Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020

ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Ο Τσίπρας ηδονίζεται όταν παραχωρούνται κομμάτια από Ελλάδα.


Με μεγάλη ευκολία οι  Έλληνες  πολιτικοί  παραχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στους ξένους. Όλοι οι «έλληνες πολιτικοί» δηλώνουν ότι η χώρα δεν απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Με τη συμφωνία Κούλη, που έκανε με τους Ιταλούς το «πωλητικό» μας σύστημα έστειλε μήνυμα, ότι παζαρεύει τα πάντα... Ακόμα και τα κυριαρχικά δικαιώματα που δεν απεμπολούσε ...
Ο Τσίπρας πάλι ηδονίζεται όταν παραχωρούνται κομμάτια από Ελλάδα.
Εδώ πρόδωσες ολόκληρη Μακεδονία, ρε Τσίπρα, στην ΑΟΖ θα κολλούσες; Ο διάδοχος πήρε την σκυτάλη και συνεχίζει την διαδρομή.


ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕΣ "ΕΛΛΑΔΑ 2021" ΑΣΧΗΜΟΝΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 100 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΜΙΛΗΣΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΟΥΕΣΤ ΠΟΪΝΤ, ΣΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ: «ΟΧΙ στην εποχή των άσκοπων πολέμων χωρίς τέλος». «Η δουλειά των Αμερικανών στρατιωτών δεν είναι να πεθαίνουν σε άσκοπους πολέμους, αλλά η υπεράσπιση με την δύναμη των όπλων της δικής μας χώρας κατά ξένων εχθρών». ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΤΡΑΜΠ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΟΤΑΝ  ΕΙΝΑΙ  ΝΑ  ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ  Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΑ  ΣΥΜΦΩΝΕΙ.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε σήμερα στο forum των Δελφών για την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Ιταλία για την ΑΟΖ, τις διαπραγματεύσεις της οποίας είχε ξεκινήσει εκείνος όσο ήταν πρωθυπουργός. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε πως πράγματι η συμφωνία προβλέπει πως τα νησιά του Ιονίου, Στροφάδες και Διαπόντιες νήσοι θα έχουν μειωμένη επήρεια, βέβαια ο ίδιος δήλωσε πως συμφωνεί με αυτό και πως δεν το θεωρεί «τραγικό».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: 

«Οι Ιταλοί είχαν ζητήσει να ψαρεύουν στα 6 ναυτικά μίλια και να πάρουν ως βάση τη συμφωνία του 1977 η οποία δίνει επήρεια στου Οθωνούς (Διαπόντια νησιά) 70% και στις Στροφάδες 32%»
«Ο Νίκός Κοτζιάς τότε μου είπε πως θα δεχθούμε τεράστια κριτική και επίθεση από την αντιπολίτευση γιατί παραχωρούμε κυριαρχικά δικαιώματα στους ψαράδες και δίνουμε μικρότερη επήρεια στα νησιά, γι αυτό δεν προχωρήσαμε τότε, σήμερα συμφωνούμε γιατί τότε δεν είχαμε τουρκολιβυκό σύμφωνο, οι συμβιβασμοί δεν είναι κατά την άποψή μου τραγικοί».
Με λίγα λόγια πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να μειωθεί κατά τον ίδιο τρόπο η επήρεια και του συμπλέγματος της Μεγίστης αλλά και των νησιών του Αιγαίου.
Επιπλέον όσον αφορά το τουρκολιβυκό σύμφωνο, η συμφωνηθείσα ΑΟΖ με την Ιταλία δεν «ακουμπάει» ούτε στο ελάχιστο την λιβυκή, με αποτέλεσμα να μην παίζει κανένα ρόλο στην ισχύ του τουρκολιβυκού συμφώνου.

Από το 1977 υπάρχει συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα. 

Μέχρι σήμερα η διαφορά ήταν στην εκμετάλλευση υπεράνω του πυθμένα, ήτοι αν οι Ιταλοί ψαράδες θα έχουν δικαίωμα να ψαρεύουν στα διεθνή ύδατα του Ιονίου, ήτοι όπου θέλουν πέραν των 6 μιλίων γύρω από τα Ιόνια νησιά (και όχι πέραν των 12 μιλίων που είναι το διεθνές δικαίωμα των Ελλήνων), γύρω από νησιά όπου υπάρχει ακριβή, μοναδική ποικιλία  και ποσότητα σε οστρακόδερμα, καραβίδες, καβούρια και αστακούς, κυρίως όμως μεγάλες κόκκινες γαρίδες και τόνοι. Αυτή  ήταν η κύρια και μοναδική απαίτηση των Ιταλών, την οποία μέχρι τώρα ουδείς έλληνας  πολιτικός  ικανοποιούσε.

Ευτυχώς για τους Ιταλούς βρέθηκε ο κ. Δένδιας και ο κ. Κούλης και ικανοποίησαν τα "ιστορικά δικαιώματα αλιείας", ιμπεριαλιστικά ουσιαστικά δικαιώματα, των Ιταλών, ως οι ίδιοι τα ονομάζουν.

Παραχώρησαν ουσιαστικά εθνική κυριαρχία  και  εθνικό  πλούτο με αυτήν την συμφωνία, δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα άλλο με τους Ιταλούς, ούτε επίλυσαν προβλήματα με την νότια ΑΟΖ, όπου ουδέν ενδιαφέρον έχει η Ιταλία, μια και ουδέν κατοχυρωμένο απο διεθνείς συμβασεις ή έστω "ιστορικό" δικαίωμα προέβαλε.

ΠΡΟΔΟΤΗΣ Κοτζιάς: "Ολα δείχνουν ότι πήραν το παλιό σχέδιο για ελληνοϊταλική ΑΟΖ, δεν τροποποίησαν συντεταγμένες του 1977, προ Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης του 1982, άφησαν νησιά με περιορισμένη επήρεια, που θα το βρούμε μπροστά μας, και αναγνώρισαν σε τρίτους δικαιώματα σε ελληνική αιγιαλίτιδα, κάτι το οποίο έκανε την Ιταλία μέτοχο της ελληνικής ΑΟΖ και την Ε.Ε. συνδιαχειριστή της κι αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά".


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

19 σχόλια :

