Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕΛΕΤΑ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΧΘΕΣ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ.


Die Welt: Η Τουρκία κατασκευάζει ατομική βόμβα; ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ 
ΤΟΥΡΚΙΚΗ  ΑΤΟΜΙΚΗ  ΒΟΜΒΑ  ΕΚΡΗΓΝΥΤΑΙ  ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ

Ο Δένδιας προειδοποίησε για πυρηνική απειλή από την Τουρκία – Έθεσε θέμα Ακούγιου.

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/11/blog-post_59.htmlΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. «ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ»!Ολομέτωπο σφυροκόπημα στην Τουρκία εξαπέλυσε το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών διακήρυξε ότι η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια όποτε εκείνη το αποφασίσει και δίχως να ρωτήσει κανέναν, χαρακτήρισε «φαιδρές» (ασόβαρες) τις τουρκικές πολεμικές απειλές, έθεσε πολύ αυστηρά θέμα επικινδυνότητας του πυρηνικού σταθμού που κατασκευάζει η Τουρκία με τους Ρώσους στο Ακούγιου και δεν παρέλειψε να «ευχαριστήσει» την Τουρκία διότι με τον τρόπο που συμπεριφέρεται «ανοίγει πόρτες» στην Ελλάδα.


Κορυφαίο ζήτημα το Ακούγιου

Η ανάδειξη της επικινδυνότητας του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου αποτελεί κορυφαίο ζήτημα.

Στο παρελθόν, ξένα δημοσιεύματα, έχουν υποστηρίξει ότι αυτή η ρωσοτουρκική συνεργασία μπορεί να καταστήσει την Τουρκία στο μέλλον πυρηνική δύναμη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.  Από  το  2015  οι  "Αυτόχθονες  Έλληνες"  με  εμπεριστατωμένα  άρθρα  κρούουν  τον  κώδωνα  του  κινδύνου  για  τις  πυρηνικές  φιλοδοξίες  της  Άγκυρας.  Φαίνεται  ότι  στο  Υπουργείο  των  Εξωτερικών  κάποιοι  μας  διαβάζουν  σοβαρά  και  ας  μην  το  λένε.

  Τι είπε ο Νίκος Δένδιας

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, σημείωσε ότι «σε μία φάση και δικής της κρίσης, αλλά και παγκόσμιας, της κρίσης του κορωνοϊού, αντί να προτάσσει την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, προτάσσει την επίλυση ανύπαρκτων διαφορών».
Κατηγόρησε, δε, την Τουρκία για υπερφίαλη συμπεριφορά και καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν επιδιώκει συνεννόηση με τις γειτονικές χώρες της ακόμη και για ζητήματα που επηρεάζουν όλους και αυτή η προσέγγιση δεν βοηθά το κοινό μέλλον.


«Η Τουρκία θέλει να κατασκευάσει ένα πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου.
»Δεν θα έπρεπε να συνεννοηθεί με τις γειτονικές χώρες για τις παραμέτρους ασφαλείας;
»Υπάρχει ρήγμα στην ευρύτερη περιοχή.
»Η περιοχή αυτή δεν στερείται σεισμών.
»Δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ελλάδα αυτό;», διερωτήθη ο κ. Δένδιας.

Σχετικά με την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια, σχολίασε πως είναι μονομερές δικαίωμα της χώρας, το οποίο θα «ασκήσει όπου θέλει, όταν κρίνει, όπως θέλει».
«Δεν έχει κανέναν λόγο συνδιαλλαγής με οποιονδήποτε γι’ αυτό.
»Φαιδρότητες του τύπου casus belli από την Τουρκία εμάς μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.
»Στην κοινωνία του 21ου αιώνα απειλές πολέμου δεν υφίστανται», υπογράμμισε.

