Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Τα Σκόπια ζητούν την κατάργηση του βασικού όρου των Πρεσπών: Θέλουν να αποκαλούνται «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία». Θα το δεχθεί κι αυτό ο Κούλης; Ή θα επικαλεστεί ότι δεν έχει χρόνο, γιατί φροντίζει να παραδώσει τα νησιά μας στους τούρκους.

ΓΟΕΡΟΣ ΘΡΗΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018. Ο ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.
Η  προδοτική  «Συμφωνία των Πρεσπών» παρέδιδε τα ιστορικά και κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, αλλά εν τέλει ούτε καν αυτή δεν πρόκειται να τηρηθεί καθώς οι Σκοπιανοί δεν αρκούνται στη χρήση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» και προσπαθούν να αναγκάσουν την Ελλάδα να δεχθεί να τους αποκαλεί «Μακεδονία», χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό.

«ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ».

Φυσικά αργότερα θα ισχυριστούν πως εν τέλει τους ανήκει μέρος της ελληνικής Ιστορίας και άρα έχουν «ιστορικά δικαιώματα» στην ελληνική Μακεδονία (όρος που έγινε επίκαιρος).
Το επεισόδιο έγινε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών για την σύνταξη του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2020.
«Όσον αφορά στην υπογραφή και υλοποίηση του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2020 με τη Βόρεια Μακεδονία, ο Αξιωματικός Σύνδεσμος Σκοπίων, ανέφερε την αιφνίδια αλλαγή στάσης της εν λόγω χώρας και συγκεκριμένα ότι επιδιώκει τη χρήση του ακρωνυμίου MKD αντί του RNM» αναφέρεται σε εμπιστευτικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ.
«Στο Action Plan 2019 με τη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο υπεγράφη έναντι ΠΣΣ 2019, καθώς και σε όλες τις συναφείς δράσεις, χρησιμοποιήθηκε η σύντμηση RNM (δηλαδή Republic of North Macedonia) με τη συναίνεση της εν λόγω χώρας» αναφέρεται στο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ.