 1. Μητσοτάκης: «Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία για την AOZ»! - Ν.Δένδιας: «Θέλουμε να συμφωνήσουμε». Α.
  Ο ένας την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο άλλος την Μεσόγειο. ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.
  O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε «ανοιχτός» να συζητήσει με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες, πυροδοτώντας διεθνώς συζητήσεις για «επικείμενη ελληνοτουρκική συμφωνία για την ΑΟΖ».
  «Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία, στο ζήτημα που έχουμε στο τραπέζι και είναι η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μας. Μπορούμε να συζητήσουμε έντιμα κι αν τελικά συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, υπάρχουν πάντα τρόποι να μεταφέρουμε το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο, στη Χάγη, ύστερα από κοινή συμφωνία για το πώς μπορούμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα, αλλά πάντα με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.
  Δεν είναι η εποχή για τη διπλωματία των κανονιοφόρων, αυτού του τύπου η λογική ανήκει σε άλλους αιώνες», ανέφερε.
  «Εάν δει κάποιος το χάρτη, θα κατανοήσει ότι το παράνομο σύμφωνο της Τουρκίας με τη Λιβύη δεν έχει κανένα νόημα. Εμείς ως Ελλάδα υπογράψαμε μία αντίστοιχη συμφωνία, που σέβεται το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας... Αυτός είναι ο τρόπος που προσεγγίζουμε τα προβλήματα στη γειτονιά μας και αυτός είναι ο τρόπος που περιμένουμε και οι άλλοι να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα. Και όχι με μονομερείς κινήσεις. Το πρόβλημα της Ελλάδας με την Τουρκία δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας με την Τουρκία. Αλλά, είναι πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Γιατί αφορά στα σύνορά μας. Αφορά σε ζητήματα ασφαλείας. Γιατί εμείς προστατεύουμε τα ελληνικά σύνορα, που ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης…», τόνισε ο πρωθυπουργός.
  «Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε το Μάρτιο ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης. Δε μιλάμε για διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά μεταξύ του συνολικού πλαισίου σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας. Εάν η Τουρκία πιστεύει ότι μπορεί να καταστρατηγεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας η αντίδραση δεν θα είναι μόνο από τη χώρας μας, αλλά θα είναι η αντίδραση από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό είναι που εγώ προσπαθώ και θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι θα υπάρχουν πολύ σημαντικές επιπτώσεις εάν κάτι τέτοιο συμβεί…», συμπλήρωσε.
  Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το να λαμβάνει ίσες αποστάσεις από το πρόβλημα δεν είναι πάντα η καλύτερη προσέγγιση, όταν υπάρχει μία χώρα που ξεκάθαρα συμπεριφέρεται με αυτόν τον επιθετικό και παράνομο τρόπο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μητσοτάκης: «Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία για την AOZ»! - Ν.Δένδιας: «Θέλουμε να συμφωνήσουμε». Β.
   Ο ένας την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο άλλος την Μεσόγειο. ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.
   «Εάν δει κάποιος το χάρτη, θα κατανοήσει ότι το παράνομο σύμφωνο της Τουρκίας με τη Λιβύη δεν έχει κανένα νόημα. Εμείς ως Ελλάδα υπογράψαμε μία αντίστοιχη συμφωνία, που σέβεται το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας... Αυτός είναι ο τρόπος που προσεγγίζουμε τα προβλήματα στη γειτονιά μας και αυτός είναι ο τρόπος που περιμένουμε και οι άλλοι να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα. Και όχι με μονομερείς κινήσεις.
   Το πρόβλημα της Ελλάδας με την Τουρκία δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας με την Τουρκία. Αλλά, είναι πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Γιατί αφορά στα σύνορά μας. Αφορά σε ζητήματα ασφαλείας. Γιατί εμείς προστατεύουμε τα ελληνικά σύνορα, που ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης…», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:.
   «Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε το Μάρτιο ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης. Δε μιλάμε για διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά μεταξύ του συνολικού πλαισίου σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας. Εάν η Τουρκία πιστεύει ότι μπορεί να καταστρατηγεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας η αντίδραση δεν θα είναι μόνο από τη χώρας μας, αλλά θα είναι η αντίδραση από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό είναι που εγώ προσπαθώ και θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι θα υπάρχουν πολύ σημαντικές επιπτώσεις εάν κάτι τέτοιο συμβεί…».
   Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Δένδιας στην ίδια εκδήλωση επιβεβαίωσε την επιδίωξη της υπογραφής συμφωνίας με την Τουρκία κατά το πρότυπο αυτής με την Ιταλία (σ.σ.: με την μειωμένη επήρεια των νησιών στην ΑΟΖ): «Η χώρα θέλει να υπογράψει συμφωνίες για την οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) με την Αίγυπτο, την Αλβανία και την Τουρκία μετά την υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας την Τρίτη με την Ιταλία.
   Η Ελλάδα έχει φιλοδοξίες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου να συμφωνήσει με όλους τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, και να καθορίσει (αποκλειστικές) οικονομικές ζώνες προς όφελος των κοινωνιών και των λαών. Θα πραγματοποιήσω μια επίσκεψη στην Αίγυπτο στις 18 Ιουνίου για να καταλήξω σε παρόμοια συμφωνία », δήλωσε ο Δένδιας».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Ικανοποιημένα τα τουρκικά ΜΜΕ από την πρόταση Κ.Μητσοτάκη… να τα βρούμε για την Μεγάλη και με.. ευμενή σχόλια ήταν η προβολή στα τουρκικά ΜΜΕ της πρότασης του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη περί διαλόγου και ΑΟΖ που απεύθυνε προς στην Τουρκία.
   Tα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ αποτιμούν θετικά την δήλωση και γιατί όχι αφού ουσιαστικά επιτρέπει στην Τουρκία να βάλει «πόδι» στην ελληνική ΑΟΖ, από την στιγμή που η όποια συζήτηση θα γίνει όχι μόνο επι μηδενικής βάσης, αλλά και με βάση το «λοξό» σύμφωνο της Άγκυρας με την Τρίπολη.
   Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο Κ.Μητσοτάκης είχε σημειώσει;
   «Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία, στο ζήτημα που έχουμε στο τραπέζι και είναι η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μας. Μπορούμε να συζητήσουμε έντιμα κι αν τελικά συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, υπάρχουν πάντα τρόποι να μεταφέρουμε το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο, στη Χάγη, ύστερα από κοινή συμφωνία για το πώς μπορούμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα, αλλά πάντα με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.» (σ.σ. έτσι όπως το σέβεται ιδιαιτέρα η Τουρκία).
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Ανεπηρέαστη (και) η Αλβανία από την ελληνοϊταλική συμφωνία - Ε.Ράμα: «Θέλουμε ακόμα χρόνο για την ΑΟΖ».
   Μητσοτάκης: «Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία για την AOZ»! - Ν.Δένδιας: «Θέλουμε να συμφωνήσουμε». Β.
   Ο ένας την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο άλλος την Μεσόγειο. ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.

