Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΚΑΝΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΠΙΟ ΜΕΣΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΟΙ ΚΟΥΛΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ. 

Ο Κ.Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι η περιοχή «Μελισσοκομείο» είναι «γκρίζα ζώνη»: «Ο φράχτης θα κατασκευαστεί πιο μέσα».  (Από  το  Pronews).

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά το τέλος της καραντίνας, παραχώρησε  ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και... έριξε "βόμβες" παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι η περιοχή Μελισσοκομείο έχει μετατραπεί σε "γκρίζα ζώνη", αφού ο φράχτης δεν θα κατασκευαστεί στην γραμμή των συνόρων, αλλά πιο μέσα, με το αιτιολογικό ότι "αυτό θα μας επιτρέψει να κινηθούμε πιο γρήγορα".
Προφανώς και αν τον κατασκεύαζε στην Θεσσαλονίκη ή τη Λαμία θα κινούνταν ακόμη πιο γρήγορα...
Τότε ποιος ο λόγος του φράχτη εάν δεν κατασκευαστεί στην γραμμή των συνόρων;
Για ποιο λόγο  γίνεται η υποχώρηση του φράχτη προς τα μέσα;
Για ποιο λόγο δεν κατασκευάζεται στην συνοριογραμμή, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες χώρες;
Πρόκειται για μια καθαρή υποχώρηση στις τουρκικές απειλές, "γκριζάροντας" ουσιαστικά με περιοχή.Είπε πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός:
«Νομίζω ότι υπάρχει μια νευρικότητα από πλευράς  Τουρκίας σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδας να ενισχύσει τον φράχτη στις Καστανιές και να χτίσει και ένα νέο φράχτη στο τμήμα των Φερών εκεί δηλαδή που δεν είναι το όριο με την Τουρκία ο ίδιος ο ποταμός.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να το κάνουμε, θα το κάνομε, όπως το κάναμε ήδη στο βόρειο τμήμα.
Έχουμε ενημερώσει την Τουρκία με ρηματική διακοίνωση ότι θα το κάνουμε και το κάνουμε για να σας το εξηγήσω και λίγο τεχνικά θα τον κατασκευάσουμε λίγο εντός του ελληνικού εδάφους, όπως έγινε ακριβώς και με το φράχτη στις Καστανιές.
Για να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για το που μπαίνει ο φράχτης χωρίς να σημαίνει ότι απεμπολούμε, προσοχή, το έδαφος που μεσολαβεί μεταξύ του φράχτη και της συνοριακής γραμμής, για να μπορούμε να κινηθούμε πολύ πιο γρήγορα»
Παράλληλα ο πρωθυπουργός «σφύριξε αδιάφορα» για την κατάληψη του ελληνικού εδάφους, υποστηρίζοντας ότι «δεν έγινε τίποτα στον Έβρο», για να παραδεχθεί όμως στη συνέχεια ότι υπήρξε συγκέντρωση τουρκικών στρατευμάτων και για αυτό το λόγο έγινε διάβημα στην Τουρκία!
Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
Παράλληλα κατηγόρησε την Αριστερά για «υπερπατριωτισμό», υποστηρίζοντας ότι υιοθετεί «fake news» και «ακροδεξιά ρητορική»!
Στη συνέχεια αυτοδιαψεύτηκε, αδειάζοντας και τον Ν.Δένδια λέγοντας για ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας λόγω  παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων (σ.σ. που άραγε;)  σε ένα επεισόδιο που δεν έγινε ποτέ!
«Έγινε το διάβημα διαμαρτυρίας γιατί βρέθηκαν στρατεύματα στην περιοχή.
Και το κάναμε το διάβημα για να μη δημιουργηθεί ένταση στην περιοχή.
Η υπόθεση ξεκίνησε από ψευδές δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας», ενώ ο Νίκος Δένδιας, είχε υποστηρίξει ότι το διάβημα έγινε ως απάντηση σε τουρκικό διάβημα.
Είναι δυνατό να γίνει διάβημα στην Τουρκία επειδή υπήρξαν τουρκικά στρατεύματα στην... τουρκική πλευρά των συνόρων; Όχι φυσικά. Το διάβημα έγινε επειδή αυτά  μπήκαν σε ελληνικό έδαφος!
Έτσι ούτε για τον υπουργό του επί των Εξωτερικών που μίλησε για τα  «μερικές δεκάδες μέτρα», ούτε για το διάβημα που έγινε στη Τουρκία, ούτε τίποτα δεν έκανε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφύγει τις γραμμής «Όλα καλά» θυμίζοντας Κώστα Σημίτη στα Ίμια.
Προσπάθησε δε, να κάνει το «άσπρο-μαύρο» και αν αυτό συμβαίνει σε τέτοια καθ'ομολογία κυβερνητική ανεπάρκεια, φανταζόμαστε τι έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις που δεν υπάρχει ομολογία και τα γεγονότα και είναι τόσο πασιφανή!
Και βέβαια δεν είπε γιατί ακόμα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα φωτογραφία με την ελληνική σημαία στην περιοχή που τα «fake news» κατά τον ίδιο, διατείνονται ότι καταλήφθηκε αρχικά από τους Τούρκους και εν συνεχεία «γκριζαρίστηκε» από άποψη εθνικής κυριαρχίας.


