Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Φύγαμε από Μελισσοκομείο στον Έβρο γιατί ήταν βαλτώδες το έδαφος - Όχι γιατί μας τρόμαξαν οι Τούρκοι». ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Η Ελλάδα μπορεί να χτίσει φράχτη όπου θέλει εκτός από τα ελληνοτουρκικά σύνορα». Η Τουρκία κυκλώνει την Ελλάδα από Ιόνιο, Κρητικό & Αιγαίο - Ανακατασκευάζει την ναυτική της βάση στην Ελληνική Αυλώνα της Βορείου Ηπείρου. 
ΑΔΩΝΙΣ  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:  «Το ελληνικό τμήμα αποχώρησε από την περιοχή, όχι γιατί τους έκανε διάβημα η Τουρκία, αλλά γιατί δεν μπορούσαν να σταθούν οι πάσσαλοι του φράχτη λόγω βαλτώδους εδάφους».  Δηλαδή ο Ελληνικός  Στρατός  δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές για δημιουργία αγκυρίων στα οποία θα στηριχθούν τα σχετικά βλήτρα μέσω των οποίων θα υποστυλωθούν οι πάσαλοι των αμυντικών μας έργων;
Οι τούρκοι δεν φαίνεται να έχουν το ίδιο πρόβλημα...
ΑΔΩΝΙ,  πάρτε μηχανικούς από την Τουρκία να μας φτιάξουν το φράχτη.

Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής (συνήλθε σε κλειστή συνεδρίαση) ο υπουργός Ανάπτυξης Ά.Γεωργιάδης σύμφωνα με έγκυρες πηγές του pronews.gr, για το θέμα των ημερών με την εισβολή Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος, στην περιοχή Μελισσοκομείο στον Έβρο, για να εμποδίσουν την κατασκευή του φράχτη με τον οποίο θα εμποδιστούν οι ροές των παράνομων μεταναστών.
«Το ελληνικό τμήμα αποχώρησε από την περιοχη όχι γιατί τους έκανε διάβημα η Τουρκία, αλλά γιατί δεν μπορούσαν να σταθούν οι πάσσαλοι του φράχτη λόγω βαλτώδους εδάφους» είπε ο υπουργός.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ελληνικό ΥΠΕΞ κρύβει μέχρι τώρα τις ρηματικές διακοινώσεις, όχι μόνο από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμα και από τον ΥΕΘΑ.
Ο Ν.Δένδιας αρνήθηκε να δώσει στα μέλη της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής τα κείμενα των δύο γραπτών διακοινώσεων που αντάλλαξε η Αθήνα και η Άγκυρα (συν ένα προφορικό ελληνικό διάβημα).
Το διάτρητο επιχείρημά του ήταν ότι έπρεπε να αποχαρακτηρισθούν κι αυτό είναι γραφειοκρατικά δύσκολο!
Είπε, ωστόσο, ότι θα διαβάσει στους βουλευτές το περιεχόμενο των δύο ρηματικών διακοινώσεων, αλλά ούτε αυτό έπραξε.
Ο Νίκος Δένδιας έχει αποφύγει να δώσει το κείμενο των ρηματικών διακοινώσεων και στον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο! 


