Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ. Ε. ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ


ΟΙ  «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ»  ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ:  ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΑ  ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ  Μ.  ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ


«Τὰς ἐπιδόσεις ἴσμεν γιγνομένας καὶ τῶν τεχνῶν καὶ τῶν ἄλλων ἁπάντων οὐ διὰ τοὺς ἐμμένοντας τοῖς καθεστῶσιν, ἀλλὰ διὰ τοὺς ἐπανορθοῦντας καὶ τολμῶντας ἀεί τι κινεῖν τῶν μὴ καλῶς ἐχόντων»

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ,  ΕΥΑΓΟΡΑΣ  7.
«Βλέπουμε  ότι  οι  επιδόσεις στις  τέχνες  και  σε  όλα  τα  δημιουργήματα  γίνονται,  όχι  απ’  αυτούς  που  παραμένουν  στα  κατεστημένα,  αλλά  απ’  αυτούς  τους  ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ,  που  συνεχώς  εργάζονται  και  επανορθώνουν,  όσα  δεν  είναι  σωστά».

«Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς αιτία.

Τίποτα δε συμβαίνει χωρίς να μπορεί να συμβεί.
Οτιδήποτε συμβαίνει, ηταν δυνατό να συμβεί
και δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως θαύμα.
Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν θαύματα...
Συμπεραίνουμε λοιπόν πως ό,τι ήταν αδύνατο να συμβεί
δε συνέβη ποτέ και ό,τι ήταν δυνατό να συμβεί δεν αποτελεί θαύμα».
 Κικέρων

"ΘΑΥΜΑ Η ΑΠΑΤΗ" το "Άγιον" φως της Ιερουσαλήμ;   Το βιβλίο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και έγινε είδηση και αντικείμενο επιμόνων και επαναλαμβανόμενων συζητήσεων σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς!
Γραμμένο μετά απ’ την ανακάλυψη "χαμένου" βιβλίου του Αδαμάντιου Κοραή, που καταγγέλλει ως «ψευδοκατέβατα φώτα» και «καλογερική απάτη» το δήθεν άγιο φως της Ιερουσαλήμ!
Μετά από επισταμένη έρευνα στο Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. ο συγγραφέας παρουσιάζει τη χρήση του φωσφόρου, ως υλικού ρυθμιζόμενης αυτανάφλεξης, που ευθύνεται για το ετήσιο αμφισβητούμενο "θαύμα" της Ιερουσαλήμ!Πρόλογος ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Ο φιλόλογος Κοραής Πατέρας του ελληνικού διαφωτισμού Ο Κοραής και ο Χριστιανισμός Σύγχρονες προσκυνηματικές και εκπαιδευτικές αθλιότητες Η επιθετική κριτική του Κοραή Ο Κοραής και η εποχή του Αισχρό εμπόριο ελπίδας ο φόβος του θανάτου Ο Κοραής και οι επικριτές του Προσκλητήριο δουλείας Μεταφραστικές αθλιότητες και ο Κοραής ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' «Περί του εν Ιεροσολύμοις αγίου φωτός» Ποιος τάφος; Θαυματολογικές ασυναρτησίες Ψευδοκαταίβατα φώτα, από παλαιοημερολογίτη θεό Το φως που διχάζει Οδοιπορικό στην αυλή των θαυμάτων.  ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ'
Η ενδιαφέρουσα προϊστορία του «θαύματος»
Ηλίας, Νεεμίας και η αγία «νάφθα»
Χημικόν το «θαύμα» ..............
   Αδαμάντιος Κοραής… κατά αγίου φωτός:

 «Θαύμα αισχροκέρδειας... μηχανουργήματα λαοπλάνων ιερέων» και «ψευδοκαταίβατα φώτα της Ιερουσαλήμ...».
«Αναίσχυντη θαυματοποιία... πλάσμα του μεσαίωνα, κατασκευασμένο από σκοταδιστές Καπουτσίνους».
«Της Ελλάδος ο κοινός λαός, μωρός ότι πιστεύει το άγιον φως»!
«Ιερείς και λαός να καθαρισθώσιν από (αυτό) της δεισιδαιμονίας το όνειδος».
«Ποιμένες (!)... που όμως... πρώτοι αυτοί το (άγιον φως), γέννημα του σκότους (πρέπει) να σβέσωσι και τους τρέχοντας εις θέαν και προσκύνησιν αυτού, να εμποδίζωσιν». Αδαμάντιος Κοραής ΑΤΑΚΤΑ προλεγόμενα Γ΄ τόμου.
Άρθρο του Μέγα πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΕΤΣΗ – (ΤΟ ΒΗΜΑ 21/4/2006)
«Η επικείμενη εορτή του Πάσχα ξανάφερε στο προσκήνιο το θέμα της αφής του Αγίου Φωτός. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις φημολογούμενες προθέσεις του καθηρημένου πρώην Πατριάρχου Ιεροσολύμων Ειρηναίου να κάνει δυναμική κάθοδο στον Πανάγιο Τάφο το Μέγα Σάββατο και με την ανοχή, αν όχι την στήριξη, του Ισραήλ να προεστεί της τελετής του Αγίου Φωτός. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για φήμες και δεν θα ξαναγίνουμε μάρτυρες φαιδροτήτων που θα ερεθίσουν κόσμο και θα ταράξουν την γαλήνη των ημερών.
Τα τεκταινόμενα στην Ιερουσαλήμ και ο κίνδυνος να πολιτικοποιηθεί μια βασική για την πίστη μας λειτουργική πράξη, δίνουν πλέον στην Εκκλησία την μοναδική ευκαιρία να άρει το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει μέχρι σήμερα τα σχετικά με την αφή του Αγίου Φωτός, διαφωτίζοντας τους πιστούς όσον αφορά το θεολογικό υπόβαθρο και τον συμβολισμό της ωραίας και ευφρόσυνης αυτής τελετής, και εξηγούμαι.
Υπάρχει, αιώνες τώρα, διάχυτη η πεποίθηση στον ευσεβή μεν, αλλά θεολογικά και λειτουργικά απαίδευτο ορθόδοξο πιστό, που ψάχνει για «θαύματα» προκειμένου να πληρώσει το πνευματικό του κενό, ότι κατά την τελετή αφής το Άγιον Φως κατέρχεται θαυματουργικά ουρανόθεν» για να ανάψει την λαμπάδα του Πατριάρχου.
Όπως όμως αναφέρει ο διαπρεπείς καθηγητής Κωνσταντίνος Καλοκύρης στο περισπούδαστο σύγγραμμά του «Το Αρχιτεκτονικό Συγκρότημα του Ναού της Αναστάσεως Ιεροσολύμων και το Θέμα του Αγίου Φωτός» πρόκειται για έναν θρύλο, ο οποίος καλλιεργήθηκε στους Άγιους Τόπους μετά την εισβολή των σταυροφόρων και μέσα στα πλαίσια της διαμάχης Ορθοδόξων Λατίνων και Αρμενίων, που ο καθείς διεκδικούσε δι’ εαυτόν το προνόμιο του «λαμβάνειν εξ ουρανού» το ανέσπερο Φως!
