Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΚΟΥΛΗΣ, Ο ΛΑΘΡΟ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ. ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΣΑΜΟ, ΛΕΡΟ ΚΑΙ ΚΩ. ΑΝΤΙ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ, Ο ΚΟΥΛΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Θα αντικαταστήσουν τις νυν ανεπαρκείς δομές». ΚΟΥΛΗΣ, Ο ΛΑΘΡΟ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΤΙΒΙΣΤΗΣ. ΚΟΥΛΗ, ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΟΥ. ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ.

Ο  Κούλης  μέσα  στο  ιουδαϊκό  Σανχεντρίν  έδωσε  την  ύψιστη  υπόσχεση:  "θα  πολεμήσει  τον  νατιβισμό".  Native  =  ο  αυτόχθων,  ο  ιθαγενής  του  τόπου.  Καταπολεμάς  τον  Νατιβισμό  σημαίνει  καταπολεμάς  τους  ντόπιους.  Δηλαδή  κάνεις  Εθνοκάθαρση,  Γενοκτονία,  Εθνική  εκκαθάριση.  Αυτό  είναι  αναγνωρισμένο  Έγκλημα  κατά  της  Ανθρωπότητας  Κούλη.

Κούλης, ο λαθρο-εγκαταστάτης. ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα κέντρα αλλοδαπών ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά σε Σάμο, Κω & Λέρο! - Αντί τουριστών, παράνομοι μετανάστες!  Κυβέρνηση: «Θα αντικαταστήσουν τις νυν ανεπαρκείς δομές».
Τα νησιά χάνονται. Η ηπειρωτική χώρα εξαφανίζεται. Όπου κι αν γυρίσεις τα μάτια σου ισλαμομαντήλες, συνοδευόμενες από αφρο-ασιάτες συζύγους και τα παιδιά τους.
Ο "ελληνικός" λαός απαθής στην καθημερινότητά του. Στα έξω του, στην διασκέδασή του, στις παραλίες, τώρα που θα φτιάξει ο καιρός. Όπου και να κοιτάξεις  στον  κόσμο,  υπάρχει δυναμική αντίδραση, εδώ είναι η χώρα των υποταγμένων κυριολεκτικά.  Αντιδράσεις μέσω πληκτρολογίου, είναι απλά να λέγαμε και όποιοι αντιδρούν στο πεζοδρόμιο, μετρημένοι και γραφικοί για την πλειονότητα. Παραδίδουν την Ελλάδα, ξεκινώντας από τα πανέμορφα Ελληνικά νησιά μας, στους αφροασιάτες μουσουλμάνους  εισβολείς. Αφανίζουν τον Αιγαιακό Πολιτισμό από προσώπου  γης μετά απο 5.500 χρόνια  ΙΣΤΟΡΙΑΣ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Και έπεται συνέχεια (είδαμε τι έγινε στην Μαλακάσα, 3.000  - τρεις  χιλιάδες  λαθρομετανάστες, δίπλα σε χωριό 500 κατοίκων). 12.000 τους αμολύσανε  ήδη  από εχθές στην Αθήνα.
Δεν θα σταματήσουν οι ξεπουλημένοι προδότες πολιτικοί, μέχρι να γίνει όλη η Ελλάδα απ'  άκρη σ' άκρη Καμπούλ. Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί και αμείλικτοι (μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες κάθε φορά, μπορείτε να το διανοηθείτε;), και αυξάνονται ραγδαία. Αυτή είναι η τραγική αλήθεια, όσο κι αν προσπαθήσουμε να βάλουμε το κεφάλι στην άμμο.
Κούλης, ο λαθρο-εγκαταστάτης. Κούλη δώσε πόνο στους ψηφοφόρους σου.  Ζώα είναι, δεν παίρνουν χαμπάρι.
 Τα ζόμπι κάθονται και κοιτάνε. 

Λαός που δε νοιάζεται ούτε για τη χώρα,  ούτε για την επιβίωσή του,  θα αφανιστεί.  Αυτό του αξίζει.  Θα αντικατασταθεί.
Που πήγε ο κορωνοϊός;
Εξαφανίστηκε, τον προσπέρασε η επικαιρότητα, οι δημοσιογράφοι του γύρισαν την πλάτη. Τώρα επιστρέφουμε στα πραγματικά προβλήματα, στην πραγματική λαίλαπα της χώρας.Με αιφνιδιαστική κοινή απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, δημιουργούνται τρία νέα κέντρα παράνομων μεταναστών σε Σάμο, Κω και Λέρο!

