Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΧΘΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΦΙΛΗ" ΣΕΡΒΙΑ, ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΟΣΙΩΘΕΙ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ (ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΥΣ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ JEW YORK.

Η Τουρκία διεισδύει στην Σερβία: Υπέγραψαν στρατηγική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας.  Πρόκειται για μία συμφωνία στρατηγικής σημασίας.  "Η  Σερβία  θα αγοράσει εξοπλισμό και όπλα από την Τουρκία και ταυτόχρονα θα  συμμετάσχει σε διαδικασίες μεταφοράς τεχνολογίας και ίδρυσης κοινών αμυντικών βιομηχανιών, τις οποίες δικαιούμαστε, ως δύο κυρίαρχες και ανεξάρτητες χώρες".
ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.  Προσέξτε  το  τελευταίο  σημείο  το  οποίο  δεν  αναφέρεται  συχνά  σε  σύμφωνα  αμυντικής   (βλέπε επιθετικής)  συμφωνίας.  Τα  δύο  κράτη  τονίζουν  ότι  είναι  κυρίαρχα  και  ανεξάρτητα.  Αυτό  για  να  καταλάβουν  μερικοί  γείτονες  οι  οποίοι  είναι  υποτελείς,  μέχρι  εκεί  που  δεν  παίρνει,  στον  αμερικανό  πρέσβη
- ανθύπατο.ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ (ΔΕΝ) ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.Τουρκία και Σερβία υπέγραψαν πρόσφατα μία αμυντική συμφωνία στρατηγικής σημασίας, η οποία αυξάνει σημαντικά την επιρροή της Άγκυρας σε μία παραδοσιακή σύμμαχο της Ελλάδας. Μάλιστα ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς εξέφρασε την επιθυμία του να αγοράσει η Σερβία οπλικά συστήματα από την Τουρκία.
Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Σερβία για να συμμετάσχει στη δεύτερη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Σερβίας, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2019.
Μετά τη συνάντηση, τα δύο μέρη υπέγραψαν τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, την οποία αποκαλύπτει τώρα το Nordic Monitor και επιβεβαιώνει πως πρόκειται για μία συμφωνία στρατηγικής σημασίας.
Την ίδια ημέρα, τα μέρη υπέγραψαν επίσης δύο ξεχωριστές συμφωνίες για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και τις κοινές αστυνομικές περιπολίες, που επιτρέπουν την ανάπτυξη της τουρκικής αστυνομίας στο σερβικό έδαφος, εξασφαλίζοντας έτσι την δυνατότητα στην Άγκυρα να κυνηγάει Τούρκους αντιφρονούντες στη Σερβία.
Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας, η διμερής συνεργασία θα εφαρμοστεί στην ανταλλαγή στρατιωτικού προσωπικού, υλικού, εξοπλισμού, πληροφοριών και εμπειριών στους τομείς που ορίζονται στο άρθρο 4.
Στο άρθρο 4, η Τουρκία και η Σερβία δεσμεύονται να συνεργαστούν στον αμυντικό κλάδο ο οποίος θα περιλαμβάνει: ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών, συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις και εκπαίδευση, συστήματα logistics, επικοινωνίες, ηλεκτρονικά, πληροφοριακά συστήματα και κυβερνοάμυνα, ειρηνευτική, ανθρωπιστική βοήθεια και επιχειρήσεις κατά της πειρατείας και ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών σχετικά με την οργανωτική δομή των ενόπλων δυνάμεων και τη δομή και τον εξοπλισμό των στρατιωτικών μονάδων.
Κατά τη διάρκεια της προεδρικής επίσκεψης στο Βελιγράδι, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χούλι Ακάρ και ο Σέρβος ομόλογός του, Αλεξάντερ Βουλίν, υπέγραψαν τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, στις 7 Οκτωβρίου 2019.
Η συμφωνία-πλαίσιο 18 άρθρων υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο για επικύρωση στις 20 Φεβρουαρίου 2020 από τον Πρόεδρο Ερντογάν.
Σύμφωνα με το άρθρο 4, οι χώρες θα επικεντρωθούν επίσης στη στρατιωτική εκπαίδευση, στρατιωτική ιατρική και υπηρεσίες υγείας, στρατιωτικά νομικά συστήματα, χαρτογράφηση και υδρογραφία, ανταλλαγή προσωπικού για επαγγελματική ανάπτυξη, ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών σχετικά με στρατιωτική, επιστημονική και τεχνολογική έρευνα και εκτέλεση προγραμμάτων κατάρτισης σε νάρκες και αυτοσχέδια εκρηκτικά μηχανήματα.
Επιπλέον, η συμφωνία καθορίζει όρους σχετικά με το χειρισμό διαβαθμισμένων πληροφοριών που παράγονται βάσει της συμφωνίας, διευκρινίζοντας πώς θα μεταδοθούν και θα χρησιμοποιηθούν. Η Τουρκία και η Σερβία θα συνάψουν ξεχωριστές ρυθμίσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας.
Οι όροι της συμφωνίας θα εκτελεστούν από το Γενικό Επιτελείο στην τουρκική πλευρά και από το Υπουργείο Άμυνας για τη Σερβία. Η συμφωνία ισχύει για πέντε χρόνια με αυτόματη ανανέωση για διαδοχικές περιόδους ενός έτους. Σύμφωνα με τη συμφωνία, κάθε μέρος μπορεί να κοινοποιήσει στο άλλο την πρόθεση τερματισμού, αλλά θα τεθεί σε ισχύ τρεις μήνες μετά την κοινοποίηση.
Σε ομιλία του στην επίσημη τελετή υπογραφής, ο Πρόεδρος Βούτσιτς αποκάλυψε το ενδιαφέρον της Σερβίας να αγοράσει ορισμένα όπλα και εξοπλισμό από την Τουρκία.
«Σήμερα, μετά τις συνομιλίες των εμπειρογνωμόνων μας, μίλησα για πρώτη φορά με τον Πρόεδρο Ερντογάν για την αμυντική συνεργασία. Περιμένω μεγάλη πρόοδο στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη σήμερα και μεγάλη πρόοδο στον αμυντικό τομέα.
Οι ειδικοί μας εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν εξοπλισμό και όπλα από την Τουρκία, και ταυτόχρονα εκφράσαμε την επιθυμία μας να συμμετάσχουμε σε διαδικασίες μεταφοράς τεχνολογίας και ίδρυσης κοινών αμυντικών βιομηχανιών, τις οποίες δικαιούμαστε, ως δύο κυρίαρχες και ανεξάρτητες χώρες, ενώ υπάρχουν επίσης τεράστιες οικονομικές ευκαιρίες εδώ που θα ήταν επωφελείς και για τις δύο χώρες , και θα έλεγα το πιο σημαντικό, όσον αφορά την αύξηση των αμυντικών μας δυνατοτήτων », δήλωσε ο Βούτσιτς
Ο Πρόεδρος Ερντογάν, από την πλευρά του, είπε ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο Βούτσιτς ήταν «πολύ καρποφόρα» όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη διμερών δεσμών.
Η συμφωνία πρόκειται να ανοίξει τη σερβική αγορά σε τουρκικές αμυντικές εταιρείες που ελέγχονται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα μέλη της οικογένειάς του και γίλους του επιχειρηματίες.  Αυτό συμβαδίζει με τις πρόσφατες συμφωνίες και εξελίξεις που επιβεβαιώνουν ότι ο αμυντικός τομέας της Τουρκίας έχει γίνει εργαλείο για την Άγκυρα αύξησης της επιρροής της σε ξένες χώρες.
Την ίδια στιγμή που η Τουρκία επεκτείνει την επιρροή της στην Σερβία, η Ελλάδα είναι εντελώς απούσα, έχοντας αφήσει τις σχέσεις με το Βελιγράδι «στον πάγο» στο πλαίσιο της απόλυτης «ευρατλαντικής προσήλωσης» που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

19 σχόλια :

 1. Ο ΣΟΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΠΟΛΙΑΣΤΗΣ: "ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ".
  Στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, και του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας, Αθανάσιου Μπαλέρμπα, παραδόθηκε η έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, από τον διοικητή της, Άγγελο Μπίνη. Η έκθεση περιέχει προτάσεις για ενίσχυση της διαφάνειας στην απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας.
  Παραλαμβάνοντας την έκθεση, που θα αποτελέσει πιλότο για όλο το Δημόσιο, καθώς στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία για την εφαρμογή ρεαλιστικών πολιτικών και μεταρρυθμίσεων, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό θα γίνεται με όρους αντικειμενικότητας, ταχύτητας και απόλυτης διαφάνειας, και επομένως και ισονομίας που είναι ένα βασικό ζητούμενο και στην εποχή μας».
  Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι τα συμπεράσματα που περιλαμβάνονται στη μελέτη θα αποτελέσουν βασικά σημεία σχετικού νομοσχεδίου.
  Ο κ. Μπίνης επισήμανε ότι η έκθεση είναι ένα καινοτόμο εργαλείο που εισάγεται για πρώτη φορά στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ ο κ. Μπαλέρμπας υπογράμμισε ότι ανοίγει νέους δρόμους για το Δημόσιο, καθώς θεμελιώνει μια νέα διοικητική κουλτούρα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Τουρκία απαγόρευσε στην Κύπρο να χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση της Πάφου για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Η ΕΕ αποδέχτηκε να σταθμεύουν στην βρετανική βάση στο Ακρωτήρι.
   H Τουρκία φαίνεται πως ενήργησε υπογείως και κατάφερε να ακυρώσει την στάθμευση πυροσβεστικών αεροσκαφών σε κυπριακά αεροδρόμια και ιδιαίτερα στην αεροπορική βάση της Πάφου, δείχνοντας ότι η ΕΕ περισσότερο στηρίζει την Τουρκία παρά ένα κράτος μέλος.
   Με το επιχείρημα ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι τα αεροπλάνα θα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή (εάν απατηθεί) η ΕΕ αποφάσισε να αποστείλει μεν τα αεροσκάφη αλλά να σταθμεύουν στη βρετανική βάση της Κύπρου, που σύμφωνα με τις συμφωνίες εγκαθίδρυσης θεωρείται βρετανικό κυρίαρχο έδαφος.
   Η όλη υπόθεση, που δημοσιεύεται στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» έχει ως εξής: Πολλά ερωτηματικά αλλά και έντονη δυσφορία καθώς και οργή προκαλεί το γεγονός ότι τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair που εξασφάλισε πρόσφατα η Κυπριακή Δημοκρατία με συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. για τη φετινή θερινή περίοδο, θα σταθμεύουν στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου αντί στο αεροδρόμιο Πάφου.
   Η άφιξη των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου. Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
   Κύριος σκοπός της διαδικασίας εξασφάλισης των δύο πρόσθετων σημαντικών πυροσβεστικών εναέριων μέσων είναι να ενισχύσουν έγκαιρη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, αλλά και την πρόληψη αφού θα πραγματοποιούν περιπολίες έτοιμα να δράσουν άμεσα όπου υπάρχει πυρκαγιά. Επίσης, αποτελούν προπομπό του σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός εκ των κέντρων του συστήματος rescEU.
   Το θέμα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό εάν λάβει κανείς υπόψη ότι η Κύπρος είναι πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης και τα αεροσκάφη αυτή θα έρθουν στην Κύπρο με συγχρηματοδότηση της ΕΕ από την οποία η Τουρκία δεν είναι μέλος.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Διακοίνωση της Ελλάδας προς τον ΟΗΕ για σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης με καθυστέρηση έξι μηνών.
   Η λιβυκή σύγκρουση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και όπως έχει φανεί μέχρι τώρα οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ ακόμα δεν δείχνουν ικανές για να κερδίσουν ολοκληρωτικά τον πόλεμο κατά του φιλοτουρκικού καθεστώτος.
   Αυτό σημαίνει πως το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο παραμένει εν ισχύ και είναι πολύ πιθανό ότι θα συνεχίσει να παραμένει. Γιαυτό η Ελλάδα προχώρησε σε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ με την οποία το αποδομεί και το ανακηρύσσει παράνομο και ως μη έχον ουδεμία νομική ισχύ.
   Μετά την επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου και η Ελληνίδα Μόνιμη Αντιπρόσωπος Μαρία Θεοφίλη με επιστολή η οποία δημοσιεύθηκε ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 21 Απριλίου παραθέτει πλήθος πολιτικών και νομικών επιχειρημάτων που αποδομούν το Τουρκολυβικό Μνημόνιο .Ενώ η Κύπρος και με νεα επιστολή στον ΟΗΕ καταγγέλλει την νέα παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της με την πραγματοποίηση της παράνομης γεώτρησης στο Οικόπεδο 6 από το γεωτρύπανο Yavuz.
   Στην ελληνική επιστολή επισημαίνεται ότι με το Μνημόνιο, τις συντεταγμένες του και τον επισυναπτόμενο χάρτη (που περιλαμβάνονται στην επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου Φ. Σινιρογλου της 17ης Μαρτίου και παρατίθεται στη συνέχεια),
   - Παραβιάζονται κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και άλλων γειτονικών κρατών
   - Παραβιάζεται το αδιαίρετο της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ελλάδας
   - Προβάλλεται η ακυρότητα του Μνημονίου καθώς έχει συναφθεί κατά παράβαση της Πολιτικής Συμφωνίας στην Λιβύη
   - Τονίζεται ότι η Τουρκία και η Λιβύη δεν έχουν απέναντι η παρακείμενες ακτές και, ως εκ τούτου, δεν έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει γεωγραφική και, συνεπώς ούτε νομική βάση για τη σύναψη συμφωνίας θαλάσσιας οριοθέτησης.
   - Απορρίπτεται η «δόλια» και επιλεκτική επίκληση αρχών του Διεθνούς Δικαίου ( όπως «η παρουσία των ελληνικων νησιών στην λάθος πλευρά της μέσης γραμμής» ή η εξαφάνιση των θαλασσίων ζωνών των νησιών εκτος των χωρικών υδάτων τους)
   - Ο χάρτης χαρακτηρίζεται εργαλείο « μολυσμένο από τους ίδιους παράνομους ισχυρισμούς τους οποίους έχει ως στόχο να νομιμοποιήσει και καταδεικνύει την προσπαθεια της Τουρκίας « να αναδιαμορφώσει την γεωγραφία της περιοχής αγνοώντας εντελώς την ελληνική επικράτεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών της περιοχής».
   - Η Ελλάδα δηλώνει τέλος ότι το Μνημόνιο και ο Χάρτης που το συνοδεύει δεν έχουν νομικές συνέπειες ,δεν μπορεί να γινει επίκληση τους έναντι της Ελλάδας η οποία τονίζει ότι «διατηρεί όλα τα δικαιώματα που έχει ipso facto και ab initio στην συγκεκριμένη περιοχή».
   Η Κύπρος με δεύτερη επιστολή στον ΟΗΕ στις 30 Απριλίου καταγγέλλει την προσβολή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της από την 6η απόπειρα παράνομης γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ σε διάστημα ενός χρόνου επισημαίνοντας μάλιστα ότι το σημείο στο οποίο έχει δέσει το Yavuz απέχει 51 ν.μ. νοτιοδυτικά της Κυπρου και 154 μίλια από την κοντινότερη ακτή της Τουρκίας και παραθέτει και αναλυτικούς χάρτες.