Επίσης, μίλησε για τις επόμενες κινήσεις της χώρας όσον αφορά τη Λιβύη και χαρακτήρισε το σύμφωνο Άγκυρας-Τρίπολης «μνημόνιο νομικής ανυπαρξίας» και «νομικό κατασκεύασμα, το οποίο είναι στα όρια της φαιδρότητας».
«Θα προτείναμε στην Τουρκία να μη στηρίζει ενέργειες περί ανυπάρκτου μνημονίου», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε:
«Η Τουρκία, με την παράλογη, προκλητική, παράνομη πολλές φορές συμπεριφορά της, με την υπερφίαλη συμπεριφορά της στα πλαίσια της κυπριακής αποκλειστικής ζώνης, μας έχει ανοίξει πάρα πολλές πόρτες γιατί έχει βοηθήσει τη διεθνή κοινότητα να καταλάβει τελικά τι ρόλο έχει ο καθένας».

Όσον αφορά τον Έβρο, επισήμανε ότι η χρήση του μεταναστευτικού εξέθεσε την Τουρκία σε όλη τη διεθνή κοινότητα.

Τέλος, για το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έμπειρες, οι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι θερμοκέφαλοι, «ξέρουν να χειρίζονται καταστάσεις και αυτό έχει αποδειχθεί, εφόσον βεβαίως και η άλλη πλευρά τηρεί κάποια όρια».


Σχέδιο της Τουρκίας να γίνει πυρηνική δύναμη

Τουρκικός πυρηνικός εφιάλτης. 

Έτσι αποκαλείται το «αποκαλυπτικό» σενάριο που έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό υπηρεσίες πληροφοριών, δεξαμενές σκέψης και κορυφαίες εφημερίδες του δυτικού κόσμου.
Δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας. Το εξήγγειλε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Σεπτέμβριο του 2019 σε ομιλία του στην Σεβάστεια.
«Κάποιοι διαθέτουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Όχι έναν ή δυο.
»Τότε γιατί να μην έχω πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές; Αυτό δεν το αποδέχομαι», είπε και το επανέλαβε λίγες ημέρες μετά από το βήμα του ΟΗΕ, ζητώντας «πυρηνική ενέργεια για όλους», ισχυριζόμενος πως η ανισότητα μεταξύ κρατών που έχουν πυρηνικά και όσων δεν έχουν υπονομεύει τις παγκόσμιες ισορροπίες.

Αποχαρακτηρισμένη αναφορά Αμερικανού διπλωμάτη στην Άγκυρα με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου 1966, που δημοσίευσε στις αρχές Νοεμβρίου το «Foreign Policy» υπό τον τίτλο «Η Τουρκία έχει από καιρό πυρηνικά όνειρα», αποκαλύπτει ότι ο στρατηγός Ρεφίκ Τουλγά και ο καθηγητής Ομέρ Ινονού είχαν διερευνήσει τις δυνατότητες να αναπτύξει η Τουρκία μια ατομική βόμβα.


Στις 22 Σεπτεμβρίου 2014 η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» έγραψε ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND είχε πληροφορίες ότι ο Ερντογάν επεδίωκε τον εξοπλισμό της χώρας του με πυρηνικά όπλα.

Έχοντας ως «μοντέλο» το Ιράν, σύμφωνα με τη «Die Welt», η Τουρκία ανέθεσε στη ρωσική Rosatom την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου και παράλληλα έλαβε βοήθεια για την κατασκευή βόμβας από το Πακιστάν.

Κατά την περίοδο 1987-2002, οι Τούρκοι υποστήριξαν τον Πακιστανό πυρηνικό επιστήμονα Αμπντούλ Καντίρ Χαν, να μεταφέρει συσκευές φυγοκέντρησης στη Λιβύη, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα και πρόσθετε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της BND, το 2010 με εντολή του Ερντογάν χτίσθηκε μια μυστική εγκατάσταση για τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Η γερμανική εφημερίδα συνέδεε επίσης το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της Τουρκίας με τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.

Τον περασμένο Ιούλιο ο πρώην διοικητής της κυπριακής ΚΥΠ, αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Πενταράς, προειδοποίησε για δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων από την Τουρκία.

Μιλώντας στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα» είπε ότι στη σύμβαση Ρωσίας – Τουρκίας για την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου «υπάρχει πρόνοια που καθορίζει ότι οι τέσσερις πυρηνικοί αντιδραστήρες θα έχουν τη δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου.

