Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

«Συμμαχία» με το Ισραήλ. Στο Ισραήλ τα οφέλη, σε μας οι κίνδυνοι. Συμμαχία σημαίνει σύμφωνο αμυντικής συνδρομής.


 ΘΑ  ΜΙΛΗΣΟΥΝ  ΠΩΣ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ  ΤΟΥΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ;
  

ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.
Ο  Μητσοτάκης  την Τετάρτη θα επισκεφθεί να  προσκυνήσει  πάλι,  φορώντας  κιπά,  το μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ.
Όσες  φορές  και  να  προσκυνήσεις  τους  ιουδαίους  Μητσοτάκη  είσαι  πάντα  αναλώσιμος.

Σύμμαχος σημαίνει πως σε  περίπτωση  πολέμου εγώ θα έρθω να πολεμήσω για σένα κι εσύ για μένα. 

Η Ελλάδα είναι χώρα που δεν έχει στομάχι για πολέμους, άρα δε θα βρει και συμμάχους πουθενά. 
Για να συμμετέχεις ισότιμα σε μια συμμαχία, πρέπει να συμβάλλεις, αν όχι ισομερώς, τουλάχιστον κατά παρόμοιο τρόπο ...όταν επαιτείς προστασία, μετατρέπεσαι σε προτεκτοράτο ....και κράτος ανυπόληπτο... μην ψάχνουμε να φορτώσουμε τις αδυναμίες μας και τις ολιγωρίες μας σε άλλους ...

 Ακούμε την τελευταία δεκαετία για τη «συμμαχία» με το Ισραήλ. Τους Έλληνες και τους Κύπριους δηλαδή ακούμε, όχι τους Ισραηλινούς.  Αν υπήρχε μια τέτοια συμμαχία θα είχε ασφαλώς και μεγάλα οφέλη λόγω της ισχύος του Ισραήλ. Αλλά δεν υπάρχει. Την αναφέρουν οι πολιτικοί μας για να εμφανίσουν ως αξιοπρεπείς τις παραχωρήσεις κυριαρχίας.
 Συμμαχία σημαίνει πρώτον σύμφωνο αμυντικής συνδρομής. Μπορεί να μην τηρηθεί, αλλά τουλάχιστο είναι κάτι. Συμμαχία σημαίνει ότι, εφόσον έχεις ένα τεράστιο λόμπυ στις παγκόσμιες τράπεζες, τις παγκόσμιες εφημερίδες, την παγκόσμια πολιτική, το ΔΝΤ και την ΕΕ, το χρησιμοποιείς για να μην κάνουν στους συμμάχους σου αυτό που έκαναν στην Ελλάδα με το Bail Out και στην Κύπρο με το Bail In.
Βοηθάς να πάρει η Αθήνα μια συμφωνία αναδιάρθρωσης του εξαιρετικά μη βιώσιμου χρέους της, να αναπνεύσει λιγάκι βρε αδερφέ.
 Αλλιώς για ποιές συμμαχίες μιλάμε;
 Διερωτώμεθα και πάλι. Ασκεί εξωτερική πολιτική ή Αθήνα;

Ο προηγούμενος ΥΕΘΑ κ. Αποστολάκης, δήλωσε μια μέρα, καταπλήσσοντας τους πάντες, ότι η Ελλάδα θα είναι μόνη της σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία. Τη δήλωσή αυτή επανέλαβε και ο διάδοχός του κ. Παναγιωτόπουλος.
Διερωτάται τώρα κάποιος. Για να μείνουμε «μόνοι μας» κάναμε όλη τη χώρα απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση, δώσαμε όλη την Κύπρο και την Ελλάδα ως πολύτιμο «στρατηγικό βάθος» στο Ισραήλ, τους επιτρέψαμε πλήρη πρόσβαση στα «άδυτα των αδύτων» κάθε κράτους, ευθυγραμμίσαμε την εξωτερική πολιτική μας με το Τελ Αβίβ και καταστρέψαμε παραδοσιακές, πατροπαράδοτες σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου με σημαντικούς διεθνείς παίκτες, που έδιναν περιθώρια αυτονομίας και αύξαναν την πολιτικο-διπλωματική μας ισχύ (Ρωσία, Ιράν, Συρία, Παλαιστίνιοι κλπ).