   Πλήρως ανεπηρέαστη η Αλβανία από την ελληνοϊταλική συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες, καθώς ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντο Ράμα σήμερα στο Φόρουμ των Δελφών, δεν έκανε κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο ούτε άλλαξε την στάση του σχετικά με το ορισμό ΑΟΖ Ελλάδας-Αλβανίας λέγοντας πως οι δύο χώρες «θέλουν ακόμα χρόνο».
   Ερωτηθείς για το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ελλάδα ανέφερε πως «έχουμε κάνει πρόοδο, δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε καλή θέληση και οι (διμερείς) σχέσεις είναι -κατά την άποψή μου- καλές».
   «Είναι ένα ζήτημα (αυτό της οριοθέτησης). Δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε συμφωνία. Αλλά κοιτάξτε, η Ελλάδα και η Ιταλία, που είναι μέλη της ΕΕ εδώ και τόσο πολλά χρόνια, κατέληξαν σε συμφωνία μόλις πριν από λίγες μέρες», είπε ο κ. Ράμα, ο οποίος αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.
   «Νομίζω ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν, που έχουν εξεταστεί στο παρελθόν και εξετάζονται (στο παρόν) και έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά φυσικά υπάρχουν κι άλλα να γίνουν», σημείωσε, επισημαίνοντας πως «οι σχέσεις μπορούν να γίνουν καλύτερες αλλά είναι ήδη καλές».
   Με λίγα λόγια εκτός από τη Λιβύη η συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας άφησε εντελώς αδιάφορη και την Αλβανία.
   Όσον αφορά το ζήτημα υφαρπαγής των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας από το αλβανικό κράτος και το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στις μειονοτικές περιοχές, ο Έντι Ράμα υποστήριξε πως δεν υπάρχει στόχευση στην ελληνική μειονότητα.
   «δεν είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαφορετική εθνικότητα. «Υπάρχει ένα ζήτημα, το οποίο κατά καιρούς φέρνει στο προσκήνιο η ελληνική πλευρά σχετικά με τα περιουσιακά δικαιώματα της (ελληνικής) μειονότητας. Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες της μειονότητας έχουν προβλήματα με τα περιουσιακά τους δικαιώματα;
   Ναι. Αλλά είναι μόνο αυτοί που έχουν προβλήματα με τα περιουσιακά δικαιώματα; Όχι. Όλη η χώρα, κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο της χώρας, έχει ένα βάρος μιας πολύπλοκης κληρονομιάς που σχετίζεται με τους τίτλους περιουσιακών δικαιωμάτων, τα αρχεία, τα συστήματα», υποστήριξε.
   Ο κ. Ράμα αναφέρθηκε επίσης στις «πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών» που είναι «πιο παραδειγματικές» απ' ό,τι μεταξύ κυβερνήσεων κι αυτό δεν ισχύει μόνο τώρα αλλά τα τελευταία τριάντα χρόνια, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και το «άνοιγμα», όπως είπε, της Αλβανίας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Τούρκοι χάκαραν την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – “Μια νύχτα ξαφνικά μπορεί να έρθουμε”.
   Τούρκοι χάκερ “χτύπησαν” την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπως διαπιστώθηκε τα ξημερώματα. Οι Τούρκοι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις πριν από μερικές μέρες, εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση.
   Εκτιμάται ότι πρόκειται και πάλι για την ομάδα Ayyildiz Tim, μία από τις παλαιότερες της Τουρκίας, η οποία πριν από μερικές μέρες «έριξε» τουλάχιστον 100 σημαντικές ελληνικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και κρατικές. Η επιχείρηση χακαρίσματος υποχρέωσε τους διαχειριστές να κατεβάσουν τη σελίδα.
   Οι επιθέσεις της ομάδας αυτής είναι γνωστές. Αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές, πατριώτες και κεμαλιστές, ενώ η ομάδα τους είναι εξαιρετικά δημοφιλής στα social media με περισσότερους από 1.500.000 Τούρκους να τους ακολουθούν. Ο τίτλος της φωτογραφίας που αναρτήθηκε είνια: “Μια νύχτα ξαφνικά μπορεί να έρθουμε”…
   Μητσοτάκης: «Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία για την AOZ»! - Ν.Δένδιας: «Θέλουμε να συμφωνήσουμε». Β.
   Ο ένας την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο άλλος την Μεσόγειο. ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  5. Ο κ. Καρυώτης χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμφωνία με την Ιταλία, γιατί επιτρέπει στους Ιταλούς να ψαρεύουν ανοιχτά της Κρήτης και της Ρόδου.
   Ο ομότιμος καθηγητής στο Μέριλαντ και «πατέρας» της ΑΟΖ, Θεόδωρος Καρυώτης χαρακτηρίζει «γελοία» την τουρκολυβική συμφωνία, τονίζει μιλώντας στο Open TV ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μας αμφισβητήσει ο Ερντογάν αν υπογράψουμε ΑΟΖ μετά την Ιταλία και με την Αίγυπτο, και ξεκαθαρίζει ότι θα γίνει πόλεμος αν οι Τούρκοι βάλουν τρυπάνι στα ανοιχτά της Κρήτης, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει παρέμβαση των ΗΠΑ για να «δώσουμε λίγη θάλασσα στους Τούρκους» και να λήξει το θέμα.
   Για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία: «Περίμενα 38 χρόνια για να ασχοληθούμε σημαντικά με την ΑΟΖ, είναι μεγάλη η χαρά μου. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει θαλάσσια σύνορα με 6 κράτη. Τα οφέλη (σ.σ.: από την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία) είναι ότι αυτή η θάλασσα μας ανήκει πλέον κι επίσημα. Είχαμε την υφαλοκρηπίδα, όμως η ΑΟΖ είναι σημαντικότερη γιατί περιλαμβάνει την αλιεία, το περιβάλλον κτλ. Εχει ωστόσο, ορισμένα προβλήματα στα θέματα αλιείας, είναι μία απαράδεκτη θέση, δεν έπρεπε να τους το δώσουμε αυτό. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν ήθελαν από το 1977 να υπογράψουμε, για την αλιεία. Κάτι που σημαίνει ότι θα ψαρεύουν στα ανοιχτά της Κρήτης και της Ρόδου».
   Για την αναγκαιότητα να υπογραφεί οριοθέτηση ΑΟΖ και με την Αίγυπτο: «Το πιο κρίσιμο είναι τώρα με την Αίγυπτο. Το δίκαιο της θάλασσας απαγορεύει τμηματικές οριοθετήσεις. Αυτό θέλουν να το κάνουν (σ.σ.: οι Τούρκοι) γιατί σημαίνει ότι δεν θέλουν να έχουμε επαφή με Καστελόριζο και Στρογγύλη και θα χάσουμε και τα θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο. Αυτό αν το κάνουν θα μπει σφήνα στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο.
   Αν έρθει και η υπογραφή με την Αίγυπτο, μετά την Ιταλία θα είναι η πρώτη φορά που θα στριμώξουμε τον Τραμπ όταν ο Σίσι δεχθεί να κάνουμε τα θαλάσσια σύνορα και θα είναι η «σφήνα» που θα μας οδηγήσει ακόμα και στη Χάγη για να λυθούν αυτές οι διαφορές κάτι που απεύχεται ο Ερντογάν και η Λιβύη.
   «Η συμφωνία με την Ιταλία έχει ορισμένα προβλήματα στα θέματα αλιείας. Είναι μία απαράδεκτη θέση, δεν έπρεπε να τους το δώσουμε αυτό»
   Γιατί δεν θέλει η Αίγυπτος να υπογράψει με την Ελλάδα: «Η Τουρκία βάσει του δικαίου της θάλασσας δεν έχει σύνορα με την Αίγυπτο γιατί η Ελλάδα έχει σύνορα με την Κύπρο. Κι έτσι μένει εκτός και η Αίγυπτος, η οποία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Αυτό δεν θέλουν να το κάνουν (σ.σ.: να υπογράψουν συμφωνία με την Ελλάδα οι Αιγύπτιοι) για να μην θυμώσουν οι Τούρκοι, που τους έχουν… τάξει και περισσότερη θάλασσα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο φιλότουρκος Τραμπ. Ο Ερντογάν είναι αρκετά παρανοϊκός, παρομοίως με τον Τραμπ κι έχει επιθετικότητα ούτως ή άλλως, δεν χρειάζεται να διατηρεί καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ».
   Για το ενδεχόμενο τουρκικών γεωτρήσεων στα ανοιχτά της Κρήτης: «Εάν οι Τούρκοι πάνε γεωτρύπανο στα ανοιχτά της Ελλάδας είναι σοβαρό πρόβλημα. Κι ο μόνος τρόπος που θα λυθεί αυτό είναι η παρέμβαση των ΗΠΑ, που πολύ φοβάμαι ότι θα πουν δώστε λίγη θάλασσα στην Τουρκία για να λυθεί το θέμα. Κινδυνεύουμε να υπάρξει ελληνοτουρκικός πόλεμος, αν πάει τουρκικό γεωτρύπανο να τρυπήσει στην Κρήτη. Εκεί, θα είμαστε μόνοι, και τότε είναι που φοβάμαι ότι θα μπει ο Τραμπ. Οι Τούρκοι ζητάνε θάλασσα και θα παρέμβει για να πάρουν λίγη».
   Για τα νησιά και την ΑΟΖ: «Γελάει όλος ο κόσμος με τις αιτιάσεις για τα νησιά και την ΑΟΖ. Είναι παγκοσμίως γνωστό, δεν το αμφισβητεί κανείς, τα νησιά έχουν ΑΟΖ».
   Δεν υπήρχαν ποτέ ίσες αποστάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας από τις ΗΠΑ.
   Υπήρχε παλαιότερα και το σχέδιο Ατσεσον (σ.σ.: τo σχέδιο Ατσεσον ήταν πρόταση λύσης του Κυπριακού από τον Αμερικανό διπλωμάτη Ντιν Ατσεσον, η οποία προτάθηκε το 1964). Οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι η θάλασσά μας έχει υδρογονάνθρακες. Και είχαν αποφασίσει να δώσουν το Καστελόριζο και να πάρουμε την Κύπρο, αλλά το αρνήθηκε ο “γέρος” Παπανδρέου. Αυτό που ξέρουν οι Τούρκοι είναι ότι δεν έχουν υδρογονάνθρακες και πήγαν να κάνουν αυτή τη γελοία συμφωνία με τη Λιβύη. Αυτοί είναι ικανοί να πάνε στην Πορτογαλία και να τους πουν ότι έχουν σύνορα!».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  6. Ποιος είναι ο Θεόδωρος Καρυώτης.
   Ο Θεόδωρος Καρυώτης είναι οικονομολόγος. Δίδαξε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστημιακό Σύστημα του Μέριλαντ (University System of Maryland) και έχει λάβει δύο βραβεία έξοχης διδασκαλίας από το University College. Έχει επίσης διδάξει στο Πανεπιστήμιο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας και σε ένα αμερικανικό πλωτό πανεπιστήμιο (Semester at Sea). Διατέλεσε οικονομικός σύμβουλος της πρώτης κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου στην Πρεσβεία της Ουάσινγκτον και ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982. Είναι ο κατεξοχήν ειδικός στα ζητήματα ΑΟΖ και έχει γράψει άρθρα και βιβλία, στα ελληνικά και τα αγγλικά, για αυτό το θέμα. Ζει στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών.