Η ευχή την οποία αναπέμπει ο Πατριάρχης προ της αφής μέσα στο Ιερό Κουβούκλιο είναι σαφέστατη και δεν επιδέχεται καμιά παρερμηνεία. Ο Πατριάρχης δεν προσεύχεται για την διενέργεια θαύματος. Απλώς «αναμιμνήσκεται» της θυσίας και της τριημέρου Αναστάσεως του Χριστού και απευθυνόμενος σ’ Αυτόν λέγει: «εκ του επί τούτον τον φωτοφόρον σου Τάφον εκκαιομένου φωτός ευλαβώς λαμβάνοντες, διαδίδομεν τοις πεστεύουσιν εις σε το αληθινόν φως, και δεόμεθά σου όπως αναδείξεις αυτό αγιασμού δώρον...» Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο Πατριάρχης ανάβει την λαμπάδα του από την ακοίμητη κανδήλα που βρίσκεται πάνω στον Πανάγιο Τάφο. Όπως ακριβώς πράττει ο κάθε Πατριάρχης και ο κάθε κληρικός την ημέρα της Λαμπρής, όταν παίρνει Φως Χριστού από την ακοίμητη κανδήλα που βρίσκεται υπεράνω της συμβολίζουσας τον Τάφο του Κυρίου Αγίας Τράπεζας.
Το μυστήριο όμως που καλλιεργήθηκε γύρω από το τελετουργικό της αφής του Αγίου Φωτός και οι λαϊκές περί αυτού αντιλήψεις στις μέρες μας συνετέλεσαν στην οικειοποίηση και εκμετάλλευση από έξω εκκλησιαστικούς κύκλους της άκρως συμβολικής και κατανυκτικής αυτής λειτουργικής πράξεως της Εκκλησίας μας. Ο λόγος για την διαπόμπευση του Αγίου Φωτός με την οργανωμένη αεροπορική μεταφορά του στον ελλαδικό χώρο, συνοδεία κυβερνητικών παραγόντων, τιμητικών αγημάτων, ευζώνων και προσκόπων (και φυσικά τηλεοπτικών συνεργείων!), προκειμένου όπως ο νεοέλληνας γιορτάσει «αυθεντικό ελληνικό Πάσχα». Ωσάν οι πρόγονοί μας να μη γιόρταζαν Ανάσταση Χριστού προτού εφευρεθεί το αεροπλάνο! Ή ωσάν οι ανά τα πέρατα της οικουμένης Ορθόδοξοι να μην εορτάζουν Πάσχα Κυρίου, μια και η Ολυμπιακή δεν «πετά» ως τις χώρες τους!
Επέστη όμως καιρός να τερματισθεί ο διασυρμός των Θείων. Είναι δε σόλοικο και αποτελεί ασέβεια το να αποδίδει κανείς «τιμές Αρχηγού Κράτους» στο Άγιον Φως, το οποίο προέρχεται από τον τάφο εκείνου που δήλωσε ότι «η Βασιλεία η εμή ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου»
Μέγας πρωτοπρεσβύτερος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ
ΤΟ ΒΗΜΑ 21/4/2006
.........
ΑΓΙΟ ΦΩΣ Συνέντευξη του Μ. Καλόπουλου στην εφημερίαδα ESPRESSO
ΠΛΑΣΤΟ ΤΟ «ΑΓΙΟ» ΦΩΣ - Καταγγέλουν πλέον οι ίδιοι οι Χριστιανοί !!!

Ζώσιμος: αρχαιοελληνική φωτοτυπία το άγιο φως
Πρόλογος
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'
Ο φιλόλογος Κοραής
Πατέρας του ελληνικού διαφωτισμού
Ο Κοραής και ο Χριστιανισμός
Σύγχρονες προσκυνηματικές και εκπαιδευτικές αθλιότητες
Η επιθετική κριτική του Κοραή
Ο Κοραής και η εποχή του
Αισχρό εμπόριο ελπίδας ο φόβος του θανάτου
Ο Κοραής και οι επικριτές του
Προσκλητήριο δουλείας
Μεταφραστικές αθλιότητες και ο Κοραής
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β'
«Περί του εν Ιεροσολύμοις αγίου φωτός»
Ποιος τάφος;
Θαυματολογικές ασυναρτησίες
Ψευδοκαταίβατα φώτα, από παλαιοημερολογίτη θεό
Το φως που διχάζει
Οδοιπορικό στην αυλή των θαυμάτων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ'
Η ενδιαφέρουσα προϊστορία του «θαύματος»
Ηλίας, Νεεμίας και η αγία «νάφθα»
Χημικόν το «θαύμα»

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...