Όπως επισημαίνεται στο σημείωμα που είναι διαβαθμισμένο ως εμπιστευτικό, η άποψη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είναι «να μην υπογραφεί το ΠΣΣ 20 με τη σύντμηση MKD» και «να επιδιωχθεί να γίνει χρήση των ονομάτων των χωρών ολογράφως (Greece - Republic of North Macedonia ή North Macedonia) προκειμένου να ξεπεραστεί το ζήτημα των συντμήσεων και να υπογραφεί το ταχύτερο δυνατό το ΠΣΣ 2020 Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και να υλοποιηθούν οι δράσεις του».
Μάκης Πολλάτος
Αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr – Αντί του συμφωνηθέντος RNM (Republic of North Macedonia) αξίωσαν να χρησιμοποιηθεί η σύντμηση MKD (Makedonia) στο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας για το 2020 – Αποκαλυπτικά έγγραφα – Πώς αντιδρούν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών
Ξεφτίζει η Συμφωνία των Πρεσπών λόγω της αδιαλλαξίας και του μαξιμαλισμού των Σκοπιανών που δεν αρκούνται στη χρήση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» αλλά προσπαθούν να δημιουργήσουν κερκόπορτα για να αναγκάσουν την Ελλάδα να δεχθεί να τους αποκαλεί «Μακεδονία» νέτο σκέτο!
Η πρωτοφανής αξίωση των Σκοπιανών προβλήθηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών για την σύνταξη του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2020.
«Όσον αφορά στην υπογραφή και υλοποίηση του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2020 με τη Βόρεια Μακεδονία, ο Αξιωματικός Σύνδεσμος Σκοπίων, ανέφερε την αιφνίδια αλλαγή στάσης της εν λόγω χώρας και συγκεκριμένα ότι επιδιώκει τη χρήση του ακρωνυμίου MKD αντί του RNM» αναφέρεται σε εμπιστευτικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. «Στο Action Plan 2019 με τη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο υπεγράφη έναντι ΠΣΣ 2019, καθώς και σε όλες τις συναφείς δράσεις, χρησιμοποιήθηκε η σύντμηση RNM (δηλαδή Republic of North Macedonia) με τη συναίνεση της εν λόγω χώρας» αναφέρεται στο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ.
Όπως επισημαίνεται στο σημείωμα που είναι διαβαθμισμένο ως εμπιστευτικό, η άποψη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είναι «να μην υπογραφεί το ΠΣΣ 20 με τη σύντμηση MKD» και «να επιδιωχθεί να γίνει χρήση των ονομάτων των χωρών ολογράφως (Greece – Republic of North Macedonia ή North Macedonia) προκειμένου να ξεπεραστεί το ζήτημα των συντμήσεων και να υπογραφεί το ταχύτερο δυνατό το ΠΣΣ 2020 Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και να υλοποιηθούν οι δράσεις του».
Διαβάστε το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ:
EGRAFO--6
EGRAFO--3
Ο Δημήτρης Γιαννακάκης, πρεσβευτής της Ελλάδας στα Σκόπια, με τηλεγράφημά του από 19ης Ιουνίου 2020 το οποίο διαβαθμίστηκε ως εμπιστευτικό και επείγον, τονίζει ότι το κείμενο για το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας αποτελεί προϊόν διαπραγμάτευσης επί σχεδόν ένα χρόνο (πρόκειται για την 5η εκδοχή του) και είχε γίνει αποδεκτό από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο του είχε δώσει οδηγία να το υπογράψει».
Ενημερώνοντας τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας για τις απαιτήσεις των Σκοπιανών, ο πρέσβυς Γιαννακάκης σημειώνει ότι οι Σκοπιανοί συνομιλητές του Έλληνα αξιωματικού που χειριζόταν τις διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας είπαν «προφορικά ότι θέλουν κάτι τεχνικές αλλαγές ήσσονος σημασίας και αντικατάσταση του RNM από MKD. Ακολούθως έλαβε το email το οποίο καταγράφει το αίτημα για αλλαγή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις».