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας στην περιοχή «Ζερβού» του δήμου Ανατολικής Σάμου, στην περιοχή «Μεσοβούνι» του δήμου Κω και στη θέση «Όρμος Λακκί» του δήμου Λέρου, στις οποίες και αποτυπώνονται οι ακριβείς εκτάσεις τους!


Ενώ τα νησιά του Αιγαίου έχουν κτυπηθεί καίρια από την κρίση του κορωνοϊού, όντας αποκλεισμένα καθ'όλη την διάρκεια των κυβερνητικών απαγορεύσεων κι ενώ οι τουρίστες πλέον είναι μια μακρινή ανάμνηση, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να κατασκευάσει τρία νέα κέντρα διαμονής παράνομων αλλοδαπών!


Πάντως κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι «οι νέες δομές απλά θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες ανεπαρκείς, οι οποίες θα κλείσουν. Πλην της Λέρου που θα επεκταθεί η υπάρχουσα δομή».

Στέλνοντας, κατ'αυτό τον τρόπο και «μήνυμα» στους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομων μεταναστών που περιμένουν στις μικρασιατικές ακτές για να διαβούν την στενή λωρίδα θάλασσας που τους χωρίζει με τα νησιά του Αιγαίου, ότι «ανοίξαμε και σας περιμένουμε»!

Στην ΚΥΑ δεν διευκρινίζεται ο αριθμός των αλλοδαπών παράνομων μεταναστών που θα φιλοξενηθούν, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει: Στις άλλες «δομές φιλοξενίας» που εξυπηρετούν μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή σε 32 κέντρα, υπάρχουν περί τους 60.000 αλλοδαποί, ενώ οι «δομές φιλοξενίας» Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου  και Κω έχουν μέχρι και πενταπλάσιους από αυτούς που μπορούν να υποστηρίξουν.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, από την 1η Ιουνίου 11.237 αλλοδαποί που μέχρι στιγμής «φιλοξενούνται» σε δομές στην ενδοχώρα, διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA»,  Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia» θα αρχίσουν σταδιακά να αποχωρούν και να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ελληνική κοινωνία.

Για την ακρίβεια τα 11.237 άτομα που αποχωρούν από τις δομές είναι και αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αλλά και παράνομοι μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο, χωρίς να διευκρινίζεται το ακριβές ποσοστό.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ  


Ρόδος: Πακιστανός αυνανιζόταν μπροστά σε μητέρες και παιδιά – Ισχυρίστηκε ότι είχε… φαγούρα στα γεννητικά του όργανα.

Έξαλλες έγιναν μία 29χρονη και η 32χρονη αδελφή της που είχαν βγάλει τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους στο πάρκο του Αγίου Φραγκίσκου στη Ρόδο για να παίξουν, όταν ξαφνικά ξεπρόβαλε μέσα από τα δέντρα ένας μελαμψός άνδρας που κατέβασε το παντελόνι του και άρχισε να… χαϊδεύεται επιδεικτικά κοιτώντας προς το μέρος τους!  Οι  ταραγμένες γυναίκες άρχισαν να φωνάζουν, με αποτέλεσμα ο αλλοδαπός να φύγει τρέχοντας. Ωστόσο, βάσει της περιγραφής του, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας εντόπισαν τον 38χρονο Πακιστανό το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης και τον προσήγαν στο τμήμα, όπου τον αναγνώρισαν οι δύο αδελφές και του έκαναν μήνυση για βάναυση προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους.  Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου άσκησε στον αλλοδαπό επιδειξία δίωξη με την ίδια κατηγορία και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.  Στην απολογία του ο Πακιστανός ισχυρίστηκε ότι είχε… φαγούρα στα γεννητικά του όργανα και ξυνόταν. 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

8 σχόλια :

 1. Τούρκοι δουλέμποροι «διαφημίζουν» την είσοδο παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα με φορτηγά πλοία.
  Το καλοκαίρι έφτασε και οι διακινητές φαίνεται ότι προετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς φτιάχνοντας μηχανές και φουσκωτά για να στοιβάξουν παράνομους μετανάστες.
