Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ. Η FAMILIA KARAMANLI ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ FAMILIA MITSOTAKI.


Ο πυρήνας υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή στο Facebook αναφέρει τα παραπάνω για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένεια Μητσοτάκη. 
Εκεί στην ΝΔ είναι μια ωραία ατμόσφαιρα, μια οικογένεια.

ΚΟΥΛΗΣ: "ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ". Ναι, μπαταρία (η)λιθίου σαν και εσένα. Oι μπαταρίες έχουν ημερομηνία λήξεως, όπως έχεις και εσύ. ΤΟ ΝΕΟ "ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΙΟΝ", ΕΝΑΣ ΟΛΟΦΡΕΣΚΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΖΕΦΡΥ. ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΑΔΟΥΛΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΖΕΦΡΥ ΦΥΤΕΥΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΛΩΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

Aν  επιχειρήσει κανείς να ιχνηλατήσει τα σκοτεινά μονοπάτια και τις γραμμές αίματος που συνδέουν την πολιτική, πνευματική και επιχειρηματική «ελίτ» της χώρας θα κλάψει με δάκρυ πικρό.

H  ελληνική πολιτική σκηνή λειτουργεί   σαν  κάστα ή κλειστή λέσχη,  στο  στυλ  της  Μαφίας.  Τα  ελληνικά  πολιτικά  κόμματα  είναι  κλειστά  κλαμπ  και φυτώρια  «γόνων» και «επιγόνων»  εις το διηνεκές.  
Εάν  κανείς  εγκύψει,  έστω  και  για  λίγο,  μέσα  στα  ελληνικά πολιτικά  τζάκια  θα  αισθανθεί  μία  ανυπόφορη  οσμή σήψης και μια αποφορά «καμαρίλας» και ίντριγκας,  που υπήρχε  μόνο  στα  παρηκμασμένα  βασιλικά  παλάτια  της  Γαλλίας  των  Λουδοβίκων.

  
ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.


ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΝΔ! «ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΓΟΝΟΣ!» ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ από τους «Υποστηρικτές» του Κ. Καραμανλή στον Κ. Μητσοτάκη…Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη δημαρχιακή υποψηφιότητα του γιού της Κώστα Μπακογιάννη με το εξής σχόλιο: πρόκειται για “φυσική εξέλιξη ενός τέκνου που μεγαλώνει σε πολιτική οικογένεια και όπως το παιδί ενός δικηγόρου έχει πολλές πιθανότητες να γίνει δικηγόρος και ενός γιατρού να γίνει γιατρός, έτσι τα παιδιά των πολιτικών είναι πολύ πιθανόν να ασχοληθούν και αυτά με την πολιτική…». ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΗΝ  ΝΤΟΡΑ:  Τα παιδιά των μεγάλων επιστημόνων δεν γίνονται μεγάλοι επιστήμονες αν δεν το αξίζουν, διότι στην επιστήμη πρέπει να αποδεικνύεις πάντα  την αξία σου.  Στις  οικογένειες  μαφιόζων  ισχύει  το  ίδιο;
Μαρτυρία τοῦ Ἀνδρέα Ἰωσήφ, ὑπουργοῦ τοῦ Πλαστήρα τὸ 1952.   (στὴν ἐκπομπὴ τῆς ΝΕΤ, 28 Μαρτίου 2002) : 
" Ἰωσήφ -  «Γιατὶ πρέπει νὰ ἐκτελέσουμε τὸν Μπελογιάννη» ;
 Πλαστήρας -  «Ξέρεις γιατί ; Μοῦ μήνυσαν οἱ Ἀμερικανοὶ ὅτι θὰ μὲ κρατήσουν πρωθυπουργὸ ἄν τὸ κάνω».
 Ἰωσήφ -Ρώτησα τότε τὸν ὑπουργὸ Γεώργιο Καρτάλη, ἐὰν σκοπεύη νὰ παραιτηθῆ σὲ περίπτωση ἐκτελέσεως τοῦ Μπελογιάννη.
 Καρτάλης – «Οἱ Ἄγγλοι μοῦ εἶπαν νὰ μείνω»!


ΤΡΑΓΚΑΣ:  «Πρέπει να κάτσει στο σκαμνί ο Τσίπρας - Eσχάτη προδοσία η υπογραφή του στο Μακεδονικό».  


Ο  Τράγκας,  παλιά  γάτα,  γράφει  με  ποιόν  τρόπο  παρακινούνται  οι  «έλληνες  πολιτικοί»  για  να  μιλήσουν  ή  να  μην  μιλήσουν.  

«Ήταν τόσο θορυβώδης η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για  την  Μακεδονία, που ακούστηκε μέχρι το σινικό τείχος. Πολλοί Καραμανλικοί φίλοι μου, απογοητεύτηκαν. 
Κρύφτηκε πίσω από την ομιλία της κας Μπακογιάννη. Και δεν μίλησε. Φοβήθηκε ότι οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί θα εμποδίσουν κάθε προσπάθεια μελλοντικής επιστροφής του και ότι δεν θα θελήσουν ποτέ πλέον να τον αξιοποιήσουν».

Σημείωση  Ζ.Π.  Ποιοί  είναι λοιπόν  αυτοί,  που  "αξιοποιούν"  τους  έλληνες  πολιτικούς;  

ΠΩΣ  "ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ"  ΟΙ  «ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ».

ΕΠΙΣΗΜΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,  ΜΕΣΩ  ΤΗΣ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ  ΤΗΣ  ΣΟΦΙΑΣ  ΒΟΥΛΤΕΨΗ,  ΤΗΝ  17.01.2019:

"Η  Μέρκελ  έδιωξε  τον  Σαμαρά  και  διόρισε  πρωθυπουργό  τον  Τσίπρα.  Aποστολή του Τσίπρα ήταν να δώσει τη Μακεδονία". 

ΕΡΩΤΗΣΗ  ΣΤΗΝ  Ν.Δ.:

ΤΟΝ  ΚΟΥΛΗ  ΠΟΙΟΣ  ΤΟΝ  ΔΙΟΡΙΣΕ;  ΓΙΑ  ΝΑ  ΔΩΣΕΙ  ΤΙ;ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ48 σχόλια :