Συμφωνία τύπου «Ιμίων» στον Έβρο; - Γιατί δεν δίνει φωτό με την ελληνική σημαία στην έκταση «Μελισσοκομείο» η κυβέρνηση;


Μόνο έτσι θα αποδειχθεί ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Πέτσας και τα κυβερνητικά φερέφωνα προσπαθώντας να κάνουν το «άσπρο-μαύρο» διατείνονται ότι οι φωτογραφίες με τους Τούρκους στρατιώτες και τις τουρκικές εγκαταστάσεις επάνω στην περιοχή των 16 στρεμμάτων του Εβρου στην περιοχή Μελισσοκομείο είναι ψεύτικες.
Με πολλή χαρά θα υποδεχτούμε την διάψευση αν η κυβέρνηση δημοσιεύσει φωτογραφίες από την περιοχή με Έλληνες στρατιώτες και την ελληνική σημαία καρφωμένη επί του ελληνικού εδάφους.
Αυτή θα πρόκειται για την μεγαλύτερη διάψευση των «συκοφαντών».
Αφού διατείνεται ότι δεν έχει συμβεί ούτε εισβολή, ούτε κατοχή, ούτε «γκριζάρισμα» του εδάφους από άποψη εθνικής κυριαρχίας, ας δώσουν αποδείξεις τις ελληνικής κυριαρχίας.
Διότι αυτή την στιγμή το ερώτημα δεν είναι αν είναι οι Τούρκοι επάνω στην περιοχή Μελισσοκομείο.
To ερώτημα είναι αν μπορούν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις να επανέλθουν στο ελληνικό έδαφος ή αν έχουμε μία νέα συμφωνία τύπου «No flags-No troops» όπως συνέβη στα Ίμια.
Πρακτικά αν έχει επιτελεστεί «γκριζάρισμα» της περιοχής και ουσιαστική έξοδό της από την ελληνική εδαφική κυριαρχία.
Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, οι συκοφαντίες αφορούν αυτούς που διατείνονται ότι είναι ψεύτικες οι φωτογραφίες, που δημοσίευσε το documentonews.gr και αναδημοσίευσε και το pronews.gr
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ακολουθεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ.Πέτσα:

«Δεν υπήρξε καμία ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος, αυτό είναι ξεκάθαρο και έχει τονιστεί τις απαντήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που χρειάζεται όπως κάναμε πάντα, να φυλάττουμε τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρώπης και να προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ξηρά και θάλασσα».

«Δεν μπορεί να κυνηγάμε συνεχώς χίμαιρες ή να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δυστυχώς αναπαρήχθησαν και από ελληνικά μέσα έχουν καμία σχέση με την παρουσία ξένης δυνάμεις, εν προκειμένω Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος.

Βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος, οι δε εικόνες που έχουν να κάνουν με συρματοπλέγματα και άλλες τέτοιου είδους εργασίες που σχετίζονται με την κατασκευή του φράχτη, είναι από άλλες περιοχές που υπήρχε από την επίμαχη περιοχή του Μελισσοκομείου.

Είναι ξεκάθαρο αυτό και παρακαλώ την προσοχή όλων, να μην αναπαράγουμε την ξένη προπαγάνδα.