Επί του πρακτέου όμως η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη είναι μια πολιτική «βόμβα». Αφού δεν μπορούσε να στηθεί φράχτης στην περιοχή, τότε γιατί ξεκίνησε το στήσιμό του; Δεν γνώριζαν πως η κοίτη του ποταμού αυξομειώνεται ανάλογα με την εποχή;
Και εν πάσει περιπτώσει το ζήτημα δεν είναι ο χειμώνας αλλά τώρα το καλοκαίρι τι γίνεται.
Άλλωστε υπάρχουν κι άλλοι φράκτες εκτός από τα πασσαλάκια που μπορούν να στηθούν στην περιοχή και να παραμένουν όρθιοι και αμετακίνητοι χειμώνα καλοκαίρι.
Η μετατροπή της θέσης «Μελισσοκομείο» στις Φέρες του Έβρου  σε «γκρίζα ζώνη» με την κατάληψη ελληνικού εδάφους από Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι αν και έχουν αποχωρήσει, εντούτοις τώρα παραμένει μια διαφιλονικούμενη περιοχή έχει περισσότερες επιπτώσεις από όσες αρχικά εμφανίζονται.
Η τοποθέτηση του φράχτη «λίγο πιο μέσα» εντός της ελληνικής επικράτειας, όπως είπε προχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς, όπως έσπευσε να προσθέσει «να απεμπολείται το έδαφος από τον φράχτη μέχρι την γραμμή των συνόρων», πρόκειται να δημιουργήσει τεράστιο ζήτημα και πρόβλημα για την Ελλάδα και κάτι που θα εκμεταλλευτεί η Τουρκία.
Θα φροντίσει έτσι ώστε να φέρει στην περιοχή χιλιάδες παράνομους μετανάστες και απλά... να τους αφήσει εκεί!
Εκεί βρίσκεται και το πρόβλημα: Εάν η Ελλάδα αρνηθεί να τους πάρει, αυτομάτως παραδέχεται ότι η περιοχή δεν είναι ελληνικό έδαφος, λέγοντας ότι βρίσκονται είτε σε αμφισβητούμενο έδαφος είτε σε… τουρκικό.
Και θα συμβεί το εξής: Θα εμφανίσουν την χώρα διεθνώς οι γνωστοί «φιλάνθρωποι» των ΜΚΟ, αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί, ότι... παραβιάζει τις συνθήκες.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη  να εξετάζει όλες τις αιτήσεις ασύλου που υποβάλλουν ΌΛΟΙ οι παράνομα εισερχόμενοι στην χώρα αλλοδαποί και απαγορεύεται  να τους επαναπροωθήσει εκτός της ελληνικής επικράτειας. Άρα οπιος εισερχεται στον θύλακα θεωρείται αυτομάτως αιτών άσυλο!
Εάν αναγκαστεί να τους πάρει τότε θα βρεθεί με μια άνευ προηγουμένου  μεταναστευτική κρίση με την Τουρκία να σπρώχνει εκεί χιλιάδες αλλοδαπούς δημιουργώντας ένα καταυλισμό  χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης από την Ελλάδα.
Αυτό είναι το λάθος της κατασκευής του Φράχτη «λίγο εντός του ελληνικού εδάφους», που είπε ο πρωθυπουργός χωρίς να μας διευκρινίσει πόσο είναι αυτό το «λίγο».
Όσο και αν είναι όμως, την «γκρίζα» αυτή περιοχή θα φροντίσει να εκμεταλλευτεί η Άγκυρα δημιουργώντας ένα «μέτωπο» με χιλιάδες αλλοδαπούς οι οποίοι θα απαιτούν άμεσα την προώθησή τους στην ενδοχώρα!

 

 

«Η Ελλάδα είναι ελεύθερη να χτίσει το τείχος της όπου επιθυμεί, εκτός από τα σύνορα με την Τουρκία», δήλωσε ο πρώην υπουργός Eυρώπης της Τουρκίας και  νυν πρεσβευτής στην Τσεχία Εγκεμέν Μπαγίς.

«Οποιαδήποτε ενέργεια προκαλεί μία αντίδραση». «Και αν δεν τους νοιάζει η αντίδραση τότε ας το προσπαθήσουν».
Συνεχίζοντας τις προκλήσεις ο Μπαγίς είπε πως αν η Ελλάδα επιθυμεί έξτρα  έξτρα φράχτες για να προστατεύσει  τα σύνορα, θα έπρεπε και οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε αυτό.
«Αν όμως ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης επιμένει να δρα μονόπλευρα, τότε θα υπάρξουν συνέπειες από τις αντιδράσεις της μονόπλευρης συμπεριφοράς».
Όσο για τι είδους αντίδραση θα μπορούσε να περιμένει η Ελλάδα «Ας χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους προς το παρών.  Νομίζω πως η πρωτεύουσα μου η Άγκυρα ήδη διαθέτει έτοιμο σχέδιο B σχέδιο Γ και σχέδιο Δ. Ο πιο απλός τρόπος όμως είναι ο πρώτος. Στον οποίο οι δύο πλευρές, οι δύο γείτονες και σύμμαχοι, συναντώνται, κάνουν διάγνωση του προβλήματος και βρίσκουν την καλύτερη λύση για να λύσουν το πρόβλημα.
Υπήρξαμε πάντοτε πολύ συνεργάσιμοι  με τους γείτονές μας.  Για όσο βέβαια και αυτοί επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας. Νομίζω πως αυτό που συνέβη στην Κύπρο θα έπρεπε να τους είχε διδάξει ένα μάθημα. Αν δράσουν μονόπλευρα τότε και εμείς θα δράσουμε μονόπλευρα».
Καταληκτικά και με ειρωνικό  ύφος ο Μπαγίς είπε« Οι Έλληνες πάντα κάνουν το σωστό αφού εξετάσουν  όλες  τις άλλες επιλογές τους , όπως εκανε η Τουρκία στο παρελθόν.
 «Μακροπρόθεσμα είναι προς το συμφέρον και των δυο πλευρών να έχουνε ένα εποικοδομητικό διάλογο», είπε.