   «Γνωρίζοντας την έλλειψη νομικής βάσης για τις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες της, η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα για να επιβάλει μια πραγματικότητα που ενσαρκώνει τις πιο ακραίες απαιτήσεις της. Παραβλέποντας τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να μειώσουν τις συγκρούσεις μέσω μιας παγκόσμιας κατάπαυσης του πυρός εν μέσω μιας σοβαρής παγκόσμιας κρίσης στον τομέα της υγείας, η Τουρκία επιλέγει να κλιμακώσει τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο για άλλη μια φορά, σύμφωνα με τους άξονες της μακροχρόνιας πολιτικής της: επεκτατισμός, περιφερειακή ηγεμονία, άρνηση και σφετερισμός των δικαιωμάτων άλλων κρατών στην περιοχή, και νομικός και γεωγραφικός αναθεωρητισμός..» επισημαίνει η επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου Ανδρέα Μαυρογιάννη.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. «Γαλάζια πατρίδα»: Η Αγκυρα απειλεί με casus belli αν η Ελλάδα υπερασπιστεί το Ανατολικό Αιγαίο!
   Στην τουρκική λογική, που μόνο οι ίδιοι αντιλαμβάνονται, το μισό Αιγαίο ανήκει πλέον στην Τουρκία. Φροντίζουν να το υπενθυμίζουν με κάθε τρόπο πραγματοποιώντας ασκήσεις ακόμη και στο κεντρικό Αιγαίο, καθημερινές πάνω από τα ελληνικά νησιά και -σύντομα- γεωτρήσεις.
   Από την πλευρά της η Ελλάδα ακολουθεί το δόγμα του να «μην εκνευρίσουμε την Τουρκία».
   Ακόμη και την μεγάλη ναυτική άσκηση «Καταιγίδα» την «έσπασε» σε τρεις μικρότερες, για να εκληφθεί από την Άγκυρα ως στοιχείο κλιμάκωσης.
   Ο χάρτης αποκαλυπτικός δείχνει πως θεωρούν πλέον το Αιγαίο. Τα ύδατα σε όλο το ανατολικό Αιγαίο θεωρούν ότι τους ανήκουν.
   Μάλιστα όπως λένε, για να προλάβουν τετελεσμένα θα πρέπει να αντιμετωπίζουν την όποια κρίση, ΕΞΩ από τα όρια της «γαλάζιας τους πατρίδας», δηλαδή θα επέμβουν στο κεντρικό Αιγαίο προκειμένου να σταματήσουν την Ελλάδα από το να ασκήσει την κυριαρχία της.
   Casus belli («αιτία πολέμου»), αν δεν αποχωρήσει η Ελλάδα από το Ανατολικό Αιγαίο.
   Είναι μια κατάσταση στην οποία έχουμε συρθεί, και σιγά σιγά δείχνει να παγιώνεται με την ατολμία και την ηττοπάθεια που μας διακρίνει.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Πρώην ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Ο Τίτο μας βάφτισε "Μακεδόνες" - Οι εθνικοί μας ήρωες ήταν Βούλγαροι».
   Την δημόσια παραδοχή ότι το «μακεδονικό» έθνος είναι εφεύρεση του Τίτο, έκανε ο σύμβουλος του προέδρου των Σκοπίων, Ντένκο Μαλέβσκι.
   Έντονες αντιδράσεις προκαλούν στα Σκόπια οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντένκο Μαλέβσκι, ο οποίος με πρόσφατο άρθρο του, αλλά στη συνέχεια και σε συνέντευξη στη βουλγαρική τηλεόραση, εξέφρασε απόψεις για τη γλώσσα και το έθνος των Σκοπίων, οι οποίες εκτιμήθηκαν δημοσίως ως «φιλοβουλγαρικές».
   Ο Μαλέβσκι, που σήμερα είναι και σύμβουλος του προέδρου των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι, χαρακτήρισε «Βούλγαρους» τους εθνικούς ήρωες των Σκοπίων Γκότσε Ντέλτσεφ και Κρέστε Πετκόφ Μισίρκοφ, που όμως την εθνική τους καταγωγή διεκδικεί και η Σόφια.
   Στη διάρκεια συνέντευξής του σε βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Μαλέβσκι απάντησε για την καταγωγή των Ντέλτσεφ και Μισίρκοφ πως: «Δεν υπάρχουν αμφιβολίες πως ήταν Βούλγαροι» και πως ειδικά για τον Γκότσε Ντέλτσεφ: «Το βουλγαρικό εθνικό του συναίσθημα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί».
   Ο Μαλέβσκι επεσήμανε πως το λεγόμενο «μακεδονικό» έθνος είναι κατασκευασμένο μετά από γιουγκοσλαβική παρέμβαση του Τίτο, εννοώντας πως Σκοπιανοί και Βούλγαροι είναι «ένα».
   Οι δηλώσεις Μαλέβσκι προκάλεσαν αντιδράσεις κυρίως από την εθνικιστική αντιπολίτευση. Με ανάρτησή του στο facebook ο φυγόδικος πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι κατηγόρησε τον Μαλέβσκι πως ήταν πάντα το «το γεράκι των παραχωρήσεων της αριστεράς».
   Με ανακοίνωσή του το γραφείο του προέδρου της χώρας Στέβο Πενταρόσβκι, επισήμανε πως οι διατυπωμένες απόψεις του Μαλέβσκι δεν αντιστοιχούν στις σκέψεις και τις απόψεις του προέδρου της χώρας, σχετικά με τις σχέσεις.

   Ο καθηγητης Μαλέβσκι, διετέλεσε από το 1991 έως το 1993 πρώτος υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, επί κυβερνήσεως Κίρο Γκλιγκόροφ, ενώ το 1993 έως το 1997 ήταν μόνιμος εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΗΕ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  5. Βουλγαρικά τα «μακεδονικά» – Κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ η επίσημη θέσις της Βουλγαρίας.
   ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ ακόμη περισσότερο οι σχέσεις Σκοπίων-Βουλγαρίας καθώς η βουλγαρική Κυβέρνησις αρνείται αναφανδόν να αναγνωρίσει την «μακεδονική γλώσσα» και την χαρακτηρίζει «βουλγαρική διάλεκτο».
   Αυτή που τόσο εύκολα παρεχώρησε στους γείτονες η Κυβέρνησις του ΣΥΡΙΖΑ με την συμφωνία των Πρεσπών, η Κυβέρνησις του Μπορίσωφ ούτε κάν μπαίνει στο δίλημμα να το συζητήσει. Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Αικατερίνα Ζαχαρίεβα δήλωσε ότι πρόκειται για μια «δυτική βουλγαρική διάλεκτο με σερβικά στοιχεία».
   Πρόκειται για μια δήλωση κόλαφο για τον ΣΥΡΙΖΑ που τον εκθέτει, καθώς βάσισε σχεδόν όλη την επιχειρηματολογία του για να υπογραφεί η συμφωνία, επάνω στην «μακεδονική γλώσσα». Η Ζαχαρίεβα μίλησε για την σύγκρουση των δύο χωρών αναφορικώς με την γλώσσα που ομιλούν οι Σκοπιανοί λέγοντας:
   Επίσης σημείωσε ότι τις δύο χώρες απασχολούν εκτός από την γλώσσα και άλλα θέματα όπως οι εθνικοί ήρωες, ιστορικά γεγονότα και άλλα.
   «Έχουμε συμφέρον να αναγνωρίσουν την ιστορία και ταυτοχρόνως να αναγνωρίσουμε και εμείς την πραγματικότητα αυτή την στιγμή. Είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον» δήλωσε η Ζαχαρίεβα.
   Την υπουργό συνεχάρη ο αναπληρωτής Βούλγαρος Πρωθυπουργός και υπουργός Αμύνης Κρασιμίρ Καρακατσάνωφ, επί κεφαλής του συγκυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος BΜΡΟ. Ο Καρακατσάνωφ προσφάτως είχε δηλώσει ότι κατά το παρελθόν Βούλγαροι και Σκοπιανοί ήταν «ένα» είχαν δηλαδή την ίδια εθνική καταγωγή.
   Προ ολίγων ημερών, το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών φορτίσθηκε όταν η Σόφια επέβαλε όρους προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες ενταξιακών συνομιλιών των Σκοπίων με την ΕΕ.