 1. Ημαθία: Οι Αλβανοί εργάτες γης δεν πήγαν σήμερα στα χωράφια – Διεκδικούν 30 ευρώ μεροκάματο. ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  Αποφασισμένοι να προβούν σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι Αλβανοί εργάτες γης που ζούνε μόνιμα στην Ημαθία.
  Το κύριο αίτημά τους είναι η διεκδίκηση των 30 ευρώ μεροκάματο από 22-25 ευρώ που είναι σήμερα.
  Μετά την απεργία και την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη, στην κεντρική Πλατεία της Αγίας Μαρίνας, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να κλείσουν ακόμα και επαρχιακούς δρόμους.
  Όπως αναφέρει το τοπικό site veriotis.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατών Γης νομού Ημαθίας και σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρης Μανόκου δήλωσε ότι κανένας πολιτικός άρχοντας της ευρύτερης περιοχής δεν τους επισκέφθηκε για να ακούσει τα αιτήματά τους.
  Να σημειωθεί πως το θέμα έχει πάρει έκταση και στην Αλβανία, με τηλεοπτικά συνεργία της γειτονικής χώρας να έρχονται για ρεπορτάζ στην Ημαθία, ενώ το παρών στις κινητοποιήσεις έδωσε και ο Αρμπέν Τσάνι, πρόεδρος του Σωματείου Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος (εκπροσωπεί 200.000 άτομα σ’ όλη την Ελλάδα), προκειμένου να καταγράψει τα αιτήματα των εργατών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο διεφθαρμενος Κούλης κλείνει τις μονάδες λιγνίτη και αυξάνει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από την Τουρκία! Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος PRONEWS
   Την ίδια ώρα που η Ελλάδα θα κλείσει άρον άρον τις μονάδες λιγνίτη αυξάνοντας έτσι από μόνη της τις ενεργειακές της ανάγκες οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Τουρκίας κατά το 2019, αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και έφτασαν σε όγκο τα 762 εκ. κυβικά με μια πολύ βασική παράμετρο:
   Οι εξαγωγές φυσικού αερίου πραγματοποιήθηκαν σε Βουλγαρία και Ελλάδα! Έτσι δηλαδή η Ελλάδα καλύπτει μεγάλο μέρος των ενεργειακών της αναγκών μέσω της Τουρκίας!
   Αυτό είναι πρωτοφανές.
   Το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028 και την αύξηση της ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές στο 35% έως το 2030 είχε δεσμευθεί από τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ουσία διευκολύνοντας την «πράσινη ανάπτυξη» των Γερμανών με την οποία σκοπεύουν να επελάσουν σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.
   Το ότι θα είμαστε ενεργειακά εξαρτημένοι από την Τουρκία το έχουν σκεφτεί στην κυβέρνηση; Πώς θα αποφύγει η Αθήνα την ουσιαστική δορυφοροποίησή της;
   Εάν συμβεί ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία, περιμένουν στην Αθήνα ότι θα συνεχίσουν να παραλαμβάνουν φυσικό αέριο; Και υπάρχει η εύλογη απορία. Γιατί η χώρα να παραδώσει από μόνη την ενεργειακή της ανεξαρτησία;
   Για χάρη του «περιβάλλοντος»; Κι αν συμβεί κάτι με την Τουρκία ποιος θα μας στηρίξει; Οι... οικολόγοι του πλανήτη; Γιατί σίγουρα η Γερμανία δεν θα το κάνει.
   Πριν μια εβομάδα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης φρόντισε να επιβεβαιώσει την δέσμευσή του αυτή με συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική Βild.
   «Με ρωτήσατε πού θα διοχετευτούν τα χρήματα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία. Συνεπώς, μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν.»
   Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες.
   Όμως ποιες λιγνιτικές μονάδες κλείνουν στην Δυτική Μακεδονία αλλά και σε όλη την Ελλάδα προς ευχαρίστηση του Βερολίνου;
   Το κλείσιμο όλων των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων που σήμερα λειτουργούν από τη ΔΕΗ μέχρι το 2023, περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό πλάνο της επιχείρησης που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο από το ΔΣ της επιχείρησης. Όπως τόνισε τότε στο Capital Link Forum στη Νέα Υόρκη ο κ. Στάσσης «Η ΔΕΗ δεσμεύεται ότι δε θα καίει λιγνίτη μέχρι το 2028 και από την τελευταία θέση της Ευρώπης ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα βρεθεί στις πρώτες.
   Θα επιταχύνουμε το ρυθμό απόσυρσης και μέχρι το 2023 θα έχουμε αποσύρει όλες τις μονάδες που λειτουργούν σήμερα», είχε πει ο κ. Στάσσης υπογραμμίζοντας ότι η απόσυρση είναι εφικτή με βάση την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα. Η απόσυρση θα συνδυαστεί με ραγδαία αύξηση των επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ!
   Καταλάβατε τι έρχεται;
   Αναλυτικότερα η λιγνιτική αποεπένδυση, σε ό,τι αφορά τις υφιστάμενες μονάδες της ΔΕΗ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 και θα περιλαμβάνει τις μονάδες
   Άγιος Δημήτριος 1456MW (πέντε μονάδες)
   Αμύνταιο 546MW (δύο μονάδες)
   Μελίτη 289MW (μία μονάδα)
   Καρδιά 1110MW (4 μονάδες)
   Μεγαλόπολη 511MW (2 μονάδες)
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Αλβανοί έκαψαν την σημαία της Βορείου Ηπείρου στο νεκροταφείο της Κλεισούρας.
   Μια ακόμα προκλητική ενέργεια από τους Αλβανούς, αυτή τη φορά οι «Βoys of Labëria» καίνε μια σημαία της Βορείου Ηπείρου στο νεκροταφείο της Κλεισούρας.
   Η συγκεκριμένη οργάνωση, έκαψε τη σημαία της Βόρειας Ηπείρου στο νεκροταφείο της Κλεισούρας, στην περιοχή που βρίσκεται το νεκροταφείο που είναι ενταφιασμένοι 21 Έλληνες στρατιώτες που σκοτώθηκαν μαρτυρικά κατά τη διάρκεια του ιταλο-ελληνικού πολέμου.
   Οι προκλήσεις των Αλβανών και οι επιθέσεις κατά τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες κλιμακώνονται διαρκώς, μετά και την στάση του ελληνικού κράτος, μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τις αλβανικές Αρχές.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. "Προχωράει κανονικά η ενταξιακή διαδικασία στην Ε.Ε. της Αλβανίας".
   Νικόλαος Δένδιας
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Αποκαλυπτήρια αγάλματος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην Αγία Τριάδα στον Πειραιά.
  Πλήθος κόσμου παρακολούθησε σήμερα τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Δραγάτση Παλαιολόγου, έξω από τον Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.
  Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη
  Το άγαλμα του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αποτελεί ευγνώμων δωρεά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας (1821-2021).
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Μανίλα παίρνει BrahMos και κλειδώνει τη Θάλασσα των Φιλιππίνων - Τι θα γινόταν στο Αιγαίο;
  Συνεχίζουν τις συζητήσεις Ινδία και Φιλιππίνες για την προμήθεια από την δεύτερη πυραύλων cruise BrahMos.
  Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η υπογραφή του συμβολαίου θα μπορούσε να γίνει ακόμη και μέσα στο έτος, αν χαλαρώσουν οι περιορισμοί που έχει φέρει η πανδημία κορωνοϊού. Οι Φιλιππίνες θέλουν συνολικά πέντε συστήματα, δύο για τον Στρατό και τρία για το Ναυτικό.
  Στην εξαγωγική του έκδοση ο BrahMos έχει εκτιμώμενη εμβέλεια 290km, αν και άλλες πληροφορίες ανεβάζουν την πραγματική εμβέλειά του στα 450km. Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα του όπλου είναι ότι αναπτύσσει υπερηχητική ταχύτητα, η οποία το καθιστά δύσκολα ανασχέσιμο από τα παραδοσιακά συστήματα εγγύς προστασίας πολεμικών πλοίων.
  Ο χάρτης παρουσιάζει τις θέσεις που θα τοποθετηθούν (πιθανότατα) οι συστοιχίες των BrahMos και τις αντίστοιχες εμβέλειας, δημιουργώντας ένα χώρο απαγόρευσης προσέγγισης για τα κινεζικά πολεμικά πλοία.
  Τι θα γινόταν άραγε στο Αιγαίο εάν η Ελλάδα προχωρούσε σε αντίστοιχη παραγγελία; Η απάντηση είναι βέβαια προφανής.
  Δυστυχώς όμως ουδείς ενδιαφέρεται για την οχύρωση των νήσων του Αιγαίου και του Αιγαίου στο σύνολο του.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άλλοι 40 λαθρομετανάστες κουβαλήθηκαν στη Λέσβο.
  Στην παραλία Γιαλοτσίπια της Λέσβου κατέπλευσε χθες μια βάρκα με 40 λαθρομετανάστες από την Αφρική και το Αφγανιστάν.
  Πρόκειται για τη δεύτερη βάρκα που φτάνει στο νησί μέσα στον Ιούνιο. Στο σύνολό τους οι παραπάνω αφού ελεγχθούν ιατρικά θα τεθούν σε καραντίνα στον καταυλισμό στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου.
  Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο καταυλισμό ζουν ήδη άλλοι 250 που έχουν φτάσει σε ακτές στα όρια του Δήμου δυτικής Λέσβου τις τελευταίες 40 μέρες και δεν έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί αφού για να γίνει αυτό πρέπει να μετακινηθούν στο ΚΥΤ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Παραδοχή εθνικής ήττας στη Λιβύη από Ν.Δένδια: «Ανοίγουμε πάλι την πρεσβεία στην Τρίπολη» - Αποδέχθηκαν την ήττα Χαφτάρ. Α.
  Αδιανόητη de facto αποδοχή του τουρκολιβυκού συμφώνου.
  Την ώρα που κατάσταση στη Λιβύη έχει πάρει αρνητική τροπή για τη χώρα μας και οι τουρκικές δυνάμεις προελαύνουν, κάτι που έχει ως συνέπεια την παγίωση του τουρκολιβυκού μνημονίου, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας τάσσεται υπέρ της ήττας του Χαφτάρ δηλώνοντας πως περιμένει να ανοίξει πρεσβεία στην Τρίπολη!
  Με την δήλωση αυτή, ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε όλη η στρατηγική της Τουρκίας, καθώς η Ελλάδα θα ανοίξει πρεσβεία στην έδρα μιας κυβέρνησης η οποία διεκδικεί επίσημα κομμάτια από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, δείχνοντας πως αποδέχεται τις διεκδικήσεις της, αφού επιδιώκει την «κανονικοποίηση» των σχέσεων.
  Πρόκειται για εξευτελισμό πέρα και πάνω από όλα.
  Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζεται η εθνική ήττα στη Λιβύη, καθώς η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε το ελάχιστο για να προστατέψει τα συμφέροντά της χώρας, υποστηρίζοντας τον Χαφτάρ.
  Επόμενο βήμα ποιο είναι; να λέμε συγχαρητήρια όταν οι Τούρκοι καταλαμβάνουν μία πόλη;
  Όσον αφορά την αποτυχημένη επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ», η οποία δεν έχει σταματήσει ούτε ένα τουρκικό πλοίο, αλλά μόνο ένα τάνκερ των ΗΑΕ το οποίο πήγαινε για να ανεφοδιαστεί από τις δυνάμεις του Χαφτάρ, δήλωσε πως το εμπάργκο του ΟΗΕ πρέπει και να αυτο-επιτηρείται από τις χώρες μέλη του.
  Δηλαδή η Τουρκία να τηρεί... μόνη της το εμπάργκο όπλων, όπως περίπου κάνε η Ελλάδα, η οποία δεν έδωσε ούτε την ελάχιστη βοήθεια στον Χαλίφα Χαφτάρ όταν προέλαυνε και ήλεγχε σχεδόν το σύνολο της Λιβύης.
  Ολόκληρη η συνέντευξη του Ν. Δένδια στο «Έθνος»:
  Η επιχείρηση IRINI, αν και εγκαινιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο, καθυστέρησε να περάσει από τη θεωρία στην πράξη. Είστε αισιόδοξος ότι θα μπορέσει όντως να λειτουργήσει κατά τρόπο αποτελεσματικό υπέρ της σταθερότητας στην περιοχή;
  «Η IRINI έχει ως αποστολή την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, σύμφωνα με την απόφαση του ΣΑΗΕ, και είναι εξαιρετικά σημαντική για την ασφάλεια ολόκληρης της Μεσογείου. Γι’ αυτό και η Ελλάδα όχι μόνο συμμετέχει, αλλά θα αναλάβει, το δεύτερο εξάμηνο λειτουργίας της IRINI, την επιχειρησιακή διοίκησή της.
  Βεβαίως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η εξασφάλιση της εφαρμογής των αποφάσεων του ΣΑΗΕ, ανεξαρτήτως των όποιων επιχειρήσεων επιτήρησής της, επαφίεται και στα ίδια τα μέλη του ΟΗΕ, τα οποία οφείλουν να σέβονται τις αποφάσεις του ύπατου οργάνου του Οργανισμού.
  Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι η ΕΕ αναλαμβάνει αυτή την επιχείρηση στο όνομα του ΟΗΕ είναι ενδεικτικό της σημασίας της IRINI για τη σταθερότητα νοτίως της Ενωσης, ενώ συνιστά και αναγνώριση των κινδύνων που απορρέουν από την εμπλοκή τρίτων στον εμφύλιο, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας. Πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί η μετεξέλιξη της Λιβύης σε νέα Συρία. Και αυτό αφορά όλες τις χώρες της περιοχής, όχι μόνο την Ελλάδα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παραδοχή εθνικής ήττας στη Λιβύη από Ν.Δένδια: «Ανοίγουμε πάλι την πρεσβεία στην Τρίπολη» - Αποδέχθηκαν την ήττα Χαφτάρ. Β.
   Ο διορισμός ειδικών απεσταλμένων για τη Λιβύη και τη Συρία χαιρετίστηκε ως μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Αρκούν όμως οι εν λόγω διορισμοί για να προωθήσουν τις ελληνικές θέσεις σε μια περίοδο τόσο έντονων εξελίξεων;
   Η ελληνική διπλωματία επανέρχεται στη Μεσόγειο και ο διορισμός ειδικών απεσταλμένων για τη Λιβύη και τη Συρία εντάσσεται ακριβώς σε αυτήν τη λογική. Η απουσία έχει κόστος και μάλιστα μεγάλο. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές τις κινήσεις. Η επαναλειτουργία των πρεσβειών μας στη Δαμασκό και την Τρίπολη θα γίνει πραγματικότητα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ, όπως γνωρίζετε, η ελληνική διπλωματία το τελευταίο έτος έχει παρουσιάσει αξιοσημείωτη ενεργητικότητα γύρω από αυτά τα δύο ζητήματα, δίνοντας το «παρών» εκεί όπου ήταν απούσα.
   Είναι δεδομένο ότι αυτά δεν αρκούν. Στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσίασα τον νέο Οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος θα καταστήσει αποτελεσματικότερη την άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής, την προώθηση των εθνικών συμφερόντων και της εικόνας της χώρας μας διεθνώς αλλά και την αναβάθμιση των διεθνών οικονομικών μας σχέσεων, καθώς και των σχέσεων με τον απόδημο Ελληνισμό.
   Στον Έβρο η ελληνική πλευρά επέδειξε αποφασιστικότητα, θωρακίζοντας τη συνοριακή γραμμή και υψώνοντας φράχτη τον οποίο και εμφανίζεται αποφασισμένη να επεκτείνει. Στις θάλασσες της Μεσογείου, ωστόσο, από την άλλη -που δεν γίνεται να τοποθετηθούν φράχτες- πώς θωρακιζόμαστε έναντι της τουρκικής προκλητικότητας; Είναι η ενδεχόμενη έλευση τουρκικών σεισμογραφικών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ένα σενάριο για το οποίο έχουμε προετοιμαστεί;
   Η επέκταση του φράχτη θα ενισχύσει περισσότερο την ασφάλειά μας και την προστασία των συνόρων μας. Στη θάλασσα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας καθημερινά λειτουργούν ως τείχος αποτροπής έναντι οποιασδήποτε απόπειρας παραβίασης της ελληνικής κυριαρχίας. Παρούσα, βεβαίως, και η Frontex. Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια, από όπου και αν προέρχεται. Εξυπακούεται ότι έχουμε εξετάσει πολλά διαφορετικά σενάρια.
   Όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός, από τον Εβρο μέχρι το Καστελόριζο και από την Ερείκουσα μέχρι και τη Γαύδο η Ελλάδα πάντα θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά και με αυτοπεποίθηση την εδαφική της ακεραιότητα και την ασφάλειά της. Αυτό είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων, οποιαδήποτε θέση και αν κατέχουν, σε οποιαδήποτε παράταξη και αν πρόσκεινται. Είμαστε φιλειρηνική χώρα, προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων των κρατών. Δεν πρόκειται, όμως, να απεμπολήσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, και αν κάποιος στραφεί εναντίον μας, είναι συνταγματική μας υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη χώρα.
   Με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο, κάποιοι επαναφέρουν ως ζητούμενο την κατάθεση χαρτών και συντεταγμένων με τα εξωτερικά όρια ΑΟΖ / υφαλοκρηπίδας από την Ελλάδα στον ΟΗΕ. Είναι αυτό κάτι το οποίο όντως επεξεργαζόμαστε;
   Όπως γνωρίζετε, είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας. Σταθερή επιδίωξη της χώρας μας είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με όλους τους γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, εφαρμόζοντας όσα προβλέπονται στο κατεξοχήν νομικό κείμενο αναφοράς, τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Είναι σαφές ότι το δικαίωμά μας που προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας για υφαλοκρηπίδα ισχύει αυτομάτως (ipso facto) και εξαρχής (ab initio) χωρίς να υπόκειται σε κανέναν περιορισμό.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Παραδοχή εθνικής ήττας στη Λιβύη από Ν.Δένδια: «Ανοίγουμε πάλι την πρεσβεία στην Τρίπολη» - Αποδέχθηκαν την ήττα Χαφτάρ. Γ.
   Επιπλέον, το Διεθνές Δίκαιο είναι απόλυτα σαφές όσον αφορά τα νησιά, ασχέτως των αόριστων επικλήσεών του από πολλούς Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι απλώς εκθέτουν εαυτούς: το Άρθρο 121 του Δικαίου της Θάλασσας προβλέπει ρητά ότι τα νησιά, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν πλήρη δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες, ομοίως με τα ηπειρωτικά εδάφη. Επίσης, η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και με βάση συγκεκριμένες αρχές και συμφωνίες. Σε αυτό αποκλειστικά το πλαίσιο διαπραγματευόμαστε με τις χώρες της περιοχής μας.
   Οι προσπάθειες της Τουρκίας να αγνοήσει τη γεωγραφία και τους γείτονές της και να ασπαστεί φανταστικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου δεν έχουν κανένα αντίκρισμα και έχουν καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα. Η Τουρκία ας προσέξει καλύτερα τη Συνθήκη της Λωζάνης και να την αντιμετωπίσει με σεβασμό και χωρίς αναθεωρητισμό. Οι αναθεωρητισμοί και τα περί «γκρίζων ζωνών» θα μπορούσαν να της γυρίσουν μπούμερανγκ. Θα μπορούσε π.χ. κάποιος να υποστηρίξει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάνης, το απώτατο όριο τουρκικής κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι τα 3 ν.μ. όσον αφορά τις νήσους οι οποίες εμπεριέχονται. Και όμως, θα μπορούσε ο ίδιος να πει ότι υπάρχουν νησιά πέραν των 3 ν.μ. από τις τουρκικές ακτές τα οποία δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις και τα οποία φέρονται ανήκοντα στην Τουρκία.
   Οι κλονισμοί που επέφερε διεθνώς η πανδημία (πτώση στις τιμές της ενέργειας, προσωρινό πάγωμα ενεργειακών πρότζεκτ) υπάρχει κίνδυνος να υπονομεύσουν τα πολυμερή σχήματα συνεργασίας της Ελλάδας στη Μεσόγειο; Θα μπορούσε μια ενδεχόμενη επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με χώρες όπως είναι το Ισραήλ να λειτουργήσει σε βάρος των τριμερών;
   Η πανδημία έχει όντως αφήσει και γεωπολιτικό αποτύπωμα. Δεν έχει, όμως, επηρεάσει τις συνεργασίες που προωθούμε, οι οποίες εκτείνονται σε πολλά ζητήματα πέραν των ενεργειακών. Την πτώση της τιμών της ενέργειας θα την απέδιδα περισσότερο στην πολιτική συγκυρία παρά στην πανδημία. Αντιθέτως, ο σχεδιασμός των τριμερών αυτών σχημάτων δεν είναι συγκυριακός, έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα και η λειτουργία τους συνεχίζεται κανονικά. Αυτή την εβδομάδα είχα τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους μου της Κύπρου και της Ιορδανίας για την προώθηση της συνεργασίας μας, ενώ οι επαφές μας θα συνεχιστούν και με τις υπόλοιπες χώρες, με τις οποίες διατηρούμε τριμερή σχήματα συνεργασίας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Παραδοχή εθνικής ήττας στη Λιβύη από Ν.Δένδια: «Ανοίγουμε πάλι την πρεσβεία στην Τρίπολη» - Αποδέχθηκαν την ήττα Χαφτάρ. Δ.