Θυμίζω επίσης ότι είχαμε προβεί σε ενέργειες αποστολής διαβαθμισμένων εγγράφων από το υπουργείο εξωτερικών στις πρεσβείες των μεγάλων χώρων, από τις 13 Μαρτίου προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι για κατασκευασμένα στοιχεία τα οποία διακινήθηκαν σε ξένα μέσα το τελευταίο διάστημα».ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 


4 σχόλια :

 1. Μαλακάσα: Οι κάτοικοι φοβούνται & εγκαταλείπουν τα σπίτια τους - Οι αλλοδαποί συγκρούονται καθημερινά & ανάβουν φωτιές.
  Είναι γνωστό πως όσο όλοι μας είμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας σε καραντίνα, η κυβέρνηση μετέφερε ανενόχλητη παράνομους μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα.
  Απλά το πρόβλημα το μεταθέτει σε άλλους αλλά εν τέλει παραμένει στην χώρα...
  Η αγανάκτηση των κατοίκων της Μαλακάσας ξεχειλίζει, καθώς το απόγευμα περασμένης Κυριακής οι παράνομοι μετανάστες έχουν βγει στην κεντρική πλατεία της πόλης, συνωστίζονται και συμπλέκονται με καδρόνια, τη στιγμή που γύρω τους βρίσκονται μικρά παιδιά.
  «Είναι το παιδί μου εκεί», ουρλιάζει η Μένια Κούλη, κάτοικος της περιοχής και μητέρα ενός 13χρονου παιδιού.
  Το ξύλο που πέφτει ανάμεσα τους, είναι ανελέητο. Ανοίγουν κεφάλια, ακούγονται κραυγές, σχηματίζονται μπουλούκια, ξανά και ξανά. Όλα αυτά προχθές το απόγευμα, διότι το πρωί της ίδιας μέρας χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για να μην εξαπλωθεί η φωτιά που άναψαν κάποιοι άλλοι παράνομοι μετανάστες μέσα στο δάσος.
  Οι παράνομοι μετανάστες έχουν στήσει υπαίθριο μπάρμπεκιου, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η πράξη τους.
  Στο σημείο σπεύδει ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Λίτσας και μαζί με τους άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούν να τους απομακρύνουν.
  Οι φωτιές μέσα στο δάσος από τους παράνομους μετανάστες είναι συχνό φαινόμενο και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί ζημιές. Ξηλώνουν τα ξύλα από τα παγκάκια και τα χρησιμοποιούν ως προσάναμμα.
  «Η κατάσταση στη Μαλακάσα και στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού είναι τραγική» γράφει στην τελευταία επιστολή του προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Λίτσας.
  «Ιδιαίτερα μετά την ελεύθερη πρόσβαση των προς απέλαση μεταναστών, ήδη μετράμε τον πρώτο νεκρό!» προσθέτει.
  Πρόκειται για έναν παράνομο μετανάστη από τη Σομαλία, ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ την περασμένη βδομάδα όταν ξαφνικά πετάχτηκε στο δρόμο με αποτέλεσμα να μην προλάβει ο οδηγός Ι.Χ να πατήσει φρένο. «Δυστυχώς αυτό συνέβη γιατί οι μετανάστες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο δρόμο» εξηγεί ο κ. Λίτσας.
  Μάλιστα πριν από τέσσερις μέρες παραλίγο να συμβεί νέο τραγικό δυστύχημα όταν ένα μικρό παιδί παράνομων μεταναστών πετάχτηκε στο δρόμο και ο οδηγός φορτηγού Ι.Χ για να το αποφύγει, άλλαξε απότομο πορεία με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου, να τρακάρει και να τραυματιστεί.
  Ο αντιδήμαρχος Μαλακάσας, γράφει στην επιστολή του ότι οι 500 κάτοικοι της περιοχής, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καθώς η καθημερινότητα τους περιστοιχίζεται από ανασφάλεια. Ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα, πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατρούγκαλος για κυβέρνηση: «Όπως μας έλεγαν ότι πήρε ο άνεμος το Oruc Reis τα "ίδια" μας λένε και για τον Έβρο».
  «Δυστυχώς αυτά που συνέβησαν στον Έβρο δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, Τομεάρχης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
  «Πρέπει να τα εντάξουμε στην γενικότερη προσπάθεια της Τουρκίας να «ανεβάσει πίστα» στην επιθετικότητά της, όπως φαίνεται και από τα νέα ρεκόρ υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένα νησιά, στην παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και την αντίστοιχη ρητορική της.