   Ειδικώτερα η Βουλγαρία ζητεί να σταματήσει κάθε αναφορά σε ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητος στο έδαφος της Βουλγαρίας, να μην αποκαλεί τη γλώσσα της χώρας «μακεδονική» αλλά να χρησιμοποιεί τον όρο, «επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας», να συνεχίσει τις εργασίες της η κοινή επιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα, και να τηρήσουν τα Σκόπια την συμφωνία των Πρεσπών και της συμφωνία Φιλίας και Καλής Γειτονίας που έχουν υπογράψει με την Βουλγαρία.
   Τα Σκόπια, δια του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Δημητρώφ, διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν ποτέ την εισαγωγή αντιευρωπαϊκών διμερών όρων που εισάγουν την ταυτότητα των Σκοπίων στο διαπραγματευτικό πλαίσιο για την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
   Προσφάτως και η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών είχε δηλώσει ότι η «μακεδονική γλώσσα» είναι μόνο μια διαλεκτική της βουλγαρικής για την οποία υπάρχουν σταθερά αποδεικτικά στοιχεία και γεγονότα και ο Χάρτης της «μακεδονικής γλώσσας» που υιοθετήθηκε από την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της «Βόρειας Μακεδονίας» είναι αναληθής.
   «Η θέσις μας παραμένει ομόφωνη και αμετάβλητη – η επίσημη γλώσσα στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι ένα γραπτό-περιφερειακό πρότυπο στα βουλγαρικά. Η Ακαδημία θα επικεντρωθεί σε αυτό το επιστημονικό γεγονός με μια σειρά εκδηλώσεων που θα λάβουν εκτεταμένη δημόσια κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό», τόνισε η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών.
   Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ διεμήνυσε ότι σε περίπτωση ήττας στις επικείμενες εθνικές εκλογές σκοπεύει να παραιτηθεί από την θέση του. «Είναι σαφές πως ο ηττημένος φεύγει» απήντησε ο Ζάεφ, ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε για αποχώρηση.
   Πηγή: Εστία
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Μ.Νετανιάχου: «Αν υπάρξουν νέες μολύνσεις θα φέρουν το τέλος της ανθρωπότητας».
  Προειδοποίηση απηύθυνε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου λέγοντας ότι ο κορωνοϊός, εάν οι αναφορές περί επαναμόλυνσης επαληθευτούν, θα μπορούσε να εξαλείψει την ανθρωπότητα, σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα.
  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εκτιμήσεις του Νετανιάχου βασίζονται σε αναφορές περί ανθρώπων που ενώ ανέρρωσαν από τη φονική ασθένεια ξαναβρέθηκαν θετικοί τον ιό, μεταδίδει το Sputnik.
  «Υπάρχουν αναφορές από το εξωτερικό σχετικά με εκ νέου μολύνσεις. Εάν αυτό ισχύει, θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας», φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απευθυνόμενος σε υπουργούς του ενώ έκανε λόγο και για «σενάρια παγκόσμιας αναρχίας».
  Και στο παρελθόν ο Νετανιάχου είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα επανεμφάνισης του COVID-19, λέγοντας σε ομιλία του τον Απρίλιο ότι εάν οι αναφορές από τη Νότια Κορέα σχετικά με την επανεμφάνιση της νόσου μετά από ανάρρωση είναι σωστές, τότε «η πραγματικότητα (της παγκόσμιας πανδημίας) είναι πολύ πιο σύνθετη», σημειώνοντας ότι η «επανεμφάνιση» του ιού θα μπορούσε να προκαλέσει μια πολύ πιο διαδεδομένη μόλυνση.
  Η απάντηση του Τελ Αβίβ στην πανδημία θεωρείται γενικά αποτελεσματική καθώς πάνω από 11.000 άνθρωποι από τα 16.436 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα έχουν αναρρώσει από την ασθένεια, όπως φαίνεται από στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το lockdown που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 έχει χαλαρώσει τις τελευταίες ημέρες
  Παράλληλα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ερευνητές ότι το Ισραηλινό Βιολογικό Ινστιτούτο έχει αναπτύξει αντισώματα κορωνοϊού που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία εμβολίου.
  Τέλος, την Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν και η οποία έγινε με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς, συζήτησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και συμφώνησαν οι χώρες τους να συνεργαστούν για τη δημιουργία εμβολίου για τον Covid-19, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
  Εκτός από τα ζητήματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, οι δυο ηγέτες «μίλησαν για επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τις διμερείς σχέσεις καθώς και για διάφορες πτυχές σε σχέση με την εξέλιξη της κατάστασης στην Συρία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην οποία επισημαίνεται ότι αντάλλαξαν ευχές για την 9η Μάιου, επέτειο της Νίκης επί του φασισμού, η οποία εορτάζεται επίσημα την ίδια ημέρα και στο Ισραήλ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σουηδός επιδημιολόγος: «Κακώς κάνατε lockdown - Θα σας έρθει και δεύτερο κύμα - Σε δύο χρόνια θα δείτε ποιος είχε δίκιο».
   Ο «εθνικός» επιδημιολόγος της Σουηδίας, Άντερς Τέγκνελ είναι ο αρχιτέκτονας της «ανοσίας της αγέλης», η στρατηγική που ακολούθησε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Σουηδία και θα διασφαλίσει πως η χώρα θα έχει ένα μικρό δεύτερο κύμα κρουσμάτων, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης που θα αναγκαστούν και πάλι να εφαρμόσουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
   Φυσικά αναφέρεται πρωτίστως στην Ελλάδα (που απαγόρευσε οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα και τις μετακινήσεις και έκλεισε τους πολίτες στα σπίτια τους) και στις Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία αλλά και σε κάποιες Πολιτείες των ΗΠΑ που ακολούθησαν αυτό το μοντέλο (Πολιτείες με Δημοκρατικούς κυβερνήτες).
   Ο Άντερς Τέγκνελ, υπολόγισε ότι το 40% των κατοίκων στην πρωτεύουσα, της Στοκχόλμης, θα είναι απρόσβλητοι στον κορωνοϊό μέχρι τα τέλη Μαΐου, δίνοντας στη χώρα ένα πλεονέκτημα έναντι ενός ιού με τον οποίο «θα πρέπει να ζήσουμε για πολύ καιρό».
   «Το φθινόπωρο θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα. Η Σουηδία θα έχει ένα υψηλό ποσοστό ανοσίας και ο αριθμός των κρουσμάτων πιθανότατα θα είναι αρκετά χαμηλός», δήλωσε ο Άντερς Τέγκνελ στους Financial Times.
   «Αλλά η Φινλανδία θα έχει πολύ χαμηλό επίπεδο ανοσίας. Θα πρέπει η Φινλανδία να εφαρμόσει ξανά αυστηρά περιοριστικά μέτρα;» διερωτήθηκε.
   Η Σουηδία και ο Τέγκνελ βρίσκονται στο παγκόσμιο επίκεντρο, καθώς η απάντησή τους στην πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.
   Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα εστιατόρια, τα καφέ και τα καταστήματα στη Σουηδία έχουν παραμείνει ανοιχτά, με τις υγειονομικές Αρχές να βασίζονται στην εθελοντική κοινωνική απόσταση αλλά και στην εργασία από το σπίτι.
   Τα σχολεία για μαθητές άνω των 16 ετών καθώς και τα πανεπιστήμια έχουν κλείσει, ενώ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων, ωστόσο η χώρα εξακολουθεί να έχει την πιο χαλαρή προσέγγιση από οποιαδήποτε άλλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό στη Σουηδία χθες ανήλθε σε 3.040 άτομα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Σε δύο χρόνια περίπου θα μάθουμε ποιος είχε δίκιο. «Δεν είχε επιστημονική βάση το lockdown».