   Ειδικά ως προς το Ισραήλ, εγώ δεν πιστεύω σε λογικές μηδενικού αθροίσματος. Και αυτό γιατί οι δεσμοί μας έχουν σφυρηλατηθεί όχι μόνο στη βάση κοινών συμφερόντων αλλά και στη βάση κοινών αξιών, όπως η δημοκρατία, ο πλουραλισμός και η ανεκτικότητα. Δεν θα πρέπει να υποτιμάται αυτή η συναντίληψη που μας συνδέει, όπως και η πραγματική φιλία μεταξύ των κοινωνιών μας. Η συνεργασία μας όχι μόνο δεν θίγει, αλλά είναι ανοιχτή προς όλους, στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Η συμμετοχή των ΗΠΑ στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ πιστεύω πως επικυρώνει και ενισχύει τα ανωτέρω. Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε στην προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
   Δύο χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εχει καταφέρει η Ελλάδα σε αυτό το διάστημα να ενισχύσει τη θέση και την επιρροή της στην περιοχή των Βαλκανίων;
   Η Ελλάδα καλλιεργεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τα κράτη της Βαλκανικής. Διαχρονική μας πολιτική είναι η στήριξη των χωρών της περιοχής στον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, την οικονομική ανάπτυξη και την ειρηνική συνύπαρξη. Η Συμφωνία των Πρεσπών είχε πράγματι χτυπητές αδυναμίες. Το επισημάναμε ως αντιπολίτευση, δηλώνοντας όμως ότι θα σεβαστούμε την υπογραφή της χώρας μας, ως οφείλει να πράττει κάθε υπεύθυνη κυβέρνηση. Παρά τις όποιες δυσκολίες, που οφείλονται κυρίως στη ρευστή πολιτική κατάσταση στη γείτονα, είναι γεγονός ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών μας έχει ενισχυθεί. Αυτό μόνο θετικό είναι. Σήμερα, η ελληνική Αεροπορία επιτηρεί τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ και εν δυνάμει μελλοντικού εταίρου στην ΕΕ. Με γνώμονα, λοιπόν, αυτό το θετικό «παράδειγμα» που προσφέρει η Ελλάδα, τον τελευταίο χρόνο εντείναμε τις προσπάθειές μας ώστε να προωθήσουμε την ενταξιακή πορεία της γείτονος και της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, πάντοτε βεβαίως υπό τη γνωστή αιρεσιμότητα. Ως προς την τελευταία χώρα, θα ήθελα να επισημάνω επίσης ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή της πορεία.
   Ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Λουίτζι ντι Μάιο, έρχεται στις 9 Ιουνίου στην Αθήνα. Ποια θα είναι τα βασικά θέματα στην ατζέντα; Επηρεάζουν το κλίμα οι πρόσφατες αρνητικές δηλώσεις Ιταλών πολιτικών για την Ελλάδα;
   Με τον Λουίτζι ντι Μάιο συζητάμε ούτως ή άλλως ανοιχτά. Είναι δεδομένο ότι θα μιλήσουμε και για τις ανησυχίες που εκφράστηκαν στην Ιταλία. Οι διμερείς μας σχέσεις είναι εξαιρετικές και η κάθε πλευρά ακούει την άλλη με σεβασμό και κατανόηση. Στις 9 του μηνός θα έχουμε μια ατζέντα συνομιλιών με πολλά θέματα, όπως η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, όπως και η πορεία του Μεταναστευτικού. Προσβλέπω σε μια ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση με τον Ιταλό φίλο μου
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 6. ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΟΥΣΗ.
  Αγαπητέ κ. Πανούση,

  Εμείς οι πατριώτες δεν φοβόμαστε την σύγκριση. Επιτρέψτε μου να αναρτήσω έναν πρώτο κατάλογο με τις θεαματικότητες των Πατριωτικών Ιστολογίων, σύμφωνα με την έγκυρη Alexa:

  1. Μακελειό (Χίος) 16η θέση στην Ελλάδα
  2. Ινφογνώμων Πολιτικά (Καλεντερίδης) 330η θέση
  3. The secret real truth 667
  4. Σκεφτόμαστε Ελληνικά 1.271,
  5. Διόδοτος 1,800
  6. Στόχος 1.562,
  7. Εδώλιο (Σπίνος) 1.824
  8. Χρυσή Αυγή 1.971
  9. Δεξί Εξτρέμ 2.138
  10. Εσχάτη Ανάσχεση 2.213
  11. Αττικά Νέα (Πόπη Σουφλή) 2.258
  12. Ίχνος 2.508
  13. Ιστοσελίδα ΕΛΑΣΥΝ 2.844
  14. Δελτίο των 11 3.049
  15. Κόκκινος Ουρανός 3.370
  16. Νίκος Χειλαδάκης 3.479
  17. Εθνικισμός 5.624
  18. Λευτέρης Πανούσης 6.039
  19. Οδύσσεια TV 6.426,
  20. Ελεύθερος Κόσμος 7.510
  21. Αυτόχθονες Έλληνες 7.783
  22. Τρελογιάννης 9.037
  23. Αδιάβροχοι 11.591,
  24. Εθνικόν Κράτος 14.216,
  25. DerKamerat 16.518
  26. Δ. Κιτσίκης Ενδιάμεση Περιοχή 20.898
  27. Έλα με φόρα 22.366
  ΧΩΡΙΣ Αξιολόγηση από την Alexa είναι τα Ιστολόγια:
  Εξέγερση Ελλήνων No Data Hellas – Orthodoxy No Data Κοινωνικός Εθνικισμός No Data, Greek Alert No Data Αντιπληροφόρηση No Data

  Όπως βλέπετε, αγαπητέ κ. Πανούση, εσείς βρίσκεστε στην 18η θέση των Πατριωτικών Ιστολογίων και στην 6.039η θέση μεταξύ όλων των ιστοσελίδων στην Ελλάδα. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο αναίσθητα ζώα είναι οι Έλληνες Πατριώτες: Γράφουν στα παπάρια τους το καλύτερο Πατριωτικό Ιστολόγιο στην Ελλάδα
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΤΡΑΓΚΑΣ Α.
  Η δημοσκόπηση που παρήγγειλε ο ΣΚΑΙ και παρουσίασε χθες η κα Κοσιώνη με τον κο Παπαχελά οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε ένα τέλειο πρωθυπουργό, ένα κορυφαίο πολιτικό στο τιμόνι της χώρας και μία κυβέρνηση πανίσχυρη.
  Αλάνθαστη και φιλάνθρωπη.
  Ακούγοντας την αγιογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη σκέφτηκα ότι μετά το lockdown και πριν έρθουν καλά καλά τα σταφύλια της οργής, το 5ο μνημόνιο θα μας πάει σε εκλογές.
  Μάλιστα, κάποια στιγμή ο έμπειρος κος Παπαχελάς είπε με νόημα : « με τέτοια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 20 μονάδες και τέτοιο προβάδισμα σε δημοφιλία, κάποιος θα σκεφτόταν να πάει σε εκλογές!».
  Η κα Κοσιώνη έδειχνε εντυπωσιασμένη για το πολιτικό μέγεθος και το κεφάλαιο του ΘΕΙΟΥ, του δημάρχου συζύγου της.
  Θα έλεγα ότι μέσα στο τηλεοπτικό πλατό του ΣΚΑΙ ήταν όλοι κεχηνότες από ευτυχία.
  Έρεε καμπανίτης οίνος.
  Όλα τα στοιχεία της δημοσκόπησης ήταν τοποθετημένα σωστά.
  Εμπιστοσύνη του κόσμου για την ασφάλεια και την προάσπιση της υγείας του. Θετικές εντυπώσεις για τη σωστή κατεύθυνση των κυβερνητικών μέτρων για την οικονομία.
  Αστρονομικές αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.
  Πολιτική μαγεία, τόλμη και γοητεία για τη λάμψη και το μεγαλείο του μεγάλου αναστήματος του κου Μητσοτάκη.
  Οι κάρτες η μία μετά την άλλη τοποθετημένες σωστά και πασπαλισμένες με άχνη φόβου για επιστροφή κορωνοϊού.
  Πίσω από τον Μητσοτάκη η παλλαϊκή εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του καθηγητή Τσιόδρα.
  Η πλειοψηφία των Ελλήνων φωνάζει και ψηφίζει «Τσιόδρας και ξερό ψωμί».
  Για την ακρίβεια, Τσιόδρας, ανεργία, φτώχεια και πείνα αλλά απαραίτητος για να απομακρυνθεί ο κορωνοϊός με τις ακίδες.
  Όλο το δελτίο του ΣΚΑΙ ήταν χθες η αποθέωση του μεγάλου (υ)ιού του Μητσοτάκη.
  Ένας στους δύο Έλληνες κοιμάται και ξυπνάει έχοντας στο νου στη μορφή του και τα λόγια του.
  Βάλσαμο στην ψυχή όλων των φτωχών και των ανέργων.
  Όλες οι καθαρίστριες, οι συμβασιούχοι, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, οι έμποροι, οι καταστηματάρχες, οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό, οι νησιώτες, οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών, της Μαλακάσας, οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια, σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης, όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κάνουν το σταυρό τους και ανάβουν κεριά στον κορυφαίο δημοκράτη και φιλολαϊκό πολιτικό.
  Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  Ανάβουν κεριά για όλα τα μέλη της οικογένειας που παλεύουν να ταϊσουν τον ελληνικό λαό και τραγουδάνε όπως η Εβίτα.
  Don’t Cry for me Argentina.
  Όσοι παρακολουθούσαν χθες τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ κατάλαβαν ότι μας πηγαίνει για εκλογές, πριν από το 5ο μνημόνιο.
  Ενδεχομένως μάλιστα να μας πάει σε κλίμα νέων στοχευμένων μέτρων για τον κορωνοϊό ή σε ένα μείγμα ατμόσφαιρας έντασης με την Τουρκία και φόβου για τον στατιστικά ανύπαρκτο covid-19.
  Σε τέτοιες καταστάσεις, με τέτοιες μαγειρεμένες ατμόσφαιρες, εκτιμά ότι ο κόσμος θα στραφεί προς την παρούσα και υπάρχουσα εκτελεστική εξουσία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΤΡΑΓΚΑΣ Β.

   Ο υπουργός Οικονομίας, ο κος Σταϊκούρας προβλέπει για φέτος ύφεση 8%, ενώ μετριοπαθή ευρωπαϊκά κέντρα, υπολογίζουν ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το 10% και ενδέχεται να φτάσει σε εφιαλτικά επίπεδα.
   Οι υπολογισμοί των κυβερνώντων αναφέρουν ότι θα έχουμε τουλάχιστον 160.000 νέους ανέργους. Αυτό αναφέρουν και εκτιμήσεις της Κομισιόν.
   Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, αυτοί είναι οι συντηρητικοί και αισιόδοξοι υπολογισμοί.
   Η πραγματικότητα είναι ότι θα προστεθούν στις λίστες των ανέργων, πάνω από 200.000. Τα μέτρα που λήφθηκαν ήταν ακραία.
   Και αυτά που επιβάλλονται τώρα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων είναι ανεφάρμοστα και αρκετά από αυτά φαιδρά έως γελοία.
   Χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες διαμαρτύρονται και επισημαίνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά.
   Π.χ. δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από κανένα, γιατί απαγόρευσαν τη λειτουργία των κυλικείων στους θερινούς κινηματογράφους.
   Ακόμη, πολλοί δεν έχουν καταλάβει τα υγειονομικά μέτρα στις οργανωμένες παραλίες όταν γίνεται χαμός στις ανοργάνωτες.
   Εξόντωσαν τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων.
   Διέλυσαν τους περισσότερους τουριστικούς κλάδους με βλακώδη και ανεφάρμοστα μέτρα.
   Όλα τα νησιά μας είναι άδεια ακόμη από εξωτερικό και εσωτερικό τουρισμό.
   Οι πάντες αντιμετωπίζουν με απόγνωση, με τρόμο αυτό το καλοκαίρι, αυτή τη χρονιά.
   Η άδεια και νεκρή από κίνηση εικόνα των αεροδρομίων δείχνει ότι η πρώτη αιτία θανάτου του κόσμου, η φτώχεια, εγκαθίσταται στην Ελλάδα της νεοφιλελεύθερης σκέψης.
   Όλα τα μηνύματα που έρχονται για τον covid, έρχονται πλέον από περιοχές με φαβέλες της νοτίου Αμερικής.
   Εκεί, θερίζει ακόμα ο κορωνοϊός.
   Στην πραγματικότητα θερίζει η έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων.
   Εκεί δεν υπάρχει ούτε χλωροκίνη, ούτε αζυθρομυκίνη, ούτε καν οικονομική δυνατότητα για παρακεταμόλη.
   Οι πλούσιες περιοχές της Βραζιλίας, του Μεξικού και του Περού ζούνε καλά χωρίς την απειλή του covid-19.
   Οι περιφέρειες, τα χωριά, οι φαβέλες, τροφοδοτούν ακόμα με τον απαραίτητο τρόμο, τα καλοπληρωμένα κανάλια διαφόρων κυβερνήσεων που επιβάλλουν έλεγχο του πληθυσμού με τη φοβία του κορωνοϊού.
   Εδώ στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη, αντί να προαναγγέλλει θέσεις εργασίας, ανακοινώνει την πρόθεσή της να στείλει στην ανεργία, 30.000 εργαζόμενους στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ.
   Επίσης, παρά τις διαψεύσεις του γόνιμου για ξεπουλήματα Κώστα Καραμανλή junior, ετοιμάζει συμπράξεις και παραχωρήσεις για την ΕΥΔΑΠ, που παραμένει κερδοφόρος, τόσο για τους δανειστές, όσο και για το ελληνικό δημόσιο.
   Η κυβέρνηση, επιδεικνύουσα αρκετά στοιχεία οικογενειακής επιχείρησης, θέλει να ανοίξει δρόμους, επενδυτικούς δρόμους για το στενό συνεργάτης της, κο Περιστέρη.
   Θέλει να τον έχει καλά ταϊσμένο, χορτάτο, κατάλευκο περιστέρι, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Θέλει να δώσει δουλειές στον Βαγγέλη Μυτιληναίο.
   Ο Βαγγέλης τα έχει βρει με την οικογένεια, καλύτερα από ό,τι τα είχε βρει με τους προηγούμενους. Λογικό…
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
  2. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΤΡΑΓΚΑΣ Γ.

   Άλλο πράγμα η Αγία Οικογένεια και άλλο πράγμα η Αριστερά και ο Τσίπρας.
   Ο Βαγγέλης θέλει κομμάτια από τη ΔΕΗ.
   Θέλει και αυτός μερίδιο στις κατασκευές.
   Στις νέες δομές φιλοξενίας μεταναστών.
   Τώρα με τη ΔΕΗ και με το φυσικό αέριο, οι δουλειές ανοίγουν.
   Μπορεί να πεθάνουν χιλιάδες οικογένειες από την πείνα, αλλά η ομάδα εκείνων που ασχολούνται με το φυσικό αέριο, θα βγάλει δισεκατομμύρια.
   Οπωσδήποτε, δεν θα μείνει απέξω η Σαγράδα Φαμίλια.
   Ο αεικίνητος ανιψιός, φροντίζει για το θείο του.
   Φροντίζει για τις θείες του.
   Φροντίζει για όλα τα μέλη της οικογενείας.
   Για τους επόμενους 2 αιώνες.
   Έχουν να μοιράσουν, αν πάρουν τα λεφτά και παρακαμφθεί το εμπόδιο της Φιλανδίας, 32 δις. Είναι μία εκπληκτική τούρτα σοκολάτα φράουλα. Διώροφη. Την οποία μεταφέρουν στο κέντρο της αίθουσας τα …τρία παλικάρια του Μαξίμου.
   Οι λεοντιδείς του Μητσοτάκη.
   Ο ανιψιός, Γρηγόρης Δημητριάδης.
   Η ενέργεια.
   Η δύναμη.
   Το delivery.
   Ο μέγιστος Γιώργος Γεραπετρίτης.
   Ο πεθερός του δεξί χέρι του Περιστέρη.
   Μανούλα στα οικονομικά.
   Η οικογένεια ρίχνει πολύ καλαμπόκι στα περιστέρια του Άγνωστου Στρατιώτη.
   Τρίτος, ο περίφημος, ο δίκαιος, ο επεμβαίνων σε θέματα δικαιοσύνης, ο κριτής εισαγγελέων, ο εκπληκτικός, αυτός που ξεπήδησε από ταινία του Netflix, ο Άκης Σκέρτσος.
   Αυτοί οι τρεις, θα επιμεληθούν της ΤΟΥΡΤΑΣ. 32 δισ. θα πάρουμε με το 5ο μνημόνιο και τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις.
   Όλοι θα φάνε, όλοι θα πιούνε και οι κάτοικοι αυτής της χώρας, νηστικοί θα κοιμηθούνε.
   Στη μέση, τα μαύρα κοστούμια. Οι μαύρες γραβάτες.
   Τα λευκά κολάρα και γύρω γύρω οι φαβέλες.
   Τα παραπήγματα που έχουν δίπλα στα εικονίσματα, την εικόνα του Τσιόδρα.
   Και στην κουζίνα, εκεί στη γωνία, πάνω από τον κάδο απορριμμάτων τη φωτογραφία του Χαρδαλιά. 32 δισεκατομμύρια. Το όνειρο κάθε σωστής οικογένειας που θέλει να προκόψουν όλα τα ανίψια και οι ανιψιές της. Τζακ ποτ. Τζόκερ. 32 δισεκ.
   Αν ζούσε ο αείμνηστος θα έλεγε: « αυτό ούτε ο Ναζωραίος δεν μπορεί να το κάνει!».
   Θέλω να σκεφτείτε: πόσες ανεμογεννήτριες θα πάρουμε από τους Γερμανούς.
   Πόσες αναθέσεις θα κάνουμε στη Siemens.
   Πόσες νέες υποδομές θα φτιάξει το τρίο.
   Οι κύριοι Μυτιληναίος, Περιστέρης και Καλιτζάτζης.
   Πόσες νέες ταυτότητες θα βγάλουμε.
   Εκατομμύρια, διαχειριζόμενα από τον κο Πιερρακάκη, στη δική μας Silicon Valey.
   Σόρος και Γκέιτς λένε τα καλύτερα λόγια για τον Κυριάκο μας.
   Ήδη δύο εκλεκτοί και μορφωμένοι άνθρωποι που έχουν στενές σχέσεις με τον κο Σόρος, κουβεντιάζουν με τον πρωθυπουργό μας.
   Οι αδελφοί Ζαβού.
   Φυσικά, τόσο ο Σόρος, όσο και ο Γκέιτς αλλά και το κυβερνητικό επιτελείο, σκέφτονται μόνο τους Έλληνες πολίτες.
   Πώς θα ανταπεξέλθουν στην κρίση.
   Τεράστιο ανάστημα ο σημερινός πρωθυπουργός. Φιλάνθρωπος και προστάτης του λαού.
   Η χθεσινή δημοσκόπηση ήταν το κάτι άλλο.
   Όποιος την είδε κατάλαβε γιατί είμαστε σε τέτοια καλή οικονομική κατάσταση, τέτοιο βιοτικό επίπεδο, τέτοια ατμόσφαιρα ανασφάλειας και τέτοια κατάσταση οικονομίας.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 8. Η επίθεση των Ισραηλινών στο αμερικανικό πλοίο USS Liberty την 8η Ιουνίου 1967.
  Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015
  8 ΙΟΥΝΙΟΥ 1967 ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
  http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2015/06/8-1967.html
  Στις 8 Ιουνίου 1967, στο απόγειο του Πολέμου των 6 ημερών μεταξύ Αιγύπτου, Ιορδανίας, Συρίας και Ισραήλ, ισραηλινή αεροναυτική επίθεση από αέρος και θαλάσσης εναντίον του πλοίου ναυτικής παρακολούθησης «Λίμπερτι», του αμερικανικού Ναυτικού, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 34 και τον τραυματισμό 171 μελών του πληρώματος του πλοίου.
  Το σκάφος βρισκόταν σε διεθνή χωρικά ύδατα, 25,5 ν.μ. ΒΔ της αιγυπτιακής πόλης Ελ Αρίς της χερσονήσου του Σινά.
  Η αμερικανική και η ισραηλινή πλευρά διεξήγαγαν έρευνες για το συμβάν, καταλήγοντας στον χαρακτηρισμό του ως τραγικού λάθους από τη μεριά των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ και χωρίς την παραπομπή σε δίκη κάποιου από τους εμπλεκόμενους Ισραηλινούς στρατιωτικούς. Το USS Λίμπερτι ήταν ένα τυπικό φορτηγό πλοίο τύπου Λίμπερτι ΙΙ, το οποίο είχε μετατραπεί από το αμερικανικό ναυτικό σε άοπλο πλοίο ναυτικής παρακολούθησης (AGTR).
  Λίγο πριν την έναρξη του πολέμου των 6 ημερών το σκάφος διατάχθηκε να σπεύσει στην Ανατ. Μεσόγειο με αποστολή ηλεκτρονικής κατασκοπίας. Με την έναρξη των εχθροπραξιών στις 5/5, το Λίμπερτι έλαβε οδηγίες να κρατήσει απόσταση 6,5 ν.μ. από την αιγυπτιακή ακτή και 12,5 ν.μ. από την ισραηλινή ακτή αντίστοιχα.
  Σύμφωνα με το ημερολόγιο του πλοίου, το πρωί της 8/5, σε οκτώ διαφορετικές περιπτώσεις, ισραηλινά αεροσκάφη έκαναν αναγνωριστικές υπερπτήσεις πάνω απ’ το σκάφος. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και όλα τα εμβλήματα του πλοίου, μαζί με μια τεραστίων διαστάσεων αμερικανική σημαία, ήταν σε πλήρη ιστιοφορία.
  Παρ’ όλα αυτά, στις 2 μ.μ. τέσσερα ισραηλινά μαχητικά επιτέθηκαν με ρουκέτες, βόμβες ναπάλμ και πολυβολισμούς, και την αεροπορική επίθεση ακολούθησε θαλάσσια επίθεση από τρεις τορπιλακάτους, με πέντε τορπίλες, απ’ τις οποίες μία έπληξε το πλοίο στη δεξιά πλευρά.
  Οι Ισραηλινοί έπειτα προσέγγισαν το φλεγόμενο σκάφος και πολυβολούσαν τις ομάδες πυρόσβεσης και διάσωσης που προσπαθούσαν να περιορίσουν τις φωτιές και να απεγκλωβίσουν επιζώντες. Το πλοίο, παρότι σοβαρά χτυπημένο, κατάφερε να παραμείνει στην επιφάνεια και εγκατέλειψε την περιοχή.
  Δύο ώρες μετά την επίθεση, το Τελ Αβίβ ενημέρωσε την αμερικανική πρεσβεία για το συμβάν και το απέδωσε στη λάθος αναγνώριση της ταυτότητας του πλοίου. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι πως αμερικανικά καταδιωκτικά απογειώθηκαν από αεροπλανοφόρο του 6ου Στόλου για να συνδράμουν το Λίμπερτι, αλλά ανακλήθηκαν από ανώτατη αρχή, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του ναυάρχου Κιντ και των επιτελών του.
  Το 2002 όμως, σε μια συνέντευξη που έκανε αίσθηση, ο πλοίαρχος του αμερικανικού ναυτικού Γουόρντ Μπόστον, υπασπιστής του ναυάρχου Κιντ, χαρακτήρισε την επίσημη έρευνα των ΗΠΑ για το γεγονός σαν μια «ύπουλη ενέργεια κάλυψης των γεγονότων». Ο Κιντ, ο Γουόρντ, αλλά και η πλειοψηφία του επιτελείου, πίστευαν τότε και πιστεύουν ακόμα πως η επίθεση ήταν προμελετημένη και όχι ατύχημα.
  Στο ντοκιμαντέρ του BBC, «USS Liberty: Dead in the water», του ’02, αναφέρεται πως το πλήρωμα του Λίμπερτι υπέκλεπτε επί μέρες τις ισραηλινές επικοινωνίες και η επίθεση έγινε για να καλυφθεί το γεγονός ότι το Ισραήλ σκόπευε να επιτεθεί στα υψώματα του Γκολάν της Συρίας (9-10/6/1967), παραβιάζοντας την κατάπαυση πυρός που είχε μόλις υπογράψει.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΝΤΡΟΜΗ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ. Ο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΤΡΑΜΠ ΜΠΟΡΕΙ (Ο ΗΛΙΘΙΟΣ) ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ.
  Η κυβέρνηση στην Γερμανία, αναμένει την επίσημη τοποθέτηση της Ουάσιγκτον σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα που θέλουν τις ΗΠΑ να αποσύρουν έως και 15.000 από τους στρατιώτες τους που σταθμεύουν επί γερμανικού εδάφους, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
  «Αυτό που υπάρχει είναι ανεπιβεβαίωτες αναφορές των ΜΜΕ, για τις οποίες δεν σχολιάζω. Δεν υπάρχει επίσημη, δημόσια επιβεβαίωση. Περιμένουμε αν θα υπάρξουν για αυτό επίσημες πληροφορίες από την Ουάσιγκτον και, εάν υπάρξουν, τότε θα ακούσετε και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να σχολιάζει», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι «η γενική θέση μας σε ό,τι αφορά την χρησιμότητα και την αξία των αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι σταθμεύουν στην Γερμανία εδώ και δεκαετίες, στο πλαίσιο της Συμμαχίας, είναι γνωστή».
  Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Κρίστοφερ Μπούργκερ πρόσθεσε ότι στην γερμανική κυβέρνηση υπάρχει «μεγάλη σύμπνοια ότι η στενή συνεργασία –και με τις ΗΠΑ– στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά βεβαίως και με τους άλλους συμμάχους, είναι πολύ σημαντική για την γερμανική ασφάλεια και για την ασφάλεια στην Ευρώπη».
  Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν υπήρξαν γερμανοαμερικανικές επαφές για το θέμα, ο κ. Μπούργκερ περιορίστηκε να δηλώσει ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε επαφή με την αμερικανική πλευρά «σε διάφορα επίπεδα» για θέματα «της κοινής μας πολιτικής ασφάλειας και άμυνας».
  Την προηγούμενη Παρασκευή το περιοδικό Der Spiegel και η εφημερίδα Wall Street Journal μετέδωσαν πληροφορίες ότι ο Λευκός Οίκος έχει ήδη δώσει εντολή να αποσυρθούν 5.000-15.000 στρατιώτες από τους περίπου 35.000 που σταθμεύουν σε αμερικανικές βάσεις στην Γερμανία. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, αφορμή για την απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ήταν η άρνηση της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να συμμετάσχει με φυσική παρουσία στην Σύνοδο της G7 που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.
  Η κυρία Μέρκελ είχε επικαλεστεί την κατάσταση σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, ενώ κατόπιν ο κ. Τραμπ ανέβαλε την Σύνοδο για τον Σεπτέμβριο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΧΩΡΉΣΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
   Επιζήμια όχι μόνο για το ΝΑΤΟ, αλλά και για τις ίδιες τις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποδειχθούν τα σχέδια της Ουάσιγκτον για την ενδεχόμενη απόσυρση τμήματος των αμερικανικών δυνάμεων από την Γερμανία, έκρινε η υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.
   Σύμφωνα με την κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ, το Βερολίνο δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σχετικά με πιθανή τέτοια απόφαση, αν και – σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press – αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σχέδιο μείωσης του αριθμού στρατιωτών στις αμερικανικές βάσεις της Γερμανίας και πρόσθεσε ότι κάποιες δυνάμεις ενδεχομένως να μετακινηθούν στην Πολωνία ή αλλού.
   «Είναι γεγονός ότι η παρουσία των στρατιωτών των ΗΠΑ υπηρετεί συνολικά την ασφάλεια της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της ασφάλειας των ΗΠΑ. Αυτή είναι η βάση επί της οποίας συνεργαζόμαστε», δήλωσε η υπουργός.
   Ο συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις, ο Πέτερ Μπάιερ, σημείωσε ότι εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές δεν θα πρόκειται για έκπληξη, «αλλά θα είναι ενοχλητικό να το μάθουμε πρώτα από δημοσιεύματα των ΜΜΕ». Οι γερμανοαμερικανικές σχέσεις «θα μπορούσαν να επηρεαστούν πολύ σοβαρά από μια τέτοια απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ», επισήμανε ο κ. Μπάιερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, έκανε λόγο για «απολύτως απαράδεκτο» σχέδιο, κυρίως επειδή «κανείς στην Ουάσιγκτον δεν σκέφτηκε να ενημερώσει εκ των προτέρων την Γερμανία, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 10. Ο Ρότσιλντ σκότωσε τον Πάλμε. Δολοφονία Ούλοφ Πάλμε - 34 χρόνια μετά θα δοθεί απάντηση για το ποιος τον σκότωσε.
  Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και συγκεκριμένα, τριάντα τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε, οι Σουηδοί ελπίζουν να μάθουν ποιος τον σκότωσε την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του μαζί με την σύζυγο και τον γιο του.
  Ο εισαγγελέας Κρίστερ Πίτερσον θα παρουσιάσει αύριο τα συμπεράσματα της έρευνας την οποία ανέλαβε το 2017 για την δολοφονία του Πάλμε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Στοκχόλμης λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 28 Φεβρουαρίου του 1986.
  Η αποτυχία εξιχνίασης της υπόθεσης, παρά το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της χώρας, προκαλεί επί σειρά ετών ανησυχία σε μία χώρα, η οποία υπερηφανεύεται για την δεκτικότητα και την ανοχή της.
  "Είναι μια ανοιχτή πληγή για την Σουηδία το ότι δεν γνωρίζουμε τι συνέβη", είπε τον Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν.
  Όταν ο Πίτερσεν ανέλαβε την έρευνα ελάχιστοι φαντάζονταν ότι θα σημείωνε πρόοδο.
  Αλλά τον Φεβρουάριο είχε εκφράσει την ελπίδα να διαλευκανθεί η υπόθεση και είχε πει ότι βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της έρευνας παρότι πιθανόν να μην ασκούνταν δίωξη, ένα σχόλιο που θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο δράστης είναι νεκρός.
  Το σχόλιό του είχε επικεντρώσει την προσοχή σε έναν ύποπτο, έναν γραφίστα γνωστό ως "Skandia-man", ο οποίος βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος και πέθανε το 2000.
  Η πρώην σύζυγος του ανθρώπου αυτού είχε δηλώσει το 2018 στην εφημερίδα Aftonbladet πεπεισμένη ότι δεν ήταν εκείνος ο δολοφόνος.
  Το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί της.
  Ο σοσιαλδημοκράτης Πάλμε διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1969 ως το 1976 και από το 1982 ως το 1986. Κάποιοι τον θεωρούν αρχιτέκτονα της σύγχρονης Σουηδίας, αλλά οι συντηρητικοί απεχθάνονταν τις αντι-αποικιακές του απόψεις και την κριτική του εις βάρος των ΗΠΑ.
  Η δολοφονία του σε ηλικία 59 ετών είχε προκαλέσει πολλές θεωρίες συνωμοσίας, καμία εκ των οποίων δεν αποδείχτηκε αληθής.
  Η αστυνομία κατηγορήθηκε ευρέως ότι απέτυχε στην αρχική έρευνα. Το 1989 είχε κριθεί ένοχος για την δολοφονία του ένας μικροεγκληματίας αλλά άσκησε έφεση και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Το 2004 πέθανε.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π. Όλοι γνωρίζουν ότι τον λωποδύτη σοσιαλιστή Πάλμε τον σκότωσε ο Ρότσιλντ γιατί ο Πάλμε τα είχε φτιάξει με την κόρη του Ρότσιλντ. Κυκλοφόρησαν τότε αναλυτικές πληροφορίες και ξαφνικά κόπηκαν μαχαίρι.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπόθεση Ούλοφ Πάλμε - Κατονομάστηκε από τις σουηδικές αρχές ο δολοφόνος. Δεν ήταν πράκτορας του Ρότσιλντ αλλά ένας ψυχοπαθής που «αυτοκτόνησε».
   Σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου, οι Σουηδικές Αρχές, παρουσίασαν το πόρισμα της έρευνας για τον δολοφόνο του Ούλοφ Πάλμε το 1986.
   Συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι δολοφόνος του δημοφιλούς σοσιαλδημοκράτη πολιτικού είναι ο Στιγκ Ένγκστρομ γνωστός και ως «Skandia Man», ο οποίος αυτοκτόνησε το 2000.
   Κατόπιν αυτών, όπως ανακοινώθηκε, η έρευνα για τη δολοφονία του Πάλμε θα κλείσει.
   Η δολοφονία του Πάλμε είχε προκαλέσει πολλές θεωρίες συνωμοσίας, καμία εκ των οποίων δεν αποδείχτηκε αληθής, ωστόσο η αστυνομία κατηγορήθηκε τόσο για την αδυναμία της να προστατέψει τον πρωθυπουργό, όσο και για την αποτυχία της να διαλευκάνει την υπόθεση. Ο 59χρονος Πάλμε πυροβολήθηκε στην πλάτη ενώ γυρνούσε στο σπίτι του με τη σύζυγό του Λισμπέτ στη Στοκχόλμη.
   Ο Πάλμε διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1969 έως το 1976 και από το 1982 ώς το 1986.
   Ποιος ήταν ο Ένγκστρομ;
   Ο Στιγκ Ένγκστρομ έγινε γνωστός ως «Skandia Man» επειδή είχε εργαστεί για την ασφαλιστική εταιρεία Skandia. Δούλευε στα γραφεία της εταιρείας όταν διεπράχθη η ανθρωποκτονία. Ο Ένγκστρομ ήταν ένας από τους 20 περίπου μάρτυρες του φόνου του Πάλμε.
   Θεωρήθηκε για πρώτη φορά ύποπτος από τον δημοσιογράφο Τόμας Πέτερσον, και η αστυνομία άρχισε να εξετάζει εάν είναι ο θύτης της δολοφονίας μόλις 18 χρόνια μετά το θάνατό του. Υποστηρίχθηκε ότι ο Έγκστρομ είχε σκοτώσει τον Πάλμε λόγω των αριστερών απόψεων του πρωθυπουργού.
   Είπε ψέματα για τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι προσπάθησε να διατηρήσει στη ζωή τον Πάλμε. Αργότερα προέκυψε ότι είχε εκπαιδευτεί στη χρήση όπλων.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 11. Ρώσος γεωστρατηγικός αναλυτής: «Αν πολεμούσαν Ελλάδα και Τουρκία η Ελλάδα θα έχανε».
  Ο Βαντίμ Τρουχάτσεφ, αναπληρωτής καθηγητή του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ρωσικού κρατικού πανεπιστημίου της Μόσχας και σύμβουλος σε ρωσικό αμυντικό οργανισμό δήλωσε δυσοίωνα πράγματα σε συνέντευξή του σε ρωσική αμυντική ιστοσελίδα αναφορικά με την πιθανή εξέλιξη μιας ένοπλης σύρραξης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
  «Το στρατιωτικό δυναμικό της Ελλάδας είναι χαμηλότερου μεγέθους από αυτό της Τουρκίας. Οι Έλληνες θα πολεμήσουν μόνο εάν οι Τούρκοι αρχίσουν να καταλαμβάνουν μεγάλα νησιά όπως η Ρόδος και η Λέσβος αλλά εάν είχαμε πόλεμο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας χωρίς την συμμετοχή τρίτων χωρών, η Τουρκία θα καταλάμβανε ολόκληρη την Κύπρο και τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές της. Αλλά τόσο η Δύση όσο και η Ρωσία δύσκολα θα επέτρεπαν ένα τέτοιο σενάριο».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Περίεργη εμμονή στον ρωσικό Τύπο για επικείμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο. Έτσι μετά το δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας VZGLYAD με τίτλο «Tι θα γίνει εάν εμπλακούν σε πόλεμο Ελλάδα και Τουρκία», τώρα μια νέα ανάλυση από το κρατικό RIA NOVOSTI, έρχεται να ρίξει νέο «λάδι στη φωτιά»,

