Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ". Ο Νετανιάχου δεν έκανε ούτε μισή αναφορά στην Τουρκία. Επιβεβαιώνει πιθανώς εμμέσως αυτούς που θεωρούνε ότι το Ισραήλ και η Τουρκία έχουν ανοίξει κάποιους διαύλους επικοινωνίας τους οποίους δε θα ήθελε να κλείσει τώρα με κάποιες δηλώσεις ο Νετανιάχου.


ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ. ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ. Πάλι άδεια τα ταμεία του κράτους - Βγήκαμε στις αγορές για δανεισμό 2 δισ. ευρώ με 10ετές ομόλογο. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ.

 

ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:  


«πάντοτε αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας όταν είμαστε στο Ισραήλ»!
Πρόκειται για μια δήλωση που ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ επιμελώς οι δημοσιογράφοι, προφανώς γιατί σε κάποιους Έλληνες δε θα αρέσει καθόλου αυτή η αποκαλυπτική δήλωση.

Από  θρησκευτικής  απόψεως  είναι  λογικό.  Στον  Γιαχβέ  πιστεύουν οι  Εβραίοι,  στον  Γιαχβέ  επέβαλαν  να  πιστεύουν    και  οι  Νεοέλληνες.  Μάλιστα  οι  Νεοέλληνες  αυτοθαυμάζονται  στις  εκκλησίες  τους  ότι  είναι  οι  «πνευματικοί  ισραηλίτες»,  ότι  ανήκουν  στην  Νέα  Σιών,  ότι  επιδιώκουν  μετά   τον  θάνατο  να  ταξιδέψουν  στην  «Ουράνια  Ιερουσαλήμ»  και  ότι  είναι  φρόνιμα  παιδιά  του  Αβραάμ,  του  Ισαάκ  και  του  Ιακώβ.  Στους  γάμους  τους  εύχονται  οι  γυναίκες  τους  να  είναι  φρόνιμες  σαν  την  Σάρα  (που  ήταν  γυναίκα  και  αδελφή  εξ  αίματος  του  Αβραάμ)  και  την  προωθούσε  σαν  πόρνη  ο  ίδιος  Αβραάμ  για  να  εισπράττει  δώρα  και  χρυσά  δίδραχμα...

Μητσοτάκης: «Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με την Τουρκία για την AOZ»! - Ν.Δένδιας: «Θέλουμε να συμφωνήσουμε».  Ο Τσίπρας την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο άλλος την Μεσόγειο. ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.

   
Οι  κομμουνιστές,  λόγω  της  εβραϊκής  καταγωγής  της  θρησκείας  τους,  έχουν  για  ευνόητους  λόγους,  τεράστιο  κόμπλεξ  απέναντι  στο  Ισραήλ.  Άλλωστε  το  Ισραήλ  ιδρύθηκε  κυρίως  από  την  Σοβιετική  Ένωση.  Τώρα  κάνουν  τους  φιλοπαλαιστίνιους,  αλλά  καλά  είναι  να  τους  παρακολουθήσουμε   στην  συλλογιστική  τους.


 
To Ισραήλ που ο Μητσοτάκης αισθάνεται «σαν στο σπίτι του».   HΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Στην επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα το μεσημέρι, στο κράτος που δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Μέση Ανατολή, στο Ισραήλ, και από την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, δήλωσε γεμάτος συγκίνηση:
«Αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας όταν είμαστε στο Ισραήλ».
Η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού έρχεται σε μια κρίσιμη φάση της κλιμάκωσης των ισραηλινών εγκλημάτων και παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου, της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Αυτό δεν εμποδίζει τον Ελληνα πρωθυπουργό να «Αισθάνεται σαν το σπίτι του»!
Αυτή την εποχή η κατοχική δύναμη, το Ισραήλ, απειλεί και παίρνει αποφάσεις για νέες προσαρτήσεις και επεκτάσεις  των ήδη παράνομων εποικισμών. Αυτό δεν τον εμποδίζει να «Αισθάνεται σαν το σπίτι του»
Από τη βίαιη επιβολή του κράτους του, 72 χρόνια τώρα, το «σαν το σπίτι» του κ. Μητσοτάκη μετράει:
Από το κατεχόμενο κράτος της Παλαιστίνης οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες ανέρχονται σε 7.699.544
Από τις 15 Μάη 1948 πραγματοποιήθηκε το έγκλημα της εθνοκάθαρσης με 70 μαζικές σφαγές. Ισοπεδώθηκαν 531 χωριά και πόλεις. Σκοτώθηκαν πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι.
Σήμερα οι δολοφονημένοι Παλαιστίνιοι είναι αμέτρητοι. Καθημερινά χάνουν τη ζωή τους από τα πυρά του κατοχικού ισραηλινού στρατού, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.