   Ο Θεόδωρος Καρυώτης υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάδειξη της σημασίας της ΑΟΖ για το Δίκαιο της Θάλασσας, ειδικά μάλιστα για την Ελλάδα. Ο καθηγητής κατάφερε να εισαγάγει τη νέα αυτή έννοια στη δημόσια συζήτηση. Δυστυχώς, οι επίμονες προσπάθειες να παροτρύνει τις πολιτικές ηγεσίες να αναλάβουν δράση, προσπάθειες που ξεκίνησαν επί των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, στις οποίες συμμετείχαν και πολλοί ακόμη, δεν καρποφόρησαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία όρισε τη δική της ΑΟΖ ήδη από το 2004, κερδίζοντας «πόντους» στις τρέχουσες διεθνείς έρευνες για υδρογονάνθρακες. Την ίδια πρωτοβουλία προσδιορισμού της εθνικής τους ΑΟΖ έχουν ήδη αναλάβει 138 παράκτια κράτη.

   Ο προσδιορισμός και η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ αποτελεί κρίσιμο ζήτημα και σε ό, τι αφορά τον έλεγχο της επιθετικότητας της Τουρκίας, που συνεχίζεται επί δεκαετίες στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  7. Αδιανόητα προδοτική απόφαση, πρωτοφανούς παγκόσμιας πρωτοτυπίας οικειοθελούς εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Ο Δένδιας παραχώρησε Κυριαρχικά Δικαιώματα στην Ιταλία.Ταπεινωτική συμφωνία και μήνυμα σε Τουρκία
   Η χώρα μας λοιπόν χθες απώλεσε εθνική κυριαρχία ενώ η επιρροή της αποψιλώθηκε, με οικειοθελή παράδοση των δικαιωμάτων τα οποία εξασφαλίζει στην Ελλάδα το διεθνές δίκαιο.
   Η μειοδοτική και απεχθής αυτή πράξη πραγματοποιήθηκε από έναν στρεψόδικο υπουργό ο οποίος τόλμησε να υποστηρίξει μέχρι και τα αντίθετα, ύπουλα δηλώνοντας πως «μεγάλωσαν τα σύνορα της χώρας»!! Η ΑΟΖ δεν αφορά σύνορα, αλλά κυριαρχικά δικαιώματα, τα οποία ξεπούλησαν οι κυβερνητικοί της ενδοτικής ΝΔ.
   Για την ιστορία, η Ελλάδα είχε συνάψει συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με τους Ιταλούς το 1977, την οποία η τωρινή συμφωνία για την ΑΟΖ επί της ουσίας αντιγράφει, δίχως όμως να εξασφαλίζει την ουσιαστικότερη διαφορά μεταξύ των δύο θαλάσσιων ζωνών – το δικαίωμα στην αλιεία. Ή μάλλον την εξασφαλίζει για τη χώρα που δεν τη δικαιούται, καταλήγοντας έτσι σε μία υποβαθμισμένη Ελληνική ΑΟΖ.
   Η τωρινή εθνική παραχώρηση δεσμεύει με νέες δουλείες την πατρίδα μας, προκαλώντας διαχρονική και μεγάλη απώλεια πλούτου στην ούτως ή άλλως χειμαζόμενη Ελληνική οικονομία, μιας και τα οστρακοειδή της εν λόγω περιοχής – ειδικά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς – τα οποία η κυβέρνηση χάρισε απλόχερα στην Ιταλία, είναι ιδιαίτερα ακριβά και συνεπώς επικερδή για τους ψαράδες. Δημιουργεί δε, νομικό προηγούμενο για αντίστοιχες διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με την ιδέα περί συνεκμετάλλευσης που προωθεί και για εκεί η κυβέρνηση.
   Η εθνική ήττα της εν λόγω συμφωνίας ενδέχεται δε να εξελιχθεί σε προδοτική απόφαση πρώτης τάξεως εάν υπάρξουν αναφορές στο τελικό κείμενο, για επικείμενη επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας αποκλειστικά στην περιοχή του Ιονίου, νομιμοποιώντας έτσι την υποτιθέμενη «ιδιαιτερότητα» του Αιγαίου που επικαλούνται οι φασίστες της γείτονος, αλλά και τη διαχρονική φοβικότητα που επιδεικνύει το ανίκανο ελληνικό πολιτικό προσωπικό στις παράνομες τουρκικές προκλήσεις. Πρόκειται μάλιστα για την ίδια μειοδοτική πολιτική που πρέσβευε και ο αρχιμανδρίτης της εθνικής προδοσίας, κ. Κοτζιάς. Ύποπτο, αντιδημοκρατικό και αδιαφανές είναι και το γεγονός, πως το κείμενο της συμφωνίας παραμένει επτασφράγιστο μυστικό και δεν κοινοποιείται στους πολίτες των οποίων το μέλλον δεσμεύει και τσακίζει. Η ΝΔ δεν είναι το έθνος. Ούτε η κυβέρνηση είναι. Καλά θα κάνουν να το θυμούνται αυτό.
   Τέλος, πρέπει να πούμε και το αυτονόητο, πως δεν γίνεται βεβαίως εξωτερική πολιτική με αυτόν τον ασόβαρο και παιδαριώδη τρόπο. Δεν είναι δυνατόν, να βιώνουμε εικοσιπέντε συναπτά έτη αδιαφορίας και μειοδοτικής αδράνειας από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Σύριζα, για να καταλήγει, ένεκα των τουρκικών κινήσεων, ο έλληνας ΥΠΕΞ αντανακλαστικά και σπασμωδικά να παρακαλάει σε ξένα γραφεία για μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής. Προφανώς και σε τέτοιες περιπτώσεις η χώρα μας θα βγαίνει μονίμως χαμένη. Είτε έχει υπουργό τον οραματιστή της συνεκμετάλλευσης και εκποίησης του εθνικού μας πλούτου, κ. Δένδια, είτε όχι.
   Η όλη διαδικασία εκθέτει συνεπώς ανεπανόρθωτα το πολιτικό σύστημα ως ανεύθυνο, αδιάφορο, ανίκανο και ασόβαρο. Και στο εσωτερικό αλλά κυρίως στο εξωτερικό.
   Για να μην ξεχνάμε λοιπόν τη μεγάλη εικόνα του προβλήματος της πατρίδας μας, από το 1995, όπου με τον νόμο 2321 η Ελλάδα έθεσε εν ισχύ τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας, οι ευθύνες της εγκληματικής απραξίας σχετικά με την ΑΟΖ και την αιγιαλίτιδα είναι τεράστιες και βαραίνουν όλους όσους διετέλεσαν μέλη των κυβερνήσεων έκτοτε.
   Οι σημερινοί εθνικοί ολετήρες είναι τραγικοί συνεχιστές και υπερήφανα πολιτικά τους τέκνα.
   Στ.Καλεντερίδης