   Το ρωσικό πρακτορείο, θέτει το ερώτημα "εάν είναι φρόνιμο για την Ελλάδα, να επενδύει γεωστρατηγικά σε μια εξασθενημένη υπερδύναμη όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες είναι αμφίβολο εάν θα την βοηθήσουν σε μια περίπτωση ελληνο-τουρκικής σύρραξης", αν και αναφέρει πως οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι μικρές.

   Μάλιστα στην ανάλυση δεν λείπουν και οι ειρωνικές προς την Ελλάδα αιχμές θέτοντας το ερώτημα: "Τι είναι πιο κωμικό για την Τουρκία: Οι απειλές ότι δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ, ή οι δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων ότι η χώρα τους είναι έτοιμη για πόλεμο;", συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα απέναντι στην Τουρκία που διαθέτει ένα από τους δέκα πιο ισχυρούς Στρατούς στον κόσμο.

   Υιοθετώντας δηλαδή την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία του εκπροσώπου του Ερντογάν.

   Με τίτλο η «Ελλάδα εναντίον Τουρκίας: η Ουάσιγκτον θα βοηθήσει άραγε την Αθήνα;» η Ιρίνα Άλξνις επικρίνει την Ελλάδα για τη «σκληρή φιλοαμερικανική τροχιά» που ακολουθεί, ενώ θεωρεί ότι «οι ελπίδες των Ελλήνων στην ενεργή και αποτελεσματική τους βοήθεια από τις ΗΠΑ μπορεί και να αποδειχθούν εντελώς μάταιες».

   «Η Ουάσινγκτον θα βοηθήσει άραγε την Αθήνα;»

   Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει καταστρέψει την παραδοσιακή ειδική σχέση, που είχε με τη Ρωσία, ακόμη και ως μόνιμο μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

   Η συντάκτης του δημοσιεύματος εκφράζει την έκπληξή της για το τι μπορεί να ελπίζει η ελληνική ηγεσία ποντάροντας όλα της τα χαρτιά σ’ έναν υπό «εξασθένηση ηγεμόνα», δηλαδή τις ΗΠΑ.

   «Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θέλει σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, ότι επανειλημμένως πρότεινε να συζητηθούν τα αμφιλεγόμενα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών και είναι όπως και πριν διατεθειμένη για διάλογο.

   Το σχόλιο του διπλωμάτη ήταν απάντηση σε σειρά ακραία έντονων δηλώσεων Ελλήνων και Κυπρίων κυβερνητικών παραγόντων τις τελευταίες ημέρες.

   Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει εξαιτίας της επιθετικής της πολιτικής να χάσει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ.

   Είναι δύσκολο να πούμε τι είναι πιο κωμικό για την Άγκυρα, η οποία για δεκαετίες κάθεται στον προθάλαμο της ΕΕ: η συγκεκριμένη απειλή ή η πρόσφατη προειδοποίηση του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας περί ετοιμότητάς της για μια πολεμική σύγκρουση με τους Τούρκους», αναφέρει το δημοσίευμα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 12. Ο Κούλης διώκει Έλληνες αστυνομικούς γιατί πυροβόλησαν λαθροεισβολείς σε καταδίωξη…
  Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, το περασμένο Σάββατο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου δυο τραυματίες λαθρομετανάστες και φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην γίνουν αντιληπτοί από τους ασθενείς ή τους συνοδούς τους οι οποίοι βρισκόταν εκεί την ίδια στιγμή. Επειδή τηρήθηκε “σιγή ιχθύος” και δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό από καμιά πλευρά, πολύ περισσότερο φυσικά επίσημα από την αστυνομία, ψάξαμε τι ακριβώς συνέβη.
  Όπως μάθαμε, όλα εξελίχθηκαν το περασμένο Σάββατο ανάμεσα στην περιοχή του Μικρού και του Μεγάλου Δερείου, όταν οι αστυνομικοί της ενισχυτικής δύναμης που βρίσκονται στον Έβρο για έλεγχο και αποτροπή των ροών, έκαναν σήμα σε ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW να σταματήσει για έλεγχο. Ο αλλοδαπός οδηγός του όμως δεν υπάκουσε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να ξεφύγει, κάτι που αυτόματα προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίοι άρχισαν την καταδίωξη.
  Σε κάποια στιγμή, φάνηκε ο οδηγός-διακινητής να βγάζει το χέρι του από το παράθυρο και οι αστυνομικοί που ακολουθούσαν καταδιώκοντας τον, πίστεψαν ότι θα πυροβολούσε. Έτσι επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το προπορευόμενο αυτοκίνητο πυροβολώντας στα λάστιχα του. Όμως στο πορτμπαγκάζ υπήρχαν κρυμμένοι τέσσερις λαθρομετανάστες και από τις σφαίρες τραυματίστηκαν οι δύο, ελαφρά σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις, στο πόδι και τον γλουτό. Ο διακινητής σταμάτησε κάποια στιγμή το αυτοκίνητο και προσπάθησε να ξεφύγει με τα πόδια αλλά συνελήφθη, ενώ διαπιστώθηκε ότι μετέφερε πάνω από 10 λαθρομετανάστες. Οι δυο διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου λόγω τραυματισμού από σφαίρες.
  Φυσικά για το συμβάν ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ορεστιάδας, η οποία άσκησε ποινή δίωξη εναντίον των αστυνομικών για σωματικές βλάβες και σήμερα αναμένεται να απολογηθούν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Λευκοί αστυνομικοί έπλυναν τα πόδια νέγρων παπάδων. Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
  Λευκοί αστυνομικοί και μέλη της κοινότητας στην Βόρεια Καρολίνα συγκεντρώθηκαν για να πλύνουν τα πόδια παστόρων, στο πλαίσιο διαδηλώσεων για τον George Floyd…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ρώσος καθηγητής: «Έλληνες, είστε οι κληρονόμοι μιας μεγάλης κουλτούρας και αυτοκρατορίας».