Παλαιστίνιοι διαδηλωτές τρέχουν να αποφύγουν τους πυροβολισμούς του ισραηλινού στρατού και τα δακρυγόνα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ενάντια στη μεταφορά της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. (Φωτό Ibraheem Abu Mustafa / Reuters )


Σήμερα υπάρχουν περίπου 5.000 Παλαιστίνιοι Πολιτικοί Κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων 183 παιδιά, στις Ισραηλινές φυλακές και τα κέντρα κράτησης. Πάνω από 400 κρατούμενοι κρατούνται χωρίς δίκη ή χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες (Διοικητική Κράτηση — μια «νόμιμη» πρακτική του Ισραήλ που κληρονόμησε από την Βρετανική αρχή του 1945).
Από το 1967 σημειώθηκαν 218 θάνατοι Παλαιστινίων κρατουμένων λόγω βασανιστηρίων και ιατρικής αμέλειας.
Από την αρχή της στρατιωτικής κατοχής του  Ισραήλ στη Δυτική Όχθη (συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ) και στη Λωρίδα της Γάζας το 1967, περισσότεροι από 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν απαχθεί και φυλακιστεί από το Ισραήλ. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει το 20% του συνολικού παλαιστινιακού πληθυσμού και το 40% του παλαιστινιακού ανδρικού πληθυσμού.
8.000 παιδιά έχουν συλληφθεί από το 2000. Κάθε χρόνο, περίπου 700 παιδιά Παλαιστινίων υφίστανται την ισραηλινή στρατιωτική κράτηση σε ένα σύστημα όπου η κακομεταχείριση είναι ευρέως διαδεδομένη και θεσμοθετημένη.Στην Ιερουσαλήμ, εκεί που το Νοέμβρη του 2015, ο τότε Ελληνας πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, υπέγραφε στο βιβλίο επισκεπτών: «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και να συναντώ τις εξοχότητές σας», αναγνωρίζοντας έμμεσα την κατοχή της.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης «Αισθάνεται σαν στο σπίτι του»! Μόνο που δεν διευκρίνισε αν αυτό το σπίτι του είναι ίδιο με εκείνο του Εβραίου έποικου ή του καταπιεσμένου Παλαιστίνιου;  Αλλά δεν χρειάστηκε η διευκρίνιση.
Για την Ελλάδα ακόμα υπάρχει μόνο το Ισραήλ, που έχει ήδη αναγνωρίσει, τα σύνορα του οποίου είναι ακόμα αδιευκρίνιστα, αφού μέρα με την ημέρα τα εδάφη του πληθαίνουν.
Και ίσως κάποτε αναγνωρίσει και το κράτος της Παλαιστίνης, όπως έχει αποφασίσει ομόφωνα η ελληνική Βουλή από το 2015. Μέχρι τότε και αφού «δεν υπάρχει το Κράτος της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», μοιραία υπάρχει μόνο το Ισραήλ με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ…Στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, συζήτησε την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, τον αγωγό «East Med» και τη συνεργασία σε μια σειρά άλλους τομείς για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι από την 1η Αυγούστου θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα Ισραηλινοί τουρίστες.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης, μάλιστα, αναφέρθηκε στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία «αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή» και συμπλήρωσε: «εμείς πάντα θα επιδιώκουμε την ειρήνη, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο… έτσι ακριβώς έκανε η χώρα στην υπογραφή της ΑΟΖ με την Ιταλία πριν μερικές ημέρες». 

