Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ UGV. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ. Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

ΚΑΘΕΛΚΥΣΤΗΚΕ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΡΒΕΤΑ Gowind-2500 ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ. ΟΛΗ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ. ΜΟΝΟ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΙΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΑΚΑΡΙΩΣ.
Την δημιουργία εξοπλισμένων unmanned ground vehicles (UGV) συμφώνησε η Τουρκική Defense Industries Presidency (SSB) με εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας.

Η εταιρεία Katmerciler θα παράγει την πλατφόρμα UGV, τα οποία θα παραδοθούν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο κοντινό μέλλον.
Σύμφωνα με την τουρκική αμυντική βιομηχανία, το μεσαίας κατηγορίας UGV θα είναι εξοπλισμένο με πολυβόλο και άλλα συστήματα και θα χρησιμοποιηθεί για αναγνώριση, επιτήρηση και εξουδετέρωση εχθρικών στόχων.
Τα νέα αυτά ρομποτικά οχήματα θα επανδρώσουν σύντομα τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές που αφορούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με σκοπό τη διαφύλαξη του στρατιωτικού προσωπικού στο έδαφος.
Πρόκειται για μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα ή αυτόνομα στρατιωτικά οχήματα που καλούνται να υλοποιήσουν αυτούς τους στόχους, υλοποιώντας γενικότερο σχέδιο του γενικού επιτελείου του τουρκικού στρατού.
Τα οχήματα διαθέτουν συστήματα λήψης, επικοινωνίας, και χειρισμού. Το τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο άρμα μάχης έχει ακτίνα εμβέλειας 5 χιλιομέτρων με το κιτ τηλεχειρισμού, ενώ ο χρόνος λειτουργίας είναι τουλάχιστον 5 ώρες με μπαταρία και μέχρι 8 ώρες με γεννήτρια.
Επιπρόσθετες εργασίες γίνονται για να αυξηθεί η ταχύτητα του οχήματος, το οποίο διαθέτει ταχύτητα 25 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ το βάρος του ανέρχεται σε 3 τόνους.Η σημερινή τουρκική τακτική οδηγεί πλέον στην ευρεία χρήση των «Μη Επανδρωμένων Οχημάτων» για τους παρακάτω λόγους:

α. Μεταφέρουν κατάλληλα όπλα για προσβολές ποικίλης μορφής επίγειων στόχων.
β. Επιχειρούν σε κατοικημένους τόπους.
γ. Εκτελούν πληροφοριακές επιχειρήσεις (Ιnformation Ops) ή δικτυοκεντρικές (Net Centrik).
δ. Δύνανται να εκτελούν αποστολές συλλογής πληροφοριών, έρευνας, αναγνώρισης, να ενεργούν για εντοπισμό στόχων και εκτίμηση ζημιών, αποστολές SIGINΤ (Signal Intelligence)-COMINT (Communication Intelligence), ELINT (Electronic Intelligence).
ε. Προσφέρουν την δυνατότητα να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή σε οποιαδήποτε χερσαία αποστολή.

Ήδη η συνεχιζόμενη ανάπτυξη των στρατηγικών και τακτικών, μη επανδρωμένων οχημάτων, ακολουθεί την τάση δημιουργίας οχημάτων πολλαπλών ρόλων και αποστολών.
Η Τουρκία προχωρά και σε αυτόν τον τομέα με γοργά βήματα και οφείλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα δικά μας θαυμάσια μυαλά, τα οποία διαθέτουμε άφθονα, να δραστηριοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό, είτε μέσω των πανεπιστημιακών οργανισμών είτε μέσω της αμυντικής μας βιομηχανίας.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια :

  1. MGCS: Παίρνει μορφή το άρμα νέας γενιάς που αναπτύσσουν Γερμανία και Γαλλία.
    Μορφή παίρνει το άρμα μάχης νέας γενιάς που εξελίσσουν από κοινού Γαλλία και Γερμανία. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το MGCS όπως είναι γνωστό έως τώρα θα κινείται από άποψη βάρους την περιοχή των 40 με 55 τόνων, θα έχει τριμελές πλήρωμα, πυροβόλο 130 χλστ. με αυτόματο σύστημα επαναγέμισης, συζυγές πολυβόλο των 7,62 χλστ., όλμο των 60 χλστ. και βομβίδες των 40 χλστ. και θα διαθέτει ικανότητα εκτόξευσης Α/Τ βλήματος όπως και ικανότητα αντιαεροπορικές προστασίας.
    Επίσης το άρμα θα διακρίνεται από την ικανότητα τοποθέτησης σπονδυλωτής θωράκισης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...