   Διαγραφή
 2. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Μηταράκης: «Η απάντηση της Ευρώπης πρέπει να είναι η περισσότερη νόμιμη μετανάστευση».
  «Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη νόμιμη μετανάστευση», αυτό υποστήριξε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
  Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι «σήμερα, έχει αλλάξει η πληθυσμιακή σύσταση όσων καταφθάνουν στην Ευρώπη, οι οποίοι, ως επί το πλείστον, δε διαθέτουν προσφυγικό προφίλ, καθώς πρόκειται, κατά κύριο λόγο, για οικονομικούς μετανάστες», συμπληρώνοντας πως «η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει μια ολιστική προσέγγιση στο ζήτημα. Πρώτον, να θεσπίσει κοινούς κανόνες για τη μετανάστευση. Δεύτερον, να ανακατανείμει τα μεταναστευτικά βάρη στα κράτη-μέλη, έτσι ώστε να μην αποβαίνουν δυσβάσταχτα για τα κράτη πρώτης γραμμής. Τρίτον, να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες, που δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Η απάντηση της Ευρώπης πρέπει να είναι η περισσότερη νόμιμη μετανάστευση».
  Στη συνέχεια, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε ότι η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, μολονότι οδήγησε στη μείωση των μεταναστευτικών ροών, επέβαλε το γεωγραφικό περιορισμό των αιτούντων στα νησιά του Αν. αιγαίου καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης του αιτήματος ασύλου τους, κάτι που «προκάλεσε τον υπερσυνωστισμό στα νησιωτικά ΚΥΤ και πρέπει να αλλάξει ριζικά». Ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι στην μετανάστευση θα πρέπει να ισχύει ο κανόνας «της γείτονος χώρας», η οποία είναι και η πρώτη πόρτα που «χτυπούν όσοι βρίσκονται σε ανάγκη. Όποιος διέρχεται πολλές χώρες και προσπαθεί να διαλέξει τον τελικό του προορισμό, συνεπάγεται ότι δε βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης, αλλά αποσκοπεί σε οικονομικούς λόγους. Αυτό το θέμα πρέπει να συζητηθεί εν όψει του επικείμενου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου».
  «Η Ευρώπη πρέπει να αναπτύξει έναν υποχρεωτικό μηχανισμό διαμοιρασμού των βαρών, αλλά και την ικανότητα να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε καταστάσεις με χαρακτηριστικά κρίσης ή και ανωτέρας βίας. Επίσης, πρέπει να δημιουργηθεί κοινή διαδικασία επιστροφών, ώστε να στέλνουμε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στο σπίτι τους αυτούς που δε δικαιούνται άσυλο», κατέληξε χαρακτηριστικά.
  Στη συζήτηση συμμετείχαν η αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων με την ομάδα Προσφύγων, κ. Yusra Mardini, η Διευθύντρια του Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και τους Εξόριστους, κ. Catherine Woollard και ο πρώην δήμαρχος Βαρκελώνης, κ. Joan Clos.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις

  1. Πακιστανός δήμαρχος Λονδίνου: «Μείνετε μακριά από τα αγάλματα των Άγγλων ηρώων - Έρχονται πατριώτες για να τα προστατεύσουν».
   Κινδυνεύει και το άγαλμα του Σιωνιστή Τσώρτσιλ. Το προστατεύει ο εβραιότουρκος πρωθυπουργός Τζόνσον.
   Αρκετές είναι οι εικόνες που έρχονται, τόσο από το Λονδίνο, όσο και από άλλες πόλεις του κόσμου, όπου διαδηλωτές στο όνομα του «black lives matter» βεβηλώνουν αγάλματα διαφόρων ιστορικών προσώπων. Ο Πακιστανός δήμαρχος του Λονδίνου κάλεσε τους «οργισμένους» διαδηλωτές να μείνουν μακριά από το κεντρικό Λονδίνο, καθώς έρχονται πατριώτες για να τα προστατεύσουν.
   Αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, που βρέθηκαν στο προσκήνιο διαδηλώσεων από αντιρατσιστικές οργανώσεις, καλύφθηκαν για την προστασία τους χθες ενόψει των διαδηλώσεων στο Λονδίνο.
   "Έχουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ακροδεξιές οργανώσεις έρχονται στο Λονδίνο φαινομενικά για να προστατεύσουν, όπως λένε, τα αγάλματα, αλλά νομίζουμε πως τα αγάλματα μπορεί να είναι ένα επίμαχο σημείο για βία", δήλωσε ο Σαντίκ Καν στο ραδιόφωνο του BBC.
   Από την πλευρά της η βρετανική αστυνομία κάλεσε όσους συμμετάσχουν στην αντιρατσιστική διαδήλωση να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδρομή και να διαλυθούν στις 19:00 ώρα Ελλάδας ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο συγκρούσεων με πατριώτες που διοργανώνουν μια αντιδιαδήλωση στο Λονδίνο.
   Ο διοικητής της μητροπολιτικής αστυνομίας Μπας Τζάβιντ είπε ότι "κατανοεί" την επιθυμία τους να διαδηλώσουν, όμως τους ζήτησε να μην έλθουν στο Λονδίνο, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο βίας αλλά και μετάδοσης του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει τουλάχιστον 41.000 θανάτους στη χώρα.
   Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι διαδηλώσεις ήταν "στο σύνολό τους ειρηνικές", υπογράμμισε ο διοικητής της αστυνομίας σε μια ανακοίνωση, όμως μια "μειοψηφία" επιτέθηκε σε αστυνομικούς και προέβη σε βανδαλισμούς, ιδιαίτερα στο άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ.
   Διαδηλωτές έγραψαν με σπρέι τη φράση "ήταν ρατσιστής" στο άγαλμα του ηγέτη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Ουίνστον Τσόρτσιλ απέναντι από το Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα στο τέλος μιας κυρίως ειρηνικής διαδήλωσης για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός Αφροαμερικανού που πέθανε αφού ένας αστυνομικός της Μινεάπολις γονάτισε πάνω στον λαιμό του επί σχεδόν εννέα λεπτά.
   Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες ότι είναι "παράλογο και ντροπιαστικό" το ότι κινδυνεύει το άγαλμα του Τσόρτσιλ.
   "Ναι, κάποιες φορές εξέφρασε γνώμες που ήταν και είναι μη αποδεκτές για εμάς σήμερα, αλλά ήταν ένας ήρωας και του αξίζει πλήρως το μνημείο", έγραψε ο Τζόνσον.
   Η εγγονή του Τσόρτσιλ Έμα Σόουμς δήλωσε σήμερα στο BBC ότι το γεγονός της προκαλεί θλίψη.
   "Είναι εξαιρετικά λυπηρό που ο παππούς μου, μια προσωπικότητα που ένωνε τον κόσμο σε αυτή τη χώρα, φαίνεται να έχει γίνει κατά κάποιον τρόπο ένα αμφιλεγόμενο σύμβολο", είπε.
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
  2. Χιλιάδες Βρετανοί κατέβηκαν στους δρόμους για να προστατεύσουν, τα βρετανικά μνημεία των οποίων η ύπαρξη απειλήθηκε από την καταστροφική μανία των εξτρεμιστών νέγρων.
   Πολλά αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων περιλαμβανομένου του σιωνιστή Ουίνστον Τσόρτσιλ τον οποίο οι ακροαριστεροί και οι μαύροι αποκαλούσαν «ξενόφοβο» καλύφθηκαν για να διασωθούν από την καταστροφική τους μανία.
   Στην πλατεία Τραφάλγκαρ, συγκρούστηκαν οι εξστρεμιστές που φώναζαν "Black Lives Matter" και οι Λονδρέζοι που υπερασπίστηκαν τα μνημεία της πόλης τους.
   Το περασμένο Σάββατο μαύροι πέταξαν στην θάλασσα το άγαλμα του εμπόρου Έντουαρντ Κόλστον στο λιμάνι του Μπρίστολ, καθώς το κατηγορούσαν ότι έκανε «δουλεμπόριο» πριν από 300 χρόνια!.
   Η αστυνομία προειδοποίησε τους εξστρεμιστές ότι θα είναι απόλυτα σκληρή απέναντί τους:
   «Όποιος νομίζει ότι μπορεί να διαπράξει αδίκημα και να βανδαλίσει περιουσίες θα συλληφθεί», ανέφερε ο Αρχηγός της Μπας Τζάβιντ.
   Στην πλατεία Τραφάλγκαρ οι πατριώτες υπερασπιστές της Βρετανίας φορούσαν φανέλες ποδοσφαιρικών ομάδων, φωνάζοντας «Αγγλία, Αγγλία», συγκεντρώθηκαν πλάι σε βετεράνους του Στρατού για να προστατεύσουν το μνημείο του Κενοταφίου.
   Γενικά οι πατριωτικές ομάδες σε όλη την Βρετανία ήταν πολύ περισσότερες από τους μαύρους εξτρεμιστές που δεν ξεπέρασαν τς λίγες εκατοντάδες σε συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της βόρειας Αγγλίας όπως το Λίβερπουλ και το Νιούκαστλ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Ανακοινώθηκε η κατασκευή τουρκικού ναυστάθμου στη Μισράτα της Λιβύης: Ολική περικύκλωση της Ελλάδας.
  Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
  Ανακοινώθηκε η κατασκευή τουρκικού ναυστάθμου στη Μισράτα της Λιβύης και η Ελλάδα αποκτάει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα από τα δυτικά καθώς η μόνιμη τουρκική ναυτική δύναμη που θα εγκατασταθεί εκεί θα αποτελεί απειλή για την Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη.
  «Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των προκλήσεων της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, η παρουσία του Ναυτικού της Τουρκίας στη Λιβύη θεωρείται στρατηγική. Επομένως, το λιμάνι της Μισράτα αναμένεται να μετατραπεί σε μία μόνιμη ναυτική βάση για την Τουρκία», αναφέρει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» η οποία απηχεί τις κυβερνητικές θέσεις (βασικά τις ανακοινώνει).
  Η θαλάσσια αυτή περιοχή της Μισράτα θεωρείται η πλουσιότερη σε απόθεμα πετρελαίου στο Λιβυκό πέλαγος.
  «Η παρουσία τουρκικών πλοίων θεωρείται απαραίτητη για την ασφάλεια των γεωτρήσεων στην περιοχή», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
  Αν συνυπολογίσουμε πως η Αλβανία έχει παραχωρήσει για μόνιμη χρήση από τα τουρκικά υποβρύχια, την υποβρυχιακή βάση του Αυλώνα τότε γίνεται αντιληπτό πως η Ελλάδα έχει περικυκλωθεί ολικά.
  Η Τουρκία δημιουργεί δύο στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται για εξορύξεις σε πετρελαιοπηγές της χώρας.
  Η αεροπορική βάση της Al Watiya που θα δοθεί στην Τουρκία από την κυβέρνηση Σαράζ θα χρησιμοποιηθεί εν αρχή για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη IHA/SIHA αλλά καθώς είναι μια βάση με μεγάλες υποδομές θα φιλοξενήσει μαχητικά και μεταφορικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας από όπου θα μπορούν να επιχειρήσουν κατά της Κρήτης σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», η παραχώρηση των δύο αυτών βάσεων στην Τουρκία συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη του Λίβυου πρωθυπουργού Σαράζ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα.
  Μετά την εκκαθάριση της Al Watiya από νάρκες από Τούρκους πυροτεχνουργούς, που έχουν τοποθετηθεί από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ, θα παραχωρηθεί στην Τουρκία.
  Το πετρέλαιο που διαθέτει η Λιβύη είναι πλούσιο ως ποιότητα και φυσικά ως ποσότητα και βρίσκεται σε μεγάλα κοιτάσματα είτε χερσαία είτε θαλάσσια. Η Τουρκία μέσω της Εταιρείας Τουρκικών Πετρελαίων συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα που ο Λίβυος πρωθυπουργός Σαράζ επισκέφτηκε τον Ταγίπ Ερντογάν, να της παραχωρηθεί άδεια για εξόρυξη πετρελαίου σε ορισμένες πετρελαιοπηγές της Λιβύης.
  Στην ουσία η Τουρκία «βάζει χέρι» στο λιβυκό πετρέλαιο.
  Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από λίγες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν συζητήθηκε και αυτό το θέμα όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές.
  Η ΤΡΟ αναμένεται να ξεκινήσει εκεί μόλις η Μισράτα στην ανατ. Λιβύη εκκαθαριστεί πλήρως από τις νάρκες που έχουν τοποθετήσει οι δυνάμεις του Χαφτάρ αποχωρώντας.
  Η Τουρκία θα παράσχει επίσης βοήθεια στην αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του ηλεκτρικού και της υδροδότησης στη Λιβύη. Χθες απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ικονίου της Τουρκίας τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C 130 τύπου Hercules με προορισμό το λιμάνι της Μισράτα, μεταφέροντας στρατιωτικό υλικό, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μόρια: Αλλοδαποί έχτισαν αυθαίρετο τζαμί σε ξένη ιδιοκτησία!
  Ένα ξύλινο τζαμί, μεγάλων διαστάσεων, αντίκρισε η ιδιοκτήτρια ενός ελαιοκτήματος όταν επισκέφτηκε την καταπατημένη περιουσία της που βρίσκεται παραπλεύρως από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στη Μόρια.
  Η Μαρία Κομνηνάκη, κάτοικος του νησιού, σε ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο facebook, τοποθετήθηκε σχετικά, για το συμβάν, μη μπορώντας να πιστέψει τα όσα συμβαίνουν στην περιουσία της αλλά και των υπολοίπων συμπολιτών της, σχολιάζοντας την ίδια ώρα, πως η Πολιτεία είναι απούσα.
