Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ναυτικές του δυνάμεις πραγματοποίησαν άσκηση μεγάλης κλίμακας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο πραγματοποιώντας αποβατικού τύπου ασκήσεις, με σαφέστατο το μήνυμα κατά της Ελλάδας. Κάθε αξιοπρεπής χώρα με έστω και μέτριο πρωθυπουργό θα ξεσήκωνε ολόκληρο τον κόσμο για τέτοια σαφή απειλή. Εδώ ο Κούλης ασχολείται με την "επανεκκίνηση" του τουρισμού και σήμερα ανακοίνωσε πού θα κάνει ο ίδιος διακοπές.


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΜΙΛΗΣΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΟΥΕΣΤ ΠΟΪΝΤ, ΣΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ: «ΟΧΙ στην εποχή των άσκοπων πολέμων χωρίς τέλος». «Η δουλειά των Αμερικανών στρατιωτών δεν είναι να πεθαίνουν σε άσκοπους πολέμους, αλλά η υπεράσπιση με την δύναμη των όπλων της δικής μας χώρας κατά ξένων εχθρών». ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΤΡΑΜΠ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
 
Σε μια νέα επιθετικού τύπου κίνηση με σαφή μηνύματα για την Ελλάδα, προχώρησε η Τουρκία.
Όπως ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας οι ναυτικές του δυνάμεις πραγματοποίησαν άσκηση μεγάλης κλίμακας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο πραγματοποιώντας αποβατικού τύπου ασκήσεις, με σαφέστατο το μήνυμα κατά της Ελλάδας.
Αυτό γιατί από την  πληθώρα των φωτογραφιών που έδωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι από αποβατικές ασκήσεις στο Αιγαίο.

 

 ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Ο Τσίπρας ηδονίζεται όταν παραχωρούνται κομμάτια από Ελλάδα. 


 

 

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ. Η FAMILIA KARAMANLI ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ FAMILIA MITSOTAKI.  


 

Μάλιστα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι η άσκηση ήταν μέρος της άσκησης που πραγματοποιήθηκε ανοικτέ της Λιβύης θέλοντας να πει  ότι η Τουρκία μπορεί να διεξάγει πόλεμο σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα.

Και δεν είναι μόνο αυτό.
Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 12 Ιουνίου, συμπίπτει απόλυτα χρονικά με την άσκηση μικρής κλίμακας που πραγματοποίησε το ΠΝ σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο με τη συμμετοχή πλοίων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων, ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταξύ 9 και 12 Ιουνίου!
Πρόκειται περίπου για άσκηση «καρμπόν» των Τούρκων η οποία όμως ήταν μεγαλύτερης κλίμακας.

Τι σημαίνουν αυτά; Ότι η Τουρκία στέλνει σαφές μήνυμα για το που θα κινηθεί στρατιωτικά, εάν η Ελλάδα αντιδράσει δυναμικά στις επερχόμενες τουρκικές γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το θέμα βέβαια είναι γίνεται κατανοητό το μήνυμα αυτό από την ελληνική πλευρά ή προτιμά να ασχολείται με την «επανεκκίνηση» του τουρισμού;

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
6 σχόλια :

 1. Δίωξη από τις Αλβανικές αρχές στον πατέρα του Κατσίφα, για το προσκυνητάρι στον τόπο που σκότωσαν τον Κωνσταντίνο…
  Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΙΩΠΑ ΣΑΝ ΝΤΡΟΠΑΛΗ ΠΑΡΘΕΝΑ.