  Εντύπωση προκαλεί ότι δημοσιεύτηκαν στο Facebook όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής»,για πρώτη φορά βίντεο ακόμα και από τα περίφημα ταξίδια που οργανώνουν Τούρκοι δουλέμποροι με φορτηγά πλοία. Πιο συγκεκριμένα, στις 16 Μαρτίου αναρτήθηκαν δύο βίντεο από το ταξίδι του παλιού δεξαμενόπλοιου, το οποίο προκάλεσε συναγερμό σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ. Πρόκειται για το πλοίο-«φάντασμα», ηλικίας 52 ετών, το οποίο προσάραξε λόγω κακοκαιρίας έξω από το λιμάνι της Τζιας.
  Το ακαταχώρητο φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία. Στο εσωτερικό του επέβαιναν 193 παράνομους μετανάστες, με τους διακινητές να κάνουν εκτιμώμενο τζίρο περίπου 1.000.000 ευρώ για ένα δρομολόγιο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στα βίντεο γίνεται φανερό ότι πρόκειται για ένα πολύ παλιό και σκουριασμένο δεξαμενόπλοιο.
  Πρόσφυγες και μετανάστες φαίνονται στοιβαγμένοι στα αμπάρια και σε κάθε άλλο εσωτερικό χώρο του πλοίου.
  Στο κατάστρωμα βρίσκονται αλλοδαποί μαζί με άτομα που δεν μοιάζουν με πρόσφυγες αλλά με πλήρωμα. Τα βίντεο γυρίστηκαν πριν την προσάραξη του πλοίου στην Τζια, με σκοπό να «διαφημιστούν» από τους δουλέμπορους τα επόμενα ταξίδια με φορτηγά πλοία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Τουρκία, μετά την Αυλώνα της Βορείου Ηπείρου, αποκτά αεροπορική βάση στη Λιβύη – Μας περικυκλώνει από νότον με F-16.
   Η Τουρκία έχει πλέον υπογράψει μια στρατιωτική συμφωνία με τη Λιβύη που θα επιτρέψει στην Άγκυρα να κατασκευάσει τη δική της αεροπορική βάση στην βάση Al Watiya της πολεμικής αεροπορίας της Λιβύης
   Αρκετά αεροσκάφη στρατιωτικών μεταφορών, συμπεριλαμβανομένου του C-130 Hercules, έχουν πραγματοποιήσει πάνω από δώδεκα πτήσεις στη Λιβύη το τελευταίο διάστημα
   Του Johnlee Varghese
   Πριν λίγες ημέρες οι δυνάμεις της κυβέρνησης της Τρίπολης που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, ανέλαβαν με τη βοήθεια της Τουρκίας τον έλεγχο μιας στρατηγικής αεροπορικής βάσης Al-Watiya, γνωστής και ως της αεροπορικής βάσης Okba Ibn Nafa, στην περιοχή Nuqat al Khams της δυτικής Λιβύης. Μετά απ’ αυτό υπάρχουν ενδείξεις ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε διαδικασία της κατασκευής μιας τεράστιας αεροπορικής βάσης στη Λιβύη.
   Η στρατηγική αεροπορική βάση Al Watiya είναι η πρώτη στρατιωτική-αεροπορική βάση της Τουρκίας στη Νότια Μεσόγειο.
   Πήρε το όνομά της από τον Uqba ibn Nafi, τον μουσουλμάνο στρατηγό που κατέκτησε τη Βόρεια Αφρική, για τη Λιβύη.
   Η αεροπορική βάση είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς βρίσκεται 27 χιλιόμετρα ανατολικά των συνόρων της Τυνησίας και 125 χιλιόμετρα από την Τρίπολη.
   Η Τουρκία έχει υπογράψει στρατιωτική συμφωνία με τη Λιβύη, η οποία θα επιτρέψει στην Άγκυρα να κατασκευάσει τη δική της αεροπορική βάση στην Al Watiya, που κατέλαβε πρόσφατα από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.
   Σύμφωνα με μια αναφορά στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο έλεγχος από τις δυνάμεις του Σαράζ της αεροπορικής βάσης Al-Watiya σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης έχει ανακτήσει τον έλεγχο σχεδόν όλων των δυτικών παράκτιων και ημι-παράκτιων ζωνών. Αυτο για την Άγκυρα σημαίνει ότι αποκτά την πρώτη εγκατάσταση στρατιωτικής-αεροπορικής υποστήριξης στη νότια ακτή της Μεσογείου.
