Κυριακή 24 Μαΐου 2020

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΟΙ ΚΟΥΛΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ 16 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΔΕΝΔΙΑΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ». ΚΟΥΛΗ, ΠΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ;
Δείτε τους Τούρκους που μπήκαν αλλά ήταν σαν να μην... μπήκαν (κατά Δένδια) για να «μετρήσουν».
Η «μπηχτή» του Γ.Κατρούγκαλου για τον Κ.Μητσοτάκη: «Ο πρωθυπουργός είναι ακόμη στην Κρήτη;»

Ο τομεάρχης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος σε πρόσφατη ανάρτησή του ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί πήγε στο μνημόσυνο του πατέρα του στην Κρήτη.
Συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος έγραψε τα εξής:
«Το Ορούκ Ρέις «το πήρε ο αέρας στο ελληνικό FIR». Η άσκηση Καταιγίδα αναβλήθηκε «λόγω κοροωνοϊού», αλλά και επειδή το ζήτησαν οι Τούρκοι. Και τώρα Τούρκοι στρατιώτες «κινούνται περιορισμένα (!) και πραγματοποιούν μετρήσεις» στο έδαφος μας. Ο πρωθυπουργός είναι ακόμη στην Κρήτη;»

Φωτογραφία - ντοκουμέντο, που δείχνει Τούρκους στρατιωτικούς, σε ελληνικό έδαφος  στον Έβρο, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αποδεικνύοντας περίτρανα το «φιάσκο» του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια για το... «λίγες δεκάδες μέτρα» που μπήκαν οι Τούρκοι για να...  μετρήσουν. . 
Οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει στη περιοχή μικρή δύναμη της στρατοχωροφυλακής, σε μία σκηνή στο όριο της συνοριακής γραμμής και “μπαινοβγαίνουν” στο ελληνικό έδαφος, “μετρώντας” αντιδράσεις.


Τόσο η  ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ εχθές όσο  και η τηλεοπτική συνέντευξη του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια σήμερα το πρωί αποδεικνύουν ότι θέμα όχι μόνο υπάρχει, αλλά βρισκόμαστε προ απόκρυψης γεγονότων που έχουν συμβεί στον Έβροκαι η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Documento το αποδεικνύουν.
Ο ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι δεν έχει την διάσταση που του έχει δοθεί, αλλά επί της ουσίας, αυτό έχει  
γίνει από σκανδαλώδεις  χειρισμούς της ελληνικής πλευράς.
H πρώτη κατάληψη ελληνικού εδάφους μετά τα Ίμια δεν ήταν μία αστραπιαία ενέργεια μέσα στη μοιραία νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996.
Ήταν μια ευρεία τουρκική στρατιωτική ενέργεια, η οποία διήρκεσε συνολικά 10 ημέρες.
Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου, όταν η Τουρκία επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΞ επειδή στην περιοχή Μελισσοκομείο, στο Πέπλο, λίγο νοτιότερα των Φερών, όταν οι ελληνικές δυνάμεις ξεκίνησαν να τοποθετούν επί (σ.σ.: ελληνικού εδάφους) φράχτη για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών.
Πρόκειται για μία περιοχή περίπου 9.000 στρεμμάτων που βρίσκεται ανατολικότερα της κύριας κοίτης του ποταμού και η οποία ανήκει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επίσημο χάρτη του 1926.
Σε ένα σημείο της ελληνικής περιοχής περίπου 16 στρεμμάτων, υπάρχει ένα έλος που αυτή την εποχή ξεραίνεται.

Δεκαετία του ΄80, "εθνάρχης" : Πάει η μισή Κύπρος ("έκειτο μακράν").
Δεκαετία του ΄80: Πάει η ΑΟΖ του Αιγαίου (συμφωνίες του   Παπανδρέου), για να παύσει η έρευνα για πετρέλαια.
Δεκαετία του ΄90: Ιμια  (Γκρίζα ζώνη, κατ΄ ουσία κατάληψη από τους Τούρκους. Την σημαία την πήρε ο αέρας).
Περίοδος 2000-2019: Πάει το όνομα της Μακεδονίας (χαρίστηκε από τους κομμουνιστές με συναίνεση των κρυφοκομμουνιστών  της  Ν.Δ.).
Σήμερα: Χαρίζουμε "μερικά μέτρα γης του Εβρου", για να δοκιμάσουν οι Τούρκοι κι αφού τα βρουν γευστικά, να φάνε και την υπόλοιπη Θράκη.
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣΥ.Γ.