  Στόχος της αλβανικής δικαιοσύνης έγινε η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο χωριό Βουλιαράτες του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης.
  O πατέρας του Κωνσταντίνου καλείται να δικαστεί στο πρωτοδικείο Αργυροκάστρου με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας, την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020.
  Η δίωξη αφορά το προσκυνητάρι που η οικογένεια θέλησε να τοποθετήσει στο βουνό, στο σημείο όπου ο γιος της σκοτώθηκε από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018.
  Το προσκυνητάρι δεν χτίστηκε ποτέ, καθώς άγνωστοι κατέστρεψαν τα υλικά, ενώ στον πατέρα δεν δόθηκε τελικώς άδεια κατασκευής παρόλο που απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες.
  Φαίνεται πως την ώρα που οι αλβανικές αρχές δεν έχουν απαντήσει ακόμη για πιο λόγο ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν είναι ζωντανός, εκδίδοντας πόρισμα για τις συνθήκες θανάτου του, δείχνουν όλη την αυστηρότητα σε δυο γονείς που έχασαν το παιδί τους και θέλησαν με αυτόν τον τρόπο, με ένα προσκυνητάρι στο σημείο που έπεσε νεκρός, να αφιερώσουν κάτι στην μνήμη του.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Çaka Bey»: Η Άγκυρα έχει σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα από το 2014! - Στο «φως» απόρρητα έγγραφα.
  Η Τουρκία έχει σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα με το κωδικό όνομα του Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα που δρούσε κατά τη βυζαντινή εποχή όπως αποκαλύπτουν τουρκικά μυστικά έγγραφα που έχουν συνταχθεί από την κυβέρνηση Ερντογάν.
  Ο συγκεκριμένος διοικητής ήταν ο Çaka Bey, ο οποίος από το 1088 μέχρι το 1091 κατέλαβε τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Ρόδο και άλλα ελληνικά νησιά.
  Την αποκάλυψη κάνει η γνωστή ιστοσελίδα Nordic Monitor, η οποία συχνά παρουσιάζει απόρρητα έγγραφα για τα σχέδια του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Το κείμενο υπογράφει ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt, ο οποίος είναι σφοδρός αντίπαλος του Ρ.Τ.Ερντογάν.
  Turkey has a plan for the invasion of Greece, secret documents reveal (Η Τουρκία έχει σχέδιο για την εισβολή στην Ελλάδα, αποκαλύπτουν μυστικά έγγραφα)
  Σύμφωνα με μια παρουσίαση που εκπονήθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για επανεξέταση εσωτερικού σχεδιασμού της χώρας, η Τουρκία συνέταξε ένα σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi».
  Το έγγραφο έχει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία μετά από έλεγχο μιας παλαιότερης έκδοσης (του σχεδίου εισβολής) και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό.
  Τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν σε φάκελο για μία δικαστική υπόθεση στην τουρκική πρωτεύουσα. Ο εισαγγελέας Serdar Coşkun, πιστός του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να ξέχασε να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού τα υποβάλει στο δικαστήριο.
  Τα έγγραφα συλλέχθηκαν από τα κεντρικά γραφεία του Γενικού Επιτελείου κατά τη διάρκεια έρευνας για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
  Τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου εισβολής εναντίον της Ελλάδας, βρέθηκαν ότι ανταλλάχθηκαν μεταξύ κορυφαίων διοικητών του Γενικού Επιτελείου καθώς χρησιμοποιούν ένα ασφαλές εσωτερικό σύστημα επικοινωνιών.
  Ο Κοσκούν διέταξε τον στρατό να προωθήσει αντίγραφα όλων των μηνυμάτων για τους δύο προηγούμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτογραφημένων, την 1η Αυγούστου 2016.
  Φυσικά δεν πρόκειται για το μοναδικό σχέδιο εισβολής που έχει φτιάξει η Τουρκία καθώς πρότερα είχε συνταχθεί παλαιότερα το σχέδιο «Βαριοπούλα» από κεμαλικούς.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς για το σχέδιο Προδοσίας με τις ΑΟΖ σε Ιόνιο και Αιγαίο. “δώσαμε κυριαρχία στους Ιταλούς ψαράδες. Άρα δεν καταλαβαίνω, γιατί είναι υποδειγματική συμφωνία”. :
  “Αν οι πολιτικοί μας ταγοί την θεωρούν πράγματι υποδειγματική όπως λένε, τότε πραγματικά φοβάμαι”!
  Ο κ.Χρηστίδης επισημαίνει ότι δεν υπογράψαμε συμφωνία, αλλά “επικυρώσαμε όσα προβλέπονται από το 1977”
  Εξηγεί τι χάνουμε από την επικύρωση της συμφωνίας και λέει ότι “δώσαμε κυριαρχία στους Ιταλούς ψαράδες. Άρα δεν καταλαβαίνω, γιατί είναι υποδειγματική συμφωνία”.