   “Η Τουρκία εγκαθίσταται εδώ και πολύ καιρό στην Λιβύη: Αεροσκάφος C-130 Hercules της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας της 222ης μοίρας από τη βάση του Erkilet , μέσω Κωνσταντινούπολης πετά για τη Μισράτα. Αυτή είναι η 8η πτήση τις τελευταίες 6 ημέρες», έγραψε ο Τούρκος δημοσιογράφος Yörük Işık.
   Αναφορές στον τουρκικό τύπο την περασμένη εβδομάδα δείχνουν ότι η Τουρκία δημιουργεί τη δική της αεροπορική βάση στη Λιβύη, γι’ αυτό υπήρξε αυξημένη εναέρια δραστηριότητα.
   Αρκετά στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του C-130 Hercules, έχουν πραγματοποιήσει πάνω από δώδεκα πτήσεις στη Λιβύη. Υπάρχουν επίσης αναφορές για τουλάχιστον δύο τουρκικά F-16 που έχουν εγκατασταθεί στη Λιβύη.
   Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη προσγειώνονται σε αεροπορική βάση, που βρίσκεται κοντά στην παράκτια πόλη Μισράτα, οποία λειτουργεί επίσης ως κέντρο αεροπορικής βάσης και εκπαίδευσης για τη Λιβυκή Πολεμική Αεροπορία.
   Η Λιβύη ανήκει στην Τουρκία
   Η Τουρκία με στρατηγική νίκη κατόρθωσε όχι μόνο να διατηρήσει στη θέση της την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη (GNA), αλλά επί πλέον ενίσχυσε τη θέση της στη Λιβύη.
   Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάληψη της αεροπορικής βάσης Al Watiya, κάτι που συνιστά μεγάλη απώλεια για τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του Στρατηγού Khalifa Haftar (LNA) που υποστηρίζεται από τους Ρώσους. Η Ρωσία έχει αποστείλει στη Λιβύη τουλάχιστον 14 πολεμικά αεροσκάφη 4ης γενιάς.
   Η στρατηγική θέση της Λιβύης στην καρδιά της Μεσογείου, το Μαγκρέμπ, και ως πόρτα στην υποσαχάρια Αφρική, καθώς και τα σημαντικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, την καθιστά κρίσιμο σύμμαχο για την Τουρκία.
   Πέρυσι, το GNA υπέγραψε τη συμφωνία θαλάσσιας οριοθέτησης με την Τουρκία, δημιουργώντας μια αποκλειστική οικονομική ζώνη από τη νότια ακτή της έως τη βορειοανατολική ακτή της Λιβύης. Και τώρα η Τουρκία αποκτά τον έλεγχο του εναέριου χώρου πάνω από τη Λιβύη, αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην περιοχή της Νότιας Μεσογείου.
   Πηγή: ibtimes.sg
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Η παραχώρηση τού ονόματος «Μακεδονία» συνιστά εσχάτη προδοσία!
   του Στέλιου Παπαθεμελή*
   Με πρόταση των 11 βουλευτών (της «Ελληνικής Λύσης») εισήχθη στη Βουλή το θέμα της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.
   Την Τετάρτη 27 Μαΐου, 219 παρόντες βουλευτές. Ψήφισαν οι 207 ότι ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Οι 11 (της Ελληνικής Λύσης) ψήφισαν υπέρ της άρσης βουλευτικής ασυλίας και την παραπομπή σε δίκη των βουλευτών που ψήφισαν την «συμφωνία».
   Η Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος είχε καλέσει, ματαίως, τον πρωθυπουργό να αλλάξει την τακτική του στους χειρισμούς τού μακεδονικού ζητήματος που οδηγούν, όπως εύστοχα υποστήριξε, στο ξεπούλημα τής Μακεδονίας. Σωστά τού επισήμανε ότι «κατακριτέος είναι όχι μόνο εκείνος που ψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και εκείνος που την εφαρμόζει». Αψήφιστα!..
