Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Σαν σήμερα, 30 Ιουνίου 1907, η εκδίκηση για την δολοφονία του Καπετάν Άγρα. Θα έρθει κάποια ημέρα που οι προδότες της Μακεδονίας θα τιμωρηθούν αλύπητα.


Τα Σκόπια ζητούν την κατάργηση του βασικού όρου των Πρεσπών: Θέλουν να αποκαλούνται «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία». Θα το δεχθεί κι αυτό ο Κούλης; Ή θα επικαλεστεί ότι δεν έχει χρόνο, γιατί φροντίζει να παραδώσει τα νησιά μας στους τούρκους.
«ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ».

                    


Στις 30 Ιουνίου 1907, ο μακεδονομάχος λοχαγός Νικόλαος Δουμπιώτης, ή Καπετάν Αμύντας, και οι άνδρες του, εξόντωσαν τη συμμορία του διαβόητου αρχικομιτατζή της ΕΜΕΟ Κασάπτσε ή Χαψάσκι , ο οποίος είχε κρεμάσει τον Καπετάν Άγρα στις 7 Ιουνίου. 

 

Ο Νικόλαος Δουμπιώτης γεννήθηκε στην Αταλάντη το 1866 . Ο πατέρας του Ιωάννης Δουμπιώτης συμμετείχε με τον Τσάμη Καρατάσο στην επανάσταση του 1854 στη Μακεδονία. 
Το 1882 ο Νικόλαος κατετάγη εθελοντής στον ελληνικό στρατό. Συμμετείχε στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 ως ανθυπολοχαγός του 4ου συντάγματος. 
Το 1907 με το βαθμό του λοχαγού και με το ψευδώνυμο καπετάν Αμύντας πέρασε στη Μακεδονία αντικαθιστώντας το σώμα του Άγρα.
 Η περιοχή ευθύνης του περιελάμβανε τη Βέροια, την Έδεσσα και τη Νάουσα, όπου αντιμετώπισε τις συμμορίες των Βουλγάρων κομιτατζήδων. Πήρε μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους ως ταγματάρχης. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποστράτηγου το 1923.

 Πέθανε στην Αθήνα το 1951. 

Ο γιος του Ιωάννης, σκοτώθηκε το 1940 στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 Υ.Γ.

 Ο Νίκος Φίλης, μας διακηρύσσει υπερήφανα σαν γνήσιος κομμουνιστής και υποστηρικτής τρομοκρατών: «όταν η Ελλάδα κατέλαβε αυτή την περιοχή το 1912 η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν Μακεδόνες και έγινε εθνοκάθαρση τις επόμενες δεκαετίες ώστε να γίνει ελληνική." 

Ο διεστραμμένος προδότης δεν διάβασε ποτέ τις αληθινές γενοκτονίες που έκαναν οι τούρκοι, οι βούλγαροι και οι σέρβοι σε βάρος των αυτόχθονων Ελλήνων Μακεδόνων και Θρακών. Μία εφημερίδα των Σκοπίων χθες αναπαρήγαγε κατά λέξη όλη την ιστορική ανθελληνική ομιλία τού Φίλη στη Βουλή. 
Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 Οι εγκληματίες κομμουνιστές που εξυμνεί ο Τσίπρας πάλεψαν να φέρουν στην Ελλάδα μία σκληρή αιματοβαμμένη κομμουνιστική κοινωνία με εθνικό ακρωτηριασμό. Ο Άρης Βελουχιώτης, (ή Σουλτάνα), το ανέφερε πολλές φορές: σύνορα στον Όλυμπο. Αν οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις καθιέρωναν στα Ελληνικά σχολεία την διδασκαλία της Αληθινής Ιστορίας της περιόδου 1940 - 1949, σαν κανονικό διδακτέο μάθημα και μάλιστα από τα δικά τους βιβλία (π.χ. Λαζαρίδης), τι έγινε στην φρικτή αυτή εποχή, με τι κόστος Ελληνικού αίματος γλύτωσε η πατρίδα μας από τον ΕΑΜΟεβραιοσλαυισμό, πώς σφάχτηκαν ανηλεώς εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, γέροι και παιδιά από τους συμμορίτες, θα είχανε γλυτώσει από την παραπληροφόρηση και την σημερινή διαστροφή δύο γενεές Ελλήνων. Αντίθετα επικράτησε η συστηματική Λήθη. Ξεχάστε τα εγκλήματα. Μην ξυπνάτε τα πάθη. Να κοιτάξουμε μπροστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...