Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΟΠΛΟ LASER ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ, DRONES, ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ UAV. ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: «ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ». ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΑΤΙΒΙΣΤΗ ΚΟΥΛΗ: Η ΦΡΕΓΑΤΑ «ΥΔΡΑ» ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.


ΤΟΥΡΚΟΙ: «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ». 
 ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΑΣ  ΠΛΟΙΑ  ΧΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.
Ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών ρίχνει «φως» σε ένα συμβάν που δημιούργησε σοβαρό προβληματισμό, για την κατάσταση του αμυντικού εξοπλισμού της χώρας.
Συγκεκριμένα η φρεγάτα «Ύδρα» που έπρεπε να συμμετάσχει στην επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ» για να σταματήσει τη μεταφορά τουρκικών όπλων στη Λιβύη, μέσω θαλάσσης, χάλασε κι «έμεινε» εν πλω λόγω βλάβης με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί με τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ»
Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τα τουρκικά επιτελεία ούτε τον τουρκικό Τύπο ο οποίος προχώρησε σε περιπαικτικά σχόλια εναντίον της χώρας μας.
Ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών από τον Οκτώβριο του 2019 η οποία αφορά την επισκευή των κινητήρων των φρεγατών.
Όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση δόθηκε παράταση μερικές ημέρες αλλά έκτοτε (εδώ και 8 μήνες) επικρατεί «σιγή ιχθύος» για την κατάληξη του διαγωνισμού.
«Η ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων) ανακοίνωσε νέα, ολιγοήμερη, παράταση στο πρόγραμμα γενικής επιθεώρησης και επισκευής των κινητήρων MTU 20V 956 TB82 των MEKO-200. Πλέον η νέα ημερομηνία κατάθεσης προσφορών είναι η 17η Οκτωβρίου, από τις 3 Οκτωβρίου πού ήταν σήμερα. Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό € 13.759.991 και εκκρεμεί για πάνω από δύο (2), από τις 24 Αυγούστου του 2017».

 

Παραδείγματα δύο λαών: οι Έλληνες και οι Εβραίοι.


ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ  ΖΑN  ΚΟΕΝ
.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ αναφέρει πως ανέπτυξε όπλο laser που μπορεί να σταματήσει βαλλιστικούς πυραύλους, drones και μη επανδρωμένα UAV


ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ


Ο Στρατός του Ισραήλ ανέφερε πως δοκίμασε επιτυχώς σύστημα στοχοποίησης laser το οποίο ήταν ικανό να στοχοποιήσει και να καταστρέψει συστήματα drone, αντι-αρματικούς πυραύλους και βλήματα ολμών.

Ο Ισραηλινός Στρατηγός Gen. Yaniv Rotem, επικεφαλής της Διεύθυνσης Έρευνας και Ανάπτυξης του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως το Ισραήλ είναι ανάμεσα στις χώρες που διαθέτουν όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας, σύμφωνα με την Jerusalem Post. Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας εργάζεται σε αυτές στις τεχνολογίες laser για πάνω από μία δεκαετία, θεωρώντας πως αποτελεί βιώσιμο μέσο για την αναχαίτιση πάσης φύσεως αεροπορικών επιθέσεων.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας,  Naftali Bennett, αναφερόμενος στο παραπάνω ζήτημα δήλωσε: ”Θα προσθέσουμε laser swords και στα βόρεια και στα νότια σύνορά μας με σκοπό να αντιμετωπίσουμε τις απειλές”. 


”Οι εχθροί μας θα ήταν καλύτερο να μην δοκιμάσουν τις ικανότητές μας", ανέφερε.