  Και δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σε αυτό το «κρεσέντο» επιθετικότητας, ούτε όλη την αλήθεια λέει στον ελληνικό λαό και τα μηνύματα που στέλνει δεν αποθαρρύνουν, αποθρασύνουν αυτή την επιθετικότητα.
  Θυμόσαστε το Oruc Reis που παραβίασε την υφαλοκρηπίδα μας και είπαμε ότι το πήρε ο άνεμος και το μετέφερε στο FIR Αθηνών, που προφανώς είναι για αεροπλάνα, δεν είναι για πλοία. Ανάλογη αντιφατική συμπεριφορά είχαμε και τώρα στον Έβρο. Φάνηκε από το δελτίο τύπου του Υπουργού Εξωτερικών του Σαββάτου ότι πράγματι Τούρκοι στρατιώτες, όχι απλώς αμφισβήτησαν τα σύνορά μας, τα παραβίασαν. Μιλά στο δελτίο τύπου ο υπουργός για «πρόσφατη κίνηση περιορισμένου αριθμού Τούρκων πολιτών και στρατιωτικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν μετρήσεις στην περιοχή των Φερών».
  Από ότι φαίνεται, μπαινόβγαιναν στο έδαφος μας για ένα σημαντικό διάστημα.
  Και αυτό εμφανίσθηκε ως μη γεγονός, από το Υπουργείο Εξωτερικών και από το Υπουργείο Άμυνας, που έχει την βασική ευθύνη φύλαξης των συνόρων.
  Είναι προφανές ότι τέτοια συμπεριφορά απέναντι στον ελληνικό λαό είναι προσβλητική. Δεν είναι Πέμπτη όταν έχουμε παραβίαση και αμφισβήτηση των συνόρων. Δείχνει κυρίως ότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη χώρα. Εμείς θεωρούμε ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να απαντήσει αν θεωρεί έλασσον γεγονός το ζήτημα της παραβίασης των συνόρων μας».
  Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα χειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ ένα τέτοιο γεγονός αν ήταν στην κυβέρνηση ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε:
  «Δεν θα λέγαμε ψέματα. Αυτό είναι βασικό για να οικοδομήσει κανείς εξωτερική πολιτική. Εμείς στις 22 Μαΐου μαζί με τον κ. Δρίτσα ερωτήματα θέσαμε ακριβώς γιατί η αρχική τοποθέτηση του Υπουργείων Άμυνας, δια της σιωπής και των Εξωτερικών ήταν ότι ουσιαστικά δεν υπήρχε γεγονός. Είναι προφανές ότι αν δεν υπήρχε γεγονός δεν υπήρχε λόγος για διάβημα.
  Και εξίσου προφανές είναι ότι υπάρχει σημαντικό γεγονός, όταν έχουμε παραβίαση των συνόρων και για αρκετές ημέρες είναι διαπερατά τα σύνορα, έστω «με περιορισμένη κινητικότητα», όπως λέει το δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου του ΥΠΕΞ, να έχουμε παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο έδαφός μας. Αυτά τα ζητήματα λύνονται με αποφασιστικότητα και ξέροντας που πηγαίνουμε.
  Αν πράγματι, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, ενόψει της μεταβολής της κοίτης του ποταμού υπήρχε τεχνικό θέμα για το οποίο έπρεπε να συνεννοηθούμε με την άλλη πλευρά, έπρεπε να ζητήσουμε τη σύγκλιση της αρμόδιας επιτροπής. Όχι αυτό που κάναμε, να πούμε ότι είναι ελληνικό έδαφος και μετά επί του ελληνικού εδάφους να ανεχθούμε την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων, και παράλληλα να αναστείλουμε τις εργασίες.
  Δίνοντας τη δυνατότητα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να επιχαίρει. Να λέει ότι ματαιώσαμε με τις δικές μας ενέργειες τις προσπάθειες να αμφισβητηθούν τα σύνορα. Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό αποτελεί απόλυτη ενθάρρυνση προς την άλλη πλευρά να κάνουν χειρότερα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ιουδαία Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου για δηλώσεις Ν.Δένδια: «Καμιά φορά όλοι λέμε μια κουβέντα παραπάνω...».
   Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στην προσπάθεια της να «δικαιολογήσει» τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια περί «μερικών μέτρων», τα έκανε... χειρότερα, «Ε, καμιά φορά, όλοι λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω», ήταν το σχόλιο της ευρωβουλευτή της ΝΔ,
