Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΟΜΕΡ ΤΣΕΛΙΚ: «ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ. ΟΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ».


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ «ΖΟΥΓΚΛΑ». Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο… ΚΟΥΛΗΣ ΜΕ 41,5 %. ΔΕΥΤΕΡΟΣ… Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ 25,6 %. ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο… ΚΟΥΛΗΣ ΜΕ 41,6 %. ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Η Ν.Δ. ΜΕ 34 %. ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ 26 %. ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΜΕ 5,4 %. 


Στον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου, Ομέρ Τσελίκ, απάντησε ο πρώην εκπρόσωπος του ΥΠΕΘΑ και επικεφαλής της  Διεύθυνσης Ενημέρωσης  και διευθυντής του pronews.gr Τ.Γκουριώτης για τα όσα είπε στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΡ όπου αναφέρθηκε με λόγια απαξιωτικά και προσβλητικά στην Ελλάδα και στους υπουργούς της.

 
«Έχω συνομιλήσει με τουλάχιστον τρεις Τούρκους ΥΠΑΜ και ο μόνος που ξεχωρίζει είναι ο Ακάρ γιατί ήταν πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου από το πρόσφατο πραξικόπημα του 2016, όλοι οι άλλοι ήταν απλά για τα "μπάζα"» είπε ο Τ.Γκουριώτης.
Η  δήλωση του Ομέρ Τσελίκ με την οποία πρόσβαλε του Έλληνες υπουργούς Άμυνας λέγοντας ότι είναι "προβληματικοί" ήταν η εξής
«Ωστόσο, νομίζω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν είναι σε θέση να βρει έναν λογικό άνθρωπο για υπουργό Άμυνας. Όπου προβληματικός άνθρωπος, τον κάνουν υπουργό Άμυνας.»
Ο Τ.Γκουριώτης εστίασε στο γεγονός ότι σε όλες τις κλιμακούμενες τουρκικές προσβλητικές δηλώσεις η Ελλάδα δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα μια επίσημη απάντηση, μια επίσημη νότα:
«Απάντηση δεν υπάρχει παρά μόνο διαρροές, αν είναι δυνατόν».
Μια απάντηση όμως έδωσε χθες, ο πρώην εκπρόσωπος του ΥΠΕΘΑ Τ.Γκουριώτης:
«Μια απάντηση 15 λέξεων έπρεπε να δώσουμε: Η Ελλάδα από το 490 πχ. μέχρι σήμερα ήταν πάντα το 1/10 των εχθρών της και πάντα νικούσε. Tίποτε άλλο».
Σε ότι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στο Ισραήλ ο διευθυντής του pronews.gr είπε:
«Το ζήτημα είναι ότι ο Νετανιάχου δεν έκανε ούτε μισή αναφορά στην Τουρκία. Επιβεβαιώνει πιθανώς εμμέσως αυτούς που θεωρούνε ότι το Ισραήλ και η Τουρκία έχουν ανοίξει κάποιους διαύλους επικοινωνίας τους οποίους δε θα ήθελε να κλείσει τώρα με κάποιες δηλώσεις ο Νετανιάχου.
Αυτό που βλέπω εγώ είναι μια προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ισχυροποιήσει την αμυντική συμμαχία με το Ισραήλ και καλώς το πράττει, αλλά από την άλλη πλευρά δεν ξέρω αν θα πάρει τα αποτελέσματα που προσδοκά.»
Σε ότι αφορά την πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την υφαλοκρηπίδα και όχι για την ΑΟΖ όπως λέει η κυβέρνηση και την διαπραγμάτευση με την Αίγυπτο είπε τα εξής:
«Να πούμε πως η Αίγυπτος δεν αναγνωρίζει ότι το σύμπλεγμα της Μεγίστης έχει ΑΟΖ. Το μόνο που μπορεί να δεχτεί είναι να έχει λιγότερη επήρεια της τάξης του 10 με 15%.»
Νωρίτερα είχε συζητηθεί το ζήτημα της μείωσης της επήρειας των Διαπόντιων νησιών και των Στροφάδων από την υπογραφείσα συμφωνία. Αναφέρθηκε τότε η άποψη του πρώην υπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να υπάρξει ρητή δήλωση στην συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας που να μην επιτρέπει να εφαρμοστεί κάτι παρόμοιο σε άλλες συμφωνίες και κυρίως με την Τουρκία.
«Δεν υπάρχει ρητή δήλωση ότι η συμφωνία με την Ιταλία για μειωμένη επήρεια νησιών δε θα ισχύσει και με την Τουρκία. Έπρεπε να συμπεριληφθεί στη νέα συμφωνία μια ρητή δήλωση ότι οι αποκλίσεις που υπάρχουν σε σχέση με τη συμφωνία του 1977 ως προς την πλήρη επήρεια των νησιών για τον καθορισμό της μέσης γραμμής οφείλονται στο γεγονός ότι η συμφωνία του 77 είναι προγενέστερη της ισχύουσας Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.»
Έχουμε πει από την αρχή στο pronews.gr ότι δεν πρόκειται περί ΑΟΖ αλλά περί υφαλοκρηπίδας και ότι αυτό που υπογράφηκε εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα.
Όσο για το τουρκολιβυκό μνημόνιο όπως είπε ο Τάσος Γκουριώτης «τα όπλα το ακυρώνουν ή το εγκρίνουν».
Σε ερώτηση του Α.Καψαμπέλη αν η Ελλάδα έχει συμμάχους ο διευθυντής του pronews.gr απάντησε.
«Οι σύμμαχοι καθορίζονται από τα κοινά συμφέροντα, αν δεν υπάρχει περίπτωση να εξυπηρετήσουν τα κοινά συμφέροντά τους όχι δεν είναι σύμμαχοι. Δεν υπάρχουν σταθεροί σύμμαχοι υπάρχουν σταθερά συμφέροντα.
