισμα» της ελληνικής κυριαρχίας στον θύλακα των Φερών Έβρου.
   Η μετατροπή της θέσης «Μελισσοκομείο» στις Φέρες του Έβρου σε «γκρίζα ζώνη» με την κατάληψη ελληνικού εδάφους από Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι αν και έχουν αποχωρήσει εντούτοις τώρα παραμένει μια διαφιλονικούμενη περιοχή έχει περισσότερες επιπτώσεις από όσες αρχικά εμφανίζονται.
   Η τοποθέτηση του φράχτη «λίγο πιο μέσα» εντός της ελληνικής επικράτειας, όπως είπε εχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς, όπως έσπευσε να προσθέσει «να απεμπολείται το έδαφος από τον φράχτη μέχρι την γραμμή των συνόρων», πρόκειται να δημιουργήσει τεράστιο ζήτημα και πρόβλημα για την Ελλάδα και κάτι που θα εκμεταλλευτεί η Τουρκία.
   Ποιο είναι αυτό; Η Άγκυρα πρόκειται να εκμεταλλευτεί την «γκρίζα» πλέον περιοχή αυτή των 16 στρεμμάτων ώστε να συγκεντρώσει εκεί την αιχμή της «προσφυγικής» πίεσης προς τη χώρα.
   Θα φροντίσει έτσι ώστε να φέρει στην περιοχή χιλιάδες παράνομους μετανάστες και απλά... να τους αφήσει εκεί!
   Εκεί βρίσκεται και το πρόβλημα: Εάν η Ελλάδα αρνηθεί να τους πάρει, αυτομάτως παραδέχεται ότι η περιοχή δεν είναι ελληνικό έδαφος, λέγοντας ότι βρίσκονται είτε σε αμφισβητούμενο έδαφος είτε σε… τουρκικό.
   Και θα συμβεί το εξής: Θα εμφανίσουν την χώρα διεθνώς οι γνωστοί «φιλάνθρωποι» των ΜΚΟ, αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί, ότι... παραβιάζει τις συνθήκες.
   Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εξετάζει όλες τις αιτήσεις ασύλου που υποβάλλουν ΌΛΟΙ οι παράνομα εισερχόμενοι στην χώρα αλλοδαποί και απαγορεύεται να τους επαναπροωθήσει εκτός της ελληνικής επικράτειας. Άρα οπιος εισερχεται στον θύλακα θεωρείται αυτομάτως αιτών άσυλο!
   Εάν αναγκαστεί να τους πάρει τότε θα βρεθεί με μια άνευ προηγουμένου μεταναστευτική κρίση με την Τουρκία να σπρώχνει εκεί χιλιάδες αλλοδαπούς δημιουργώντας ένα καταυλισμό χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης από την Ελλάδα.
   Αυτό είναι το λάθος της κατασκευής του Φράχτη «λίγο εντός του ελληνικού εδάφους», που είπε ο πρωθυπουργός χωρίς να μας διευκρινίσει πόσο είναι αυτό το «λίγο».
   Όσο και αν είναι όμως, την «γκρίζα» αυτή περιοχή θα φροντίσει να εκμεταλλευτεί η Άγκυρα δημιουργώντας ένα «μέτωπο» με χιλιάδες αλλοδαπούς οι οποίοι θα απαιτούν άμεσα την προώθησή τους στην ενδοχώρα!
   Το έχουν άλλωστε προαναγγείλει: Ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι με τη λήξη της κρίσης του κορωνοϊού έρχεται στην Ελλάδα νέο μεγάλο κύμα «προσφύγων».
   «Λόγω της πανδημίας, η κίνηση των μεταναστών έχει επιβραδυνθεί. Αλλά θα θέλουν να φύγουν από την Τουρκία μετά το τέλος της επιδημίας και δεν το λέω αυτό ως απειλή», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς δύο ημερών.
   Προφανώς η τουρκική κίνηση στις Φέρες δεν ήταν τυχαία.
   Η Τουρκία είχε στον σχεδιασμό εδώ και καιρό που να εκδηλώσει το νέο κύμα «προσφύγων» και η περιοχή αυτή φαίνεται να της καλύπτει τις απαραίτητες συνθήκες για την επιδείνωσή του εις βάρος της χώρας μας και έτσι δημιούργησε το επεισόδιο αυτό, με αποτέλεσμα τώρα η κυβέρνηση να βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο σημείο.