Διαβάστε το email από το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, με το οποίο ζητήθηκε να αλλάξει σε MKD η συντομογραφία του ονόματος της γειτονικής χώρας για το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας με την Ελλάδα για το έτος 2020.
EGRAFO-1
Απαντώντας στους Σκοπιανούς, ο ακόλουθος Άμυνας της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια ζήτησε χρόνο για να ενημερώσει το ΓΕΕΘΑ σχετικά με τα αιτήματα των γειτόνων να τους αναγνωρίσει η Αθήνα με την κωδική συντομογραφία MKD και να λάβει οδηγίες.
EGRAFO--4
Επιχειρώντας να εξηγήσει την αιφνίδια μεταστροφή των Σκοπιανών που απαίτησαν από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας να υπογράψει επίσημη συμφωνία αναγνωρίζοντας τη γειτονική χώρα σαν «Μακεδονία», ο πρέσβυς Γιαννακάκης επισημαίνει: «Από πλευράς μας, σημειώνεται ότι ενδεχομένως, ενόψει υπογραφής, το κείμενο να δόθηκε από υπηρεσιακά στελέχη προς τελική έγκριση στην εδώ πολιτική ηγεσία, η οποία να έκρινε ότι, ενόψει βουλευτικών εκλογών στις 15 Ιουλίου, δεν ήταν δυνατό να γίνει αποδεκτό το RNM (Republic of North Macedonia)» και καταλήγει: «Σε κάθε βέβαια περίπτωση, η ξαφνική προβολή ενός δύσκολου αιτήματος την τελευταία στιγμή δείχνει να αποτελεί προσφιλή εδώ τακτική».
Στο εμπιστευτικό και επείγον τηλεγράφημά του προς την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στα Σκόπια τονίζει επίσης ότι οι Ευρωπαίοι δεν συμμερίζονται τα ελληνικά επιχειρήματα για την ανάγκη χρήσης της συντομογραφίας RNM. «Οι εδώ τουλάχιστον συνομιλητές μας στην ΕΕ αντιλαμβάνονται ότι τα αρχικά RNM χρησιμοποιούνται ευρέως στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης. Αποδέχονται όμως την επιχειρηματολογία της εδώ πλευράς ότι τα αρχικά MK και MKD προβλέπονται από το άρθρο 1.3 (e)της Συμφωνίας των Πρεσπών για όλες τις περιπτώσεις και δεν αντιμετωπίζουν ευνοϊκά το επιχείρημά μας ότι οι συντομογραφίες που χρησιμοποιούνται για την Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο ΕΕ και ΝΑΤΟ Χρειάζονται διαφορετική ρύθμιση» σημειώνει ο πρέσβυς Γιαννακάκης.
Διαβάστε το τηλεγράφημα του Δημήτρη Γιαννακάκη, πρεσβευτή της Ελλάδας στα Σκόπια, για το ζήτημα που δημιουργήθηκε από την αξίωση των Σκοπιανών να αναφέρεται η χώρα τους σαν MKD.
EGRAFO-2
EGRAFO--5
Διαβάστε τι αναφέρεται κατά λέξη στο άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο ε της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Οι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτων του δεύτερου μέρους (Σκόπια) θα είναι NM και NMK. Για όλους τους άλλους σκοπούς, κωδικοί χώρας παραμένουν οι MK και MKD, όπως επισήμως αποδόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ΔΟΤ)».
Δυστυχώς η συγκεκριμένη πρόβλεψη της Συμφωνίας των Πρεσπών δικαιώνει την κριτική σε βάρος εκείνων που υπέγραψαν το πρωτόκολλο για την μετονομασία της γειτονικής χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ότι οι αναφορές σε αρκετά σημεία του μοιάζουν σαν να στρώνουν το χαλί στις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις των Σκοπιανών να σφετεριστούν το όνομα της Μακεδονίας…
Πηγή: Πρώτο Θέμα
 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