CNΝ:  H Τουρκία θέτει επισήμως θέμα συνοριογραμμής στον Έβρο.


Νέα τροπή παίρνουν οι εξελίξεις στον Έβρο μετά τη χτεσινή δήλωση του  εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.
Λίγη ώρα μετά τη διάψευση του ελληνικού ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες κατέλαβαν τμήμα ελληνικού εδάφους στη μεθόριο του Έβρου, ο κ. Ακσόι εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η  Ελλάδα ανακοίνωσε στο υπουργείο μας στις 15 Απριλίου 2020 ότι θα τοποθετήσει συρμάτινο φράχτη στην περιοχή αποκοπής Φερών (Ferre Kupürü). Κατόπιν του απαιτούμενου συντονισμού με τις αρμόδιες υπηρεσίες, το υπουργείο μας επέδωσε στις 11 Μαΐου 2020 νότα στην Ελλάδα, ζητώντας να μην παραβιάσει τα χερσαία σύνορά μας, να κάνει γνωστές τις συντεταγμένες της περιοχής κατασκευής του έργου και απαίτησε την σύγκληση της επιτροπής για τα σύνορα.
Δηλώθηκε επίσης στην Ελλάδα ότι η κοίτη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί το συμπεφωνημένο σύνορό μας, έχει αλλάξει από το 1926, ημερομηνία που ορίστηκε η οριογραμμή, εξαιτίας φυσικών και τεχνικών λόγων, ότι σε αυτή την περιοχή του συνόρου απουσιάζουν σημαντικές συντεταγμένες που να έχουν συμφωνήσει οι δύο χώρες και, για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα προτού γίνει τεχνικός συντονισμός μεταξύ των επιτροπών των δύο χωρών».
Παρά τις προειδοποιήσεις μας και τις προτάσεις μας για συνεργασία, η Ελλάδα ξεκίνησε στις 13 Μαΐου 2020 χωματουργικές εργασίες και παραβίασε το συμπεφωνημένο σύνορό μας.
Η παραβίαση αυτή απετράπη αμέσως από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Το πρόβλημα θα ξεπεραστεί εάν πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες μεταξύ των τεχνικών επιτροπών των δύο χωρών όπως προτείναμε.Δεν θα γίνει ανεκτό οποιοδήποτε τετελεσμένο στα σύνορά μας.»


Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησαν ως εξής στην τουρκική ανακοίνωση:
«Η συνοριακή γραμμή είναι χαραγμένη βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης και του Πρωτοκόλλου του 1926, είναι αναγνωρισμένη και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση.»
Τα βασικά σημεία
Τα βασικά σημεία της τουρκικής ανακοίνωσης είναι δύο. Το πρώτο είναι ο ισχυρισμός ότι κατόπιν κάποιου είδους «επεισοδίου» ή «δοαφωνίας» σταμάτησαν οι εργασίες για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, η υπό αμφισβήτηση έκταση μπορεί να φτάνει τα 180 στρέμματα.