   Κορυφαίος συνταγματολόγος ο Γιώργος Κασιμάτης έχει αποφανθεί: «Το όνομα της Μακεδονίας αποτελεί στοιχείο εθνικής κυριαρχίας. Η παραχώρησή του συνιστά εσχάτη προδοσία»!
   Το βαρύτερο των εθνικών εγκλημάτων είναι αυτό, η εθνική προδοσία. Και όμως ετελέσθη ομοθυμαδόν (με την αναφερθείσα τιμητική εξαίρεση).
   Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου ζητεί την «κεφαλήν επί πίνακι» της λαίδης Αγγελοπούλου. Δεν θα του κάνουν το χατίρι, αλλά επιμένει. Πες – πες κάτι θα βγει στο τέλος, έστω και αν τα βάζει με πρόσωπα που ανήκουν στο «θεσμικά απυρόβλητο».
   Γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Μεγάλη Επανάσταση του 1821. Τότε ο Ελληνισμός ενωμένος κατάφερε να πλήξει καίρια, σχεδόν θανάσιμα, την αυτοκρατορία των Οθωμανών και να στήσει το νέο Ελληνικό Κράτος.
   Διακόσια χρόνια μετά το φαινόμενο «ιδιωτικοποίησης τού κόσμου» προκαλεί έντεχνα φαινόμενα αρρυθμίας, κηδεμονεύει τα κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις, εκμηδενίζει την αξία της λαϊκής ψήφου, την ρυθμιστική εξουσία και τους δημόσιους θεσμούς.
   Ο Ζαν Ζιγκλέρ στην εξαιρετική ανάλυσή του «Η ιδιωτικοποίηση τού κόσμου και οι νέοι κοσμοκράτορες» επικαλείται τον Jurgen Habermas που ως διανοητής και θεσμικός κληρονόμος τής Σχολής τής Φρανκφούρτης καταθέτει τα εξής (σ.91):
   «Η εκτόπιση της πολιτικής από την αγορά εκφράζεται, από το γεγονός ότι το Εθνικό κράτος χάνει σταδιακά την ικανότητά του να εισπράττει φόρους, να ενισχύει την ανάπτυξη και να εξασφαλίζει έτσι τις θεμελιώδεις βάσεις της νομιμότητάς του. Αυτή η απώλεια δεν αντισταθμίζεται με κανένα λειτουργικό ισοδύναμο {…}. Αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο διαφυγής των κεφαλαίων, οι εθνικές κυβερνήσεις επιδίδονται σε μια τρελή κούρσα απορρύθμισης μέσω της μείωσης του κόστους, από την οποία προκύπτουν αναίσχυντα κέρδη και παραλόγως ανήκουστες διαφορές μισθών, αύξηση της ανεργίας και κοινωνική περιθωριοποίηση ενός φτωχού πληθυσμού, που ολοένα αυξάνεται. Στο βαθμό που καταστρέφονται οι κοινωνικές συνθήκες μιας ευρύτερης πολιτικής συμμετοχής, οι δημοκρατικά λαμβανόμενες αποφάσεις, ακόμα και όταν υιοθετούνται με ένα τρόπο τυπικά ορθό, χάνουν την αξιοπιστία τους».
   Ξεκίνησε η Ελληνική Προεδρία τού Συμβουλίου τής Ευρώπης. Αν και το Συμβούλιο αυτό έχει απειροελάχιστες πρακτικές αρμοδιότητες, μπορεί να αποβεί σοβαρό βήμα προβολής και ανάδειξης των εθνικών μας θέσεων.
   Η Τουρκία έχει εργαλειοποιήσει, το μεταναστευτικό ως ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας θα είναι “η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας”, με συγκεκριμένες προτάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, “με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και τού κράτους δικαίου”.
   Διάφορα παρατράγουδα κυκλοφορούν αναφορικά με την επέτειο των 200 χρόνων από την μεγάλη Ελληνική Επανάσταση που έπληξε θανάσιμα την οθωμανική κυριαρχία. Πρέπει όμως παντί σθένει να αποτελέσει ευκαιρία εμπέδωσης τής Εθνικής μας Ενότητας.
   * Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
   E-mail: stpapathemelis@gmail.com
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Η νεο-οθωμανική επεκτατική Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται με … «χαριεντισμούς» και ψηφίσματα. Κώστας Μαυρίδης*
   Όσοι έχουμε παρουσία στην Ευρ. Ένωση, οφείλουμε να ενημερώνουμε υπεύθυνα τους πολίτες. Η νεο-οθωμανική επεκτατική Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται με … «χαριεντισμούς» και ψηφίσματα. Δυστυχώς όμως, μαζί με τις τουρκικές αξιώσεις, που τελειωμό δεν έχουν, επανέρχονται κι οι εγχώριες «μυθοπλασίες», που προσδοκούν το έλεος του νεο-Σουλτάνου. Παραθέτουμε τρεις «μύθους» που επαναλαμβάνονται, αποφεύγοντας ονόματα, με σκοπό οι νοήμονες πολίτες να προβληματιστούν, χωρίς κομματικά βαρίδια:
   Μύθος 1ος
   Ανακοίνωση ηγεσίας κόμματος επισημαίνει για την τουρκική επιθετικότητα: «Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το διαπραγματευτικό κενό στο Κυπριακό, εντείνει προκλητικά την επιθετικότητά της, δημιουργώντας νέα παράνομα τετελεσμένα σε βάρος της Κύπρου». Η συγκεκριμένη κομματική ηγεσία θεωρεί ότι η τουρκική επεκτατικότητα στην Αν. Μεσόγειο εντείνεται λόγω του διαπραγματευτικού κενού στο Κυπριακό! Εντούτοις, πόρρω απέχει η πραγματικότητα από την … «αγγαρευμένη» και βολική αυτή αντίληψη των πραγμάτων.
   Μύθος 2ος
   Διακομματική συγχορδία επιμένει ότι “μια λύση στο Κυπριακό θα ανοίξει τον δρόμο για αξιοποίηση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων τερματίζοντας τις τουρκικές παρανομίες”. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία ξεκαθάρισε ότι οι διεκδικήσεις της θα παραμείνουν αναλλοίωτες από την επομένη μέρα μιας λύσης στο Κυπριακό, ακόμη και λύσης με αποδοχή όλων των τουρκικών όρων. Ουσιαστικά, η Τουρκία αποφάσισε τις «δικές της θάλασσες» και μας θέλει… ανύπαρκτους.
   Μύθος 3ος
   Πρόεδρος κόμματος, που ξεκίνησε ήδη τον προεκλογικό για τις προεδρικές, προωθεί τον αγωγό φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας μετά από … λύση στο Κυπριακό. Στην πραγματικότητα, η ΕΕ έχει αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο, αξιολογώντας ως απαγορευτικά επικίνδυνη την ανάληψη επικυρίαρχου ρόλου από την Τουρκία. Στην Κύπρο, τέτοια προβεβλημένα «μυαλά» δεν αντιλαμβάνονται αυτό που η ΕΕ αντιλαμβάνεται: τέτοια σχέση καθιστά το μέλλον μας όμηρο της Τουρκίας
   Επομένως, η στρατηγική με προοπτική επιβίωσής μας είναι η ενδυνάμωση της ισχύος, περιλαμβανομένης της άμυνας ως πολλαπλασιαστή, με συμμαχίες/συνεργασίες στην περιοχή μας.
   Τις προάλλες, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας, παρουσία εκπροσώπων της Ευρ. Επιτροπής, ξεδιπλώθηκε η αποτυχία της ΕΕ έναντι της τουρκικής επεκτατικότητας, με την κατάσταση να επιδεινώνεται, όπως ομολογούν και αρκετοί που το αρνούνταν πριν μερικά χρόνια.
   Για αυτό, εξήγησα την ανάγκη για μια διαφορετική πολιτική με νέα εργαλεία, όπως ουσιαστικές οικονομικές κυρώσεις και με ανάληψη ευρωπαϊκής επιχείρησης στην Αν. Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας για εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ, ανάλογης με την επιχείρηση «Ειρήνη» για εφαρμογή του εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης. Προσδοκώ ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση θα το υιοθετήσει.
   *Κώστας Μαυρίδης- Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D) – Πρόεδρος Πολιτικής Επιτροπής για την Μεσόγειο
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Ερντογάν, Ισλάμ, Κεμάλ και Αγιά Σοφιά α.