12 σχόλια :

 1. Στην σημερινή Ελλάδα που κυριαρχούν οι κομμουνιστές μας διέλυσε ο νομικισμός και ξεχνούμε τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Από που αντλεί νομιμοποίηση κάθε μεταπολιτευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα; Όσο και να μη μας αρέσει, η κυβέρνηση αντλεί νομιμοποίηση από την πηγή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας: την αμερικανική πρεσβεία. Ποιος χρειάζεται τον λαό;
  Το «σύνταγμα» στην Ελλάδα, ο «κανονισμός της βουλής» κλπ είναι φτιαγμένα για τους αφελείς (από το 1843). Όταν ο εποπτεύων ανθύπατος διαφωνεί, αμέσως οι «νόμοι» παραμερίζονται από τους πράκτορες της αμερικανικής πρεσβείας. Κανένας νομικός δεν πίστευε ότι ο «πρόεδρος της δημοκρατίας» θα υπογράψει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας την προδοσία των Πρεσπών. Το «σύνταγμα» αφήνει ένα μήνα στον «πρόεδρο» να σκεφτεί. «Ποιος ρωτάει αυτό το παλιόχαρτο» είπε ο σεβάσμιος της στοάς Αχαρνών Παυλόπουλος. «Εδώ διέταξε ο ανθύπατος Πάϊατ. Θα υπογράψω και μετά θα πάω και στην Μακεδονία για να τους μπω και στο μάτι, Όχι, να νομίζουν ότι αυτοί κυβερνούν».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι 154 όμως, που ψήφισαν και υπέγραψαν την προδοτική συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, πρέπει να γνωρίζουν ότι ο σφετερισμός, με «οποιονδήποτε τρόπο», «της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή», είναι ξεχωριστό αδίκημα που προβλέπεται από το άρθρο 120 (του δικού τους) Συντάγματος και διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ... ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.
   Ο απίστευτος προδότης Τσίπρας αναφέρθηκε σε στιγμές του εμφυλίου πολέμου για τις οποίες η Αριστερά θα έπρεπε να ντρέπεται, κανένας δεν είπε τίποτα. Ακόμα και οι Νεοδημοκράτες. Το άφησαν να περάσει. Ο πράκτορας πρωθυπουργός μέσα στην Βουλή έξυσε πολλές και παλιές πληγές. Ας αναλογιστούμε τι θα γινόταν αν ο Σαμαράς ή ο Μητσοτάκης μιλούσαν για τον Γράμμο και το Βίτσι. Θα σηκωνόταν θύελλα αντιδράσεων για την δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος.
   Ο Τσίπρας αναφέρθηκε στην Μίρκα Γκίνοβα η προτομή της οποίας κοσμεί πλατεία του κατεχόμενου Μοναστηρίου. Ήταν δίγλωσση, με Σλαβομακεδονική συνείδηση και γι΄αυτό κατά την Κατοχή εντάχθηκε πρώτα στον ΣΝΟΦ και μετά στον ΕΛΑΣ. Το 1946 ήταν από τα βασικά στελέχη του ΝΟΦ. Συνελήφθη στα μέσα Ιουνίου 1946, στην περιοχή του Καϊμάκτσαλαν μαζί με άλλους δέκα ομοϊδεάτες της, μεταξύ των οποίων και δύο καταδικασμένους σε θάνατο για συνεργασία, κατά την κατοχή, με την Οχράνα.
   Καταδικάσθηκε από το στρατοδικείο Γιαννιτσών για αποσχιστική δράση και στις 26 Ιουλίου 1946 εκτελέστηκε μαζί με έξι συντρόφους της, όπως προανέφερα. Στα Σκόπια θεωρείται ηρωίδα και έχει δοθεί το όνομα της σε δρόμους και σε πλατείες.
   Αναφέρθηκε στο Σλαβοκακεδονικό αλφάβητο που μοίραζαν στους αντάρτες του ΔΣΕ τόσο στον Γράμμο όσο και στην Τασκένδη στην συνέχεια, αναφέρθηκε στους 70.000 (;) Σλαβομακεδόνες πρόσφυγες που δεν τους επετράπη να επιστρέψουν στην Ελλάδα το 1983.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Ο Νίκος Φίλης, μας διακηρύσσει υπερήφανα σαν γνήσιος κομμουνιστής και υποστηρικτής τρομοκρατών: «όταν η Ελλάδα κατέλαβε αυτή την περιοχή το 1912 η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν Μακεδόνες και έγινε εθνοκάθαρση τις επόμενες δεκαετίες ώστε να γίνει ελληνική." Ο διεστραμμένος προδότης δεν διάβασε ποτέ τις αληθινές γενοκτονίες που έκαναν οι τούρκοι, οι βούλγαροι και οι σέρβοι σε βάρος των αυτόχθονων Ελλήνων Μακεδόνων και Θρακών. Μία εφημερίδα των Σκοπίων χθες αναπαρήγαγε κατά λέξη όλη την ιστορική ανθελληνική ομιλία τού Φίλη στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
   Καταλαβαίνει κανείς γιατί η Μακρόνησος και πολύ λίγη ήταν …
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στην βουλή, το είπε καθαρά, δεν κρατήθηκε. Mε τη Συμφωνία των Πρεσπών οι προδότες: «ολοκληρώνουμε αυτό που άφησε στη μέση το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ».
   Οι Ψαράδες Πρεσπών, όπου υπογράφηκε η προδοτική συμφωνία, δεν επιλέχθηκαν τυχαία από τον σύντροφο Τσίπρα. Εκεί, με την παρουσία του Ζαχαριάδη, έγινε το 2ο Συνέδριο των «Σλαβομακεδόνων» του ΔΣΕ κι εκεί συνεδρίασε η Ε΄ Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ, που εξέδωσε τη διαβόητη απόφαση για τη «δικαίωση του μακεδονικού λαού», για την απόσπαση του εδάφους της Μακεδονίας και την ίδρυση σοβιετικού «μακεδονικού» κράτους.
   ΚΑΜΜΕΝΟΣ : «Κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνονται ότι παίρνουν πίσω το αίμα τους, για την ήττα της Αριστεράς το 1949. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  5. Οι εγκληματίες κομμουνιστές που εξυμνεί ο Τσίπρας πάλεψαν να φέρουν στην Ελλάδα μία σκληρή αιματοβαμμένη κομμουνιστική κοινωνία με εθνικό ακρωτηριασμό. Ο Άρης Βελουχιώτης, (ή Σουλτάνα), το ανέφερε πολλές φορές: σύνορα στον Όλυμπο. Αν οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις καθιέρωναν στα Ελληνικά σχολεία την διδασκαλία της Αληθινής Ιστορίας της περιόδου 1940 - 1949, σαν κανονικό διδακτέο μάθημα και μάλιστα από τα δικά τους βιβλία (π.χ. Λαζαρίδης), τι έγινε στην φρικτή αυτή εποχή, με τι κόστος Ελληνικού αίματος γλύτωσε η πατρίδα μας από τον ΕΑΜΟεβραιοσλαυισμό, πώς σφάχτηκαν ανηλεώς εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, γέροι και παιδιά από τους συμμορίτες, θα είχανε γλυτώσει από την παραπληροφόρηση και την σημερινή διαστροφή δύο γενεές Ελλήνων. Αντίθετα επικράτησε η συστηματική Λήθη. Ξεχάστε τα εγκλήματα. Μην ξυπνάτε τα πάθη. Να κοιτάξουμε μπροστά.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  6. Ν.Κοτζιάς: «Ο Π.Καμμένος είναι εθνικός συκοφάντης και ψεύτης» - Π.Καμμένος: «Είσαι πράκτορας».

   Σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

   Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο στην ΕΡΤ, αποκάλυψε το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εξέφρασε το σεβασμό του για τη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη, που στήριξε τη συμφωνία παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε, όπως σχολίασε. Χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο εθνικό συκοφάντη και εθνικό ψεύτη και είπε ότι οι συκοφαντίες του πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης. «Ό,τι κερδίσουμε θα πάει στο υπουργείο Άμυνας, για τις ένοπλες δυνάμεις», υπογράμμισε.

   Χαρακτήρισε ανεπίτρεπτες τις φραστικές επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε καλό, σοβαρό, έντιμο και «εξαγώγιμο», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως μπορεί να βοηθήσει τη χώρα στο εξωτερικό.

   Η απάντηση Καμμένου

   Σχεδόν την ίδια ώρα με τη συνέντευξη Κοτζιά στην ΕΡΤ ο Πάνος Καμμένος απάντησε στον πρώην υπουργό Εξωτερικών επιλέγοντας να αναπαράγει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια ανάρτηση στην οποία περιλαμβάνονται νέες αιχμές για το κίνημα «Πράττω», επικεφαλής του οποίου είναι ο Νίκος Κοτζιάς.

   Η ανάρτηση που έκανε retweet ο Πάνος Καμμένος αναφέρει χαρακτηριστικά:
   «Συγγενικές λέξεις του πράττω είναι και τα : Πρακτορεύω, Πραξικόπημα, Δυσπραγία κ.α Για τους φίλους της γραμματικής πάντα».
   Z.Π.

   Διαγραφή
 2. Η Τουρκία στέλνει 4.000 στρατιώτες στα κατεχόμενα της Κύπρου

  Ανησυχία επικρατεί στο νησί λόγω της επιδημίας κοροναϊού στη γείτονα
  Κλιμακώνονται οι φόβοι στα κατεχόμενα της Κύπρου από την ανεξέλεγκτη έλευση Τούρκων στρατιωτών εν μέσω πανδημίας κοροναϊού, ενώ ανησυχία προκαλείται και στην Κυπριακή Δημοκρατία εξαιτίας της διάνοιξης των οδοφραγμάτων.
  Σύμφωνα με την εφημερίδα Haberci, την οποία επικαλείται η ιστοσελίδα sigmalive.com, o Ερκούτ Σαχάλι που αποτελεί στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), δήλωσε ότι στα κατεχόμενα μεταφέρονται από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου συνολικά 4.000 στρατιώτες από την Τουρκία.
  Σε αυτό το πλαίσιο ο Σαχάλι ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις από την κατοχική κυβέρνηση, για τα μέτρα που λαμβάνει, ενώ επεσήμανε τον κίνδυνο για την αλλαγή επιπέδου επικινδυνότητας της Τουρκίας, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενόχληση του κοινού από την έλευση Τούρκων στρατιωτών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΜΦΙΒΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