 
Μέσα όμως στην άνεση που του δημιούργησε η αίσθηση «του σπιτιού του» ξέχασε να καταδικάσει τα σχέδια προσάρτησης και επέκτασης των εποικισμών και να ζητήσει από την κατοχική δύναμη, το Ισραήλ, να τερματίσει την 53χρονη κατοχή, και να προχωρήσουν στη λύση των δυο κρατών με την ίδρυση και του Κράτους της Παλαιστίνης στα προ – 4ης Ιουνίου 1967 σύνορα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
Τότε ίσως επικρατήσει η ειρήνη, η δικαιοσύνη και η συναδέλφωση των λαών στην πολύπαθη περιοχή.
Και τότε το «Αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας», δεν θα μοιάζει ειρωνικό και απρεπές σαν φτύσιμο στα μούτρα των κατατρεγμένων… 
«Το έθνος μου είναι πολύ μικρό δια να διαπράξει τόσον μεγάλη ατιμίαν»
·         Από το Facebook του Νίκου Μπογιόπουλου για την επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ και την συνάντηση του με του Μπ. Νετανιάχου:
·         “Το έθνος μου είναι πολύ μικρό δια να διαπράξει τόσον μεγάλη ατιμίαν”
·         “Κάθε φορά που είμαστε στο Ισραήλ, είμαστε σα στο σπίτι μας”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης από το Τελ Αβίβ. Ενημερώστε τον κ.Μητσοτάκη ότι το “σπίτι” του:
·         – Διαπράττει εδώ και 53 χρόνια την πλέον ειδεχθή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου στον κόσμο.
·         – Εχει επιβάλλει καθεστώς φυλακής και απαρχάιντ σε έναν ολόκληρο λαό που δεν έχει κυριαρχία ούτε στο νερό του, ούτε σε ενέργεια, ούτε στα καλλιεργήσιμα εδάφη του.
·         – Κατέχει το 78% των εδαφών της Παλαιστίνης και πλέον προχωρά κατά παράβαση κάθε έννοιας Δικαίου στην κατάληψη και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
·         – Εχει χτίσει το πιο απάνθρωπο τείχος στον κόσμο ορατό ακόμα και στους πιο μυωπικούς “φιλελεύθερους” που έκαναν καριέρα με τις οιμωγές τους για το πάλαι ποτέ τείχος του Βερολίνου


 
·         – Προχωρά σε χτίσιμο 9.000 νέων παράνομων οικισμών σε κατεχόμενα εδάφη, γεγονός που θα έπρεπε τουλάχιστον να θορυβεί όποιον μιλά για κατεχόμενη Κύπρο.
·         – Δολοφονεί αδιακρίτως ανθρώπους με μόνο “έγκλημα” ότι είναι Παλαιστίνιοι, έχει εκτελέσει χιλιάδες, έχει τραυματίσει δεκάδες χιλιάδες, αυτή τη στιγμή φυλακίζει 7.000 στα μπουντρούμια του, έχει καταστρέψει 530 παλαιστινιακές πόλεις και χωριά, έχει ξεριζώσει τα 2.3 του παλαιστινιακού πληθυσμού από τις εστίες του.
·         Ας ενημερώσει, λοιπόν, κάποιος τον κ.Μητσοτάκη ότι “ο εχθρός του εχθρού μου, φίλος μου” δεν είναι εξωτερική πολιτική επωφελής για την Ελλάδα. Είναι πολιτική ατιμία που γυρίζει πάντοτε μπουμερανγκ σε όποιον την διαπράττει.
·         Αυτό το είχε καταλάβει ακόμα και ο “εθνάρχης” τους, ο Βενιζέλος, που θέλοντας να εξωραΐσει τις δικές του αθλιότητες και όχι διότι είχε μετανοήσει γι’ αυτές, έλεγε ότι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα για να διαπράττει μεγάλες ατιμίεςΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...