  Να διατηρήσουν την ιστορική τους μνήμη ευχήθηκε ο Ρώσος βυζαντινός ιστορικός Σεργκέι Παύλοβιτς Καρπόφ στους Έλληνες Πόντιους του 21ου αιώνα, σε διαδικτυακή συζήτηση.
  «Αγαπητοί Έλληνες, θυμηθείτε ότι είστε οι κληρονόμοι μιας μεγάλης κουλτούρας και μιας μεγάλης Αυτοκρατορίας! Αν τα κρατήσετε αυτά στην καρδιά σας, τότε θα είστε καλά!» επισήμανε, μεταξύ άλλων, σε διαδικτυακή συζήτηση ο Σεργκέι Παύλοβιτς Καρπόφ, ο Ρώσος βυζαντινός ιστορικός, πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, προϊστάμενος του Τμήματος Ιστορίας του Μεσαίωνα και Επιστημονικός Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιστορίας του Βυζαντίου και της Μαύρης Θάλασσας.
  Μεταξύ άλλων, ερευνά σήμερα την ιστορία της Τάνα (σ.σ. η σύγχρονη πόλη Αζόφ), τον δεύτερο σημαντικότερο θύλακα του ελληνισμού στην περιοχή της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας.
  Παράλληλα μίλησε για την επιλογή του να αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη της ιστορίας του Βυζαντίου και της αυτοκρατορίας των Τραπεζούντας σχετικά με τον ρόλο της αυτοκρατορίας των Τραπεζούντων στη μοίρα του Ελληνισμού στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και στον ελληνικό κόσμο συνολικά.
  Ο καθηγητής είναι πολύγλωσσος.
  Ειδικότερα, μιλά 12 ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ελληνικά, Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Τουρκικά, Ισπανικά, Καταλανικά, Σέρβικα, Βουλγαρικά, ενώ είναι συγγραφέας μοναδικών μελετών, βιβλίων, μονογραφιών.
  sputnik.gr
  Ζ.Π.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο» – Μια φενάκη.
  Οι φίλες πρωτεύουσες έχουν να χάσουν αν αφεθεί η Αγκυρα ανεξέλεγκτη. Ηδη στη Συρία οι εξελίξεις βρίσκονται, στην πράξη, εκτός δυτικού ενδιαφέροντος, ενώ η Τουρκία παραβιάζει, εισβάλλει και κατέχει νέα ξένα εδάφη
  Γιώργος Κακλίκης
  Η κεμαλική «ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο» δείχνει να έχει ιστορική πια αξία. Ο Ταγίπ Ερντογάν εφαρμόζει ό,τι ανέκαθεν υπέκρυπτε η τουρκική πολιτική: τη σύγκρουση με όποιον της εναντιώνεται. Το παρεμφερές σύνθημα του Αχμέτ Νταβούτογλου περί «μηδενικών προβλημάτων της Τουρκίας με τους γείτονές της» έμεινε θεωρητικό κατασκεύασμα. Οι «φιλειρηνικές» εξαγγελίες αποδείχτηκαν για τον Τούρκο πρόεδρο εργαλεία υλοποίησης των παραδοσιακών τουρκικών στοχεύσεων και των βλέψεων του ιδίου για εδραίωση στο βάθρο της Ιστορίας. Σήμερα, σε μια κρίσιμη καμπή για την ειρήνη, η Τουρκία ξετυλίγει επιθετικά -από τα χερσαία σύνορά της με την Ελλάδα μέχρι τον Νότο της Κρήτης- όλες τις βλέψεις της για την περιοχή.
  Ο Τούρκος πρόεδρος με την επίδειξη επιθετικής ρητορικής κάνει κατά κόρον χρήση προπαγάνδας και διασποράς ψευδών ειδήσεων, γνωρίζοντας ότι ο διεθνής παράγοντας δίνει λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες και γρήγορα καταβάλλεται από διπλωματική κόπωση. Ωθεί έτσι τις μεταναστευτικές μάζες προς την Ελλάδα και όταν το σχέδιό του καταρρέει, μέμφεται την Αθήνα για έλλειψη ανθρωπισμού. Αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της και ανακαλύπτει κενά στις διεθνείς συνθήκες που αδίστακτα καταπατά. Επικαλούμενος ένα «δίκαιο» αντιληπτό μόνο εντός Τουρκίας και προχωρώντας στην υπογραφή μνημονίων που προσβάλλουν τη διεθνή κοινότητα, η οποία, χωρίς κανόνες, χωρίς αρχές και χωρίς αλληλοσεβασμό, κινδυνεύει να ολισθήσει στην κατίσχυση του νόμου του ισχυροτέρου.
  Ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει τα τελευταία βήματα προς τις δήθεν νομιμοποιημένες έρευνες για ανεύρεση υδρογονανθράκων. Μπορεί ο Αμερικανός υφυπουργός Φράνσις Φάνον να διακηρύσσει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ ζητώντας να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις όλων, η Αγκυρα όμως κωφεύει. Ακούει και υπολογίζει μόνο το τέλος της φράσης του κ. Φάνον ότι «η Τουρκία είναι σημαντική και θεωρούμε ότι πρέπει να κοιτάζει προς τη Δύση». Αυτό το τελευταίο πρέπει να συγκρατήσει η Αθήνα. Τώρα που τα πράγματα ωθούνται στα άκρα, πρέπει να αρχίσει έναν μαραθώνιο επαφών ασκώντας πειθώ με βάση το δυτικό συλλογικό συμφέρον.
  Οι φίλες πρωτεύουσες έχουν να χάσουν αν αφεθεί η Αγκυρα ανεξέλεγκτη. Ηδη στη Συρία οι εξελίξεις βρίσκονται, στην πράξη, εκτός δυτικού ενδιαφέροντος, ενώ η Τουρκία παραβιάζει, εισβάλλει και κατέχει νέα ξένα εδάφη. Η Κύπρος είναι ακόμα κομμένη στα δύο από την Τουρκία. Στην Τρίπολη της Λιβύης, η Αγκυρα εδραιώνει άλλο ένα γεωπολιτικό εφαλτήριο με τη ματιά στους λιβυκούς υδρογονάνθρακες. Η τουρκική εξάπλωση περικλείει κινδύνους. Η Αγκυρα, σταδιακά, κάθεται σε όλα τα τραπέζια. Αν πετύχει τους σκοπούς της, την επαύριο θα παρουσιάσει καινούργιους, πολύ δυσάρεστους στη Δύση, που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ισορροπήσει αν αφήσει τις εξελίξεις να προχωρήσουν κατά τις επιθυμίες της Τουρκίας, η οποία στόχο έχει την παρείσφρησή της στον κύκλο των μεγάλων και την υπαγόρευση των βουλήσεών της ακόμα και σε αυτούς.
  Πηγή: Έθνος
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Σήμερα 9 Ιουνίου τιμάται η μνήμη ενός δολοφόνου, του «Αγίου» Κυρίλλου, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, που σκότωσε και τεμάχισε την Υπατία. Δεν φθάνει όμως η τιμή ενός δολοφόνου μία φορά τον χρόνο. Τον τιμούν και δεύτερη στις 18 Ιανουαρίου. Είναι ντροπή να εορτάζουν οι Έλληνες τον δολοφόνο της Υπατίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 17. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ. Πάλι άδεια τα ταμεία του κράτους - Βγήκαμε στις αγορές για δανεισμό 2 δισ. ευρώ με 10ετές ομόλογο.
  Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές για δανεισμό εκδίδοντας10ετές ομόλογο με την προοπτική να δανειστεί τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.
  BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs International Bank, HSBC και J.P. Morgan ετοιμάζουν την έξοδο που θα έχει ολοκληρωθεί ως την Τετάρτη.
  Ο ΟΔΔΗΧ προέκρινε τελικά το νέο δανεισμό, καθώς τα ταμεία της χώρας είναι άδεια.
  Υπολογίζεται ότι η ΕΚΤ μπορεί, πλέον, να αγοράσει περί τα 25 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους από τη δευτερογενή αγορά, δηλαδή διπλάσια από τα σημερινά επίπεδα.
  Σήμερα, το ελληνικό 10ετές διαπραγματεύεται στα επίπεδα του 1,38%, ωστόσο το επιτόκιο δεν είναι το βασικό ζητούμενο του ΟΔΔΗΧ. Στόχος παραμένει η προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδυτών, όπως στις προηγούμενες εκδόσεις. Από τη νέα έξοδο στις αγορές εκτιμάται ότι μπορούν να αντληθούν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Η ΑΞΙΑ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για τον τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος.
  Ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος στο πλαίσιο έρευνας για ένα συμβόλαιο τρένων υψηλής ταχύτητας στη Σαουδική Αραβία, όπως ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση.
  Ο εισαγγελέας θα ερευνήσει κατά πόσον ο τέως βασιλιάς μπορεί να περιληφθεί στην υπόθεση καθώς προστατευόταν από ασυλία έως τον Ιούνιο του 2014, όταν παραιτήθηκε για να αναλάβει την εξουσία ο γιος του Φελίπε, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
  «Η έρευνα αυτή επικεντρώνεται, ακριβώς, στην εγκαθίδρυση ή στην απόρριψη ποινικής σύνδεσης με ενέργειες που συνέβησαν μετά τον Ιούνιο του 2014, όταν ο επίτιμος, πλέον, βασιλιάς δεν προστατευόταν πλέον από ασυλία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
  Η έρευνα του γενικού εισαγγελέα για τον βασιλιά προέκυψε από μια άλλη έρευνα που πραγματοποίησε ο εισαγγελέας της χώρας κατά της διαφθοράς για τη δεύτερη φάση μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης υψηλής ταχύτητας των πόλεων Μεδίνα και Μέκκα στη Σαουδική Αραβία, το συμβόλαιο της οποίας δόθηκε σε μια ομάδα ισπανικών εταιριών το 2011.
  Ο ισπανικός βασιλικός οίκος δεν ήταν προσώρας διαθέσιμος για σχολιασμό.
  Ο Χουάν Κάρλος ήταν επί μακρόν πολύ δημοφιλής στην Ισπανία για τον ρόλο του στη μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία στα τέλη των χρόνων του '70, προτού τα σκάνδαλα να υπονομεύσουν τη δημόσια αποδοχή του πριν από μια δεκαετία, οδηγώντας τον στην παραίτηση από τον θρόνο.
  Στα μέσα Μαρτίου, ο γιος του Φελίπε, ο νυν βασιλιάς, ανέφερε σε μια δήλωση ότι αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του και του αφαίρεσε το βασιλικό επίδομα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ο Τραμπ είπε στον Ερντογάν: «προχώρα και εγώ θα κάνω πως δεν βλέπω;»
  Ερντογάν προς Έλληνες: «Να μάθετε ποια δυναμική έχετε ως χώρα και ποια είναι τα όριά σας πριν τα βάλετε με τη Τουρκία».
  Λίγες ώρες μετά την επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ, δείχνει «απελευθερωμένος» να προχωρήσει στον σχεδιασμό του.
  Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε πριν λίγο την Ελλάδα να «μάθει καλύτερα ποια είναι η δυναμική της ως χώρα και πού είναι τα όρια της σε σχέση με την Τουρκία» υπονοώντας ότι «η Ελλάδα δύει» και «η Τουρκία ανατέλλει ως μεγάλη δύναμη»
  «Κάποτε δεν είχαμε σεισμικά ερευνητικά πλοία, ούτε γεωτρήσεις. Τώρα έχουμε τρία πλοία γεωτρήσεων και δύο σεισμικά ερευνητικά σκάφη για την Ανατολική Μεσόγειο. Βέβαια θα κάνουμε γεωτρήσεις μόνο (σ.σ.: !!!) σε περιοχές δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης», δήλωσε λίγο μετά την επικοινωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ.
  Επίσης για ακόμη μια φορά, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίστηκε προκλητικός για την Αγιά Σοφιά. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις προστριβές με την Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε πως η «Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση».
  «Επιτίθενται στα τζαμιά μας, τους προειδοποιούμε και δεν μας ακούνε» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Ελλάδας, αναφορικά με τις επιδιώξεις του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, σε τζαμί.
  «Τώρα μιλούν για την Αγία Σοφία. Λένε δεν θα την μετατρέψετε σε τζαμί. Μήπως είστε άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης;» σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Αυτοί θα το αποφασίσουν. Δεν θα πάρουμε την άδεια από εσάς. Ως κράτος δικαίου, περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά την απόφαση, θα πράξουμε αναλόγως» είπε και παρέπεμψε στις δηλώσεις Μπαχτσελί για το θέμα αυτό.
  Σχολιάζοντας το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, θέμα που θα εξετάσει το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου, ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί της Τουρκίας δήλωσε: «Η Αγία Σοφία είναι τέμενος, σύμβολο της κατάκτησης από τον τουρκικό μουσουλμανικό λαό. Πρόκειται για αλήθεια που δεν αλλάζει και πρέπει όλοι να αντιληφθούν. Με το θέλημα του Αλλάχ, το εζάνι θα ακουστεί από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας και όχι ο ήχος της καμπάνας».