   Ξεκινούν άμεσα οι παραδόσεις των τουρκικών αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων ZAHA τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές αποβάσεις στα ελληνικά νησιά στην περίπτωση μιας γενικευμένης ελληνοτουρκικής σύρραξης.
   Όπως δήλωσε ο Nail Kurt, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνοντας Σύμβουλος της FNSS το αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα ZAHA, το οποίο προορίζεται για τους Τούρκους Πεζοναύτες, θα ξεκινήσει δοκιμές πιστοποίησης το προσεχές φθινόπωρο.
   Οι δοκιμές αυτές θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα του 2021 περίπου, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν εντός του 2020, με την προϋπόθεση ότι οι δοκιμές θα είναι επιτυχείς.
   Συνολικά, το πρόγραμμα ZAHA αφορά στην προμήθεια 27 οχημάτων, εκ των οποίων 23 της έκδοσης μεταφοράς προσωπικού, δύο διοίκησης και δύο περισυλλογής.
   Πρόκειται καθαρά για οπλικό σύστημα άσκησης πολιτικής πίεσης προς την Ελλάδα καθώς προορίζονται για το Anadolu, αλλά μέχρι να πλεύσει επιχειρησιακά στο τέλος του 2021 τα αμφίβια οχήματα θα επιχειρούν από τα άλλα τουρκικά αποβατικά σκάφη.
   Τα οχήματα MAV-Zaha είναι θωρακισμένα αμφίβια, κατασκευασμένα από κράματα αλουμινίου επί των οποίων μπορεί να τοποθετηθεί επιπλέον θωράκιση με συνολικό βάρος 30 τόνων. Τα οχήματα μπορούν να επιτύχουν ταχύτητα 7 κόμβων μέσα στο νερό χάρις στο σύστημα waterjets που διαθέτουν και ταχύτητα 70 χλμ /ώρα επί οδοστρώματος.
   Tο όχημα διαθέτει ένα κινητήρα diesel, έξι εδαφιαίους τροχούς, έχει διμελές πλήρωμα μπορεί να μεταφέρει 21 στρατιώτες, ενώ στην οροφή διαθέτει ένα τηλεχειριζόμενο σταθεροποιημένο πυργίσκο εξοπλισμένο με πολυβόλο των 12,7 χλστ και ένα αυτόματο βομβιδοβόλο των 40 χλστ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Ο ιουδαίος Χ.Κίσινγκερ είχε ζητήσει από τον πρόεδρο Φόρντ να αφήσει τους Τούρκους να εισβάλλουν στην Κύπρο. Δημοσιεύονται σήμερα μυστικά έγγραφα της τότε εποχής.

   Ο ιουδαίος Χένρι Κίσινγκερ προέτρεψε τον πρόεδρο Φορντ να επιτρέψει στους Τούρκους να κάνουν ότι θέλουν στην Κύπρο, γιατί όπως του είπε “έχουν το δικαίωμα”!

   Ο Κίσινγκερ είχε υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν κανένα λόγο να εναντιωθούν στην προοπτική να ελέγχουν οι Τούρκοι το 1/3 της Κύπρου! Αυτά αναφέρονται στα αποχαρακτηρισμένα πρακτικά μιας συνάντησης που είχαν Φορντ και Κίσινγκερ. “Οι Τούρκοι έχουν δίκιο. Ας πάρουν αυτό που θέλουν και μετά ας διαπραγματευτούν με βάση την κατοχή”.

   Ο Κίσινγκερ θεωρούσε την Τουρκία πιο σημαντικό σύμμαχο από την Ελλάδα και γι΄ αυτό έλεγε πως σε περίπτωση πολέμου οι ΗΠΑ θα πρέπει να υποστηρίξουν την Άγκυρα.

   Αμέσως μετά απ΄ αυτή τη συνάντηση οι Τούρκοι συνέχισαν τις επιθετικές τους κινήσεις…

   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΕΗΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
   Ο Σύριζα ουσιαστικά είναι και θα λειτουργεί σαν το τοπικό γραφείο του Στέητ Ντιπάρτμεντ στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να σπουδάσεις σημασιολογική γλωσσοφιλοσοφία, για να διαπιστώσεις την στενή εσωτερική συνάφεια, την ταυτόσημη εννοιολογική νοηματοδότηση, την ουσιαστικά απόλυτη συνταύτιση των σκέψεων, των θέσεων και των λεγόμενων των Συριζαίων με τους θεωρούμενους «προοδευτικούς» αμερικανούς πολιτικούς. Δεν είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον (ιουδαίο) Βιτγκενστάιν για να διαπιστώσεις την βαθειά εσωτερική συγγένεια που συνδέει τις τοποθετήσεις του αρχηγού,
   των ιδεολογικών καθοδηγητικών οργάνων και των στελεχών του Σύριζα με τις ανακοινώσεις και τις επιδιώξεις του Στέητ Ντιπάρτμεντ, σε ΟΛΑ ουσιαστικά τα ελληνικά και τα παγκόσμια θέματα.
   Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Πριν λίγο καιρό η ισραηλινή πολεμική μηχανή σκότωσε τουλάχιστον 700 μικρά παιδιά στην λωρίδα της Γάζας. Τα διεθνή ΙΟΥΔΑΪΚΑ πρακτορεία πανηγύριζαν με τις ανακοινώσεις των ισραηλινών, ότι τα σχολεία στην Γάζα δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο,
   γιατί «τους σκοτώσαμε όλα τα παιδιά».
   Το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών έβγαλε μία «καταδίκη» της δολοφονίας με βομβαρδισμούς εκατοντάδων μικρών παιδιών των Ελληνοφιλισταίων . Η υποκριτική ανακοίνωση του Τσίπρα και του Σύριζα, που απευθυνόταν στον χαζό λαό, ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Οι «καταδίκες τους» ήταν χλιαρές και ακριβείς αντιγραφές των ανάλογων του Στέητ Ντιπάρτμεντ και μετά σιωπή. Τα χιλιάδες σφαγμένα μικρά παλαιστινιανόπουλα ξεχάστηκαν. Φανταστείτε την συμπεριφορά του Τσίπρα αν τα πράγματα ήταν αντίστροφα. Ο Τσίπρας και το κομμουνιστικό – καθαρά Μπεναρογιαρίδικο - κόμμα του, υπακούοντας μόνο στις εντολές του Καλλέργη, ενδιαφέρονται, γεμάτοι υποκρισία, μόνο για τον Φύσσα, τον Γρηγορόπουλο και τα μελλοντικά «προσφυγόπουλα - τζιχαντόπουλα» που θέλουν να εισβάλλουν απρόσκλητα στην Ελλάδα, για να σφάξουν αργότερα τον ελληνικό λαό.
   Άραγε τι πρέπει να περιμένει ο ελληνικός λαός, για το μέλλον του, αυτός ο βλαξ λαός, που ψηφίζει αυτούς τους πράκτορες;