Η Τουρκία κυκλώνει την Ελλάδα από Ιόνιο, Κρητικό & Αιγαίο - Ανακατασκευάζει τη ναυτική της βάση στην Αυλώνα.

Οι τουρκικές κινήσεις στη Μεσόγειο δεν είναι τυχαίες αλλά καλά υπολογισμένες κινήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ελλάδας, η οποία δεν κάνει τίποτα για να το αποτρέψει παρά να μένει κλεισμένη στο καβούκι της.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» ,η Αλβανία του Έντι Ράμα παραχωρεί στην Τουρκία άδεια να κατασκευάσει ναύσταθμο στον Αυλώνα, δίνοντας έτσι στον τουρκικό στόλο πρόσβαση στο Ιόνιο. Η Τουρκία έχει ήδη μία ναυτική βάση στην Αυλώνα
Η Άγκυρα  αξιοποιώντας την επιρροή που διαθέτει στην κυβέρνηση των Τιρράνων, επιθυμεί την δημιουργία ενός στρατηγικού προγεφυρώματος για τα τουρκικά πολεμικά πλοία.  
Η συνεργασία Αλβανίας-Τουρκίας ενεργοποιείται ξανά και επιταχύνεται. Η Άγκυρα είχε χρηματοδοτήσει έργα ανακατασκευής του ναυστάθμου του Αυλώνα και προ δεκαετίας και, μάλιστα, οι δύο χώρες είχαν προχωρήσει και σε κοινά ναυτικά γυμνάσια.
Η κίνηση εντάσσεται στη μακροχρόνια στενή αμυντική συνεργασία Τιράνων – Αγκυρας, η οποία χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν Τούρκοι αξιωματικοί ανέλαβαν την αναδιοργάνωση του αλβανικού στρατού κατά τα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα. Η Τουρκία, στο πλαίσιο της άσκησης επιρροής στα Βαλκάνια, έχει επενδύσει στη σχέση αυτή και είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια έχει δωρίσει στην Αλβανία στρατιωτικό υλικό αξίας μεγαλύτερης των εκατό εκατομμυρίων δολαρίων.
Η ναυτική συνεργασία με την Αλβανία είναι ειδικού ενδιαφέροντος για την Τουρκία, καθώς της προσφέρει βάσεις ελλιμενισμού στην Αδριατική και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τα στρατηγικής σημασίας στενά του Οτράντο. Ταυτόχρονα της παρέχει τη δυνατότητα παρουσίας εκτός από το Αιγαίο και στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας. 
Απώτερο σχέδιο τους μετά την κατασκευή της ναυτικής βάσης, δημιουργία αεροπορικής και χερσαίας βάσης τους στον Νότο της Αλβανίας με στόχο την υπερφαλάγγιση της ελληνικής επικράτειας από ΒΔ, και την ουσιαστική περικύκλωση της Ελλάδας από Αιγαίο, Κρητικό (Λιβύη) και Ιόνιο.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 


 

 

5 σχόλια :

