Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΟ… ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. Κεραμέως: «Βασιζόμαστε σε έρευνες για τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο».

Μητσοτάκης: «Στο Ισραήλ θα είναι το πρώτο μου ταξίδι μετά την άρση των μέτρων  για  τον  Κορωνοϊό». Που αλλού;
Τρομοκρατήθηκε  ο  Μητσοτάκης  με  τις  φήμες  ότι  το  Ισραήλ  τα  ξαναφτιάχνει  με  την  Τουρκία.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΘΝΟΣ»: Δεν πειράζει που το Ισραήλ και η Τουρκία τα ξαναφτιάχνουν. Εμείς θα συνεχίσουμε την συμμαχία μας με το Ισραήλ.


Γερμανικά ΜΜΕ: «Η Κομισιόν θέλει να δώσει ακόμα μισό δισεκατομμύριο ευρώ στην Τουρκία για το μεταναστευτικό»! Γερμανικό πολεμικό της Μέρκελ - Κάσνερ μετέφερε στη Λέσβο δεκάδες ισλαμιστές. Σιωπή του Κούλη. Προσέξτε τον χάρτη του Γερμανικού πολεμικού που κάνει δουλεμπόρειο μουσουλμάνων στο Αιγαίο.

Εντονη αντίδραση της Νίκης Κεραμέως στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εισαγωγή αγγλικών στα νηπιαγωγεία.
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ Σκούφα η οποία υποστήριξε ότι η εισαγωγή της εκμάθησης των αγγλικών στα νηπιαγωγεία γίνεται κατόπιν εντολής αμερικανικών σχολών αλλά και πως με αυτό τον τρόπο καρατομείται η προσωπικότητα των παιδιών σε τρυφερή ηλικία.
Η υπουργός Παιδείας αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για θεωρίες συνωμοσίας και υπερασπίστηκε στη σχετική διάταξη λέγοντας ότι η απόφαση του υπουργείου βασίζεται σε ειδικές έρευνες.

Κεραμέως: Βασιζόμαστε σε ειδικές έρευνες...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή έλεγε ότι μόνο σε τρεις χώρες εφαρμόζεται αυτό. Φέραμε στοιχεία ότι οι χώρες είναι 14. Και τώρα περάσαμε στις θεωρίες συνωμοσίας. Επικαλείστε τις θεωρίες συνωμοσίας. Στις θεωρίες συνωμοσίας απαντούμε με στοιχεία. Από τρεις χώρες το 2015, πλέον σε 14 χώρες υπάρχει ενασχόληση με δεύτερη ξένη γλώσσα από την προσχολική ηλικία. Αυτό δείχνουν οι έρευνες. Μάλιστα οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει ότι κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας τίθενται τα θεμέλια μάθησης και σκέψης. Τα παιδιά είναι “σφουγγάρια” σε αυτή την ηλικία και δεν κάνουμε αρκετά ως πολιτεία για να τους δώσουμε τα εφόδια εκείνα που χρειάζονται σε αυτό σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια», σημείωσε η υπουργός Παιδείας.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΘΝΟΣ»: Δεν πειράζει που το Ισραήλ και η Τουρκία τα ξαναφτιάχνουν. Εμείς θα συνεχίσουμε την συμμαχία μας με το Ισραήλ.