  Ο Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη στο κρατικό κανάλι TRT και εμφανίστηκε αποφασισμένος να “τραβήξει το σχοινί”.
  «Τώρα άρχισε κάτι καινούριο. Λένε «μην κάνετε ποτέ την Αγιά Σοφιά τζαμί». Το προτείνετε ή μας δίνετε εντολές; Γιατί δεν πρόκειται ποτέ να σας πάρουμε την άδεια», είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της γειτονικής χώρας ερωτηθείς για το ζήτημα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάτι ξέρει η Μόσχα; Αυτό θα συμβεί αν εμπλακούν σε πόλεμο Ελλάδα και Τουρκία.
   Η ρωσική εφημερίδα VZGLYAD η οποία εκφράζει τις θέσεις του Κρεμλίνου αναλύει τι θα συμβεί αν εμπλακούν σε πόλεμο Ελλάδα και Τουρκία και ποια θα είναι στάση της Μόσχας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
   Αναφέρει χαρακτηριστικά «Η Αθήνα απείλησε την Αγκυρα με επίθεση εάν οι Τούρκοι πραγματοποιήσουν γεώτρηση για πετρέλαιο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Σχέδια για μια τέτοια ενέργεια έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Τουρκία»
   «Στο χείλος του πολέμου… »
   «Παρά την ένταξη στο ΝΑΤΟ, και οι δύο χώρες ισορροπούν πάντα στο χείλος του πολέμου. Αν σκεφθεί κανείς ότι ξεσπάει πραγματικά, ποια χώρα έχει πιθανότητα να κερδίσει;
   Ο έλληνας υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του ήταν έτοιμη να έρθει σε ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία για να προστατεύσει την κυριαρχία της. Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Αμυνας σημειώνει αύξηση του αριθμού των τουρκικών προκλήσεων και, σε τέτοιο πλαίσιο, η Αθήνα είναι έτοιμη για οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης.
   Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει μια τέτοια συμπεριφορά από την Τουρκία, η οποία γενικά έχει την τάση επιθετικότητας, είναι αφενός να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά της όπλα και αφετέρου να αυξήσει την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο υπουργός.
   Σε διευκρινιστική ερώτηση, εάν είναι η Ελλάδα έτοιμη για στρατιωτική σύγκρουση ως λύση, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Φυσικά!».
   Ωστόσο, πρόσθεσε: «Δεν το θέλουμε αυτό, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
   Η αφορμή της νέας διαμάχης προέκυψε πριν λίγες ημέρες στην Αγκυρα.
   Η Turkish Petroleum, κρατική εταιρεία πετρελαίου, δημοσίευσε αιτήσεις για άδεια έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων σε περιοχές της Μεσογείου που είναι σαφώς παρακείμενες στα ελληνικά νησιά.
   Στην Αθήνα λένε: σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι υφαλοκρηπίδες τους βρίσκονται στην κατοχή της Ελλάδας.
   Αλλά η Αγκυρα αποδεικνύει την ετοιμότητά της να αμφισβητήσει αυτά τα νερά τόσο de jure όσο και de facto, απειλώντας να ξεκινήσει την παραγωγή πετρελαίου σε αυτές.
   Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την Τουρκία για προσπάθεια καταστρατήγησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
   Ο τούρκος πρεσβευτής κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Την Τετάρτη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με τις «τουρκικές προκλήσεις».
   Προειδοποίησε ότι πιθανή κλιμάκωση δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική κρίση, αλλά σε κρίση μεταξύ Τουρκίας και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Μόσχα: «Αμφίβολο εάν οι εξασθενημένες ΗΠΑ βοηθήσουν την Ελλάδα σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου».
   «Δεν έχει πολλές πιθανότητες η Ελλάδα σε στρατιωτικό επίπεδο κατά της Τουρκίας».
   Περίεργη εμμονή στον ρωσικό Τύπο για επικείμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο. Έτσι μετά το δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας VZGLYAD με τίτλο «Tι θα γίνει εάν εμπλακούν σε πόλεμο Ελλάδα και Τουρκία», τώρα μια νέα ανάλυση από το κρατικό RIA NOVOSTI, έρχεται να ρίξει νέο «λάδι στη φωτιά»,
   Το ρωσικό πρακτορείο, θέτει το ερώτημα "εάν είναι φρόνιμο για την Ελλάδα, να επενδύει γεωστρατηγικά σε μια εξασθενημένη υπερδύναμη όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες είναι αμφίβολο εάν θα την βοηθήσουν σε μια περίπτωση ελληνο-τουρκικής σύρραξης", αν και αναφέρει πως οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι μικρές.
   Μάλιστα στην ανάλυση δεν λείπουν και οι ειρωνικές προς την Ελλάδα αιχμές θέτοντας το ερώτημα: "Τι είναι πιο κωμικό για την Τουρκία: Οι απειλές ότι δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ, ή οι δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων ότι η χώρα τους είναι έτοιμη για πόλεμο;", συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα απέναντι στην Τουρκία που διαθέτει ένα από τους δέκα πιο ισχυρούς Στρατούς στον κόσμο.
   Υιοθετώντας δηλαδή την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία του εκπροσώπου του Ερντογάν.
   Με τίτλο η «Ελλάδα εναντίον Τουρκίας: η Ουάσιγκτον θα βοηθήσει άραγε την Αθήνα;» η Ιρίνα Άλξνις επικρίνει την Ελλάδα για τη «σκληρή φιλοαμερικανική τροχιά» που ακολουθεί, ενώ θεωρεί ότι «οι ελπίδες των Ελλήνων στην ενεργή και αποτελεσματική τους βοήθεια από τις ΗΠΑ μπορεί και να αποδειχθούν εντελώς μάταιες».
   «Η Ουάσινγκτον θα βοηθήσει άραγε την Αθήνα;»
   Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει καταστρέψει την παραδοσιακή ειδική σχέση, που είχε με τη Ρωσία, ακόμη και ως μόνιμο μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
   Η συντάκτης του δημοσιεύματος εκφράζει την έκπληξή της για το τι μπορεί να ελπίζει η ελληνική ηγεσία ποντάροντας όλα της τα χαρτιά σ’ έναν υπό «εξασθένηση ηγεμόνα», δηλαδή τις ΗΠΑ.
   «Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θέλει σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, ότι επανειλημμένως πρότεινε να συζητηθούν τα αμφιλεγόμενα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών και είναι όπως και πριν διατεθειμένη για διάλογο.
   Το σχόλιο του διπλωμάτη ήταν απάντηση σε σειρά ακραία έντονων δηλώσεων Ελλήνων και Κυπρίων κυβερνητικών παραγόντων τις τελευταίες ημέρες.
   Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει εξαιτίας της επιθετικής της πολιτικής να χάσει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ.
   Είναι δύσκολο να πούμε τι είναι πιο κωμικό για την Άγκυρα, η οποία για δεκαετίες κάθεται στον προθάλαμο της ΕΕ: η συγκεκριμένη απειλή ή η πρόσφατη προειδοποίηση του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας περί ετοιμότητάς της για μια πολεμική σύγκρουση με τους Τούρκους», αναφέρει το δημοσίευμα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 20. Ότι θέλουν κάνουν: Αφγανός «πρόσφυγας» επιτέθηκε σε 45χρονη σε συρμό του ΗΣΑΠ και έφτυσε αστυνομικούς.
  Ένας Αφγανός που μένει στη χώρα μας υπό το καθεστώς του... πρόσφυγα, επιτέθηκε σεξουάλικα σε μια 45χρονη γυναίκα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, ενώ έφτυσε και τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν.
  Απολογήθηκε σήμερα Τρίτη 9/6/2020 στον εισαγγελέα ένας νεαρός Αφγανός υπήκοος, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής 5/6 επιτέθηκε σεξουαλικά, μέσα στον σταθμό του ηλεκτρικού της Κηφισιάς, σε 45χρονη.
  Μπροστά στα μάτια έκπληκτων πολιτών, στις 07:30 το πρωί, ο 19χρονος, ο οποίος διαμένει υπό το καθεστώς του πρόσφυγα στη χώρα μας, κατέβασε με τη βία την μπλούζα της γυναίκας και άρχισε να τη φιλά στο στήθος. Η γυναίκα υπέστη σοκ.
  Επί τόπου έφτασαν αστυνομικοί, ενώ ο Αφγανός αντιστάθηκε στη σύλληψη φτύνοντάς τους και προσπαθώντας στη συνέχεια να βγάλει τις χειροπέδες.
  Οι αστυνομικοί, όσο και η γυναίκα-θύμα της σεξουαλικής επίθεσης υποβλήθηκαν στη συνέχεια σε τεστ για τον κορωνοϊό.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ο Κούλης έδωσε το Ιόνιο στους Ιταλούς.
  Σκληρή κριτική του προδότη Ν.Κοτζιά για ελληνοϊταλική ΑΟΖ: «Η κυβέρνηση παραχώρησε εθνική κυριαρχία χωρίς να πάρει τίποτα»
  Καλώς τις δεχτήκαμε τις Πρέσπες του Ιονίου. Και φυσικά οι προδότες του Σύριζα θα στηρίξουν τελικά την συμφωνία, όπως και τα προδοτάκια της ΝΔ στήριξαν την συμφωνία των Πρεσπών. Κανονισμένα μεταξύ τους στο παρασκήνιο.
  Τεράστιο ζήτημα ανακύπτει από τις πληροφορίες που έρχονται από το υπουργείο Εξωτερικών για την ΑΟΖ Ιταλίας-Ελλάδας πως στην περίπτωση των Διαπόντιων Νήσων και των Στροφάδων , η Ελλάδα υποχώρησε στο δικαίωμα πλήρους επήρειας, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρόμοια «συνεννόηση» με Τουρκία για το σύμπλεγμα της Μεγίστης.
  Συγκεκριμένα στις Στροφάδες φαίνεται να δόθηκε επήρεια μόλις 35%, ενώ στις Διαπόντιες Νήσους επήρεια 70%.
  Αυτό συνέβη διότι ουσιαστικά η κυβέρνηση «ξεπατίκωσε» τη συμφωνία του 1977 για τις υφαλοκρηπίδες Ιταλίας & Ελλάδας, η οποία όμως είχε υπογραφεί πριν τη συνθήκη του δικαίου της θάλασσας και ουσιαστικά αποτελούσε μία μεμονωμένη ελληνοϊταλική συμφωνία.
  Τότε δεν υπήρχε καν η έννοια της ΑΟΖ, η οποία δημιουργήθηκε to 1982 με τη συνθήκη του δικαίου της θάλασσας.
  Αυτό ήταν κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος ανέφερε: «Μιας συμφωνίας που, ασφαλώς, έχει συναφθεί στη βάση της UNCLOS [Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας] και επιβεβαιώνει το δικαίωμα των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες, καθώς και τη μέση γραμμή της συμφωνίας του 1977 για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας-Ιταλίας».
  Αν πράγματι συνέβη αυτό, πρόκειται για προάγγελο ανάλογης ρύθμισης και με το σύμπλεγμα της Μεγίστης ίσως και σε ακόμα χαμηλότερο ποσοστό.
  Και βέβαια κακώς πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση πως με την τα νησιά έχουν πλήρη ΑΟΖ, αφού στην προκειμένη περίπτωση εκείνοι δεν το αποδέχτηκαν.
  Άρα αν προσθέσουμε και την «ελευθέρας» των Ιταλών ψαράδων να ψαρεύουν εντός ελληνικής ΑΟΖ αλλά κι αιγιαλίτιδας ζώνης(!), 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ελλάδος, στην συμφωνία υπάρχουν και «συνδιαχείριση» εντός ελληνικής ΑΟΖ αλλά και «μειωμένη επήρεια» των νησιών, δηλαδή οι δύο βασικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο!
  Επιπλέον η συμφωνία του 1977 δημιουργεί κι ερωτήματα σχετικά με την επέκταση της ΑΟΖ και βόρεια προς Αλβανία και νότια προς Λιβύη καθώς αναφέρει: «Τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν ότι, προς το παρόν, η οριοθέτηση δεν θα εκτείνεται προς τα βόρεια πέρα από το σημείο 1 και νότια πέρα από το σημείο 16.
  Αυτή η οριοθέτηση θα επεκταθεί στη συνέχεια βόρεια και νότια και προς τις δύο κατευθύνσεις έως ότου συναντήσει τις υφαλοκρηπίδες των αντίστοιχων γειτονικών χωρών».