Οι προηγούμενες προσπάθειες ανάπτυξης όπλων laser από το Ισραήλ και τους άλλους εταίρους του, οδηγήθηκαν σε συνεχόμενες αποτυχίες. 
Ο Dubi Oster, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του Υπουργείου Άμυνας, ανέφερε πως η τελευταία εξέλιξη όπλων laser προήλθε μέσω ενός αλγορίθμου που θα μπορούσε να συνδυάσει πολλαπλές δέσμες laser με σκοπό να σχηματίσει μία ενιαία ισχυρή δέσμη.
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η ανάπτυξη αυτή επιτρέπει στα laser να αναχαιτίζουν πυραύλους πάσης αποστάσεως, ακόμα και εξωατμοσφαιρικούς, χωρίς να προκαλούνται παρεμβολές από σύννεφα και σκόνη.
Ο Dubi Oster επίσης ανέφερε πως το αμυντικό σύστημα laser μπορεί να αμβλύνει την ανάγκη χρήσης οποιονδήποτε άλλων συστημάτων στοχοποίησης και παρακολούθησης πυραύλων.
”Κατά την διάρκεια του πολέμου τα αντιβαλλιστικά βλήματα και τα συστήματα πυραυλικής αεράμυνας κάποια στιγμή θα εξαντληθούν. Μέσω του όπλου laser το μόνο που θα χρειαζόμαστε θα είναι ηλεκτρική ενέργεια για να αποκρούσουμε τις απειλές”, δήλωσε ο Dubi.
Επίσης ανέφερε πως το οικονομικό κόστος αναχαίτισης ενός πυραύλου κοστίζει μόνο λίγα δολάρια, σε αντίθεση με τους πυραύλους αναχαίτισης οι οποίοι κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες.
Το Ισραήλ μέχρι στιγμής χρησιμοποιεί το σύστημα ”Σιδηρός Θόλος”, το οποίο εξουδετερώνει εισερχόμενα εχθρικά βλήματα μέσω πυραύλων αναχαίτισης. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται για την άμυνα έναντι πυραυλικών επιθέσεων από την Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Ισραήλ θέλει να  εγκαταστήσει αυτήν την τεχνολογία στοχοποίησης laser σε τουλάχιστον τρεις πλατφόρμες:
 • Σε ένα σταθερό επίγειο σύστημα laser.
 • Σε μία μετακινούμενη πλατφόρμα laser που θα την χειρίζονται τα ισραηλινά στρατεύματα.
 • Σε μία εναέρια πλατφόρμα που θα μπορεί να παρακολουθεί τα πεδία μάχης από μεγάλη απόσταση.
Ο Στρατός των ΗΠΑ πειραματίζεται επίσης με δικά του συστήματα laser πυραυλικής αεράμυνας.
Η Αρχική Αεροπορική Άμυνας Μικρής Εμβέλειας (IM-SHORAD) είναι ένα πιθανό laser 50 κιλοβάτ το οποίο έχει δοκιμαστεί από τις μάχιμες ταξιαρχίες Stryker του Στρατού των ΗΠΑ. 
Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει δοκιμάσει επίσης ένα σύστημα laser, γνωστό και ως SHiELD, το οποίο εντάσσεται σε ιπτάμενα μαχητικά και τα προστατεύει από ενδεχόμενες απειλές.
Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος
πηγή: americanmilitarynews.com


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια :

 1. Ο ΚΟΥΛΗΣ, Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΤΖΑΒΕΛΑ: «Ο ΤΡΑΜΠ ΕΊΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ». ΜΑΚΕΛΕΙΟ.
  Η γνωστή από το παρελθόν για τις δηλώσεις της, από τον καιρό που ήταν Ευρωβουλευτής, εκλεγμένη με το ΛΑΟΣ και μετέπειτα δυο φορές υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο με τη Ν.Δ, ξαναχτύπησε με δημοσίευση που έκανε στο Twitter, αποκαλώντας ούτε λίγο, ούτε πολύ “ανθρώπους των σπηλαίων” όσους ψηφίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ.
  Για την κυρία Τζαβέλα, πολιτισμένοι είναι μάλλον όσοι ψηφίζουν την “κερατωμένη” της Νέας τάξης Χίλαρι και τους απανταχού παγκοσμιοποιητές.
  Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που μας άφησε άφωνους η κυρία Τζαβέλα.. Από το 2011 όταν ήταν Ευρωβουλευτής είχε δώσει το στίγμα της, όταν ανέφερε εντός της αίθουσας του Ευρωκοινοβουλίου “Να καεί η Ελλάδα για να σωθεί η Ευρώπη”.