   Ο επιδημιολόγος της Σουηδίας είπε ότι θα χρειαστούν περίπου ένα με δύο χρόνια για να μάθουμε ποια στρατηγική λειτούργησε καλύτερα και με ποιο κόστος για την κοινωνία, και τόνισε πως η προσέγγιση της Σουηδίας ήταν να εξετάσει το «ευρύ ζήτημα της δημόσιας υγείας» στο οποίο ένα σημαντικό θέμα ήταν «πώς οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να διατηρούν μια σχετικά φυσιολογική ζωή».
   Ο Άντερς Τέγκνελ έχει γίνει κάτι σαν πρόσωπο λατρείας στη Σουηδία, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για άτομα που έκαναν τατουάζ το πρόσωπό του. Η δημόσια εμπιστοσύνη στον οργανισμό δημόσιας υγείας της Σουηδίας αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης, την οποία ο Τέγκνελ απέδωσε εν μέρει στις προσπάθειες της ανοιχτής επικοινωνίας του «απαντώντας στις ίδιες ερωτήσεις εκατοντάδες φορές». Ανέφερε, επίσης, πως βρήκε το ενδιαφέρον στο πρόσωπό του «μάλλον παράλογο», όπως αν οι κόρες του «γελούσαν ξεκαρδιστικά» για ένα περιοδικό μόδας που θα ανέλυε τη δική του αίσθηση μόδας.
   Ο Τέγκνελ υποστήριξε ότι «τίποτα από όσα αφορούν το lockdown, δεν είχε επιστημονική βάση» ιδίως οι αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολείων, επειδή δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι τα παιδιά αποτελούσαν σημαντική αιτία μετάδοσης. Πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, φοβισμένοι ότι τα συστήματα υγείας τους θα κατέρρεαν, ένιωσαν ότι έπρεπε να αντιγράψουν την προσέγγιση της Κίνας, την πρώτη χώρα που εφάρμοσε αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού.
   Περίπου το ¼ των ανθρώπων στην Σουηδία είχαν κολλήσει τον ιό στις αρχές Μαϊου, σύμφωνα με ένα μαθηματικό μοντέλο της σουηδικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας, το οποίο ο Τέγκνελ είπε ότι ήταν μέρος του λόγου που ο αριθμός των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα μειώθηκε πρόσφατα. Αντίθετα, τα τεστ αυτής της εβδομάδας στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, έδειξαν ότι κάτω του 2% του πληθυσμού είχε μολυνθεί.
   Ωστόσο, ο Τέγκνελ δήλωσε πως η αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο θα διαρκέσει η ανοσία στον ιό, σημαίνει ότι είναι απίθανο η Σουηδία να φτάσει στην «ανοσία της αγέλης», ένα επίπεδο της νόσου όπου μολύνονται τόσοι πολλοί άνθρωποι – συνήθως περίπου το 80& - ώστε να σταματήσει η εξάπλωση. «Δεν νομίζω ότι εμείς ή οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο θα φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης, με την έννοια ότι η ασθένεια θα εξαφανιστεί, επειδή δεν νομίζω ότι πρόκειται για μία ασθένεια που εξαφανίζεται» πρόσθεσε.
   Η ελπίδα πολλών χωρών είναι ότι θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τον ιό μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο. Ωστόσο, ο Άντερς Τέγκνελ είπε ότι, ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση, είναι πιθανό να χρειαστούν «χρόνια» για να αναπτυχθεί ένα, προτού μπορέσει να χορηγηθεί σε έναν ολόκληρο πληθυσμό. «Είναι μεγάλο λάθος να καθίσουμε και να πούμε ‘πρέπει να περιμένουμε ένα εμβόλιο’. Θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε. Και στο τέλος, δεν θα ξέρουμε πόσο καλό θα είναι ένα εμβόλιο. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για την εφαρμογή μιας βιώσιμης πολιτικής».
   Η προσέγγιση της Σουηδίας ήταν να εφαρμόσει μια στρατηγική που θα μπορούσε να διαρκέσει για μήνες, αν όχι χρόνια, χωρίς την ανάγκη για μεγάλες αλλαγές. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με σχεδόν όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες παλεύουν να ανοίξουν ξανά τις κοινωνίες τους χωρίς να προκαλέσουν αύξηση της μετάδοσης.
   Ωστόσο, ένας τομέας στον οποίο φαίνεται πως δεν τα πήγε και τόσο καλά η Σουηδία, ήταν να κρατήσει τον κορωνοϊό μακριά από τους οίκους ευγηρίας. Ο Τέγκνελ, που λέει ότι το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης σε τέτοιους οίκους ευγηρίας στην Σουηδία είναι ο κύριος λόγος που η χώρα του έχει περισσότερους θανάτους από τους γείτονές της, είπε: «Είναι κάτι για το οποίο λυπόμαστε βαθιά».
   Υπογράμμισε, επίσης, πως τα γηροκομεία στη Σουηδία –όπως και στις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες– είναι για τους «πολύ ηλικιωμένους και τους πολύ άρρωστους», καθώς οι περισσότεροι ηλικιωμένοι ζουν στο σπίτι και πως ήταν γνωστά τα «προβλήματα ποιότητας» αυτών των οίκων. «Δυστυχώς, αυτά τα ποιοτικά προβλήματα έχουν αποδειχθεί ότι κάνουν τους ηλικιωμένους πολύ ευάλωτους στη μόλυνση», δήλωσε ο Τέγκνελ, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Το εμβόλιο κατά της φυματίωσης διέσωσε την Ελλάδα από τον κορωνοϊό;
   Με καθυστέρηση μηνών και αφού πλέον τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά τα θέματα της πανδημίας του κορωνοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας, άρχισε να παραδέχεται, έστω με μισόλογα, ότι το εμβόλιο της φυματίωσης έσωσε την Ελλάδα από τον κορωνοϊό, όπως και πολλές άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στις οποίες ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.
   Σε σχετική ερώτηση για το «Αν το εμβόλιο της φυματίωσης, με το οποίο εμβολιάστηκαν οι πολίτες των χωρών που επλήγησαν ελάχιστα από τον κορωνοϊό, παρέχει κάποια προστασία από τον ιό» ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε ως εξής:
   «Θεωρώ ότι είναι ακόμα αναπάντητο το ερώτημα, είναι επιδημιολογικά τα δεδομένα. Μπορεί να υπάρχει μια βάση αλλά πρόκειται για επιδημιολογικά δεδομένα. Θα μας πάρει κάποιους μήνες για να έχουμε ξεκάθαρη απάντηση.
   Ισως το εμβόλιο ενεργοποιεί κάποιους μηχανισμούς άμυνας, εσωτερικής ανόσιας πολύ σημαντικούς και έχει βρεθεί ότι η χρήση του εμβολίου BCG κατά της φυματίωσης προφυλάσσει από τις ιώσεις του αναπνευστικού στα παιδιά από παλιότερες μελέτες.
   Ήδη έχουν ξεκινήσει μελέτες σε κάποιες χώρες, όπως η Ολλανδία, όπου επιστήμονες χορηγούν το εν λόγω εμβόλιο σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος».
   Για όσους πιστεύουν ότι ο κυβερνητικός εγκλεισμός, η κοινωνική δυστοπία, οι απαγορεύσεις και η απομόνωση ήταν η σωτηρία της Ελλάδας, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.
   Το pronews.gr από τις 7 Απριλίου είχε αποκαλύψει την μελέτη που αποδείκνυε ότι το εμβόλιο της φυματίωσης ήταν το καθοριστικό στοιχείο, μαζί με το κλίμα της χώρας που διέσωσαν τους Ελληνες.
   Μια νέα επιστημονική μελέτη έχει ανακαλύψει ότι όπου ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της φυματίωσης διασώθηκαν από τον κορωνοϊό σε σχέση με εκείνες που δεν ήταν.
   «Διαπιστώσαμε ότι οι χώρες χωρίς γενικές πολιτικές εμβολιασμού κατά του βάκιλου της φυματίωσης όπως η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, οι ΗΠΑ έχουν πληγεί περισσότερο σε σύγκριση με χώρες όπου εφήρμοσαν καθολικές και μακροχρόνιες πολιτικές υποχρεωτικού και γενικού εμβολιασμού», αναφέρεται στα συμπεράσματα της μελέτης.