  «Σήμερα το πρωί επισκέφτηκα το κτήμα μου (συνοδεία αστυνομικών και της προϊσταμένης αυθαιρέτων της Πολεοδομίας). Η πρόσβαση στο χώρο έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς έπρεπε να περάσουμε από λύματα, σκουπίδια και κάθε είδους βρωμιά.
  Φτάνοντας στο πρώην ελαιόκτημα και νυν οικόπεδο αντίκρισα έκπληκτη ότι το αυθαίρετο που έφτιαχναν πριν τρεις μήνες και για το οποίο απευθύνθηκα στην Πολεοδομια, στην Αστυνομία, στην Περιφέρεια, στον Εισαγγελέα και στο Δήμο κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες έχει πλέον ολοκληρωθεί. Τι έγινε; Τζαμί !!! Οι έχοντες σχέση με την περιοχη δεν γνώριζαν; Δεν άκουσαν ποτέ τον ιμάμη να ψέλνει; Δεν είδαν ποτέ το κτίσμα; Δεν τους μίλησε ποτέ κανείς για όλα αυτά; Πόσο εύκολο για κάποιους να κάνουν οικήματα και πόσο δύσκολο για κάποιους άλλους να βρουν το δίκιο τους. Θέλω όμως για να είμαι δίκαιη να επισημάνω το ενδιαφέρον και την κινητοποίηση της προϊσταμένης αυθαιρέτων της Πολεοδομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
  Η Μαρία Κομνηνάκη βλέποντας το ξύλινο κτίριο στο ρημαγμένο κτήμα της έτρεξε και ζήτησε την βοήθεια νομικών, προκειμένου να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί ξανά την περιουσία της, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Το μόνο που ζητάω είναι την περιουσία μου πίσω».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σουδανός προσπάθησε να αρπάξει 3χρονο κοριτσάκι στη Μεσσηνία.
   Διαστάσεις επιδημίας παίρνει πλέον η αρπαγή ανηλίκων στη χώρα, καθώς μετά την 10χρονη Μαρκέλλα αλλοδαπός από το Σουδάν προσπάθησε να αρπάξει 3χρονο κορίτσι στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
   Αυτό είναι η δεύτερη απόπειρα αρπαγής ανηλίκου μέσα σε ένα μήνα από αλλοδαπό στην Μεσσηνία, η οποία «φιλοξενεί» περίπου 5000 παράνομους μετανάστες.
   Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Φιλιατρών στη Μεσσηνία, από συμβάν που σημειώθηκε χθες το απόγευμα (12-06-2020) στην κεντρική πλατεία της πόλης, όταν 29χρονος Σουδανός φέρεται να αποπειράθηκε να αρπάξει ανήλικο κορίτσι.
   Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι, 3 ετών έπαιζε αμέριμνο και η μητέρα του ήταν εκείνη που αντιλήφθηκε πως ο αλλοδαπός το είχε πλησιάσει και επιχείρησε να το αρπάξει. Η μητέρα επενέβη και πολύ γρήγορα ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Τριφυλίας, ενώ ενημερώθηκε και ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης.
   Οι γονείς με το κοριτσάκι μετέβησαν στο Α.Τ. Τριφυλίας όπου υπέβαλλαν μήνυση για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στον αλλοδαπό ο οποίος προσήχθη και κρατείται στο ίδιο τμήμα. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 29χρονο από το Σουδάν. Ο ίδιος αρνείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει το ανήλικο κορίτσι.
   Ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης δήλωσε: «Ενημερωθήκατε κι εσείς για το περιστατικό, όπως κι εγώ. Βρισκόμαστε στο Α.Τ. Βέβαια η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και ευτυχώς. Ένα κοριτσάκι, το οποίο βρίσκεται εδώ με τους γονείς του, προσπάθησε ο εν λόγω κύριος να το πάρει, δεν ξέρω με ποιο σκοπό κτλ.
   Τραβούσε το παιδί απ’ το χέρι, το πήρανε χαμπάρι η μητέρα του πιο πέρα και κάποιοι συγχωριανοί μας. Πήραν το παιδάκι. Είναι τρομαγμένο. Οι γονείς είναι ανάστατοι.
   Είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει μέσα σ’ αυτό το μήνα. Το ένα συνέβη στο Καλό Νερό, το άλλο τώρα στα Φιλιατρά. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Πρέπει να πάρουμε μέτρα.
   Κι εμείς σαν δημοτική Αρχή και θα το δούμε άμεσα, αλλά και το κράτος πρέπει να συμπαρασταθεί και να δείξει στο πρόβλημα στο οποίο έχουμε, ειδικά στα Φιλιατρά, έχουμε πέντε χιλιάδες αλλοδαπούς από διάφορες χώρες.»
   Δυστυχώς, φαινόμενα που παλαιότερα σπάνιζαν πλέον αρχίζουν και γίνονται η «νέα κανονικότητα» για την ελληνική κοινωνία.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 5. Αλβανοί επιτέθηκαν με μίσος σε σπίτια Βορειοηπειρωτών στους Αγίους Σαράντα.
  Την νύχτα της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020 (ξημερώματα 12ης Ιουνίου), “άγνωστοι” κακοποιοί, επέδραμαν σε τέσσερα σπίτια της Κρανιάς Αγίων Σαράντα. Τα σπίτια αυτά βρίσκονται στην σειρά, στον ίδιο δρόμο της Κρανιάς. Συγκεκριμένα είναι του Γιώργου Νταή, του Αχιλλέα Κίτσου, του ξάδερφού του Ηρακλή Κίτσου και του Οδυσσέα Σταύρου. Όλοι οι ιδιοκτήτες ζουν και εργάζονται στον ελλαδικό χώρο, μαζί με τις οικογένειές τους: ο πρώτος στην Πάτρα, ο δεύτερος στην Ρόδο, ο τρίτος στα Ιωάννινα και ο τέταρτος στην Αθήνα. Οι κλέφτες αφαίρεσαν τα πάντα από τα εσωτερικών των σπιτιών. Από μαχαιροπήρουνα και ρουχισμό έως οικιακές συσκευές και γεωργικά εργαλεία. Σαν να μην έφταναν οι κλοπές, προκάλεσαν και καταστροφές στις οικοδομές.
  Οι συγκεκριμένες διαρρήξεις δεν χαροποιούν μόνον τους φυσικούς συντελεστές τους. Κάποιοι άλλοι θα είναι ικανοποιημένοι με το ότι οι άνθρωποί μας που μοχθούν για να φτιάξουν τα σπίτια τους, τα βλέπουν να είναι στο έλεος των συμμοριών. Οι ακραίοι σοβινιστικοί κύκλοι των Τιράνων είναι οι ηθικοί αυτουργοί καθώς ποτέ δεν εγκατέλειψαν τον διπλό τους στόχο να εξαφανίσουν τον ελληνισμό από τα πατρογονικά μας εδάφη και να συνεχίσουν να εγκαθιστούν έποικους. Όμως θα θέλαμε να τους κάνουμε γνωστό κάτι που πρωτοείπαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι: “Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων άλλα δε θεός κελεύει”.
  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το χαμαιτυπείο που αυτοαποκαλείται κράτος του Κούλη τι κάνει;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Άγκυρα: «Όταν κατακτήσαμε την Αίγυπτο ελέγχαμε όλη τη Μεσόγειο - Το ίδιο θα γίνει και με την Λιβύη».
  Η Τουρκία όχι μόνο δεν πρόκειται να υποχωρήσει στην Λιβύη, αλλά αντιθέτως προωθεί την ατζέντα της οθωμανικής κυριαρχίας σε όλη την περιοχή, επιβεβαίωσε το μέλος του συμβουλίου της τουρκικής Προεδρίας και του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής της γειτονικής χώρας, Mesut Hakki Cosan.
  Ο Cosan. μιλώντας σε εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης ανέφερε ότι οι «Τούρκοι κατέκτησαν την Αίγυπτο αφού είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλη τη Μεσόγειο», λέγοντας και σχετικά με την Λιβύη ότι η αποστολή τους εκεί είναι ιστορικής και γεωστρατηγικής σημασίας και πως η τουρκική Αεροπορία θα πάρει μέρος στην εμπλοκή στην Λιβύη, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, όπως έχουμε ήδη αναφέρει.
  «Τι κάνει η Τουρκία στην Λιβύη; Ας κοιτάξουμε την γεωγραφία. Δώστε προσοχή. Υπάρχει ένα ιστορικό και γεωπολιτικό συμβάν. Ο λόγος είναι ότι όταν οι Οθωμανοί κατέκτησαν την Αίγυπτο, είχαν πρώτα εξασφαλίσει την κυριαρχία στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.
  Ο λόγος που είμαστε στην Λιβύη είναι γεωπολιτικός και ιστορικός.
  Η τουρκική Αεροπορία μπορεί επίσης να πάει εκεί. Εννοώ υπάρχει ένας αγώνας για την εξουσία στην Λιβύη και η τουρκική Αεροπορία παρακολουθεί τις εξελίξεις.
  Η Αεροπορία θα πάρει μέρος στη μάχη εάν η Τουρκία δεχθεί κάποια πρόκληση» (σ.σ. κάτι που δεν είναι καθόλου δύσκολο να ενορχηστρώσει η ΜΙΤ) είπε ο προεδρικός σύμβουλος, χωρίς πάντως να αναφέρει ποιος είναι αυτός ο ιστορικός και γεωπολιτικός λόγος που να υπαγορεύει την επέμβαση της Τουρκίας στην Λιβύη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με κινητήρες F-110 των F-16 θα πετάξουν τα πρωτότυπα του νέου τουρκικού μαχητικού TF-X.
   Στην αγορά 6 κινητήρων τύπου General Electric F110 οι οποίοι συναρμολογούνται στο εργοστάσιο της TUSAŞ Engine Industries (TEI) στο Εσκί Σεχίρ και εξοπλίζουν τα μαχητικά F-16C/D της τουρκικής Αεροπορίας πρόκειται να προχωρήσει η Προεδρία Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB – Savunma Sanayii Başkanlığı).
   Οι κινητήρες αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για τα δύο από τα έξι πρωτότυπα του υπό ανάπτυξη νέου μαχητικού TF-X (MMU). Κατά αυτό τον τρόπο οι Τούρκοι φιλοδοξούν να μειώσουν το χρόνο ανάπτυξης του νέου μαχητικού αξιοποιώντας ένα γνωστό και δοκιμασμένο κινητήρα έως ότου επιλεγεί ο κινητήρας που θα αναπτύξει και κατασκευάσει η τουρκική εταιρεία TR Motor και ο οποίος θα εξοπλίσει το νέο τουρκικό μαχητικό.
   Παράλληλα με τον κινητήρα οι Τούρκοι εργάζονται αυτή την περίοδο πάνω στην ανάπτυξη του υπολογιστή πτήσης του νέου μαχητικού. Για το σκοπό αυτό απασχολούνται 400-500 μηχανικοί οι οποίοι θα πρέπει να «γράψουν» 20 εκατ. γραμμές κωδικών.
   Το έργο το έχει αναλάβει η εταιρεία HAVELSAN η οποία έχει σημαντική εμπειρία από την ανάπτυξη του Συστήματος Διαχείρισης Μάχης για πολεμικά πλοία Advent για το οποίο «εγράφησαν» 10 εκατ. γραμμές κωδικών.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 7. ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΠΑ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ».