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Ο ΧΑΦΤΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

   Την υπογραφή συμφωνίας για τον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ Λιβύης και Ελλάδας ζήτησε πριν από λίγο η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από πολιτικές δυνάμεις οι οποίες πρόσκεινται στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA).

   Όπως αναφέρεται: «Η δημοκρατικά εκλεγμένη Βουλή της Λιβύης, μετά και την υπογραφή της ελληνο-ιταλικής συμφωνίας ζητά από την Ελλάδα την υπογραφή ανάλογης συμφωνίας με τις νόμιμες νομοθετικές αρχές της Λιβύης».

   Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Βεγγάζη ζητά την υπογραφή συμφωνίας ΑΟΖ με την Αθήνα.

   Μην τολμήσετε προσκυνημένοι να του πείτε όχι!
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 22. Λέσβος: Συνεχίζονται οι μετακινήσεις πληθυσμών από τα νησιά στην ενδοχώρα - Έρχονται χιλιάδες «αιτούντες».
  Συνωστισμός από αλλοδαπούς σημειώθηκε σήμερα στη Λέσβο, καθώς περισσότεροι από 1.000 άτομα πήγαν στο λιμάνι για να πάρουν εισιτήρια, ώστε να έρθουν στην ενδοχώρα. Την ίδια ώρα με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι μετακινήσει πληθυσμών από τα νησιά στην ενδοχώρα, καθώς τις τελευταίες τέσσερις ημέρες 550 «αιτούντες» αναχώρησαν από τη Λέσβο, ώστε να μετακινηθούν εντός Ελλάδας.
  Από αυτούς τους 550, οι 150 αναχώρησαν σήμερα.
  Στο σύνολό τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ μετακινούνται χωρίς την κάλυψη κάποιου οργανισμού και κατευθύνονται σε δικούς τους προορισμούς, αφού δεν έχουν καμία πλέον χρηματοδότηση και δεν καλύπτονται στεγαστικά από κάποιο πρόγραμμα.
  Στη Λέσβο οι διαθέτοντες μπλε σφραγίδα στο τρίπτυχο τους, φτάνουν το 25% από τους 20.000 περίπου που βρίσκονται στη Λέσβο σε διάφορους καταυλισμούς.
  Όταν έγινε γνωστό ότι η παραπάνω κατηγορία αλλοδαπών μπορεί να φύγει, περισσότεροι από 1.000 από αυτούς έσπευσαν στο λιμάνι όπου συνωστίσθηκαν, για να εκδώσουν εισιτήρια, τα οποία είναι λιγοστά λόγω του πρωτοκόλλου με το οποίο ταξιδεύουν τα πλοία.
  Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στα πρακτορεία ταξιδιών στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
  Τις επόμενες μέρες, η μετακίνηση προς το εσωτερικό της Ελλάδας από τη Λέσβο αναμένεται να συνεχιστεί.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. 10 Ιουνίου 323 π.Χ. μία από τις σπουδαιότερες ημέρες της παγκόσμιας ιστορίας. Πριν 2343 χρόνια πεθαίνει ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, η μεγαλύτερη πολιτικοστρατιωτική φυσιογνωμία της ιστορίας, οι πράξεις του οποίου επηρέασαν καθοριστικά όλη την ανθρωπότητα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ο Κούλης χορήγησε στο 94% των λαθρομεταναστών ΑΜΚΑ, στο 76% ΑΦΜ και στο 36% επίδομα ανεργίας. Τους μπόλιασε όλους και σε λίγο οι λαθρέποικοι θα ψηφίζουν ισλαμικά κόμματα στην Ελλάδα. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  Βάσει των στοιχείων του προγράμματος στέγασης (accommodation scheme) του «ΕSΤΙΑ» φιλοξενούνται, αυτή τη στιγμή, σε διαμερίσματα δεκάδες χιλιάδες «πρόσφυγες», το 58% των οποίων βρίσκονται εντός Αττικής.
  Η καταγραφή και εξοικείωση τους με τις Ελληνικές κρατικές υπηρεσίες των «προσφύγων» είναι καλή, καθώς το 94% αυτών έχουν ήδη ΑΜΚΑ, το 76% ΑΦΜ, το 36% έχει ήδη εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και το 82% των παιδιών έχει εγγραφεί σε κάποιο Ελληνικό σχολικό ίδρυμα.
  Tο πρόγραμμα ESTIA διαχειρίζεται για λογαριασμό της χώρας μας η Ύπατη Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Oι πόροι για το πρόγραμμα ESTIA προκύπτουν από χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι «πρόσφυγες» έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα «Ήλιος» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) υπό τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για την στήριξη της στέγασης, της απασχόλησης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας (Directorate General Migration and Home Affairs of the European Commission-DG HOME), επίσης από τους πόρους που έχουν διατεθεί στη χώρα μας.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ο προηγούμενος ΥΕΘΑ κ. Αποστολάκης, δήλωσε μια μέρα, καταπλήσσοντας τους πάντες, ότι η Ελλάδα θα είναι μόνη της σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία. Τη δήλωσή αυτή επανέλαβε και ο διάδοχός του κ. Παναγιωτόπουλος.
  .
  Διερωτάται τώρα κάποιος. Για να μείνουμε «μόνοι μας» κάναμε όλη τη χώρα απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση, δώσαμε όλη την Κύπρο και την Ελλάδα ως πολύτιμο «στρατηγικό βάθος» στο Ισραήλ, τους επιτρέψαμε πλήρη πρόσβαση στα «άδυτα των αδύτων» κάθε κράτους, ευθυγραμμίσαμε την εξωτερική πολιτική μας με το Τελ Αβίβ και καταστρέψαμε παραδοσιακές, πατροπαράδοτες σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου με σημαντικούς διεθνείς παίκτες, που έδιναν περιθώρια αυτονομίας και αύξαναν την πολιτικο-διπλωματική μας ισχύ (Ρωσία, Ιράν, Συρία, Παλαιστίνιοι κλπ).
  .
  ΟΙ εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά δεν εξαρτώνται μόνο από την Αθήνα. Εξαρτώνται ασφαλώς και από τον Ερντογάν, τις «υπερδυναμικές» και ιμπεριαλιστικές του φαντασιώσεις. Αλλά ο τρόπος για να τις αντιμετωπίσουμε δεν είναι να εγκαταλειφθούμε στο ιδιοτελές συμφέρον και τις άγνωστες σε μας στρατηγικές επιδιώξεις δυνάμεων που, ουδέποτε στην ιστορία, υπήρξαν φιλικές στον ελληνισμό.
  .
  Η αποκατάσταση ενός μίνιμουμ ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και σοβαρότητας στην εξωτερική και αμυντική πολιτική της Ελλάδας και της Κύπρου είναι σήμερα το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός. Χωρίς ένα τέτοιο μίνιμουμ, δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και μια πολύ μεγάλη εθνική καταστροφή, χωρίς ιστορικό προηγούμενο στη νεώτερη ιστορία μας. Σε μια πλήρη σύγκρουση με την Τουρκία και με τα οπλικά συστήματα που έχουν οι δύο χώρες δεν θα υπάρξει νικητής. Πρέπει το ενδεχόμενο αυτό να αποτραπεί, χωρίς ταυτόχρονα να θιγούν περαιτέρω τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.
  Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. «Συμμαχία» με το Ισραήλ
   .
   Ακούμε την τελευταία δεκαετία για τη «συμμαχία» με το Ισραήλ. Τους Έλληνες και τους Κύπριους δηλαδή ακούμε, όχι τους Ισραηλινούς.
   .
   Αν υπήρχε μια τέτοια συμμαχία θα είχε ασφαλώς και μεγάλα οφέλη λόγω της ισχύος του Ισραήλ. Αλλά δεν υπάρχει. Την αναφέρουν οι πολιτικοί μας για να εμφανίσουν ως αξιοπρεπείς τις παραχωρήσεις κυριαρχίας.
   .
   Συμμαχία σημαίνει πρώτον σύμφωνο αμυντικής συνδρομής. Μπορεί να μην τηρηθεί, αλλά τουλάχιστο είναι κάτι. Συμμαχία σημαίνει ότι, εφόσον έχεις ένα τεράστιο λόμπυ στις παγκόσμιες τράπεζες, τις παγκόσμιες εφημερίδες, την παγκόσμια πολιτική, το ΔΝΤ και την ΕΕ, το χρησιμοποιείς για να μην κάνουν στους συμμάχους σου αυτό που έκαναν στην Ελλάδα με το Bail Out και στην Κύπρο με το Bail In. Βοηθάς να πάρει η Αθήνα μια συμφωνία αναδιάρθρωσης του εξαιρετικά μη βιώσιμου χρέους της, να αναπνεύσει λιγάκι βρε αδερφέ.
   .
   Αλλιώς για ποιές συμμαχίες μιλάμε;
   .
   Διερωτώμεθα και πάλι. Ασκεί εξωτερική πολιτική ή Αθήνα ή εξαιρετικά επικίνδυνες ασκήσεις υποτελείας;
   Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου 8 Ιουνίου 2020
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
 26. ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ» ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ».
  Η ταινία «Όσα παίρνει ο Άνεμος» αποσύρθηκε από την πλατφόρμα HBO Max εν μέσω των διαδηλώσεων κατά του «ρατσισμού» στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  Η εμβληματική ταινία, διάρκειας 4 ωρών του 1939, θεωρείται από ορισμένους «πανεπιστημιακούς» ως εργαλείο στα χέρια του απολογητών του “Νότου” και μία πολύ καλλωπισμένη πλευρά της δουλείας, με το υπηρετικό προσωπικό ικανοποιημένο από την μοίρα του και εργαζόμενο υπό τους συνήθεις όρους εργασίας των εργαζομένων.
  Όπως αναφέρεται, αυτός ο καλλωπισμός μίας σκοτεινής περιόδου της αμερικανικής Ιστορίας είναι έργο πολύ οργανωμένων κινημάτων στις πολιτείες που ανήκαν στην Συνομοσπονδία κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, που προσπαθούν να δώσουν στον αμερικανικό Νότο εκείνης της εποχής μία παρουσιάσιμη εικόνα.
  Βασικό σημείο, η ιδεολογία της «Lost Cause» (Χαμένη Υπόθεση) υποστηρίζει ότι οι Πολιτείες του Νότου πολέμησαν για την πολιτική τους ανεξαρτησία, την απειλούμενη από τον Βορρά.
  Αν και σε απόλυτους αριθμούς, το «Avengers: Endgame» έρχεται πρώτο σε έσοδα στην ιστορία του σινεμά, με 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, το «Οσα παίρνει ο Ανεμος» (Gone With the Wind) παραμένει στην κορυφή με 3,44 δισεκατομμύρια δολάρια, αν ληφθεί υπ΄όψιν ο πληθωρισμός.
  «Το Όσα παίρνει ο Ανεμος είναι το προϊόν μίας εποχής και απηχεί φυλετικές προκαταλήψεις που ήταν κοινός τόπος στην αμερικανική κοινωνία», σχολίασε εκπρόσωπος της HBO Max για να εξηγήσει την απόφαση για την απόσυρση από την πλατφόρμα της ταινίας των 8 Οσκαρ.
  Για την εταιρεία, η διατήρηση της ταινίας στον κατάλογό της «χωρίς εξήγηση ή καταγγελία αυτού του δεδομένου θα ήταν ανεύθυνη».
  Η πλατφόρμα θα περιλάβει και πάλι της ταινία στον κατάλογό της, αλλά με μία πλαισίωση που θα εντάσσει το έργο στην εποχή του.
  Η ταινία παραμένει προσβάσιμη σε άλλες πλατφόρμες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΗΠΑ: Αποσύρεται από το ναυτικό η σημαία των Νοτίων.
   «Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εργάζεται για να απαγορευθεί η σημαία της Συνομοσπονδίας σε όλους τους δημόσιους χώρους, των εγκαταστάσεών του, όπως επίσης στα πλοία και τα αεροσκάφη του» όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.
   Οι κινήσεις αυτές γίνονται καθώς η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο διαδηλώσεων και ταραχών κατά της αστυνομικής βίας στη μαύρη κοινότητα, μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.
   Σε ανακοίνωσή του, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι ο ναύαρχος Μάικ Γκίλντεϊ, που ηγείται του σχεδιασμού των ναυτικών επιχειρήσεων, έχει δώσει σχετικές οδηγίες στους επιτελείς του για την έκδοση διαταγής που θα απαγορεύει τη σημαία «από όλους τους δημόσιους χώρους και τους χώρους εργασίας των εγκαταστάσεων, τα πλοία, τα αεροσκάφη και τα υποβρύχια».
   Ζ.Π

   Διαγραφή
  2. Ο Πακιστανός δήμαρχος του Λονδίνου θέλει να σβήσει την βρετανική ιστορία: Ζητά να γκρεμίσει την Στήλη του Νέλσονα.
   Ο δήμαρχος στο Λονδίνο Σαντίκ Καν έδωσε εντολή να επανεξεταστούν τα αγάλματα και τα ονόματα δρόμων στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.
   Και αυτό μετά την καταστροφή του αγάλματος ενός Άγγλου δουλέμπορου από διαδηλωτές που προκάλεσε δημόσια συζήτηση για τους δαίμονες του αυτοκρατορικού παρελθόντος της Βρετανίας.
   Ο Καν είπε πως μια επιτροπή θα επανεξετάσει το θέμα των αγαλμάτων, των αναμνηστικών πλακών και των ονομάτων των οδών στο Λονδίνο τα οποία αποτυπώνουν την ακμή της Βρετανικής αυτοκρατορίας κατά την περίοδο της βασίλισσας Βικτωρίας.
   «Η ποικιλομορφία του Λονδίνου είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας, όμως τα αγάλματα, η ονοματοδοσία των οδών και οι δημόσιοι χώροι μας αντανακλούν μια εποχή που έχει πια παρέλθει», είπε ο Καν, προσθέτοντας πως «ορισμένα αγάλματα» θα απομακρυνθούν.
   Με άλλα λόγια κατά τον Πακιστανό δήμαρχο, ότι έχει παρέλθει πρέπει να γκρεμίζεται. Ας ελπίσουμε ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα θα την γλιτώσουν, επειδή αντιπροσωπεύουν μια εποχή που έχει πια παρέλθει.
   «Είναι μια άβολη αλήθεια ότι το έθνος και η πόλη μας οφείλουν ένα μεγάλο μέρος του πλούτου και του ρόλου τους στο δουλεμπόριο και ενώ αυτό αντανακλάται στη δημόσια σφαίρα μας, η συνεισφορά πολλών από τις κοινότητές μας στη ζωή στην πρωτεύουσά μας έχει συνειδητά αγνοηθεί».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Ο νέος Μεσαίωνας έρχεται. Η Βρετανία οδεύει ταχύτατα στην επικράτηση του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Οι «Βρετανοί» θέλουν να αφανίσουν την Ιστορία τους λόγω Ισλάμ. Σε λίγο θα καταστρέψουν και τα γλυπτά του Παρθενώνα που έκλεψαν. Σύντομα τέτοια θα έχουμε και στην Αθήνα.
   Οι λαθρομετανάστες αποκτούν ιθαγένεια και το δικαίωμα να ψηφίζουν και να ψηφίζονται.
   ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ αγκαλιά συνεχίζουν την αλλοίωση πληθυσμού.
   Η κατάσταση είναι κρίσιμη και σε λίγο ΜΗ ΑΝΑΤΡΕΨΙΜΗ.
   Θα αρχίσουν σε λίγο να γκρεμίζουν τα αγάλματα του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Παύλου Μελά, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.
   Έτσι είναι ο πολυπολιτισμός. Γιατί να υπάρχει άγαλμα του Κολοκοτρώνη; Ήδη ο Καποδίστριας βγήκε δικτάτορας από τους "προοδευτικούς".
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  4. Ούτε ο Χριστόφορος Κολόμβος κατάφερε να γλυτώσει από τους βαλτούς διαδηλωτές στις ΗΠΑ. Δύο αγάλματα του δέχθηκαν βανδαλίστηκαν από αγνώστους που διαμαρτύρονται για την υποδούλωση των αυτοχθόνων πληθυσμών.
   Στο στόχαστρο διαδηλωτών μπήκαν αγάλματα του Χριστόφορου Κολόμβου σε δύο αμερικανικές πόλεις τη χθεσινή νύχτα, στα οποία προκάλεσαν ζημιές.
   Αστυνομικοί στη Βοστώνη, στη Μασαχουσέτη, γνωστοποίησαν σήμερα ότι σχεδιάζουν να απομακρύνουν ένα άγαλμα του εξερευνητή, αφότου το αποκεφάλισαν άγνωστοι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
   Έρευνα των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο δεν έχει γίνει καμία σύλληψη προς το παρόν, διευκρίνισε εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
   Στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, διαδηλωτές έριξαν, πυρπόλησαν και πέταξαν σε μια λίμνη ένα άγαλμα του Κολόμβου, σύμφωνα με το NBC 12, καταδικάζοντας την υποδούλωση και τη βία σε βάρος των αυτοχθόνων πληθυσμών.
   Τά ίδια ακριβώς γίνονται και στην Ελλάδα. Όλα τα αγάλματα ηρώων καί ιστορικών προσώπων βανδαλίζονται από καθοδηγούμενα από ξένα κέντρα πρεζόνια καί αληταριά (τά ίδια κέντρα πού καθοδηγούν καί την κυβέρνηση). Μετά, με το πρόσχημα ότι θέλει να προστατέψει αυτά τά έργα η κυβέρνηση τά αποσύρει από τον δημόσιο χώρο καί τά βάζει σε αποθήκες. Έτσι το σχέδιο τής εξαφάνισης των ιστορικών μνημείων καί της ιστορικής μνήμης του έθνους εκτελείται χωρίς ο ανυποψίαστος μέσος πολίτης να το αντιλαμβάνεται.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  5. Πρώτοι οι νέγροι Αντετοκούμπο της φυλής Γιορούμπα της Νιγηρίας στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ.
   ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, Πέμπτη, 7 Μαρτίου http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/03/blog-post_43.html2019
   ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: «ΤΣΙΠΡΑ, ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ. ΕΙΜΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ, ΟΧΙ ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ».

   Σε όλη την Αμερική γίνονται, ξεσηκωμένες και πληρωμένες από τον Σόρος διαδηλώσεις κατά του «ρατσισμού», με πολλούς από τους λεγόμενους σούπερ σταρ του συστήματος να δίνουν το «παρών» σε πορείες, διαμαρτυρίες κλπ.
   Ο νέγρος Γιορούμπα Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με την οικογένειά του και συμπαίκτες του από τους Μπακς έλαβαν μέρος σε διαδήλωση κατά του ρατσισμού στο Μιλγουόκι.
   Το «παρών» έδωσαν, πέρα από τον Γιάννη, ο Θανάσης, ο Άλεξ, η μητέρα τους, αλλά για λίγο και η σύντροφος του Greek Freak μαζί με το γιο τους, Λίαμ, ενώ από τα ελάφια ήταν εκεί οι Στέρλινγκ Μπράουν, Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Μπρουκ Λόπεζ και Φρανκ Μέισον.
   Ο Γιαρούμπα, φορώντας μάσκα και μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν το I can’t breathe, πήρε το λόγο με ντουντούκα και πέρασε το δικό του μήνυμα, ενώ πρόσφερε μπουκαλάκια με νερό στους διαδηλωτές.
   «Αυτή είναι η πόλη μας και ήρθαμε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια. Θέλουμε την αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη, και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Γι’ αυτό είμαστε σε αυτήν την παρέλαση μαζί σας. Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει εδώ στο Μιλγουόκι και να μη φοβάται να περπατά στους δρόμους. Δε θέλω το παιδί μου να έχει μίσος στην καρδιά του» τόνισε μέσα σε αποθέωση.
   Μήνυμα του Αντετοκούνμπο: «Για μία φορά μην το κάνεις. Μην προσποιείσαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην Αμερική. Μη γυρίζεις την πλάτη σου στο ρατσισμό. Μη δέχεσαι να παίρνουν τις αθώες ζωές. Μην ψάχνεις άλλες δικαιολογίες. Μην θεωρείς ότι αυτό δε σε αγγίζει. Μην καθίσεις σιωπηλός. Μην πιστεύεις ότι δεν μπορείς να γίνεις μέρος αυτής της αλλαγής. Ας γίνουμε όλοι μέρη αυτής της αλλαγής».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  6. ΑΡΧΙΣΑΝ. Βανδάλισαν το μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι του Δήμου Οιχαλίας!
   Βανδαλισμός έγινε στο μνημείο του Ήρωα του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όπως έγινε αντιληπτό χθες Τρίτη 9 Ιουνίου, στο Ραμοβούνι του Δήμου Οιχαλίας.
   Στο μνημείο έγιναν σοβαρές ζημιές και συγκεκριμένα τα πλαϊνά μάρμαρα της βάσης του η επιγραφή «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» έχουν καταστραφεί εντελώς.
   Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημάρχου Οιχαλίας κ. Γεωργακοπούλου καθώς και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Παπαδόπουλου οι οποίοι έδωσαν εντολή για αποκατάσταση του μνημείου. https://www.estia.tv
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...