Το δεύτερο (και πιο σημαντικό) είναι ότι η Τουρκία θέτει επισήμως θέμα συνοριογραμμής στον Έβρο. Η διατύπωση είναι σαφής: «Η κοίτη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί το συμπεφωνημένο σύνορό μας, έχει αλλάξει από το 1926, ημερομηνία που ορίστηκε η συνοριογραμμή, εξαιτίας φυσικών και τεχνικών λόγων, ότι σε αυτή την περιοχή του συνόρου απουσιάζουν σημαντικές συντεταγμένες που να έχουν συμφωνήσει οι δύο χώρες…» Το ζήτημα ετίθετο κατά καιρούς από την τουρκική πλευρά, αλλά αυτή τη φορά αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση στην οποία καλούνται να το συζητήσουν οι τεχνικές επιτροπές για τα σύνορα των δύο χωρών. Ακόμα πιο σημαντική όμως είναι η προειδοποίηση ότι «δεν θα γίνει ανεκτό κανένα τετελεσμένο στα σύνορά μας». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η τουρκική πλευρά θα επιδιώξει να σταματήσει την επέκταση του φράχτη και σε άλλα σημεία.
 Δένδιας : Όχι εθνικό κλoτσοσκούφι
Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε σήμερα, Κυριακή, στον ΣΚΑΪ ότι «όταν η Τουρκία ζήτησε να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, η Ελλάδα απάντησε αρνητικά, μιας και ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους. Όταν παρατηρήθηκε η κινητικότητα, το υπουργείο Εξωτερικών έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον πρέσβη της Τουρκίας  και απαιτούσε να μην υπάρξει ούτε η  παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού.
Ο κ. Δένδιας είπε ακόμα πως «η βρετανική Sun, υιοθέτησε τον ισχυρισμό περί κατάληψης από Τούρκους 16 στρεμμάτων ελληνικού εδάφους. Τον ίδιο ισχυρισμό επανέλαβε ένα ακροδεξιό κόμμα και στη συνέχεια υπερακόντισε την ανοησία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απολύτως ψευδής ισχυρισμός.»
Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι:

«Σε αυτά δεν παίζει κανείς, ούτε είμαι διατεθειμένος τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να τα θέσω στη βάσανο των μικροκομματικών συμφερόντων. Το εθνικό συμφέρον δε μπορεί να γίνεται κλοτσοσκούφι για δημοσκοπικά συμφέροντα. Να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ».


Χαρίτσης: Για fake news έκανε διάβημα; 
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε στο Mega: «Η κυβέρνηση υποτάσσει την εξωτερική πολιτική της χώρας στις εκάστοτε μικροκομματικές της σκοπιμότητες. Τρεις μήνες πριν, η κυβέρνηση παρουσίαζε την παρουσία προσφύγων στον Έβρο ως ασύμμετρη απειλή ενώ τώρα, που «υπάρχει εισβολή της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σε ελληνικό έδαφος, ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένταση για λίγα μέτρα. Η ρητορεία κυβερνητικών στελεχών  περί fake news εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.  Κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι το ΥΠΕΞ προέβη σε επίσημο διάβημα προς την Τουρκία για όσα συνέβησαν στον Έβρο». Για fake news έγινε το διάβημα;»,

6 σχόλια :