 1. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
  Ομόφωνα απορρίφθηκε από τους βουλευτές το αίτημα για άρση ασυλίας των βουλευτών που είχαν ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
  Η σχετική συζήτηση διεξήχθη μετά από μήνυση που κατατέθηκε εναντίον τους για εσχάτη προδοσία και κατάχρηση εξουσίας. Οι 56 βουλευτές είναι όσοι στην προηγούμενη Βουλή ψήφισαν την συμφωνία των Πρεσπών και έχουν επανεκλεγεί και στην σημερινή Βουλή.
  Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του Εισαγγελέα που έστειλε την υπόθεση στη Βουλή και χαρακτήρισε την μήνυση αβάσιμη και απαράδεκτη λέγοντας ότι το δικαίωμα γνώμης του βουλευτή δεν μπορεί να το υπονομεύσει καμιά μήνυση για εσχάτη προδοσία.
  «Αυτή η μήνυση έπρεπε να μην έχει έρθει στην ολομέλεια έπρεπε να είχε λυθεί στην δικαιοσύνη και να μην έρθει στη Βουλή. Ο Άρειος Πάγος πριν διαβιβάσει μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης τη μήνυση κατά πολιτικών προσώπων επιτελεί ένα είδος ελέγχου. Αυτός ο έλεγχος προφανώς δεν είναι επί της καλλιγραφίας των μηνύσεων ή επί του τύπου χαρτιού, είναι στοιχειώδης έλεγχος που έχει να κάνει με όλα τα νομικά επιχειρήματα που ευλόγως και από το Σύνταγμα προερχόμενα ακούστηκαν για το απαράδεκτο και το αβάσιμο αυτής της μήνυσης. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει σε προγενέστερο της Βουλής στάδιο. Και όχι εμείς εδώ να διαφωνούμε αν έπρεπε να γίνει στην επιτροπή ή στην ολομέλεια έπρεπε να γίνει από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου», τόνισε ο κ. Τασούλας.
  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν τον λόγο δήλωσαν περήφανοι για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και για την κατηγορία που τους αποδίδουν οι μηνυτές περί εσχάτης προδοσίας.
  Ο Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτήρισε απαράδεκτη και φαιδρή τη μήνυση. «Αισθανόμαστε υπερήφανοι ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία δεν έλυσε απλώς μια διαφορά δεκαετιών αλλά αναβάθμισε και το διπλωματικό κύρος της χώρας όπως αναγνωρίζει και η δική σας παράταξη και είδατε το υπουργείο εξωτερικών να στέλνει συγχαρητήρια στη Βόρεια Μακεδονία για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ. Με βάση το άρθρο 61 του Συντάγματος για ψήφο ή διατύπωση γνώμης δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται ο βουλευτής. Είναι ζήτημα σεβασμού του Συντάγματος είναι απαράδεκτο να έρχεται μήνυση εδω καιν να τη στέλνει ο εισαγγελέας στη Βουλή όταν αφορά ψήφο η γνώμη. Να μην ξαναδούμε και στο μέλλον παρόμοια διαδικασία να έρχονται στο κοινοβούλιο τέτοιες υποθέσεις».
  Ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να παραπεμφθεί για να γίνει η δική στο δικαστήριο και να αποκαλυφθεί η βλακεία και η γελοιότητα αυτών που κάνουν την μήνυση.
  «Θεωρούμε ότι πράξαμε το πατριωτικό μας καθήκον ψηφίζοντας την συμφωνία των Πρεσπών υπακούοντας στην ανάγκη σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως προϋπόθεση την πιστή τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών προκειμένου να ενταχθεί η Βόρεια Μακεδονία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτός εγκαλείτε σήμερα για εσχάτη προδοσία; Περίμενα από τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας να έχουν μια πολιτική στάση και όχι μια δικολαβική στάση γι' αυτό που συζητούμε. Ηταν πράξη σωφροσύνης και πολιτικής αξιοπρέπειας και σταθερότητας η συμφωνία των Πρεσπών το είπε και ο κ. Μητσοτάκης συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον κ. Μητσοτάκη».