   Να αναγνωρίσει ότι το έδαφος είναι τουρκικό και να μην αφήσει κανένα αλλοδαπό να περάσει, ή να αναγκαστεί να τους δεχθεί ανοίγοντας μια τεράστια πύλη 16 στρεμμάτων;
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  5. Άρον-άρον επιστρέφουν οι δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα - Τις είχαν αποσύρει για να κυνηγούν πολίτες στις πλατείες!
   Άρον-άρον επιστρέφουν 400 αστυνομικοί στα σύνορα μετά την εισβολή Τούρκων σε ελληνικό έδαφος, μάλιστα είχαν αποσυρθεί από τον Έβρο για να... κυνηγούν τους πολίτες που κάθονταν στις πλατείες αλλά και για να... ξεκουραστούν.
   Έτσι μετά τις «μάχες της πλατείας» , η κυβέρνηση τους στέλνει «εσπευσμένα» (αλλά αργοπορημένα, αφού η τουρκική εισβολή και το γκριζάρισμα έχει ήδη γίνει) στα σύνορα καθώς αναμένεται νέα «κινητικότητα» των Τούρκων.
   Οι αρμόδιες πηγές του υπ. Προστασίας του Πολίτη, επιβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται για έκτακτη ενίσχυση αλλά για επιστροφή των δυνάμεων.
   Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που αποφάσισε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο εξέδωσε την πρώτη διαταγή για τη μετακίνηση στον Έβρο συνολικά 125 αστυνομικών που θα συνδράμουν στις περιπολίες στην οριογραμμή, ενώ αναμένεται και δεύτερη διαταγή που θα αφορά σε 280 άντρες των ΜΑΤ που θα πάρουν το δρόμο για τα χερσαία σύνορα.
   Η διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών (μετά την εισβολή των Τούρκων).
   Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ενίσχυση γίνεται «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση για όσους αστυνομικούς…».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  6. ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
   Ν.Μπακογιάννη: «Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία με την Τουρκία παρόμοια με αυτή της Βρετανίας».
   Η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης, τόνισε χαρακτηριστικά πως «Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία με την Τουρκία, παρόμοια με αυτή που είχαμε με την Μεγάλη Βρετανία».
   Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε πως αυτή η συμφωνία θα πρέπει να αφορά «θέματα οικονομίας, ασφάλειας, συνόρων και θα προβλέπει τη συμμόρφωση της Τουρκίας στο διεθνές δίκαιο».
   «Οι ευρωτουρκικές σχέσεις πρέπει να καθοριστούν με αυτή την καθολική συμφωνία, και η Ε.Ε. δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο και να δράσει προς την κατεύθυνση αυτή», ανέφερε επίσης η βουλευτής της ΝΔ, στην συζήτηση την οποία οργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτικών Ιδρυμάτων ENOP EU με θέμα, «Πώς αλλάζει την Ευρώπη και τον κόσμο ο κορωνοϊός - η γεωπολιτική διάσταση».
   Μπακογιάννη: Δεν γίνεται δεκτός ο εκβιασμός της Τουρκίας
   Αναφερόμενη στην πρόσφατη μεταναστευτική κρίση, είπε πως η Τουρκία χρησιμοποιούσε τους μετανάστες σαν μοχλό πίεσης για να εκβιάσει την Ευρώπη.
   «Η Ελλάδα κατάφερε με επιτυχία να κλείσει τα σύνορα και η Ε.Ε. στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και είπε ανοικτά στον κ. Ερντογάν ότι αυτός ο εκβιασμός δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
   «Ξέρουμε ότι βρισκόμαστε ενόψει ενός νέου κύματος και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ομως, το μεταναστευτικό θα παραμείνει και τις επόμενες δεκαετίες και δεν μπορεί να το αντιμετωπιστεί μεμονωμένα από καμία χώρα, αλλά μόνο από την Ε.Ε. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις να δούμε το θέμα του ασύλου, δεν μπορούμε να αφήσουμε τις χώρες που είναι στα σύνορα να το αντιμετωπίσουν μόνες τους».