  Η Τζαβέλλα και ο κομμουνιστής Γιώργος Κύρτσος δεν χώραγαν στα ευρωψηφοδέλτια της Ν.Δ με αποτέλεσμα, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές Γιώργος Καρατζαφέρης, τοποθέτησε το 2009 τους δύο εθνομηδενιστές στις πρώτες για εκλεγούν.
  Η Τζαβέλλα έχει υπηρετήσει και στο Δ.Σ του ιδρύματος Κόκκαλη πρωτοπόρο στον εθνομηδενισμό.
  Ο Κωστάκης Καραμανλής το 2009 είχει τοποθετήσει σε εκλόγιμη θέση την Μαριέτα Γιαννάκου, αυτή που είχαν καταψηφίσει οι οπαδοί της ΝΔ ΤΟ 2007 λόγω της εισαγωγής της «ιστορίας Ρεπούση» στα σχολεία, που ήταν παραγγελία του πασόκου υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου.
  Η Γιαννάκου δεν είναι τυχαία, Εκπαιδεύτηκε επί πενταετία στις Βρυξέλλες με αντικείμενο την προώθηση της παγκοσμιοποιήσεως και την καταστροφή των εθνικών κρατών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Κων. Μητσοτάκης είχε διορίσει την Γιαννάκου ευρωβουλευτή το 1984 και 1988. Το 1990 παραητήθηκε από ευρωβουλευτής για να χρισθεί υπουργός Υγείας σην κυβέρνηση Μητσοτάκη 1990-93. Επίσης καθόλου τυχαίο ότι ο Κούλης Μητσοτάκης την εξέλεξε στις τελευταίες εκλογές μέσω του Επικρατείας. Με τίποτα δεν θα εξελέγετο με ψήφο.
  Τζαβέλλα και Γιαννάκου βρώμες του νεοταξισμού.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυρανάκης για λαθρέποικους ισλαμιστές: «Κούλη τους έφερες στην Ελλάδα για να πληρώνει ο φορολογούμενος εσαεί τα επιδόματά τους; Ας ψάξουν να βρουν δουλειά».
   Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη για το μεταναστευτικό και τα ελληνοτουρκικά.
   Στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» βρέθηκε σήμερα καλεσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, έχοντας απέναντι τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου.
   Η όλη συζήτηση κινήθηκε -όπως ήταν φυσικό- γύρω από τα κρίσιμα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας που δεν είναι άλλα από το μεταναστευτικό και τα ελληνοτουρκικά.
   Όσο αφορά τα παράπονα του κ.Κούλογλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιότυπη έξωση χιλιάδων αλλοδαπών από τις δομές και τα διαμερίσματα σε όλη τη χώρα, ο κ.Κυρανάκης απάντησε:
   «Που έπρεπε να πάνε δηλαδή οι πρόσφυγες που τους έχει δοθεί άσυλο; Υπάρχει ένα πρόγραμμα κλεισίματος δομών διότι δεν μπορεί εσαεί το ελληνικό κράτος να πληρώνει για να μένουν σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα (σ.σ. οι αιτούντες άσυλο).
   Αυτοί οι άνθρωποι αν δεν ήθελαν να είναι ελεύθεροι αυτό θα έπρεπε να το σκεφτούν πριν έρθουν στην Ελλάδα. Τι εννοείτε “θα γυρνάνε στις πόλεις σαν ζητιάνοι”; Γιατί ήρθανε; για να μένουν για πάντα μέσα σε κλειστές δομές;
   Ή για να πληρώνει για πάντα ο Έλληνας φορολογούμενος επιδόματα και διευκολύνσεις σε αντίθεση με αυτό που κάνει για Έλληνες πολίτες; Ας ψάξουν να βρούνε μία δουλειά όπως κάνουν όλοι οι κανονικοί άνθρωποι!»
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...