  Χ. Αθανασίου: Ακατάληπτη η μήνυση
  Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου χαρακτήρισε εντελώς ακατάληπτη τη μήνυση. «Ο πρωθυπουργός σέβεται τους θεσμούς και είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τους νόμους που η βουλή ψήφισε. Είναι εντελώς ακατάληπτη η μήνυση για μένα, δεν έπρεπε να έρθει καθόλου η υπόθεση και η μήνυση εδώ αλλά δυστυχώς ήρθε», τόνισε.
  Βελόπουλος: Να γίνει εξεταστική επιτροπή
  Ο Κυριάκος Βελόπουλος διαφώνησε με τα περί εσχάτης προδοσίας κάνοντας λόγο μόνο για λάθος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν λέω ότι ήταν προδοσία που υπέγραψαν την συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να ρωτήσουν τους Ελληνες, λέω ότι ήταν λάθος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένω όμως να γίνει εξεταστική επιτροπή. Για μας η συμφωνία είναι επαίσχυντη δεν θα πω προδοτική, για μας ήταν λάθος και πρέπει να το παραδεχτείτε».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΕΕΙ: «ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Ο ΑΝΘΥΠΑΤΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ».
   Λιβανός: Λάθος η ακύρωση της Συμφωνίας
   Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπήλιος Λιβανός δήλωσε πως η θέση του κυβερνώντος κόμματος είναι να μην αρθεί η ασυλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και διαφώνησε με όσους ζητούν την ακύρωση της συμφωνίας. «Από τη στιγμή που η συμφωνία θα υπογραφόταν θα έπρεπε και να εφαρμοστεί γιατί η χώρα μας προφανώς έχει συνέχεια. Όσοι ζητούν την ακύρωση της συμφωνίας να μας πουν τι μήνυμα θα στέλναμε στην διεθνή κοινότητα αν το κάναμε αυτό θα ήταν μια χώρα δικαίου που τιμά την υπογραφή της ή μια χώρα που αθετεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Σκεφτείτε καλά την απάντησή σας ειδικά όταν το διεθνές δίκαιο είναι η ασπίδα της χώρας μας απέναντι στις επιδιώξεις της Τουρκίας. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι κράτος δικαίου διαφωνήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις Πρέσπες από τη στιγμή όμως που κυρώθηκε η συμφωνία είναι καθήκον όλων μας να την εφαρμόσουμε έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την τήρηση των κανόνων.
   Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ακραία συμπεριφορά απ' όπου κι αν αυτή προέρχεται. Σεβόμαστε το δικαίωμα του αντιπάλου και της διαφορετικής γνώμης σεβόμαστε τις αποφάσεις της Βουλής σεβόμαστε το κράτος δικαίου. Δεν είναι ώρα να κατασκευάζουμε εσωτερικούς εχθρούς είναι η ώρα για σύνθεση απόψεων και συνεργασία. Η χώρα πλήρωσε με αίμα το διχασμό και έχουμε όλοι ιστορικό καθήκον να μην επιτρέψουμε να ξανά συμβεί όχι κερδοσκοπία στα εθνικά θέματα. Το 2013 απορρίφθηκε και τότε η κατηγορία για εσχάτη προδοσία για την ψήφιση των μνημονίων με το ίδιο σκεπτικό», είπε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΟΥΦΕΚΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ. ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΪΚΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΤΑΒΟΡ. ΖΗΤΩ ΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΚΑΝΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΠΙΟ ΜΕΣΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ».
   Τα ισραηλινά Tavor 7 και Χ95 υποψήφια για τον Ελληνικό Στρατό, θα είναι το “Εθνικό Τυφέκιο” Designed in Israel;