Επαναπροσεγγίσεις Ισραήλ – Τουρκίας στο παρασκήνιο. Πηγή: Έθνος

Είναι λάθος να περιμένουμε μονομερή πίστη σε εμάς και διαγραφή της Τουρκίας από την ισραηλινή ατζέντα
Την αλματώδη αναβάθμιση των σχέσεών της με το Ισραήλ έχει επιλέξει η Αθήνα, χωρίς να εγκαταλείψει την παραδοσιακά φιλική σχέση της έναντι Παλαιστινίων και αραβικών χωρών. Ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις έδειξαν συνέπεια στην πολιτική αυτή γραμμή, από το 2010. Στην αλλαγή διαθέσεων, και από τις δύο πλευρές ασφαλώς, συνέβαλε και η διάρρηξη των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ σε όλους τους τομείς, αρχής γενομένης με τη ρήξη Ερντογάν – Πέρες στο Νταβός και όσα ακολούθησαν οδηγώντας τις τουρκοϊσραηλινές σχέσεις σε ερέβη. Επιλογή του Τούρκου προέδρου, ο οποίος στόχευε στο θυμικό των μουσουλμανικών κρατών και πληθυσμών και στην ανάδειξή του σε ηγετική προσωπικότητα στον χώρο του Ισλάμ.
Ελλάδα και Ισραήλ προβάλλουν με κάθε ευκαιρία τη σημασία της εξέλιξης των σχέσεών τους. Το είδαμε σε επίπεδο κυβερνήσεων, όπως επίσης σε επίπεδο διπλωματικό και πανεπιστημιακό. Χαρακτηριστική η πρόσφατη συνέντευξη του Ισραηλινού πρέσβη στην Ελλάδα και εκείνη του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, Εγιάλ Ζισέρ. Ολα αυτά όμως προκαλούν τα αντανακλαστικά της Αγκυρας, η οποία, σε κάθε προσέγγιση τρίτων, βλέπει εναντιώσεις στους σχεδιασμούς της. Παρά ταύτα, εύκολα διακρίνεται η επιθυμία και των δύο πλευρών να πάρουν κάποια στιγμή την ανιούσα οι διμερείς τους σχέσεις.
Διαβάσαμε τις πρόσφατες δηλώσεις του επιτετραμμένου του Ισραήλ στην Αγκυρα και ακούσαμε, από την τουρκική πλευρά, θετικές γνώμες για επαναπροσέγγιση. Παράλληλα, βέβαια, με «αναλύσεις» περί ανυπαρξίας ισραηλινού συμφέροντος από την προσέγγιση με την Ελλάδα. Με πρόσφατη εκείνη του λέκτορα του Πανεπιστημίου της Bandirma (Πανόρμου), Ceyhun Cicekci («The Times of Israel», 24/5/2020).
Τις σχέσεις μας με το Ισραήλ, και μάλιστα σε συνδυασμό με τις σχέσεις του με την Τουρκία, πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με ρεαλισμό. Η επαναπροσέγγιση των δύο χωρών είναι σχεδόν βέβαιη. Ουδέποτε σταμάτησαν οι παρασκηνιακές επαφές πολλών επιπέδων, με εντυπωσιακή εκείνη των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών τους. Η δική μας προσέγγιση δεν αποκλείει την άλλη.
Οι «νέοι» μας φίλοι ασφαλώς θέλουν καλές σχέσεις μαζί μας. Κυρίως διότι εξυπηρετούνται πολύ σε επιχειρησιακό επίπεδο. Είναι λάθος όμως να περιμένουμε μονομερή πίστη σε εμάς και διαγραφή της Τουρκίας από την ισραηλινή ατζέντα. Η ισραηλινή πλευρά θα προωθήσει τις καλές σχέσεις της και με τις δύο χώρες για λόγους δικού της συμφέροντος αλλά και ξέροντας ότι τόσο εμείς όσο και οι άλλοι έχουμε λόγους να διατηρούμε με αυτήν καλές σχέσεις.
Αν και δύσκολη η επαναπροσέγγιση Ισραήλ – Τουρκίας, αργά ή γρήγορα θα είναι πραγματικότητα. Ας διατηρήσουμε χωρίς ενοχλήσεις τη σημερινή κατάσταση των σχέσεών μας μαζί του και ας εργασθούμε σοβαρά για την εξέλιξή τους. Ισως έτσι αντιληφθεί και η Τουρκία ότι τα συμφέροντά της δεν εξυπηρετούνται με απειλές και βία, αλλά με τον πραγματισμό και την εξασφάλιση της σταθερότητας της ταραγμένης Ανατολικής Μεσογείου.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια :

 1. Μητσοτάκης για νομοσχέδιο Παιδείας: «Να μαθαίνουν αγγλικά τα Ελληνόπουλα από το νηπιαγωγείο».
  Ξεκάθαρος ότι η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα αγγλικά από το νηπιαγωγείο ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υπό τον τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.
  Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ακούω διάφορα επιχειρήματα τα οποία στην καλύτερη περίπτωση μπορώ να τα χαρακτηρίσω ως παντελώς ανυπόστατα ως προς την ικανότητα που μπορούν να έχουν τα Ελληνόπουλα να επικοινωνούν, να μαθαίνουν αγγλικά. Άκουσα μέχρι και ότι μπορεί να πρόκειται για κάποιο... σχέδιο συνωμοσίας του ιμπεριαλισμού. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε. Οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες διδάσκουν στα παιδιά μια δεύτερη ξένη γλώσσα από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Αυτή είναι και η δική μας πρόθεση».
  Συνέχισε, δε, λέγοντας πως «επειδή μελέτησαν το θέμα, κατά τεκμήριο η επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει ότι ο εγκέφαλος των παιδιών σε παιδική ηλικία έχει πολύ μεγάλη δυνατότητα απορρόφησης διαφορετικών γλωσσών από ότι τα παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία. Όποιος έχει παιδιά το γνωρίζει αυτό πολύ καλά. Γνωρίζει με πόσο μεγάλη ταχύτητα τα παιδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε δεύτερη και σε τρίτη γλώσσα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...