  Του Σάββα Καλεντερίδη
  Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που χαρακτηρίζει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, είναι αδυναμία σωστής ανάγνωσης, ερμηνείας και κατανόησης των ενεργειών της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μόνιμη επωδός των πολιτικών μας, που αντί να ερμηνεύσουν σωστά τις ενέργειες της Τουρκίας που στρέφονται εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων, τις αποδίδουν σε «εξαγωγή της κρίσης» που αντιμετωπίζει κάθε φορά η γειτονική χώρα και για κινήσεις που γίνονται για εσωτερική κατανάλωση.
  Επειδή, δε, παρακολουθώ σε καθημερινή βάση τον τουρκικό τύπο, για να ευσταθεί μια τέτοια ερμηνεία, ότι δηλαδή οι κινήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδα στοχεύουν στην τουρκική κοινή γνώμη, θα πρέπει κάθε φορά οι τουρκικές εφημερίδες να έχουν πρωτοσέλιδο τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες, για να ικανοποιήσουν τις λαϊκές μάζες. Και ω του θαύματος, τις περισσότερες φορές, τα θέματα αυτά δεν τα βρίσκεις ούτε στις εσωτερικές σελίδες.
  Έναυσμα για το άρθρο αυτό αποτέλεσε η απόφαση του Ερντογάν να διοργανώσει μια φιέστα στην Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως, ανήμερα της Άλωσης της Πόλης και οι ερμηνείες που δόθηκαν από πολιτικούς και αρθρογράφους.
  Να πούμε λοιπόν και τη δική μας ερμηνεία, παραθέτοντας τις απόψεις και την κρυφή ιδεολογία του πολιτικού Ισλάμ και του Ερντογάν.
  Υπογραμμίζεται, για να μην παρεξηγηθούμε, ότι τα παρακάτω είναι ερανίσματα επιχειρημάτων της κρυφής ιδεολογίας και της κρυφής ατζέντας του πολιτικού Ισλάμ, που εκφράζεται από τον Ερντογάν και το ΑΚΡ και δεν είναι απόψεις του συγγραφέα του άρθρου:
  Για το πολιτικό Ισλάμ της Τουρκίας, που σήμερα εκπροσωπείται κυρίως από το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Μουσταφά Κεμάλ υπήρξε ένα όργανο των ξένων και συγκεκριμένα των Άγγλων και του σιωνιστικού παράγοντα.
  Γι’ αυτό, ο Κεμάλ, καθοδηγούμενος από τα συγκεκριμένα κέντρα, δέχτηκε την αποϊσλαμοποίηση της Τουρκίας και την αποκοπή της από το οθωμανικό της παρελθόν.
  Για το λόγο αυτό κατήργησε το χαλιφάτο και εγκατέλειψε την οθωμανική γραφή, για το λόγο αυτό διέλυσε τα ισλαμικά τάγματα, για το λόγο αυτό επέβαλε τον δυτικό τρόπο ζωής, ακόμα και στη φορεσιά των Τούρκων.
  Και όλα αυτά με τη βία.
  Δημοσιεύεται στην εφημερίδα κυριακάτικη δημοκρατία και το pontos-news
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ερντογάν, Ισλάμ, Κεμάλ και Αγιά Σοφιά β.
  Του Σάββα Καλεντερίδη

  Επίσης, σύμφωνα με την κρυφή ιδεολογία του πολιτικού Ισλάμ, ο Μουσταφά Κεμάλ και το κόμμα του (CHP, Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), έγραψαν την νέα ιστορία που διδάσκεται από το 1923 σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Τουρκία, η οποία ιστορία αρχίζει τις αρχές του 20ού αιώνα και κυρίως το 1919, με την εμφάνιση του Κεμάλ στο πολιτικοστρατιωτικό προσκήνιο και τελειώνει με τον θάνατό του.
  Με άλλα λόγια, μετά το 1923, με την ίδρυση της νέας Τουρκίας, ο Κεμάλ και οι κεμαλιστές, αφού υπέγραψαν τη Συνθήκη της Λωζάνης, που θεωρείται προδοτική, αφού δεν συμπεριλαμβάνει στα όρια του τουρκικού κράτους τις περιοχές του “Εθνικού Όρκου”, φρόντισαν να αποκόψουν τους Τούρκους από το «ένδοξο» παρελθόν τους και από την πιο νέα –άρα και και καλύτερη- θεόσταλτη θρησκεία του κόσμου, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της χώρας και ορατό τον κίνδυνο του διαμελισμού της.