   Ο «Ελληνικός Στρατός» συντονίζει μια εθνική προσπάθεια για την αντικατάσταση του παλαίμαχου τυφεκίου των 7,62 mm, G3A3/A4. Το G3 είναι το τυφέκιο των ΕΔ αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας, αν και ομολογουμένως δεν κάνει τόσο για τις αποστολές της ΕΛΑΣ και του ΛΣ/ΕΛΑΚΤ.
   Είναι ένα τυφέκιο ισχυρό, αξιόπιστο, αλλά πλέον χρειάζεται αντικατάσταση, καθώς οι εξελίξεις στο πεδίο της μάχης έχουν κάνει δύσκολη την αποστολή του Οπλίτη.
   Ανάμεσα στα υποψήφια όπλα βρίσκονται και τα ισραηλινά Tavor 7, αλλά και το Tavor X95. Τα δυο όπλα δεν διαφέρουν ουσιαστικά μεταξύ τους, καθώς το πρώτο έχει διαμέτρημα 7,62X52, ενώ το δέυτερο το 5,56X45. Βέβαια, η αγορά του πρώτου θα σημαίνει πως ο ΕΣ δεν μπορεί να “ξεφύγει” από το σύνδρομο του 7,62, αλλά προφανώς κάτι περισσότερο θα γνωρίζουν οι επιτελείς από εμάς.
   Αντίτυπα των δυο όπλων βρίσκονται στην Ελλάδα και δοκιμάζονται σκληρά, προκειμένου να βαθμολογηθούν για το πρόγραμμα του Εθνικού Τυφεκίου. Το Χ95 είναι ήδη κάπως γνωστό στις Ελληνικές ΕΔ, καθώς υπάρχουν ήδη μικρές ποσότητες σε υπηρεσία σε Ελλάδα και Κύπρο.
   Δεν θα αναφερθούμε περισσότερο στα τεχνικά χαρακτηριστικά του όπλου, παρά μόνο στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο όπλο, που με τα μέχρι στιγμής επιχειρησιακά δεδομένα δείχνει να είναι εξαιρετικά αξιόπιστο και με απροβλημάτιστη λειτουργία. Το δε Χ95 μπορεί να μετατραπεί πολύ εύκολα για χρήση πυρομαχικών 9Χ19, κάνοντάς το ιδανικό υποπολυβόλο. Βέβαια, αν κάποιος χρησιμοποιεί το 5,56Χ45, δεν έχει λόγους να πάει στο 9Χ19 εκτός κι αν επιθυμεί να κάνει χρήση του αποθέματος πυρομαχικών του.
   Τυχόν επιλογή του από τον ΕΣ σημαίνει πως όλες οι ελληνικές ΕΔ θα φέρουν ισραηλινό κύριο οπλισμό, αν και φυσικά στο ενδιάμεσο θα πρέπει να δούμε και τι θα αποφασίσει ο ΕΣ σε ότι έχει να κάνει με το κύριο διαμέτρημα. Αν είναι να γίνει το επόμενο «G3» θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον. Και οι τυχόν επανεκπαιδεύσεις εφέδρων θα γίνουν αρκετά δημοφιλείς καθώς πολλοί θα θέλουν να εκπαιδευτούν σε ένα τόσο εντυπωσιακό όπλο.
   Δεν σας κρύβουμε όμως την κρυφή μας επιθυμία κάποια στιγμή να πιάσουμε στα χέρια μας ένα πραγματικά ελληνικό τυφέκιο, μια αμιγώς ελληνική σχεδίαση. Ίσως στο μέλλον να αποκτήσουμε ένα πραγματικά Εθνικό Τυφέκιο…
   www.ptisidiastima.gr
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Τι θα κάνουν στην κυβέρνηση σε περίπτωση που η Τουρκία δώσει τα διαβήματα στη δημοσιότητα;
  Άρης Δημητρακόπουλος
  Τις τελευταίες ημέρες μετά την τουρκική εισβολή στον Έβρο, για την οποία η κυβέρνηση έχει βγάλει 100 διαφορετικές εκδοχές, γίναμε μάρτυρες μίας ακόμη πρωτοφανούς κατάστασης καθώς το ΥΠΕΞ «κρύβει» τα διαβήματα που έστειλε στην Τουρκία για τον Έβρο με την απίθανη δικαιολογία πως είναι... δύσκολη η διαδικασία αποχαρακτηρισμού τους.
  Εκτός από το εξοργιστικό του ότι κρατούν την ελληνική κοινωνία στο «σκοτάδι» για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, φαίνεται πως στην κυβέρνηση έχουν ξεχάσει πως τα διαβήματα δεν τα έχουν μόνο αυτοί, αλλά και οι... Τούρκοι.
  Όσο τα κρύβουν για να καλύψουν την τουρκική εισβολή σε ελληνικό έδαφος το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν στην Τουρκία την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσει όταν κρίνει εκείνη για να επηρεάσει τις εσωτερικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
  Έχουν σκεφτεί άραγε στο Μαξίμου και στο ΥΠΕΞ το ενδεχόμενο να δώσει πρώτη η Τουρκία τα διαβήματα στην δημοσιότητα, κάτι που θα πλήξει ανεπανόρθωτα την εικόνα τόσο εκείνων όσο και της χώρας;
  Μάλλον όχι....
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...