   «Εξετάσαμε τα δεδομένα: οι χώρες που δεν εφάρμοσαν ποτέ έναν καθολικό εμβολιασμό με το εμβόλιο της φυματίωσης (BCG) χτυπήθηκαν σκληρότερα από το COVID-19, με μεγάλο αριθμό θανάτων ανά κάτοικο σε σχέση με άλλες», αναφέρεται στη μελέτη
   Η Ιταλία, η χώρα με τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, δεν έχει ποτέ εφαρμόσει καθολικό εμβολιασμό κατά της φυματίωσης. Το ίδιο και οι ΗΠΑ, η Βρετανία.
   Η Ιαπωνία, η οποία έχει αναφέρει μόνο 63 θανάτους από κορωνοϊό και έχει λάβει λιγότερο αυστηρά μέτρα περιορισμού, είχε υιοθετήσει πολιτική εμβολιασμού κατά της φυματίωσης.
   Οι ερευνητές συνέκριναν επίσης το Ιράν με την Ιαπωνία, δύο χώρες που έχουν εφαρμόσει τον εμβολιασμό, αλλά σε διαφορετικούς χρόνους.
   Η Ιαπωνία ξεκίνησε την πολιτική εμβολιασμού το 1947, ενώ η ιρανική πολιτική τέθηκε σε εφαρμογή το 1984. Η Ιαπωνία έχει περίπου 100 λιγότερους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους από το Ιράν.
   «Επίσης, διαπιστώσαμε ότι ο εμβολιασμός BCG μείωσε τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 σε μια χώρα», προσθέτει η έρευνα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
   Η διαφορά μεταξύ του αντίκτυπου του κορωνοϊού στη δυτική και την ανατολική Ευρώπη, «φωνάζει» ότι οι γενικές πολιτικές εμβολιασμού κατά της φυματίωσης επί κομμουνισμού, έσωσε τους ανατολικούς πληθυσμούς.
   Ακόμα και τα ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας, τα οποία ανήκαν τότε στην πρώην Ανατολική Γερμανία μέχρι την επανένωση του 1990, με την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ έχουν χαμηλότερο αριθμό περιπτώσεων COVID-19 ανά 100.000 άτομα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch.
   Η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Αλβανία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Σερβία, η Κροατία, η Βοσνία, η Λεττονία, η Λιθουανία, η Εσθονία κλπ. διασώθηκαν με χαμηλές απώλειες στον πληθυσμό, λόγω εμβολίου, όταν οι μη εμβολιασμένοι πληθυσμοί της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Βρετανίας κλπ. πλήρωναν σημαντικό ανθρώπινο τίμημα στην πανδημία.
   Οπου υπήρχε πολύ κρύο ή ελάχιστη υγρασία ο κορωνοϊός, είχε έναν ακόμα λόγο να μην επιβιώνει.
   Στην Ισπανία, τη δεύτερη χώρα με τους περισσότερους θανάτους από τον φονικό ιό στον κόσμο, μόνο μία περιοχή, η Χώρα των Βάσκων, περιλαμβάνει το εμβόλιο BCG στην επίσημη πολιτική εμβολιασμού της, σύμφωνα με τα ισπανικά ιατρικά αρχεία.
   Γάλλοι επιστήμονες άρχισαν να αναπτύσσουν το εμβόλιο BCG το 1908 και οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους άρχισαν το 1921.
   Το όνομα BCG, Bacillus Calmette-Guerin, προέρχεται από τα ονόματα των δύο εμπλεκόμενων βακτηριολόγων: Albert Calmette και Camille Guerin.
   Η φυματίωση προκαλείται από βακτήρια που προσβάλλουν τους πνεύμονες. Οι άνθρωποι συμβάλλουν στην εξάπλωσή του όταν νοσούν και βρίσκονται σε στενή επαφή καθώς βήχουν ή φτερνίζονται.
   Η φυματίωση ή η BCG είναι εξαιρετικά μολυσματική και παρότι αποτελεί προβλέψιμη και θεραπεύσιμη ασθένεια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 10 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται κάθε χρόνο και 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν απ' αυτήν (είδατε κανέναν πανικό; Μήπως το νυν σκηνικό είναι «ελαφρά» στημένο. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε)!
   Ο ΠΟΥ αναφέρει εξάλλου ότι η φυματίωση είναι η κύρια αιτία θανάτου για τα άτομα με HIV και συνεισφέρει σημαντικά στη μικροβιακή αντοχή.
   Το BCG στην περίπτωση του κορωνοϊού λειτουργεί διαφορετικά. Αντί να στοχεύει ειδικά τον ιό, αναζωογονεί ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να ενισχύσει την ικανότητά του να ανιχνεύει και να καταπολεμά τον κορωνοϊό.
   Σύμφωνα με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας το εμβόλιο BCG παρέχει προστασία για έως και έξι δεκαετίες, αλλά οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με ακρίβεια αν οι ενήλικες, που είχαν εμβολιαστεί στην παιδική τους ηλικία, προστατεύονται από τον κορωνοϊό ελλείψει αποδείξεων. Αρκετές μελέτες τα τελευταία χρόνια ανακάλυψαν ότι το BCB μπορεί να είναι αποτελεσματικά και κατά άλλων μολυσματικών νόσων πέραν της φυματίωσης.
   Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The BMJ, ανέφερε ότι τα μωρά που εμβολιάστηκαν με BMG είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια το πρώτο έτος ζωής τους σε σύγκριση με εκείνα που δεν είχαν εμβολιαστεί.
   Επιστήμονες θεωρούν ότι ο λόγος που το BMG λειτουργεί ως ενισχυτής του ανοσοποιητικού συστήματος είναι επειδή είναι ένα «ζωντανό» εμβόλιο, δηλαδή κατασκευάζεται από μια αποδυναμωμένη εκδοχή του οργανισμού που προκαλεί τη φυματίωση. Τα περισσότερα σύγχρονα εμβόλια περιέχουν αδρανοποιημένα τμήματα του ιού ή του βακτηρίου, που στοχοποιούν και έτσι δεν ενισχύουν με τον ίδιο τρόπο ολόκληρο το ανοσοποιητικού σύστημα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Κοζάνη – “Ο Κούλης μπολιαστής κουβάλησε στα μουλωχτά τους αλλοδαπούς” – Μηνυτήρια αναφορά του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη.
  Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το θέμα της χθεσινοβραδινής έλευσης 61 προσφύγων και μεταναστών στην Αιανή Κοζάνης κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.
  Μιλώντας πριν από λίγο σε εκπομπή τοπικής τηλεόρασης ανέφερε ότι προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου «να δοθούν εξηγήσεις και οι διευκρινήσεις από τους αρμόδιους για το εάν έχουν τηρηθεί όσα προβλέπει το ιατρικό πρωτόκολλο για την μετακίνηση εν μέσω κορονοϊού των μεταναστών στην περιοχή μας και να εξακριβωθεί εάν συντρέχει ή όχι υγειονομικός λόγος επικινδυνότητας για αυτούς τους ανθρώπους». Ο κ. Κασαπίδης εξέφρασε την δυσαρέσκεια του καθότι όπως ισχυρίστηκε «η περιφερειακή αρχή δεν ενημερώθηκε για την μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο της μικρής κωμόπολης της Κοζάνης», ενώ δήλωσε ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών για το συγκεκριμένο θέμα «αλλά κανείς δεν γνώριζε σχετικά για το θέμα».