ΟΙ εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά δεν εξαρτώνται μόνο από την Αθήνα. Εξαρτώνται ασφαλώς και από τον Ερντογάν, τις «υπερδυναμικές» και ιμπεριαλιστικές του φαντασιώσεις. 
Αλλά ο τρόπος για να τις αντιμετωπίσουμε δεν είναι να εγκαταλειφθούμε στο ιδιοτελές συμφέρον και τις άγνωστες σε μας στρατηγικές επιδιώξεις δυνάμεων που, ουδέποτε στην ιστορία, υπήρξαν φιλικές στον ελληνισμό.

 Η αποκατάσταση ενός μίνιμουμ ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και σοβαρότητας στην εξωτερική και αμυντική πολιτική της Ελλάδας και της Κύπρου είναι σήμερα το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός. Χωρίς ένα τέτοιο μίνιμουμ, δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και μια πολύ μεγάλη εθνική καταστροφή, χωρίς ιστορικό προηγούμενο στη νεώτερη ιστορία μας. Σε μια πλήρη σύγκρουση με την Τουρκία και με τα οπλικά συστήματα που έχουν οι δύο χώρες δεν θα υπάρξει νικητής. Πρέπει το ενδεχόμενο αυτό να αποτραπεί, χωρίς ταυτόχρονα να θιγούν περαιτέρω τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.
ΑΠΟΨΕΙΣ:   Αν δεν ήταν ο Ερντογάν, το Ισραήλ θα είχε φιλικότατες σχέσεις με την Τουρκία. 
Ποιος δε θέλει σύμμαχο μια μεγάλη χώρα που δε φοβάται να χρησιμοποιεί και τη στρατιωτική της δύναμη. Και ποιος τη θέλει για εχθρό... 
Το Ισραήλ έγινε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ φίλος με την Ελλάδα και ΟΧΙ σύμμαχος.  
Σύμμαχος σημαίνει πως σε  περίπτωση  πολέμου εγώ θα έρθω να πολεμήσω για σένα κι εσύ για μένα. 

Η Ελλάδα είναι χώρα που δεν έχει στομάχι για πολέμους, άρα δε θα βρει και συμμάχους πουθενά. 
Για να συμμετέχεις ισότιμα σε μια συμμαχία, πρέπει να συμβάλλεις, αν όχι ισομερώς, τουλάχιστον κατά παρόμοιο τρόπο ...όταν επαιτείς προστασία, μετατρέπεσαι σε προτεκτοράτο ....και κράτος ανυπόληπτο... μην ψάχνουμε να φορτώσουμε τις αδυναμίες μας και τις ολιγωρίες μας σε άλλους ...

Το ΙΣΡΑΗΛ εξειδικεύεται σε τριγωνικές σχέσεις με το Ισραήλ στην κορυφή του τριγώνου… 

Πολύ καλά κάνει το Ισραήλ. 
Οι δήθεν κυβερνώντες εν Αθήναις και ο κυριολεκτικά ηλίθιος λαός έχουν την ευθύνη.
Η στροφή του Ισραήλ  πάλι  προς  την  Τουρκία  των  Ντονμέδων, πιθανότατα δεν είναι τυχαία (μόλις βγει ο Νετανιάχου ίσως επιταχυνθεί), αλλά σχετίζεται με την Ιταλία. Το Ισραήλ είναι φίλος με την Ελλάδα ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ (βρήκε πελάτη και χώρο εκπαίδευσης-στρατηγικό βάθος) και από ΣΥΜΦΕΡΟΝ (East Med).


Ας υποθέσουμε τώρα, πως η Ιταλία, κάποια στιγμή ανακοινώνει επίσημα πως ο αγωγός Ελλάδα-Ιταλία δε θα γίνει, τινάζοντας στον αέρα τον East Med (το αέριο φτάνει Ελλάδα και μετά τι θα το κάνει η Ελλάδα; Και τα κόστη του East Med πώς θα αποσβεστούν;). Τι θα κάνει το Ισραήλ; Μια λύση είναι ο αγωγός τελικά να περάσει από Τουρκία. Η άλλη είναι να πάει όλο Αίγυπτο και να υγροποιείται. 

Αν γίνει ο αγωγός προς Τουρκία, το Ισραήλ de facto, θα πρέπει να αποκαταστήσει στοιχειωδώς τις σχέσεις με την Τουρκία.
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...