   Τα σενάρια που διακινούνται στις ΗΠΑ για το μέλλον του Ελληνικού λαού είναι πλέον συγκεκριμένα:

   Ο βασανιστικός θάνατος που προετοιμάζεται για τον ελληνικό λαό, θα είναι αργός και με σκαμπανεβάσματα για να κρύβεται έτσι, με αποτελεσματική παραλλαγή, ο σχεδιαστής της ευθανασίας.

   Θα υπάρξει μερική αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού με το πρόσχημα ανθρωπιστικών λόγων και η προπαγάνδα των εβραιοαριστερών θα εστιάζει συνεχώς στα «προσφυγόπουλα» για να προκαλεί συναισθηματικές αντιδράσεις. Θα γίνει εκδίωξη στο εξωτερικό των ελληνικών παραγωγικών πληθυσμών.

   Μετά θα έχουμε δημιουργία μειονοτικών αναταραχών και τελικά, αν υπάρξει ο κατάλληλος σπινθήρας, θα προκύψει ατελείωτος εμφύλιος σπαραγμός (Λιβανοποίηση και Συριοποίηση), με τελική καταστροφή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, εκείνου του λαού που έδωσε τα πάντα στον κόσμο.-
   Τα παραπάνω τα έγραφε την Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ
   Ε. ΤΟ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Ο προδότης Τσίπρας και η συμμορία του γνωρίζουν καλά σε ποιο σημείο βρίσκεται η καρδιά της Ελλάδος. Γνωρίζουν πού πονάει ιδιαίτερα η πατρίδα. Έτσι χτύπησαν αριστοτεχνικά και θανατηφόρα στην καρδιά του Έθνους, στην Μακεδονία, στο σημείο εκείνο που πιστεύουν οι προδότες ότι, με ένα καίριο χτύπημα, θα σκοτώσουν την Ελλάδα, την χώρα, την ιδέα που μισούν περισσότερο από όλα στην άθλια ζωή τους. Οι κομμουνιστές του Τσίπρα παρέδωσαν τον Ιούνιο του 2018 το όνομα και την ψυχή της Μακεδονίας μας στους βουλγάρους και το έκαναν με χαιρεκακία και σαδιστική ικανοποίηση, ανάλογης εκείνης, όταν έσφαζαν με κονσερβοκούτια ανήμπορους Έλληνες. Αρκεί να πρόσεχε κανείς τα γυαλισμένα από μίσος και σαδισμό μάτια του Τσίπρα και του Κοτζιά, όταν υπέγραφαν την συμφωνία με τους βουλγάρους στις Πρέσπες. Κυριολεκτικά ήταν αφιονισμένοι, εισέπνεαν, ρουφούσαν, απολάμβαναν τον σαδισμό εναντίον της φτωχής πατρίδας μας. Όλη η βρωμερή μορφή τους, όλο το προσωπείο τους εξέπεμπε μίσος και κακία στο στυλ «βρωμοέλληνες, επιτέλους σας την φέραμε. Πετάξαμε την Μακεδονία σας στα σκυλιά».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...