  Μπορεί να βρούμε μπροστά μας αυτή τη συμφωνία στο Καστελόριζο;
  Ο κ.Χρηστίδης απαντά καταφατικά και λέει ότι αν ισχύσουν τα ίδια “ξεχάστε την ΑΟΖ με την Κύπρο, δηλαδή ξεχάστε τον ελληνισμό”!
  “Δεχόμαστε τη διάσπαση του ελληνισμού, δεχόμαστε παραχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ίσως χωρίς να πάμε και στη Χάγη” , προσθέτει ο κ. Χρηστίδης.
  “Μας πήρε 43 χρόνια να υπογράψουμε αυτό που θα μπορούσαμε να ΄χαμε υπογράψει από το 1982”, λέει .
  Μιλά για το ψευτοδίλημμα “θέλετε πόλεμο ή ειρήνη” και τονίζει ότι αυτό που απαιτείται είναι η αποτροπή.
  “Δεν μπορώ να κατανοήσω με τη λογική μου αυτά που γίνονται…Φοβάμαι για τις αναλύσεις και τις κρίσεις των πολιτικών μας…Είμαι πεπεισμένος ότι ίσως όλα αυτά έχουν συμφωνηθεί και το θέμα είναι πως θα τα περάσουν στην κοινή γνώμη”, τονίζει ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το ΛΣ απολογείται στον Κούλη γιατί μετέφερε καθυστερημένα αλλοδαπούς στην Λέσβο.
  Σε δημοσιεύματα απολογείται το ΛΣ που μιλούν για «καθυστερημένη επιχείρηση διάσωσης» ταλαιπωρημένων μεταναστών από λέμβο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Λέσβου στις 13-06-2020.
  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρωινές ώρες την 13-06-2020, πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Λέσβου και εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, πνευστή λέμβο με ικανότατο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Πλησίον της λέμβου, έπλεαν τρεις τουρκικές ακταιωροί, όπως εμφανώς διαπιστώνεται από το επισυναπτόμενο οπτικό υλικό (βίντεο).
  Όπως αναφέρει πάντα το ΛΣ «κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή πλωτών περιπολικών σκαφών, πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρκικές ακταιωρούς, προκειμένου να προβούν ως όφειλαν σε επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα», και αυτό παρά το γεγονός ότι η λέμβος βέβαια δεν βρισκόταν σε κατάσταση κινδύνου.
  Όχι μόνο δεν βρισκόταν σε κατάσταση κινδύνου αλλά αντίθετα μπήκε παράνομα στα εθνικά χωρικά ύδατα, για να εκβιάσει «διάσωση», ως είθισται και κατά πάγια διαδικασία.
  Αναφέρει το ΛΣ:
  «Με την είσοδο ανωτέρω λέμβου με αλλοδαπούς εντός ελληνικών χωρικών υδάτων νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας, έγινε άμεσα προσέγγιση από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος»
  Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά: Υπό το συντονισμό κέντρων και «απόκεντρων» οι αλλοδαποί «διασώθηκαν» μεταφέρθηκαν στη Λέσβο και από εκεί η πάγια διαδικασία μέχρι την αναχώρησή τους για την ενδοχώρα και μόνιμη εγκατάσταση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νέα απόβαση λαθραίων μεταναστών στην Λέσβο.
   Βάρκα με 36 συνολικά παράνομους μετανάστες, πέρασαν το πρωί στη Λέσβο αποβιβαζόμενοι μόνοι τους και ανενόχλητοι σε ακτή στην περιοχή της Θερμής.
   Στο σύνολο τους μεταφέρθηκαν στη καραντίνα του καταυλισμού στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.
   Πρόκειται για τη τέταρτη βάρκα με αλλοδαπούς που φτάνει στη Λέσβο μέσα στον Ιούνιο. Συνολικά οι αφιχθέντες του Ιουνίου είναι 144.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...