Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ ΚΛΑΣΗΣ Istif ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.


Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Πουλάει τανκς, drones, φρεγάτες και ελικόπτερα. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.Η Τουρκία επισπεύδει τη ναυπήγηση των φρεγατών κλάσης Istanbul (Istif) θέλοντας να ενισχύσει το Ναυτικό της ενόψει των νέων εξελίξεων σε ανατολική και κεντρική Μεσόγειο.
Όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές το πρώτο σκάφος  (από τα τέσσερα που συνολικά πρόκειται να ναυπηγηθούν)  το  TCG İstanbul θα καθελκυστεί εντός του 2020 και θα παραδοθεί στο τουρκικό Ναυτικό το 2021.
Πρόκειται για σκάφη εκτοπίσματος 3.000 τόνων και μήκους  113 μέτρων και τα οποία θα φέρουν τον τουρκικής κατασκευής πύραυλο επιφανείας-επιφανείας Atmaca.Η τελική μορφή, σε ψηφιακή απεικόνιση, της υπό ναυπήγησης τουρκικής φρεγάτας «TCG Istanbul» κλάσης Istif δείχνει ένα στιβαρό σκάφος, ανοικτής θαλάσσης, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται για αποστολές ανοικτής θαλάσσης προβλέπεται η ακόμα νεότερη φρεγάτα κλάσης TF-2000 εκτοπίσματος 7.000 τ. που θα αρχίσει να ναυπηγείται το 2021.
H τουρκική ναυπηγική βιομηχανία βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίηση της τελικής διαμόρφωσης του πλοίου και καταβάλλεται προσπάθεια τα κύρια συστήματά του, συμπεριλαμβανομένου των οπλικών συστημάτων, να είναι όλα τουρκικής προέλευσης, όπως για παράδειγμα το βλήμα επιφανείας-επιφανείας Atmaca.
Στον οπλισμό θα περιλαμβάνονται ένα πυροβόλο των 76 χλστ. OtoMelara Super Rapid, 1 σύστημα εγγύς αμύνης, 16 βλήματα επιφανείας-επιφανείας (Atmaca), 21 βλήματα RAM και ένας κάθετος εκτοξευτής Mk.41 VLS για βλήματα  ESSM ακτίνας δράσης 50 χλμ.

Συνολικά προγραμματίζεται να κατασκευαστούν τέσσερις φρεγάτες που θα αποτελέσουν την κλάση «I» (Istif) («TCG Istanbul», «TCG Ismir», «TCG Ismit», «TCG Içel»), αν και μέχρι τώρα έχει υπογραφεί συμβόλαιο για ένα πλοίο.
Τα πλοία προορίζονται να αντικαταστήσουν τις τέσσερις φρεγάτες MEKO 200TN Track I στα μέσα της δεκαετίας.

Για παράδειγμα, η «TCG Istanbul» αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία  το β΄ εξάμηνο του 2023, αν και ήταν αρχικά στόχος αυτό να συμβεί το 2021, αλλά φυσικά πρόκειται για μια τουρκική εγχώρια σχεδίαση τη στιγμή που στην Ελλάδα παλεύουμε ακόμη από το 2008 για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των 6ης και 7ης ΤΠΚ τύπου Super Vita.

Τα τέσσερα σκάφη θα έχουν παραδοθεί μέχρι το 2026 όταν θα παραληφθεί από το ΠΝ η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra, αν και εφ'όσον υπογραφεί το συμβόλαιο ναυπήγησης των δύο σκαφών.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο :

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...