  Ο συντονιστής του ΕΟΔΥ στην Δυτική Μακεδονία λοιμοξιολόγος Ιορδανής Ρωμιόπουλος μετά από συνεννόηση με την κεντρική υπηρεσία πήγε στο ξενοδοχείο και έλαβε δείγματα για να ελεχθούν στο πιστοποιημένο εργαστήρι covid 19 που έχει το νοσοκομείο Κοζάνης. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, έλαβε συνολικά 19 δείγματα, τουλάχιστο ένα δείγμα από κάθε οικογένεια ώστε εάν στην πορεία παρουσιαστεί κάποιο θετικό, να ακολουθήσει στην συνέχεια πιο συστηματικός έλεγχος σε όλη την οικογένεια.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επίθεση κατά αγροτών στη Θήβα από λαθρέποικους ισλαμιστές του μπολιαστή με χαντζάρια: «Θα σας σφάξουμε».
   Ένα ακόμη συμβάν που καταδεικνύει την ανυπόφορη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές περιοχές της Ελλάδας (ή της περίφημης «ενδοχώρας») από τους αλλοδαπούς που έχουν εισβάλει στη χώρα, σημειώθηκε στη Θήβα στις 6 Μαΐου.
   Όπως αναφέρει το .e-sterea.gr άτομα από το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Φροντίδας Αλλοδαπών της Θήβας κρατώντας χαντζάρια με λάμες των 35 εκ. και αλαλαγμούς «θα σας σφάξουμε» επιτέθηκαν κατά δύο Θηβαίων αγροτών οι οποίοι βρίσκονταν εντός της ιδιοκτησίας τους στο Τάχι Θηβών.
   Οι αγρότες τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας την ιδιοκτησία τους προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους και ειδοποίησαν την αστυνομία. Μονάδες της ΔΙΑΣ έφτασαν στην περιοχή πραγματοποιώντας έρευνες χωρίς όμως να πραγματοποιήσουν κάποια προσαγωγή.
   Εχθές ομάδα αγροτών είχε ραντεβού με τον δήμαρχο προκειμένου να καταγγείλει το γεγονός.
   Όπως είπαν οι ίδιοι πρόκειται περί καθαρής εισβολής στην τόπο τους και τρομοκράτησής τους. Βέβαια τόσο ο δήμαρχος όσο και η ΕΛΑΣ λίγα πράγματα μπορεί να κάνουν, αφού η επισημη γραμμή του κράτους μιλά για «ενσωμάτωσή» τους στην ελληνική κοινωνία.
   Από την άλλη οι ίδιοι οι αγρότες δεν μπορούν να αμυνθούν καθώς τους το απαγορεύουν οι αρχές.
   Σε δύο ανάλογα περιστατικά σε Λέσβο και Χίο, όπου οι αγρότες απάντησαν με πυρά στον αέρα προς εκφοβισμό συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν.
   Η μουσουλμάνα θεολόγος, καθηγήτρια του ισλαμικού πανεπιστημίου Αλ Αζχάρ του Καϊρου,
   η Σαούντ Σάλεχ ( Saud Saleh ), υποστήριξε σε τηλεοπτική της εκπομπή στην Αιγυπριακή τηλεόραση, ότι οι μουσουλμάνοι άνδρες επιτρέπεται από τον Θεό να βιάζουν αλλόθρησκες γυναλίκες, ώστε να τις "εξευτελίσουν"...
   Η ίδια εξήγησε ότι ο βιασμός επιτρέπεται σε καιρούς «νόμιμου πολέμου» από τους μουσουλμάνους με θύματα τους εχθρούς τους.
   https://cyprustimes.com/isl...
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Σέρρες: «Προσωρινή κλειστή» δομή αλλοδαπών μετατράπηκε «εν μία νυκτί» σε «μόνιμη & ανοικτή» -Έξαλλοι οι κάτοικοι.
   Ένα ανησυχητικό φαινόμενο σημειώθηκε στις Σέρρες, όπου η δομή στην τοποθεσία Κλειδί Σιντίκης μετατράπηκε «εν μία νυκτί» από «κλειστή» σε «ανοικτή, κάτι που έκανε έξαλλους τους κατοίκους καθώς βλέπουν μία νέα Μόρια στην περιοχή τους.
   Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα πρόκειται για «Δομή Κλειστού Τύπου», μετά τον πρώτο μήνα λειτουργίας μετατράπηκε σε «Ανοιχτού Τύπου» υπό την επίβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, καθώς και εντάσεις στο Δ.Σ. Σιντικής.
   Το πρωί της Δευτέρας, οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων της μείζονος αντιπολίτευσης, κ.κ. Ζήσης Λούγγος, Όλγα Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδης, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Φώτη Δομουχτσίδη, προκειμένου να τον καλέσουν να παραιτηθούν από κοινού, ώστε ν’ ασκηθεί πίεση προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
   Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος αντιπολίτευσης, είχαν δεσμευτεί δημόσια τον περασμένο Μάρτιο, πως θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους εάν η Δομή Μεταναστών στο Κλειδί, συνεχίσει να λειτουργεί παραπάνω από έναν μήνα, όπως φέρεται να τους είχε υποσχεθεί ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάνος Λογοθέτης, όταν επισκέφθηκε την περιοχή.
   Ωστόσο ο δήμαρχος Σιντικής, που απουσίαζε από το γραφείο του, ενημέρωσε την αντιπολίτευση πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ζητώντας τους να το πράξουν οι ίδιοι εάν το επιθυμούν. Η κίνηση αυτή, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες από κατοίκους της περιοχής, που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το δημαρχείο, στο Σιδηρόκαστρο.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΩΝ
  ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ
  ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
  ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΥΓΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΖΗΝΩΝΑ
  ΖΕΥΣ ΣΩΤΗΡ ΝΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Ερντογάν, μετά την Αλβανία και την Σερβία, εξαγόρασε και τη Μάλτα – Αποσύρεται από την επιχείρηση “ΕΙΡΗΝΗ”.
  Η Μάλτα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την επιχείρηση “ΕΙΡΗΝΗ” της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει ως αποστολή την επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής της Λιβύης, για την καταγραφή των παραβιάσεων του εμπάργκο όπλων, που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ.
  Η επιχείρηση αυτή αποτελεί σοβαρή απειλή για την Τουρκία και για το σχέδιό της να καταστήσει τη Λιβύη τουρκικό προτεκτοράτο, να εκμεταλλευθεί τα ενεργειακά της αποθέματα σε στεριά και θάλασσα και να περικυκλώσει την Ελλάδα από νότον.
  Για το λόγο αυτό η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει προσκόμματα στην επιχείρηση αυτή, ένα από τα οποία η απόσυρση της Μάλτας, η οποία σημειωτέον απειλείται από την παράνομη μετανάστευση, ένα από τα ζητήματα που θα περιορίσει η επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ.
  Αναζητώντας τα κίνητρα της απόφασης της Μάλτας, ανάμεσα στ’ άλλα, να λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις της οικογένειας Ερντογάν έχουν έδρα τη Μάλτα, καθώς και η ναυτιλιακή εταιρεία των υιών του πρώην πρωθυπουργού και άτυπου “ταμία” του Ερντογάν από τότε που ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Μπιναλί Γιλντιρίμ.
  Γι’ αυτό και ο τίτλος. Ναι, είναι πολύ πιθανόν ο Ερντογάν να εξαγόρασε ολόκληρη τη Μάλτα, όχι μόνο την κυβέρνησή της, όπως έχει κάνει με την κυβέρνηση Ράμα, στην Αλβανία.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δένδιας: Σε βάθος χρόνου η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
  Ανδρέας Πιμπίσιης
  Σε βάθος χρόνου και χωρίς να υπάρχει βιασύνη θα συζητήσουν Αθήνα και Λευκωσία την οριοθέτηση της Ελληνικής και της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έθεσε χθες, μέσα από δηλώσεις του, το χρονικό πλαίσιο των κινήσεων που μπορεί να γίνουν μεταξύ Ελλάδας και γειτονικών της χωρών σ’ ό,τι αφορά οριοθέτηση ΑΟΖ.