   Η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μαζί με τη Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΚΙΝΑΛ και τον Γιάννη Μπαλάφα του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτάται σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών για τις οποίες ζητούνται εξηγήσεις. Μάλιστα, η κ. Γιαννακοπούλου κάνει αναφορά στην επίμαχη δήλωση, αλλά ο δημοσιογράφος λέει ότι έχει διαψευστεί, αν και κάτι τέτοιο δεν συνέβη, και ζητά επισήμως εξηγήσεις.
   Η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, από την πλευρά της, όταν ερωτάται αν θα συγκληθεί το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής απαντά: «Δεν το ξέρω. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι έχουν ζητηθεί εξηγήσεις και δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και για τον υπουργό και για αυτά τα οποία είπε. Ε, καμιά φορά όλη λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω, αλλά σε κάθε περίπτωση τις εξηγούμε. Γενικώς λέω. Όλοι λέμε μια κουβέντα παραπάνω. Ο κ. Δένδιας εξήγησε τη στάση του».
   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σαν υπεύθυνος υπουργός εξωτερικών μιας χώρας δεν μπορείς να λες για τέτοια θέματα μια κουβέντα παραπάνω. Στο καφενείο, στην ταβέρνα άμα έχεις πιει και κανένα τσιπουράκι, καμιά φορά λες και κάτι παραπάνω. Νομίζετε ότι η εθνική ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας είναι θέμα καφενείου με τσίπουρο και μπορείτε να λέτε και να κάνετε κάτι παραπάνω; Συγχαρητήρια κυρία μου όλοι (μαζί με τα μέσα προπαγάνδας) έχετε επιδοθεί σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να μας πείσετε ότι δεν έγινε και τίποτα, ένας βάλτος με κουνούπια είναι.
   Ο Δένδιας έκανε διάβημα για τα λίγα στρέμματα ελληνικού εδάφους που κατέλαβαν οι Τούρκοι.
   1) Ξαναμπήκε η Ελληνική σημαία;
   2) Γιατί ο φράχτης να κατασκευασθεί παραμέσα, ΄όπως είπε ο Κούλης;
   Προφανώς δεν είναι μία κουβέντα παραπάνω. Καραμπινάτη ΠΡΟΔΟΣΊΑ αλά Ιμια είναι.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΔΕΝΔΙΑΣ: «πρόκειται για λίγες δεκάδες μέτρα». ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ.
   Εννοώντας ότι η επίδικη “διαφορά” είναι ασήμαντη…
   Μία χονδροειδής “πατάτα”.
   Αφού μας διαβεβαιώνουν ότι δεν μπήκαν οι Τούρκοι στο Ελληνικό έδαφος! Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα! Τα “λίγες δεκάδες μέτρα” πόθεν προέκυψαν…
   Η εθνική κυριαρχία είναι αδιαίρετη! Ό,τι αξία έχει ένα μέτρο πάνω στη ορογραμμή έχουν και εκατό στρέμματα πιο πίσω!
   Αν αρχίσεις να δέχεσαι την “οριακή” επέκταση του αντιπάλου σου – γιατί περί αντιπάλου πρόκειται όταν σε απειλεί συνεχώς, όχι περί “συμμάχου” ή “φίλου” – τότε σε λίγο θα σου αρπάξει κι άλλα.
   Το έπαθε η Ελλάδα το 1996 στα Ίμια. Με τη λογική “σιγά να μην εμπλακούμε για μιαν ακατοίκητη βραχονησίδα” μετά από λίγα χρόνια έφτασαν οι Τούρκοι να γκριζάρουν το μισό Αιγαίο, να διεκδικούν εκατοντάδες νησίδες και να απειλούν κατοικημένα νησιά.
   Δεν αμύνεσαι του εδάφους και της κυριαρχίας σου, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι αυτό που επιχειρούν να σου αρπάξουν. Αμύνεσαι και στον ένα πόντο, γιατί αν το αφήσεις να στον πάρουν, μετά θα σου αρπάξουν δέκα μίλια!
   Αυτό δεν είναι “υπερπατριωτισμός”! Λέγεται Ρεαλισμός. Πάντα…
   Μ’ άλλα λόγια, στην εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει “ολίγον έγκυος”!
   Προφανώς ο κ. Δένδιας δεν ήθελε να πει αυτό.
   Προσπαθούσε – ακόμα – να συγκαλύψει τη σοβαρότητα του επεισοδίου, επιχειρούσε να το εμφανίσει ως μια “συνηθισμένη” διαφορά ρουτίνας που σχετίζεται με την μετακίνηση της κοίτης του ποταμού (ενώ δεν είχε καμία σχέση) και αναφέρθηκε σε “διαφορά μερικών δεκάδων μέτρων”.
   Οπότε άλλο εννοούσε, άλλο κατάλαβαν όλοι οι άλλοι, με δύο λόγια: τα έκανε μούσκεμα!
   Ας πούμε πως ήταν “παραδρομή της γλώσσας”
   Ναι, εντάξει, αλλά υπουργοί Εξωτερικών ΔΕΝ κάνουν τέτοιες “πατάτες”!
   Και μάλιστα τέτοιες ώρες…
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...