  Όλες αυτές τις δεκαετίες οι κεμαλιστές καταπίεζαν τους πολίτες της Τουρκίας, επιβάλλοντας με τη βία την κεμαλική ιδεολογία και απαγορεύοντας και την ελεύθερη πολιτική έκφραση του πολιτικού Ισλάμ.
  Πρώτα ο Νετζμετίν Ερμπακάν με το Κόμμα της Ευημερίας και τώρα ο Ταγίπ Ερντογάν, με το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, έρχονται να «γκρεμίσουν» τον κεμαλισμό, που λειτουργούσε επί σχεδόν έναν αιώνα ως μια θρησκευτική σέχτα, με τον Μουσταφά Κεμάλ να λατρεύεται περίπου ως θεότητα, για να παλινοθρώσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και το Χαλιφάτο και να καταστήσουν το Ισλάμ ξανά καθοριστικό παράγοντα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας.
  Γι’ αυτό, ο πραγματικός αντίπαλος του Ερντογάν, δεν είναι τα κόμματα και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, αλλά ο ίδιος ο Μουσταφά Κεμάλ, που η μορφή του είναι παντού και εξουσιάζει ακόμα σοβαρά τμήματα του κράτους και της κοινωνίας.
  Ένα από τα εγκλήματα, σύμφωνα με τους ερντογανιστές, που διέπραξε ο Κεμάλ, ήταν να κλείσει την Αγία Σοφία το 1931 στην ισλαμική προσευχή και να τη μετατρέψει σε μουσείο με διάταγμα που υπέγραψε το 1935, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο.
  Αποτελεί ιερή υποχρέωση των πιστών μουσουλμάνων να ξανανοίξουν την Αγία Σοφία και να την ξανακάνουν τζαμί, γιατί αυτό θα έχει έναν τεράστιο συμβολισμό, για την εκ νέου Άλωση της Πόλης, και την απελευθέρωσή της από τα ενεργούμενα της Δύσης και του σιωνισμού.
  Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η κρυφή ιδεολογία του πολιτικού Ισλάμ στην Τουρκία και με βάση όλα αυτά κινείται ο Ερντογάν, σε ό,τι αφορά την αποκαθήλωση του Κεμάλ και την παλινόρθωση του Χαλιφάτου και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
  Με βάση τα παραπάνω, μπορούμε να ερμηνεύσουμε μια σειρά ενεργειών του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και εν προκειμένω, τη φιέστα που διοργάνωσε στην Κωνσταντινοιύπολη και την Αγία Σοφία, στις 29 Μαΐου 2020, μαύρη επέτειο της Άλωσης της Πόλης από τους Οθωμανούς.
  Δημοσιεύεται στην εφημερίδα κυριακάτικη δημοκρατία και το pontos-news
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο καταραμένος γενοκτόνος αντινατιβιστής Κούλης δηλητηριάζει με χημικά παιδιά κα γέρους που διαμαρτύρονται για τους ισλαμιστές λαθρέποικους που μας κουβαλάει με τα λεφτά του Σόρος. Τό μεγαλύτερο κάθαρμα πού έχει εμφανιστεί στην χώρα μας υποδουλώνει τήν Ελλάδα σε βάρβαρους εισβολείς.
  ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ – ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΡΩΠΟΥ – ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ .
  Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο, στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του hotspot στη Μαλακάσα, ανάμεσα στην ΕΛ.ΑΣ. και σε κατοίκους του Δήμου Ωρωπού, που διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι αποτελεί υγειονομική βόμβα η δομή για την περιοχή, λόγω και του κορωνοϊού.
  Οι κάτοικοι θέλησαν να αποκλείσουν προσωρινά την κυκλοφορία στην εθνική οδό, αλλά εμποδίσθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις. Οι κάτοικοι καταγγέλουν χρήση υπερβολικής βίας.
  Οι κάτοικοι της Μαλακάσας είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση στην περιοχή τους από τις δύο δομές στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 3.500 αλλοδαποί.Την περασμένη Κυριακή αλλοδαποί βγήκαν στην κεντρική πλατεία της περιοχής και συνεπλάκησαν μεταξύ τους με καδρόνια.
  Οι παράνομοι μετανάστες φαίνεται να έχουν στήσει υπαίθρια μπάρμπεκιου αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η πράξη τους.
  Αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο, η οποία έχει κάνει χρήση χημικών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...