  «Εμείς δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στους ανθρώπους που η Ελλάδα έγινε η δική τους πατρίδα, δεν θα στερήσουμε από τον τόπο μας, τις νέες γενιές των ελληνόπουλων διαφορετικής καταγωγής, εθνικότητας, χρώματος»..
  «Γι΄ αυτό και από το 2016, όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για την ιθαγένεια, 66.000 νέες και νέοι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ, έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια”.
  (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η λέξη ιθαγένεια προέρχεται από το ιθύς+γένος (ιθύς=ευθύς, ο κατ' ευθείαν βαίνων + γένος - γενέσθαι / γίγνομαι) και αφορά το γένος και όχι την εντοπιότητα - τον τόπο γέννησης / διαβίωσης κάποιου. Ο Τσίπρας χορήγησε ιθαγένεια σε ξένους, δηλαδή τους άλλαξε το αίμα τους και το γονιδίωμα - DNA).
  «Και έχουμε ήδη προχωρήσει στη σύσταση της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια, η δημοσιότητα και η επιτάχυνση της διαδικασίας η οποία αφορά περίπου 200.000 παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Ενώ παράλληλα, θεσπίσαμε πριν ένα χρόνο, τη δυνατότητα όσων έχουν νόμιμη και συνεχή διαμονή τουλάχιστον 12 έτη στη χώρα, να αιτηθούν την πολιτογράφηση τους».
  «Επομένως, αυτοί που καλλιεργούν τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την καθαρότητα της φυλής, δεν σκορπούν μονάχα το μίσος και τον διχασμό εντός της ελληνικής κοινωνίας. Την ακρωτηριάζουν. Πολύ περισσότερο αυτοί που κυβέρνησαν τον τόπο με οδηγό αυτές τις αρχές. Αυτοί που μιλούσαν και μιλούν για λαθραίους, για εισβολείς, για τη δήθεν απειλή στα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Αυτοί που γύρισαν την πλάτη σε χιλιάδες παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς και νοιάστηκαν μονάχα για μια στιγμή».
  «Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια κοινωνία συμπεριληπτική, μια χώρα πρότυπο συνύπαρξης, αλληλεγγύης, μια χώρα που αγκαλιάζει τον πλούτο των παραδόσεων και των διαφορετικών καταγωγών. Την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων όπως ήταν άλλωστε πάντα στις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της».

  ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΠΟΣΟ ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...