Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΚΑΘΕΛΚΥΣΤΗΚΕ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΡΒΕΤΑ Gowind-2500 ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ. ΟΛΗ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ. ΜΟΝΟ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΙΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΑΚΑΡΙΩΣ.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ ΚΛΑΣΗΣ Istif ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.

Όπως ανακοίνωσαν τα γαλλικά ναυπηγεία Naval Group, στις 14 Μαΐου καθελκύστηκε η τέταρτη και τελευταία κορβέτα Gowind-2500 του Αιγυπτιακού Ναυτικού. Πρόκειται για την L-986 «Luxor». Το σχετικό συμβόλαιο, ύψους € 1 δισεκατομμυρίου, υπογράφηκε το 2014, ενώ το συνολικό κόστος, μαζί με τα όπλα και την υποστήριξης διαμορφώθηκε στα € 1,6 δισεκατομμύρια.Το πρώτο πλοίο άρχισε να ναυπηγείται τον Σεπτέμβριο του 2015, καθελκύστηκε το Σεπτέμβριο του 2016 και παραδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2017. 
Ο οπλισμός των αιγυπτιακών Gowind-2500 αποτελείται από ένα (1) πυροβόλο OTO Melara των 76 χιλιοστών, 16 βλήματα αντιαεροπορικής άμυνας MICA VL, οκτώ (8) βλήματα κατά πλοίων MM-40 Block.3 Exocet, δύο (2) πυροβόλα Narwhal των 20 χιλιοστών και δύο (2) τριπλούς εκτοξευτές τορπιλών των 324 χιλιοστών.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...