»Ο εμπλουτισμός ουρανίου δεν έχει καμία σχέση με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει σχέση με τη δημιουργία των πυρηνικών όπλων».

«Οι Τούρκοι έχουν πει εδώ και χρόνια ότι θα ακολουθήσουν ό,τι κάνει το Ιράν», δήλωσε στις 20 Οκτωβρίου 2019 στους «New York Times» ο Τζον Χάμρι, πρώην υφυπουργός Άμυνας (1993-1997) των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι «είναι αμφίβολο» να κατάφερε ο Τούρκος πρόεδρος να κατασκευάσει εν κρυπτώ πυρηνικά όπλα.

Στο αμερικανικό δημοσίευμα υποστηρίζεται από ειδικούς ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να μπορέσει η Τουρκία να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, εκτός εάν αγοράσει ένα, αλλά εκεί «ο κίνδυνος για τον κ. Ερντογάν θα ήταν σημαντικός».Διαβάστε  και  τα   άρθρα:Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΤΟΝ ΧΗΜΙΚΟ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΣΤΟ ΙΚΟΝΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ «ΚΒΡΝ», ΔΗΛΑΔΗ Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer, (ΧΗΜΙΚΟ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ).

ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ
ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ  ΤΟΥΣ  «ΕΛΛΗΝΕΣ 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»  ΤΙ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ,  ΑΝ  Η 
ΤΟΥΡΚΙΑ  ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ  ΠΥΡΗΝΙΚΟ 
ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018ΜΙΑ (ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ) ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ, ΜΑΖΙΚΟ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ. "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ. ΠΑΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ".Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΟΛΕΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ».
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019


Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΙΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ;
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ: "ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ".
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΝΤΡΟΝ ΕΞΑΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


3 σχόλια :

 1. ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  Δυόμιση εκατομμύρια δολάρια από ΗΠΑ για τους Αφρικανούς «πρόσφυγες» με κορωνοϊό που το έσκασαν από το Κρανίδι.
  Με 2,35 εκατομμύρια δολάρια ενισχύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ανθρωπιστική βοήθεια που θα εκταμιευτεί το επόμενο διάστημα προς την Ελλάδα προκειμένου να στηριχθούν οι προσπάθειες που καταβάλει η χώρα για την προφύλαξη των «προσφύγων» και των μεταναστών από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως οι Αφρικανοί με τα 148 κρούσματα στο Κρανίδι και οι οποίοι περιφέρονται χωρίς κανένα έλεγχο στην Ερμιονίδα.
  Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ η συνολική βοήθεια που θα λάβει η Ελλάδα θα ανέλθει στα 2,9 εκατομμύρια δολάρια.
  Όπως σημειώνει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, η νέα βοήθεια στηρίζεται στα θεμέλια της υπάρχουσας αμερικανικής υποστήριξης για την Ελλάδα, η οποία ανέρχεται συνολικά σε περισσότερα από 202 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα τελευταία 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε υγειονομική βοήθεια.
  !
  Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, χαιρέτισε με ανάρτηση του στο twitter την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, λέγοντας ότι αντικατοπτρίζει την εξαιρετικά μεγάλη επιβάρυνση που έχει επωμιστεί η Ελλάδα αλλά και τη δέσμευση των ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό της.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κουμουτσάκος: Το «ευχαριστώ» στον Τ. Πάιατ για την αμερικανική οικονομική βοήθεια σε... αλλοδαπούς
   Την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών να παράσχει πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο.
   Όπως είχε ανακοινώσει την Τετάρτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι ΗΠΑ θα διαθέσουν το ποσό των 2,45 εκατομμυρίων δολαρίων για τις πρόσθετες ανάγκες που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού στους αλλοδαπούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.
   Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης σημειώνει ότι πρόκειται για επιπλέον οικονομική ενίσχυση, που προστίθεται στις 600.000 δολάρια που είχαν ανακοινωθεί στις 17 Απριλίου.
   Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τον πρέσβη των ΗΠΑ για τη νέα αυτή χειρονομία στήριξης.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...