   Η κα Μπακογιάννη τόνισε πως «η μη αποτελεσματική προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων οδηγούν στην άνοδο της ακροδεξιάς» και ότι «οφείλουμε να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα», ενώ αναφερόμενη στις συνέπειες της πανδημίας, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε πως στο μέλλον θα ζήσουμε σ' ένα καινούργιο κόσμο, καθώς «πολλές αντιλήψεις έχουν αλλάξει ριζικά».
   «Η Ευρώπη βρέθηκε απροετοίμαστη, αιφνιδιάστηκε και μας πήρε αρκετό χρόνο. Το κάθε κράτος αντέδρασε με τον δικό του τρόπο, γιατί η υγεία δεν είναι ευρωπαϊκή πολιτική.
   Η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που αντέδρασαν πολύ γρήγορα και αποφάσισε να πάρει μέτρα, ακόμη και πριν να εμφανιστούν οι πρώτοι θάνατοι.
   Αντιμετωπίσαμε την κρίση με μεγάλη επιτυχία και αυτό κατέδειξε πως η Ελλάδα, που ήταν το μαύρο πρόβατο της ευρωπαϊκής οικογένειας επί δέκα χρόνια, είναι τώρα μια χώρα η οποία χαίρει μεγάλου σεβασμού, διότι κατάφερε να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και να διασώσει το σύστημα υγείας που ήταν η μεγαλύτερη ανησυχία μας».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. Κατρούγκαλος: «Θέλουμε να δούμε το δεύτερο διάβημα - Είναι εμφανές ότι υπήρξε γεγονός στον Έβρο».
  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, σχετικά με τον Έβρο έκανε λόγο για «περιβάλλον αυξανόμενης και κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας» και απαίτησε να δοθεί στην αντιπολίτευση από την κυβέρνηση το δεύτερο διάβημα.
  Όντας παρών χθες στην ενημέρωση των Επιτροπών της Βουλής από τους αρμόδιους υπουργούς, «είναι εμφανές ότι υπήρξε γεγονός» στα ελληνοτουρκικά σύνορα τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη τη σχετική ανακοίνωση του του»ρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
  Από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αυτό που ζητήσαμε εμείς είναι να δοθεί στη δημοσιότητα το δεύτερο διάβημα της ελληνικής πλευράς» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, επικαλούμενος και τη διαδικασία αποχαρακτηρισμού στο υπουργείο Εξωτερικών και προανήγγειλε την κατάθεση αιτήματος εγγράφων στη Βουλή σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποτυπωθεί η ακριβής εικόνα.
  Ο πρώην υπουργός εξήγησε ακόμη ότι με βάση τη Συνθήκη της Λοζάνης τα σύνορα των 2 κρατών ορίζονται από το σημείο που ήταν η μέση κοίτη το 1926 και πρόσθεσε πως «Αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι θα ήθελαν και ενδεχομένως να δημιουργήσουν και αμφισβήτηση συνοριακή».
  Στην κατεύθυνση αυτή, «η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που άφηνε τέτοιες υπόνοιες είναι απαράδεκτη», σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος.
  Ο ίδιος εγκάλεσε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο θέμα, στη λογική «κάντε τα και εμείς θα τα μεταμφιέζουμε και θα τα ψιμυθιοποιήσουμε», ενώ ζήτησε «να ειπωθεί η αλήθεια στον ελληνικό λαό».
  Στο πλαίσιο αυτό, «εμείς από την αρχή θέσαμε ερωτήματα στην κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας πως «αν κινούνταν στο τουρκικό έδαφος υπήρχε η ανάγκη να γίνει διάβημα;».
  Ο πρώην υπουργός προέβλεψε μάλιστα και νέο γύρο τουρκικών προκλήσεων, με αφορμή τη δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι «πρόκειται να χρησιμοποιήσουν εργαλειακά τους πρόσφυγες».
  «Πρέπει να παρθούν μέτρα» συμπέρανε ο κ. Κατρούγκαλος, προτείνοντας να «καταστήσουμε την την ελληνοτουρκική διαφορά ευρωτουρκική».
  «Η τουρκική οικονομία έχει πρόβλημα και τις οικονομικές κυρώσεις από την ευρωπαϊκή πλευρά θα τις σκεφτεί πολύ. Όταν κάνεις αυτούς τους τσαμπουκάδες, πρέπει να έχεις κόστος».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...