Ότι είναι να γίνει με την Τουρκία θα γίνει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2021 όταν και θα αναλάβει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος (όποιος κι αν είναι αυτός, προηγούμενος ή επόμενος). Μέχρι τότε η Αμερική δεν μπορεί να επέμβει, δε θέλει να επέμβει, δεν είναι η Αμερική που θυμόμαστε όλοι.
Για τουρκικές ακταιωρούς προωθούν παράνομους μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα σημείωσε πως «Το πρόβλημα δεν είναι το γερμανικό κανάλι που έδειξε το βίντεο, το πρόβλημα είναι η απάντηση της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Τι κάναμε εμείς, δώσαμε το βίντεο στην δημοσιότητα, δηλαδή ο Ήλιος βγαίνει από την Ανατολή; Διαβάσατε την ανακοίνωση του Λιμενικού; "Δουλειά μας είναι να παραλαμβάνουμε τους παράνομους μετανάστες και να τους διασώζουμε και να τους πηγαίνουμε στα νησιά" αυτό είναι το πρόβλημα;  Δηλαδή ανοίξαμε και σας περιμένουμε.
Πριν δύο μήνες λέγαμε πως υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας. Σας παραπέμπω στις εικόνες στις οποίες άνδρας του Λιμενικού έβαλλε στο νερό δίπλα από βάρκες παράνομων μεταναστών και έπραξε άριστα και τώρα βγάζουμε ανακοίνωση ότι όποιος μπει μέσα, τον παραλαμβάνουμε και τον πάμε να πάρει το επίδομά του, το διαμέρισμά του και τη νέα του ζωή;
Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις του κόσμου στην Σαντορίνη που κανένα κανάλι δεν έπαιξε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο διευθυντής του pronews.gr δηλώσε πως «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταστραφει, ο κόσμος έχει καταστραφεί και πεινάει και έρχονται πράγματα που θα μας κάνουν να νοσταλγήσουμε τα μνημόνια»
Υπήρξε σχολιασμός για τα γερμανικά Lidl πουλάνε μάσκες που εισάγονται από τη... «Βόρεια Μακεδονία» τα οποία αναγράφονται μάλιστα ως ομόρρυθμη εταιρεία σαν απλό ελληνικό μαγαζί.
«Παίρνουμε μάσκες από τα Σκόπια τα οποία τα γράφουν «Βόρεια Μακεδονία» το πρόβλημα είναι οι μάσκες ή ότι έχουν πουλήσει την Μακεδονία; 
Μπορώ να σας πως μια εταιρεία η οποία συστήθηκε ως ΕΠΕ, η Μακ Κίνσλει και θα διαχειριστεί τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ που θα δώσει η ΕΕ.»
Σε ότι αφορά το γιατί επιλέχθηκε μια εταιρεία από τα Σκόπια για να πουλήσει μάσκες στους Έλληνες πολίτες ο διευθυντής του pronews.gr απάντησε:
«Υπάρχει εντολή της ΕΕ η χώρα για τέτοια προμήθεια να προβεί σε διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό και όποια εταιρεία τον κερδίσει από όποια χώρα αυτή θα προβεί και στην προμήθεια.»
Φυσικά δεν μπορούσε μα μην σχολιαστεί το γεγονός που απασχολεί έντονα τους Έλληνες πολίτες και είναι η ταλαιπωρία τους από το «Μεγάλο Περίπατο» του Κ.Μπακογιάννη.
«To συγκεκριμένο project θυμίζει τον ασθενή που κάνει την πέμπτη εγχείρηση καρδιάς (το 5ο μνημόνιο) και θα του κάνουν λίφτινγκ στο πρόσωπο (ανάπλαση) χωρίς να ξέρουμε αν θα επιβιώσει.
Πως πιστεύει ο Μπακογιάννης ότι θα κόψει τους δρόμους σε 2.000.000 ανθρώπους για να κάνει τον «Μεγάλο Περίπατο», σιγά μην κάνουμε και την «Μεγάλη Πορεία» του Μάο.»
Σε ότι αφορά τις απευθείας αναθέσεις των έργων της ανάπλασης τα οποία συνολικά θα κοστίσουν 50.000.000 ευρώ η κυβέρνηση τις επέβαλε «όχι για να βοηθήσουμε το περιβάλλον αλλά για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοίος αυτό επικαλέστηκε για να επικυρωθούν οι απευθείας αναθέσεις»
«Στο τέλος θα βγάζουν το τσεκ των επιταγών και θα μοιράζουν χρήματα για να αντιμετωπιστεί ο κορωνιός»
Αναφέρθηκε εν συνεχεία στο θέμα που μόνο το pronews.gr έπαιξε και έθεσε ερωτήματα για την φράση του υπουργού Υγείας Β.Κικίλια «με συνθήκες μη δημοκρατικές, βαλίτσες με μετρητά άλλαζαν χέρια».
«Ως pronews.gr έχουμε θέσει ερώτημα τι εννοούσε ο υπουργός και περιμένουμε απάντηση».
Τέλος αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της Guardian, την οποία μέχρι χθες τα φιλοκυβερνητικά μέσα εκθείαζαν. Στο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα έγραφε «η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να αδιαφανείς και αμφισβητήσιμες χρηματοδοτήσεις».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα της Guardian πάλι το pronews ανέδειξε σε όλη του την βαρύτητα.
«Η κυβέρνησή χρησιμοποίησε την πανδημία για να πλουτίσουν κάποιοι. Ακόμα δεν έχει απαντήσει κανένας στη Guardian»

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...