  Σε συνέντευξή του στον σταθμό Real ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι σε διαπραγματεύσεις οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Ιταλία και με την Αίγυπτο, ενώ κάποια στιγμή θα αρχίσουν οι σχετικές συζητήσεις με την Κύπρο και θα επανέλθει στη συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος και με την Αλβανία. Επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει επιλέξει καταρχήν τη διαπραγμάτευση με την Ιταλία για το θέμα της ΑΟΖ και τη συζήτηση με την Αίγυπτο και επιφυλάσσεται του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο όταν κρίνει ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος».

  Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις ξεκαθαρίζοντας πως η Αθήνα δεν θα ακολουθεί την πολιτική της έντασης που επιδιώκει η Άγκυρα. «Δυστυχώς είμαστε σε ένα κλίμα στο οποίο η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται στη χείρα φιλίας που μονίμως τείνει η χώρα μας», σημείωσε ο Ν. Δένδιας. «Εμείς έχουμε υποχρέωση να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, την εθνική μας κυριαρχία και να μην επιτρέψουμε στην Τουρκία να οδηγήσει τις σχέσεις μας σε μια κλιμάκωση τέτοια που να φτάσουμε σε στρατιωτικοποίηση οποιασδήποτε διαφοράς». «Δεν πρόκειται να πάμε σε στρατιωτικοποίηση της κρίσης με την Τουρκία.

  Είναι η παγίδα την οποία η Τουρκία στήνει για την Ελλάδα: να περάσουμε από το στάδιο του δικαίου στο στάδιο των ενεργειών αυτής τη μορφής. Η στρατιωτικοποίηση των διαφορών με την Τουρκία δεν θα οδηγήσει σε επίλυση, θα οδηγήσει σε επιδείνωση», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα διατηρεί όλα τα δικαιώματα προάσπισης του εθνικού της χώρου».
  Όσον αφορά στα Βαλκάνια, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως «η Ελλάδα έχει διαχρονική επιλογή την επέκταση της επιρροής της και της παρουσίας της στα Βαλκάνια και τελικά της εισόδου όλων των βαλκανικών χωρών στην ευρωπαϊκή οικογένεια» και στο πλαίσιο αυτό ασκεί διαχρονικά μια πολύ έντονη πολιτική ως η ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων. «Η έξοδος από την κρίση επιτρέπει στην Ελλάδα να επανέλθει σε ένα καθεστώς προσπάθειας παρουσίας σε όλες αυτές τις χώρες», υπογράμμισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αυτή η πολιτική μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα αναφοράς και για την Τουρκία, να της δείξει δηλαδή πώς μια χώρα επιχειρεί να ασκήσει την επιρροή της προς θετική κατεύθυνση και όχι προς αρνητική, όπως κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».
  Φιλελεύθερος
  Ζ.Π.  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. “Επιθυμούμε μη στρατιωτικοποίηση της κρίσης με την Τουρκία”… τόσα λάθη σε μια φράση.
   Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Δένδιας είπε πρόσφατα ότι «Δεν πρόκειται να πάμε σε στρατιωτικοποίηση της κρίσης με την Τουρκία», συμπληρώνοντας «Είναι η παγίδα την οποία η Τουρκία στήνει για την Ελλάδα». Κατά τη γνώμη μου η δήλωση αυτή είναι αποκαλυπτική των αυταπατών, των ψυχολογικών απωθήσεων, αλλά και των φόβων της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στην τουρκική απειλή.
   ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΖΟΥ

   Ερωτώ λοιπόν:
   1. Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που ο αδύνατος έχει επιλέξει τον τρόπο και το πεδίο σύγκρουσης; Δηλαδή, αν αυτός που θεωρεί τον εαυτό του ισχυρό επιλέξει τη στρατιωτική αντιπαράθεση, είναι δυνατόν να την αποφύγουμε επειδή απλώς δεν συμφωνούμε; Όταν έλθει πάντως αυτή η ώρα, ο μόνος τρόπος να αποφύγεις τη σύρραξη είναι να συνθηκολογήσεις με τις απαιτήσεις του αντιπάλου.
   2. Μήπως η δημόσια δήλωση ότι για την Ελλάδα η στρατιωτική αντιπαράθεση είναι μια παγίδα που θέλει να αποφύγει, είναι μια δήλωση φόβου και ηττοπάθειας που οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα; Ο δρόμος που δείχνουμε στην Τουρκία είναι σαφής: αν δημιουργεί τετελεσμένα, τα οποία εμείς για να τα ανατρέψουμε θα πρέπει να κάνουμε πόλεμο, θα μπορεί συνεχώς να κερδίζει έδαφος στις διεκδικήσεις της «με το ξίφος στη θήκη».
   3. Η Ελλάδα επικαλείται διαρκώς – και καλά κάνει – το Διεθνές Δίκαιο για να στηρίξει τις θέσεις της. Ερώτηση: Η ίδια η Ελλάδα άραγε εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο; Γιατί σήμερα είναι από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχει ασκήσει τα δικαιώματά της για επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 νμ και ανακήρυξη ΑΟΖ;
   4. Μήπως τελικά δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω; Μήπως δηλαδή οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες απλώς επιζητούν μια εύσχημη παράδοση, με τρόπο που να είναι «πολιτικά ορθός»; Ας πούμε μέσω Χάγης; Και είναι σίγουροι ότι εκεί θα τελειώσουν τα πράγματα; Ή μήπως τότε ακριβώς θα αρχίσουν; Γιατί όπως μας έχει πει και ο «παππούς Θουκυδίδης», οι «ισχυροί προχωρούν μέχρι εκεί που τους επιτρέπει η δύναμη τους και οι αδύναμοι υποχωρούν μέχρι εκεί που τους επιβάλλει η αδυναμία τους».
   5. Με αυτές τους τις πρακτικές οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες οδηγούν την Ελλάδα σε ήττα χωρίς πόλεμο ή σε ήττα με πόλεμο. Και βέβαια σε αυτή την περίπτωση το δραματικό είναι ότι τις συνέπειες όλων αυτών θα τις πληρώσει μια γενιά που δεν θα φταίει. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.
   www.defencepoint.gr
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Η Aegean Boat Report, μία ΜΚΟ του Σόρος και του Κούλη φωτογραφίζει τις ακτές των νησιών μας προετοιμάζοντας την αποβίβαση τούρκων.
   Η Aegean Boat Report δραστηριοποιείται στα νησιά του Αν. Αιγαίου και με το πρόσχημα ότι φωτογραφίζει και βιντεοσκοπεί βάρκες με αλλοδαπούς που έρχονται παράνομα στην Ελλάδα, ηθελημένα ή μη καταγράφει με βίντεο και φωτογραφίες ακτές, που είναι σε χώρους που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια των νησιών και της χώρας.
   Η ΜΚΟ αυτή έχει το θράσος να καταγγέλλει την Ελλάδα, για επαναπροωθήσεις αλλοδαπών που εισέρχονται στην Ελλάδα παράνομα, επικαλούμενη μάλιστα την… τουρκική ακτοφυλακή, δηλαδή τον επικεφαλής της συμμορίας, που απαρτίζεται από ομάδες λαθροδιακινητών στις τουρκικές ακτές και εγκληματικές οργανώσεις που παρουσιάζονται ο ΜΚΟ, που υλοποιούν το σχέδιο ισλαμοποίησης και καταστροφής της Ελλάδας..
   Θα προτείναμε στην εν λόγω ΜΚΟ, να ξεκουμπιστεί από την πατρίδα μας και να πάει στη γειτονική προς τη Νορβηγία, Δανία, να καταγράψει τη σφαγή των δελφινιών, για να δούμε αν θα τους αφήσουν οι συγγενείς τους Δανοί να μείνουν έστω και ένα εικοσιτετράωρο εκεί, για να καταγγέλλουν με απαράμιλλο θράσος τη χώρα που τους φιλοξενεί.
   Η Πρεσβεία της Νορβηγίας να τους “μαζέψει” αν δεν θέλει να θεωρηθεί συνένοχος στο έγκλημα που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...