 1. Επανέρχονται τα διεθνή ΜΜΕ στο θέμα του Έβρου: «Η Ελλάδα λέει ότι δεν είναι εισβολή». ΜΟΝΟ ΤΑ, ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΛΕΞΗ.
  Νέες διαστάσεις στα διεθνή ΜΜΕ παίρνει η τουρκική κατοχή ελληνικού από Τούρκους στρατιώτες στον Έβρο.
  Σε άρθρο της η εφημερίδα National Herald με τίτλο «Όχι εισβολή αλλά η Ελλάδα λέει ότι η Τουρκία κατέλαβε περιοχή της στον Έβρο», η εφημερίδα αναφέρει ότι αν και η Αθήνα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διάβημα για την κατάληψη μιας διαφιλονικούμενες περιοχής στον Έβρο, το ελληνικό ΥΠΕΞ ισχυρίζεται πως δεν πρόκειται για εισβολή.
  Από την πλευρά του το France 24 επαναλαμβάνει τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ότι δεν υπάρχει κατάληψη εδάφους από ξένες δυνάμεις λέγοντας π ως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απέρριψε τα βρετανικά δημοσιεύματα ότι Τούρκοι στρατιώτες κατέλαβαν μια περιοχή στον Έβρο.
  Για ποιο λόγο το θέμα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ;
  Είναι απλό: Οι χώρες στις οποίες υπάρχει το ενδιαφέρον αυτό παίρνουν παρά πολύ σοβαρά οποιαδήποτε παραβίαση συνόρων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου: Κατέθεσε μήνυση σε ΜΚΟ που αναφέρεται σε… «ελληνική πλευρά της Λέσβου».
  Πριν από λίγες ημέρες μια ΜΚΟ σε ανάρτηση της στο Facebook αναφέρθηκε σε... «ελληνική πλευρά» της Λέσβου, σήμερα ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, κατέθεσε μήνυση.
  Μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία καταθέτει η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου σε βάρος της ομάδας αιτούντων άσυλο που έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί στον καταυλισμό της Μόριας με την επωνυμία «MORIA CORONA AWARENESS TEAM»,όπως αναφέρει το stonisi.gr
  Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης θεωρώντας ότι η ομάδα αυτή των Αφγανών κατά βάση αιτούντων άσυλο αμφισβήτησαν «την αδιαμφισβήτητη εθνική κυριαρχία μας». Ας σημειωθεί ότι με ανάρτηση τους σε σελίδα που διαθέτουν σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης μόλις την περασμένη Παρασκευή 21 Μαΐου γινόταν αναφορά στο «…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…» ( «…Greek side of island…»). Κατά τον κ. Μουτζούρη υπονοούσαν ότι «το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρέσβης Χρυσανθόπουλος: Να ασκήσουμε ένοπλη βία για να απομακρύνουμε τους Τούρκους από Έβρο.
  Δεν είναι ψευδείς ειδήσεις λέει ο πρέσβης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. & όχι με διάβημα»
   Η κατάληψη εθνικού εδάφους αντιμετωπίζεται με εξολόθρευση εισβολέων & όχι με διάβημα».

   Ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν με ανάρτησή του στο facebook ξεκαθαρίζει πως τα όσα έγιναν στις Φέρρες με κατάληψη ελληνικού εδάφους από δυνάμεις της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής αποτελούν στρατηγική ήττα και μεγάλη χαμένη ευκαιρία «για εξολόθρευση δυνάμεων εισβολής» χωρίς να υπάρξει στη συνέχεια μια επέκταση της κρίσης.
   Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για αποφασιστική αντιμετώπιση του τουρκικού υβριδικού πολέμου μετά την οποία η Άγκυρα απλώς θα «λούφαζε» καθώς ο Έβρος δεν αφήνει περιθώρια για γενικευμένες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις.
   Δείξαμε έτσι, πως ότι κι αν συμβεί είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε χρήση όπλων.
   “Η κατάληψη εθνικού εδάφους έστω και λίγων τετραγωνικών μέτρων δεν αντιμετωπίζεται με διαβήματα. Αντιμετωπίζεται με εξολόθρευση των δυνάμεων εισβολής.
   Χάσαμε τεράστια ευκαιρία κεφαλαιοποίησης της επιτυχίας αποτροπής της υβριδικής επίθεσης που έγινε στον Έβρο προ τριμήνου. Επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αντιδράσουμε με τα όπλα σε οποιαδήποτε πρόκληση της Τουρκίας.
   Ήταν ευκαιρία γιατί η κατάληψη εθνικού εδάφους έγινε στον Έβρο και όχι στο Αιγαίο όπου υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η αρχική κρίση να εξελιχθεί άμεσα σε γενικευμένες αεροναυτικές επιχειρήσεις.
   Δεν χρειάζεται περαιτέρω επέκταση αλλά δυστυχώς χάσαμε πολύ περισσότερα από μερικά μέτρα λασπωμένης γής. Πρόκειται για στρατηγική (πέραν της τακτικής) ήττα”.
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
 4. Προσπαθεί να «μαζέψει» τα «αμάζευτα» ο Ν.Δένδιας: «Εγώ μιλούσα για λίγες δεκάδες μέτρα της κοίτης του ποταμού»
  Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας επιχειρεί να «μαζέψει» τα «αμάζευτα» και επιχειρεί να «διορθώσει» όπως όπως την ρήση του «για μερικές δεκάδες μέτρα δεν κάνουμε πόλεμο».
  Στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha είπε για τα «λίγες δεκάδες μέτρα» ότι αφορούσαν την κοίτη του ποταμού, κάτι που όπως είπε έγινε κατανοητό και από τον ίδιο τον δημοσιογράφο που του έπαιρνε τη συνέντευξη!
  Προφανώς μόνο σε αυτόν έγινε κατανοητό, γιατί σε κανέναν άλλον δεν φάνηκε να έγινε...
  Καλό βέβαια θα ήταν να τα πει αυτά στους Τούρκους και κυρίως να τα επιβάλλει. Αφού όπως λέει δεν εισήλθαν τουρκικές δυνάμεις σε ελληνικό έδαφος τότε προς τι έγινε το διάβημα προς την Τουρκία από το ελληνικό ΥΠΕΞ;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κώστας Βενιζέλος. Η συμπεριφορά της Αθήνας ανάβει το φως στην Άγκυρας για προώθηση των σχεδιασμών της.
   Με τόση σύγχυση που επικρατεί στην Αθήνα για τα όσα διαδραματίζονται στον Έβρο, προφανώς και θα σπάζουν πλάκα στην Άγκυρα. Οι αρχικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών επιχειρούσαν προδήλως την υποβάθμιση της τουρκικής ενέργειας στον Έβρο.
   Στη συνέχεια αναφέρθηκε πως έγιναν διαβήματα προς την Τουρκία. Μετά έγινε αναφορά σε Fake news. Με όλα αυτά που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες θα διερωτώνται οι Τούρκοι τι… έχουν κάνει στον Έβρο!
   Τι συμβαίνει και τι όχι, είναι προφανές πως περνά μέσα από τα φοβικά σύνδρομα της Αθήνας. Η διαχείριση του θέματος χαρακτηρίζεται από αμηχανία και φόβο. Γι΄ αυτό και η αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας γίνεται με υποχωρητικότητα.
   Ανοικτό βιβλίο για την κατοχική Τουρκία η τακτική της Αθήνας. Αυτή η προσέγγιση προσφέρει έδαφος στην τουρκική επιθετικότητα για να συνεχίσει την ίδια επεκτατική πολιτική. Προφανώς και εξυπηρετούνται οι τουρκικοί σχεδιασμοί με την τακτική που υιοθετεί η Αθήνα. Είναι προφανές πως οι Τούρκοι κερδίζουν έδαφος χωρίς επί της ουσίας κόστος.
   Ιδού και δείγμα επιβεβαίωσης. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη από την Αττάλεια, ανέδειξε όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η Άγκυρα στα πλαίσια της εφαρμογής των σχεδιασμών της. Και στα εργαλεία αυτά είναι ασφαλώς είναι και το μεταναστευτικό:
   «Εξαιτίας της πανδημίας, η μετακίνηση των μεταναστών επιβραδύνθηκε. Αλλά θα θελήσουν να επιστρέψουν αφότου η κρίση τελειώσει, και δεν το λέω σαν απειλή», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
   Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου έσπευσε να στείλει μήνυμα προς την Αθήνα σε σχέση με τις συνεργασίες που αναπτύσσονται στην περιοχή ( τριμερείς συν). Επανέλαβε ότι στην ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα θα πρέπει να «συνεργαστεί» με την Τουρκία. «Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί μαζί μας, πήγε να μας αφήσει έξω και προσπάθησε να συνεργαστεί με άλλες χώρες. Κάναμε τις κινήσεις μας και ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις», ανέφερε.
   Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ισχυρίστηκε επίσης, ότι οι γεωτρήσεις ξεκίνησαν εντός της υφαλοκρηπίδας «τους», λέγοντας: «Εκεί είναι περιοχή της δικής μας κυριαρχίας. Το κυριαρχικό μας ζήτημα δεν το συζητώ».
   Είναι σαφές πως η Άγκυρα, αξιολογώντας την τακτική που υιοθετεί η Αθήνα, στέλνει μηνύματα υποταγής, προσαρμογής στις τουρκικές επιδιώξεις.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...